Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Βουλγαρία: Νεαροί πεζοπόροι φωτογράφησαν εξωγήινο πλάσμα; σε δάσος κοντά στο Plovdiv!

Βουλγαρία: Νέοι πεζοπόρους φωτογράφηση ενός εξωγήινου πλάσματος σε ένα δάσος κοντά στο Plovdiv


Ο ερευνητής Stephen Hannard (ADG UK) δημοσίευσε  φωτογραφία που τραβήχτηκε από μια ομάδα νεαρών πεζοπόρων, που επιμένουν ότι φωτογράφησαν ένα εξωγήινο πλάσμα, χρώματος γκρι και ψηλό, μέσα σε ένα πυκνό δάσος κοντά στο Plovdiv της Βουλγαρίας. 
Η ημερομηνία της παρατήρησης είναι άγνωστη προς το παρόν, αλλά η ομάδα των αγοριών έκανε πεζοπορία στο χωριό Yundola, στα βουνά μεταξύ Ρίλα και Ροδόπης, όταν είχαν τη μυστηριώδη συνάντηση με ένα ον 3-4 μέτρων σε ύψος και γκρι δέρματος.

Τι στο διάβολο είναι αυτό το τέρας που βρέθηκε στο Βιετνάμ; (Βίντεο)



Πρόσφατα στο Karapaia, ένα ιαπωνικό site ειδήσεων με επίκεντρο τα περίεργα και τα παράξενα παρουσιάστηκε ένα βίντεο το οποίο δείχνει  ένα γιγαντιαίο τέρας  στο Βιετνάμ . Στο βίντεο βλέπετε ένα πλήθος από περίεργους θεατές που παρακολουθούν με προσοχή το τρομακτικό μεγαθήριο να ανυψώνεται πάνω σε ένα φορτηγό .


Αλλά τι θα μπορούσε να είναι; Ένα γιγαντιαίο σκουλήκι; Ένα πείραμα γενετικής που πήγε στραβά ;

Ὁ Ὀμπάμα κινδυνεύει


 δημοκρατία ἐπιτρέπει στὸν ψηφοφόρο νὰ ἐπιλέξῃ ὑποψηφίους γιὰ νὰ τοὺς στείλῃ στὴν χρυσὴ φυλακὴ τῆς ἐξουσίαςσὲ ἕναν κόσμο ποὺ ἐλέγχεται ἀπὸ τὰοἰκονομικοχρηματιστικὰ ἰδιωτικὰ συμφέρονταἀπὸ αὐτοὺς ποὺ  λαὸς ὀνομάζεικαπιταλιστέςὍσο πιὸ ψηλὰ προωθεῖται  ὑποψήφιος στὴν χρυσὴ αὐτὴ φυλακὴ,δηλαδὴ ἀπὸ βουλευτὴς γίνει ὑπουργόςἀπὸ ὑπουργὸς γίνει πρωθυπουργός καὶπρόεδροςτόσο γύρω του στενεύει τὸ ἀνώνυμο δίκτυο οἰκονομικῶν συμφερόντωνὅπου  ἀράχνη τοῦ καπιταλισμοῦ πλέκει ἕναν δαιδαλώδη κόσμο δεσμῶν ποὺκαθιστᾷ τὸν ὑποψήφιο ἀπολύτως ἔγκλειστο τοῦ συστήματος.  Δηλαδὴ ὁ πολιτικὸς καταντᾷ νὰ εὑρίσκεται κλεισμένος σὲ Γκουαντανάμο τρώγοντας χαβιάρι. Κάτι τέτοιο περιμένει τὸν Ἀλέξη Τσίπρα. Ἀντιθέτως, στὸν ὁλοκληρωτισμὸ ὁ ἡγέτης εἶναι ἐλεύθερος νὰ δράσῃ γιὰ τὸ καλὸ ἤ τὸ κακὸ τῶν πολιτῶν.

Ὁ Ὀμπάμα ἐπελέχθη ἀπὸ τὴν ἀμερικανικὴ δημοκρατία νὰ ἀνέβῃ σταδιακὰ τὴν κλίμακα τῆς ἐξουσίας κουβαλῶντας ὅλα τὰ ὄνειρα καὶ τὶς αὐταπάτες τοῦ ἀμερικανικοῦ λαοῦ. Ἐγνώριζε βέβαια ὅτι στὴν πορεία αὐτὴ θὰ εἰσέρχετο στὴν χρυσὴ φυλακὴ ποὺ τοῦ εἶχαν ἔτοιμη οἱ τραπεζῖτες, ἀλλὰ ἤλπιζε παρὰ ταῦτα ὅτι θὰ ἠδύνατο κάπως νὰ κινηθῇ. Ὅταν ἐπιτέλους ἀνέλαβε πρόεδρος τῶν ΗΠΑ στὶς 20 Ἰανουαρίου 2009, ἐξήγγειλε μία σειρὰ προοδευτικῶν μέτρων ὅπως ὅτι θὰ ἔκλεινε τὸ κολαστήριο τοῦ Γκουαντανάμο. Γιὰ νὰ τὸν προφθάσουν, οἱ ἀνώνυμοι τραπεζῖτες διπλασίασαν τὸ χαβιάρι ποὺ θὰ ἔτρωγε καὶ τοῦ ἔδωσαν, προτοῦ ἀκόμη προφθάσῃ νὰ δράσῃ τὸ Νομπὲλ Εἰρήνης! Ὁ ἴδιος διεμαρτυρήθη γιὰ τὴν τόσο μεγάλη βιασύνη τῶν ὑποστηρικτῶν του λέγοντας, "νὰ περιμένετε φίλοι νὰ κάνω πρῶτα κάποια εἰρηνικὴ κίνηση!"

Οι top 10 ταξιδιωτικοί μύθοι – Μην το τρως το παραμύθι!


10-travel-mythsΤώρα που έγινες κοσμοπολίτης, πώς γίνεται να πιστεύεις ακόμα αυτές τις μπαρούφες;
Τα ταξίδια έχουν γίνει πλέον πανεύκολα -και οικονομικότερα από ποτέ- και οι αποδράσεις σου στον κόσμο έχουν αυξηθεί κατά πολύ. Κι αυτά είναι καλά νέα! Με τις αερογραμμές και τα σύγχρονα συστήματα ταχείας μεταφοράς ο κόσμος έγινε μικρότερος και πολύ πιο προσιτός
Ωστόσο, φαίνεται πως ο φόβος για το άγνωστο παραμένει.
Όπως και παλιότερα, οι ιστορίες για τα μακρινά τα μέρη είναι συνήθως διαστρεβλωμένες, υπερβολικές και -ως έναν βαθμό- κατασκευασμένες. Οι «μισές» αυτές αλήθειες και οι μύθοι που τις συνοδεύουν είναι το απαραίτητο αλατοπίπερο κάθε ταξιδιωτικής εμπειρίας! Πώς αλλιώς θα φανεί εξωτικό, μυστηριακό και περιπετειώδες το ταξιδάκι σου; Κι όταν γενικευτούν οι περιπέτειές σου στη μακρινή Ινδία, έχουμε έναν καλοστημένο μύθο για μια χώρα άγνωστη. Σαν τις διηγήσεις του Marco Polo δηλαδή για τους σκυλοκέφαλους ιθαγενείς…
Απ’ όλους πάντως τους ταξιδιωτικούς μύθους που φιγουράρουν κατά καιρούς, αυτοί οι 10 είναι οι διαπρεπέστεροι! Κάποιοι έχουν ένα μικρό έρεισμα στην αλήθεια αλλά διαστρεβλώνονται από υπερβολές, άλλοι πάλι είναι απλές βλακείες. Απόλαυσε (και μάθε)…

Τυφώνας Χαϊγιάν: Οι πλούσιοι αγνοούν την κλιματική αλλαγή, οι φτωχοί την πληρώνουν


11.11.13
Ενώ ο Χαϊγιάν χτυπούσε τις Φιλιππίνες, οι πολιτικές ελίτ στις συνομιλίες του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή αφήνουν τις φτωχές χώρες να προχωρήσουν και πάλι μόνες τους, σχολιάζει ο John Vidalστον Guardian.

Γνώρισα τον Naderev Sano πέρυσι στην Ντόχα, όταν οι κυβερνήσεις του κόσμου είχαν συνάντηση για τις ετήσιες συνομιλίες του ΟΗΕ για το κλίμα. Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της αντιπροσωπείας των Φιλιππίνων ήταν ταραγμένος.

Ο τυφώνας Μπόφα, «υπερ-τυφώνας» κατηγορίας πέντε, με 282 χλμ/ώρα, μόλις είχε περάσει από την νήσο Μιντανάο. Ήταν η 16η μεγάλη καταιγίδα της χρονιάς, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν χάσει τα σπίτια τους και περισσότερα από 1.000 είχαν πεθάνει. 


Ο Sano και η ομάδα του γνώριζαν καλά τα μέρη που είχε πλήξει περισσότερο. 

«Κάθε καταστροφική εποχή τυφώνα μας κοστίζει 2% του ΑΕΠ μας και η ανοικοδόμηση κοστίζει ένα επιπλέον 2% , το οποίο σημαίνει ότι χάνουμε περίπου 5% της οικονομίας μας κάθε χρόνο από καταιγίδες. 

Το μυστήριο της αυτοθεραπείας μεγαλώνει: Φαινόμενο Placebo

Το μυστήριο της αυτοθεραπείας μεγαλώνει  Φαινόμενο Placebo
Το πείραμα
Μην το προσπαθήσετε σπίτι σας. Πολλές φορές στην ημέρα και για πολλές ημέρες προκαλείτε πόνο σε κάποιον. Ελέγχετε τον πόνο με μορφίνη μέχρι την τελευταία ημέρα του πειράματος, όπου αντικαθιστάτε την μορφίνη με αλατούχο διάλυμα. Μαντέψτε: το αλατούχο διάλυμα θα κάνει τον πόνο να εξαφανιστεί!
Αυτό είναι το φαινόμενο placebo: με κάποιον τρόπο, κάποιες φορές, ένα ολόκληρο τίποτα μπορεί να είναι εξαιρετικά ισχυρό. Στην πραγματικότητα δεν είναι ακριβώς ένα τίποτα. Όταν ο Fabrizio Benedetti του Πανεπιστημίου του Τορίνο στην Ιταλία έκανε το παραπάνω πείραμα, έκανε έναν τελευταίο ελιγμό προσθέτοντας ναλοξόνη (naloxone) στο αλατούχο διάλυμα. Η ναλοξόνη είναι ένα φάρμακο που μπλοκάρει τα αποτελέσματα της μορφίνης στο αλατούχο διάλυμα. Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα ήταν πως μ” αυτή την προσθήκη εξαφανίστηκε το αναλγητικό αποτέλεσμα του αλατούχου διαλύματος.
Τι συμβαίνει λοιπόν;

Κακουργήματα για έξι γαλακτοβιομηχανίες

Του Παναγιώτη Στάθη



Κακουργήματα κατά έξι γαλακτοβιομηχανιών απήγγειλε η Ελληνική Δικαιοσύνη μετά από καταγγελίες παραγωγών που παραπέμπουν στο λεγόμενο «καρτέλ του γάλακτος».

Ήδη η Δικαιοσύνη η οποία καλεί  μεγαλοστελέχη γνωστών γαλακτοβιομηχανιών για τις εναρμονισμένες πιέσεις που φέρονται να ασκούσαν σε παραγωγές ώστε να τους εξαναγκάσουν να μειώσεις τις τιμές. 

Ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς Σπύρος Γεωργουλέας έστειλε κλήσεις σε απολογία προς δέκα άτομα, διευθύνοντες συμβούλους και εκτελεστικά στελέχη των γαλακτοβιομηχανιών Μεβγάλ, Φάγε, Νεστλέ, Αγνό-Κολιός, Δέλτα και Όλυμπος την περίοδο  2004-2006. 

Η Θεωρία Μ

the hitchhiker's guide to the galaxy


Η απάντηση στο έσχατο ερώτημα της Ζωής, του Σύμπαντος και των Πάντων: Καθ’ όλη την ιστορία της επιστήμης, ήρθαν στο φως μια σειρά ολοένα και πιο βελτιωμένων θεωριών, ή μοντέλων, από τις ιδέες του Πλάτωνα μέχρι την κλασική θεωρία του Νεύτωνα και τις σύγχρονες κβαντικές θεωρίες. Εύλογα θα ρωτούσε κανείς; Άραγε, θα φτάσει ποτέ αυτή η πορεία σε κάποιο τέρμα , σε μια τελική θεωρία του Σύμπαντος, η οποία να συμπεριλαμβάνει όλες τις δυνάμεις και να προβλέπει το αποτέλεσμα κάθε παρατήρησης που μπορούμε να κάνουμε, ή θα συνεχίζουμε εσαεί να βρίσκουμε ολοένα και καλύτερες θεωρίες, αλλά ποτέ τη μια και μοναδική εκείνη θεωρία που δεν επιδέχεται περαιτέρω βελτίωση.
Δεν έχουμε ακόμη κάποια οριστική απάντηση στο ερώτημα αυτό, διαθέτουμε όμως έναν υποψήφιο για την τελική Θεωρία των Πάντων – αν υπάρχει πραγματικά κάτι τέτοιο- η οποία ονομάζεται θεωρία Μ. Η θεωρία Μ είναι το μοναδικό μοντέλο το οποίο έχει όλες τις ιδιότητες που πιστεύουμε ότι πρέπει να έχει μια τελική θεωρία.

«Είναι χειρότερα κι από την κόλαση»-Εικόνες αποκάλυψης



Εικόνες βιβλικής καταστροφής στις Φιλιππίνες- Δείτε τα βίντεο
Τις πληγές τους μετρούν οι Φιλιππίνες μετά το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν που σήμερα έφτασε στο Βιετνάμ με ισχυρούς ανέμους, αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
Στις Φιλιππίνες διατυπώνονται εκτιμήσεις για δέκα χιλιάδες νεκρούς ενώ οι αρχές μιλούν για καταστροφή άνευ προηγουμένου. Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς φαγητό, χωρίς νερό, με ισοπεδωμένα σπίτια, με σορούς να κείτονται στους δρόμους, με τα νοσοκομεία γεμάτα τραυματίες και τις ιατρικές προμήθειες να τελειώνουν. Οι Φιλιππίνες περιμένουν με αγωνία τη βοήθεια που στέλνουν χώρες και οργανισμοί από όλο τον κόσμο.

Μη με εγκαταλείψεις!




 «Μην με εγκαταλείπεις για λίγες μέρες διακοπών»!

Το να μην εγκαταλείψεις το σκυλί σου για λίγες μέρες διακοπών δεν είναι πράξη καλοσύνης. Πράξη καλοσύνης είναι να μαζέψεις ένα ζώο από το δρόμο και να του προσφέρεις τροφή και στέγη.

Αλλά το να μην το εγκαταλείψεις για ένα ταξίδι ή οποιονδήποτε άλλο λόγο δείχνει υπευθυνότητα. Ή μάλλον όχι. Ούτε αυτό είναι, γιατί το καθήκον κι η ευθύνη παραπέμπουν στο «πρέπει», στην υποχρέωση που έχουν αρνητική χροιά.

Στον απόηχο του τυφώνα Haiyan


Στον απόηχο του μεγάλου τυφώνα Haiyan, το νησιωτικό κράτος των Φιλιππίνων κείτεται γκρεμισμένο σε ερείπια. Μεγάλη είναι η θλίψη γι’ αυτούς τους ανθρώπους, για όσους έχασαν τη ζωή τους και ιδιαίτερα για εκείνους που παραμένουν πίσω σ’ έναν κόσμο τώρα αγνώριστο. Πολλοί από τους κατοίκους των νησιών άφησαν τον πλανήτη, οι ενέργειές τους αποσύρθηκαν από τα σώματά τους, σε εκτέλεση των συμβολαίων της ψυχής τους που συμφωνήθηκαν πριν από τη γέννηση.
Ο σκοπός του θανάτου τους, το γεγονός αυτής της φαινομενικής θυσίας, ήταν να αφυπνίσει τη συμπόνια που υπάρχει μέσα σ’ όλες τις καρδιές της υπόλοιπης ανθρωπότητας. Νιώστε αυτή τη συμπόνια να αυξάνει μέσα στα στήθη όλων σας, παρόλο που ίσως να ζείτε σε περιοχές ανέγγιχτες ακόμα από καταστροφή. Αναγνωρίστε ότι αυτό το συναίσθημα είναι μια ένδειξη του πόσο συνδεδεμένοι είστε με το σύνολο των άλλων όντων, που ονομάζεται ανθρωπότητα.

Ένα πανίσχυρο εργαλείο που αποκρύπτει το περιεχόμενο που σας ενοχλεί στο Facebook και το Twitter

rather1



Με την όλο και πιο συχνή χρήση του Διαδικτύου, είναι κατανοητό ότι ένας μεγάλος αριθμός  ανθρώπων ρίχνουν μια ματιά στη ροή ειδήσεων σε κάθε δεδομένη στιγμή. Μπορεί να είναι το πρωί, όταν θέλετε να διευθετήσετε κάποια πράγματα πριν ξεκινήσετε την εργασία σας, μπορεί να είναι κατά τηΜε  διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος σας, ακόμη και όταν αποσύρεστε για να ξεκουραστείτε τη νύχτα.

Τώρα, το πρόβλημα φαίνεται να είναι ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν μπορείτε να ελέγξετε στη ροή των ειδήσεων σας. Δεν μπορείτε να ελέγξετε τους ανθρώπους που δημοσιεύουν (κατά τη γνώμη σας) ανούσιο περιεχόμενο στη ροή δεδομένων σας. Μπορεί να είναι ένας από τους φίλους σας που παίζει κάποιο ανόητο παιχνίδι και σας ενημερώνει για το σκορ. Υπάρχουν πολλά τέτοια εκνευριστικά πράγματα, κυρίως στο Facebook .

Το Rather  είναι ένα νέο εργαλείο που υπόσχεται να σας ηρεμήσει, αποκρύπτοντας όλο το περιεχόμενο που νομίζετε ότι είναι ενοχλητικό. Έρχεται ως μια απλή επέκταση στον Chrome που μπορείτε να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε δωρεάν.

Το σκεπτικό του Rather είναι μάλλον απλό.

Απίστευτα πράγματα που μπορείς να φτιάξεις εύκολα για το σπίτι σου!

Απίστευτα πράγματα που μπορείς να φτιάξεις εύκολα για το σπίτι σου!

Απίστευτα πράγματα που μπορείς να φτιάξεις εύκολα για το σπίτι σου ή για δώρο!

Η επιστημονική μάχη πίσω από την γεωπολιτική στην Αρκτική


Η επιστημονική μάχη πίσω από την γεωπολιτική στην Αρκτική
Σύμφωνα με τη Σύμβαση για το Δίκαιο της θάλασσας του 1982, οι χώρες μπορούν να επεκτείνουν το όριο της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) των 200 ναυτικών μιλίων, εφόσον αποδείξουν ότι τα διάφορα υποθαλάσσια υψώματα και ράχες που διεκδικούν έχουν σχέση με την ηπειρωτική χώρα. Ότι στην πραγματικότητα δηλαδή, αποτελούν τη φυσική συνέχεια της ηπείρου.
Αλλά και αυτό το όριο, έχει τους δικούς του περιορισμούς. Η αύξηση του ορίου δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 150 μίλια. Δηλαδή, αν η Ρωσία αποδείξει ότι οι υποθαλάσσιες ράχες, Λομονόσοφ και Μεντελέγιεφ που διεκδικεί, είναι η φυσική συνέχεια της ηπείρου, τότε μπορούμε να αυξήσουμε το εξωτερικό όριο της ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας κατά 150 ν.μ από τις γραμμές βάσης από τις οποίες μετράται το πλάτος της χωρικής θάλασσας. Όχι όμως περισσότερο.
Ωστόσο, υπάρχει εξαίρεση στη διάταξη αυτή, που επιτρέπει την υπέρβαση του εξωτερικού ορίου των 350 ν.μ. Για να ισχύσει όμως αυτή η οριοθέτηση, θα πρέπει να αποδείξουμε ότι η ίδια η ηπειρωτική πλάκα εισέρχεται στον Ωκεανό. Τότε, η Ρωσία θα μπορεί να «διευρυνθεί» όχι μόνο με τις υποθαλάσσιες οροσειρές, Λομονόσοφ και Μεντελέγιεφ, αλλά και στα μεταξύ των μεσοωκεάνειων ραχών, τη λεκάνη Ποντβόντνικοφ και τμήμα της λεκάνης Μακάροφ. Αν μπορέσουμε να πείσουμε τους αντιπάλους μας, και πρωτίστως τους αμερικανούς επιστήμονες, για τη θέση μας, θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τον περιορισμό των 350 ν. μιλίων και να διεκδικήσουμε μια πολύ μεγάλη έκταση, που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Η μέρα που σίγησε ο «Αττίλιο»





Δεκαεννιά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο Βασίλης Δουρίδας, ο θρυλικός «Αττίλιο», έφυγε από τη ζωή κάνοντας φτωχότερη την οικογένεια του Ολυμπιακού. Και όχι μόνο. Παρέα με την τρομπέτα του και με πηγή δύναμης την αληθινή και ανιδιοτελή...αγάπη για την ομάδα του, ο Αττίλιο μεγάλωσε γενιές και γενιές Ολυμπιακών στο Καραϊσκάκη. Πολύ περισσότερο, αποτέλεσε ένα από τα τελευταία σύμβολα μιας άλλης εποχής του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τσαρλατανιστάν; Στάθης


Τσαρλατανιστάν;
Μετά την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα είναι το κύριως ερώτημα που εγείρεται: θα είναι στο εξής οι μέρες αυτής της κυβέρνησης μετρημένες ή θα συνεχίσουν αμέτρητες οι άθλιες πράξεις της, ώσπου να εκμετρήσει το ζειν και η τελευταία ελπίδα αυτής της χώρας;
Αμέσως μόλις η πρόταση μομφής κατατέθηκε, αλλά και αμέσως μόλις η συζήτηση στη Βουλή άρχισε, ένας θλιβερός χορός σοφιστειών σχηματίσθηκε – κάτι σαν το χορό στις αρχαίες τραγωδίες, που, όμως αντί να διεκτραγωδεί τον γόο και το βογγητό της κοινωνίας, άρχισε να της βγάζει τη
γλώσσα κορυβαντιώντας με το παράλογο, βακχιζόμενη με τη φθηνή ειρωνεία και τον γελοιοδέστατο κυνισμό. «Α! σας ευχαριστούμε που μας συσπειρώσατε», λες και το επίδικο αυτής της υπόθεσης είναι η επικοινωνιακή του διαχείριση κι όχι αν θα χάσουν κι άλλοι άνθρωποι τις δουλειές τους, τα σπίτια τους και κάποιοι τη ζωή τους.

Δυο καγκελόπορτες...Πολυτεχνείο 1973- Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση 2013: 40 χρόνια ελληνικής ιστορίας



Αν το σκεφτείς, η μεταπολίτευση ήταν ο χρόνος ανάμεσα σε δυο καγκελόπορτες

Στην άκρη της γης


Hieronymous Bosch, The temptation of St Anthony (λεπτομέρεια)
Ο κόσμος γύρω καίγεται, στα παλιά δέντρα φυτρώνουν νέες σπίθες, ζούμε για την ημέρα που η φωτιά θα νικήσει το κύμα. Δεν σταμάτησαν ποτέ οι πόλεμοι, τα αμπέλια στη Μεσόγειο και οι λειχήνες στο Θιβέτ μεγαλώνουν πάνω σε ανενεργές νάρκες, κάθε γενιά κληροδοτεί στην επόμενη το δικό της Βατερλό.
Το κορμί μου όμως καίγεται
Έτσι ήταν πάντα θα πεις, οι πόλεμοι θα σταματήσουν όταν η γη θα εκραγεί. Ψάχνοντας για σωτηρία σε έναν κόσμο που αρνείται να σωθεί, στέλνουμε μικρές κραυγές απελπισίας εναλλάξ με κιτρινισμένα γράμματα βοήθειας, τα δικά μας μπουκάλια ταξιδεύουν στην θάλασσα κουβαλώντας μια ρωγμή και έναν δανεικό αναπτήρα.

Είναι ο χρόνος


New York Movie, Edward Hopper
New York Movie, Edward Hopper
Οι φίλοι μου λένε ότι είμαι συμβιβαστικός. Προσπαθώ πάντα να στέκομαι στη μέση της γέφυρας, και ενώ σε κάθε όχθη ο κόσμος τραβάει τον δρόμο του κατηγορώντας ή αδιαφορώντας για τους απέναντι, εγώ τους καλώ όλους να ανέβουν στη γέφυρα για να βουλιάξουμε παρέα. Φέρομαι διπλωματικά λένε, αρνούμαι ή αργώ πολύ να πάρω θέση, προτάσσω την ανάγκη μου για μη-σύγκρουση ακόμα κι όταν η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι. Αυτή η μη-σύγκρουση καταλήγει σε μη-θέση, και η μη-θέση με την σειρά της στην αποστασιοποίηση.

Η barbie και ο Κen-ken στην κοινωνία του θεάματος


exposicao-barbie-ken004_large
Αυτή τη περίοδο όπου και να κοιτάξεις γύρω σου υπάρχουν παντού όμορφες γυναίκες. Απλά περπατάς στο δρόμο,είσαι σε ένα βαγόνι τρένου,σε μπαρ θα δεις σίγουρα τουλάχιστον μια ωραία ύπαρξη.
- Και που πήγε πως βρέθηκα χθες βράδυ εγώ με αυτήν;!!
- Περίμενε μη βιάζεσαι.
Στη κοινωνία που ζούμε οι βιομηχανίες καλόπισης Γυναικών δεν θα κλείσουν ποτέ.Κομμωτήρια,νυχάδικα,ρουχάδικα,μαγαζιά με κρέμες, αρώματα κλπ, κλπ.Ας μην έχει να βγει καλά-καλά μια κοπέλα σε ένα από τα μαγαζιά ομορφιάς θα πάει. Γύρω της κυκλοφορούν γυναίκες που ενώ είναι κατά τη δικιά της θεωρία όχι τόσο όμορφες όσο εκείνη με τα καλλυντικά που έχουν βγει δείχνουν πιο όμορφες και αυτό δεν της αξίζει. Τι κάνει λοιπόν; Ρίχνεται και εκείνη στο χορό,να προλάβει την εξέλιξη των άλλων γυναικών. Πάει σόπινγκ, καλεί και τις φίλες της για να μην νοιώθει μόνη (ενοχές αλλιώς), βάζει την επικάλυψη ότι κάνει shopping-therapy (δεν βαριέται να κάνει κάτι τέτοιο αντίθετα ξεκουράζεται) και ψάχνει πως θα είναι μπροστά από τις άλλες.

Όμηρος, Ψυχολόγος και αναζητητής Μέρος Πρώτο


Jean_Auguste_Dominique_Ingres,_Apotheosis_of_Homer,_1827
Ένα κείμενο που παραλληλίζει την πορεία των ηρώων στα βιβλία Ιλιάδα κ΄ Οδύσσεια με την παλινδρόμηση που έχει ο καθένας μας σε διάφορα στάδια της ζωής του, κατά τη διάρκεια της εσωτερικής αναζήτησης προς το καλύτερο εσωτερικό εαυτό ( γνώθι σ αυτόν). Αν και η βάση είναι ο Οδυσσέας, θα αναλυθούν στο πρώτο κεφάλαιο αρκετοί ήρωες οι οποίοι περικλείουν κύρια χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που έχει ο καθένας μας.
Η Ιλιάδα όπως και η Οδύσσεια είναι κοινώς αποδεκτά 2 από τα καλύτερα, συμπυκνωμένα με διδάγματα βιβλία που έχουν δημιουργηθεί, από τότε που ο άνθρωπος ανακάλυψε την γραφή.(Βγάζουμε τα θρησκευτικά βιβλία εκτός διαγωνισμού, για ευνόητους λόγους.) Οι ήρωες σημαντικοί για την εξέλιξη των δύο αυτών έργων, μας δίνουν την εντύπωση πως ήταν κύριοι ενός συγκεκριμένου πνεύματος, χαρακτήρα εξού και ότι τις περισσότερες φορές μίλαγαν με έναν και μόνο θεό, που στο βιβλίο μπορούμε να τους δούμε και ως προστάτες τους.

#accounts_xeftiles ΤΡΟΛΛΛΛΛΛΛΑΡΟΥΝ ακούγοντας Καζαντζίδη



                        Στην πρώτη εκπομπή του στο star #stoneniko ο Χατζηνικολάου είχε καλεσμένο τον κ.Στουρνάρα,τον υπουργό οικονομικών.Η εκπομπή πήγε πολύ καλά και ο Χατζηνικολάου έφτασε εκείνο το βράδυ απο τα 1800 mentions που είχε τα 5400 περίπου,αριθμός πολύ υψηλός και απολύτως φυσιολογικός για μία τέτοια εκπομπή!


                        Ένα μήνα αργότερα όμως η Μενεγάκη έδωσε δώρο ένα ρολόι απο την εκπομπή της και πέτυχε το θαυμα του αιώνα,κατάφερε μία Παρασκευή μεσημέρι σε μία εκπομπή που βλέπουν κυρίως νοικοκυρές να ξεπεράσει τα 23000 mentions,απο τα οποία τα 19000 έγιναν εκείνη την μέρα!


                        Και όλα αυτά πριν ο κ.Σαμαράς υποσχεθεί free wifi σε όλη τη χώρα!

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ



Η δυστυχία έχει πολλά πράγματα να σου δώσει, που δεν μπορεί να σου τα δώσει η ευτυχία. Η ευτυχία σου παίρνει πολλά πράγματα. Η ευτυχία παίρνει όλα όσα είχες ποτέ, όλα όσα ήσουν ποτέ. Η ευτυχία σε καταστρέφει! Η δυστυχία θρέφει το εγώ σου και η ευτυχία είναι βασικά μια κατάσταση χωρίς εγώ.

Αυτό είναι το πρόβλημα, το επίκεντρο του προβλήματος. Γι’ αυτό οι άνθρωποι το βρίσκουν δύσκολο να είναι ευτυχισμένοι. Γι’ αυτό, εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο έχουν αποφασίσει να ζουν μίζερα και δυστυχισμένα. Αυτό σου δίνει ένα πάρα πολύ αποκρυσταλλωμένο εγώ. Όταν είσαι δυστυχισμένος, υπάρχεις. Όταν είσαι ευτυχισμένος, δεν υπάρχεις. Μέσα στη δυστυχία αποκρυσταλλώνεσαι, μέσα στην ευτυχία σκορπίζεσαι.
Αν αυτό γίνει κατανοητό, τότε τα πράγματα γίνονται ξεκάθαρα.

Η δυστυχία σε κάνει ιδιαίτερο. Η ευτυχία είναι ένα συμπαντικό φαινόμενο. Δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο σ’ αυτήν.

Όσσο : διδάσκω τη ζωή, την αγάπη, τη μουσική και τη σιωπή


Δεν θέλω να προσηλυτίσω κανέναν. Θέλω, απλά, ο καθένας να είναι ο εαυτός του. Θέλω ν' αλλάζω όλες τις αρνητικές στάσης ζωής, που έχουν επιβληθεί στον άνθρωπο κ' έτσι να τελειώσει κάθε μορφή σκλαβιάς και ν' αρχίσει ο χορός αυθόρμητα... Εγώ διδάσκω τη ζωή, διδάσκω την αγάπη, τη μουσική, διδάσκω τη σιωπή. Για μένα, αυτά είναι τα στοιχεία κάθε αυθεντικής θρησκευτικότητας.

Οι φόβοι τους (των «ισχυρών» ) προέρχονται βασικά από το γεγονός ότι οι βάσεις τους είναι πλέον σαθρές, δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Εγώ, αντίθετα, μπορώ να σας προσφέρω όλες τις αιτίες για τις οποίες η ύπαρξή τους είναι ένα εμπόδιο στην πρόοδο του ανθρώπου. Κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν τους ανθρώπους στο παρελθόν, για να τους εκμεταλλεύονται.

Τα 9 πράγματα που ίσως δε γνωρίζεις για… σένα.......!!!!


Α, να σου πω εγώ που ξέρω» πετάγεται πάντα (σχεδόν) ο συνομιλητής σας, για να συμπληρώσει κάθε απορία σας. Λοιπόν έφτασε η ώρα, να τον…κατατροπώσετε με τις πληροφορίες σας.

Η αλήθεια είναι ότι η φιγούρα του παντογνώστη είναι αρκετά ενοχλητική (έως και εκνευριστική, μη σας πω, τις περισσότερες φορές). Ακόμη πιο εκνευριστικό βέβαια, είναι όταν συλλαμβάνουμε τον εαυτό μας να γινόμαστε αυτός ο παντογνώστης. Αλλά, φτάνει ως εδώ η αυτοκριτική, γιατί πλέον, μετά τις πληροφορίες που θα σας δώσουμε, δεν θα υπάρχει καν λόγος να εκνευρίζεστε, γιατί πολύ απλά θα κατέχετε όλες τις συγκλονιστικές αυτές πληροφορίες, που ενδεχομένως μέχρι σήμερα δε γνωρίζατε για τον ίδιο σας τον…εαυτό.

Αλκοόλ: Καταρρίπτοντας (;) τους μύθους


Σε διάστημα μικρότερο των έξι μηνών, στο in2life μόνο έχουν, μεταξύ άλλων, δημοσιευτεί οι εξής ειδήσεις: ένα ποτήρι κρασί την ημέρα μας βοηθά να χάσουμε βάρος, ένας στους 25 θανάτους στην Ευρώπη προκαλείται από το αλκοόλ, το αλκοόλ βοηθά στην καταπολέμηση των αρθριτικών, το αλκοόλ είναι πιο επικίνδυνο από ορισμένα ναρκωτικά και το αλκοόλ καταπολεμά την άνοια και το Αλτσχάιμερ. Ζαλιστήκατε; Κι αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Σχεδόν κάθε εβδομάδα δημοσιεύεται και μια νέα έρευνα σχετικά με τις θετικές ή τις αρνητικές συνέπειες του αλκοόλ, τα (κατά τι αυθαίρετα) όρια κατανάλωσης των αλκοτέστ, και τον υπ’ αριθμόν 7.492 ορισμό του αλκοολισμού

Η τέχνη της συμβίωσης. Ένας Ινδιάνικος μύθος

simviosi-indianoi
Ένας πανάρχαιος μύθος των ινδιάνων Σιου, λέει πως ήρθαν κάποτε στη σκηνή του γέρου μάγου της φυλής, πιασμένοι χέρι χέρι, ο Άγριος Ταύρος, ο πιο γενναίος και τιμημένος νέος πολεμιστής, και το Ψηλό Σύννεφο, η κόρη του αρχηγού, μια από τις ωραιότερες γυναίκες της φυλής.
"Αγαπιόμαστε" αρχίζει ο νέος.
"Και θα παντρευτούμε" λέει εκείνη.
"Και αγαπιόμαστε τόσο που φοβόμαστε..."
"Θα θέλαμε κάποιο μαγικό, ένα χαϊμαλί, ένα φυλαχτό..."
"Κάτι που θα μας εγγυάται ότι θα είμαστε για πάντα μαζί."

Tο Μονοπατι της Αγαπης. Το Μονοπατι του φοβου.




Υπαρχουν δυο κυριες πηγες συναισθηματων : η μια ειναι ο φοβος , και ολα τα συναισθηματα που πηγαζουν απο αυτον. και η αλλη ειναι η αγαπη και ολα τα συναισθηματα που πηγαζουν απο αυτην.

Βιωνουμε και τα δυο συναισθηματα , αλλα αυτο που υπερισχυει στους καθημερινους ανθρωπους ειναι ο φοβος.

Ας περιγραψουμε λοιπον ορισμενα χαρακτηριστικα της αγαπης και του φοβου , για να κατανοησουμε αυτα τα δυο συναισθηματα.

Ο κόλιανδρος στην καταπολέμηση του άγχους




Ο λόγος για τον κόλιανδρο που εκτός από ένα πολύ αρωματικό μπαχαρικό διαθέτει και πολλές θεραπευτικές ιδιότητες.
Συμβάλλει μεταξύ άλλων στην καταπολέμηση του άγχους, στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και στην αντιμετώπιση της κόπωσης και της ημικρανίας. Θεωρείται επίσης ότι συμβάλλει στη μείωση των μυϊκών πόνων και των πόνων των αρθρώσεων σε άτομα που πάσχουν από αρθρίτιδα ή ρευματισμούς.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα