Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Δαφνέλαιο: φυσικό ελιξίριο για μαλλιά που λάμπουν!

Δαφνέλαιο: φυσικό ελιξίριο για μαλλιά που λάμπουν!Προσθήκη λεζάντας
Τι είναι το δαφνέλαιο; Είναι εκχύλισμα φύλων δάφνης σε ελαιόλαδο, κάτι που μπορείς να φτιάξεις μόνη και στο σπίτι βάζοντας σε ένα μπουκάλι ελαιόλαδο τεμαχισμένα φύλλα δάφνης. Όμως, μπορείς πολύ εύκολα να το προμηθευτείς και από το φαρμακείο. 

Όταν μου είχε προτείνει ένας πολύ καλός φίλος κομμωτής να το χρησιμοποιήσω είχα φανεί διστακτική. Όμως το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό! Και έχει λογική: Η δάφνη από τα αρχαία χρόνια είναι διάσημη για τις καταπραϋντικές ιδιότητες των φύλλων της είναι πλούσια και σε λιπαρά οξέα. 

Ψάχνει η NASA για τον Nibiru;


Ψάχνει η NASA για τον Nibiru; 
Ένας πλανήτης τέσσερις φορές το μέγεθος της Γης μπορεί να βρίσκεται στα άκρα του ηλιακού μας συστήματος, πέρα ​​από τον Πλούτωνα,
σύμφωνα με νέα έρευνα. Πάρα πολύ μακρινός για να εντοπίσει εύκολα από τα συνήθη τηλεσκόπια. 

Ο αόρατος αυτός πλανήτης θα μπορούσε να τραβάει βαρυτικά τα μικρά παγωμένα αντικείμενα πέρα ​​από τον Ποσειδώνα, και αν αυτό ευσταθεί, μπορεί να  βοηθήσει στην εξήγηση 
του μυστηρίου στις περίεργες τροχιές αυτών των αντικειμένων.


Ο ισχυρισμός προέρχεται από τον Rodney Gomes, αστρονόμο στο Εθνικό Αστεροσκοπείο της Βραζιλίας στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο Gomes παρουσίασε πρόσφατα τα ολοκλήρωμενα υπολογιστικά του μοντέλα που υποδηλώνουν την ύπαρξη του μακρινού πλανήτη.

Πως ο Νους Χειρίζεται το Φόβο


22ΑΠΡ
ΦόβοςΣύμφωνα με δύο σχετικά πρόσφατες έρευνες, οι μνήμες φόβου και τρόμου διαφέρουν σημαντικά από τις συνηθισμένες μνήμες. Οι διαφορές αυτές δεν συνίστανται μόνο στις εμφανείς επιπτώσεις και επιδράσεις που αυτές οι μνήμες ασκούν στο άτομο, αλλά και στον διαφορετικό τρόπο που οι τραυματικές μνήμες αποθηκεύονται στον εγκέφαλο σε σχέση με τις μνήμες συνηθισμένων, καθημερινών εμπειριών.
Τραυματικές μνήμες, όπως κακοποίηση κατά την παιδική ηλικία, σοβαρά ατυχήματα, εμπειρίες πολέμου κτλ., καταγράφονται αρχικά στις «συγκινησιακές» και στις «αισθητηριακές» περιοχές του εγκεφάλου, αντίθετα με τις καθημερινές μνήμες οι οποίες καταγράφονται στα «σκεπτόμενα» τμήματα του εγκεφάλου. Γι’ αυτό η ανάκληση μιας τραυματικής μνήμης γίνεται κυρίως αισθητηριακά, ανακαλούνται δηλαδή οσμές, εικόνες, σωματικές αισθήσεις και ήχοι που συνδέονται με τα τραυματικά γεγονότα. Αυτό εξηγεί και το γεγονός ότι συχνά μια συγκεκριμένη οσμή, σωματική αίσθηση ή άλλο αισθητηριακό ερέθισμα, μπορεί να φέρει ξαφνικά στην επιφάνεια αναλαμπές από μνήμες τραυματικών γεγονότων που ήταν θαμμένες για πολλά χρόνια. Αυτές οι αναλαμπές συνοδεύονται από έντονα δυσάρεστα συναισθήματα.

Τα δύο πέπλα του συσκοτισμού


12ΟΚΤ
πεπλα συσκοτισμουΤα παρακάτω στοχαστείτε τα βαθειά. Αφορούν το είδος και την ποιότητα της ζωής σας της ίδιας, κατ’ επέκταση και του τόπου μας… αρκεί μόνο να το καταλάβεις και συ αυτό!
Όποιος ψάχνει την αλήθεια, είναι σε θέση να την αναγνωρίσει όταν πέσει πάνω της;
Την έννοια του προσωπικού επιστημονικού νου στον καθένα από μας, θα την βρείτε εδώ.  (όχι των επιστημών γενικώς αλλά την νοητική εκείνη διαδικασία της γνώσης που μεταλλάσσει την ανθρώπινη αντίληψη μέσα από τις “πρώτες αρχές”)
Το πρώτο πέπλο του συσκοτισμού
Το πρώτο πέπλο είναι οι προσωπικές μας αντιλήψεις – οικογενειακές, θρησκευτικές, παιδείας, κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ. α., οι οποίες μας καθιστούν δεσμώτες και δεν μας επιτρέπουν την απαραίτητη ελευθερία σκέψεως για να συλλάβουμε μία εκ βάθρων διαφορετική κατανόηση των αξιών, των προτύπων και των οραμάτων.

Η κλίμακα Καρντάσεφ


23ΙΑΝ
Πολιτισμός1  Η κλίμακα Καρντάσεφ είναι μία μέθοδος κατάταξης ενός πολιτισμού σύμφωνα με την ενέργεια που είναι σε θέση να καταναλώνει και να χειραγωγεί, η οποία και αντιστοιχεί ταυτόχρονα στο βαθμό εξάπλωσης του πολιτισμού αυτού στον Κόσμο. Προτάθηκε το 1964 από τον Ρώσο αστρονόμο Νικολάι Καρντάσεφ (Nikolai Kardashev). Με την επέκταση της κλίμακας Καρντάσεφ και πριν τη μονάδα προκύπτει μέτρο αξιολόγησης και του ανθρώπινου πολιτισμού στην ιστορία του. Η βασική βαθμονόμηση γίνεται με βάση τέσσερις ενεργειακούς τύπους, 0, Ι, ΙΙ και ΙΙΙ.
Δείγματα πολιτισμών που θα μπορούσαν να αντιστοιχιστούν στην κλίμακα Καρντάσεφ  είναι τόσο ο γήινος όσο και άλλοι εξωγήινοι υποθετικοί πολιτισμοί.
Ας δούμε μερικά χαρακτηριστικά των τεσσάρων ενεργειακών θέσεων της κλίμακας Καρντάσεφ.

Βγάλτε το σκασμό επιτέλους!!!

Βγάλτε το σκασμό επιτέλους!!!

ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ...ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!


Επιτέλους…!!!

Ρήτορες και θεατρίνοι, πολιτικοί αρουραίοι, 
καρκινάκια του πλανήτη και καιροσκόποι, 
γραβατομένοι υπαλληλίσκοι και αυτόκλητοι σωτήρες…
«επιφανείς» προσωπικότητες, διπλωματούχοι ειδικοί,
διακεκριμένοι μονοσήμαντοι επιστήμονες, 
καθηγητάδες και ακαδημαϊκοί της πένας και της εξειδίκευσης,
οικονομολόγοι του μονεταρισμού και του σάπιου κατεστημένου 
…βγάλτε επιτέλους το σκασμό!!!

Kάθε ένας από εμάς, σαρκώνει μιά νοητική οντότητα που περιέχει μέσα στη φύση του τον ίδιο το μηχανισμό αυτοκαταστροφής του.



Mια σημαντική θεωρία του 20ου αιώνα ,είναι“ η άθροιση ιστοριών”
που διατύπωσε ο Ρίτσαρντ Φέυμαν και προώθησε την κβαντομηχανική στα μοντέρνα σημερινά της επίπεδα.

O Φέυμαν εισήγαγε τη θεωρία των κοσμικών γραμμών στη νέα φυσική. Τα χωροχρονικά διαγράμματά του , έδωσαν ένα άλλο νόημα στην έννοια του χρόνου.

H εργασία του αποτελεί επίτευγμα της διάνοιας. Η προσέγγιση
που προκύπτει αθροίζοντας όλες τις ιστορίες , μας δείχνει
πως ένα σωματίδιο δεν κινείται μόνο σε μιά χωροχρονική διαδρομή.

Ας πέσουν τα φώτα πάνω μας για όσα αιώνες κουβαλάμε. Στις μνήμες μας, στο αίμα, στην ψυχή μας.........

acropolis2
Ότι και να ευχόμαστε γι αυτή τη χώρα δεν είναι αρκετό, μιας και οι ευχές που δε συνοδεύονται από έργα δεν έχουν καμιά αξία. Μπράβο σε όσους τολμούν να κάνουν μπροστά έστω και ένα βήμα. Εμείς είμαστε το κράτος .Εμείς είμαστε η Ελλάδα. Εγώ κρατώ κι ενώνω την κέλτικη τη μουσική του “Εξάντα”, μαζί με τη latin και την Ελληνική που δίνει ρυθμό στις φλέβες μου, της βάζω λόγια χαράς και αισιοδοξίας και σα μουσική σαΐτα τη στέλνω βαθιά μες την ψυχή εκείνων που αποτείνουν μεν φόρο τιμής στα θύματα της κρίσης απ΄ το αφιέρωμα της “Ερευνας” αλλά απ’ την άλλη αναζητούν την αλλαγή, χαμογελούν κι ελπίζουν. Σ’ εκείνους που νιώθουν πως έφτασε πλέον η στιγμή να αναλάβουν και τις δικές τους τις ευθύνες ως πολίτες της χώρας και του κόσμου. Σ’ όλους εμάς που θέλουμε να ταρακουνήσουμε ηγέτες και αρχηγούς μα πρώτα ………… “ Εκείνος που θέλει να ταρακουνήσει τον κόσμο, ας ταρακουνήσει τον εαυτό του πρώτα” Σωκράτης

Η σύγκρουση στη ψυχή, είναι φλεγμονή στο σώμα

Φλεγμονή είναι το σύνολο των τοπικών και συστηματικών μηχανισμών που ενεργοποιεί ο οργανισμός αντιδραστικά μετά από την επίδραση σε αυτόν διαφόρων βλαπτικών παραγόντων.Οι φλεγμονές διακρίνονται σε οξείες (διάρκειας λίγων ημερών) και σε χρόνιες (μεγαλύτερης διάρκειας)"

Η φλεγμονή είναι στην πραγματικότητα ένας «πόλεμος μέσα στο σώμα», όπου μια απειλητική υπεροπλίαεχθρικών στοιχείων (βακτηριδίων, ιών, τοξινών) αντιμετωπίζεται και καταπολεμάται από τα αμυντικά συστήματα του οργανισμού.

Η μάχη αυτή γίνεται αντιληπτή με συμπτώματα όπως πρήξιμο, κοκκίνισμα, πόνο και πυρετό. Αν το σώμα καταφέρει τελικά να καταπολεμήσει την εισβοή των μικροβίων, η φλεγμονή περνά. Αν νικήσουν τα βακτηρίδια, ο ασθενής πεθαίνει. Αυτό το παράδειγμα μας επιτρέπει να κατανοήσουμε εύκολα την αναλογικότητα, δηλαδή την αντιστοιχία της φλεγμονής προς τον πόλεμο.

Εθνικός Εξευτελισμός


Φωτογραφία για Εθνικός Εξευτελισμός
Βασίλης Βιλιάρδος 



Συνεχίζονται «ξέφρενες» οι αρνητικές ειδήσεις για τη χώρα μας, οι οποίες μας απομακρύνουν όλο και περισσότερο από τις αγορές – με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται η παραμονή μας στον ορό της Τρόικας, να καταρρέουν οι αξίες όλων των περιουσιακών μας στοιχείων, καθώς επίσης να γίνεται αδύνατη η απελευθέρωση μας.

«Ο B. Brecht είχε πει κάποτε πως, όταν το Άδικο κυριαρχήσει επί του Δικαίου, τότε η αντίσταση γίνεται καθήκον. Επομένως, ο απλός Έλληνας Πολίτης έχει καθήκον να αντισταθεί, όταν εκβιάζεται σε τέτοιο βαθμό – πολύ περισσότερο όταν η Δημοκρατία στη χώρα του (ότι έχει απομείνει από αυτήν, για να είμαστε ειλικρινείς) κινδυνεύει να καταλυθεί, από τις συγχρονισμένες ενέργειες του ΔΝΤ και της Γερμανίας.

Προσωπικά βλέπω μία μόνο λύση για την Ελλάδα, στην οποία επιχειρείται μία απίστευτη «οικονομική γενοκτονία»: την εξέγερση, με στόχο τη σύλληψη και την καταδίκη της συμμορίας εκείνων των διεφθαρμένων πολιτικών, οι οποίοι οδήγησαν ή/και οδηγούν τη χώρα τους στην καταστροφή. Στα πλαίσια αυτά, όποιος από τους γραφειοκράτες της ΕΕ και του ΔΝΤ δεν εξαφανιστεί, μέχρι να μετρήσει κανείς έως το τρία, θα πρέπει να έχει την ίδια ακριβώς μοίρα – τη σύλληψη του από τους Πολίτες και την καταδίκη του από την Ελληνική Δικαιοσύνη” (T.Mehner).-

Αυτό είναι το e-mail της τρόικα που ζητά “λουκέτο” σε ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και Λάρκο!



Αυτό είναι το e-mail που η τρόικα απέστειλε το απόγευμα της Δευτέρας, με το οποίο απέρριπτε την πρόταση της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση εν λειτουργία των EAΣ, ΕΛΒΟ και Λάρκο και μάλιστα χωρίς αποζημίωση. Εστάλη στη Γενική Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Χριστίνα Παπακωνσταντίνου.

Ολόκληρο το e-mail:

Έλληνες.... Ένας λαός που κυβερνάται με Mail.




Η είδηση της ημέρας, σήμερα είναι η απαίτηση της τρόικας να κλείσουν άμεσα οι μονάδες της αμυντικής μας βιομηχανίας. Αυτό που πέρασα και εγώ στα ψιλά, ήταν "το απαιτεί η Τρόικα, μέσω e-mail". Με ένα Mail, λοιπόν, η τρόικα ασκεί εκτελεστική εξουσία σε αυτόν τον τόπο, ζητώντας να κλείσει κλάδος της ελληνικής παραγωγικής δύναμης. (για να είναι σίγουροι, ότι και στο μέλλον θα αγοράζουμε όπλα, από τους εταίρους, και δεν θα κάνουμε καμιά μαλάκια να παράξουμε δικά μας).

Βεβαίως, δεν είναι η πρώτη φορά, που ένα mail ορίζει τι πρέπει να κάνει, η κυβέρνηση-μαριονέτα που έχουμε εδώ. 

ΕΞΟΝΤΩΘΗΚΑΝ 600 ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΙΟΡΔΑΝΙΑ "Κόλπος των Χοίρων" νο2 για τις ΗΠΑ στη Συρία


Σημαντικό πλήγμα δέχτηκαν οι ισλαμικές δυνάμεις στη Συρία, όταν δύο τάγματα συνολικής δύναμης 600 ανδρών, έπεσαν σε ενέδρα του εθνικού συριακού στρατού, ενώ κατευθύνονταν προς την Ντεράα. 
Δυτικές διπλωματικές πηγές αναφέρουν στην αμερικανική εφημερίδα World Tribune  ότι "οι συγκεκριμένς εκπαιδευμένες στην Ιορδανία αντικαθεστωτικές δυνάμεις κυριολεκτικά αποδεκατίστηκαν από ένα μηχανοκίντηο σύνταγμα του συριακού εθνικού στρατού το οποίο είχε αφιχθεί στην περιοχή χωρίς να γίνει αντιληπτό, με αποτέλεσμα να δεχτούν συνδυαστικά πλήγματα. Η δύναμη αυτή απέτυχε να εισχωρήσει πέραν των 10 χλμ στη συριακή επικράτεια πριν να εντοπισθεί και να καταστραφεί από το συριακό στρατό" οι συγκεκριμένες μονάδες μάλλιστα θεωρείται ότι τέθηκαν εκτός μάχης αφού ελάχιστοι επιβιωσαν.

Eλλάδα: Φοροδιαφυγή ή φοροαντίσταση;


γράφει ο Dr. Money
Τροϊκανοί και πολιτικοί επιδιώκουν την περαιτέρω άνοδο των εσόδων, παρά τη συγκριτικά μεγάλη αύξηση των φόρων τα τελευταία χρόνια. Όμως, η φορολογία χωρίς τον ηθικό πυλώνα της επαρκούς ανταποδοτικότητας των δημοσίων υπηρεσιών παραπέμπει σε αρπαγή.
Η αξία των αγαθών και υπηρεσιών σε αγοραίες τιμές που παράγονται στην Ελλάδα, γνωστή ως ονομαστικό ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν), υποχώρησε πέρυσι λίγο κάτω από τα 194 δισ. €.
Την τελευταία φορά που βρέθηκε σε αυτά τα επίπεδα ήταν το 2005.

TEBE (ΟΑΕΕ), μια ιστορία Ελληνικής τρέλας...

Επειδή είναι της επικαιρότητας...


Το ΤΕΒΕ (ο σημερινός ΟΑΕΕ), ιδρύθηκε με τον νόμο 6364/1934 με τις υπογραφές του τότε, Προέδρου της Δημοκρατίας, Αλεξ. Ζαϊμη και των Υπουργών, Σπ. Ταλιαδούρου, Δ. Χέλμη, Στ. Στεφανόπουλου, στις 31/10/1934.
Το 1935 συγκροτείται το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο.
Το 1938 συντάσσεται το πρώτο καταστατικό.
Το 1939 τίθεται σε λειτουργία ο Ασφαλιστικός Οργανισμός.
Το 1940 δίνει σχεδόν όλα τα αποθέματα του, 17εκ δρχ., στο κράτος για τον πόλεμο.
Το 1941 – 1943 χορηγεί «βοηθήματα» σε «γέροντες» και «χήρες» από ότι έχει απομείνει... (εισφορές τι είναι αυτό; που; στην κατοχή;!;!)...
Το 1951 μετατρέπουν τα «βοηθήματα» σε συντάξεις...
Με άλλα λόγια, έτσι για να λέμε τα σύκα - σύκα και την σκάφη – σκάφη...
Κοιτάτε να δείτε τι έγινε... 

σταμάτημα των σκέψεων

Σταμάτημα των Σκέψεων

Οι σκέψεις σου δεν έχουν ρίζες, δεν έχουν σπίτι, περιπλανιώνται όπως ακριβώς τα σύννεφα.
Δεν χρειάζεται λοιπόν να πολεμάς μαζί τους, δεν χρειάζεται να είσαι εναντίον τους, δεν χρειάζεται καν να προσπαθήσεις να σταματήσεις τις σκέψεις.
Θα πρέπει να γίνει αυτό βαθιά κατανόηση μέσα σου, διότι, όποτε ένας άνθρωπος αρχίζει να ενδιαφέρεται για το διαλογισμό, αρχίζει να προσπαθεί να σταματήσει τις σκέψεις.
Κι αν προσπαθήσεις να σταματήσεις τις σκέψεις, δεν θα σταματήσουν ποτέ, γιατί η ίδια η προσπάθεια να τις σταματήσεις αποτελεί σκέψη, η ίδια η προσπάθεια να επιτύχεις τη βουδική φύση αποτελεί σκέψη.
Και πώς γίνεται να σταματήσεις μια σκέψη χρησιμοποιώντας μια άλλη σκέψη;

Οι 10 χειρότεροι τρόποι που δηλητηριάζουν τα παιδιά μας

Οι 10 χειρότεροι τρόποι που δηλητηριάζουν τα παιδιά μας

Τα σύγχρονα παιδιά δηλητηριάζονται όπως ποτέ ξανά στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού. Δεν είναι λοιπόν περίεργο το ποσοστό του αυτισμού στην Αμερική που έχει ανέβει στα ύψη σε 1 στα 88 παιδιά κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, βάζοντας τον αυτισμό ξεκάθαρα σε κατηγορία “επιδημίας”. Αλλά μην περιμένετε καμία ενέργεια απο το CDC σε αυτή την επιδημία. Το CDC γνωρίζει πολύ καλά γιατί τα ποσοστά αυτισμού έχουν εκτιναχθεί σε ολόκληρη την Αμερική, αλλά αντί να παραδεχτεί την αλήθεια, το CDC προωθεί μια ιστορία συγκάλυψης για να προστατεύσει τα εταιρικά συμφέροντα των πραγματικών ενόχων: Οι ιατρικές επιχειρήσεις που δηλητηριάζουν τα παιδιά με σκοπό το κέρδος, (βλ. παρακάτω) δεν είναι μόνο οι ιατρικές εταιρείες:. Δηλητηριάζουν επίσης και με άλλους δόλιους τρόπους που καταστέλλουν την ελεύθερη σκέψη, την επίθεση την καλή υγεία και τη συντριβή της ψυχής των παιδιών. Εδώ είναι μια λίστα με τους δέκα χειρότερους τρόπους με τους οποίους τα παιδιά μας δηλητηριάζονται.

Οριστικό επιχείρημα υπέρ των ληγμένων προϊόντων

Η εφαρμογή του μέτρου που νομιμοποιεί την πώληση ληγμένων προϊόντων σε χαμηλότερη τιμή έχει ξεκινήσει αλλά τα μεγάλα σούπερ μάρκετ αρνούνται να συμμορφωθούν με την πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ και οι καταναλωτές δεν τα αγοράζουν. 

Κρητικά γιατροσόφια: Για πόνους αυτιών, δοντιών, στομάχου, λαιμού ΚΑΙ ψείρες, μυρμηγκιές...

Κρητικά γιατροσόφια: Για πόνους αυτιών, δοντιών, στομάχου, λαιμού ΚΑΙ ψείρες, μυρμηγκιές...

Τα παραδοσιακά γιατροσόφια, εμπεριέχουν ένα μέρος από τη ΣΟΦΙΑ και την πολύχρονη εμπειρία του λαού μας. Διαβάστε που και πως μπορούμε με υλικά απο τη φύση να λύσουμε προβλήματα υγείας!

Η ημερομηνία λήξης, η ημερομηνία κατανάλωσης των τροφίμων, η ασφάλεια τους και οι αλλοιώσεις τους.


της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγος
Ασφάλεια τροφίμου είναι ευρύτερη έννοια που προσδιορίζει κατάσταση του τροφίμου που δεν προκαλεί βραχυπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη βλάβη στην υγεία του καταναλωτή.  Υπολογίζεται ότι το ένα τρίτο των προβλημάτων υγείας που προκαλούνται από μη ασφαλή τρόφιμα  οφείλονται σε κακή μεταχείριση των τροφίμων, από την στιγμή της αγοράς τους μέχρι την ώρα της κατανάλωσής τους.

--- ΤΑ ΦΤΕΡΩΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΙΩΝ ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΘΕΩΝ. ---

Συνεχίζοντας το ταξίδι μας μέσα στην άγνωστη και ομιχλώδη αρχαιοελληνική ιστορία, εξακολουθούμε να διαβάζουμε κείμενα που μπερδεύουν τους ιστορικούς του σήμερα, να αντικρίζουμε παραστάσεις σε αγγεία που προτιμούν να ξεχνούν θαμμένα σε υπόγεια μουσειακών χώρων και να επιβεβαιώνουμε διαρκώς ότι οι «ουράνιοι εξωγήινοι επισκέπτες» δεν είναι ένα σημερινό φαινόμενο. Μπορεί οι ιπτάμενοι δίσκοι, οι εξωγήινοι, τα όντα από το διάστημα και οι παρόμοιες λέξεις και εκφράσεις να επινοήθηκαν χιλιάδες χρόνια μετά, όμως αυτό δεν είναι κάτι που αναιρεί τα φτερωτά άρματα των Ολύμπιων θεών, που πετούσαν στους ουρανούς των προγόνων των αρχαίων προγόνων μας!

Πόλεμος Συρίας: Πέντε ερωτήματα για ηλίθιους


04.09.2013

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΤΕΛΓΙΑ


«ΟΚ! Το πιάσαμε. Σύμφωνα με τον κ. Ομπάμα, τους συμβούλους του, τους συμμάχους του, τους μεγάλους και τρανούς διεθνολόγους όλοι εμείς είμαστε απλά ηλίθιοι. Δέκα χρόνια μετά την τραγελαφική εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ, η οποία άφησε πίσω της εκατομμύρια νεκρούς και τραυματίες, πρέπει να δώσουμε την συγκατάθεση μας για έναν νέο πόλεμο στην Συρία. «Συγγνώμη έκανα λάθος. Τα χημικά του Σαντάμ θα μπορούσαν να βρίσκονται στην Συρία», είναι σαν να μας λέει ο Ομπάμα. Και εμείς οι ηλίθιοι θα πρέπει να τον πιστέψουμε.

Η παραπάνω επισήμανση δεν είναι δική μου. Ανήκει σε έναν συνάδελφο, ενός δυτικού μέσου ενημέρωσης, ο οποίος αυτές τις ημέρες τρέχει να προλάβει τις εξελίξεις στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας. Ο εν λόγω συνάδελφος έχει απηυδήσει με την κατάσταση, η οποία επικρατεί τις τελευταίες ώρες στους διπλωματικούς, δημοσιογραφικούς και ακαδημαϊκούς κύκλους της Δύσης: «Ξαφνικά βγήκαν στο προσκήνιο τα τσεκούρια του πολέμου. Λες και εκείνοι είναι οι μοναδικοί έξυπνοι σε αυτό τον πλανήτη, λες και η Ρωσία, το Ιράκ και οι υπόλοιπες χώρες δεν έχουν να πουν τίποτα για τις τελευταίες εξελίξεις...»

Σε συμφωνία με τις παραπάνω επισημάνσεις του φίλου δημοσιογράφου παρακάτω θέτουμε 5 πρόχειρα ερωτήματα για την κρίση στην Συρία...

1. Μεγάλα κ' υψηλά τριγύρω μου έχτισαν τείχη - "Η Μεταφυσική στον Κ.Π. Καβάφη"

Μεγάλα κ' υψηλά τριγύρω μου έχτισαν τείχη
 
1Τ' ωραίο ταξείδι της ζωής αρχίζει με την είσοδο της ψυχής στα Τείχη της γήινης διάστασης. Ταμεγάλα κ' υψηλά τείχη της απώλειας, του χωρισμού δηλαδή της Ψυχής από το θείο Εν, υψώνονται ανεπαισθήτως, με την αδιόρατη διείσδυσή Της στα πυκνά στρώματα ενέργειας.
Με την ενσάρκωση του ανθρώπου, η ουσία της ψυχής - το εσωτερικό Φως του σύμπαντος - περιορίζεται. Η άμεση όραση και η αντίληψή της λειτουργούν πια μέσα από τους περιορισμούς που επιβάλλονται στην ανθρώπινη συνειδητότητα: χώρος, χρόνος, σώμα υλικό, γλώσσα, αντιληπτικότητα των αισθήσεων.

* Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ *


Ειναι ευκολο να καταδυθει οποιος θελει στην πραγματικη ιστορια της μαγειας αρκει να διαβασει αρκετα και να εμβαθυνει στα μυθικα και μερικες φορες κρυπτο -ιστορικα γεγονοτα που την αφορουν ...

Αλλά τι είναι Μαγεία; Πολλές φορές η μαγεία έχει όντως να κάνει με την θεραπεία, το πεπρωμένο και διάφορες άλλες πνευματικές δραστηριότητες, στην καθημερινή ζωή όμως έχει να κάνει με τον πόλεμο, κυρίως με αψιμαχίες με σύντομες εμπλοκές του τύπου μια σου και μια μου. Είναι μόνιμο φαινόμενο τόσο στην Αφρική, στον Αμαζόνιο, αλλά και στην Ελλάδα τώρα με τους αφρικανούς μετανάστες, χωρίς να παίρνει διαστάσεις δημοσιότητας.

Εν αντιθέσει με το Μαϊάμι, την Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες και οπουδήποτε υπάρχουν θεοσεβούμενες κοινότητες ισπανόφωνων και αφρικανών μεταναστών, ανάμεσα στους οποίους μπορούν να βρεθούν Μπρούχος, Ούγκανς, Κουραντέρος και Σαντέρος.

«Το Μυστήριο του ΄Ηχου και η Αρμονία της Ζωής»

Πώς χαλαρώνει κανείς;
Το ερώτημα είναι, πώς χαλαρώνει κανείς; Δεν γίνεται με το να κάθεσαι σιωπηλός με κλειστά μάτια, γιατί όταν ο νους δίνει προσοχή στο σώμα μέσω σκέψης ή αισθήματος, τότε το σώμα δεν χαλαρώνει, επειδή ο νους το βασανίζει. Και όταν το αίσθημα δίνει προσοχή στο νου, τότε ο νους βασανίζεται. Αυτός ο βασανισμός - ακόμη κι αν τα μάτια είναι κλειστά ή ακόμη κι αν καθόμαστε σε μια ορισμένη στάση - δεν κάνει καλό. Στη χαλάρωση πρέπει κανείς να εξετάζει τρεις όψεις: την άποψη του φυσικού σώματος, την άποψη του νου και την άποψη των συναισθημάτων. Από τη σκοπιά του φυσικού σώματος πρέπει να συνηθίσει κανείς να κυριαρχεί ή να επηρεάζει την κυκλοφορία και το σφυγμό του και αυτό μπορεί να το πετύχει με τη δύναμη της σκέψης και με τη δύναμη της θέλησης, μαζί με την αναπνοή.

Ο άνθρωπος που ζει την εσωτερική ζωή

Δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος τύπος εξωτερικής εμφάνισης που να αποδεικνύει ότι ο άνθρωπος ζει την εσωτερική ζωή, υπάρχει, όμως, κάτι άλλο. ΄Οταν ένα παιδί πλησιάζει τη νεανική ηλικία, βλέπει κανείς να διαχέεται ένα φως από την έκφρασή του, να αναδύεται μια καινούργια συνείδηση και να έρχεται μια καινούργια γνώση, που το παιδί δεν κατείχε προηγουμένως. Αυτά είναι τα σημάδια της νεότητας, όμως, δεν το λέει αυτό το παιδί.

«Το Δέντρο της Γνώσης του Καλού και του Κακού»

Οι εχθροί μας είναι μια ευλογία
Είναι το ένστικτο που σπρώχνει τους ανθρώπους στην εκδίκηση, δεν είναι η σοφία: σας χτυπούν και χτυπάτε χωρίς να σκεφτείτε. Σας έχω διηγηθεί την ιστορία των τριών γιόγκι που είχαν αποτραβηχτεί στο δάσος; Προσεύχονταν, διαλογίζονταν, ήθελαν να γίνουν τέλειοι ... Κάποιος περνάει από εκεί και δίνει ένα χαστούκι στον πρώτο. Και τι κάνει αυτός; Σηκώνεται πάνω, ορμάει και του δίνει δύο. Πραγματικά, αυτός, υπάρχει η ελπίδα να τελειοποιηθεί! Ο δεύτερος δέχεται κι αυτός ένα χαστούκι: σηκώνεται για να ανταποδώσει, αλλά σκέφτεται για δυο δευτερόλεπτα και ξανακάθεται. Αυτός τουλάχιστον είχε μάθει την αυτοκυριαρχία. ΄Οσο για τον τρίτο ... ούτε που αντιλήφθηκε ότι έφαγε ένα χαστούκι, εξακολουθεί να διαλογίζεται! Λοιπόν, βλέπετε, υπάρχουν βαθμοί.

«Η σεξουαλική δύναμη ή ο φτερωτός Δράκοντας»

Η αγάπη είναι σεξουαλικότητα πλατιά, φωτισμένη, μεταμορφωμένη
Κατ' αρχήν, φαίνεται δύσκολο να διαχωριστεί η σεξουαλικότητα από την αγάπη. ΄Ολα έρχονται από το Θεό και ό,τι εκδηλώνεται μέσα από τον άνθρωπο σαν ενέργεια, είναι, από την προέλευσή του, μία θεία ενέργεια: αλλά αυτή η ενέργεια προκαλεί διαφορετικά αποτελέσματα ανάλογα με τον αγωγό μέσα από τον οποίο αυτή εκδηλώνεται. Μπορούμε να τη συγκρίνουμε με τον ηλεκτρισμό. Ο ηλεκτρισμός είναι μια ενέργεια που αγνοούμε τη φύση της, όταν όμως περνά μέσα από μια λάμπα γίνεται φως, αν και αυτή η ίδια δεν είναι φως.

Η ανάγνωση της αύρας θα σώσει ζωές


Οταν ήμουν πολύ νέος ακόμα, μου έκαναν μια εγχείρηση που ονομαζόταν το άνοιγμα του Τρίτου Ματιού. Στη διάρκεια αυτής της εγχείρησης, τοποθέτησαν στο κέντρο του μετώπου μου μια ίνα σκληρού ξύλου, διαποτισμένη με ειδικά βότανα, έτσι ώστε να διεγερθεί ένα κατάλληλο νεύρο που θα μου έδινε ασυνήθιστες διορατικές δυνάμεις. Καθώς μάλιστα είχα γεννηθεί με ανάλογες δυνάμεις, μετά την εγχείρηση οι ικανότητές μου είχαν ενταθεί σε τέτοιο βαθμό, που μπορούσα να βλέπω τους ανθρώπους με την αύρα τους, σαν να ήταν τυλιγμένοι στις φλόγες κάποιας πολύχρωμης φωτιάς. Από τα χρώματα της αύρας τουςμπορούσα να μαντεύω τις σκέψεις τους, τα προβλήματά τους, τους φόβους και τις ελπίδες τους.

Κάντε λουκέτα, όχι πόλεμο

Η τρόικα απέρριψε το σχέδιο της κυβέρνησης για την εξυγίανση των τριών αμυντικών βιομηχανιών -ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ και ΕΑΣ- και ζητά να κλείσουν άμεσα και να απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς αποζημιώσεις. Η τρόικα απαιτεί όποιος εργαζόμενος ζητήσει αποζημίωση να σταλεί στη Σιβηρία.



Αίσθηση προκάλεσε πως η τρόικα απέρριψε το κυβερνητικό σχέδιο μέσω email, αφού το σωστό θα ήταν να το βάλει στο Facebook για να δούμε πόσα like θα κάνει.

«Ο Δρόμος της Φώτισης και η Εσωτερική Ζωή»

Δεν είναι φρόνιμο να ξυπνάμε μικρά παιδιά... 
΄Ενα φρούτο για να γλυκάνει στη γεύση, πρέπει πρώτα να έχει ωριμάσει αρκετά. ΄Ετσι και η ψυχή : για να αντιμετωπίσει τη σοφία με σοφία, πρέπει πρώτα να έχει φτάσει σε ένα ορισμένο στάδιο εξέλιξης. Η εξελιγμένη ψυχή δείχνει το άρωμά της με την ατμόσφαιρά της, το χρώμα της, την έκφραση του προσώπου της και τη γλυκύτητα της προσωπικότητάς της. Μοιάζει με ένα λουλούδι που σκορπίζει γύρω του το άρωμά του ή με ένα φρούτο που, όταν ωριμάσει, αλλάζει χρώμα και γλυκαίνει.

ΥΠΝΩΣΗ - Η ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ


Για να καταλάβει κανείς τι είναι η ύπνωση, πρέπει να εξετάσει τις εσωτερικές λειτουργίες του ανθρώπινου νου, που εκδηλώνονται σε τέσσερα διαφορετικά επίπεδα δραστηριότητας.

Μεταμόρφωση (μεταλλαγή) του Σεξ



Η σεξουαλική ενέργεια είναι ή Ισχυρότερη δύναμη πού έχουμε στη διάθεσή μας, ένα δυναμικό ενέργειας που ανανεώνεται συνεχώς. Σέ πολλές αρχαίες παραδόσεις η μεταμόρφωση αυτής της σχεδόν ανεξάντλητης Ενέργειας παίζει μεγάλο ρόλο, αλλά ιδιαίτερα στην «Ράγια - Γιόγκα», τη Γιόγκα των βασιλέων. Εδώ περιγράφονται δύο διαφορετικοί τρόποι. Στον ένα τρόπο επιτυγχάνεται η αύξηση της σεξουαλικής ενέργειας με την εγκράτεια και στον άλλον τρόπο ή αύξηση πετυχαίνεται με όλο και συχνότερη φυσική χρησιμοποίηση της σεξουαλικής δυνάμεως.

Τι είναι το Μυαλό;


Τι είναι το Μυαλό; Ποτέ αυτός ο όρος δεν ήταν τόσο κακομεταχειρισμένος, τόσο λίγο κατανοητός. Πληροφορούμαστε έγκυρα ότι το Μυαλό είναι η ικανότητα της σκέψης, η πνευματική αρχή ή η συνείδηση στον άνθρωπο: πρόθεση, σκοπός, κλίση, επιθυμία, σκέψη, γνώμη, μνήμη, μνημονικό, διάθεση. Είναι επίσης κάτι άλλο πολύ με πολύ μεγαλύτερη σημασία.
Το μυαλό είναι η συνείδησή σας. Είναι εσείς.

Τα 7 Τσάκρας Και Η Πρόσθια - Οπίσθια Σχέση


ΤΣΑΚΡΑ

Το αιθερικό γεννιέται στον φλοιό του εγκεφάλου.
Ότι νιώθουμε, οι αισθήσεις μας είναι από αυτό το αιθερικό.
Ότι ακούμε με το θέλημα της συνείδησης το νιώθουμε στο κεφάλι. 
Γίνεται προβολή των αισθήσεων από τον φλοιό του εγκεφάλου στο χέρι.
Αιθερικό είναι η συνεχόμενη προβολή από τον φλοιό που τυλίγει το σώμα.
Η συλλογική συνείδηση είναι οι προβολές των ανθρώπων.
Το αιθερικό σώμα, μας τροφοδοτεί με ενέργεια, για να νιώθουμε το φυσικό.
Τα ΤΣΑΚΡΑ βρίσκονται στο αιθερικό και είναι κέντρα προσοχής.
Η αίσθηση από κάθε ΤΣΑΚΡΑ συνδέεται με αντίστοιχη συναισθηματική κατάσταση.
Η ανταλλαγή ενέργειας γίνεται από τα ΤΣΑΚΡΑ.
Όποιος είναι σταθερός στην τσακρική εκπομπή, εικόνα, είναι αρχηγός στις επικοινωνίες.

Ελιξίριο μακροζωίας – Καθαρίζει τις φλέβες από τη χοληστερίνη!

Ζωή - Καρδιά!

Υλικά: 300 γρ σκόρδο,  

500 γρ κρεμμύδια, 

 1,5 λίτρο μηλόξυδο και  

1 κιλό μέλι. 


Διαδικασία:  Κόβουμε στο μούλτι τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα βάζουμε για 24 ώρες μέσα 

σε μια κούπα μαζί με το μηλόξυδο. 

Κατά διαστήματα ανακατεύουμε το μείγμα. 

Ο Κύριος Άρχοντας

chnoubisrgΤα ανθρώπινα όντα βρίσκονται σε ένα ταξίδι επίγνωσης,
Που έχει διακοπεί στιγμιαίως από εξωτερικές δυνάμεις
Carlos Castaneda, Magical Passes
Το άρθρο απαιτεί από τον αναγνώστη στοιχειώδεις γνώσεις για τους Γνωστικούς, όπως οι όροι: Άρχοντες, Πίστις, Αιώνες, Πλήρωμα (ο γαλαξίας μας),  Σοφία, δημιουργοί, Υποστάσεις, έννοια, dema κλπ. Το κείμενο η Υπόσταση των Αρχόντων (The Hypostasis of the Archons) περιγράφει μια περαιτέρω εξέλιξη που ακολουθεί την αρχική ανάδυση των εμβρυϊκών Αρχοντικών οντοτήτων. Στο εδάφιο που αναφέρεται εδώ θα εφαρμόσω κάποιες έννοιες που έλκονται από την μοντέρνα αστρονομία για να αναπτύξω μια περισσότερο ζωντανή εικόνα των γεγονότων που παρατηρήθηκαν από τους Γνωστικούς μάντεις στο σύμπαν γενικότερα:

Γι αυτό δολοφόνησαν τους Γνωστικούς μάντεις

Γι αυτό δολοφόνησαν τους Γνωστικούς μάντεις και μας φόρεσαν τις θρησκείες, τους πολιτικούς, τους -ισμούς το χρήμα σαν μέσο κερδοσκοπίας και τις τράπεζες:
Απόσπασμα γεγονότων που παρατηρήθηκαν από τους Γνωστικούς μάντεις στο σύμπαν:
Ένα πέπλο υπάρχει μεταξύ του επάνω κόσμου (στον πυρήνα του γαλαξία), και στις σφαίρες που βρίσκονται από κάτω (εξωτερικά, στις γαλαξιακές σπείρες), και η σκιά δημιουργήθηκε κάτω από το πέπλο. Μέρος της σκιάς (σκοτεινή ύλη) έγινε (ατομική) ύλη, και προβλήθηκε, εκτός (μερικώς σχηματίστηκε σε στοιχειώδεις πίδακες, η dema). Αυτό το οποίο η Σοφία δημιούργησε (με την πρόσκρουση της) έγινε ένα προϊόν ύλης (τοdema), (μια νεογέννητη μορφή) σαν ένα έμβρυο που είχε αποβληθεί. Αφότου (σχηματίσθηκε) πήρε ένα πλαστικό σχήμα  μορφοποιημένο από την σκιά κι έγινε ένα αλαζονικό θηρίο που έμοιαζε με λιοντάρι. Ήταν ανδρόγυνο γιατί προέρχεται από (ουδέτερη, ανόργανη) ύλη. (The Hypostasis of the Archons, II, 4, 93:30 ff).
Ένα προσεκτικότερο διάβασμα αποκαλύπτει μια κρίσιμη λεπτομέρεια: μετά τον αρχικό σχηματισμό των εμβρυονικών Αρχοντικών τύπων, μια δεύτερη παραλλαγή «ενός σκιώδους σώματος» ξεπηδά με ιδιαίτερα δικά του  χαρακτηριστικά.
Το κείμενο, Η Υπόσταση των Αρχόντων το περιγράφει σαν «ένα αλαζονικό θηρίο που μοιάζει με λιοντάρι,» αλλά αυτό το πλάσμα επίσης περιγράφεται (σε ένα άλλο κοσμολογικό κείμενο, στο Απόκρυφο του Ιωάννη 10:5) σαν «ένα ερπετικό σώμα (δράκων) με πρόσωπο λιονταριού.»
Έτσι υπάρχουν δύο τύποι Αρχόντων: ένας εμβρυονικός τύπος και ένας δρακονιανός ή ερπετικός τύπος.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα