Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Η εξέλιξη του real estate στην Ελλάδα

H Ελλάδα της μικροιδιοκτησίας, τελειώνει


Του Χρήστου Κώνστα, Το Χρήμα, 29/10/2013


Αυτό που πρόκειται να συμβεί μέσα στους επόμενους 24 μήνες στην αγορά των εμπορικών ακινήτων δεν έχει ιστορικό προηγούμενο.

Η Ελλάδα πρόκειται να βιώσει την μεγαλύτερη στην ιστορία της, σημαντικότερη σιωπηρή μεταφορά ιδιωτικού πλούτου σε θεσμικούς επενδυτές. Η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό ιδιοκτησίας ακινήτων στην Ευρώπη (άνω του 80%) σταδιακά μεταφέρει την ιδιοκτησία στους θεσμικούς επενδυτές του χώρου.

Η οδός Ερμού, η λεωφόρος Κηφισίας στην Αθήνα, η Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη, με τα εκατοντάδες καταστήματα και γραφεία που κάποτε αποτελούσαν προικώα, κληροδοτήματα πλουσίων υιών και θυγατέρων, πηγή σταθερών εσόδων για τους εισοδηματίες όλων των κοινωνικών κατηγοριών, σήμερα ξεπουλιόνται όσο-όσο σε μεγάλες Εταιρείες Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (ΑΕΕΑΠ), σε funds του εξωτερικού, σε εταιρείες ανάπτυξης επαγγελματικών ακινήτων.

To μνημόνιο νίκησε


Έρχεται λοιπόν η στιγμή που ακούς σε μια συζήτηση τη λέξη «μνημόνιο» και σου ακούγεται σχεδόν ξεθυμασμένη, σχεδόν εκτός θέματος· όχι επειδή, όπως έλεγε πριν τις τελευταίες εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας, το μνημόνιο έχει ούτως ή άλλως πεθάνει· όχι επειδή, όπως λέει τώρα η κυβερνητική πλευρά, το μνημόνιο θα αποτελέσει ούτως ή άλλως προσεχώς παρελθόν· αντίθετα -ακριβώς αντίθετα- η λέξη σου ακούγεται σαν να έχει ολοένα και λιγότερο βάρος, επειδή το μνημόνιο όχι μόνο δεν πέθανε αλλά επικράτησε σαρωτικά και έχει ακόμα πάρα πολύ ζωή μπροστά του, ανεξάρτητα από τη διάρκεια της τυπικής ισχύος του: το τραίνο που ήθελε να βάλει στις ράγες το έβαλε.

10 άνθρωποι-τέρατα της φύσης



10. Οι αδελφές Violet και Daisy Hilton

Οι αδελφές αυτές ήταν σιαμαίες. Μοιράζονταν το νευρικό σύστημα, που σημαίνει ότι αισθάνονταν τον ίδιο πόνο. Πουλήθηκαν σαν σκλάβες από την άπορη μητέρα τους σε μια μαία, η οποία εκμεταλλεύτηκε την ατυχία τους. Ενώ τραγουδούσαν, χόρευαν, έπαιζαν σε διάφορα τσίρκο, η "ιδιοκτήτρια" τους κρατούσε όλα τα κέρδη τους και τους απαγόρευε να συναναστρέφονται με κόσμο. Τελικά ένας δικηγόρος τις βοήθησε να ξεφύγουν από τα δεσμά τους και κατάφεραν να πάρουν και τα χρήματα που κέρδιζαν. Άρχισαν να γυρίσουν ταινίες (ανάμεσα τους το "Freaks" του 1932) και έβγαζαν 5000 δολάρια στο αποκορύφωμα της καριέρας τους.

Πιο όμορφα κι από ένα όνειρο



Κουραστικές οι βόλτες χωρίς κάποιον συγκεκριμένο προορισμό. Κουραστικές και οι σκέψεις που με συνοδεύουν. Δεν θέλω πια να σκέφτομαι,θέλω να αφαιρεθεί βίαια αυτή μου η ικανότητα. Προσπαθώ να ξεχαστώ. Άλλοτε επιτυχώς κι άλλοτε ανεπιτυχώς.

 Κοιτάζω τα φώτα της άδειας βιτρίνας,ποιος να ψωνίσει πλέον σε τέτοια εποχή; Μαγαζιά νεκρά αλλά δρόμοι γεμάτοι αμάξια. Κάτω από την κολώνα βλέπω ένα ζευγάρι να φιλιέται καθώς περνάω στον απέναντι δρόμο (άραγε αυτή η βαλίτσα θα πάει μακριά ή θα χωρίσουν κι αυτοί όπως τόσοι άλλοι;). Ένα κοριτσάκι κρατά το χέρι του μπαμπά της και χαμογελά,σε αντίθεση με τον ίδιο που φαίνεται σκεπτικός και θλιμμένος. Ποιος ξέρει; Τα προβλήματα της καθημερινότητας καταβάλλουν τους "μεγάλους".

Εμείς εναντίον αυτών: Διαιρώντας τον κόσμο σε αντίθετες δυάδες


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Στη διάρκεια της οργάνωσης, της κατηγοριοποίησης και του ποσοτικού προσδιορισμού του κόσμου, ο εγκέφαλος τείνει να ανάγει τα πάντα σε όσο το δυνατόν λιγότερα συστατικά. Στις κρυφές πτυχές του κάτω βρεγματικού λοβού, υπάρχει μια γνωστική λειτουργία που τοποθετεί αφηρημένες έννοιες σε πολωμένες δυάδες, ή δυικούς όρους. Θυμηθείτε τα σχολικά σας χρόνια, όταν μαθαίνατε τις λέξεις σε αντίθετα: πάνω-κάτω, μέσα-έξω, ανοίγω-κλείνω. Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι και οι ίδιες νευρικές διεργασίες είναι δυικές, αφού ανοίγουν και κλείνουν περίπου όπως ένας υπολογιστής που χρησιμοποιεί δυαδικό κώδικα (όπου 0 = κλειστό και όπου 1 = ανοιχτό) για να αναλύσει πληροφορίες. Για παράδειγμα, εντός του νευρικού συστήματος υπάρχουν νευρώνες που ενεργοποιούνται μόνο όταν ένα αντικείμενο κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ο πόνος και η μνήμη επίσης έχουν συνδεθεί με τους δυαδικούς μηχανισμούς ανοίγματος-κλεισίματος του εγκεφάλου.

27 τρόποι με τους οποίους ο εγκέφαλός μας διαστρεβλώνει την πραγματικότητα


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Η γνώση που συγκεντρώνουμε από τις επιστημονικές μελέτες εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πως ερμηνεύουμε τα στοιχεία. Οι ερμηνείες, όμως, υπακούν στους ίδιους κανόνες που διέπουν τις αντιλήψεις μας για την πραγματικότητα. Είναι γεμάτες παραδοχές, γενικεύσεις, παραλείψεις και λάθη. Στις κοινωνικές επιστήμες, αυτά τα λάθη αποκαλούνται γνωστικές προκαταλήψεις. Αυτές οι προκαταλήψεις είναι ενσωματωμένες τόσο στους αντιληπτικούς και τους συναισθηματικούς μηχανισμούς του εγκεφάλου όσο και στους γνωστικούς. Μέχρι να φτάσει η αντιληπτική πληροφορία στη συνείδηση, το άτομο έχει προλάβει να την μετατρέψει σε κάτι καινούργιο και μοναδικό. Αυτή η ανακατασκευή της πραγματικότητας αποτελεί το θεμέλιο πάνω στο οποίο χτίζουμε τα πιστεύω μας για τον κόσμο.
Σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των πιστεύω μας παίζει επίσης η λογική, η ορθή σκέψη και η κοινωνική συναίνεση. Οι παράγοντες αυτοί επηρεάζουν και τον τρόπο με τον οποίο κατανοούμε τον κόσμο. Αν εντοπίσουμε αυτές τις προκαταλήψεις, μπορούμε να γίνουμε πιο πιστοί. Τα τελευταία 50 χρόνια, ερευνητές, επιστήμονες, ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι ταυτοποίησαν εκατοντάδες γνωστικές, κοινωνικές και συμπεριφορικές διαδικασίες, αλλά και διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Παρακάτω, συγκέντρωσα 27 προκαταλήψεις τις οποίες θεωρώ απαραίτητες για την αξιολόγηση των αντιλήψεών μας και των πιστεύω μας για τον κόσμο.

Παγκόσμια Ημέρα Εγκεφαλικών Επεισοδίων. Αναγνωρίστε το εγκεφαλικό γρήγορα F.A.S.T.(Βίντεο)



του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.

Η 29η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό κατά των Εγκεφαλικών Επεισοδίων ως Παγκόσμια Ημέρα Εγκεφαλικών Επεισοδίων για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη «σύγχρονη αυτή πανδημία», η οποία απειλεί, όχι μόνο την επιβίωση, αλλά και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Τα εγκεφαλικά επεισόδια (ΑΕΕ) αποτελούν την τρίτη αιτία θανάτου στον δυτικό κόσμο, μετά τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τον καρκίνο. Τα τελευταία 30 χρόνια, πάντως, έχει παρατηρηθεί μια μείωση κατά 45% στους θανάτους που οφείλονται σε ΑΕΕ. Σήμερα, το 70% των ανθρώπων που παθαίνουν εγκεφαλικό συνεχίζουν να έχουν την αυτονομία τους, ενώ το 10% αναρρώνουν πλήρως.

5 δικαιολογίες που σε εμποδίζουν να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου

Reaching
Η στιγμή που αποφασίζεις να κυνηγήσεις ένα μεγάλο όνειρο είναι μαγική. Σε ενεργοποιεί και σε ενθουσιάζει. Καθώς όμως αρχίζεις να κάνεις σχέδια, τα πάντα καταρρέουν. Αυτό που έδειχνε σπουδαίο στο μυαλό σου, δεν φαίνεται εξίσου καλό στα χαρτιά. Οι σκέψεις που άλλοτε γέμιζαν το κεφάλι σου με ενθουσιασμό και κίνητρα έφυγαν. Τώρα, το μόνο που έχεις είναι ανησυχίες και αμφιβολίες. Αρχίζεις να αναρωτιέσαι αν πρέπει καν να κυνηγήσεις το όνειρό σου.
Το σενάριο μοιάζει γνώριμο; Αν ναι, δεν είσαι μόνος/μόνη. Η σκέψη των ανησυχιών και των αμφιβολιών μπορεί να γίνει αποθαρρυντική και να σε αναγκάσει να σταματήσεις την επιδίωξη των ονείρων σου πριν ακόμα αρχίσεις. Αν όμως όλα όσα λες στον εαυτό σου είναι μόνο δικαιολογίες που δεν βασίζονται στην πραγματικότητα; Όλοι ανεξαιρέτως έχουμε συγκρατήσει τον εαυτό μας εξαιτίας κάποιας δικαιολογίας. Θα είναι δύσκολο; Θα είναι ακριβό; Θα είναι επικίνδυνο; Αν ξεπεράσουμε τις δικαιολογίες και κάνουμε το πρώτο βήμα, μπορούμε να διαπιστώσουμε οτι τα εμπόδια δεν βρίσκονται παρά μόνο στο κεφάλι μας.

Λάθος συστάσεις για κορεσμένο λίπος και χοληστερόλη;




Ο καθηγητής κ. Αντώνης Καφάτος σχολιάζει το άρθρο περί κορεσμένων λιπαρών που δημοσιεύθηκε στο «British Medical Journal»

Ηρακλειο, Κρήτη 
Η κυρία Θεοδώρα Τσώλη αναφέρει στα επιστημονικά θέματα στις 25 Οκτωβρίου 2013 ένα σχόλιο από το «Βritish Medical Journal» στο οποίο σημειώνεται ότι οι συστάσεις για τα κορεσμένα λιπαρά οξέα και τη χοληστερόλη είναι μύθος.Ο συγγραφέας του άρθρου αυτού διερωτάται  γιατί  επί 4 δεκαετίες συνιστάται να ελαττωθούν τα κορεσμένα λιπαρά οξέα στη διατροφή μας ενώ οι θάνατοι από καρδιαγγειακά νοσήματα συνεχώς αυξάνονται.
Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι πολύ απλή. Δεν ακολουθούμε τις διαιτητικές οδηγίες που λένε ότι από κορεσμένα λιπαρά οξέα πρέπει να προέρχεται λιγότερο από το 10% της ενέργειας στην καθημερινή διατροφή μας, δηλαδή λιγότερα από 20-25 γρ. ημερησίως (η ποσότητα αυτή βρίσκεται σε ένα σουβλάκι με χοιρινό και λίγες τηγανητές πατάτες που τηγανίζονται σε φοινικέλαιο).

Η μουσική μας ενέργεια


musica
Η μουσική είναι μία από τις κωδικοποιημένες γλώσσες που ο άνθρωπος έχει δημιουργήσει για να εκφραστεί, για να επικοινωνήσει αλλά και για να διασκεδάσει. Θα έλεγα πως η μουσική είναι μια εξαιρετική εφεύρεση του ανθρώπινου νου και του ανθρώπινου πνεύματος. Ο καθένας έχει τη μουσική μέσα του και μέσω αυτής εκφράζει διάφορες ανάγκες του. Ο καθένας μας είναι μοναδικός και για αυτό δεν ακούμε όλοι όλα τα είδη μουσικής αλλά αυτά που μας αρέσουν και μας εκφράζουν καλύτερα. Είναι μεγάλη μου χαρά να γράφω για κάτι που αγαπώ πολύ αλλά και να αναφέρομαι στην βαθιά εμπειρία της μουσικής που δεν αναγνωρίζει διαφορές όσον αφορά το φύλο, τη φυλή, τον πολιτισμό και την κοινωνική τάξη αφού λειτουργεί σαν γέφυρα πολιτισμού και ομόνοιας.

"Ο φύλακας της πανάρχαιας γνώσης του Δελφικού ιερατείου"




Ο μυστικιστικός κύκλος είχε ως επίκεντρο τον γέρο-τσιγγάνο, που ήταν ο φύλακας της πανάρχαιας γνώσης του Δελφικού ιερατείου....


Το φως της πανσέληνου φώτιζε το πρόσωπό του και,  καθώς τα τύμπανα σίγησαν ο γέρος μίλησε:
" Στα χρόνια που πέρασαν η φυλή μας κυνηγήθηκε και περιπλανήθηκε από το άδικο και την κακία. Οι εκάστοτε εξουσίες απέκρυψαν την γνώση και μέρος αυτής την  χρησιμοποιήσαν με πανουργία. Εμεις επιβιώσαμε στην αφάνεια και στο περιθώριο. Τώρα πάλι ένας καινούργιος δυνάστης μάς κυνηγά με τα χρώματα του ναζισμού και σφετερίζοντας τα πανάρχαια σύμβολα των προγόνων μας. Γίναμε για μια ακόμη φορά υποτελής, όχι από δειλία, αλλά από γενναοψυχία.

O ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ



Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου

Αν σε κάποιους ή κάποιες τους τρομάζει η φτώχεια, ας ξέρουν ότι πιο χειρότερο κι απ' αυτή είναι να μην ξέρει  ο άνθρωπος τι θέλει στη ζωή του. Ποια αποστολή ήρθε εδώ να φέρει εις πέρας.
Τελικά ο πόλεμος είναι ένας κι αυτός είναι σε ατομικό επίπεδο με τον ίδιο μας τον εαυτό. Γιατί εμεις οι άνθρωποι απομακρυνθήκαμε από το θεο και, τις μεγάλες δυνάμεις που απλώχερα μας προίκισε .
Ας καταλάβουμε επιτέλους, πως αν δεν διορθώσουμε τον τρόπο σκέψης μας. Δεν θα διορθωθούν  οι πράξεις μας και, στην τελική η ζωή μας, η σχέση μας με τους συνανθρώπους μας.

Σκέψεις για τις παρελάσεις

IMG_4020


Διαβάζω αυτές τις ημέρες αναλύσεις επί αναλύσεων γιατί  δεν πρέπει να παρελάσουν τα μηχανοκίνητα στις παρελάσεις. Δηλαδή  τόσα χρόνια εμείς είμαστε άμαχοι. Να βγουν αυτοί οι δήθεν μάχιμοι να μας τα πουν μπροστά με όνομα και επώνυμο όχι ανώνυμα. Έχουμε, κυρίως οι απόστρατοι, την κρίση, τη δύναμη και την ικανότητα να κρίνουμε τα καλώς ή κακώς κείμενα, το κάνουμε, το αποδεικνύουμε ανάλογα με την περίσταση, έχουμε θεσμικά όργανα (εν μέρει και συνολικά) και δεν χρειαζόμαστε, ούτε θέλουμε τον κάθε ανώνυμο, τυχάρπαστο  να μιλάει εκ μέρους μας. Στην ουσία για μία παρέλαση μιλάμε και όχι παρελάσεις. Δύο μεγάλες παρελάσεις γίνονται τον χρόνο, μία στην Αθήνα και μία στη Θεσσαλονίκη.
Εκτιμώ ότι για χρήση μηχανοκινήτων μονάδων προσφέρεται σήμερα η Θεσσαλονίκη λόγω του όγκου του Ελληνικού στρατού (Ξηράς) στη Βόρεια Ελλάδα (και νήσους) βάσει δόγματος. Στην Αθήνα ήταν κάποτε αλλά πλέον έχουν μειωθεί σημαντικά εξαιρουμένων κάποιων Κέντρων εκπαιδεύσεως. Επί πλέον για λόγους φρονήματος, Εθνικούς, πολιτικής και  θέσης  η Θεσσαλονίκη προσφέρεται για μια μεγαλειώδη παρέλαση. Τώρα εάν είναι η 28η Οκτωβρίου, 25 Μαρτίου  ή  άλλη ιστορική μέρα ας την θεσμοθετήσουν.

Τουρκία: Η αστυνομία προμηθεύτηκε με κλομπ που προκαλούν ηλεκτροσόκ



Οκτώβριος 29, 2013.

Άγκυρα.

Οι αστυνομικές διευθύνσεις σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη έχουν προμηθευθεί με ηλεκτρικά κλομπ που προκαλούν ηλεκτροσόκ.


Στις υπηρεσίες αυτές έχουν αποσταλεί  20 τεμάχια μαζί με τον εξοπλισμό τους και παρέχονται οδηγίες για τη χρήση τους που ως ανώτερο όριο χρήσης  αναφέρονται τα 15 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με τουρκικό δημοσίευμα.

Έξι “άγνωστα” πράγματα για τις γυναίκες και το αλκοόλ

Έξι Ακόμα και εάν τα δυο φύλα πιουν τις ίδιες ποσότητες αλκοόλ... οι γυναίκες θα μεθύσουν πιο εύκολα! Μπορεί ένα ή δυο ποτηράκια κρασί να κάνουν "καλό" στην καρδιά, αλλά όταν το ποτό ξεφεύγει από τα όρια μπορεί να καταστρέψει ζωές. Επειδή, λοιπόν, το αλκοόλ συνοδεύεται από πολλά "πλην", καλό είναι κυρίως οι γυναίκες, που αντέχουν λιγότερο, να μάθουν τα έξι άγνωστα πράγματα που κρύβονται πίσω από τη σχέση τους με το ποτό.
Όλο και περισσότερες γυναίκες πίνουν... χωρίς μέτρο!

Μετατόπιση των Εποχών στις 23/11/2013

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ ΑΙΩΝ


Είναι καιρός να αναλάβουμε δράση και πάλι ! Είναι ώρα να αναλάβουμε τη μοίρα του κόσμου μας στα χέρια μας !  
Ως εκ τούτου θα συναντηθούμε σε ομάδες μικρές και μεγάλες, ατομικά και ως ζευγάρια, κατά τη στιγμή του ηλιοκεντρικού τετραγώνου Ουρανού-Πλούτωνα στις 23 Νοεμβρίου. Πολλοί από εμάς θα συγκεντρωθούμε και θα οραματιστούμε το "Γεγονός" συμβαίνει στο ΤΩΡΑ και θα δημιουργήσουμε έτσι ένα σαφές και αρμονικό κανάλι εκδήλωσης για την τελική απελευθέρωση του πλανήτη.


  Η οπτικοποίηση μας θα υποστηρίξει το σχέδιο για την πλανητική απελευθέρωση, έτσι ώστε να εκδηλωθεί το συντομότερο, όσο το δυνατόν μη βίαια και ομαλότερα. Μπορούμε να το κάνουμε !Πρέπει να εξαπλωθεί αυτό παντού! Πρέπει να ενημερώσουμε όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους, έτσι ώστε η κρίσιμη μάζα των ανθρώπων που πραγματικά το κάνουν να επιτευχθεί.Παρακαλούμε να το δημοσιεύσετε στις ιστοσελίδες και τα blogs σας. Εάν γνωρίζετε μια εναλλακτική διέξοδο μέσων ενημέρωσης, μπορείτε να το στείλετε σε αυτά. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια ομάδα στο Facebook για την τοπική ομάδα ανθρώπων σας στο δικό σας μέρος του κόσμου. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα βίντεο σχετικά με αυτό και να το δημοσιεύσετε στο Youtube.


Η ώρα της ενεργοποίησης της Πύλης ΑΙΩΝ σηματοδοτεί την αποκορύφωση του τετραγώνου Ουρανού-Πλούτωνα, η οποία λαμβάνει χώρα στο χρονικό διάστημα 2012-2015. Αυτή είναι η πιο σημαντική αστρολογική όψη της εποχής μας και η σημασία της είναι πολύ απλή : Επανάσταση του Φωτός. Η ακριβής ηλιοκεντρική στιγμή του Ουρανού-Πλούτωνα έρχεται στις 23 Νοεμβρίου. Εκείνη τη στιγμή, μια πολύ ενδιαφέρουσα ηλιοκεντρική ρύθμιση θα λάβει μέρος εκτός από το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα. Ο Ερμής, η Αφροδίτη, ο Δίας, ο Κρόνος, ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας θα διαμορφώσουν μια εξάκτινη Mandala γύρω από τον Ήλιο :

δείξε εμπιστοσύνη στο σώμα σου

Δείξε εμπιστοσύνη στο σώμα σου

Σχεδόν όλες οι παθήσεις αποτελούν κρίση τοξίκωσης, η οποία οφείλεται στο ότι ο οργανισμός έχει φτάσει σε σημείο κορεσμού (η φάση της νόσησης) από τις κατακρατούμενες τοξίνες.

 Ο οργανισμός δεν έχει άλλη επιλογή από το να βρει μια διέξοδο για την αποβολή αυτών των τοξινών. Η κρίση τοξίκωσης μπορεί να συνοδεύεται από συμπτώματα όπως ο πονοκέφαλος, το κρυολόγημα, οι αρθραλγίες, το εξάνθημα, η βρογχίτιδα ή άλλες λοιμώξεις.

 Όλα αυτά τα συμπτώματα δείχνουν ότι ο οργανισμός προσπαθεί να απαλλάξει τις περιοχές του που έχουν περιέλθει σε συμφόρηση από τις επιβλαβείς τοξικές ουσίες. Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα καταφέρει να μειώσει την τοξικότητα κάτω από το σημείο κορεσμού, το οποίο μπορεί να είναι διαφορετικό από άτομο σε άτομο, τα συμπτώματα υποχωρούν (η φάση της θεραπείας). 

Eυτυχία - Κοέλιο

Όλα είναι τόσο απλά και ταυτόχρονο τόσο περίπλοκα!
Απλά , επειδή αρκεί να αλλάξει κανείς στάση ζωής :
Δεν θα κυνηγήσω άλλο την ευτυχία. Απο τώρα και στο εξής θα είμαι ανεξάρτητη , θα βλέπω την ζωή με τα δικά μου μάτια και όχι με τα μάτια των άλλων. Θα κυνηγήσω την περιπέτεια του να είσαι ζωντανός.
Και περίπλοκα : Γιατί δε θα κυνηγήσω πια την ευτυχία , αφού με έχουν μάθει ότι είναι ο μοναδικός στόχος που αξίζει τον κόπο; Γιατί να τολμήσω να πάρω έναν δρόμο , που οι άλλοι δεν τόλμησαν;
Στο κάτω κάτω τι είναι ευτυχία;

Ραδικόζουμο και κρεμμυδόζουμο για τα νεφρά

Το ραδικόζουμο

Το ζουμί των ραδικιών θαυματουργεί σε περιπτώσεις δυσουρίας και στις ανωμαλίες των νεφρών και της κύστεως.


Γίνεται δε ως έξης: 
Σιγοβράζουμε επί μια ώρα 100 δράμια ραδίκια με λίγο νερό.
Μετά βγάζουμε τα ραδίκια και το ζουμί το ξαναβράζουμε μισή ώρα περίπου ρίχνοντας σ’ αυτό 4—5 καθαρισμένες σκελίδες σκόρδου. 
Αφήνουμε να κρυώσει και ο άρρωστος πίνει ένα ποτήρι στις 5 μ. μ. νηστικός.
Αυτό γίνεται 5—10 μέρες ή και περισσότερο αναλόγως της περιπτώσεως.


Πρέπει όμως να ετοιμάζεται το ραδικόζουμο καθημερινώς. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα