Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Πώς κυβερνάται το ανθρώπινο σύστημα λήψης αποφάσεων;


Το ανθρώπινο σύστημα λήψης αποφάσεων κυβερνάται βασικά από δύο μηχανισμούς. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες υπάρχουν στον εγκέφαλο δύο νευρικά κέντρα που εμπλέκονται στη λήψη αποφάσεων, το διαβουλευτικό (συζητικό, που μελετά, εξετάζει, αναλύει) και το συναισθηματικό.
Το συναισθηματικό κέντρο λήψης αποφάσεων, είναι πολύ αρχαιότερο στους ανθρώπους. Τους εξυπηρέτησε στην προσαρμογή τους για επιβίωση μπροστά στις πολλαπλές απειλές που είχαν να αντιμετωπίσουν. Τους βοήθησε να καλύπτουν τις βασικές τους ανάγκες, να αναγνωρίζουν και να αντιμετωπίζουν ταχύτατα τους κινδύνους.

Facebook | Δοκίμασε το νέο News Feed μέσω Chrome επέκτασης

Με το Facebook να έχει ανακοινώσει εδώ και 7 μήνες το νέο News Feed και τις δοκιμές του να μην έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, πολλοί είναι οι χρήστες οι οποίοι ανυπομονούν να το αποκτήσουν – μαζί κι εγώ. Η λίστα αναμονής στη σελίδα παρουσίασης του νέου News Feed φαίνεται πως δε λειτουργεί, αφού χρήστες οι οποίοι έχουν μπει σε αυτή δεν το έχουν λάβει ακόμη, ενώ χρήστες οι οποίοι ποτέ δε μπήκαν το έχουν λάβει.
Facebook new news feed with chrome extension

Ο Δεκάλογος του επαναστάτη του καναπέ

από Λεωνίδας
Που πήγαν οι επαναστάτες του καναπέ;
1. Κάθε επαναστάτης του καναπέ που σέβεται τον εαυτό του αλλά και την κοινωνία για την 


οποία αγωνίζεται, οφείλει να έχει όλες τις...


αγωνιστικές ιστοσελίδες που παρακολουθεί συστηματικά (και όχι συστημικά) σε ξεχωριστό φάκελο στα Bookmarks με τον εξτρεμιστικό τίτλο «Επανάσταση».

2. Κάθε επαναστάτης του καναπέ γνωρίζει ότι μπορεί να αργήσει η ξαστεριά, οπότε φροντίζει να ελέγχει και τις προσφορές σε είδη που μπορεί να του φανούν άμεσα χρήσιμα, όπως ένας πιο άνετος καναπές. Επειδή κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη από φαγητό, ρίχνει και μια ματιά σε προσφορές Super Market ή καταστημάτων εστίασης της γειτονιάς. Κάτι τέτοιο βέβαια, ειδικά σε παλαιότερης τεχνολογίας υπολογιστές, μπορεί να περιορίζει αισθητά τις επαναστατικές σελίδες προς ανάγνωση, αλλά επειδή κάθε επαναστάτης γνωρίζει ότι χωρίς επαναστάτες δεν γίνεται επανάσταση, οφείλει να φροντίζει για το ζην. Για το ευ ζην, ως γνωστόν, φροντίζουν οι επαναστατικές ιστοσελίδες και η τηλεόραση.

Θεμιστοκλής, ο μεγάλος δάσκαλος της πολιτικής τέχνης

Θεμιστοκλής
Αθήνα, τέλος καλοκαιριού 480 π.Χ. Δέκα χρόνια μετά την ήττα που υπέστησαν στον Μαραθώνα, οι Πέρσες επιχειρούν δεύτερη εισβολή στην Ελλάδα. Ένας ευφυέστατος Αθηναίος  πολιτικός και στρατηγός, ο Θεμιστοκλής, πείθει τους Έλληνες να πολεμήσουν στα στενά των Θερμοπυλών και στο Αρτεμίσιο, ώστε να καθυστερήσουν τις περσικές δυνάμεις. Μετά την γενναία αντίσταση και επεισοδιακή ήττα των Ελλήνων στις Θερμοπύλες, οι Πέρσες, που έχουν υποστεί τεράστιες απώλειες, εξακολουθούν όμως να υπερτερούν σε αριθμό, οδεύουν εναντίον της Αθήνας καταστρέφοντας ό,τι βρίσκουν στον δρόμο τους.

Πώς να ξεχάσετε κάποιον που αγαπάτε (7 βήματα)


Οι σχέσεις μπορεί να γίνουν πραγματικά περίπλοκες και μπορεί ακόμη και να τελειώσουν "άδοξα". Το χειρότερο πράγμα είναι όταν μια καρδιά μένει "ραγισμένη" Το ξεπεράσετε έναν χωρισμό δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο. Τις περισσότερες φορές, είναι δύσκολο και για τις δύο πλευρές. Το να πετάξετε όλες τις καλές αναμνήσεις και τα όνειρα που είχατε με κάποιον πραγματικά πονάει. Η καρδιά για να "επανέλθει" χρειάζεται χρόνο, υπομονή και ελπίδα. Το ηλεκτρονικό περιοδικό Δυναμική Γυναίκα παρουσιάζει ορισμένους τρόπους για το πώς να ξεχάσετε κάποιον που αγαπάτε όσο πιο "ανώδυνα" γίνεται σε περίπτωση που έχετε χωρίσει. Όλα εξαρτώνται από εσάς! Ορίστε λοιπόν πώς να ξεχάσετε: (7 βήματα)

30 πραγματικά ανεξήγητες φωτογραφίες

Κάθε μέρα σερφάροντας στο διαδίκτυο πέφτουμε πάνω σε φωτογραφίες που όσο και να προσπαθήσουμε, είναι αδύνατον να τις εξηγήσουμε.
Για παράδειγμα.. Στην φωτογραφία που ακολουθεί βλέπουμε κάποιον με κοστούμι να ποζάρει χαμογελαστός κρατώντας ένα μίξερ στο αριστερό του χέρι ενώ πίσω του ένα αυτοκίνητο έχει βγει από τον δρόμο και έχει πέσει στο κενό. Τι μπορεί να έχει συμβεί; Δύσκολο να πεις με σιγουριά.
dinfo.gr - 30 πραγματικά ανεξήγητες φωτογραφίες
Και να ήταν μόνο η προηγούμενη φωτογραφία.. Δείτε στη συνέχεια άλλες 29 φωτογραφίες που όσο και να προσπαθήσεις, είναι πολύ δύσκολο να βρείς μια λογική εξήγηση…

1.Αγάπη Είναι.....



"Στον κόσμο αυτό υπάρχει πάντα ένα άτομο που περιμένει ένα άλλο……





είτε στη μέση μιας ερήμου…..

Το αρμόζον τέλος ενός ηγετίσκου


Το ΠΑΣΟΚ, ως κόμμα, ως Κίνημα, ως πολιτικός φορέας εκπροσώπησης μαζών, έχει τελειώσει. Στο μόνο πεδίο όπου έχει παρόν είναι η κυβέρνηση - μια πραγματικότητα που βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τη λαϊκή βούληση. Φυσικά, σε ένα σεληνιακό τοπίο μνημονιακής καταστροφής και 
απροκάλυπτης ξενοκρατίας, η λαϊκή βούληση είναι το τελευταίο πράγμα που απασχολεί τους επικυρίαρχους. Ομως, η φύση δεν ανέχεται τα κενά. Η τρύπα που χάσκει εκεί όπου κάποτε δέσποζε το ΠΑΣΟΚ είναι ορατή. Ομοίως ορατό είναι και το έλλειμμα ηγεσίας σε αυτή την παράταξη.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

 
Φαντασία! Από μόνη της η λέξη έχει γίνει συνώνυμο του μη πραγματικού! Όταν θέλουμε να δείξουμε ότι κάτι δεν υπάρχει ούτε θα υπάρξει τότε το τοποθετούμε σε μια διάσταση που την θεωρούμε ανύπαρκτη και την αποκαλούμε φαντασία!
Όλα τα παραπάνω βέβαια είναι λανθασμένα! Προφανώς αν ακόμη πιστεύουμε κάτι από όσα παρουσίασα μέχρι τώρα έχουμε πολύ φτωχή φαντασία.
Μα τι είναι στα αλήθεια η φαντασία. Ποια ανθρώπινη λειτουργία δραστηριοποιείται τι παράγει τι ακριβώς συμβαίνει εκείνη τη στιγμή μέσα στον εγκέφαλο μας και αφού είναι κάτι ψεύτικο σε τι ωφελεί να γίνεται.

άγχος, πανικός, κατάθλιψη. απελευθερωθείτε τώρα!

Άγχος, πανικός, κατάθλιψη. Απελευθερωθείτε τώρα!

Ας γνωρίσουμε το άγχος τον πανικό και την κατάθλιψη. Ας δούμε αν υπάρχουν και τι τα προκαλεί. Γνωρίζοντας κάτι αυτό αποδυναμώνεται γίνεται μικρό κι ασήμαντο απομυθοποιείται, αλλιώς μπορεί να φαντάζει στα μάτια μας ένα τέρας μυθικό με πολλά κεφάλια μάτια κι αυτιά.
Θα σας πω ότι αυτό που δημιουργεί στη τρίτη διάσταση στην οποία ζούμε είναι η σκέψη. Ναι η σκέψη αυτή είναι που ευθύνεται για κάθε καλό και κάθε κακό που εμφανίζεται στη ζωή μας. Το κάρμα απ’ την άλλη, που συσσωρεύεται σε όλες τις ζωές κι αυτό προκαλείται από σκέψεις λόγια πράξεις συνεπώς όταν μιλάμε για κάρμα μέσα του εμπεριέχεται κι η σκέψη.
Μια σκέψη είναι ικανή να προκαλέσει μια χιονοστιβάδα από σκέψεις οι οποίες πλάθουν εικόνες και μετά χρησιμοποιώντας τα ανάλογα συναισθήματα πλάθουν το τελικό αποτέλεσμα.

Ο νους και η αυτοπαρατήρηση.

 

Ο νους είναι ένα περίεργο  << εργαλείο >> αν τον δούμε……. αποστασιοποιημένοι από αυτόν …

Ρωτά και….. απαντά ο ίδιος .

Παρεμβαίνει συνεχώς σε οτιδήποτε , και ασταμάτητα.

Είναι σαν χείμαρρος, λέξεων, φράσεων, και σκέψεων, που πέφτει ορμητικά μέσα στο νοητικό μας κέντρο ακατάπαυστα .

Αυτό το θεωρεί δεδομένο, και υποχρέωση του, λες και έχει αποστολή να μην μείνει ούτε ένας μικρός χώρος στο νοητικό μας κέντρο,  χωρίς μια ταμπέλα, χωρίς μια κρίση, η ακόμα και μια τελείως άσχετη σκέψη …

Προετοιμάζουν το έδαφος για επιδρομή στις καταθέσεις αλά Κύπρος!


therino-sinema-ert3-b-03

Η σελίδα 49 της έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με τίτλο «Δημοσιονομικό Παρατηρητήριο» (Fiscal Monitor) «άναψε» φωτιές σε διεθνές επίπεδο.
Στη συγκεκριμένη σελίδα περιέχεται ανάλυση – πρόταση εργασίας οικονομολόγων του Ταμείου για τη σκοπιμότητα ή μη επιβολής ενός εφάπαξ φόρου κεφαλαίου 10% στους καταθέτες 15 χωρών της ευρωζώνης ως μέτρο για την αποκατάσταση της βιωσιμότητας του χρέους τους και την επιστροφή του στα επίπεδα του 2007, δηλαδή πριν την κρίση.
Η σχετική ανάλυση προκάλεσε μεγάλο θόρυβο τις τελευταίες ημέρες σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, με δημοσιεύματα ξένων εφημερίδων όπου φιλοξένησαν και απόψεις οικονομολόγων για το θέμα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΣΤΕ…

           


Ο άνθρωπος από την φύση του είναι μια οντότητα που του αρέσει να ερευνά τα πάντα και μέσα από την έρευνα να εξελίσσεται διαρκώς και αενάως προς την τελειοποίηση του.  

Διακατέχεται από μια εσωτερική επιθυμία αναζήτησης, επί παντός επιστητού, που τον κρατά διαρκώς σε μία εγρήγορση, στο ταξίδι του προς την Ιθάκη.

 Το κυριότερο στοιχείο που πρέπει να έχουμε σαν άνθρωποι, ώστε να συλλέξουμε τις σωστές πληροφορίες από το «περιβάλλον» μας, που θα μας βοηθήσουν στην εξέλιξη μας, είναι η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Γιαυτό τον λόγο θα κατατάξω την παρατήρηση σαν ένα είδος «ανώτερης αίσθησης», διότι τα δεδομένα που συγκεντρώνονται από τις πέντε αισθήσεις μας (και όχι μόνο), οδηγούνται στην «νοητική σφαίρα» της παρατήρησης, όπου γίνεται η επεξεργασία τους και καταλήγουμε σε ένα απαύγασμα συμπερασμάτων, ικανό να μας οδηγήσει σε νέες ατραπούς.  

Φιλοσοφικά και πνευματικά, η έννοια της παρατήρησης δεν χει καμία σχέση με την έννοια της «όρασης», διότι η λέξη παρατήρηση σημαίνει ότι ορώ (τηρώ) παρά του σημείου, δηλαδή βρίσκομαι εκτός του σημείου – γεγονότος που παρατηρώ, άρα δεν συμμετέχω στο γεγονός που παρατηρώ, ούτε με αγγίξει συναισθηματικά, είμαι ατάραχος, άλυπος, αμέτοχος, είμαι αληθινός παρατηρητής (ΥΠΑΡΧΩ).  

ΤΟΞΙΝΕΣ



Οι τοξίνες....στην ζωή μας.  

Ας αρχίσω με ένα παράδειγμα....ενδεικτικά για να καταλάβουμε ...τι καταναλώνουμε χωρίς να το ξέρουμε. Ας πάρουμε π.χ. τα (πατατάκια).....Pringles! Κατά αρχήν δεν είναι πατάτες. 
Η περιεκτικότητα της πατάτας στα τσιπς Pringles είναι τόσο χαμηλή που δεν είναι τεχνικά άρτια πατατάκια. Βασικά θέλουν να αποφύγουν τους φόρους που επιβάλλονται κατά των τροφίμων πολυτελείας και βάζουν ένα πολτό από ρύζι, σιτάρι, καλαμπόκι, και νιφάδες πατάτας που πιέζονται σε σχήμα. 

Κατόπιν η ζυμένια ουσία ξεδιπλώνεται σ’ ένα πολύ ψιλό φύλλο που κόβεται σε τσιπς από μια μηχανή. Τα τσιπς πηγαίνουν σ’ έναν ιμάντα μεταφοράς μέχρι να πιεστούν σε καλούπια, που τους δίνουν την καμπύλη που τους κάνει να ταιριάζουν το ένα με το άλλο. 

Αυτά τα καλούπια κινούνται μέσα σε βραστό λάδι. Κατόπιν ψεκάζονται με γεύσεις σκόνης, και μετά γυρίζουν σ’ ένα πιο αργό κινούμενο ιμάντα μεταφοράς κατά τρόπο που να τους επιτρέπει να συσσωρευτούν. 

Στο τέλος μπαίνουν μέσα στα κουτιά και κατευθύνονται προς τα αθώα στόματα των παιδιών και των ενηλίκων καταναλωτών....μιας κι εγώ ήμουν ήδη δοκιμαστής τους....πριν τα ανακαλύψω...! 

Μετά λέμε για τον καρκίνο.....!

Η αρχαιοελληνική μας παράδοση – ''Κάθαρση''.

Θεοί Ολύμπου"Γιος είμαι της Γης και του Έναστρου Ουρανού,μα από τη δίψα είμαι στεγνός και χάνομαι. Δώστε μου γρήγορα να πιω το κρύο νερό που ρέει από τη λίμνη της Μνήμης"

Σαν μύστης να πιεις το νερό της Μνημοσύνης, όχι από τη πρώτη πηγή που θα συναντήσεις, εκείνη της Λήθης ! Θα σε περιμένει έπειτα αγαλλίαση όταν βρεθείς με τους υπόλοιπους βάκχους. Κράτα τούτα τα λόγια μυστικά και μέσα σου βαθιά.
Γιατί κανένα μυστήριο δε θα σου προσφέρει λεκτική διδασκαλία. Οι αρχέγονες γνώσεις, και οι τελετουργικές εμπειρίες, ολοκληρώνουν τον άνθρωπο με την βιωματική γνώση, αυτό και θα λάβεις.

Ο Eric Schmidt δείχνει τον δρόμο της ανάπτυξης




Ο Eric Schmidt δείχνει τον δρόμο της ανάπτυξης:  Τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο θα μπορέσει η Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση και να καταπολεμήσει την τεράστια ανεργία που πλήττει ειδικά τους νέους, παρουσίασε στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google, Eric Schmidt.
Και ο τρόπος αυτός δεν είναι άλλος από τη δημιουργία μιας νέας κοινωνίας, αυτής της καινοτομίας, που θα στηρίζεται στην υψηλή τεχνολογία και στις εφαρμογές της. Ο Eric Schmidt, εργαζόμενος στη Google από το ξεκίνημα σχεδόν της εταιρείας (2001), έχοντας διατελέσει και σύμβουλος του Προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, κέρδισε το κοινό ευχαριστώντας αρχικά τους Έλληνες που ανακάλυψαν τα μαθηματικά.

Έκλειψη Σελήνης στον Κριό και Αντίθεση Άρη/Ποσειδώνα

Ξημερώματα της 19ης Οκτωβρίου 2013

Η εν λόγω έκλειψη αποτελεί πανσέληνο και σεληνιακή έκλειψη ταυτόχρονα, εγείρει το συναίσθημα και εντείνει συναισθηματικές ανασφάλειες ή φοβίες. Κάθε έκλειψη αποτελεί δείκτη αλλαγών, οι εκλείψεις μετατοπίζονται από τον άξονα Σκορπιού-Ταύρου σε εκείνον Ζυγού-Κριού κάτι που σημαίνει πως τα επόμενα δύο χρόνια θα υπάρχουν αλλαγές σε σχέσεις και συνεργασίες πάσης φύσεως. Αναμένεται μία αύξηση των ποσοστών των διαζυγίων ενώ παράλληλα καθώς σε μερικές από τις εκλείψεις θα εμπλέκονται οι πλανήτες Ουρανός και Πλούτωνας δεν αποκλείονται εξεγέρσεις ανά τον κόσμο, ανατροπές στο πολιτικό και οικονομικό σκηνικό. Μάλιστα, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και τα παιχνίδια εξουσίας και επιβολής θα έχουν την τιμητική τους. Αναμένονται έντονα γεωλογικά και γεωφυσικά φαινόμενα. Σίγουρα, η κρίση φτάνει στο ζενίθ της και δεν υπάρχει παραπέρα πτωτική τάση. Επίσης, αναμένονται αλλαγές σε συμμαχίες κρατών και οι ανακατατάξεις θεωρούνται δεδομένες.

Γιατί καταφεύγουν στη βία οι φιλήσυχοι άνθρωποι;


Βία

Όλο και περισσότερο αυξάνονται τα κρούσματα βίας που ασκούν οι απλοί φιλήσυχοι άνθρωποι.

Χωρίς να πάσχουν από κάποια ψυχολογική πάθηση, οδηγούνται στα άκρα ή όπως λέει ο λαός, τους «ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι» με συνέπεια να φτάνουν σε ακραίες καταστάσεις και να γίνονται επιθετικοί και βίαοι.
Ποιες είναι οι πραγματικές αιτίες που σπρώχνουν έναν ήσυχο άνθρωπο στην βία; Τι προκαλεί την επιθετικότητα αυτή; Υπάρχει λύση;
Στο επιστημονικό άρθρο, που ακολουθεί θα ενημερωθείτε για το μείζον αυτό θέμα, το οποίο έχει θεριέψει στην εποχή μας!

Άκης Τσελέντης-Γεράσιμος Χουλιάρας Ποιες περιοχές είναι στα κόκκινα για σεισμό;


Με αυτή την άποψη τάσσεται ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου της Πάτρας, Άκης Τσελέντης, ο οποίος υποστήριξε πως «το μέγεθος του σεισμού ήταν ανησυχητικό και μπορεί από μόνο του να ενεργοποιήσει κι άλλο γειτονικό ρήγμα»
OASP
Έντονο προβληματισμό φαίνεται πως έχει προκαλέσει στους σεισμολόγους ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το Σάββατο δυτικά των Χανίων. Μπορεί η μετασεισμική δραστηριότητα να είχε αποκλιμακωθεί, ωστόσο, οι επιστήμονες εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι, καθώς εκτιμούν πως το μέγεθος του σεισμού μπορεί να ενεργοποιήσει και άλλα ρήγματα στην ευρύτερη περιοχή.

Τι είναι η προσωπαγνωσία


«Μέσα σε έναν ανελκυστήρα με καθρέφτες, μια γυναίκα κινείται προς το μέρος μου. Εγώ κάνω να φύγω από το δρόμο της, ώσπου λέω ότι «α, εγώ είμαι αυτή»»Η Χέδερ Σέλερς έχει προσωπαγνωσία. «Είναι πρόβλημα αντίληψης, όχι όρασης» λέει η ίδια. «Δεν μπορώ να φέρω στο νου μου καμιά εικόνα του ανθρώπινου προσώπου. Απλά δεν είναι κάτι σημαντικό για μένα»
Η Χέδερ από μικρή γνώριζε πως κάτι ήταν διαφορετικό με τη δική της κοσμοαντίληψη, αλλά η κατάστασή της διαγνώστηκε όταν είχε φτάσει την τέταρτη δεκαετία της ζωής της. «Πάντα ήξερα πως κάτι δεν πήγαινε καλά, δεν μπορούσα να εμπιστευτώ την ίδια μου την αντίληψη για τον κόσμο. Διαγνώστηκα με άγχος. Οι γονείς μου πίστευαν πως ήμουν τρελή»

«Το Κουβέιτ και τα κράτη του Κόλπου χρηματοδότησαν τη σφαγή στη Λατάκεια»



«Να πάει άμεσα το ζήτημα στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο»

Οκτώβριος 15, 2013.

Όπως αποκάλυψε το «Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», ομάδες της συριακής αντιπολίτευσης, ορισμένες συνδέονται με την οργάνωση της ‘βάσης’ [αλ Κάιντα] που χρηματοδοτούνται  από άτομα που κατοικούν στο Κουβέιτ και σε άλλα κράτη του Κόλπου, σκότωσαν 190 άμαχους σε μια επίθεση στην περιφέρεια της Λατάκειας στις 4 Αυγούστου 2013.

Καλούνται οι κυβερνήσεις που ενισχύουν τις ομάδες αυτές «να περιορίσουν τις μεταβιβάσεις κονδυλίων προς αυτές που συμμετείχαν τεκμηριωμένα σε συστηματικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία.

7 πύρινες μπάλες με ένα σημείο τομής...ΓΗ



Οι  all-sky cameras της NASA  που είναι απασχολημένες με την σάρωση των ουρανών πάνω από τις ΗΠΑ για πύρινες σφαίρες / μετεωρίτες εντόπισαν 7 πύρινες μπάλες που όλες τέμνονται σε ένα σημείο  ..... Γη.

Σύμφωνα με το Spaceweather.com : Αυτοματοποιημένο λογισμικό που ανήκει στο Γραφείο Περιβάλλοντος για μετεωρίτες της NASA υπολογίζει τις τροχιές τους, την ταχύτητα, το βάθος διείσδυσης στην ατμόσφαιρα της Γης και πολλά άλλα χαρακτηριστικά.

Ο DAHBOO77 συζητά τα ευρήματα αυτά στο βίντεο που ακολουθεί.

Τα 4 λεπτά που θα αλλάξουν τη ζωή σας

Τα 4 λεπτά που θα αλλάξουν τη ζωή σας

Αφιερώστε 4 λεπτά και δείτε ένα βίντεο που θα αλλάξει τη ζωή σας

Facebook: Πώς μπορώ να κάνω διαγραφή λογαριασμού;

facebook asfaleia
Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι επιθυμούν να κάνουν διαγραφή του Facebook λογαριασμού τους. Οι λόγοι μπορεί να είναι διάφοροι, όπως η δημιουργία ενός νέου και «καθαρού» λογαριασμού ή η χρήση ενός διαφορετικού Κοινωνικού Δικτύου κλπ.
Κανονικά, το Facebook θα έπρεπε να έχει σε εμφανές σημείο την επιλογή για διαγραφή ενός λογαριασμού, μόνο που για την ακρίβεια η επιλογή αυτή είναι καλά κρυμμένη. Τόσο καλά που ο χρήστης θα πρέπει να κάνει αναζήτηση μέσω Google ή μέσω του Κέντρου Βοήθειας του Facebook για να την εντοπίσει.
Μέσω της διαγραφής, ο λογαριασμός ενός χρήστη απενεργοποιείται αρχικά και στη συνέχεια διαγράφεται πλήρως. Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής μετά τη διαγραφή και όλα τα στοιχεία του χρήστη, όπως εικόνες, προσωπικές πληροφορίες, δημοσιεύσεις κλπ, αφαιρούνται.

ΚΑΛΟΣΥΝΗ


«Η προσφορά είναι μια Θεία Ιδιότητα.

Το ανεξάντλητο της προσφοράς βρίσκεται σε διάφορους βαθμούς στη φύση. Αλλά το πυρ είναι το στοιχείο στο οποίο η προσφορά είναι περισσότερο φανερή. Η ίδια η αρχή του πυρός είναι μεταμόρφωση και μια συνεχής προσφορά.
Το πυρ δε μπορεί να υπάρξει χωρίς τη θυσία της προσφοράς.
Παρόμοια ο πύρινος σπόρος τον πνεύματος υπάρχει μέσω προσφοράς.
Αλλά η θυσία είναι αληθινή μόνο όταν έχει γίνει η ίδια η φύση του ανθρώπου».

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


«Η μακρόχρονη ταύτιση με την όψη μορφή της ζωής δε ξεπερνιέται εύκολα και το έργο που βρίσκεται μπροστά στο μαθητή είναι μακρύ και επίμοχθο, αλλά είναι ένα έργο που υπόσχεται τελική επιτυχία, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει καθαρή σκέψη, ειλικρινής πρόθεση και σχεδιασμένη επιστημονική εργασία».1
Η πορεία της εξέλιξης παρουσιάζεται όμορφα στην ιστορία του Άσωτου Υιού που, αφού πήρε το μερίδιο του από την κληρονομιά του Πατέρα του, ύστερα ταξίδεψε σε μακρινές χώρες όπου σπατάλησε τα πλούτη του σε αχαλίνωτη ζωή. Ενώ φύλαγε γουρούνια και υπέφερε από φοβερή φτώχια, σιγά – σιγά η ανάμνηση του σπιτιού του Πατέρα του πρόβαλε στη συνείδησή του και πρόφερε την πιο οδυνηρή δήλωση που καταγράφηκε ποτέ:
«Αναστάς πορεύσομαι προς τον πατέρα μου».
Καθώς πλησίαζε, ο Πατέρας έτρεξε να τον προϋπαντήσει και τον αγκάλιασε.
Η πρόοδος της ανθρωπότητας, ή ενός ατόμου, αρχίζει όταν ο άνθρωπος σηκώνεται και προχωράει προς τον Πραγματικό Εαυτό του. Ο Πατέρας μας είναι ο Εαυτός μας. Ο μακρύς δρόμος που μας χωρίζει από τον Πατέρα μας μας φαίνεται πολύ μακρινός, σαν το πιο μακρινό αστέρι, αλλά στην πραγματικότητα είναι πιο κοντά και από τα μάτια μας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ ΝΑ ΡΩΤΗΘΕΙ Ο ΘΕΟΣ



Υπάρχει ζωή σ’άλλον πλανήτη; Δεν μ’έπιασε ποτέ αυτή η μαλακία. Αυτό το ερώτημα. Η τρέλλα της τρέλλας. Και η μεγαλύτερη, η πιο σαλεμένη τρέλλα πάει στην επιστήμη. Ποια βουνά και ποια ποτάμια; Καλά, μόνον στα βουνά, διότι στα ποτάμια και τις λίμνες πάνε οι νεράιδες.

Πάντα γρατσούνιζε το μυαλουδάκι η απορία, η αγωνία αν υπάρχουν εξωγήινοι, έξω από τη γη άνθρωποι, και τι είδους δίποδα, τρίποδα, δικέφαλα, ακέφαλα είναι. Μετά τον πόλεμο το πράμα έφθασε στην υστερία με τα ΑΤΙΑ, τα Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα, τα ufos.

Γιατί δεν ρωτάνε τον Θεό για να τελειώνουμε. Η θρησκεία γιατί υπάρχει; Για να επικοινωνούμε με τον μεγαλοδύναμο. Και είναι γνωστό ότι ο Χριστός έχει πει στο παπαδαριό γράφτε τα ιερά βιβλία, τα ευαγγέλια για να πείτε στα κοπρόσκυλα πως οφείλουν να ζουν.

Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ - ΕΚΛΕΙΨΗ

Η πρώτη έκλειψη του φθινοπώρου γίνεται στις 19-11-2013, ώρα 2.38π.μ. (θερινή) κι αυτή, όπως και η προηγηθείσα Νέα Σελήνη, σε «κρίσιμη» μοίρα, στην 25ο Κριού - Ζυγού.




Η έκλειψη - Πανσέληνος δεν είναι ολική, είναι «appulse», όπως είναι η διεθνής ορολογία για τέτοιου είδους εκλείψεις, αλλά η δυναμική της φαίνεται ισχυρή.

Ο ωροσκόπος του ωροσκοπίου της έκλειψης είναι ίδιος με τον ωροσκόπο της προηγηθείσας Πανσελήνου, είναι στις 24ο Λέοντα, κι αυτή τη φορά σε σκληρές όψεις 135ο με Ουρανό και Πλούτωνα και ακριβώς απέναντι από το μεσοδιάστημά τους.

Την ίδια μέρα το τετράγωνο Ουρανού - Πλούτωνα είναι «κλειστό» μιας και οι δύο πλανήτες είναι στην 9ο Αιγόκερω - Κριού. Ο Κρόνος στις 12ο Σκορπιού ετοιμάζεται να κλείσει στην απόλυτη ακρίβεια το τετράγωνό του με Ήλιο - Κρόνο της Ελλάδας ενεργοποιώντας την αντίθεση που αυτοί οι δύο πλανήτες έχουν στο γενέθλιο ωροσκόπιο της Ελλάδας, κάτι που πρέπει να το προσέξουμε ιδιαίτερα. 

Μπόζο


Διαβάζω πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος αποφάσισε την επιστροφή των μαχητικών αεροσκαφών, των τεθωρακισμένων και των άλλων μηχανοκίνητων τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου για δυο λόγους:
Ο πρώτος λόγος είναι για να τονωθεί το αίσθημα ασφαλείας στους Έλληνες πολίτες και ο δεύτερος λόγος είναι για να σταλεί ένα μήνυμα στο εξωτερικό -δηλαδή στην Τουρκία- πως τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας δεν αμφισβητούνται.

Φτιάξτε έναν ηλιακό ταχυφορτιστή μπαταριών!!!




Eνα μειονέκτημα που έχουν οι ηλιακοί φορτιστές μπαταριών ΑΑ/ΑΑΑ/C/D που κυκλοφορούν στην αγορά, είναι ότι αργούν πολύ να φορτίσουν τις μπαταρίες (μέχρι και 20 ώρες για 2 μπαταρίες ΑΑ).

Ένα άλλο πρόβλημα, που αφορά όλους τους φορτιστές μπαταριών και όχι μόνο τους ηλιακούς, είναι ότι μπορούν να...

φορτίσουν τις μπαταρίες μόνο σε ζευγάρια.

Δηλαδή 2 ή 4 ή 8 μπαταρίες κ.ο.κ.Πολλές φορές έχω χρειαστεί να φορτίσω μόνο μια ή τρεις μπαταρίες και ήταν αδύνατο.

Για να αντιμετωπίσω αυτά τα προβλήματα, έφτιαξα τον ηλιακό ταχυφορτιστή! Μπορεί να φορτίσει είτε μονό είτε ζυγό αριθμό μπαταριών (ακόμη και μία μπαταρία ή και 12 μπαταρίες ταυτόχρονα)!

Friedrich Nietzsche




Φρίντριχ Νίτσε: 169 χρόνια από τη γέννησή του.
Ο Γερμανός στοχαστής και φιλόσοφος του 20ού αιώνα, γεννήθηκε σαν σήμερα 15 Οκτωβρίου, το 1844, στο Ρέκεν της Πρωσικής Σαξονίας. Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε σε ένα συντηρητικό περιβάλλον...

(οι δυο παππούδες του και ο πατέρας του κατείχαν σημαντικές θέσεις στην Προτεσταντική Εκκλησία). Όταν ο Νίτσε ήταν πέντε χρονών, ο πατέρας του σκοτώθηκε όταν ξαφνικά έπεσε από τις σκάλες.

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ




Εάν προσέξετε και καταλάβετε τα λεγόμενα,θα είστε σοφοί και πανευτυχείς ειδεμή θα είστε ανόητοι, δυστυχισμένοι, βαρύθυμοι και βλάκες, και θα δεινοπαθήσετε στη ζωή σας.
Όπως με το αίνιγμα που συνήθιζε να θέτει η Σφίγγα στους ανθρώπους: αν κάποιος το καταλάβαινε έσωζε την ζωή του, αλλά αν δεν το καταλάβαινε, τότε η σφίγγα τον σκότωνε.
Το ίδιο περίπου συμβαίνει και με την ερμηνεία αυτή.Γιατί η βλακεία των ανθρώπων δεν είναι παρά μία Σφίγγα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα