Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΣΕ 18 ΜΗΝΕΣ ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!


Tourkiko DimosievmaΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την έναρξη μιας πολύ κρίσιμης περιόδου η οποία μπορεί να οδηγήσει σε χρονικό διάστημα 18 μηνών ακόμα και στην διάλυση της Τουρκίας, προβλέπει ένα γνωστό αμερικανικό «Κέντρο Πολιτικής», πρόβλεψη     που όπως ήταν επόμενο προκαλεί έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας. 

 Τα γεγονότα που  θα συμβούν την επόμενη περίοδο, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, θα ωχριούν μπροστά στα σοβαρά επεισόδια που είχαν γίνει με αφορμή το πάρκο Γκαζί της Κωνσταντινούπολης και κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγήσουν σε αποσταθεροποίηση με σοβαρές συνέπειες στον ευρύτερο περίγυρο της Τουρκίας.

Η πανουργία της δύναμης

Η πανουργία της δύναμης
Είναι η ωμή βία η λύση σε κάθε διένεξη ή θα πρέπει να αναζητήσουμε τις έξυπνες στρατηγικές και λύσεις που οδηγούν στην επίτευξη της νίκης; Η ιστορία αποτέλεσε για μερικούς μεγάλους άνδρες μια έξυπνη παρτίδα σκάκι στην οποία ανέπτυξαν την ευφυία και τη στρατηγική τους. Είναι αρκετά ενδιαφέρον αλλά και διδακτικό να μελετήσουμε ορισμένα ιστορικά γεγονότα και να ανακαλύψουμε την πανουργία που επέδειξαν οι  σημαντικοί πρωταγωνιστές τους.
Η ιστορία της ανθρωπότητας είναι γεμάτη από συγκρούσεις και πολέμους οι οποίοι κατά βάση κρύβουν ανταγωνισμούς δύναμης και κυριαρχίας  μεταξύ εθνών, κρατών αλλά και φιλόδοξων ηγετών. Ωστόσο, σε αυτό το διεθνές πεδίο των ανταγωνισμών οι νικητές δεν αναδεικνύονται πάντοτε μέσα από τα πεδία των πολεμικών συγκρούσεων. Η πανουργία, η πανέξυπνη διπλωματία, η ευρηματική παραπλάνηση και η αξιοποίηση των αδυναμιών του αντιπάλου έχουν επιφέρει πολλές φορές τη νίκη σε μαι αμφίρροπη σύγκρουση. Νίκες που ήταν το αποτέλεσμα επίμονων και υπομονετικών προσπαθείων σπουδαίων ηγετικών φυσιογνωμιών που έχουν στιγματίσει με τις πράξεις τους τη ροή των ιστορικών γεγονότων. Θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι βασικός σκοπός είναι πάντα η τελική νίκη που μπορεί να έλθει μετά από δεκαετίες προσπαθειών και όχι οι εφήμερες και βραχυπρόθεσμες νίκες στα παιδία των μαχών. Κάτι  το οποίο μόνο ένας πανέξυπνος και διορατικός άνθρωπος μπορεί να συλλάβει και εφαρμόσει. Ας δούμε όμως μερικοές από αυτές τις ηγετικές φυσιογνωμίες.

Ο πόλεμος του Orson Welles


Ο πόλεμος του Orson Welles
Στις 30 Οκτωβρίου του 1938, παραμονή της γιορτής του Halloween, το αμερικανικό ραδιοφωνικό δίκτυο CBS μετέδωσε μία απίστευτη είδηση, που ωστόσο έγινε απόλυτα πιστευτή και αναστάτωσε μία ολόκληρη χώρα: την εισβολή εναντίον της Γης από τους κατοίκους του πλανήτη Άρη. Υπεύθυνος για την πρωτοφανή αυτή αναστάτωση ενός ολόκληρου λαού ήταν ο Αμερικανός ηθοποιός Orson Welles (1915-1985) και οι ηθοποιοί του συγκροτήματος «Μέρκιουρι», που τότε παρουσίαζαν μία ραδιοφωνική εκπομπή στο εν λόγω ραδιοφωνικό δίκτυο. Ο Welles στην εκπομπή του παρουσίαζε δραματοποιημένα διάφορα λογοτεχνικά έργα, όπως «Ο Κόμης Μόντε Κρίστο» ή «Ο Δράκουλας».

“ΦΡΑΝΚΕΝΣΤΑΪΝ”: Η Σκοτεινή Αλήθεια πίσω από τον Μύθο



Τον Ιανουάριο του 1818 εκδόθηκε στην Αγγλία ένα βιβλίο με τον τίτλο Φράνκενσταϊν ή Ο Σύγχρονος Προμηθέας, δίχως το όνομα του συγγραφέα, το οποίο περιέγραφε τα πειράματα ενός νεαρού επιστήμονα στην προσπάθεια να δώσει ζωή σ’ έναν νεκρό. Ένα γοτθικό μυθιστόρημα που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στο αναγνωστικό κοινό και πρόσφερε κύματα τρόμου και φρίκης. Λίγα χρόνια αργότερα επανεκδόθηκε, αλλά αυτή τη φορά με το όνομα της συγγραφέως του, της Μαίρης Σέλλεϋ, η οποία έγραψε στον πρόλογο ότι η ιδέα της ήρθε «σε όνειρο που είδα όντας ξύπνια». Από τότε το «τέρας» του Φράνκενσταϊν, το πλάσμα, έγινε η αρχετυπική μορφή όλων των δημιουργημάτων του ανθρώπου κατά την προσπάθειά του να νικήσει τον θάνατο, αλλά και να φτάσει στο επίπεδο του Θεού.
Η ίδια η Σέλλεϋ έγραψε για το έργο της: «η εφευρετικότητα δεν σημαίνει να δημιουργείς από το κενό, αλλά από το χάος, δηλαδή να υπάρχουν τα υλικά, σκοτεινά κι άμορφα, και να μπορείς να τους δώσεις μορφή», γι’ αυτό κι εμείς θα προσπαθήσουμε να ρίξουμε μια ματιά στο θολό και σκοτεινό χάος απ’ όπου ανέσυρε τα υλικά/αληθινά γεγονότα για να γράψει το αθάνατο μυθιστόρημά της.

Μύθοι για την ζάχαρη


Ο κυριότερος μύθος είναι ότι η μαύρη ζάχαρη είναι καλύτερη ή πιο υγιεινή από την άσπρη. Ας δούμε κάποια στοιχεία:
Η λευκή ζάχαρη έχει περάσει από περισσότερα στάδια επεξεργασίας για να φτάσει στη στεγνή και λευκή μορφή της, ενώ η μαύρη είναι πιο κοντά στην ακατέργαστη μορφή του τεύτλου και συγκεντρώνει περισσότερη μελάσα (Παχύρρευστο παράγωγο που προκύπτει από την επεξεργασία της ζάχαρης). Η μελάσα της δίνει σκούρο χρώμα και γλυκόπικρη γεύση. Πολλές φορές η μαύρη του εμπορίου δεν είναι τίποτε περισσότερο απο λευκή αναμεμιγμένη με μελάσα.

Παιδάκι πουλάει χαρτομάντιλα και διαβάζει τα μαθήματά του


kidwhoΤην φωτογραφία αυτή την ανάρτησαν δεκάδες site , με ποικίλους σχολιασμούς που βόλευαν είτε την πολιτική τους τοποθέτηση, είτε το μήνυμα που ήθελαν να περάσουν, ή απλά τον σκοπό τους – πως δηλαδή θα κάνουν μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα.
Κάποιοι έγραψαν ότι πρόκειται για παιδί των φαναριών
Κάποιοι για ρομά
Κάποιοι για την εθνικότητά του (Βούλγαρος, Ρουμάνος κτλ)
Κάποιοι για τον τόπο (Αθήνα , Θεσσαλονίκη , Χαλκίδα κτλ)
Το κάθε άρθρο διανθιζόταν με ότι μπορούσε να κατεβάσει η φαντασία σας ώστε να κάνει την ιστορία δακρύβρεχτη για να την προωθήσουν (κρύο, βροχή, ποιοι φταίνε, ποιες υπηρεσίες δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, συγκλονιστική, συγκινητική  κτλ)

Το ψέμα και η απάτη γύρω από τον αριθμό 666


Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθοςΟνομασία: 666truth.jpgΕμφανίσεις: 8Μέγεθος: 20.0 KBID: 11901
Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ελλάδα, την Ευρώπη, την Αμερική. Ο γραμμωτός κώδικας, δηλαδή ο bar code, δηλαδή το ηλεκτρονικό φακέλωμα, δηλαδή το ηλεκτρονικό σφράγισμα του αντίχριστου, δηλαδή ο 666.
Το κακό είναι οτι εν ετη 2013, ενω η ανθρωπότητα έχει καταφέρει να δημιουργήσει διαστημικό σταθμό , στην Ελλαδα, την χώρα που γέννησε την λογική και την ορθή σκέψη, έχουμε αρχίσει πάλι να πιστεύουμε σε φαντάσματα και φανατισμούς του μεσαίωνα.
Δεν είναι δυνατόν να ερμηνευτεί το πάθος και ο φανατισμός που προκαλεί η διαμάχη για τις ταυτότητες αν δεν συνυπολογιστεί ο πραγματικός τρόμος που προκαλεί σε ορισμένες μερίδες της ελληνική κοινωνίας η σύνδεση των νέων ταυτοτήτων (στις σημερινές ημέρες “η κάρτα του πολίτη”) με τον δαιμονικό αριθμό «666» και με το λεγόμενο σφράγισμα του αντίχριστου. Από το βήμα της λαοσύναξης στη Θεσσαλονίκη ο Αρχιεπίσκοπος (σημ. το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε το 2000) δεν δίστασε να επικαλεστεί την απειλή του «666» και να ταυτιστεί έτσι με τις φονταμενταλιστικές ομάδες των παραεκκλησιαστικών οργανώσεων.

Μάθε πώς να εξαφανίζεις γρήγορα τις μελανιές!

Mελανιές? Kαι όμως μπορούμε να τις "σβήσουμε"αρκετά γρήγορα!

Με μαϊντανό:

στο ψυγείο μας σχεδόν πάντα έχουμε μαϊντανό. Παίρνουμε λοιπόν μια χούφτα από τα φύλλα του και αφού τα πολτοποιήσουμε και τα κάνουμε μιά πηχτή πάστα τα βάζουμε επίθεμα πάνω στην μελανιά. 

Πράξεις που για αυτόν σημαίνουν... αγάπη


Μπορεί στις γυναίκες να αρέσουν τα μεγάλα και ρομαντικά λόγια και ένα «σ'αγαπώ» να είναι αρκετό για να τις ανεβάσει στα ουράνια, για τους άνδρες όμως τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Οι άνδρες είναι πρακτικοί, παρορμητικοί και γι'αυτούς οι πράξεις συχνά μετρούν περισσότερο ακόμα κι από τα πιο τρυφερά λόγια. Τι εννοούμε;

Ο άνδρας θέλει από εσάς...

Το Νησάκι Στη Λίμνη

91f1f0898415aac1130ef9b2c7c0c328
Ξέρω τι σκέφτεσαι. Η Σλοβενία δεν έχει νησιά. Που να τα βρει. Καλά καλά δεν έχει ακτές.
Κι όμως. Έχει ένα, που στέκει μόνο του στην μέση της λίμνης Μπλεντ.
Το οποίο έχει απάνω μια όμορφη εκκλησία, γοτθικού ρυθμού, με έναν πύργο 52 μέτρων. Μια ιστορία λέει, πως όταν γίνονται γάμοι σ'αυτή την εκκλησία, πρέπει ο γαμπρός να κουβαλήσει την νύφη ως την κορυφή του πύργου -99 σκαλιά.
Κοίτα:

Η γενοκτονία των Ελλήνων

Η ιστορία μας διδάσκει να μην ξεχνάμε τους φίλους μας,
είναι οι ΙΔΙΟΙ που ΣΗΜΕΡΑ καθορίζουν την ζωή μας. 
Ο ξεριζωμός και η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: Η γενοκτονία των Ποντίων (1916 – 1923) με 353.000 νεκρούς αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες γενοκτονίες του αιώνα μας. Τον Φεβρουάριο του 1994 η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου, ημέρα που ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα, ως Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο μικρασιατικό Πόντο την περίοδο 1916-1923.
Η αναγνώριση αυτή, παρόλη την εβδομηκονταετή καθυστέρηση, δικαίωσε ηθικά τον ποντιακό ελληνισμό και συνέδεσε το σύγχρονο ελληνισμό με την ιστορική του μνήμη. Γιατί η ήττα του 1922, η «νέα τάξη πραγμάτων» που επικράτησε τότε, με την απόλυτη συνενοχή ολόκληρου του ελλαδικού πολιτικού κατεστημένου, περιόρισαν ουσιαστικά όχι μόνο τα γεωγραφικά όρια του ελληνισμού αλλά και τα διανοητικά. Ο περιορισμός των πνευματικών νεοελληνικών οριζόντων είχε άμεση αντανάκλαση στη ελλειμματική ιστορική μνήμη των σύγχρονων Ελλήνων.
Πριν από τον όρο «Γενοκτονία» υπήρχε ο όρος «Εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας». Η γενοκτονία ως όρος διαμορφώθηκε κυρίως στη δίκη της Νυρεμβέργης το 1945, όπου δικάστηκε η ηγεσία των ναζιστών εγκληματιών του πολέμου. Συγκεκριμένα ο όρος σημαίνει τη μεθοδική εξολόθρευση, ολική ή μερική, μιας εθνικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας.
Πρόκειται για ένα πρωτογενές έγκλημα, το οποίο δεν έχει συνάρτηση με πολεμικές συγκρούσεις.
Ο γενοκτόνος δεν εξοντώνει μια ομάδα για κάτι που έκανε, αλλά για κάτι που είναι. Στην περίπτωση των Ελλήνων του Πόντου, επειδή ήταν Έλληνες.

0,25% πριν από το μηδέν


Real Economy
Δεν μπορούμε να αποφύγουμε το φυσικό κανόνα, σύμφωνα με τον οποίο ότι 
δεν αναπτύσσεται, έστω ελάχιστα, πεθαίνει – επομένως, όταν ο καπιταλισμός 
σταματήσει εντελώς να παράγει ανάπτυξη, θα πάψει να υπάρχει
.
Κάθε πολίτης πρέπει να γνωρίζει ότι, υπάρχει μία θεμελιώδης διαφορά μεταξύ της «πραγματικής οικονομίας», καθώς επίσης της «χρηματοπιστωτικής οικονομίας» – πόσο μάλλον εάν δεχθούμε ότι, η σημερινή κρίση χρέους οφείλεται, μεταξύ άλλων, στην περιορισμένη γνώση των οικονομικών εκ μέρους ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού.
Σε μία «πραγματική οικονομία» οι κεφαλαιακές αγορές ομολόγων (χρέους), εμπορευμάτων και μετοχών, ως ποσοστό επί του ΑΕΠ, είναι σχετικά μικρές – ενώ ο βασικός στόχος τους είναι να μετατρέψουν τις αποταμιεύσεις σε επενδύσεις.
Σε μία «χρηματοπιστωτική οικονομία», ή σε μία «μονεταριστικά καθοδηγούμενη οικονομία», οι κεφαλαιακές αγορές είναι πολύ μεγαλύτερες από το ΑΕΠ – ενώ μετατρέπουν τις αποταμιεύσεις όχι μόνο σε επενδύσεις, αλλά όλο και πιο συχνά σε κολοσσιαίες κερδοσκοπικές φούσκες.
Αυτό δεν σημαίνει πως δεν δημιουργούνται φούσκες σε μία πραγματική οικονομία – είναι όμως πολύ λιγότερο συχνές, ενώ έχουν πολύ πιο περιορισμένο μέγεθος, συγκριτικά με το μέγεθος της οικονομίας. Επομένως, όταν «εκρήγνυνται», έχουν την τάση να προκαλούν «ελεγχόμενες» ζημίες.
Σε μία χρηματοπιστωτική οικονομία όμως, όπως η σημερινή, η επενδυτική μανία, η κερδοσκοπία χωρίς όρια και οι χρηματιστηριακές φούσκες είναι τόσο μεγάλες, ώστε η έκρηξη τους να προκαλεί τεράστιες ζημίες – ένα γεγονός που συνήθως συμβαίνει όταν κανείς δεν το περιμένει, έχοντας πάψει πια να είναι προσεκτικός.

Σούπες: 9 «μυστικά» που ίσως δεν γνωρίζατε

Ζεστή, αχνιστή, εξόχως θρεπτική, η σούπα είναι το κατ’ εξοχήν γεύμα του χειμώνα. Είτε ως ορεκτικό, είτε ως κυρίως γεύμα, παρασκευάζεται εύκολα και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της διατροφής μας. Τώρα που ο καιρός μας τα χάλασε, ας αρχίσουμε να μαθαίνουμε τα μυστικά της για τον χειμώνα που πλησιάζει...

Σήμερα η τέχνη του μαγειρέματος μιας νόστιμης και ζεστής σούπας είναι μάλλον παραμελημένη. Πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν τις έτοιμες συσκευασμένες σούπες ή εκείνες σε μορφή σκόνης, με ελάχιστα θρεπτικά συστατικά, από το να μπουν στη διαδικασία παρασκευής μιας ολόφρεσκης και θρεπτικής, σπιτικής σούπας.
Σε πολλές εθνικές κουζίνες όμως, όπως είναι η ρωσική, η γαλλική ή η ιταλική, οι φρέσκιες σούπες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της μαγειρικής τους τέχνης και κουλτούρας.
Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικά στοιχεία από άλλους λαούς του κόσμου, που αφορούν τη σούπα και πιθανόν να μην γνωρίζατε…

Η αυτοεκτίμηση ως αυτογνωσία - Δύο συμβουλές

Ευστράτιου Παπάνη

Η αυτοεκτίμηση αντανακλά τη σχέση που έχουμε με το θάνατο. Η ύπαρξή της σε υψηλά επίπεδα κατά την ενήλικη ζωή επιβεβαιώνει τη συνειδητοποίηση του εφήμερου, ενώ η απουσία της, την προσκόλληση σε αυτό. Η μεγαλύτερη απώλεια για τον ευάλωτο άνθρωπο είναι η ανικανότητά του να αντιληφθεί τη χρονική εναλλαγή και την προσέγγιση του αμετάκλητου αυτού γεγονότος, που νοηματοδοτεί όλα τα υπόλοιπα.

Η καθημερινότητα είναι έτσι δομημένη ώστε να εξαπατά. Πίσω από την κίβδηλη σταθερότητα ελλοχεύει η διαρκής μεταβολή, η αέναη ροή, η κίνηση και η ανατροπή. Ο εαυτός, για να διαφοροποιηθεί, διαρκώς αναζητά ή εφευρίσκει σημεία αναφοράς. Τα περικλείει με το μανδύα της μονιμότητας και επανέρχεται πεισματικά σε αυτά, για να τεκμηριώσει τους αυτοπροσδιορισμούς και να ανακατασκευάσει την αυτοεικόνα, ώστε να παραμένει κατ' επίφαση μόνο αναλλοίωτη. Οικογένεια, φίλοι, συντροφικότητα, επάγγελμα, κοινωνία, όλα συμβολικές νοηματοδοτήσεις, που λαμβάνουν, ανάλογα με τη συγκυρία, βαρύνουσα σημασία, επειδή στοιχειοθετούν την ερμηνευτική τού «εγώ». 

Τυφώνας «δυναμίτης» σαρώνει τις Φιλιππίνες - Κινδυνεύουν εκατομμύρια άνθρωποι (Βίντεος + Φωτογραφίες)

Ο πιο ισχυρός τυφώνας του κόσμου για φέτος!



Τουλάχιστον 3 νεκροί από τον τυφώνα Χαϊγιάν - Αγνοείται ένας άντρας, ο οποίος έπεσε από σκάλα πλοίου στο κεντρικό λιμάνι του Cebu - Σύμφωνα με τα ξένα μέσα ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί

Ο πιο ισχυρός τυφώνας του κόσμου για αυτή τη χρονιά πλήττει τις Φιλιππίνες. Οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου συγκλονίζουν και αφήνουν άφωνο κάθε άνθρωπο που δείχνει πάντα αδύναμος απέναντι σε ένα φυσικό φαινόμενο. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ξένα μέσα κινδυνεύει η ζωή εκατομμυρίων πολιτών, ενώ ήδη έχουν χάσει τη ζωή τους 3 άνθρωποι. Ο τυφώνας Χαϊγιάν έχει προκαλέσει εκτεταμένες πλημμύρες και καταστροφές κτιρίων στις πιο εκτεθειμένες περιοχές της χώρας.Το σύστημα κακοκαιρίας, κατηγορίας 5, φέρνει ανέμους 300 χλμ/ώρα και σηκώνει κύματα ύψους μέχρι και έξι μέτρων στο νησιωτικό σύμπλεγμα, αναγκάζοντας χιλιάδες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους αναζητώντας καταφύγιο.

ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΑ...



ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΑ...

Σε προηγούμενο κείμενο είχα αναφερθεί στη θαυμάσια εποχή που θα προκύψει στο μέλλον (και μην έχετε αμφιβολίες) της κατάργησης των μετρητών. Εδώ η αναφορά. Σετάκι φυσικά με τη κατάργηση του ζωντανού χρήματος θα είναι και η κατάργηση των ζωντανών γενικότερα.
Μπορείτε να πάρετε ήδη μια γεύση αν σκεφθείτε πως οι τελευταίες «ζωντανές» εκδηλώσεις σ΄ενα πολίτευμα που υποτίθεται λειτουργεί για τον πολίτη – τη δημοκρατία – είναι άκρως ενοχλητικές, επικίνδυνες και σιγά σιγά, μία μία βγαίνουν στη παρανομία.
Η κριτική, το βρισίδι, η επανάσταση, τα υπονοούμενα ανατροπής της υπάρχουσας τάξης, η στοχοποίηση ακόμα και με βαρύτατους χαρακτηρισμούς των ενόχων, όταν γίνονται από τα φατσοβιβλία, τα τουιτεράκια και γενικότερα καλωδιωμένα είναι φυσιολογικές ενέργειες.

H πρώτη εντύπωση δύσκολα αλλάζει



Τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο University of Western Ontario, έδειξαν ότι η πρώτη εντύπωση καθορίζει το άτομο στο περιβάλλον στο οποίο δημιουργήθηκε, ενώ οι μετέπειτα εμπειρίες επηρεάζουν αυτή την εντύπωση, μόνο όμως σε συγκεκριμένα πλαίσια. Ο εκέφαλος αποθηκεύει τις μετέπειτα εμπειρίες σαν εξαιρέσεις στον κανόνα, οι οποίες ισχύουν μόνο σε συγκεκριμένο περιβάλλον.

Για παράδειγμα αν κάποιος εργαζόμενος δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις, το να δείξει θετικά στοιχεία εκτός δουλειάς δεν θα αλλάξει και πολύ τα πράγματα. Το πείραμα περιλάμβανε τη παρουσίαση άγνωστων ατόμων σε υπολογιστή που συνοδεύονταν με θετικές είτε αρνητικές πληροφορίες.

Και η “τσίπα” έχει τη δική της ιστορία (που ξεκινά το 1883)


ΠΟΤΑΓΟΣΓράφει ο Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς
Είναι γνωστό πως οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία. Έτσι, ακούμε τις τελευταίες ημέρες, συχνά πυκνά, τη φράση «μα δεν έχουν τσίπα» ή «είναι ξετσίπωτοι»; Το ουσιαστικό «τσίπα» σημαίνει την πέτσα, την κρούστα αλλά και την ντροπή. Δηλαδή όταν λέμε δεν έχουν τσίπα εννοούμε δεν ντρέπονται. Παλαιότερα λεξικά έγραφαν πως τσίπα είναι ο λεπτός υμένας που περικαλύπτει κάτι, ιδιαιτέρως δε παρέπεμπαν στην πέτσα του γάλακτος. Ήταν μια λέξη της δημοτικής, η οποία χρησιμοποιούνταν σε διάφορα μέλη της Ελλάδας.
Μπήκε στο στόχαστρο των φιλόλογων το 1883, όταν τη χρησιμοποίησε σε άρθρο του ο γνωστός γιατρός και διακεκριμένος περιηγητής Παναγιώτης Ποταγός (1838-1904) (φωτό). Καταγόμενος ο ίδιος από τη Βυτίνα ισχυρίσθηκε ότι η λέξη «τζίπα», με την έννοια του δόγματος, είναι πελασγική και η χρησιμοποίησή της ήταν μια πρόσθετη απόδειξη πως οι κάτοικοι ήταν απόγονοι των Πελασγών.

Είναι υγιής ο κόλπος σου; Πώς θα το καταλάβεις

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, τα βακτήρια που ζουν φυσιολογικά στον γυναικείο κόλπο διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα, ενώ κάποιες φορές η συγκέντρωση και η σύνθεσή τους μπορούν να αλλάξουν δραματικά και γρήγορα, ακόμα και στην ίδια γυναίκα.
Το άρθρο  επιμελήθηκε ο Θ. Παλλαντζάς, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, συνεργάτης του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Τα νέα αυτά ευρήματα θέτουν έντονα το ζήτημα της αλλαγής των καθορισμένων πρακτικών διάγνωσης, θεραπείας και πρόληψης των κολπικών λοιμώξεων. Η διάγνωση μάλιστα της κολπίτιδας είναι πλέον πολύ πιο δύσκολο να τεθεί, από τη στιγμή που τα βακτήρια του κόλπου μεταβάλλονται. Με ποιο τρόπο μπορεί κανείς να είναι σίγουρος ότι πρόκειται για κολπίτιδα;

Ο ΧΑΡΟΣ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ

Φωτογραφία: Ο ΧΑΡΟΣ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ 


Η πιο παρεξηγημενη μορφη ειναι αυτη του Χαρου η ' Θαναταγγελου η' απλα μαυρου ...
Μιλωντας για την δυναμη αυτου του αγγελου συνηθως το μυαλο παει σε ζοφερα πηγαδια ερεβους γεματα τρομους και ταφους ..
Η διαφορα ειναι οτι εκει κατοικουν τα Τερατα και παντα τα ερποντα γιατι ακριβως επειδη ειναι αλογα οντα ( Χωρις λογικη ) με μονο οδηγο την ακορεστη πεινα που για εμας τους ανθρωπους θεωρητικα ειναι Δυναμη , 
( η αποκτηση της ενεργειας απο αλλες πηγες εκτος απο το αναλογο σωματικο κεντρο ,ειτε μεσω μαγειας ειτε σεξουαλικες πρακτικες κ.λ.π ) 
Ολα αυτα τα οντα καταληγουν να ειναι Τερατα δηλαδη ζωομορφες σκιες στα ταρταρα μεσα στο κρυο σκοταδι χαμηλα κατω στην παγωμενη υλη τοσο "πολυ κλεισμενα " που αδυνατουν να συλλαβουν την αγαπη και οτιδηποτε ανωτερο γιατι πως να το κανουμε το νηστικο αρκουδι δεν χορευει και δεν ερωτευεται ...
Ο Χαρος ειναι διαφορετικη περιπτωση .
Αν και το ονομα του δεν ειναι ελληνικο ,στην ετρουσκική μυθολογία ήταν ο Charun οι αρχαιοι ελληνες δεν θα κραταγαν ενα ονομα χωρις λογο αν δεν ειχε καποια σημασια ..
Ο Χαρων λοιπον αν και εχει συνδεθη το ονομα του με την Χαρη που ειναι λαθος ετυμολογικα και θα δουμε αμεσως γιατι, ειναι παρα πολυ σημαντικος γιατι το ονομα του ειναι συνθετο και δειχνει ακριβως τι κανει και πως ...
Το Χ στην αρχη του ονοματος του ειναι παρα πολυ σημαντικο γραμμα και οποιος εχει παρακολουθησει τα σεμιναρια της κας Ελενης Αλτανη στην Αλως θα εχει ακουσει επανειλημενα να το τοποθετει σε σημασια αμεσως μετα το Θ στους Αρρητους Λογους γιατι ειναι το εξεχων γραμμα στον Θεαίτητο ένα από τους διαλόγους του Πλάτωνα σχετικά με τη φύση της γνώσης
Οποιος διαβασει τους Αρρητους Λογους θα βρει ολοκληρη την ερμηνεια του ,στην περιπτωση μας αφορα την σημασια που του δινει και ο ιδιος ο Πλατωνας και ειναι ο ΧΩΡΟΧΡΟΝΟΣ ...
Το δευτερο συνθετικο αίρω ερμηνευεται ως τερματίζω περιορισμούς, απομακρύνω εμπόδια ,απομακρύνω κάτι αρνητικό .
Ειναι τρομερο το μυστικο που αποκαλυπτει το ονομα του αν ερμηνευτει συνολικα !!!
Αλλα αν ο Χαρων ειναι μονοδρομος προς τον ταφο ,τοτε γιατι .....Σύμφωνα με την Αινειάδα του Βιργίλιου (βιβλίο 6), η Κυμαία Σίβυλλα κατευθύνει τον Αινεία στο χρυσό κλώνο που είναι απαραίτητος για να διασχίσει το ποτάμι ενόσω είναι ακόμη ζωντανός και να επιστρέψει στον κόσμο ? 
Ο Ορφέας επίσης έκανε το ταξίδι στον κάτω κόσμο και γύρισε πίσω ζωντανός ?
Ο Δάντης Αλιγκιέρι ενσωμάτωσε τον Χάροντα στη Χριστιανική μυθολογία στη Θεία Κωμωδία του. Είναι ο πρώτος χαρακτήρας που κατονομάζεται από όσους συναντά ο Δάντης στην Κόλαση, στο τρίτο Άσμα της "Κόλασης"?
Ο Χ -ΑΙΡΩΝ ειναι το κλειδι και η πυλη ειναι το μεγαλο ανοιγμα που καταργει τον Χωρο και τον χρονο καθως το σωμα ως νεκρο κεῖμαι ( κείτεται ) μεσα στην απολυτη σιωπη και το σκοταδι την ωρα που η ψυχη χωρις ορια περνα τα πεπλα του Χρονου και του χωρου και καταργει ορια , αποστασεις , και καθε μετρο και φραγμο ...
Ο Ταξιδιωτης περπατα στην γη των δεινοσαυρων , πεταει με θεους και ανταλλαση λογια δικαια η 'αδικα ακουει με σαφηνια σκεψεις και ψιθυρους πλασματων που ειναι η και δεν ειναι στην ζωη ....
Ο ανθρωπος δεν ειναι πια ανθρωπος μετα απο αυτην την υπερβαση ειναι ενας νεκρος που εχει αναστηθει στο αδυτο φως και μπορει να δει το συνολο του Μεγακοσμου ....
Αυτα για την ωρα ....

Η πιο παρεξηγημενη μορφη ειναι αυτη του Χαρου η ' Θαναταγγελου η' απλα μαυρου ...

Μιλωντας για την δυναμη αυτου του αγγελου συνηθως το μυαλο παει σε ζοφερα πηγαδια ερεβους γεματα τρομους και ταφους ..


Η διαφορα ειναι οτι εκει κατοικουν τα Τερατα και παντα τα ερποντα γιατι ακριβως επειδη ειναι αλογα οντα ( Χωρις λογικη ) με μονο οδηγο την ακορεστη πεινα που για εμας τους ανθρωπους θεωρητικα ειναι Δυναμη ,
( η αποκτηση της ενεργειας απο αλλες πηγες εκτος απο το αναλογο σωματικο κεντρο ,ειτε μεσω μαγειας ειτε σεξουαλικες πρακτικες κ.λ.π ) .


Ολα αυτα τα οντα καταληγουν να ειναι Τερατα δηλαδη ζωομορφες σκιες στα ταρταρα μεσα στο κρυο σκοταδι χαμηλα κατω στην παγωμενη υλη τοσο "πολυ κλεισμενα " που αδυνατουν να συλλαβουν την αγαπη και οτιδηποτε ανωτερο γιατι πως να το κανουμε το νηστικο αρκουδι δεν χορευει και δεν ερωτευεται ...


Ο Χαρος ειναι διαφορετικη περιπτωση .

Συμβουλές για να απαλλαγείτε από τη δυσπεψία

Συμβουλές για να απαλλαγείτε από τη δυσπεψία!
Πώς θα αντιμετωπίσουμε σωστά το πρόβλημα.
Ένας στους τέσσερις θα παρουσιάσει το πρόβλημα κάποια στιγμή στη ζωή του. Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως η δυσπεψία αντιμετωπίζεται απλά και ανώδυνα.Μπορεί να περιλαμβάνει δυσφορία ή αίσθηση καψίματος στο στομάχι, ναυτία, μετεωρισμό, αέρια, ρεψίματα, ακόμα και εμετό, και μπορεί να οφείλεται είτε σε κάποια νόσο του πεπτικού, είτε στις διατροφικές συνήθειες και τον τρόπο ζωής των πασχόντων. Γι” αυτό αντιμετωπίστε τη σωστά.
Τις περισσότερες φορές η δυσπεψία είναι αποτέλεσμα της υπερφαγίας, της κατανάλωσης φαγητού με μεγάλη ταχύτητα, της κατανάλωσης τροφών πλούσιων σε λιπαρά ή της πρόσληψης τροφής κατά τη διάρκεια στρεσογόνων καταστάσεων. Το κάπνισμα, το αλκοόλ, η κούραση, κάποια φάρμακα καθώς και το στρες μπορούν επίσης να την προκαλέσουν ή να την επιδεινώσουν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα