Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Υπεύθυνος για την κατάντια, την ανεργία, την αυτοκτονία είναι ο διπλανός


Ο πόλεμος δεν ξεκίνησε ποτέ διότι ζούμε την εποχή των μαχών. Των προσωπικών μαχών. Η απότομη αλλαγή της ζωής μας και των συνήθειών μας μάς έκανε καταρχάς να ψάχνουμε να βρούμε τον φταίχτη. Τον βρήκαμε στα πρόσωπα των πολιτικών καρικατούρων που αιώνες κυβερνούσαν ζωές σαν τις δικές μας. Οργιστήκαμε μαζί τους. Η αλήθεια είναι ότι θέλαμε να τους κόψουμε τα λαρύγγια και να κρεμάσουμε τα κουφάρια τους ανάποδα στην πλατεία Συντάγματος.
Μετά όμως ξαφνικά είδαμε ότι η καθολική οργή άρχισε να διασπάται εντέχνως από το ίδιο το σύστημα σε κόμματα αναχώματα τραβεστί αριστεράς, σε κόμματα παρακρατικά, σε κόμματα νοικοκυραίων δεξιών και σε ανένταχτους που τα… δίνουν όλα να γίνουν ένα ποσοστό καλό σε κάθε εκλογική αναμέτρηση με την ελπίδα συμμετοχής σε έναν πολιτικό συνασπισμό. Και εκεί άρχισε να ξεφουσκώνει η οργή για το πολιτικό σύστημα και άρχισε η οργή για τον παλαμακιστή του κάθε κακομοίρη που θέλει να σε κυβερνήσει χωρίς να ξέρει πώς, αλλά δεν τον ενδιαφέρει και πολύ διότι όπως πάντα τον τρόπο διακυβέρνησης θα τον πάρει έτοιμο σε χαρτί από το ανάλογο διεθνές σύστημα που θα τον χρηματοδοτήσει.

Το Ολογραφικό Σύμπαν: Πραγματικότητα Ή Ψευδαίσθηση;

Δρ. Ελένης Χατζηχρήστου*
Αυτό το τραπέζι, το κομπιούτερ επάνω του, το φλυτζάνι καφέ, το βουνό απέναντι, το φώς του ήλιου που μπαίνει απο το παράθυρο, οι νιφάδες του χιονιού που πέφτουν αργά, κι΄αυτή η μουσική που χαιδεύει τ’αυτιά μου, είναι άραγε αληθινά; Ή μήπως ψευδαισθήσεις, παιχνίδια προοπτικής που σκαρώνει το μυαλό για να ερμηνεύσει ένα χαοτικό Σύμπαν; Μερικοί επιστήμονες προκαλούν λέγοντας πως μας ξεγελούν τρι-διάστατες προβολές ενός δι-διάστατου καλειδοσκοπίου που βρίσκεται στην επιφάνεια αυτού που μέχρι τώρα ονομάζαμε Σύμπαν;  Πως χώρος και χρόνος ίσως δεν είναι παρά ποταμοί πληροφορίας, και ο φυσικός κόσμος κομμάτια διαδοχικής πληροφορίας. Η ιδέα μας ταράζει, μας μπερδεύει, κάποιους ίσως μας ενθουσιάζει. Η ενοποίηση των βασικών εννοιών της βαρύτητας, της κβαντικής θεωρίας και της θερμοδυναμικής δείχνουν προς ένα μονόδρομο που λέγεται «Ολογραφικό Σύμπαν». Πασίγνωστοι επιστήμονες δίνουν ερμηνείες που αγγίζουν το χώρο της μεταφυσικής και των ανατολικών φιλοσοφιών. Ζούμε σε μια μοναδική εποχή όπου επιστήμη και επιστημονική φαντασία φαίνεται να συγκλίνουν για πρώτη φορά. Είναι όλ΄αυτά μια ακόμα «τρελλή» ιδέα κάποιων επιστημόνων ή, όπως όλα δείχνουν, ήρθε για να μείνει και ίσως να ανατρέψει εκ βαθέων τις αντιλήψεις μας για τον κόσμο που μας περιβάλλει, για την θέση μας σε αυτόν, ίσως ακόμα και για εμάς τους ίδιους; 

Η Παλαιότερη Αγία Γραφή Που Βρέθηκε Στην Παλαιστίνη Επιβεβαιώνει Ότι Ο Χριστός Ήταν Δούλος Του Θεού Και Όχι Υιός Του Θεού...

File: StJohnsAshfield StainedGlass GoodShepherd-frame crop.jpg

Η παλαιότερη Αγία Γραφή που βρέθηκε Στην Παλαιστίνη Επιβεβαιώνει ότι ο Ιησούς ήταν «ένας υπηρέτης του Θεού». Ήταν ο Ιησούς ο Υιός του Θεού ή ένας υπηρέτης του Θεού; 

Ποδήλατο - Ασανσέρ!!! (Βίντεο)




Αμερικανική Εφευρετικότητα
Έχω χτίσει ένα δεντρόσπιτο (αν και δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί), το οποίο είναι περίπου 30 πόδια πάνω σε ένα δέντρο. Έχω κουραστεί από το να ανεβαίνω εκατομμύρια φορές την ημέρα, έτσι έφτιαξα ένα ποδήλατο ασανσέρ .... "

Το Επόμενο Γεγονός: Καταστροφή Σε Μαζική Κλίμακα!!!

εκδήλωση πυρηνικές

Για ένα ανεκπαίδευτο μάτι, φαίνεται ότι οι μάζες έχουν ξυπνήσει. Οι άνθρωποι γίνονται όλο και πιο ενημερωμένοι. Τοπικοί ειδησεογραφικοί σταθμοί μιλούν περισσότερο για αυτό που συνηθίζαμε να αποκαλούμε «θεωρίες συνωμοσίας». Η αντίθεσή μας για περαιτέρω πόλεμο στη Μέση Ανατολή έχει σημειωθεί και μια κρίση στη Συρία έχει προσωρινά αποφευχθεί . Ο λαός των Ηνωμένων Πολιτειών  φαίνεται να έχει επιτύχει μια μικρή νίκη, έτσι δεν είναι;

Για το εκπαιδευμένο μάτι, αυτό ονομάζεται φθίνουσες αποδόσεις. Οι παλιές τακτικές που χρησιμοποιήθηκαν για να εξαπατήσουν και να χειριστούν τα συναισθήματα του κοινού έχουν καταστεί λιγότερο αποτελεσματικές με το χρόνο. Μήπως αυτό σημαίνει ότι έχουμε κερδίσει τον αγώνα, ή ότι κάτι πιο σκοτεινό είναι στο δρόμο;

ΑΔΥΝΑΤΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ




Σήμερα θα σας πω το τσάι που κάνω εγώ και πίνω και αντικαθιστώ όλα τα αναψυκτικά που είναι βλαβερά. Τα αναψυκτικά όπως ξέρουμε έχουν πολλές θερμίδες, πολλοί άνθρωποι το πίνουν γιατί νομίζουν πως τους δροσίζει. Όμως τα αναψυκτικά έχουν ζάχαρη και χίλιες δυο ουσίες που διαβάζουμε κατά καιρούς, ότι βλάπτουν τον ανθρώπινο οργανισμό. Το πράσινο τσάι εκτός από δροσιστικό, είναι και πολύ ωφέλιμο για τον  οργανισμό μας. Πρώτον οι θερμίδες του είναι μηδαμινές, κάτι που ζητούν όλες οι γυναίκες, δεύτερον έχει αντιοξειδωτικές  δράσεις και τρίτον ενεργοποιεί τον μεταβολισμό μας.

Πώς να αντιμετωπίσουν οι οικογένειες την κρίση



Η κρίση στην ελληνική οικονομία είναι γεγονός και όλοι βιώνουμε τις συνέπειες στην καθημερινή ζωή. Μειώσεις μισθών, αυξήσεις σε φόρους, μικρή διακίνηση χρήματος στην αγορά συμβάλλουν στις αλλαγές του μέχρι τώρα τρόπου ζωής μας. Και όσον αφορά τις οικογένειες και ειδικά τους γονείς που αντιμετωπίζουν τις ίδιες με πριν απαιτήσεις από τα παιδιά τους αλλά με λιγότερα διαθέσιμα μέσα, το αίσθημα της απόγνωσης κυριαρχεί. 
Υπάρχει όμως τρόπος επιβίωσης της κρίσης, τουλάχιστον ψυχολογικός και υπάρχει δυνατότητα να μετατραπεί η κρίση σε ευκαιρία. 

Ειδικά, εάν αναλογιστούμε ότι ένας από τους λόγους της κρίσης στην Ελλάδα δεν έχει να κάνει μόνο με τη διεθνή χρηματοοικονομική κρίση, καθώς η χώρα μας έχει εδώ και πολλά χρόνια προβλήματα με το δημόσιο έλλειμμα και το δημόσιο χρέος της. 

Και από ψυχολογική και κοινωνιολογική σκοπιά (καθώς το πώς θα αντιμετωπιστεί οικονομικά δεν είναι το αντικείμενο του άρθρου) υπάρχουν πολλά περιθώρια για αλλαγές που θα βοηθήσουν στο να αντιμετωπιστεί ευκολότερα η κρίση στη χώρα μας. 

Το Σύμπαν Αποτελείται Από Πληροφορίες!!!


Όπως η κβαντική φυσική μπορεί τώρα να επιβεβαιώσει, το σύμπαν που ζούμε δεν αποτελείται από στερεά αντικείμενα, αλλά από ενέργεια και πληροφορίες. Αυτή η ανακάλυψη έχει τεράστια σημασία για την κατανόηση της φύσης του κόσμου μας αλλά και την κατανόηση της πραγματικής πηγής του να σφύζεις από υγεία. Σημαίνει, επίσης, ότι είναι δυνατό να συνθέσει όλες τις έννοιες που συζητήθηκαν στον κόσμο της ολιστικής φυσικής υγείας σε μία ενιαία θεωρία.
Συμπαντικός νόμος: Η αληθινή πηγή της υγείας ή της ασθένειας
Από τη στιγμή που κατοικούμε στο σύμπαν, η ανθρωπότητα υπόκειται σε συμπαντικούς και φυσικούς νόμους. Τούτου λεχθέντος, σε ένα σύμπαν πληροφοριών φτιαγμένο από ενέργεια, η υγεία ή η ασθένεια μπορεί να προέλθει μόνο από ένα μέρος. Αυτό το μέρος είναι από τις πληροφορίεςΗ ιδέα έχει ως εξής: Όταν τα κύτταρα στο σώμα μας ευθυγραμμίζονται με καθαρές, υγιείς πηγές πληροφοριών, είμαστε υγιείς. Ομοίως, όταν είμαστε εκτεθειμένοι σε διαστρεβλωμένα πεδία πληροφοριών, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα υγείας, αν δεν καταργήσουμε την πηγή των διαστρεβλωμένων πληροφοριών.

Αποκάλυψη!Γιατί τα πρωινά συμβαίνουν οι περισσότεροι θάνατοι από καρδιακή ανακοπή

Revealed!  Γιατί το πρωί είναι θανατηφόρα για τους θανάτους από καρδιακή προσβολή

10 του Σεπτέμβρη 2013 - Ένας Ινδός επιστήμονας ισχυρίζεται ότι τα αποδεικτικά στοιχεία από τους ανθρώπους που πάσχουν από καρδιακές παθήσεις υποστηρίζουν την ύπαρξη της μοριακής σύνδεσης, που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά σε εργαστηριακά ποντίκια, μεταξύ των φυσικών κιρκαδικών ρυθμών του σώματος και της καρδιακής ανακοπής ή αιφνίδιου καρδιακού θανάτου. 

Ο Mukesh Jain, MD, δήλωσε ότι εντοπίζει έναν προηγουμένως μη αναγνωρισμένο παράγοντα στην ηλεκτρική καταιγίδα που κάνει τους κύριους θαλάμους άντλησης της καρδιάς ξαφνικά να αρχίζουν να κτυπούν ακανόνιστα με τρόπο που να σταματά η ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο και το σώμα. 


Ονομάζεται κοιλιακή μαρμαρυγή, και η κατάσταση αυτή προκαλεί αιφνίδιο καρδιακό θάνατο (SCD ), στον οποίο το θύμα χάνει αμέσως τις αισθήσεις του και πεθαίνει εκτός αν γίνει CPR - Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση ή απινίδωση ώστε να επαναφέρει την καρδιά πίσω σε σταθερό ρυθμό.

Κρίση πανικού: συμπτώματα, αιτίες, επιπλοκές και θεραπείες

Μια κρίση πανικού είναι ένα ξαφνικό επεισόδιο έντονου φόβου που προκαλεί σοβαρές σωματικές αντιδράσεις, όταν μάλιστα δεν υφίσταται πραγματικός κίνδυνος ή προφανής αιτία. Ωστόσο οι κρίσεις πανικού μπορεί να είναι μία πολύ τρομακτική εμπειρία.

Όταν συμβαίνουν κρίσεις πανικού, ίσως νομίζετε ότι χάνετε τον έλεγχο, ότι έχετε υποστεί καρδιακή προσβολή ή ακόμα και ότι βρίσκεστε λίγο πριν από το θάνατο.
Πολλοί άνθρωποι, σύμφωνα με τη mayo clinic, έχουν μόνο μία ή δύο κρίσεις πανικού στη διάρκεια της ζωής τους αλλά στις περιπτώσεις επαναλαμβανόμενων και απροσδόκητων κρίσεων πανικού, τότε πρόκειται για μία κατάσταση που ονομάζεται διαταραχή πανικού.
Στο παρελθόν οι κρίσεις πανικού θεωρούνταν ως νεύρα ή άγχος, αλλά πλέον σήμερα αναγνωρίζεται ως πραγματική ιατρική κατάσταση. Αν και οι επιθέσεις πανικού μπορεί επηρεάσουν σημαντικά την ποιότητα της ζωής σας, η θεραπεία μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική.

ΠΗΛΕΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ: Ο ΘΑΝΑΤΟΣ

Έρρωσθε, φίλοι των μύθων

Ο Αχιλλέας, ο ανδρειότερος των ηρώων του Τρωικού πολέμου έχει μπει στο κέντρο του δικού του θανάτου. Τι κι αν γέμισε με νεκρά κορμιά τα νερά του Σιμόεντα και του Σκάμανδρου, στην τρωική πεδιάδα, τι κι αν εξουδετέρωσε τον θηλυκό Έκτορα, την αμαζόνα Πενθεσίλεια, και μετά τον Αιθίοπα Μέμνονα, εκδικούμενος τυφλά το θάνατο του ωραίου Αντίλοχου, δεν κατάφερε να εξαγοράσει το δικό του τέλος...
Αυτό ήταν γραμμένο ανεξίτηλα στο κάτω μέρος του ποδιού του, αυτό που δεν έβρεξαν τα νερά της Στύγας, ένα τέλος χρησμοδοτημένο, με συγκεκριμένες λέξεις, όχι λοξές και δίσημες, και θ' αποτελούσε παράβαση, θ' απομυθοποιούσε τη δύναμη της μοίρας, αν δεν πραγματώνονταν με τον τρόπο που ορίστηκε.

ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ ΙΔΟΥ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

 


5 λόγοι για να κόψεις τα αναψυκτικά (και πώς να το κάνεις)
Ορίστε μια λίστα με τους 5 κορυφαίους λόγους γιατί θα πρέπει να κόψεις την Coca-Cola και τα αναψυκτικά.

NICO: Μια υπνωτική φωνή

Από τον Γιάννη Πετρίδη



Η πρώτη παρουσία τής Nico στην Αμερική, μέσα από τη συμμετοχή της στο πρώτο άλμπουμ των Velvet Underground, οδήγησε αρκετούς στο να τη χαρακτηρίσουν τη νέα θεά της μουσικής, που είχε κατεβεί από το φεγγάρι για να κατακτήσει τους κοινούς θνητούς.

Η υπνωτική μονότονη ρομαντική φωνή της είχε εντυπωσιάσει τον Andy Warhol, που την έκανε αμέσως κομμάτι της αυλής του.
Το όνομα Nico λέγεται ότι της το έδωσε ο φωτογράφος της Herbert Tobias, που τότε ήταν φίλος με τον Ελληνα -γεννημένο στην Αντίς Αμπέμπα- σκηνοθέτη Νίκο Παπατάκη.

Η Nico, που είχε γεννηθεί το 1938 στο Βερολίνο και το πραγματικό της όνομα ήταν Christa Paffgen, δούλευε ως μοντέλο στο Παρίσι, όταν στα μέσα της δεκαετίας του '60 γνώρισε τον Brian Jones, κιθαρίστα των Rolling Stones, ο οποίος στη συνέχεια τη γνώρισε στον μάνατζερ του συγκροτήματος Andrew Loog Oldham, και αυτός με τη σειρά του βοήθησε στην κυκλοφορία των πρώτων τραγουδιών της σε δίσκο, που ήταν το The Last Mile με το Ι'm Not Saying στην εταιρεία Immediate το 1965.
Παραγωγός στο σινγκλ και παράλληλα ένας από τους συνθέτες του ήταν ο κιθαρίστας Jimmy Page.

ΠΡΩΤΟΓΕΝΈΣ ΠΛΕΌΝΑΣΜΑ! ΖΉΤΩ!

Μέσα στο ελλαδικό σύστημα που συνεχίζει να αυτοδιαφημίζεται ως “δημοκρατικό”, η εγχώρια, καλά οργανωμένη πλύση εγεκφάλου υπερπροβάλλει το νέο κεφάλαιο εμπόριου ελπίδας. Τί προσλαμβάνω;

“Πρωτογενές”…μπέρδεμα



podia
Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος
Προσπερνάμε το γεγονός ότι το λεγόμενο «πρωτογενές πλεόνασμα», αυτή η «κουρελού» που είναι ό,τι έχει απομείνει από τη σημαία του «success story» της κυβέρνησης, ούτε «πλεόνασμα» είναι, ούτε «πρωτογενές», αλλά ένας… «γενοκτόνος» δείκτης που μεγαλώνει ανάλογα με το λογιστικό «μαγείρεμα» και – κυρίως – ανάλογα με τα κοινωνικά ερείπια που σπέρνει η κυβερνητική πολιτική.
Στεκόμαστε, εν προκειμένω, σε αυτό που ακούμε να το λένε οι «τετράγωνης λογικής» και αυθεντίας τηλεπαραθυρόβιοι στα κανάλια. Να το αναμηρυκάζουν στα ραδιόφωνα. Να το γράφουν στις εφημερίδες:
«Μα είναι δυνατόν – ρωτούν ρητορικά για να προσδώσουν τόνο εγκυρότητας και ειλικρίνειας στην κυβερνητική προπαγάνδα – τώρα που έχουμε από πάνω μας τους Ευρωπαίους, να γίνεται από την κυβέρνηση “δημιουργική λογιστική” με το πρωτογενές πλεόνασμα»;
Μα ναι, καλέ! Πώς και δεν το είχαμε σκεφτεί! Είναι δυνατόν να λέει ψέματα η κυβέρνηση και αυτό να το δέχονται οι εταίροι; Σώπα!

Ελλάδα: Ένα μαραμένο λουλούδι


Δεν χρειάζεται να έχει τελειώσει κανείς το πανεπιστήμιο του Harvard όπως ο πρωθυπουργός μας, που μας το θύμισε στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αμερική, για να ξέρεις ότι οτιδήποτε αναπτύσσεται θέλει τροφοδοσία για να συντηρηθεί και όχι διακοπή αυτών που το συντηρούν και το βοηθούν να αναπτυχθεί.

Όπως  τα  λουλούδια που μένουν χωρίς νερό, σύντομα  ξεραίνονται, έτσι και η Ελληνική οικονομία με τις συνεχείς οικονομικές αφαιμάξεις των κατοίκων της, δεν έχει καμία απολύτως προοπτική ανάκαμψης και θα πηγαίνει όλο και χειρότερα.

Οι εκκλήσεις των κυβερνώντων για επενδύσεις στη χώρα μας απλά γίνονται μόνο και μόνο για εσωτερική κατανάλωση αφού δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει να επενδύσει κάποιος σε μια χώρα που είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα χάσει τα χρήματά του.

Ποια η θεραπεία για τον εθισμό των ναρκωτικών...


Η θεραπεία για άτομα τα οποία χρησιμοποιούν ναρκωτικά αλλά που δεν έχουν ακόμη υποστεί εθισμό, η θεραπευτική αγωγή περιλαμβάνει ψυχοθεραπεία με στόχο την αλλαγή της συμπεριφοράς όπως γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία, συμβουλευτική προσέγγιση, ομάδες στήριξης και οικογενειακή θεραπεία.
Όμως για άτομα που έχουν υποστεί εθισμό, η θεραπευτική αντιμετώπιση, περιλαμβάνει συχνά συνδυασμό από συμπεριφορικές θεραπείες και φάρμακα.
Φάρμακα όπως η μεθαδόνη ή το LAAM (levo-alpha-acetyl-methadol), είναι αποτελεσματικά στην καταστολή των συμπτωμάτων στέρησης και ακατάσχετης επιθυμίας για λήψη ναρκωτικού που χαρακτηρίζουν τον εθισμό στις εξαρτησιογόνες ουσίες. Έτσι τα εν λόγω φάρμακα μειώνουν τη χρήση παράνομων ουσιών και βελτιώνουν τις πιθανότητες του ναρκομανούς ασθενούς να ακολουθήσει τη θεραπεία απεξάρτησης.

Τα παιδιά μιμούνται τους γονείς τους;



Ναι, τα παιδιά θα αποφύγουν το κάπνισμα εάν πάρουν το καλό παράδειγμα από τους γονείς τους.
Είναι πολύ σημαντικό τα λόγια σχετικά με το κάπνισμα που λένε οι γονείς, να συνάδουν με τις πράξεις τους, για να μην ερμηνεύονται σαν υποκριτές από τα παιδιά τους, με τρόπο τέτοιο που τα μηνύματα που δίνουν να έχουν αποτέλεσμα.
Αρκετές επιδημιολογικές μελέτες μέχρι σήμερα, έδειξαν ότι τα παιδιά επηρεάζονται σοβαρά για το εάν τα ίδια θα καπνίσουν ή όχι, από αυτά που βλέπουν ότι κάνουν οι γονείς τους.


Το κάπνισμα από τους γονείς αποδεικνύει ότι έχει διπλό νοσηρό αποτέλεσμα  πάνω στα παιδιά. Οι άμεσες βλαβερές συνέπειες προκύπτουν από την τοξικότητα των ουσιών του καπνού που εισπνέει το παιδί. Μακροχρόνια το παιδί λόγω του ότι οι γονείς  του καπνίζουν θα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να αποκτήσει την ίδια παθολογική συνήθεια.
Πρόσφατα μια νέα έρευνα έδειξε σημαντικά δεδομένα για το ρόλο της μητέρας στο πρόβλημα αυτό.

«Ο Σαμαράς κατηγορείται ότι θέλει να πουλήσει εργοστάσιο (ΛΑΡΚΟ) σε σκοπιανή εταιρεία»




Δημοσίευμα σκοπιανής εφημερίδας

Σεπτέμβριος 13, 2013.

«Οι εργαζόμενοι της ελληνικής στρατιωτικής βιομηχανίας «ΛΑΡΚΟ» κατηγορούν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι θέλει να πωλήσει τον εθνικό θησαυρό  σε εταιρεία των Σκοπίων», γράφει η νοτιοσλαβική εφημερίδα και συνεχίζει:


Το συνδικάτο της εταιρείας «ΛΑΡΚΟ» που επεξεργάζεται  τον νικέλιο και με το οποίο μαζί με άλλες δύο εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας κατασκευάζουν όπλα και οι οποίες έκλεισαν κατόπιν αιτήματος της τρόικας, λόγω της αξίωσης της  για την αναποτελεσματικότητα τους, ισχυρίζονται ότι  ο Σαμαράς θα πουλήσει την εταιρεία νικελίου έναντι 16 δις ευρώ σε εταιρεία των Σκοπίων.

Σε ποια ομάδα ανήκει η ψυχή σας;



   
Astrology.gr, Ζώδια, zodia, Σε ποιά ομάδα ανήκει η ψυχή σας;    
Οι 7 τύποι ψυχής για να ανακαλύψετε τον αληθινό σας εαυτό
Το αρχείο της ψυχής μας μπορεί να μας πει ένα σωρό πληροφορίες σχετικά με το σκοπό της ζωής μας, για το ποιοί είμαστε σε ψυχικό επίπεδο και τι ήρθαμε να κάνουμε στη Γη. Σίγουρα έχουμε αισθανθεί ότι η ζωή μας έχει ένα βαθύτερο, πιο ουσιαστικό σκοπό, αλλά δεν ξέρουμε ποιός είναι. Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα 7 τύπων ψυχής, που θα βοηθήσει να ανακαλύψουμε τον αληθινό εαυτό μας.

Γιατί το κάπνισμα μειώνει το δείκτη νοημοσύνης;



Με νέα στοιχεία που προκύπτουν για το κάπνισμα που δείχνουν ότι μειώνει το δείκτη νοημοσύνης (IQ), οι καπνιστές πρέπει να σκεφτούν πολύ σοβαρά κατά πόσο επιθυμούν να συνεχίζουν να βλάπτουν όχι μόνο διάφορα όργανα του σώματός τους αλλά και τις πνευματικές τους δεξιότητες. 
Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων για τις σοβαρές βλάβες και ασθένειες που απειλούν τη ζωή τις οποίες προκαλεί το κάπνισμα, εντούτοις πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν να καπνίζουν.


Μεταξύ των λόγων που επικαλούνται οι καπνιστές για να συνεχίζουν την επιβλαβή για την υγεία τους συνήθεια, είναι ότι το κάπνισμα τους προκαλεί ευχάριστα αισθήματα, ότι βελτιώνεται η εγρήγορση τους και ότι αυξάνεται η προσοχή και η μνήμη τους.

Οι πόνοι της περιόδου σε κορίτσια εφηβικής ηλικίας.



Οι πόνοι που μπορούν να έχουν τα κορίτσια εφηβικής ηλικίας κατά τη διάρκεια της περιόδου τους είναι ένα πρόβλημα αρκετά σοβαρό, το οποίο είναι όχι μόνο οδυνηρό αλλά μπορεί να επηρεάσει τις δραστηριότητες και τη σχολική απόδοση των κοριτσιών.
Περίπου το 65% των κοριτσιών παραπονιούνται για πόνους της κάτω κοιλιακής χώρας ή και για κράμπες κατά την εφηβεία. 


Ορισμένα κορίτσια μπορεί να έχουν τόσο σοβαρούς πόνους που μπορεί να υποχρεώνονται ν' απουσιάζουν από το σχολείο μερικές μέρες κάθε μήνα.
Είναι πολύ σημαντικό το πρόβλημα αυτό ν' αντιμετωπίζεται με τον κατάλληλο τρόπο και να χορηγούνται τα ανάλογα φάρμακα για την αντιμετώπιση της οδυνηρής αυτής κατάστασης.

Γιατί και πότε πρέπει να λέτε όχι

Πολύ συχνά έχουμε την τάση να λέμε ναι, όταν μας ζητούν κάτι διότι δεν θέλουμε να στεναχωρούμε τους άλλους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για εθελοντισμό, προσφορά και βοήθεια προς τους συνανθρώπους μας.
Το αίσθημα του καθήκοντος, η ανάγκη να βοηθούμε τους συνανθρώπους μας, η αδυναμία στο να λέμε όχι, πολλαπλασιάζουν τις εθελοντικές μας υποχρεώσεις και αυτό σίγουρα μπορεί να βλάπτει σοβαρά την οικογενειακή και συζυγική μας ζωή.
Όμως πρέπει να αντιληφθούμε ότι όταν φορτώνουμε υπερβολικά το πρόγραμμα μας με υποχρεώσεις ή όταν λέμε ναι συχνά στους άλλους, για οποιονδήποτε λόγο συμπεριλαμβανομένου και του εθελοντισμού, τότε δημιουργούμε για εμάς και την οικογένεια μας, υπερβολικό στρες και καταστάσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε συγκρούσεις.

70 τρόποι να αγαπάμε τα παιδιά μας και να το δείχνουμε!

70 τρόποι να αγαπάμε τα παιδιά μας και να το δείχνουμε!


Καθοριστικός παράγοντας στην ανατροφή και στο σχηματισμό της προσωπικότητας των παιδιών είναι η αγάπη που δέχονται από τους γονείς τους είτε με εκφράσεις είτε βιώνοντάς την έμπρακτα. Τα παιδιά οποιασδήποτε ηλικίας έχουν συνεχώς ανάγκη να αισθάνονται την αγάπη, την εκτίμηση και την υποστήριξη και από τους δύο γονείς τους.

Η αγάπη αυτή πρέπει να εκφράζεται όχι μόνο με την προσφορά υλικών αγαθών αλλά με προσφορά χρόνου, με λόγια, πράξεις, συνέπεια και αφοσίωση. Οι γονείς χρειάζεται να δίνουν πάντοτε χρόνο, εάν είναι δυνατό κάθε μέρα για να τον περνούν με τα παιδιά τους. Ο γονιός είναι ο σημαντικότερος παράγοντας που μπορεί να καλλιεργήσει και να ενδυναμώσει το αίσθημα αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης του παιδιού.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα