Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΑΘΩΟΣ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΑΡΧΙΜΙΖΑΔΟΡΟΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ


Αθωωτική είναι η απόφαση για τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Δεν χρειαζόταν να περιμένουμε το πόρισμα από το εφετείο κακουργημάτων. Αλλοίμονο. Για τέτοιο σκάνδαλο, για τόσο χοντρήαρπακτή να μας είναι αρκετή η όποια ποινή ενός δικαστηρίου;
 
Όσα χρόνια, λοιπόν, και να ρίξουν στον ένοχο, δεν λέμε πόσα χρόνια θα κάνει τουρισμό στηφυλακή, το αγαπημένο παιδί του Ανδρέα Παπανδρέου, για να μη ξεχνιόμαστε, η «τιμωρία» τουαρχιμιζαδόρου έχει ήδη γράψει στη συλλογική συνείδηση. Κι αυτό που έχει γράψει είναι ουσιαστικά αθώος ο κατηγορούμενος.

Οι 7 πόνοι που δεν πρέπει να αγνοήσουμε

Ο πόνος είναι το «καμπανάκι» του οργανισμού μας, ένας σαφής τρόπος ότι κάτι δεν πάει καλά. Συχνά όμως, αδιαφορούμε για τα σήματα που μας στέλνει το σώμα μας, με ολέθρια για την υγεία μας αποτελέσματα. Δείτε, ποιους πόνους δεν πρέπει να αγνοήσουμε…

ΦΟΡΤΊΣΤΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΌ ΣΑΣ ΑΝΆΒΟΝΤΑΣ ΦΩΤΙΆ (Βίντεο)




Επαναστατική συσκευή φορτίζει το κινητό με τη δύναμη της φωτιάς

Φορτίστε τα gadget σας με τη φωτιά ! Η FlameStower , μια ...νεοσύστατη εταιρεία, εφηύρε μια συσκευή που αξιοποιεί την θερμότητα από μια πηγή φλόγας και την μετατρέπει σε ηλεκτρική ενέργεια, περίπου στα 3W . 

Πώς λειτουργεί η συσκευή;

Απαγόρευση Του Γενετικά Τροποποιημένου Σπόρου Καλαμποκιού ΜΟΝ 810

Στην απαγόρευση της εμπορίας σπόρων υβριδίων αραβοσίτου που φέρουν τη γενετική τροποποίηση MON810 προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Η απόφαση αποτελεί συνέχεια προηγούμενων απαγορεύσεων και στηρίζεται στην Οδηγία 2002/53 του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ.
«Η προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος αποτελούν ύψιστες προτεραιότητες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Γενετικά τροποποιημένοι σπόροι δεν έχουν θέση στην ελληνική γη» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά δεν προκαλούν παχυσαρκία


Τους ισχυρισμούς ότι τα ροφήματα με ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά προκαλούν παχυσαρκία διαψεύδει μελέτη που παρουσιάστηκε από τον Δρ Ανταμ Ντρουνοβσκι, διευθυντή του Κέντρου για τη Δημόσια Υγεία και Διατροφή στο Πανεπιστήμιο Ουάσιγκτον, κατά τη διάρκεια του 20ου Διεθνούς Συνεδρίου Διατροφής (15-20/9) στη Γρανάδα, της Ισπανίας.
Η νέα ανάλυση της Έρευνας για τη Διατροφή και τη Δημόσια Υγεία στις ΗΠΑ (US-NHANES) από τον καθηγητή Επιδημιολογίας, Ανταμ Ντρουνοβσκι, απέδειξε ότι τα γλυκαντικά χαμηλών θερμίδων μπορούν να είναι αποτελεσματικό εργαλείο για τη διαχείριση της παχυσαρκίας και του διαβήτη.

Απίστευτο μυστικό για να μην χάσει ποτέ η κολόνια σου το έντονο άρωμα της


Οι περισσότερες γυναίκες βάζουμε την κολόνια μας στο ντουλαπάκι ή το ραφάκι του μπάνιου.
Αυτό είναι μεγάλο λάθος, αφού τα έντονα φώτα που συνήθως έχουν τα μπάνια, με τον καιρό καταστρέφουν την κολόνια μας…
Η θερμοκρασία της λάμπας εξατμίζει σιγά-σιγά το άρωμα της με αποτέλεσμα να χάνεται η έντονη μυρωδιά.
Τι μπορείς να κάνεις;

Φυτά, μαγεία και προκαταλήψεις

Εικόνα
Οι ανθρωποι ανακαλυψαν απο πολυ νωρις πως ορισμενα φυτα μπορουν να σκοτωσουν, να κοιμησουν, να προκαλεσουν παραισθησεις, η να μεταβαλουν με οποιονδηποτε τροπο τη συνηθισμενη του συμπεριφορα. Και οπως ηταν φυσικο απεδωσαν στα φυτα υπερφυσικες ικανοτητες. Στα επιδεξια χερια ενος μαγου η μιας μαγισσας, τα φυτα μπορουσαν να προκαλεσουν ενα μεγαλο καλο η κακο, και ετσι δημιουργηθηκαν οι αντιληψεις πως ορισμενα φυτα βρισκονται κατω απο την εξουσια του διαβολου και των δαιμονων του.
Οπως ακριβως τα λουλουδια με την ευξαριστη μυρωδια ταυτιστικαν με τις αγαθες δυναμεις, ετσι και τα φυτα με τις ασχημες μυρωδιες ταυτιστηκαν με το Διαβολο. Η μπελλαντονα (Atropa belladona), ενα απο τα πιο δηλητηριωδη φυτα της Ευρωπης, θεωρηθηκε παντα σαν το αγαπημενο φυτο του Διαβολου.

Ο Ν. Μπογιόπουλος αποκαλύπτει της ναζιστικές εταιρείες που συνεχίζουν να λυμαίνονται ακόμα και σήμερα τον παγκόσμιο πλούτο

"Κάτι λείπει από το "κάδρο"

Κάτι λείπει από το κάδρο

Παρατήρηση πρώτη: To 1923 εκδηλώθηκε στο Μόναχο το λεγόμενο«πραξικόπημα της μπυραρίας». Ο Χίτλερ συνελήφθη αλλά παρότι οι νόμοι της (αστικής κοινοβουλευτικής) Δημοκρατίας της Βαϊμάρης προέβλεπαν ακόμα και την ποινή του θανάτου για το έγκλημά του, έμεινε στη φυλακή – σε υπερπολυτελές κελί - μόλις 8 μήνες, πλήρωσε 500 μάρκα πρόστιμο, και αφέθηκε ελεύθερος. Δέκα χρόνια αργότερα και αφού είχε αξιοποιήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες της(αστικής κοινοβουλευτικής) Δημοκρατίας της Βαιμάρης, ο Χίτλερ διορίστηκε Καγκελάριος.
Αν η ιστορική γνώση παρέχει στοιχειώδη πολιτική επίγνωση, τότε το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι: η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία κάθε άλλο παρά αποτελεί αδιαπέραστη ασφαλιστική δικλείδα απέναντι στον φασισμό.
Μήπως υπερβάλουμε;

Ο δεκάλογος υγιεινής της ευαίσθητης περιοχής!

Ο δεκάλογος υγιεινής της ευαίσθητης περιοχής!


Όπως ανέφεραν οι γυναικολόγοι στο «Congress on Women's Health & Disease» αρκετές  φορές   μια φλεγμονή προκαλείται από μικρόβια που μεταδίδονται μέσω της σεξουαλικής επαφής ή από μια πρόσφατη θεραπεία με αντιβιοτικά (τα οποία καταστρέφουν τα «φιλικά» βακτήρια, που διατηρούν τα κολπικά ένζυμα σε φυσιολογικά επίπεδα)".Για την δυσάρεστη αυτή κατάσταση έχουν ενοχοποιηθεί όμως  και τα  συνθετικά εσώρουχα. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς ο γυναικείος κόλπος έχει το δικό του μικρό οικοσύστημα,  μέσα στο οποίο ζουν  τα ωφέλιμα βακτήρια, που αποτελούν τη χλωρίδα του. To pH του κόλπου σε φυσιολογικές συνθήκες κυμαίνεται από 3.8 σε 4.5 και είναι όξινο, προκειμένου να διατηρείται η ισορροπία. Το όξινο αυτό pH οφείλεται στα παραπάνω υγιή βακτήρια (γαλακτοβάκιλλοι) και αν διαταραχτεί, τότε η ισορροπία χάνεται και ευνοείται η ανάπτυξη κάποιων μικροβίων έναντι άλλων. 

ΜΕΛΕΚΟΥΝΙ


Στο νησί της Ρόδου, σύμφωνα με την παράδοση, στους γάμους και τα βαφτίσια κερνάνε τους καλεσμένους ένα γλυκό φτιαγμένο από σουσάμι και μέλι, το μελεκούνι. Οι γυναίκες του χωριού από το οποίο κατάγεται το ζευγάρι, μαζεύονται όλες μαζί και σε γιορτινή ατμόσφαιρα με τραγούδι και χαρές φτιάχνουν τα μελεκούνια τα οποία τα προσφέρουν στα καλέσματα και στην εκκλησία.
Ιστορικά προέρχεται από την Αρχαία Ελλάδα αλλά έχει διαφοροποιηθεί στο πέρασμα των αιώνων από την βυζαντινή και την ιταλική επιρροή που έχει το νησί της Ρόδου. Το όνομα του προέρχεται από το μέλι και το κουνί (–κούνα) όπως λέγεται ο σπόρος στη Ρόδο και βγαίνει από το αρχαίο Ελληνικό όνομα του σπόρου: κόκκων (γεν.κόκκωνος) .

Αγαπώ-Σέβομαι...


Έλεγα πάντα, ότι ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει...κυριολεκτικά ότι θέλει...δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στις επιλογές του. Ο περιορισμός γίνεται μόνο από το συναίσθημά του και τα παιδικά βιώματά του, δηλαδή από το παρελθόντου μόνο...Οι περισσότεροι όμως δεν το καταλαβαίνουν. Δεν έχουν τρόπο να διαχειριστούν τους φόβους τους, δεν έχουν λογική...

Τα 10 SOS για μια ευτυχισμένη ζωή

zoi


Έχω ερωτηθεί πολλές φορές από πολλούς φίλους και γνωστούς: Τι μπορώ να κάνω για να έχω μια ευτυχισμένη ζωή; Η αλήθεια είναι πως όλοι μας θέλουμε να απολαμβάνουμε μια ευτυχισμένη ζωή. Θέλουμε να περνάμε ποιοτικό χρόνο δίπλα σε αυτούς που αγαπάμε αλλά και να έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο για τους εαυτούς μας. Συνήθως δεν το καταφέρνουμε αφού η έλλειψη οργάνωσης, η ταχύτητα της καθημερινότητας, η δύναμη της θέλησης που δεν μετουσιώνεται σε αλλαγή της ζωής μας αλλά και η προσκόλληση της σκέψης μας σε παρελθοντικές εποχές και όχι στο παρόν μας φράζουν το δρόμο προς την ευτυχία.
Με τα δέκα απλά σημεία που θα αναφέρω παρακάτω δημιουργούνται οι κατάλληλες προθέσεις για να σας κάνουν να σκεφτείτε πιο θετικά την ζωή σας αλλά και να σας βοηθήσουν να οργανώσετε την κάθε μέρα σας.

Πόνοι στην μέση;;; Δείτε πως μπορείτε να απαλλαγείτε

Όταν πονάτε στη μέση σας, ο ύπνος μπορεί να είναι δύσκολος. Μπορεί να είναι ένας φαύλος κύκλος διότι όταν δεν κοιμάστε αρκετά, ο πόνος στη μέση μπορεί να χειροτερέψει. Μια κακή θέση ύπνου….

μπορεί επίσης να επιδεινώσει τον πόνο στην πλάτη. Προσπαθήστε να κοιμάστε στο πλάι. Τοποθετήστε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα
γόνατά σας για να κρατήσει τη σπονδυλική σας στήλη σε ουδέτερη θέση και να ανακουφίσει την πίεση στην πλάτη σας. Να είστε βέβαιος ότι θα κοιμηθείτε πιο άνετα σε ένα σκληρό στρώμα.

Θυρεοειδής, Ιώδιο και ορμόνες

Οι Ορμόνες του θυρεοειδούςμας είναι το “γκάζι” του μεταβολισμού μας.
Όταν λειτουργεί λιγότερο από – το βέλτιστο επίπεδο , το σύνολο των φυσιολογικών λειτουργιών αρχίζει να επιβραδύνετε .
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να νιώθετε αδύναμοι, κουρασμένοι , και να έχετε κατάθλιψη .
Αν αυτά τα συμπτώματα σας φαίνονται γνωστά το πρώτο πράγμα που χρειάζετε να κάνετε είναι έλεγχο για υποθυρεοειδισμό .
Θα πρέπει να ,ελέγξτε τα παρακάτω :
thyroid-600x399
Ορμόνες διέγερσης του θυρεοειδούς ( TSH )
Συνολική T4 ,Ελεύθερη T4, Ελεύθερη T3
και, όταν είναι δυνατό, με μια εξέταση αντίστροφης Τ3.
Ευτυχώς , δεν χρειάζεται να περιμένετε για τα αποτελέσματα των εξετάσεων για να αρχίσετε να βοηθάτε τον εαυτό σας.
Μπορείτε να πάρετε τα ακόλουθα φυσικά θρεπτικά συστατικά, που βοηθάνε στον υποθυρεοειδισμό αμέσως.

Δείτε πιο συστατικό της ντομάτας θωρακίζει τον οργανισμό μας


Το λυκοπένιο ανήκει στην ομάδα των καροτενοειδών. Τα πέντε σημαντικότερα καροτενοειδή που απαντώνται στο ανθρώπινο σώμα είναι το α- και β-καροτένιο, η β- κρυπτοξανθίνη, η λουτεΐνη και το λυκοπένιο.

Το λυκοπένιο είναι η ουσία που δίνει χρώμα στις ντομάτες και το καρπούζι. Το μεγαλύτερο ποσοστό κατανάλωσης λυκοπενίου στη διατροφή του ανθρώπου προέρχεται από τις ντομάτες και τα προϊόντα της (ντοματοχυμός, ντοματοπολτός, κέτσαπ κλπ). 

Μόνοι είμαστε



Μόνοι είμαστε. 
Μόνοι με την αξιοπρέπεια και την οργή μας.
 Οργή και αξιοπρέπεια οι γέφυρές μας, οργή και αξιοπρέπεια τα λόγια μας. 
Ας ακούσουμε ο ένας τον άλλον λοιπόν. 
Ας γνωριστούμε τότε. 
Να θεριέψει η οργή μας και ελπίδα να γίνει.

Το πύρινο άρμα και τα ναρκωτικά

4352844420_05e5477955_o.jpg


Το κακό που γίνεται από τη χρήση των ναρκωτικών δε σταματά στη δική μας ζωή, αλλά συνεχίζει να επηρεάζει τις γενιές που ακολουθούν, τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Αυτά θα επηρεαστούν όχι μόνο φυσικά αλλά και ψυχολογικά. Το παιδί ενός ναρκομανούς δε θα έχει υγιές σώμα ή υγιή συγκινησιακό και νοητικό εξοπλισμό. Πράγματι γενικά η ευρεία χρήση των ναρκωτικών θα αφήσει το σημάδι της πάνω στον πολιτισμό και την κουλτούρα.
Ακριβώς όπως οι ψυχοσωματικές καταστάσεις κατέρχονται και εκφράζονται σαν αρρώστιες στο φυσικό πεδίο, έτσι και οι φυσικές ασθένειες που προκαλούνται από τα μικρόβια, εισχωρούν βαθύτερα και επηρεάζουν τους λεπτότερους φορείς. Όταν μια φυσική ασθένεια εμποδίζεται με φαρμακευτική αγωγή και ‘θεραπεύεται’, η αδυναμία παραμένει στα λεπτά σώματα, και πιθανόν να εκφραστεί αργότερα με κάποια άλλη μορφή διαταραχής ή παρέκκλισης από το φυσιολογικό.

Η πιο επικίνδυνη στιγμή της ανθρωπότητας: δεξαμενή καυσίμου στη μονάδα 4 της Φουκουσίμα. «Είναι ζήτημα επιβίωσης.»


Απέχουμε δύο μήνες από αυτό που μπορεί να είναι η πιο επικίνδυνη στιγμή της ανθρωπότητας μετά από την κρίση των πυραύλων της Κούβας (1962).

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην ενεργήσουμε . Όλοι οι πόροι τους οποίους μπορεί να συγκεντρώσει το είδος μας πρέπει να επικεντρωθούν στην δεξαμενή καυσίμου στην μονάδα 4 της Φουκουσίμα.

Η ιδιοκτήτρια εταιρία της Φουκουσίμα , η Tokyo Electric (Tepco), λέει ότι μέσα σε περίπου 60 ημέρες μπορεί να αρχίσει την προσπάθεια για την απομάκρυνση περισσότερων από 1300 χρησιμοποιημένων ράβδων καυσίμου από μια σοβαρά κατεστραμμένη δεξαμενή σκαρφαλωμένη 30 μέτρα στον αέρα. Η δεξαμενή βρίσκεται σε ένα σοβαρά κατεστραμμένο κτίριο που έχει γείρει, βυθίζεται και θα μπορούσε εύκολα να πέσει στον επόμενο σεισμό, αν όχι από μόνο του.

Περίπου 400 τόνοι καυσίμου μέσα σε αυτή την δεξαμενή θα μπορούσαν να διασπείρουν πάνω από 15.000 φορές περισσότερη ακτινοβολία από όση απελευθερώθηκε στη Χιροσίμα.

Τα 8 στάδια μιας σχέσης για έναν άντρα!


Την γνωρίζεις, ενθουσιάζεσαι, την ερωτεύεσαι, πέφτεις στα πατώματα, πέφτεις με τα μούτρα... μέχρι μια μέρα να καταλήξεις βουτηγμένος στη ρουτίνα και να αναρωτιέσαι "τι έχεις κάνει και τιμωρείσαι έτσι". Και κάπως έτσι -από ότι έχεις παρατηρήσει στη ζωή σου, αλλά και στις ζωές των περισσότερων γύρω σου (ευτυχώς όχι όλων)- κάπως έτσι καταλήγουν οι σχέσεις.

Απαισιόδοξος ή απλά ρεαλιστής; Δεν ξέρω! Αυτό που ξέρω είναι πως όλα αρχίζουν κάπως έτσι....

Οι μαγικές ιδιότητες του δεντρολίβανου



Πόσες από εσάς γνωρίζατε τις μαγευτικές ιδιότητες του δεντρολίβανου;
Αν είσαστε λάτρεις των αγνών φυσικών προϊόντων, δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή για να φτιάξετε έλαιο δεντρολίβανου με τα χεράκια σας.

Διδακτική ιστορία: "Μια αγελάδα μια φορά..."

Μια φορά κι έναν καιρό, ένας σοφός δάσκαλος ήθελε να δι­δάξει σε έναν μαθητή του τα μυστικά της ευτυχισμένης και επιτυχημένης ζωής. Γνωρίζοντας τα πολλά περιττά εμποδία και τις δυσκολίες που οι περισσότεροι άνθρωποι αντιμετω­πίζουν στην αναζήτηση της ευτυχίας, σκέφτηκε ότι στο πρώτο μάθημα θα έπρεπε να του εξηγήσει γιατί τόσο πολλοί άνθρωποι ζουν μέτριες και συνηθισμένες ζωές.
Άλλωστε, σκέφτηκε ο γέροντας, πολλοί άνθρωποι δείχνουν αδύναμοι να ξεπεράσουν τα κωλύματα που παρεμποδίζουν την επιτυχία τους και καταλήγουν να ζουν μια μη ικανοποιητική και μετά βίας ανεκτή ζωή. Ο δάσκαλος ήξε­ρε ότι, για να κατανοήσει ο νέος αυτό το πολύ σημαντικό μά­θημα, θα έπρεπε να δει με τα ίδια του τα μάτια τι συμβαίνει όταν επιτρέπουμε στη μετριότητα να κυβερνά τη ζωή μας.

Σούπερ μυστικά για τέλειο σεξ και απόλαυση στο φουλ



Κι όμως, τα τελευταία ευρήματα των ειδικών στον τομέα του σεξ μπορούν να σε βοηθήσουν να το απολαύσεις περισσότερο. Διάβασε και θα το διαπιστώσεις!

Τουλάχιστον στη θεωρία, το σεξ είναι αρκετά απλό: «Βάλε την προεξοχή Α στη σχισμή Β. Επανάλαβε και απόλαυσε». Όμως, στη ζωή, το να τα καταφέρεις με το τεχνικό μέρος αποτελεί μόνο ένα μικρό (αν και σημαντικό) κομμάτι της εικόνας. Ευτυχώς, οι ερευνητές μαθαίνουν περισσότερα κάθε μέρα για την τέχνη του σεξ και τα ευρήματά τους μπορούν να μεταφραστούν στη δική σου καλύτερη σεξουαλική ζωή. Ετοιμάσου, λοιπόν, να δοκιμάσεις απόψε κιόλας τα νέα αυτά επιστημονικά δεδομένα... στο κρεβάτι.

ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ



Πως μπορείτε να προλάβετε την οστεοπόρωση με διατροφή

Τα οστά είναι ζωντανοί ιστοί που ανανεώνονται διαρκώς και αντικαθίστανται συστηματικά στο σώμα μας. Η οστεοπόρωση είναι ουσιαστικά ατροφία των οστών και συντελείται όταν ο ιστός των οστών σπάει ευκολότερα απ’ότι σχηματίζεται. Όταν συμβαίνει αυτό, τα οστά εξασθενίζουν και έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες θραύσης αυτών, κυρίως στη σπονδυλική στήλη και τους γοφούς.
Η οστεοπόρωση είναι συχνότερο φαινόμενο στις γυναίκες απ’ότι στους άνδρες και συνήθως σχετίζεται με την πτώση των επιπέδων των οιστρογόνων μετα την εμμηνόπαυση. Σημαντικό ρόλο στο σχηματισμό των οστών παίζουν επίσης οι ορμόνες ανάπτυξης του φύλου. Η οστεοπόρωση, όπως και πολλές ακόμα παθήσεις παρουσιάζουν και γονιδιακό-γενετικό υπόβαθρο, με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης της πάθησης σε άτομα που έχουν συγγενείς εξ αίματος που πάσχουν.

Η ανακατασκευή

Αλλά, προσέξτε με, όχι όποια κι όποια. Μια ανακατασκευή ενός... σπιτιού.

Ξεκινάω:  

Στο επιστημονικό φως ο γυναικείος … οργασμός!



Στο επιστημονικό φως ο γυναικείος … οργασμός!
Η επιστήμη προχωρά με βήμα ταχύ. Και αφού αποκωδικοποιήθηκε το ανθρώπινο γονιδίωμα, σειρά είχε και η αποκωδικοποίηση του ανθρώπινου … οργασμού.

Και δη του γυναικείου, που είναι σαφώς πιο έντονος από αυτόν του άνδρα, ή έτσι τουλάχιστον μας πείθουν οι γυναίκες, (εκτός και αν υποκρίνονται).

Τι έκαναν λοιπόν κάποιοι επιστήμονες ερευνητές; Κατάφεραν να καταγράψουν σε έγχρωμο βίντεο την εγκεφαλική δραστηριότητα της γυναίκας στην ώρα της σεξουαλικής κορύφωσης.

Όταν φτάσω...




Τον Δάσκαλο ρωτήσανε αν κάποτε ένοιωσε απογοήτευση από το γεγονός πως ίσως δε θα προλάβει να δει τους καρπούς των κόπων του ασχολούμενος με τους πολύ νεαρούς μαθητές του.

Ως απάντηση ο Δάσκαλος διηγήθηκε μια ιστορία για το σαλίγκαρο που άρχισε μια κρύα ημέρα της πρόωρης άνοιξης σιγά σιγά να σκαρφαλώνει στην κερασιά.

Τα σπουργίτια στο διπλανό δέντρο διασκέδαζαν κοιτάζοντας το σαλίγκαρο. Μετά ένα απ’ αυτά πέταξε κοντά του και ρώτησε γελώντας:

"Ψιτ Αμερικάνε, σ' αγαπώ!"

Ψιτ Αμερικάνε, σ' αγαπώ!

Το ελληνικό μπάσκετ είναι φτωχότερο μετά τον θάνατο του Γιώργου Αμερικάνουκαι η κόρη του Χριστίνα αποχαιρέτησε τον πατέρα της, μέσω του Facebook.
Δείτε την ανάρτησή της:

Εναλλακτικές χρήσεις για το σφουγγάρι πιάτων που θα σας εκπλήξουν

Εναλλακτικές χρήσεις για το σφουγγάρι πιάτων που θα σας εκπλήξουν

Συνήθως το σφουγγάρι χρησιμοποιείται για το πλύσιμο και το τρίψιμο των βρόμικων πιάτων. Το σφουγγάρι κουζίνας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να φυτρώσετε σπόρους, να χαλαρώσετε την ταπετσαρία, αφαιρέσετε τις διαρροές πετρελαίου, να αποψύξετε το ψυγείο σας, και πολλά άλλα.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΛΑΣΤΡΑ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ, ΑΘΩΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ Ο ΑΚΗΣ



Όσο αθώος είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος για τις μίζες, άλλο τόσο αθώος είναι και ο πρωθυπουργός του Κώστας Σημίτης.
 
Άλλο πλάνο. Αθώος αισθάνεται ο σύζυγος της κυρίας Σταμάτη, δεν έχει αποδεχθεί την ενοχή του. Το ίδιο και ο Κινέζος. Δεν έχει ομολογήσει καμμία ευθύνη σαν προϊστάμενος για το ξέσκισμα που έκανε η συμμορία, ΆκηςΣμπώκοςΖήγρας κ.α.
 
Τι βιόλα βάραγε ο Σημίτης σαν πρωθυπουργός; Ακαταλαβίστικο. Ποτέ δεν έδωσε την εντύπωση ότι ήταν γλάστρα. Άρα, και να μην τσέπωνε μερτικό η ευθύνη του είναι δεδομένη.

Αισθηματικοτητα και συναισθηματικοτητα δεν εχουν καμια σχεση με την αγαπη



Ενα μυαλο γεματο πικρες δεν μπορει να καταλαβει τι ειναι αγαπη. Αισθηματικοτητα και συναισθηματικοτητα δεν εχουν καμια σχεση με την αγαπη. Ετσι, η αγαπη δεν εχει σχεση με την επιθυμια και την απολαυση. Γνωριζετε τι θα πει να αγαπας αληθινα καποιον? Να αγαπας χωρις μισος, χωρις ζηλεια, χωρις θυμο, χωρις να θελετε να επηρεασετε το τι σκεφτεται η τι κανει ο αλλος, χωρις να καταδικαζετε, χωρις να συγκρινετε?  / K.

Τι ειναι η αγαπη? Η λεξη ειναι τοσο πολυ φορτωμενη και διεφθαρμενη που αποφευγω να την χρησιμοποιω. Ολοι μιλανε για αγαπη-καθε περιοδικο και εφημεριδα και καθε ιεραποστολος μιλουν συνεχως για αγαπη. Αγαπω την πατριδα μου, αγαπω τον βασιλια, αγαπω καποιο βιβλιο, αγαπω το βουνο, αγαπω την απολαυση, αγαπω την γυναικα μου, αγαπω τον θεο. Ειναι η αγαπη μια ιδεα? Αν οντως ειναι, τοτε μπορει να καλλιεργηθει, θραφει, να περιβληθει με στοργη, να επιβληθει, να αλλαξει κατα το δοκουν."

Περίανδρος: Το πρώην πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου που ο αρχηγός της Χ.Α. έδωσε εντολή να «καθαρίσουν»

Περίανδρος: Το πρώην πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου που ο αρχηγός της Χ.Α. έδωσε εντολή να «καθαρίσουν»


Αποτελεί ίσως ένα από τα πιο γνωστά μέλη της Χρυσής Αυγής πριν η οργάνωση γίνει δημοφιλής. Ο λόγος για τον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο γνωστό και ως «Περίανδρο», ο οποίος καταδικάσθηκε για την δολοφονική επίθεση το 1998 σε βάρος του αριστερού φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή και από τότε αποτελεί ανεπιθύμητο πρόσωπο για την ακροδεξιά οργάνωση.

Ο Περίανδρος, ο οποίος υπήρξε δεξί χέρι του Νίκου Μιχαλολιάκου κατηγορήθηκε το 1998 για την δολοφονική εναντίον των φοιτητών Δημήτρη Κουσουρή και Ηλία Φωτιάδη και του τότε αδιόριστου εκπαιδευτικού Γιάννη Καραμπατσόλη τον Ιούνιο του 1998. 

Η επίθεση είχε στόχο τον Δημήτρη Κουσουρή, μέλους τότε της συντονιστικής επιτροπής κατάληψης της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Κεντρικό της Συμβούλιο της ΕΦΕΕ και μέλος της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Ο Περίανδρος διέφυγε της σύλληψης μέχρι το 2005, οπότε και παραδόθηκε στις Αρχές.

Ενοχος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ο Ακης Τσοχατζόπουλος -Καταδίκη και για τις Σταμάτη, Γκούντρουν και Αρετή

Ενοχος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ο Ακης Τσοχατζόπουλος -Καταδίκη και για τις Σ

Μετά από την πολύμηνη δίκη του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου και των υπόλοιπων κατηγορουμένων στην υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος το δικαστήριο απεφάνθη πως οι 17 από τους κατηγορούμενους είναι ένοχοι, με τους 12 να κρίνονται ένοχοι στις βαρύτατες κατηγορίες.

Μάθε να διαβάζεις την τύχη σου στην ίδια σου την παλάμη!


Αν θες να μάθεις το μέλλον σου στην αγάπη, πιθανόν η απάντηση να βρίσκεται πολύ κοντά σου, και συγκεκριμένα, στις παλάμες σου.....

Η χειρομαντεία έχει τους δικούς της τρόπους να αποκαλύπτει τι σε περιμένει στον έρωτα. Στα σοβαρά ή και σαν ένα παιχνίδι, σε εσένα ή στους άλλους, εύκολα μπορείς να αποκαλύψεις μερικά ερωτικά μυστικά.

Η χειρομαντεία είναι μια παμπάλαια τεχνική για να δει κανείς το μέλλον και την προσωπικότητα ενός ανθρώπου. Φυσικά έχει τη δική της ιδιαίτερη σοφία και χρειάζεται μαθητεία αλλά και ταλέντο για να την ασκεί κανείς. Όμως, μερικά βασικά στοιχεία της μπορεί να τα μάθει και να τα χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε, ακόμα και σαν ένα ευχάριστο παιχνίδι, που όμως μπορεί να αποκαλύψει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για την προσωπικότητα και τις τάσεις ενός ανθρώπου. Και σε ό,τι αφορά ένα θέμα που ενδιαφέρει τους πάντες, τον έρωτα, οι παλάμες μας έχουν πολλά να δείξουν. Να λοιπόν μερικά βασικά για να τις αποκρυπτογραφήσεις.

Η παλάμη λέει πολλά!

Διαβάστε τη γλώσσα του σώματος στο πρώτο ραντεβού


ΣΑΣ ΈΧΕΙ ΤΎΧΕΙ ΠΟΤΈ ΝΑ «ΑΙΣΘΆΝΕΣΤΕ» ΑΝ ΚΆΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΣΥΜΠΑΘΕΊ Ή ΌΧΙ, ΧΩΡΊΣ ΌΜΩΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΊΞΕΤΕ Ή ΑΚΌΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΗΓΉΣΕΤΕ ΤΗΝ ΆΠΟΨΗ ΑΥΤΉ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΉΜΑΤΑ; Ο ΛΌΓΟΣ ΒΡΊΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΣΥΖΗΤΗΜΈΝΗ ΓΛΏΣΣΑ ΤΟΥ ΣΏΜΑΤΟΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΊΑ ΈΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΊ ΑΠΌ ΒΙΒΛΊΑ ΤΎΠΟΥ «ΠΏΣ ΝΑ ΡΊΞΕΤΕ ΤΗΝ ΤΈΛΕΙΑ ΓΥΝΑΊΚΑ» ΜΈΧΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΈΣ ΔΙΑΤΡΙΒΈΣ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΠΟΊΑ ΤΟ ΑΝΘΡΏΠΙΝΟ ΈΝΣΤΙΚΤΟ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΘΈΣΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΊΣΕΙ.

Στην αγχογόνα περίπτωση του πρώτου ραντεβού, όμως,
το ένστικτο συνήθως «μπλοκάρει» όχι μόνο λόγω του άγχους να κάνουμε καλή εντύπωση αλλά και ακριβώς επειδή προσπαθούμε υπερβολικά να καταλάβουμε αν αρέσουμε στον άλλο, επιχειρώντας να αναλύσουμε με τη λογική τα σημάδια που κανονικά θα «πιάναμε» ενστικτωδώς.
Επειδή ξέρουμε ότι όσο και αν σας συμβουλεύσουμε να μείνετε χαλαροί και να ακούσετε το ένστικτό σας δεν πρόκειται να το κάνετε, συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε τις ασφαλέστερες ενδείξεις του αν το ραντεβού σας θα παραμείνει ραντεβού ή θα εξελιχθεί σε κάτι παραπάνω.

Nα θυμάσαι παντα πόσα λίγα γνωρίζεις, όταν ερχεται η στιγμη ν' αποφασίσεις τι είναι καλό και τι κακό.

 


Ο ιερέας που νόμιζε ότι τα ήξερε όλα...
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας ιερωμένος πολύ ευσεβής. Ήταν μάλιστα και πνευματικός κι εξομολογούσε τους πιστούς. Έτσι, έκρινε τα αμαρτήματα των ανθρώπων και τους έβαζε να μετανοούν. Έφτασε να πιστεύει πως ξέρει τι είναι το καλό και το κακό.

Ένα πρωί, του εμφανίστηκε ένας άγγελος. "Ο Θεός με έστειλε για να σου δείξω κάτι", του είπε. Τον πήρε και τον μετέφερε με θαυμαστό τρόπο πίσω από ένα θάμνο. "Πες μου τι βλέπεις;", τον ρώτησε. "Βλέπω έναν πλάτανο με παχύ ίσκιο και μια βρύση με δροσερό νερό να ρέει πλάι του", αποκρίθηκε αυτός. "Τώρα θα μείνεις εδώ κρυμμένος και δεν θα επέμβεις ούτε θα μιλήσεις, ό,τι και να δεις να συμβαίνει", τον πρόσταξε ο άγγελος. Ο ιερέας έδωσε την υπόσχεσή του με κατάνυξη.

SOS για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια


tumblr_mhozfwihk81qcga5ro1_500

Το ρεπορτάζ του Κεφαλαίου για την στρατηγική που θα ακολουθήσουν οι τράπεζες με τα δάνεια ήταν αποκαλυπτικό. Το σχέδιο ξεκίνησε με τα θαλασσοδάνεια των μεγάλων επιχειρήσεων και θα επεκταθεί με τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια. Κι εδώ χρειάζεται άμεσα η επέμβαση της Πολιτείας. Για να ισχύουν και για τους ιδιώτες εκείνα που ισχύουν για τις ανώνυμες εταιρείες.
Στην Ελλάδα έχουμε υιοθετήσει το γαλλικό δίκαιο κι έτσι στα στεγαστικά δάνεια οι δανειολήπτες είναι υπεύθυνοι για την οφειλή τους με το σύνολο της περιουσίας τους. Σε άλλες χώρες που έχουν το αγγλικό δίκαιο, η υποχρέωση του δανειολήπτη εξαντλείται στο προσημειωμένο ακίνητο.

Θέλω να ζήσω


Αγαπητέ Πιτσιρίκο, δεν αντέχω άλλο. Θέλω να ζήσω. Θέλω να ζήσω σαν άνθρωπος όχι σαν σκλάβος ή σαν μηχανή. Και θέλω να ζήσω τώρα, δεν θέλω να ζήσω στις διακοπές ή όταν πάρω την σύνταξη.
Θέλω να μορφωθώ και να διαβάσω όχι για να τα βάλω στο βιογραφικό μου και να ζητιανεύω μια θέση εργασίας.
Θέλω να γίνω καλός άνθρωπος, να ακούω και να προσφέρω στους διπλανούς μου, όχι γιατί με πληρώνουν αλλά γιατί θέλω.
Δεν θέλω να βλέπω τους άλλους ανθρώπους σαν εχθρούς και να χαίρομαι για την αποτυχία τους επειδή αυτό θα εξασφαλίσει την δικιά μου επιτυχία.

Η σημασία του Κιρκαδικού Ρυθμού και πως να τον συντονίσετε

Η σημασία του Κιρκαδικού Ρυθμού και πως να τον συντονίσετε

Οι άνθρωποι είναι γενετικά προγραμματισμένοι με ένα κιρκαδικό ρολόι το οποίο λειτουργεί σε 24ωρη βάση και είναι συντονισμένη με τον κύκλο ημέρας – νύχτας/ φωτός- σκοταδιού. Το κρικαδικό μας ρολόι ρυθμίζει τον κιρκαδικό μας ρυθμό το οποίο ρυθμίζει την αίσθηση της υπνηλίας και της εγρήγορσης. Οποιαδήποτε διαταραχή στο κιρκαδικό μας ρολόι έχει κολοσσιαίες συνέπειες στην υγεία μας. Μια ολοκαίνουργια μελέτη που προορίζεται να δημοσιευτεί στο έγκριτο περιοδικό Science αναφέρεται στις επιπτώσεις που έχει η δυσλειτουργία του κιρκαδικού ρολογιού στον μεταβολισμό και στην υγεία των κυττάρων.

Καμμιά φορά, αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο είναι ν’αποτινάξουμε από το μυαλό μας το «θα έπρεπε» και να πούμε «εντάξει».

Φωτογραφία: "Αντί να αναλύεις, να εξετάζεις, να επικρίνεις και να καταπιέζεις τα συναισθήματα σου, ζήσε στη στιγμή βλέποντας τις σκέψεις σου και τα συναισθήματα σου ως περαστικά συννεφα στον ουρανο σου. 
Χαλάρωσε την εσωτερική σου αντίσταση απέναντι στην εμπειρία σου. Η μεγαλύτερη δυστυχία απορρέει από την απόσταση ανάμεσα σε αυτό που θεωρούμε ότι θα έπρεπε να είμαστε, να νιώθουμε να βιώνουμε και αυτό που είμαστε, νιώθουμε και βιώνουμε στην πραγματικότητα.  Όσο περισσότερο επιθυμείς κάτι άλλο από το τώρα και ταυτόχρονα επικρίνεις το τώρα, τόσο λιγότερη εσωτερική ηρεμία θα βιώνεις.
Παρατήρησε τις επικριτικές, πιεστικές σου σκέψεις χωρίς να πιέζεις για κάποιο αποτέλεσμα. Παρατήρησε πως προκύπτουν, πως αλλάζουν τα συναισθήματα σου και πως επηρεάζουν το σώμα σου.
Καμμιά φορά, αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο είναι ν’αποτινάξουμε από το μυαλό μας το «θα έπρεπε» και να πούμε «εντάξει». Η μη αντίσταση στην εσωτερική μας  εμπειρία, ημερεύει την αγριεμένη θάλασσα των συναισθημάτων μας και μας κάνει να βλέπουμε την ακτή πιο ξεκάθαρα".

B/W Photo: Giannis Doganis

"Αντί να αναλύεις, να εξετάζεις, να επικρίνεις και να καταπιέζεις τα συναισθήματα σου, ζήσε στη στιγμή βλέποντας τις σκέψεις σου και τα συναισθήματα σου ως περαστικά σύννεφα στον ουρανό σου. 

Χαλάρωσε την εσωτερική σου αντίσταση απέναντι στην εμπειρία σου. 

Η μεγαλύτερη δυστυχία απορρέει από την απόσταση ανάμεσα σε αυτό που θεωρούμε ότι θα έπρεπε να είμαστε, να νιώθουμε να βιώνουμε και αυτό που είμαστε, νιώθουμε και βιώνουμε στην πραγματικότητα. 

Όσο περισσότερο επιθυμείς κάτι άλλο από το τώρα και ταυτόχρονα επικρίνεις το τώρα, τόσο λιγότερη εσωτερική ηρεμία θα βιώνεις.

Ραϊμόντο Ντι Σάνγκρο: Ο Αλχημιστής Πρίγκιπας


1234051_512767702134373_1564579416_n
Ο Ραϊμόντο ντι Σάνγκρο ήταν Ιταλός ευγενής, ερευνητής, συγγραφέας και επιστήμων.   Από την ηλικία των 10 ετών ξεκίνησε σπούδές στο κολλέγιο των Ιησουιτών ιερέων στη Ρώμη και το 1730 σε ηλικία 20 ετών επέστρεψε στη Νάπολη. Μαθήτευσε κοντά σε διάσημους δασκάλους ένας εκ των οποίων ήταν και ο μαθηματικός και γνώστης της υδροστατικής Domenico Spiniola. Υπήρξε επιστήθιος φίλος του Τσαρλς της Βουρβώνης, ο οποίος το 1734 έγινε βασιλιάς.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα