Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Καλοσύνη ....Η εγγονή και η γιαγιά




Κάποτε η εγγονή πήγε στο σπίτι της γιαγιάς της για να τη δει
Η εγγονή είπε στη γιαγιά ότι είχε ανάγκη από χρήματα.

Η γιαγιά της τότε της έδειξε ένα συρτάρι. «Εκεί θα βρεις χρήματα κορίτσι μου» της είπε « Πάρε όσα θέλεις».

Πραγματικά η εγγονή άνοιξε το συρτάρι που ήταν γεμάτο με χρήματα έβαλε το χέρι της και πήρε. Ευχαρίστησε τη γιαγιά της και έφυγε.

Λίγες μέρες αργότερα. Πάλι η εγγονή πήγε να δει τη γιαγιά της και πάλι της είπε ότι είχε ανάγκη από χρήματα. « Ξέρεις που είναι το συρτάρι» της είπε χαμογελαστή η γιαγιά.
Αυτό γινόταν αρκετό καιρό.

Μιλάμε άραγε την ίδια «γλώσσα»



Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη….
Στο κρίσιμο σταυροδρόμι που βρισκόμαστε όλοι βιώνουμε τις βαριές επιπτώσεις της στείρας επικοινωνίας.

Προς τα πού να κοιτάξουμε για να δούμε καθαρότερα πώς φτάσαμε σε τέτοιο οδυνηρό αδιέξοδο? Τι θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε πώς ορθώθηκαν τα οδοφράγματα και πώς να τα γκρεμίσουμε?

Μονώστε το σπίτι με άχυρο!!!





Πολλά σπίτια που εκ των υστέρων περιτυλίγονται με διογκωμένη πολυστερίνη φαίνεται να παρουσιάζουν πιο πολλά προβλήματα από τα σπίτια που...

περιτυλίγονται εξωτερικά με άχυρο. Ο Rob Hopkins στο site του Transition Culture αναφέρει τη δουλειά του Keven Le Doujet στο Πανεπιστήμιο του Cambridge ο οποίος έγραψε μία τεράστια διατριβή για το συγκεκριμένο θέμα το 2009.

Έχουν μεγάλη σημασία για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών να βάζουμε όρια

 family

Είναι γεγονός ότι είναι πολύ δύσκολο στους περισσότερους γονείς να λένε «όχι» στα παιδιά τους και να τους βάζουν όρια στην συμπεριφορά και πράξεις τους.  

Οι αιτίες γι αυτό το φαινόμενο μπορεί να οφείλεται στο ότι  -  Οι γονείς έχουν βιώσει σαν παιδιά την επιβολή κανόνων ως κάτι «κακό» κι ως έλλειψη αγάπης. Έτσι, είναι πιθανό να νιώθουν ενοχές και να σκέφτονται ότι αν πουν «όχι» το παιδί τους θα νιώθει ότι δεν το αγαπά.  

-  Ορισμένοι γονείς θεωρούν ότι η επιβολή κανόνων είναι ταυτόσημη με την καταπιεστική, αυταρχική διαπαιδαγώγηση.  - Συχνά λόγω της έλλειψης χρόνου που βιώνουν στην καθημερινότητά τους, οι γονείς θεωρούν ότι κάνοντας όλα τα χατίρια στα παιδιά τους αναπληρώνουν τις ώρες που δεν είναι κοντά τους.  

Γιατί όμως είναι σημαντικό να θέτουμε όρια;  

Για να ελέγχουμε πολύ απλά, αυτονόητα πράγματα πρέπει να ξυπνήσουμε και να ασκηθούμε

 


 Μπορείτε να κρατάτε σε απόσταση τις ανεπιθύμητες εντυπώσεις και να έλκετε προς τον εαυτό σας ένα άλλο είδος εντυπώσεων, διότι ορισμένες εντυπώσεις δεν πρέπει να τις δεχόμαστε.
 Υπάρχουν πολλές κακές εντυπώσεις που είναι δυνατόν να χαλάσουν τη ζωή μας αν τις δεχόμαστε για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ή αν έχουμε τη συνήθεια να ψάχνουμε γι' αυτές. 
Π.χ., οι άνθρωποι στέκονται στο δρόμο και κοιτάζουν ένα τροχαίο ατύχημα και στη συνέχεια μιλάνε γι' αυτό ως το επόμενο ατύχημα. Οι άνθρωποι αυτοί συγκεντρώνουν κακές εντυπώσεις. 

17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΘΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ KAI ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ;;;(ΒΙΝΤΕΟ)



Aν δεν βρεθεί λύση... Τότε είναι πολύ πιθανό, να βιώσουμε την κατάρρευση της μεγαλύτερης δύναμης του πλανήτη...διότι αν η Αμερική καταρρεύσει οικονομικά και επίσημα, τότε ο εκθρονισμός της είναι βέβαιος. Βέβαια μην νομίζετε πως κάτι τέτοιο δεν θα συμπαρασύρει τις υπόλοιπες χώρες στον κόσμο, ακόμα και τις μεγάλες δυνάμεις. Σε αυτή την κατάρρευση όλοι θα έχουν απώλειες.
Γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο άλλωστε οικονομικά ισχυρές χώρες όπως είναι η Γερμανία (ΕΔΩ) η Ρωσία (ΕΔΩ) αλλά και η Κίνα έχουν "τρελαθεί" να αγοράζουν χρυσό (Αναλυτικότερα διαβάστε ΕΔΩ και ΕΔΩ). 
 Γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο ο μεγαλοεπιχειρηματίας George Soros όλα τα μετρητά του τα έκανε είτε σε χρυσό είτε σε μετοχές χρυσού. Και φυσικά να ξανά υπενθυμίσω πως τον τελευταίο χρόνο πολλές χώρες έχουν αυξήσει τα αποθεματικά τους πετρέλαια x 2 φορές, κάτι που μόλις πριν λίγες μέρες κατάλαβε ότι έπρεπε να κάνει και η Ελλάδα μας...

Αφήστε τη γκρίνια και αποφασίστε να ζήσετε

γκρινια
H γκρίνια είναι το πιο εύκολο πράγμα. Παράπονα για το ένα, παράπονα για το άλλο. Με αδικούν, με καταπιέζουν, με θυμώνουν, μου συμπεριφέρονται άσχημα, πόσο σκληρή είναι τελικά η ζωή. 

Συγνώμη εσείς που είστε; Θα πάρετε θέση σ” όλο αυτό για το οποίο παραπονιέστε; Θα ενεργήσετε για τη ζωή σας ή θα αντιμετωπίζετε τα πάντα παθητικά;

Η Νέα Παιδαγωγική - Νίκος Καζαντζάκης


Η Νέα Παιδαγωγική deco_right

Το κείμενο αυτό είναι απόσπασμα από το πέμπτο κεφάλαιο του πεζογραφήματος 
Αναφορά στον Γκρέκο (1961), που δημοσιεύτηκε ύστερα από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη. Στην πραγματικότητα είναι η αυτοβιογραφία του συγγραφέα, πολύ χρήσιμη για να κατανοήσουμε την προσωπικότητα και το λογοτεχνικό έργο του. Oλόκληρο το πέμπτο κεφάλαιο αναφέρεται στις συχνά επώδυνες εμπειρίες του νεαρού Ν. Καζαντζάκη από το δημοτικό σχολείο, σε εποχές (τέλη του 19ου αιώνα) που οι εφαρμοζόμενες παιδαγωγικές μέθοδοι ήταν ιδιαίτερα αυταρχικές. Ειδικότερα, στο απόσπασμα παρακολουθούμε την πρώτη του μέρα στο δημοτικό σχολείο αλλά και τις αναμνήσεις του από το δάσκαλο της τετάρτης τάξης, που τότε ήταν και η τελευταία, αφού το δημοτικό ήταν τετρατάξιο.

Το χάπι της επόμενης ημέρας

 
Τι είναι και πώς λειτουργεί

Η επείγουσα αντισύλληψη μπορεί να χρησιμοποιηθεί εάν η συνήθης μέθοδος αντισύλληψης απέτυχεή αν είχατε σεξουαλική επαφή χωρίς αντισύλληψη. Όσο πιο σύντομα ληφθεί, τόσο πιο αποτελεσματικά προλαμβάνει μια πιθανή εγκυμοσύνη.

Υπάρχουν δύο μέθοδοι:

Tο χάπι της επόμενης ημέρας, που περιέχει ορμόνη. Πρέπει να ληφθεί μέσα σε 72 ώρες. Πάντως, όσο πιο νωρίς το πάρουμε τόσο πιο αποτελεσματικό είναι.
Το σπιράλ (ενδομήτριο σπείραμα) μπορεί να τοποθετηθεί μέχρι και πέντε μέρες μετά την επαφή.

ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ


Συνελήφθη ένας συνδικαλιστής που εκβίαζε τον εργοδότη με 50.000 ευρώ. Αν δεν μου δώσεις το πακέτο θα σε ταράξω στην απεργία. Αν μου δώσεις τα λεφτά δεν θα κάνω στάσεις εργασίας, δεν θα αντιδρούν συνέχεια οι εργαζόμενοι.

Του δώσανε τα 50.000 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα και τον κάνανε τσακωτό. Αν υπήρχε κράτος, αν υπήρχε βουλή, αν υπήρχαν κόμματα κι όχι συμμορίες και εγκληματικές οργανώσεις, τον συνδικαλιστή έπρεπε χωρίς να τον στήσουν, να τον βάλουν φυλακή μαζί με τους χρυσαυγίτες. Να σου πω. 

Το νοσοκομείο απεφάσισε να παραχωρήσει ένα κτίριο στο Ίδρυμα Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, για 20 χρόνια. Ο συνδικαλιστής λέει Διαφωνώ. Σαν εκπρόσωπος των εργαζομένων είμαι αντίθετος στην παραχώρηση. Εκείνη τη στιγμή, αν υπήρχε κράτος, αν υπήρχαν κόμματα κι όχι συμμορίες, τον βουτάς τον συνδικαλιστή και του φοράς βραχιόλια.

Η σιωνιστική αποστολή του Αντώνη Σαμαρά

Γράφει ο Δημήτρης Καζάκης


Τι δουλειά έχει ο Σαμαράς στις ΗΠΑ; Απλή εθιμοτυπική επίσκεψη αρχηγού κράτους στην υπερδύναμη; Ή κάτι πολύ περισσότερο και πολύ χειρότερο; Ήδη ο φερόμενος ως Έλλην πρωθυπουργός κλείνει σχεδόν εβδομάδα παραμονής στις ΗΠΑ με συναντήσεις και επαφές που δίνουν την ταυτότητα...
... και τον λόγο της επίσκεψής του. Ο Σαμαράς γνωρίζει ότι τα ψωμιά του στην Ελλάδα είναι λίγα. Το κόμμα του, όχι η ΝΔ, αλλά αυτό που έχει δημιουργηθεί από τους δυο εταίρους της συγκυβέρνησης μαζί με την ομάδα Βενιζέλου, πνέει τα λοίσθια. 

Ο παθολογικός τζόγος


Ο παθολογικός τζόγος
Όλοι μας λίγο πολύ έχουμε ακούσει ιστορίες για άτομα που έχουν καταστραφεί οικονομικά και ηθικά από τον τζόγο. Ορισμένοι δεν διστάζουν να παίξουν σε μια παρτίδα πόκερ ολόκληρες περιουσίες τις οποίες απέκτησαν με πολύ κόπο και σκληρή δουλειά. Ενώ άλλοι καταφέρνουν να σταματήσουν τον παθολογικό τζόγο έγκαιρα, δυστυχώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ατόμων που, μέσα στην απόγνωσή τους, έφτασαν ακόμη και στα πρόθυρα της αυτοκτονίας. Ποια είναι τα όρια μεταξύ μη παθολογικού και μη παθολογικού τζόγου; Σε τι οφείλεται; Πως μπορούν να βοηθηθούν οι παθολογικοί τζογαδόροι;

Όλα μια ιδέα είναι

 


Ξεκίνησε η ανθρωπότητα ως σύνολο ανθρώπων, φυσικών όντων ενταγμένων αρμονικά στο οικοσύστημα, και κατάντησε εσμός παραπλανημένων από τον εαυτόν τους καταναλωτών, αποξενωμένων και αχόρταγων, που κατατρώει καθημερινά τον εαυτό της. 
 
Όταν το 2010, σε ηλικία 39 χρόνων, έκανα μέσα σε λίγους μήνες ανθρώπινου βίου ένα πισωγύρισμα ζωής δύο και πλέον γενεών, όταν δηλαδή αποφάσισα και ξαναγύρισα εκεί απ’ όπου είχαν ξεκινήσει οι σύγχρονοι νεοέλληνες αλλά, σιγά σιγά, μέρα με τη μέρα, απόφαση με την απόφαση και κίνηση με την κίνηση, διολίσθησαν προς την αστική, ιδιωτική, καταναλωτική πραγματικότητα, την οποίαν και σ’ εμένα κληροδότησαν, με γέννησαν εντός της και με εκπαίδευσαν για να την ζήσω, τότε, τον πρώτο ειδικά καιρό αυτού του πισωγυρίσματος, είχα, θυμάμαι, πολύ έντονη κάθε πρωί που ξυπνούσα την αίσθηση ότι πέθανα. Άνοιγα τα μάτια μου, άκουγα τους ήχους των πουλιών, του ανέμου, των δέντρων, σηκωνόμουν από το κρεβάτι κι ανέπνεα έξω τη γη και τη φύση, κι αντί να νιώθω ότι ξαναγεννήθηκα στο τέλος της τρίτης δεκαετίας της ζωής μου, αντιθέτως, ένιωθα ότι έχω πλέον αφήσει τα εγκόσμια, ότι έχω πεθάνει, ότι έχω περάσει σε μιαν άλλη διάσταση και ότι από δω και πέρα, στο διηνεκές, έτσι θα είναι, δεν υπάρχει άλλος θάνατος, αυτή είναι η μετά θάνατον κατάσταση για την οποίαν κανείς ως τώρα δεν έλαχε να γυρίσει πίσω στη ζωή και να μας πληροφορήσει, και είναι τόσο υπέροχη, που έχω χρέος να τη μοιραστώ, να την επικοινωνήσω με κάθε τρόπο σε όσο περισσότερους ανθρώπους μπορώ.

Αρνητικά Συναισθήματα και Σεξουαλική “Κλοπή”

 
Στις μέρες μας, οι γυναίκες (κυρίως), λόγω της έλλειψης εμπιστοσύνης που υπάρχει στις σχέσεις, είναι γεμάτες δηλητηριασμένα συναισθήματα. Και φυσικά αυτά τα συναισθήματα τα μεταφέρουν στους άντρες, δηλητηριάζοντάς τους. Η απιστία και ο φόβος της απιστίας, τους δημιουργούν τρομερή ανασφάλεια. Κι αυτό δεν είναι χωρίς λόγο, η ανάγκη για πίστη δεν είναι ένα κενό ?ταμπού?, γιατί το σεξ είναι ιερό. Κατά την ώρα του σεξ , το άτομο ?ανοίγει? τον εαυτό του στον άλλον, εμπιστεύεται την ίδια του την ύπαρξη στον άλλον, μοιράζεται την ουσία του με τον άλλον. Είναι μια κατάθεση ψυχής και αναμένει απ? αυτόν να μην την ?ξεπουλήσει?. Έτσι αν εμφανιστεί υποψία για απιστία, το άτομο νιώθει ότι εκείνος με τον οποίο μοιράστηκε το είναι του, τον ξεπουλάει.

Πώς χρησιμοποιείς το χώρο κάτω από το νεροχύτη; Πάρε ιδέες οργάνωσης!

 

 
Εσύ αξιοποιείς το χώρο κάτω από το νεροχύτη σου και πώς; 

Σού προτείνουμε μοναδικές ιδέες οργάνωσης για να μη χάνεις ούτε εκατοστό!

ΤΟ ΚΑΛΟΥΠΙ ΕΒΓΑΛΕ ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΝ ΛΑΟ, ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Νίκος Παπανδρέου. Κατά καιρούς τον θυμόμαστε. Μας θυμάται κι αυτός. Ένας από τους τρεις γιούς του Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτόν δεν τον κάναμε πρωθυπουργό, όπως τον Γιώργο. Τον έχουμε παρατηρητή, υψηλής και κουλτουριάρικης κλάσεως, των πολιτικών κι όχι μόνον πραγμάτων.

«Ο Τσίπρας αντιγράφει τον Ανδρέα» υποστηρίζει ο Νίκος Παπανδρέου. Και ο τρόπος που το έγραψε ήταν σα να τον ενοχλεί που ο έτσι του ΣΥΡΙΖΑ μιμείται τον πατέρα του. Το αναμενόμενο θα ήταν να αισθάνεται ικανοποίηση που ένας πολιτικός, ο Τσίπρας, στο θέατρό του υποδύεται έναν άλλον ηθοποιό, τον Ανδρέα Παπανδρέου.

όταν ταιριάζει το παπούτσι

OSHO: Όταν ταιριάζει το παπούτσι

Όταν κάτι δεν πάει καλά, το σώμα ζητάει την προσοχή σου.
Αλλά όταν το σώμα είναι υγιές, το ξεχνάς.
Όταν το σώμα σου είναι υγιές γίνεσαι ασώματος,
κι αυτός είναι ο μόνος ορισμός για την υγεία.
Υγεία είναι όταν δεν έχεις επίγνωση του σώματος.
Αν υπάρχει επίγνωση του σώματος, σημαίνει πως δεν είναι υγιές.
Το ίδιο ισχύει και για τον νου.

Ήχος Ταχύτερος από το Φώς!

3



Σημασία έχει να γίνει αντιληπτό ότι ο κόσμος δεν είναι όπως επίσημα μας λένε ! Αν αυτό γίνει αντιληπτό τότε, θα μπορέσετε να βάλετε πολλά κομμάτια του πάζλ στην θέση τους και να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα περί του τι γίνεται μπροστά στα μάτια σας και τότε θα πάψετε να τα παίρνετε όλα της μετρητοίς. Και ναι τότε πιθανόν να μπορέσετε και να κάνετε το βήμα για ν’ απελευθερωθείτε, γινόμενοι ανεξάρτητοι άνθρωποι ή τουλάχιστον να προσπαθήσετε.
Όμως για να έχετε την δυνατότητα να το αντιληφθείτε, όσο και να σας φαίνεται περίεργο ή παράξενο, πρέπει να έχετε αυξημένη αντίληψη και επιπλέον να μην ομαδοποιείστε σε προβατοιειδή ομάδες (πολιτικές, θρησκευτικές, αθλητικές κλπ) ! 
Επισήμως η ταχύτητα του ήχου είναι 340m/s (μέτρα ανά δευτερόλεπτο) και του φωτός 300.000.000m/s.

Πώς να καθαρίσεις λεκέδες από καμμένο φαγητό στο φούρνο

Πώς να καθαρίσεις λεκέδες από καμμένο φαγητό στο φούρνο

Εσύ το έχεις πάθει; Έχεις κάψει έστω και μία φορά το φαγητό που έψηνες στο φούρνο σου; Αν ναι, σίγουρα θα δυσκολεύτηκες πολύ να καθαρίσεις το καμμένο φαγητό από τις επιφάνειες του φούρνου σου.

Δες ένα απλό τρικ για να τον καθαρίσεις καλύτερα και ευκολότερα την επόμενη φορά (Αν και πάντα ελπίζεις ότι δε θα σου ξανασυμβεί).

Παιχνίδια του μυαλού

Παιχνίδια του μυαλού

Οι αποφάσεις που παίρνουμε, ακόμη και οι αναμνήσεις που έχουμε, βασίζονται σε ψευδαισθήσεις, σύμφωνα με το  βιβλίο "You Are Not So Smart" που κυκλοφόρησε πρόσφατα και έγινε δεκτό με πολύ καλές κριτικές από τους ειδικούς.

Το νέο βιβλίο του David McRaney αποτελείται από 48 κεφάλαια και αποδεικνύει με επιστημονικές έρευνες ότι δεν γνωρίζουμε τους εαυτούς μας όσο νομίζουμε. Το κεντρικό του θέμα είναι ότι είμαστε αναξιόπιστος αφηγητής ακόμα και της ιστορίας της ζωής μας. Παρακάτω αναφέρουμε πέντε παραδείγματα από το βιβλίο, που επιβεβαιώνουν αυτή την άποψη.

Πρέπει να σταματήσουμε αυτές τις τρελαμένες ημίγυμνες ψυχοπαθείς από το να ταΐζουν τα παιδιά τους δημοσίως.

Πρέπει να σταματήσουμε αυτές τις τρελαμένες ημίγυμνες ψυχοπαθείς από το να ταΐζουν τα παιδιά τους δημοσίως.

Το παρακάτω άρθρο έχει  ιδιαίτερη σημασία, γιατί είναι γραμμένο από έναν άντρα και όχι από μια “θηλάζουσα ναζί”, όπως αποκαλούν πολλές γυναίκες:

“Τι στο καλό μας συμβαίνει; Έχουμε κάνει το πορνό μια βιομηχανία δισεκατομμυρίων, χρησιμοποιούμε το σεξ για τα πάντα, από τις διαφημίσεις των φαστ φουντ μέχρι και τα οικογενειακά τηλεοπτικά σόου, επιτρέπουμε στις κόρες μας να θεοποιούν έφηβες ποπ σταρ που ντύνονται σας πόρνες και τραγουδούν για την σεξουαλική πράξη. Είμαστε μια κοινωνία ανεκτική, υπερσεξουαλική και απροκάλυπτα ηδονιστική, ωστόσο, παρόλα αυτά, ο δημόσιος θηλασμός θεωρείται προσβλητικός.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα