Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Ο φόβος της γνώσης (του Αβραάμ Μάσλοου)

Ο φόβος της γνώσης (του Αβραάμ Μάσλοου)
Από τη δική μας οπτική γωνία, η μεγαλύτερη ανακάλυψη του Freud είναι ότι η μεγάλη αιτία πολλών ψυχολογικών ασθενειών είναι ο φόβος να γνωρίσει κανείς τον εαυτό του, τα συναισθήματα, τις παρορμήσεις, τις αναμνήσεις, τις ικανότητες, τις δυνατότητες, το πεπρωμένο του....

Γενικά, αυτού του είδους ο φόβος είναι αμυντικός, με την έννοια ότι είναι μια προστασία της αυτοεκτίμησης μας, της αγάπης και του σεβασμού που τρέφουμε για τον εαυτό μας. Τείνουμε να φοβόμαστε οποιαδήποτε γνώση θα μπορούσε να μας κάνει να απεχθανόμαστε τον εαυτό μας ή να μας κάνει να νιώθουμε κατώτεροι, αδύναμοι, ανάξιοι, κακοί, επονείδιστοι.

Προστατεύουμε τον εαυτό μας και την ιδανική εικόνα του εαυτού μας με την απώθηση και παρόμοιους αμυντικούς μηχανισμούς, οι οποίοι είναι κυρίως τεχνικές μέσω των οποίων αποφεύγουμε να συνειδητοποιήσουμε δυσάρεστες ή επικίνδυνες αλήθειες.

μοναδικό στον κόσμο


Αν ερχόμουν σπίτι σας, με αυτό το σετ και σας έλεγα ότι αυτό είναι το μοναδικό στον κόσμο, δεν υπάρχει άλλο και φτιάχτηκε μόνο για σας και σας το προσφέρω.


Φαντάζομαι ότι θα λειτουργούσατε με σεβασμό προς το σετ και ενδεχομένως να το βάζατε σε τέτοιο σημείο για να μην πάθει το παραμικρό και θα το φροντίζατε σαν τα μάτια σας.

Γιατί δεν κάνουμε το ίδιο για τους εαυτούς μας επί της ουσίας, να τους σεβόμαστε αφού είμαστε το μοναδικό κομμάτι στον κόσμο. Εκείνος μας πρόσφερε τη ζωή για να την εκτιμήσουμε με τον καλύτερο τρόπο, με φροντίδα και αγάπη.

Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΩΑΜΕΘ

Βρίσκονται ήδη δύο εκατομμύρια μουσουλμάνοι στη Μέκκα, την ιερή, την πιο ιερή πόλη του Ισλάμ, για το ετήσιο μέγα προσκύνημα. Όποιος δυτικός πλησιάσει θα πάθει. Δεν το έχει ξαναδεί στη ζωή του αυτό το θέαμα. Μέχρι αύριο Δευτέρα που κορυφώνεται το έργο θα έχουν καταφθάσει απ’όλον τον κόσμο άλλο ένα εκατομμύριο πιστοί μωαμεθανοί. Πιστοί του Μωάμεθ.

Δεν μπορείς να προβλέψεις πόσοι θα σκοτωθούν φέτος. Εκατό, διακόσιοι, χίλιοι. Άγνωστο. Θα’ναι θαύμα να τελειώσει η τελετή, η πιο σπουδαία τούτης της θρησκείας, χωρίς να υπάρξουν θύματα, όταν κάποιοι θα παρασύρουν άλλους, όταν κάποιοι θα ποδοπατήσουν άλλους. 

ΥΠΟΚΛΙΣΗ ΣΤΗ ΓΑΜΠΑ ΘΗΛΥΚΟΥ ΓΕΝΟΥΣ


Μια σχεδιάστρια μόδας, δεν θυμάμαι το όνομά της, θυμάμαι πάρα πολύ καλά τι είχε πει για τις γυναικείες γάμπες. «Οι άνδρες λατρεύουν τη θέα μιας ανασηκωμένης από ψηλό τακούνι γάμπας…, ξυπνάει μέσα τους ένστικτα ζώου άγριου που ψάχνει τη λεία του. Μια τέτοια γάμπα παραπέμπει σε ελάφι τρομαγμένο που τρέχει να γλυτώσει από τον κυνηγό του…».

Πώς να το πεις αυτό; Οργιαστική ποιητική φαντασία από τη δίψα για σεξ, από την εκτίμηση της ομορφιάς σ’ ένα πόδι γυναικείο. Να βλέπεις το πόδι ή, το στήθος μιας κυρίας, το λαιμό της ή, τη μέση της και να περιγράφεις με έμπνευση λογοτεχνική εικόνες που μπορούν να σου προκαλέσουν ερωτικό παραλήρημα…

Νόμος NESARA. Game Over…



Προβληματίστηκα αρκετά σχετικά με αυτό το άρθρο… για το αν θα πρέπει να το γράψω ή να το ξεχάσω και να σταματήσω να ασχολούμαι με αυτό το θέμα… Και αυτό διότι είναι εντελώς άσκοπο να εναντιωθείς ή να υπερασπιστείς ένα θέμα σαν κι αυτό… Ένα θέμα master key ολόκληρου του «παιχνιδιού» που διαδραματίζεται στον πλανήτη μας εδώ και εκατοντάδες χρόνια αλλά κυρίως την τελευταία εικοσαετία… Διότι ο νόμος NESARA, αν και στην Ελλάδα ήρθε στην επιφάνεια τώρα τελευταία τόσο δυναμικά, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της τελικής πράξης του έργου της παγκοσμιοποίησης, της μιας και μόνης κυβέρνησης, της νέας τάξης πραγμάτων και της νέας οικουμενικής Πανθρησκείας…Είναι άτοπο να επιτεθείς σε ένα νόμο φάντασμα, ο οποίος δεν αφήνει να φανεί στο πλατύ κοινό τίποτε πέραν όσων θέλει να ακούσει το ίδιο…

Και τι δεν κάνει το αλουμινόχαρτο!!! Δείτε μερικά κολπάκια!!!




Με ένα φύλλο αλουμινόχαρτου κουζίνας μπορείς να κάνεις πολλά και απίστευτα!Μπορείς να:




• Αφαιρέσεις τη σκουριά από τις επιχρωμιωμένες επιφάνειες του αυτοκινήτου σου. Τσαλάκωσε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο (από την γυαλιστερή του πλευρά) και τρίψε με αυτό το σημείο του μετάλλου που έχει σκουριάσει. (Προσοχή μην παρασυρθείς και τρίψεις πλαστικές γυαλιστερές επιφάνειες που μοιάζουν με μεταλλικές).

Goldman Sachs: Οικονομική "βόμβα" στα θεμέλια των ΗΠΑ!



Η μη αύξηση του «ταβανιού» χρέους έως τις 17 Οκτωβρίου, δεν σημαίνει ότι οι ΗΠΑ θα χρεοκοπήσουν την επόμενη ήμερα, αφού σύμφωνα με το Fox News τα καθημερινά έσοδα του κράτους από την φορολογία, είναι μεγαλύτερα από τις αντίστοιχες πληρωμές ομολόγων που έχει να κάνει.

Έτσι όσο η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιλέγει να πληρώνει τους πιστωτές της, τότε ακόμα και αν δεν τα βρουν Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα στη λειτουργία της κυβέρνησης.

Το ΔΝΤ αποχωρεί από την Ελλάδα



 Συνέντευξη του Γιάννη Βαρουφάκη, καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στη Mail και τον Θάνο Σιαφάκα 
 Η Ελλάδα θα παραμείνει σε μια κατάσταση νεκροζώντανη.
 Υπάρχει μια αντίφαση στην Ελλάδα. 
Από τη μια πλευρά, δημιουργείται μια ατμόσφαιρα ελπίδας, στροφής σε ήρεμα νερά, με ανάκαμψη, μείωση της ανεργίας, επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος. Από την άλλη πλευρά, έχουμε το ΔΝΤ, που κάνει λόγο για πρόσθετα μέτρα της τάξης των 6,7 δισ. ευρώ, έως το 2016, και για μηδενικό πλεόνασμα. Αυτή η αντίφαση δημιουργεί σύγχυση στους πολίτες.

 Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια αντίφαση. Όλοι, όσοι έχουν οποιαδήποτε επαφή με το ελληνικό δημόσιο και την πραγματικότητά του, γνωρίζουν πολύ καλά ότι πλεόνασμα ουσιαστικά δεν υπάρχει. 

Σαμποτάροντας την ευημερία σου!!!!!.




1 Φοβάσαι την απόρριψη το οποίο σημαίνει ότι βασίζεις την αξία σου στην γνώμη των άλλων.
2 Δεν είσαι ανοιχτός να λάβεις γιατί έμαθες από μικρός ότι το σωστό είναι να δίνεις.
3 Φοβάσαι την αποτυχία. Aπορρίπτεις τον εαυτό σου πριν ακόμα  προσπαθήσεις. Δεν υπάρχουν αποτυχίες παρά μόνο εμπερίες για να μάθουμε.
4 Δεν παίρνεις την ευθύνη της ζωής σου και επικρινεις άλλους για ότι σου συμβαίνει.
5 Αναβάλλεις . Ενας λόγος που αναβάλλουμε έιναι ότι φοβόμαστε την απόρριψη.
6 Εστιάζεσαι στην έλλειψη και αυτά που δεν έχεις αντί να εστιαστείς σε αυτά που κατέχεις και αυτά που έχεις πετύχει.

Τα όρια του ATLAS στη Σκοτεινή Ύλη

Η σύμπραξη του ATLAS δημοσίευσε την προηγούμενη εβδομάδα τα αποτελέσματα μιας έρευνας για τα σωματίδια σκοτεινής ύλης που πιθανόν παράγονται μαζί με μποζόνια W ή Ζ, βασιζόμενη σε συγκρούσεις πρωτονίων μεγέθους 8-TeV που συλλέχθηκαν κατά την διάρκεια της λειτουργίας του LHC το 2012. Η έρευνα χρησιμοποιεί παρόμοιες τεχνικές με αυτές που έχω περιγράψει εδώ σε πρόσφατα άρθρα, αναφερόμενη σε αποτελέσματα του CMS σε διαφορετικές υπογραφές (signatures), οι οποίες αποτελούν ενδείξεις νέας φυσικής, και θεώρησα πως θα ήταν ενδιαφέρον να κάνω μία ανασκόπηση της.


Το πρόβλημα της ελληνικής γλώσσας εξαιτίας του Εράσμου και η προφορά της: Μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική άποψη για την προφορά της κλασικής Ελληνικής

Αρχοντίδης Στυλιανός, "Το πρόβλημα της ελληνικής γλώσσας εξαιτίας του Εράσμου και η προφορά της". 


 Πρόκειται για εκτενή παρουσίαση μιας ενδιαφέρουσας εναλλακτικής άποψης για την προφορά της κλασικής Ελληνικής. Παρουσιάζεται αναλυτικά η θέση του Chrys C. Caragounis, The development of Greek and the New Testament : morphology, syntax, phonology, and textual transmission, εκδ. Mohr Siebeck, Τübingen, 2004. Η θέση υποστηρίζει ότι η προφορά της Αρχαίας Ελληνικής ήταν περίπου ίδια με τη σημερινή ήδη από την κλασική εποχή, επομένως η ερασμιακού τύπου προφορά ισχύει μόνο για προγενέστερες φάσεις.Ουσιαστικά στην Αθήνα του Περικλή πρόφεραν τα Ελληνικά όπως σήμερα. Ενδιαφέρουσα άποψη, η οποία ωστόσο παρεκκλίνει από την άποψη της πλειοψηφίας των γλωσσολόγων, καθώς και την ταπεινή δική μου (αν και αποτελεί τροφή για πολύ σκέψη και ίσως μερική αναθεώρηση ορισμένων δεδομένων).

Μη Ον

Από την εποχή του Παρμενίδη και της Ελεατικής Σχολής η αρχαία ελληνική φιλοσοφία πάλεψε με την έννοια του Μη Όντος. Οι Ελεάτες το εξορκίζουν και αποδέχονται ότι το Ον είναι ενιαίο, πλήρες, αμετάβλητο, αιώνιο, ακίνητο, άπειρο και ο κόσμος των φαινομένων και των αισθήσεων απατηλός. Δεν υπάρχει χώρος «ύπαρξης» για το Μη Ον, αφού εννοιολογικά είναι το ίδιο η Μη Ύπαρξη. Για το Δημόκριτο και τους Ατομικούς Μη Ον είναι το Κενό, ο κενός χώρος. Αν και το αντίθετο του ατομικού Όντος, των ατόμων της ύλης, το Κενό είναι απαραίτητο για την κίνηση των ατόμων και για ανάπτυξη των σωμάτων στις τρεις διαστάσεις. Έτσι στο βάθος δεν είναι πραγματικό Μη Ον και του αποδίδεται ένα ελάχιστο δικαίωμα στην Ύπαρξη. Το Κενό είναι Ον διαφορετικού τύπου από την Ύλη.

            Η επιστήμη της εποχής μας παλεύει ακόμη με την έννοια του κενού. Το κενό της κβαντικής θεωρίας δεν είναι ούτε καν ο άδειος χώρος του Δημόκριτου, αλλά βρίθει από φανταστικά σωματίδια και την ενέργεια του κενού, είναι το μέρος όπου κατοικούν τα πεδία των δυνάμεων. Το Κενό της μοντέρνας φυσικής είναι πιο Ον από το Κενό του Δημόκριτου.

Η κατάρα του Tecumseh

220px-Tecumseh02
Tecumseh (Μάρτιος 1768 – Οκτώβριο 1813) ήταν Αμερικανός ιθαγενής αρχηγός της φυλής των Shawnee και μίας μεγάλης ομοσπονδίας φυλών (γνωστή ως ομοσπονδία του Tecumseh) η οποία αντιμετώπισε τον Αμερικανικό στρατό το 1812 κατά τον ομώνυμο πόλεμο. Ο Tecumseh υπήρξε ένα είδος λαϊκού ήρωα για την Αμερικανική – Αβοριγγινική – Καναδική ιστορία.
Μεγάλωσε στην πολιτεία του Οχάιο κατά τον εποχή της Αμερικανικής Επανάστασης και του Βορειοδυτικού Ινδιάνικου πολέμου, στον οποίο συμμετείχε. Με τους Αμερικανούς να συνεχίζουν να εισβάλλουν στο Ινδιάνικο έδαφος αφότου οι Βρετανοί παραχώρησαν το Οχάιο στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1783, η φυλή Shawnee μετακόμισε βορειοδυτικά και το 1808, εγκαταστάθηκαν στο Prophetstown στην σημερινή Ιντιάνα. Έχοντας ως όραμα την ίδρυση ανεξάρτητου Αμερικανικού Ινδιάνικου Έθνους ανατολικά του Μισισιπή υπό βρετανική προστασία, ο Tecumseh εργάστηκε για την ένταξη περισσότερων φυλών στην Ομοσπονδία από τις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες.

Πότε συμβαίνει η είσοδος της ψυχής στο οργανικό σώμα ;


a4a7ca7773402450c717c043da530ff3
Ο Πλάτων στον «Τίμαιο, 43.a» αναφερόμενος στην κάθοδο της ψυχής στο από τους εγκόσμιους ή νέους θεούς δημιουργούμενο «ὀστρεῶδες» [οστρακοειδές] ορατό & οργανικό σώμα, ή αλλιώς «τὸν ἐκ πυρὸς καὶ ὕδατος καὶ ἀέρος καὶ γῆς ὄχλον ἄλογον»  δεύτερο όχημα, μας λέγει πως : «Αλλά συντήκοντας τα με πυκνά καρφιά, αόρατα λόγω του μικρού μεγέθους τους, και κατασκευάζοντας από όλα τα στοιχεία ένα ατομικό σώμα, δέσμευσαν τις περιστροφές τις αθάνατης ψυχής περιόδους [περιστροφές] μέσα στο σώμα που εισρέει και διαρρέει. – Αλλὰ διὰ σμικρότητα ἀοράτοις, πυκνοῖς γόμφοις συντήκοντες, ἓν ἐξ ἁπάντων ἀπεργαζόμενοι σῶμα ἕκαστον, τὰς τῆς ἀθανάτου ψυχῆς περιόδους ἐνέδουν εἰς ἐπίρρυτον σῶμα καὶ ἀπόρρυτον».
Αφού, λοιπόν, ο Πλάτων ξεκίνησε από τα ατελέστερα και ενυλότερα και αφού δημιούργησε τα ομοιομερή και από αυτά το οργανικό σώμα, μεταδίδει σε αυτό την ψυχή. Γιατί οι νέοι θεοί, δανειζόμενοι μέρη από τα σύνολα, έπαιρνα τα απλά στοιχεία και δημιουργούσαν τα οχήματα των άλογων ψυχών, τα οποία έλεγε προηγουμένως ότι είναι «ο θορυβώδης και άλογος φόρτος που αποτελείται από πυρ, γη, αέρα και ύδωρ». Αυτά συγκολλώντας γεννούν τα ομοιομερή, των οποίων η σύνθεση αποτελείται από τα τέσσερα στοιχεία.

Το μυστήριο χωριό Τα Απόλλωνα, Ρόδος – Ιερή Γεωγραφία


Το μυστήριο χωριό Τα Απόλλωνα, Ρόδος – Ιερή Γεωγραφία
Τη σοφία των Αρχαίων Ελλήνων πολλοί λαοί «ζήλεψαν» και σε αυτή στήριξαν τους δικούς τους πολιτισμούς. Αξιοζήλευτη όσο και ασύλληπτη είναι η μαθηματική ακρίβεια με την οποία έχουν υπολογιστεί οι θέσεις των αρχαίων πόλεων και μνημείων.

Το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κανείς είναι ότι πρόκειται για κάτι το ασύλληπτο. Ποιος ανθρώπινος νους θα μπορούσε να κάνει ανάλογους υπολογισμούς; Ποιο μυαλό θα μπορούσε να τοποθετήσει με τέτοια ακρίβεια ένα χάρτη ναών και πόλεων επάνω στη χερσόνησο της Αρχαίας Ελλάδας και, το σημαντικότερο, πώς κατάφεραν να ιδρύσουν και να χτίσουν αυτούς τους ναούς και αυτές τις πόλεις-κράτη υπακούοντας με ευλάβεια τις προσταγές αυτού του ασύλληπτου χάρτη; Τι εξυπηρετούσε η μυστική αυτή γεωγραφία; Και κατά προέκταση, γιατί αυτά τα καταπληκτικά επιτεύγματα του αρχαίου ελληνικού πνεύματος δεν τα διδαχτήκαμε ποτέ στα σχολεία μας;

Έπιπλα από παλέτες - Ιδέες και Λύσεις




Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω μια ή και περισσότερες παλέτες ; 
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό  ! 

Ηλιακό ηλεκτρικό ποδήλατο KIT!

Αυτό είναι το ποδήλατο που δε βαριέσαι ποτέ! Πριν ξεκινήσω με την περιγραφή της διαδικασίας μετατροπής ενός απλού ποδηλάτου σε ηλεκτρικό ποδήλατο, προτείνω να διαβάσετε και τα παρακάτω δύο άρθρα αν θέλετε να εμβαθύνετε περισσότερο στην μετατροπή ποδηλάτου σε ηλεκτρικό.
Το πρώτο άρθρο είναι καθαρά τεχνικό και είναι μια λίστα μαθηματικών τύπων (που δεν αφορά τον πολύ κόσμο παρά μόνο τους τεχνικούς που θέλουν να πειραματιστούν), ενώ το δεύτερο άρθρο είναι πολύ χρήσιμο σε όσους θέλουν να προμηθευτούν ένα κιτ ή ένα ηλεκτρικό ποδήλατο και χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες για το είδος των μπαταριών που πρέπει να επιλέξουν και όχι μόνο.
  1. Μαθηματικοί τύποι για ηλεκτρικά ποδήλατα (και άλλα οχήματα)
  2. Οι μπαταρίες στα ηλεκτρικά ποδήλατα και η μετατροπή σε ηλεκτρικό
Εδώ λοιπόν θα δούμε πως μετέτρεψα πολύ εύκολα ένα κανονικό ποδήλατο, ώστε να κινείται και ως κανονικό ποδήλατο, αλλά και με ηλεκτρική ενέργεια ως υποβοήθηση!ηλιακο ποδηλατο
Ο στόχος μου εξ' αρχής ήταν να μην καταργήσω τα χαρακτηριστικά ενός ποδηλάτου:
Ο ποδηλάτης θα πρέπει να πατά πετάλι, αλλιώς ας πάει να αγοράσει ένα μηχανάκι... Το ηλιακό ποδήλατο θα πρέπει απλώς να υποβοηθά τον ποδηλάτη, ώστε να μπορεί να κάνει μεγαλύτερες διαδρομές και να μη φοβάται τις ανηφόρες.
Ο δεύτερος στόχος μου ήταν να είναι το ηλεκτρικό ποδήλατο ελαφρύ και όμορφο. Νομίζω ότι το πέτυχα και αυτό! Εσύ θα κρίνεις...
Παρακάτω παρουσιάζω την μετατροπή βήμα-προς-βήμα. Ειδικότερες χρήσιμες πληροφορίες για όποιον θέλει να αγοράσει ένα τέτοιο κιτ μετατροπής, έχω σε αυτό το άρθρο για το κιτ μετατροπης σε ηλεκτρικο ποδηλατο.

Ηλιακό αερόθερμο - Θέρμανση χωρίς ρεύμα!

Ηλιοθερμική εφαρμογή θέρμανσης χώρου - Solar Heater


Με την κατασκευή που θα δείξω εδώ, μπορούμε να θερμάνουμε ένα χώρο το χειμώνα (τις ημέρες που μπορεί να κάνει κρύο αλλά έχει ηλιοφάνεια, έστω και μερική). Τα φωτοβολταϊκά δεν είναι κατάλληλα για τη θέρμανση ενός χώρου, γιατί η μετατροπή της ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρική και στη συνέχεια ξανά μετατροπή από ηλεκτρική ενέργεια σε θερμική σημαίνει τεράστιες απώλειες, καθιστώντας τη λύση των φωτοβολταϊκών μη αποδοτική. Εδώ αντίθετα, θα μετατρέψουμε την ηλιακή ενέργεια κατ' ευθείαν σε θερμική, ζεσταίνοντας τον αέρα.

Απίθανες χειροποίητες κατασκευές με μηδενικό κόστος



Όλοι έχουμε παλιά και άχρηστα αντικείμενα κάπου μέσα στα σπίτια μας. Εφημερίδες και χαρτόνια, άδεια πλαστικά μπουκάλια, κουτιά από παλιές κονσέρβες... Πριν τα πετάξετε ρίξτε μια ματιά σε αυτά που θα σας δείξουμε στην συνέχεια.

Δείτε πως τα άχρηστα αντικείμενα μπορούν να μετατραπούν με λίγη φαντασία σε υπέροχες δημιουργίες.

Όλη η διαδικασία Βήμα - Βήμα (Ακολουθεί Φωτογραφικό Υλικό)

Συνταγή: φτιάξτε σαμπουάν με βότανα!!!




Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, καλό είναι να μπορούμε να εξοικονομούμε χρήματα, ενώ ταυτόχρονα,μπορούμε να...
φτιάχνουμε υγιεινά πράγματα μόνοι μας.

Θα χρειαστείτε:

Θεραπείες με βότανα για τα παιδιά μας

Θεραπείες με βότανα για παιδιά
Αν ζείτε με παιδιά, το φαρμακείο σας σίγουρα θα περιέχει αρκετά σιρόπια για το βήχα, αποσυμφορητικά, φάρμακα που καταπολεμούν τη διάρροια και ρίχνουν τον πυρετό. Τέτοιου είδους συνταγολογημένα φάρμακα συχνά κάνουν σπουδαία δουλειά στο να παρέχουν προσωρινή ανακούφιση από τα συμπτώματα.
Δυστυχώς, όμως, μπορεί επίσης να δημιουργήσουν και δικά τους προβλήματα κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Για παράδειγμα, τα αποσυμφορητικά συνήθως προκαλούν υπνηλία και ανησυχία ενώ, κάποιες φορές επαναφέρουν τη συμφόρηση. Τα αντιβιοτικά, όταν χορηγούνται σε υπερβολική δόση, μπορεί να προκαλέσουν την ανάπτυξη επικίνδυνων στελεχών κάποιων βακτηριδίων που είναι ανεχτικά σε αυτού του είδους τα αντιβιοτικά.
Για τις πιο συνηθισμένες αρρώστιες της παιδικής ηλικίας, οι θεραπείες με βότανα προσφέρουν ασφαλή και αποτελεσματική εναλλακτική λύση των φαρμακευτικών σκευασμάτων —χωρίς να έχουν καθόλου παρενέργειες. Η πλειοψηφία των ασθενειών της παιδικής ηλικίας τείνει να έχει ήπια μορφή, και η καλύτερη θεραπεία που μπορείτε να παρέχετε είναι αυτή που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού σας ανακουφίζοντας από τα δυσμενή συμπτώματα. Αυτό, σε συνδυασμό με την κατάλληλη ξεκούραση και την πρόσληψη απαραίτητων θρεπτικών συστατικών και πολλών υγρών, θα βοηθήσει τα παιδιά σας να ανακτήσουν την υγεία τους.
Οι θεραπείες με βότανα που αναφέρονται παρακάτω προορίζονται για παιδιά μεγαλύτερα των δύο ετών. Για να εφαρμόσετε μια θεραπευτική αγωγή με βότανα σε παιδιά μικρότερα των δύο ετών, θα πρέπει να συμβουλευθείτε το γιατρό σας. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα