Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Το Σύμπαν όλο υποκλίνεται στον «χρυσό αριθμό» Φ και στους Μεγάλους Φιλοσόφους και Επιστήμονες

Ο χρυσός αριθμός φ , ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά από τους αρχαίους Έλληνες οι οποίοι παρατήρησαν ότι όλα πάνω στην γη, από τα φυτά μέχρι το ίδιο το ανθρώπινο σώμα, αναπτύσσονται βάσει μίας αναλογίας.
Ο Πυθαγόρας ήταν ο πρώτος που διατύπωσε τον μαθηματικό ορισμό της αναλογίας χρησιμοποιώντας δύο ευθύγραμμα τμήματα. 

Η σκέψη του ήταν πως αν υπάρχει ένα ευθύγραμμο τμήμα και ένα σημείο τομής να το τέμνει ασύμμετρα έτσι ώστε το μήκος του μεγαλύτερου τμήματος προς όλο το μήκος του τμήματος να είναι ίσο με το μήκος του μεγαλύτερου τμήματος προς το μήκος του μικρότερου,τότε ο λόγος τους φανερώνει κάποιους είδους αναλογία.
Υπέθεσε ότι υπάρχει ένα τμήμα ΑΒ. Τέμνοντάς το σε δύο μέρη τα οποία δεν είναι ίσα μεταξύ τους στο σημείο Γ, δημιουργούνται δύο ευθύγραμμα τμήματα.

Έστω ότι ΑΓ&ΒΓ τότε ΑΒ/ΑΓ=ΑΓ/ΒΓ. Το σημείο τομής Γ δίνει την χρυσή αναλογία γιατί ο λόγος των ΑΒ/ΑΓ και ΑΓ/ΒΓ δίνει αποτέλεσμα 1.618 που είναι και ο χρυσός αριθμός φ. Ο αριθμός αυτός φανερώνει την αρμονία που διακατέχει ένα αντικείμενο το οποίο εξετάζεται.

Είναι ο μοναδικός αριθμός για τον οποίο ισχύει η σχέση φ =φ+1 και φ=1+√5/2.

Η κυριότερη διαπίστωση είναι ότι το αποτέλεσμα είναι άρρητος αριθμός. Αυτό δείχνει ότι δεν είναι δυνατόν ένα μικρότερο ευθύγραμμο τμήμα να χωράει σε ένα μεγαλύτερό του ακριβώς. 


Συνεπώς υπάρχουν και κάποιοι αριθμοί που η λειτουργία τους είναι έξω από το ανθρώπινα αντιληπτό και πεδίο ορισμού τους είναι το ιδεατό.

ΑΚΟΜΗ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ;

Της Δόμνας Γκίνη Project Manager.
Η αδρανής πολιτική "επιχείρηση" διάσωσης της Εθνικής μας οικονομίας και οι εκπρόσωποι επικαλούμενοι τις δυσκολίες αντιμετώπισης επανάκτησης ενός υγειές οικονομικού συστήματος, υψώνουν νέο μετερίζι στις λιγόψυχες ελπίδες όλων των Ελλήνων, με τα γεγονότα να κυλούν στο αντίθετο ρεύμα, οι διαδικασίες απόλυσης επισπεύδονται αντικρουόμενες με την ανησυχία, τον φόβο, την απόγνωση κορυφώνοντας ολοένα και περισσότερο την αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι στη συνέχεια της αμφιλεγόμενης Ελληνικής διαδρομής.

Τι είναι και πως αντιμετωπίζεται η μαστίτιδα;



Δρ. Γεράσιμος Αρσένης
Μαιευτήρας - Ενδοσκοπικός Χειρουργός - Γυναικολόγος
Συνεργάτης & Επιμελητής του Μαιευτηρίου Μητέρα.
Η μαστίτιδα είναι μια μικροβιακή λοίμωξη της μητέρας, που οφείλεται συνήθως στο χρυσίζοντα σταφυλόκοκκο. Δε χρειάζεται...
να θηλάζετε για να την πάθετε -σπανίως την παθαίνουν ακόμη και άνδρες- αλλά ο θηλασμός αυξάνει την πιθανότητα να την εμφανίσετε.
Ποια είναι τα συμπτώματα της μαστίτιδας;

Προς "πνευματικούς τύπου Διβάνη": Είστε απέναντι μας, είστε εχθροί μας!


Διάβαζα το κείμενο- απάντηση της Λένα; Διβάνη, στο protagon.gr(που αλλού;...εδώ ο σύνδεσμος). Δεν αξίζει να απαντήσω σημείο-σημείο, και όχι γιατί απαξιώνω την συγγραφέα ελληνικών βίπερ, αλλά γιατί η απάντηση μου, είναι και για αυτή, αλλά αφορά και τον Τατσόπουλο, και την Δημουλά, και την Σώτη Τραιταφύλλου, και τον Χωμενίδη, βεβαίως-βεβαίως.

Το εισιτήριο που δεν είχε ο Θανάσης, και η "δουλειά" του ελεγκτή......Αναφέρει ότι το 1975, σαν τζαμπατζού δεν είχε  άγχος στα ΜΜΜ. αν την έπιαναν. Λένα Διβάνη, συμφωνώαλλά το 1975, δεν υπήρχε ο τότε Υπουργός Οικονομικών να απειλεί φτωχούς πολίτες, με κατασχέσεις μισθών, και περιουσίας για οφειλές σε κράτος και κρατικούς φορείς...Σωστά;; 

Αποκωδικοποίηση της Iεράς Eπιστήμης - Η φυσική αναγέννηση του ανθρώπινου σώματος.


Στον εσωτερικό Εγκέφαλο υπάρχει ο Ταινιοειδούς Πυρήνας και εκκρίνει ένα υγρό (πρωτόγαλo) μια φορά τον μήνα, όταν η Σελήνη περνάει από το ζώδιο μας (το σημείο που βρισκόταν ο Ήλιος στη γεννηση μας)
Aυτό το ρευστό περνά μέσα από την Eπίφυση και την Yπόφυση και διαφοροποιείται σε μια ηλεκτρική ισχύ.
Υπάρχουν τρία νεύρα που πηγαίνουν στην Σπονδυλική Στήλη - O Nωτιαίος Mυελός, Pingala και Ida.

Μια τρομακτική μέρα για όλους της Λένα Διβάνη ΚΑΙ Σημείο προς σημείο ο Π. Χατζηστεφάνου σχολιάζει την απάντηση της Λ. Διβάνη

Πού την είδαν την ασέβεια στον νεκρό; Ούτε που ξέραμε τότε ότι ήταν νεκρός. Και κανείς δε ρώτησε τίποτα. Άνοιξαν απλώς τα σαγόνια και κατασπάραζαν.
Ξύπνησα πρωί με δυσκολία. Χτες έγραφα μέχρι αργά. Ξανάπιασα το βουνό με τις φωτοτυπίες. Το δωμάτιο του σπιτιού που με φιλοξενούσε μικρό, δεν μπορούσα να τις απλώσω στο πάτωμα. Έχει θάλασσα όμως εδώ και την έχω ανάγκη μετά από ένα μήνα εγκλεισμού στα αρχεία του Ερυθρού Σταυρού στη Γενεύη όπου έκανα την έρευνα. Δούλεψα λίγο αλλά δεν έβγαινε. Είπα να βγω να κάνω μια βουτιά. Με ξυπνάει το νερό. Στο δρόμο άνοιξα το τουίτερ να δω τι γίνεται στον έξω κόσμο. Η είδηση μόλις έχει κυκλοφορήσει. «Ένα παιδί χωρίς εισιτήριο πήδηξε έξω από το τρόλεϊ για να αποφύγει τον ελεγκτή και τραυματίστηκε». Τίποτα άλλο.

ΔΗΜ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ: ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ Η ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤτΕ. ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ. ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ και ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΠΟ ΤΗΝ τέως «ΑΤΕ». ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ όπως Η «ΚΥΚΛΟΣ ΑΕ»

Από την επίσημη ιστοσελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος, διαβάζουμε:
Με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος (Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων – ΕΠΑΘ, Συνεδρίαση 46/27-7-2012, θέμα 1ο, ΦΕΚ Β’ 2208/27-7-2012) ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας του πιστωτικού ιδρύματος με την επωνυμία «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ», και αυτή τέθηκε σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης σύμφωνα με το άρθρο 68 του ν. 3601/2007.
Ο ειδικός εκκαθαριστής του πιστωτικού ιδρύματος με την επωνυμία «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ.» (υπό ειδική εκκαθάριση) Νικόλαος Μαράντος του Δημητρίου, ο οποίος διορίστηκε με την ίδια ως άνω απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος (απόφαση Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων – ΕΠΑΘ, Συνεδρίαση 46/27-7-2012, θέμα 1ο, ΦΕΚ Β’ 2208/27-7-2012)

Αυτό ΣΗΜΑΙΝΕΙ: H ATE δεν υπάρχει πιά. Συνεπώς οτιδήποτε δικαστικό έγγραφο πάρετε (εξώδικο, διαταγή πληρωμής, τηλέφωνα από εισπρακτικές κλπ), είναι προιόν εγκλήματος (απάτης κι εκβιασμού) και πρέπει να το καταγγείλετε στο ΣΔΟΕ και τον εισαγγελέα και φυσικά να μην του δώσετε σημασία.

χειροποίητο ελιξήριο για τον ύπνο

Χειροποίητο ελιξήριο για τον ύπνο

Όλοι μας, σε κάποιο σημείο της ζωής μας, έχουμε βιώσει το φαινόμενο που λέγεται αϋπνία. Οι κύριοι λόγοι είναι το stress, το άγχος, μερικοί ψυχολογικοί παράγοντες, οι μεταβατικές περίοδοι κτλ. Η βραχείας διάρκειας αϋπνία διαρκεί μέχρι ένα μήνα.
Υπάρχει και η χρόνια διαταραχή ύπνου που ταλαιπωρεί για πολύ μεγαλύτερα διαστήματα το άτομο και το αναγκάζει συχνά να καταφύγει σε φαρμακευτική αντιμετώπιση.

Βότανα που βοηθούν

Πυρετός, διάρροιες μπορεί να οφείλονται σε άπλυτα λαχανικά ή κακοσυντηρημένα τρόφιμα. Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται η Σαλμονέλωση


Συντάκτης: Aλέξανδρος Γιατζίδης, M.D.

Η τροφική δηλητηρίαση από σαλμονέλα συνήθως σχετίζεται με χαλασμένο κρέας, καθώς και τα παθογόνα που ζουν στα έντερα των ζώων. Η μόλυνση είναι πιθανότερο να συμβεί κατά τη σφαγή του ζώου. Όμως η σαλμονέλα μπορεί επίσης να μολύνει σαλάτες και φρούτα, κάτι που μερικές φορές παραγνωρίζεται.

Καθώς οι άνθρωποι αλλάζουν διατροφικό στιλ για να τρώνε πιο υγιεινά και προτιμούν πιο πολύ τις σαλάτες, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη παγκοσμιοποίηση της αγοράς τροφίμων, θα πρέπει να αναμένονται στο μέλλον περισσότερα περιστατικά μόλυνσης από σαλμονέλα και κωλοβακτηρίδια (E.coli).

Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση εγκεφαλικού επεισοδίου. Πρώτες βοήθειες για εγκεφαλικό


του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.

Τα εγκεφαλικά επεισόδια (ΑΕΕ) αποτελούν την τρίτη αιτία θανάτου στον δυτικό κόσμο, μετά τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τον καρκίνο. Τα τελευταία 30 χρόνια, πάντως, έχει παρατηρηθεί μια μείωση κατά 45% στους θανάτους που οφείλονται σε ΑΕΕ. Σήμερα, το 70% των ανθρώπων που παθαίνουν εγκεφαλικό συνεχίζουν να έχουν την αυτονομία τους, ενώ το 10% αναρρώνουν πλήρως.
Το εγκεφαλικό επεισόδιο συμβαίνει όταν η ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο μέσα από τις αρτηρίες διαταράσσεται ή διακόπτεται αιφνίδια. Το αίμα μπορεί να σταματήσει 
να ρέει σε μια αρτηρία επειδή εμποδίζεται από κάποιο θρόμβο αίματος ή πλάκα (αυτό ονομάζεται ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο) ή επειδή η αρτηρία έχει σπάσει ή υποστεί ρήξη (αυτό ονομάζεται αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο).

Ανεξαρτησία κι Αντίληψη

women (13)


Είναι εύλογο το ν’ αναρωτιέται κανείς ποια είναι η ουσιαστική σχέση αφηρημένων εννοιών, όπως η ανεξαρτησία της ταυτότητας ή προσωπικότητας, με την Αντιληπτική της ικανότητα ή την Επίγνωση της. Πρέπει να γνωρίζουμε πως η επίτευξη της Αντίληψης και κατά προέκταση της Επίγνωσης, σαν διαδικασία δεν είναι κάτι που γίνεται ερήμην της συνολικής ταυτότητας του ανθρώπου, είτε μιλάμε για το συνειδητό είτε για το αυξημένης συνειδητότητας επίπεδο.  
Η Αντίληψη της Συνείδησης είναι κομμάτι του ανθρώπου, γίνεται από τον άνθρωπο και η ποιότητα του χαρακτήρα του, η ιδιοσυγκρασία και αυτό που αποκαλούμε η ταυτότητα του,παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο να έχει σωστά αποτελέσματα του πως αντιλαμβάνεται τον κόσμο γύρω του, έτσι όπως η υγεία του σώματος είναι εξαιρετικά σημαντική για έναν αθλητή.

Βρε άσχετοι, ανεπάγγελτοι, ανίκανοι, διοικούντες ως πότε θα πρέπει να απειλείτε και να αφαιμάζετε τον κόσμο; Ως πότε θα χρωστάτε αλλά θα απειλείτε όταν δεν σας πληρώνουν;


του Αλέξανδρου Γιατζίδη, ιατρού

Ακούω τον τελευταίο καιρό να γίνεται ντόρος για τις οφειλές που έχουν οι επαγγελματίες στα ασφαλιστικά ταμεία και στις εφορίες. Βγαίνουν οι διοικητές των ταμείων και απειλούν με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, γιατί κάποιοι δεν πληρώνουν.

Ο μεν διοικητής του ΙΚΑ είναι κάθε μέρα στα κανάλια προαναγγέλλοντας κατασχέσεις υπέρ του ταμείου από κόσμο που  χρωστάει πάνω από 5000 Ευρώ. Ο δε ΟΑΕΕ στέλνει απειλητικά ραβασάκια στους ανασφάλιστους ασφαλισμένους του.
Τι σημαίνει όπως 5000 Ευρώ για μια επιχείρηση;
Σημαίνει οφειλές, μιας επιχείρησης, με δύο τρία άτομα προσωπικό, που έχει να πληρώσει τέσσερις με πέντε μήνες ΙΚΑ. Δηλαδή τίποτα, αν σκεφτούμε ότι το βραχυκύκλωμα στην αγορά έχει ξεκινήσει από το 2008!!!. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα