Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

΄Ηταν ένα από εκείνα τα όμορφα πρωινά ...«Η τέχνη του διαλογισμού»

«΄Ηταν ένα από εκείνα τα όμορφα πρωινά που δεν έχουν υπάρξει ποτέ πριν.
Ο ήλιος μόλις έβγαινε και τον είδες ανάμεσα στον ευκάλυπτο και το πεύκο. ΄Ηταν πάνω από τα νερά, χρυσός, λαμπερός, μ' ένα φως που υπάρχει μόνο ανάμεσα στα βουνά και τη θάλασσα.
΄Ηταν απίστευτα καθαρό πρωινό, δεν κουνιόταν φύλλο, γεμάτο από εκείνο το παράξενο φως που βλέπει κανείς όχι μόνο με τα μάτια του, αλλά και με την καρδιά του. Και όταν το βλέπεις, οι ουρανοί είναι πολύ κοντά στη γη κι εσύ χάνεσαι μέσα στην ομορφιά.
Ξέρετε, δεν πρέπει ποτέ να διαλογίζεστε μπροστά σ' όλο τον κόσμο, ή μαζί με κάποιον άλλον ή ομαδικά.

Πώς χαλαρώνει κανείς;

Το ερώτημα είναι, πώς χαλαρώνει κανείς; Δεν γίνεται με το να κάθεσαι σιωπηλός με κλειστά μάτια, γιατί όταν ο νους δίνει προσοχή στο σώμα μέσω σκέψης ή αισθήματος, τότε το σώμα δεν χαλαρώνει, επειδή ο νους το βασανίζει. Και όταν το αίσθημα δίνει προσοχή στο νου, τότε ο νους βασανίζεται. Αυτός ο βασανισμός - ακόμη κι αν τα μάτια είναι κλειστά ή ακόμη κι αν καθόμαστε σε μια ορισμένη στάση - δεν κάνει καλό. Στη χαλάρωση πρέπει κανείς να εξετάζει τρεις όψεις: την άποψη του φυσικού σώματος, την άποψη του νου και την άποψη των συναισθημάτων. Από τη σκοπιά του φυσικού σώματος πρέπει να συνηθίσει κανείς να κυριαρχεί ή να επηρεάζει την κυκλοφορία και το σφυγμό του και αυτό μπορεί να το πετύχει με τη δύναμη της σκέψης και με τη δύναμη της θέλησης, μαζί με την αναπνοή.

Η αγάπη δεν έχει σχέση με τους ανθρώπους

Είμαι βέβαιη πως όταν εδραιωθεί η άρνηση σε μία σχέση, αλλάζει ριζικά το σχήμα και τη δομή της. Κάθε άρνηση διαφοροποιεί ακόμα και αυτή την αγάπη, γιατί ουσιαστικά την καθηλώνει. Η αγάπη είναι ζωντανή και υπάρχει μόνο όταν διευρύνεται ή μεταλλάσσεται - είναι ουσία πολυδιάστατη και είναι απίθανο να ζήσει χωρίς υποστήριξη, όπως άλλωστε και η πίστη! Δεν μπορεί για μεγάλο διάστημα να αμφισβητείς κάτι τόσο αληθινό και να μη χρειαστεί να το χάσεις, για να αξιωθείς κάποτε να το ξαναβρείς, όταν καταλάβεις πραγματικά περί τίνος πρόκειται.

Αγάπη είναι να φθάσεις να ακουμπήσεις το Θεό και να μην καείς. Και αυτό θα γίνει μόνο όταν γίνεις ικανός να αισθανθείς στην ψυχή σου τη δύναμη. ΄Οσο κι αν πονάς για το γεγονός που συμβαίνει, δέξου πως τίποτα και κανένας δεν είναι ίδιος με σένα. Είναι κουραστικό να κυνηγάς να φθάσεις κάποιον, όπως άλλωστε και το να τον περιμένεις να φθάσει. Αυτό θα γίνει κάποτε, και τότε δεν θα δεσμεύει κανέναν.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ (ΣΠΑΝΙΟΤΑΤΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ)




ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Καθαρίστε τους αρμούς με μπέικιν πάουντερ




Μετά από κάποιο διάστημα, οι αρμοί την περιοχή μεταξύ τοίχου και μπανιέρας / ντουσιέρας, παρουσιάζουν ένα θέαμα κάπως αξιοθρήνητο.
Αυτό οφείλεται στο συνεχές πιτσίλισμα απο το μπάνιο ή το ντους.
Τιι μπορείτε να κάνετε; Μα τι άλλο; Την παλιά καλή συνταγή της γιαγιάς που δεν είναι άλλη από το μπέικιν πάουντερ:

Κούραση, υπέρταση, δυσκοιλιότητα, κατάθλιψη κάνει το πολύ ασβέστιο όταν τρώτε πολλά γαλακτοκομικά μαζί με φάρμακα (υπερασβεστιαιμία)


του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.

Πολλοί άνθρωποι φροντίζουν να λαμβάνουν καθημερινά ασβέστιο, θεωρώντας ότι αντιμετωπίζουν τις διατροφικές ανάγκες του οργανισμού. Έτσι είτε μέσω των τροφών, που καταναλώνουν πχ γαλακτοκομικά, είτε με συμπληρώματα ασβεστίου, λαμβάνουν το ασβέστιο που έχει ανάγκη ο οργανισμός. 

Το ασβέστιο είναι ιόν που παίζει βασικό ρόλο σε πολλές λειτουργίες όπως η διέγερση των νεύρων, η μυική σύσπαση, η πήξη του αίματος κ.ά. Τα επίπεδά του διατηρούνται γενικά σε στενά όρια με τη δράση διαφόρων ορμονών όπως η παραθορμόνη και η βιταμίνη D, στον εντερικό σωλήνα, τα οστά, τους νεφρούς και τους παραθυρεοειδείς αδένες. Το 98% βρίσκεται στα οστά και το υπόλοιπο 2% υπάρχει στην κυκλοφορία. Το ασβέστιο του πλάσματος διακρίνεται σε ιονισμένο που είναι και η δραστική μορφή και αποτελεί το 50%, σε συνδεδεμένο με πρωτεΐνες (κυρίως με αλβουμίνη) που είναι το 45% και το υπόλοιπο 5% που είναι συνδεδεμένο μα φωσφορικά και κιτρικά.

Μάθετε πώς η μυϊκή ενδυνάμωση θα σας βοηθήσει να καίτε λίπος ακόμη και μετά από... 48 ώρες!

Μάθετε πώς η μυϊκή ενδυνάμωση θα σας βοηθήσει να καίτε λίπος ακόμη και μετά από... 48 ώρες!
Όταν ο στόχος της άσκησης είναι το αδυνάτισμα, το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης θα πρέπει να περιλαμβάνει αερόβια άσκηση (τρέξιμο, περπάτημα, ποδήλατο, ελλειπτικό κτλ.)
 Ωστόσο, η μυϊκή ενδυνάμωση είναι ένα απαραίτητο εργαλείο που πρέπει να χρησιμοποιηθεί. Με τη μυϊκή ενδυνάμωση επιτυγχάνεται:

Ένα πανέξυπνο τιπ για να κάνεις τα έπιπλά σου, να μοιάζουν καινούργια…




Τα έπιπλα του σπιτιού έχουν γεμίσει γρατζουνιές και σημάδια;...


Μάθε το πιο απλό τιπ για να τις εξαφανίσεις:

Το μόνο που χρειάζεσαι είναιένας φελλός και λίγο ελαιόλαδο.

50 φωτογραφίες που διηγούνται μια ιστορία

Δείτε 50 φωτογραφίες που κάθε μια από μόνη της διηγείται μια ολόκληρη ιστορία..
dinfo.gr - 50 φωτογραφίες που διηγούνται μια ιστορία
dinfo.gr - 50 φωτογραφίες που διηγούνται μια ιστορία

H Λίστα με τα 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών για το ΝΜΕ

The Smiths' 'The Queen Is Dead' tops NME's list of 500 greatest albums of all time

Παλιοί και νέοι συντάκτες του ΝΜΕ που είναι γνωστή Βρετανική
μουσική εφημερίδα/περιοδικό που κυκλοφορεί κάθε εβδομάδα
για περισσότερα από 60 χρόνια, ψήφισαν τα καλύτερα άλμπουμ
όλων των εποχών. 

Η λίστα έχει πολλές ιδιαιτερότητες και μάλλον
εξηγεί το γιατί εδώ και χρόνια έχει πάψει να έχει σχέση με αυτό που
ήταν στο παρελθόν.

Όχι ότι ήταν κάτι ξεχωριστό, αλλά τώρα είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας
γι'αυτό και οι πωλήσεις του είναι σταθερά πτωτικές από χρόνο σε χρόνο.

Η Αρπαγή Του Εθνικού Πλούτου



Η ανάπτυξη, εάν ποτέ έρθει στην Ελλάδα, θα είναι γένους αμιγώς γερμανικού και θα έχει την έδρα της στην Εσπερία. Οι πληροφορίες για το περιβόητο Ευρωπαϊκό Ταμείο, που στήνουν εδώ και καιρό οι Ευρωπαίοι «φίλοι» της χώρας μας, με επικεφαλής φυσικά τους Γερμανούς, οδηγούν ευθέως σ’ αυτό το συμπέρασμα.
Έτσι κι αλλιώς την εποπτεία του ταμείου, που προς το παρόν είναι φάντασμα, αφού υπάρχει μόνο στα χαρτιά και στη φαντασία κάποιων σπεκουλαδόρων του κεφαλαίου, έχει ήδη η γερμανική τράπεζα επενδύσεων KfW. Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό, η ελληνική παρουσία στο ταμείο αυτό θα είναι πολύ περιορισμένη. Πέρα από το γεγονός ότι η έδρα του θα είναι στο εξωτερικό (Λουξεμβούργο), η διαχείρισή του θα ανατεθεί σε ξένη εταιρεία με εμπειρία στη διαχείριση κεφαλαίων.

10 αστικοί «μύθοι» που είναι μεγάλες αλήθειες (α’ μέρος)

n
Με λύπη μου διαπιστώνω πως ο σκεπτικισμός είναι διάχυτος ανάμεσα στους συμπατριώτες μου. Το 66% των Ελλήνων δεν πιστεύει πως μας ψεκάζουν και σίγουρα υπάρχει και ένα μεγάλο ποσοστό που δεν πιστεύει στις προφητείες του γέροντα του Παΐσιου, του γέροντα του Σωφρόνιου, του γέροντα του Βαρουφάκη και της Ελένης της Λουκά. Γενικά διανύουμε μια περίοδο στην οποία η πίστη υποχωρεί και δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να αμφισβητηθεί μέχρι και η εντιμότητα του Άκη του Τσοχατσόπουλου. Κατά συνέπεια, θεωρώ ιερό μου χρεός να υποστηρίξω κάποιες αλήθειες τις οποίες πολλοί συμπολίτες μου θεωρούν μύθους και να αποδείξω την ισχύ τους προκειμένου να ενδυναμώσω την πίστη σε αξίες, ιδανικά και άλλες ωραίες λέξεις πασπαρτού.
O Αντώνης ο Σαμαράς έχει σώας τα φρένας – Θα σας φανεί απίστευτο αλλά υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι αμφισβητούν την πνευματική και ψυχική ισορροπία του πρωθυπουργού. Ελπίζω να καταλαβαίνουν αυτοί οι ανόητοι πως στην πραγματικότητα υβρίζουν τον ίδιο τον Ύψιστο και διαπράττουν μια βλασφημία του αισχίστου είδους. Όλοι εμείς οι πιστοί χριστιανοί καταλαβαίνουμε πως ο Θεός ποτέ δεν θα διάλεγε για συνομιλητή του κάποιον που δεν είναι καλά στα μυαλά του.

Άρρωστη αγάπη


love
Υπάρχουν πολλές σχέσεις που της χαρακτηρίζουμε ως παθολογικές αφού αντί για το αίσθημα της αγάπης κυριαρχούν άλλα συναισθήματα όπως το μίσος, ο πόνος και η απογοήτευση. Τα μέλη που συνάπτουν αυτές τις σχέσεις υπομένουν συνήθως στωικά την κατάσταση αφού θεωρούν πως καλύτερα να έχουν μία σχέση έστω και έτσι από το να μην έχουν καθόλου σχέση.
Αυτή η παθολογική κατάσταση δεν συμβαίνει σε κάθε σχέση του ατόμου. Μπορεί να έχει στο παρελθόν του σχέσεις σχεδόν τέλειες, με αγάπη, σεβασμό, αρμονία και ευτυχία. Αλλά οι περισσότεροι κάποια στιγμή στη ζωή μας δημιουργήσαμε τουλάχιστον μία σχέση μη υγιή, με άλυτα συναισθηματικά προβλήματα που μας στέρησε την πρόσβαση σε μια ευτυχισμένη ζωή.

Ξέρεις τι σημαίνει...



Ξέρεις τι σημαίνει λύπη, γι' αυτό ξέρεις να γελάς.
Ξέρεις τι σημαίνει πόνος, γι' αυτό ξέρεις να κρατάς.
Ξέρεις τι σημαίνει μίσος, γι' αυτό ξέρεις ν' αγαπάς.
Ξέρεις τι σημαίνει ψέμα, γι' αυτό αλήθειες κουβαλάς.

Σεισμός 7.3 Στις Ακτές Της Φουκουσίμα Στην Ιαπωνία...Τσουνάμι ύψους 1 μέτρου αναμένεται να φθάσει στη Φουκουσίμα!!!

Image from earthquake.usgs.gov

Ένας σεισμός μεγέθους 7,3 έπληξε την Ιαπωνία,  231 μίλια (371 χιλιόμετρα) ανατολικά του Ιαπωνικού νησιού Χονσού, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

Ο Παγκόσμιος Εταιρικός Πόλεμος έχει αρχίσει



Ο Παγκόσμιος Εταιρικός Πόλεμος έχει αρχίσει:  Η εντυπωσιακή είσοδος στις παγκόσμιες αγορές δυναμικών εταιρειών από τις αναπτυσσόμενες χώρες δημιουργεί νέα πεδία εταιρικών συγκρούσεων σε ένα επανασχεδιαζόμενο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον
Είναι λοιπόν φανερό ότι οι επιχειρηματικές ανατροπές είναι βαθιές, γρήγορες και από κάθε άποψη προκλητικές για τις ηγετικές ομάδες των εταιρειών. Οι νεοεισερχόμενες στην παγκόσμια αγορά εταιρείες μπορούν να σχεδιάζουν με μεγάλη ταχύτητα χαμηλού κόστους ανώτερα προϊόντα, να τα λανσάρουν γρήγορα στην αγορά και να δεσμεύουν έτσι εταιρικές διαδικασίες προς όφελός τους.
Είναι λοιπόν φανερό ότι οι επιχειρηματικές ανατροπές είναι βαθιές, γρήγορες και από κάθε άποψη προκλητικές για τις ηγετικές ομάδες των εταιρειών. Οι νεοεισερχόμενες στην παγκόσμια αγορά εταιρείες μπορούν να σχεδιάζουν με μεγάλη ταχύτητα χαμηλού κόστους ανώτερα προϊόντα, να τα λανσάρουν γρήγορα στην αγορά και να δεσμεύουν έτσι εταιρικές διαδικασίες προς όφελός τους.

Ο ενδιάμεσος χρόνος - εποχή ολοκληρωτικής Νέας Δημιουργίας



Όλοι γνωρίζουμε πως η ζωή στον πλανήτη «δεν είναι πια» αυτό που γνωρίζαμε κάποτε, και «δεν είναι ακόμα» αυτό που θα γίνει στο μέλλον. 

Ζούμε στον «Ενδιάμεσο Χρόνο» ή σε αυτό που οι κοινωνικοί επιστήμονες αποκαλούν «ο χρόνος της παρένθεσης». 

Δεν είμαστε πια το παλιό, αλλά ούτε ακόμα το καινούργιο. 

Εσωτερική Δύναμη


Η εσωτερική δύναμη είναι αυτό το μαγικό στοιχείο που κάνει τους ανθρώπους να δείχνουν σίγουροι για τον εαυτό τους και να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τα πάντα. Αφού το θαυμάζεις στους άλλους, γιατί να μην το αποκτήσεις;
1. Μην αγχώνεσαι για τη γνώμη των άλλων

Δεν είναι δική σου υπόθεση το τι πιστεύει ο καθένας για το πως να ζήσεις τη ζωή σου. Οπότε σταμάτα να προβληματίζεσαι αν η απόφασή που πήρες θα αρέσει σε οικογένεια, σύντροφο ή φίλους, και σιγουρέψου ότι βασικά, αρέσει σε εσένα.

2. Ξεκαθάρισε τι σου αρέσει

Η αλήθεια είναι ότι βολεύει να παίρνουμε αποφάσεις που ικανοποιούν τον προσωπικό/κοινωνικό/επαγγελματικό κύκλο μας, αφού γλιτώνουμε τις προστριβές. Όταν όμως κάποια στιγμή κουραστείς, θα χρειαστεί να απαντήσεις στην ερώτηση «Τι με κάνει ευτυχισμένη;» για να ξαναπάρεις τη ζωή στα χέρια σου. Θυμήσου την πιο ευτυχισμένη σου εποχή. Τι έκανες; Τι είχες; Κάνε το ίδιο και για την πιο δυστυχισμένη. Σύγκρινε και τις δύο με τη σημερινή σου ζωή και εντόπισε τα κενά.

Συνέντευξη από τον Θεό...

Είδα όνειρο ότι πήρα συνέντευξη από το Θεό.


«Θες, λοιπόν, να σου δώσω συνέντευξη;» ρώτησε ο Θεός.

«Αν σας περισσεύει χρόνος», απάντησα.

Ο Θεός χαμογέλασε: «Έχω μια μέρα και μια αιωνιότητα.
Τι ερωτήσεις σκέφτεσαι να μου κάνεις;»


 
«Τι είναι αυτό που σας εκπλήσσει περισσότερο στους ανθρώπους;»

ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ...

Οι άνθρωποι αναρωτιούνται πως πρέπει να είναι, τι πρέπει να κάνουν για να γεμίσουν από αγάπη. Η απάντηση βρίσκεται μόνο σε μια λέξη: τίποτα. Η σωστή διαδικασία είναι να ξεχασεις ό,τι νομίζεις ότι πρέπει να είσαι, και να επιτρέψεις στην αληθινή σου φύση να ανέβει με ηρεμία στη επιφάνεια.



Η αλήθεια είναι οτι δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα σε σένα και τον Θεό. Όπως ακρίβως  και σε μια λιμνη, μετά από την ανατάραξη του λασπώδους βυθού της, τα νερά γίνονται πάλι διαφανα.

Δεν υπάρχει τίποτα που χρειάζεται να κάνεις. Μόνο να είσαι. Για να θρέψεις την ψυχή σου πρέπει να αφεθείς, να εμπιστευτείς την ύπαρξή σου.

 Όταν όμως αναφέρομαι στην τροφή της ψυχής, οι άνθρωποί ρωτούν: «Πως γίνεται αυτό; Με διαλογισμό; Με τον χορό, με την προσφορά στους άλλους ανθρώπους;».

Παραδοσιακή συνταγή για ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα! Βάμμα Ρίγανης.


Οι περισσότεροι κάποια στιγμή αντιμετωπίζουμε μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα με τα ούλα μας . Για την αντιμετώπιση τους, πριν καταλήξουμε σε σκευάσματα του εμπορίου, μπορούμε να δοκιμάσουμε παλιές , δοκιμασμένες λύσεις. Σε καμμία περίπτωση δεν αγνοούμε τις συμβουλές του οδοντίατρου, όμως έχουμε πάντα υπ’ όψιν μας και τα παραδοσιακά φάρμακα.


Στην περίπτωση της ουλίτιδας μπορούμε να δοκιμάσουμε την παρακάτω συνταγή και να ελέγξουμε το αποτέλεσμα μετά από 1 μήνα εφαρμογής , με επίσκεψη στον οδοντίατρο.

Ψευδαισθήσεις, Παραισθήσεις και Ψυχιατρική

από τον Ανδρέα Π. Μούστρη*


Σε μια εφημερία, πριν όχι πολύ χρόνο, ήρθε μια ηλικιωμένη γυναίκα που παραπονιόταν για εμετούς και διάρροιες τις τελευταίες δύο ημέρες. Μετά από την κλινική εξέταση διαγνώστηκε με οξεία γαστρεντερίτιδα. Στη συνέχεια την ρώτησα αν έχει πάρει καθόλου φάρμακα για τα ενοχλήματά της και μου απάντησε :”όχι, εκτός από τη Λουίζα”.

 Μιας και δεν είχα ξανακούσει κάτι τέτοιο, την ρώτησα με απορία :”τι είναι η Λουίζα;” Και μου απάντησε :”γιατρέ μου, είναι ένα βότανο με θαυματουργές ιδιότητες, και επειδή ασχολούμαι με αυτά τα πράγματα χρόνια, ξέρω ότι είναι το καλύτερο για τις διάρροιες”. 

Κάτι τέτοιο δεν είναι ασύνηθες, ειδικά στην αγροτική περιοχή που βρισκόμουν, όπου οι κάτοικοι καταφεύγουν πολλές φορές σε “παραδοσιακά” μέσα θεραπείας, (όπως ο καπνός για τις πληγές, τα ούρα για αποστείρωση –ναι καλά διαβάσατε-, πάσης φύσεως βότανα, κτλ) αλλά επειδή δεν ήξερα τι σόι βότανο ήταν αυτή η Λουίζα (ίσως να χειροτέρευε την κατάστασή της ή να κάλυπτε κάποια συμπτώματα) την ρώτησα που τη βρήκε και αν την έχει ξαναπάρει.

” Nαι”, μου απάντησε, “την παίρνω πολύ συχνά”. ”Κάθε πότε δηλαδή την παίρνεις;”, τη ρώτησα. ”Όταν μου το λέει ο άγιος Ταξιάρχης”, μου είπε. Αφού της έκανα κάποιες ερωτήσεις, προέκυψε ότι η ηλικιωμένη γυναίκα μιλούσε συχνά με τον άγιο Ταξιάρχη, ό οποίος της έδινε οδηγίες για το τι να κάνει. 

5 Μεγάλα Γεγονότα Πύρινων Μπαλών Σε 36 Ώρες!!! (Βίντεο)



Αυτό το βίντεο κάνει γνωστά 5 σημαντικά γεγονότα με πύρινες μπάλες που συνέβησαν τις τελευταίες 36 ώρες. Πραγματικά, το 2013 ήταν μια πολυάσχολη χρονιά για τις πύρινες μπάλες. "Τα πράγματα αλλάζουν τόσο γρήγορα που τα γραφικά του βίντεο για 4 μεγάλες εκδηλώσεις σε 24 ώρες άλλαξαν γρήγορα σε 5 μέσα σε 36 ώρες.

Κόκκινο Μανιτάρι Στον Ουρανό Της Συρίας. Τεράστια Έκρηξη Στη Δαμασκό Προκαλεί Blackout!!! (Βίντεο)

Σύμφωνα με αυτό το βίντεο από τον Dahboo77 και το μήνυμα στο twitter παρακάτω, ένα «σύννεφο μανιτάρι » κόκκινου χρώματος και τεράστια έκρηξη συγκλόνισε τη Δαμασκό της Συρίας στις 23η Οκτωβρίου του 2013. 

Rina @ rinasyria

the sky of #Damascus 20 minutes ago after the explosion #Syria pic.twitter.com/vZmzEQYsD9

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ» - Δίδυμοι & Καρκίνοι




Όπως έχουμε αναφέρει, σύμφωνα με την «Νέα Ιατρική», η κάθε σωματική παθογένεια συνδέεται με κάποιο ψυχικό συμβάν και η αναστάτωση που προκλήθηκε σε επίπεδο ψυχικό εκδηλώνεται σε συγκεκριμένο σημείο του σώματος. 

Ας αναφέρουμε το παράδειγμα που και σε άλλα σημεία αυτού του βιβλίου μας έχουμε αναφέρει, το παράδειγμα της υποτίμησης και των οστών: όπως θα θυμάστε, όταν κάποιος υποστεί υποτίμηση μπορεί να παρουσιάσει προβλήματα που συνδέονται με τα οστά ή γενικότερα με τα σκληρά μέρη του σώματος (π.χ. δόντια). 

Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει μια ιδιαίτερη σύνδεση ανάμεσα στην ισορροπία και τα σκληρά μέρη του σώματος, αυτά, κυρίως η σπονδυλική στήλη εξασφαλίζουν την ισορροπία και αυτά κρατούν το σώμα όρθιο, πάνω σε αυτά πάλι στηρίζονται όλα τα άλλα μέρη του σώματος. Όταν λοιπόν υφιστάμεθα υποτίμηση, νιώθουμε ότι χάνουμε την ισορροπία, νιώθουμε πως δεν έχουμε τίποτα να μας στηρίζει. 

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ


Της Ηλιάνας Βολονάκη.
Με το πέρασμα του χρόνου η εικόνα της γυναίκας έχει αλλάξει ουσιαστικά.  Η γυναίκα παλιότερα αντιλαμβανόταν τον εαυτό της ως λιγότερο δυναμικό και αυτόνομο, κυρίως λόγω του ότι ήταν υποχρεωμένη να παραμένει στο σπίτι και να μην εργάζεται, αλλά να ασχολείται μονάχα με την ανατροφή των παιδιών, με «τα του σπιτιού» και οι προσωπικές της ανάγκες έμπαιναν σε δεύτερη μοίρα. Έτσι ο άντρας ήταν αυτός ο οποίος είχε τη μεγαλύτερη ισχύ από οικονομικής άποψης και όχι μόνο. Δηλαδή, θηρευτής που διεκδικούσε το θήραμά του.



Τα τελευταία χρόνια, βέβαια, φίλοι μου, τα πράγματα έχουν μεταβληθεί και η θέση της γυναίκας έχει αλλάξει πάνω στην κοινωνική σκακιέρα.  Η γυναίκα πλέον εργάζεται, βγάζει τα δικά της χρήματα και δεν διστάζει να διεκδικήσει όλα όσα θέλει. Οι αλλαγές αυτές αποτυπώνονται καλύτερα στο θέμα του γάμου, και πιο συγκεκριμένα στο γεγονός ότι οι γυναίκες τα τελευταία χρόνια παντρεύονται σε όλο και μεγαλύτερη ηλικία. Προτεραιότητα γι’ αυτές δεν αποτελεί πάντα η οικογένεια , αλλά η επαγγελματική καταξίωση και η οικονομική ανεξαρτησία.

Ρώτησαν τον Αριστείδη τι τον στεναχωρούσε πιο πολύ στην εξορία

η σοφία της αβεβαιότητας

Η Σοφία της Αβεβαιότητας

Ίσως το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι – που έχει ως αποτέλεσμα να περιορίζουν την αυτοπεποίθηση και την αποτελεσματικότητα τους σε πολλές καταστάσεις -είναι ότι πρέπει να νιώσουν απολύτως σιγουριά και βεβαιότητα για κάτι πριν αναλάβουν πρωτοβουλία για να το ακολουθήσουν ή υλοποιήσουν.

Εκείνο όμως που διαχωρίζει τους επιτυχημένους σε όλους τους τομείς της ζωής από αυτούς που διαρκώς αποτυγχάνουν είναι ότι η ανάπτυξη της συνηθειας να δρουν και να κάνουν πριν νιώσουν τελείως έτοιμοι. Οι υπόλοιποι συνήθως καθυστερούν και δεν τολμούν γιατί αισθάνονται ότι δεν έιναι έτοιμοι.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.


ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.
Τι ειρωνία να μιλάμε για την Υγεία σε μια χώρα που πλέον, νοσεί από τα θεμέλια μέχρι το ταβάνι,  σε κατάσταση μη αναστρέψιμη. Η κυβέρνηση μέσω των εκπροσώπων της στα κανάλια της, πλασσάρει ελπίδες στον ελληνικό λαό, ένα λαό που επίσης βρίσκεται σε τερματικό στάδιο απελπισίας Λες και δεν ζει ο καθένας μας στο πετσί του το φόβο,  τον υπέρτατο φόβο, μη τυχόν και μας συμβεί κάτι γιατί χαθήκαμε. Κι αυτό το “κάτι” εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι  δεν το περιορίζουν πλέον στις βαρειές καταστάσεις στις μη αναστρέψιμες, αλλά ακόμα και στα πιο απλά πράγματα...

Η Γη δεν είναι παρά ένα Μεγάλο Τραπουλόχαρτο



Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων έδινε κάποτε μία διάλεξη για την αστρονομία. 

Έλεγε ότι η Γη είναι ένας σφαιρικός πλανήτης του ηλιακού συστήματος που κινείται γύρω από το κέντρο του, τον Ήλιο, και ότι ο Ήλιος είναι ένα άστρο που, με την σειρά του, κινείται γύρω από το κέντρο του αστρικού συστήματος, που ονομάζουμε Γαλαξία. 

Στο τέλος της διάλεξης, η Ντάμα την κοίταξε θυμωμένη με επιτιμητικό ύφος.

«Αυτά που λες είναι ανοησίες. Η Γη δεν είναι παρά ένα Μεγάλο Τραπουλόχαρτο. Είναι λοιπόν επίπεδη σαν όλα τα Τραπουλόχαρτα.» της είπε, και στράφηκε περήφανα προς τα μέλη της συνοδείας της, που έδειχναν φανερά ικανοποιημένα από την εξήγηση της.

Πορνό, Κατεστημένο και Χρηστά Ήθη

Του Θανάση Βέμπου


Από καταβολής κινηματογράφου, οι πορνογραφικές ταινίες αποτέλεσαν ένα από τα πρώτα είδη της έβδομης τέχνης. Πρωτόγονες και κακότεχνες στην αρχή, έγχρωμες και ομιλούσες αργότερα, «μαλακές» στην αρχή, «σκληροπυρηνικές» αργότερα, στη χώρα μας παίζονταν πάντα σε περιθωριακές, κακόφημες αίθουσες.

Εννοείται ότι τέτοιες ταινίες αποτέλεσαν ευθύς εξαρχής μαγνήτη για τη νεολαία, ιδιαίτερα μιας εποχής που για το κατεστημένο το σεξ ήταν κάτι «βρώμικο» και «ανήθικο», και όπου τέτοιες «πρόστυχες ταινίες» ήταν το εισιτήριο για το «βόρβορο της διαφθοράς». Κάποτε η υποκριτική ηθική του μικροαστισμού είχε το πάνω χέρι και ο καθωσπρεπισμός ήταν ο παντοδύναμος κώδικας συμπεριφοράς. Κάποτε, ταινίες που σήμερα προβάλλονται κανονικά στην απογευματινή ζώνη της τηλεόρασης, θεωρούνταν «πορνογραφικές».

Στην Ελευθερία (15.4.1950), διαβάζουμε πως ο τότε διευθυντής της αστυνομίας Αθηνών Αλ. Έβερτ (πατέρας του Μιλτιάδη Έβερτ) άσκησε ένσταση στην απόφαση της πρωτοβάθμιας επιτροπής να επιτραπεί η προβολή της ταινίας Στη Γωνιά του Δρόμου

Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ..




Άνεργος ή με ένα εισόδημα της πείνας, είναι νόμος πως με τον άλφα, βήτα ή γαμα-τα τρόπο, ο αγαπημένος νοικοκύρης του συστήματος θα μεταλλαχτεί. Το γεγονός πως κάποιος δεν έχει λεφτά να καλύψει τις βασικές υποχρεώσεις του, να ικανοποιήσει τις βασικές ανάγκες του, θα τον αλλάξει σε κάτι. Δεν είναι αυτό το κάτι ίδιο σε όλους αλλά το σίγουρο είναι πως θα τον βγάλει από τη συνηθισμένη του ΤΑΞΗ.

Το να μην έχεις μία, δεν είναι κάποιος όρος αφηρημένος σε ένα πίνακα στατιστικής, είναι ένα μοντέλο ζωής που αναγκάζεσαι να υιοθετήσεις και να προσαρμοστείς ώστε να το αντέχεις με οποιοδήποτε τρόπο γιατί οι εναλλακτικές του να μη το αντέξεις είναι δυο. Η να οδηγηθείς στη τρέλα ή να πηδήξεις από κάποιο μπαλκόνι.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα