Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Όταν οι σκέψεις μας επηρεάζουν το περιβάλλον μας


aura-mind-over-matter
H ιδέα δεν είναι καινούρια, αλλά δεν είναι πολλοί εκείνοι που επιχείρησαν να την αποδείξουν επιστημονικά, με εξαίρεση την Κβαντική Φυσική, που έχει ρίξει αρκετό φως σε αυτό το πεδίο τα τελευταία χρόνια.
Ο δρ. Konstantin Korotkov, καθηγητής Φυσικής στο πανεπιστήμιο της Αγ. Πετρούπολης, υποστηρίζει ότι τόσο οι θετικές όσο και οι αρνητικές μας σκέψεις επιδρούν ανάλογα στο περιβάλλον μας.
«Έχουμε αναπτύξει τη θεωρία ότι η συνείδησή μας είναι κομμάτι του υλικού κόσμου που μας περιβάλλει και με αυτή μπορούμε να επηρεάσουμε τα πάντα γύρω μας» δηλώνει.

Νέα Τάξη Πραγμάτων...Κάνοντας Τέχνη Την Κωλοτρυπίδα...Η ισοπέδωση Της Τέχνης Από Τον Πολιτισμό Της Χέστρας


Ο ανθρώπινος πολιτισμός στο κατώτατο σημείο. Πως κατάντησε έτσι ο άνθρωπος;

Τόσο πολύ άρρωστοι είμαστε πια;

Έκθεση που χρηματοδοτείται από κρατικό χρήμα στο μουσείο Serralves της Πορτογαλίας.

 Είναι η πρώτη  που έχει ως θέμα την κωλοτρυπίδα και ονομάζεται ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ!!!

Ο καλλιτέχνης υπερασπίζεται την δημιουργικότητα και την ελευθερία της έκφρασης...κτλ κτλ αναφέρει  η ιστοσελίδα που παρουσιάζει την έκθεση.
Νομίζουμε ότι το ανθρώπινο ον μέσα από την ανάπτυξη, την εξέλιξη και με το πνεύμα ενός δημιουργού θεού, μπορεί να εξυψώσει το πνεύμα και το μυαλό  μέσα από την τέχνη. Αυτό που σήμερα ονομάζεται "σύγχρονη τέχνη" είναι μια φούσκα που μεταλαμπαδεύει σε όποιον προσπαθεί να αποκαλείται καλλιτέχνης, την απόλυτη περιφρόνηση αυτών των κατευθυντήριων γραμμών αξιοπρέπειας.

Ο δεκάλογος υγιεινής της ευαίσθητης περιοχής!


Μάστιγα αποτελούν για τις γυναίκες τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην ευαίσθητη περιοχή.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Γυναικολόγων μια στις τρεις ταλαιπωρείται από φαγούρα εσωτερικά ή εξωτερικά καθώς και από δύσοσμες κολπικές εκκρίσεις εξαιτίας διαφόρων φλεγμονών των γεννητικών οργάνων.

Όπως ανέφεραν οι γυναικολόγοι στο «Congress on Women's Health & Disease» αρκετές φορές μια φλεγμονή προκαλείται από μικρόβια που μεταδίδονται μέσω της σεξουαλικής επαφής ή από μια πρόσφατη θεραπεία με αντιβιοτικά (τα οποία καταστρέφουν τα «φιλικά» βακτήρια, που διατηρούν τα κολπικά ένζυμα σε φυσιολογικά επίπεδα)".Για την δυσάρεστη αυτή κατάσταση έχουν ενοχοποιηθεί όμως και τα συνθετικά εσώρουχα. 

Πως αλλάζουν τους άντρες οι γυναίκες

Πατέρας και κόρη
Ως κόρες , αδελφές , γυναίκες , ή συνεργάτες.
Πολλές πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι η στενή σχέση των αντρών με τις γυναίκες μπορεί να αλλάξει σημαντικά τη στάση και τη συμπεριφορά τους, στο σπίτι και στην εργασία, είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο :
Οι άντρες επιχειρηματίες όταν κάνουν γιους, αμείβουν συνήθως  λιγότερο τους υπαλλήλους τους και περισσότερο τους ίδιους. Αυτό όμως δεν ισχύει με τις κόρες. Στην πραγματικότητα, οι άνδρες επιχειρηματίες με πρωτότοκες κόρες αμείβουν περισσότερο τους υπαλλήλους τους, και δίνουν μεγαλύτερες αυξήσεις στις γυναίκες υπαλλήλους.  [ 1 ]
Επιπλέον, οι άνδρες που έχουν κόρες είναι λιγότερο προσκολλημένοι στους παραδοσιακούς ρόλους των φύλων. Για παράδειγμα, είναι λιγότερο πιθανό να συμφωνούν με την άποψη ότι "η θέση της γυναίκας είναι στο σπίτι", και πιο πιθανό να συμφωνούν ότι και οι άνδρες θα πρέπει να πλένουν τα πιάτα και να κάνουν άλλες δουλειές στο σπίτι. [ 2 ]

Τριαντενοί λίντσαραν αθίγγανους γιατί μάζευαν (!!!) ηλεκτρικές συσκευές και σίδερα από τα πλημμυρισμένα σπίτια και επιχειρήσεις

tsigganos-3''Δεν φτάνει η πίκρα, ο πόνος και η αγανάκτηση, έχουμε και τους τσιγγάνους να προσπαθούν να μαζεύουν τις ηλεκτρικές συσκευές και σίδερα από τα πλημμυρισμένα σπίτια και επιχειρήσεις'' έλεγαν μεταξύ άλλων κάτοικοι της Ιαλυσού! Σε μία περίπτωση (ίσως κι άλλες) λίντσαραν έναν τσιγγάνο όταν αυτός αρνήθηκε να ακούσει τους αγανακτισμένους Τριαντενούς!!! Αποτέλεσμα? Να κάνουν... καλοκαιρινό το φορτηγάκι του αθίγγανου !

Η ιστορία ενός μολυβιού

Το παιδί κοιτούσε τη γιαγιά του που έγραφε ένα γράμμα. Κάποια στιγμή τη ρώτησε:

- Γράφεις μια ιστορία που συνέβη σε εμάς; Και μήπως είναι μια ιστορία για μένα;
Η γιαγιά σταμάτησε να γράφει, χαμογέλασε και είπε στον εγγονό της:
- Όντως γράφω για σένα, Ωστόσο, αυτό που είναι πιο σημαντικό κι από τις λέξεις είναι το μολύβι που χρησιμοποιώ. Θα ήθελα, όταν μεγαλώσεις, να γίνεις σαν κι αυτό.

Το παιδί, περίεργο, κοίταξε το μολύβι και δεν είδε τίποτα το ιδιαίτερο.
- Αφού είναι το ίδιο με όλα τα μολύβια που έχω δει στη ζωή μου!

ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΑΛΗΝΗ



ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ & ΓΑΛΗΝΗ

ΥΛΙΚΑ
* Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ. 

ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ:
* ΑΞΙΖΩ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΣΑΝ ΘΕΊΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΜΟΥ.
* ΕΙΜΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΣΑΝ ΘΕΊΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.
* ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΑΣ.
* ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ 'Η ΘΑ ΓΙΝΕΙ, ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΟΥ.
* Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ.
ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΟΙΣΗΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΒΑΙΝΟΥΝ.

Κύστη κόκκυγα: Πώς να την αντιμετωπίσετε


Κύστη κόκκυγα: Πώς να την αντιμετωπίσετε
Μήπως τον τελευταίο καιρό έχετε ενοχλήσεις ή πόνο στην περιοχή του κόκκυγα; Ίσως είναι δυνατό να αποφύγετε την ταλαιπωρία της επέμβασης.

Διαβάστε πώς προκαλείται η κύστη κόκκυγος και τι πρέπει να κάνετε.

Η νούμερο ένα αιτία για τη δημιουργία της κύστης είναι οι τρίχες που βρίσκονται στη μεσογλουτιαία πτυχή και εισχωρούν στους σμηγματογόνους αδένες της περιοχής του κόκκυγα. Από τα συνηθέστερα συμπτώματα είναι ο οξύς πόνος κατά την κίνηση.

Τι να κάνετε αν έχετε κύστη κόκκυγα

To πολιτικό σκηνικό καταρρέει


Τίποτα τελικά δεν θα µείνει όρθιο από το υφιστάµενο πολιτικό σκηνικό στις επόµενες βουλευτικές εκλογές, όποτε και σε όποιο πολιτικό κλίµα κι αν γίνουν αυτές. Αυτή την αναπότρεπτη εξέλιξη τη συνειδητοποιούν σταδιακά ολοένα και περισσότεροι βουλευτές όλων των κοµµάτων και προσαρµόζουν ανάλογα την πολιτική συµπεριφορά τους, επιλέγοντας και προτάσσοντας τακτικές προσωπικής πολιτικής επιβίωσης. Καµιά κοµµατική πειθαρχία δεν υφίσταται πλέον σε κανένα κόµµα. Μόνο η αποτροπή των εκλογών πάση θυσία ενώνει τους βουλευτές όλων των κοµµάτων πλην του ΣΥΡΙΖΑ.
Όλοι αντιµετωπίζουν τον Σαµαρά και τον Βενιζέλο σαν… πολιτικά ζόµπι, από τα οποία θα απαλλαγούν -συµβολικά µιλώντας- τη νύχτα των επόµενων βουλευτικών εκλογών.

ΜΑΝΤΕΙΟ ΔΕΛΦΩΝ "ΤΟ ΧΑΣΜΑ"



                                                            
Το Μαντείο των Δελφών ήταν το γνωστότερο μαντείο της Αρχαίας Ελλάδας και του τότε γνωστού κοσμου. Βρίσκεται στους Δελφούς. Θεωρείται ο ομφαλός του κόσμου, γιατί, σύμφωνα με την παράδοση, όταν ο Ζευς άφησε δύο αετούς, έναν προς την Ανατολή και έναν προς την Δύση, συναντήθηκαν στους Δελφούς. Ήταν αφιερωμένο στον θεό Απόλλωνα. Η Πυθία ήταν το διάμεσο, με το οποίο επικοινωνούσε ο θεός, και έδινε τους χρησμούς, που καταγράφονταν.
 
Κάθε τέσσερα χρόνια τελούνταν οι Πυθικοί αγώνες, προς τιμήν του Απόλλωνα, και που προσπάθησε να αναβιώσει ο Άγγελος Σικελιανός.
 

Στην ίδια περιοχή προϋπήρχε από παλαιότερες εποχές ένα πρωτόγονο μαντείο, στο οποίο λατρευόταν η θεα Γη (μυκηναϊκή εποχή). Αγαλματίδια της θεάς έχουν βρεθεί στα ερείπια του ναού της Αθηνάς Προναίας καθώς και σε αυτόν του Απόλλωνα. Αιτία της ίδρυσης μαντείου ήταν η ύπαρξη ενός χάσματος, από το οποίο έβγαιναν αέρια, επιτρέποντας έτσι το να περνούν οι άνθρωποι σε μια κατάσταση έκστασης. Με τον καιρό, περισσότεροι θεοί λατρεύτηκαν μαζί με τη Γη. Σύμφωνα με την μυθολογία, φύλακας του Μαντείου ήταν ο δράκος Πύθωνας, τον οποίο σκότωσε ο Απόλλων. Την Γεωμετρική περίοδο, το μαντείο πέρασε υπό την εξουσία του Απόλλωνα, όπως μαρτυράται και από την αλλαγή από πήλινα γυναικεία ειδώλια σε μπρούτζινα αντρικά. Στην Ιλιάδα αναφέρεται σαν ένας πλούσιος και ιερός χώρος. 

Υπάρχουν μεγάλες ευθύνες λένε οι συγγενείς του αγνοούμενου στην Κρεμαστή (Βίντεο)

Υπάρχουν μεγάλες ευθύνες λένε οι συγγενείς του αγνοούμενου στην Κρεμαστή


Δύσκολες ώρες ζουν οι συγγενείς του τελευταίου αγνοούμενου που απέμεινε, μετά και την ανεύρεση του Γιάννη Μπαϊράμη ένα χιλιόμετρο πιο μακρυά από το σημείο που βρέθηκε το αυτοκίμητο του στην Παστίδα.

Ρόδος: Συγκλονίζουν αδερφός και θείος της 27χρονης δασκάλας (Βίντεο)

Οι συγγενείς της άτυχης δασκάλας στη Ρόδο - video


Συγκλονιστικό είναι το ξέσπασμα μπροστά στην κάμερα του αδερφού και του θείου της 27χρονης Αναστασίας Κατσαρού από τα Ψαχνά Εύβοιας, οι οποίοι ζητούν ευθύνες για το θάνατο της νεαρής δασκάλας.

«Την έφεραν από τα Ψαχνά. Για να πεθάνει εδώ. Την έστειλαν εδώ και η θέση στα Ψαχνά είναι κενή. Η αδελφούλα μου…» ψελλίζει με λυγμούς ο αδερφός της άτυχης κοπέλας.

Η εικόνα από το αυτοκίνητο είναι «μαχαιριά» στην καρδιά. Η άτυχη κοπέλα προσπάθησε να τα βάλει με τη μανία της φύσης αλλά δεν στάθηκε τόσο τυχερή όσο ο 35χρονος συνάδερφός της ο οποίος βρισκόταν στο ίδιο αυτοκίνητο.

Ο πόνος και η οργή της οικογένειας της 27χρονης είναι ανείπωτοι, ενώ δεκάδες «γιατί;» ζητούν απαντήσεις.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΗΛΟ!!! Έχετε πονοκέφαλο; Μυρίστε ένα...


Αν αισθάνεστε ότι το κεφάλι σας πάει να σπάσει, κανένα πρόβλημα...

Στη φρουτιέρα θα βρείτε τη λύση. Δοκιμάστε να μυρίσετε ένα πράσινο μήλο και αμέσως θα ανακουφιστείτε....

Το Φύλλο Ελιάς και τα Οφέλη για την Υγεία


 Η καλύτερη εποχή για συγκομιδή των φυλλων της ελιας είναι μεχρι τώρα το Νοέμβριο γιατί έχουν απορροφήσει όλους τους χυμού από το δένδρο.

Το εκχύλισμα από το Φύλο Ελιάς φαίνεται ότι μπορεί να μειώσει την χοληστερίνη και το σάκχαρο, αλλά και την πίεση του αίματος. Επίσης έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να αντιμετωπίσει μικρόβια και μύκητες, ενώ ενδείξεις υπάρχουν ότι μπορεί να έχει και αντικαρκινική δράση. 
Τα περισσότερα στοιχεία προκύπτουν από μελέτες που έγιναν σε ζώα ενώ λίγες είναι αυτές που αναφέρονται σε ανθρώπους. Χρειάζονται όμως να γίνουν μεγαλύτερες μελέτες, για να μπορέσει να προσδιορισθεί η δόση και να ελεγχθεί η ασφάλεια, όταν χορηγείται σε ανθρώπους.

Υποκατάστατο του καφέ από τον κήπο μας


Ο καφές είναι για αρκετούς μια σχεδόν απαγορευμένη απόλαυση, λόγω της καφεΐνης. Ακόμα και οι decaf καφέδες μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα. Υπάρχει, όμως, η δυνατότητα να φτιάξουμε τον δικό μας καφέ χωρίς καθόλου καφεΐνη!

Λίγα λόγια για το κιχώριο
Το ριζώδες κιχώριο  {Cichorium intybus var. sativum} είναι ένα φυτό που σχηματίζει μακριά σαρκώδη ρίζα, από την οποία μπορούμε να φτιάξουμε ένα υποκατάστατο του καφέ που δεν θα έχει καθόλου καφεΐνη! Καλλιεργείται στην ευρώπη και είναι συγγενές είδος με γνωστά σαλατικά όπως τα αντίδια, το ραντίτσιο κ.α. Το φυτό έχει χνουδωτό βλαστό και φτάνει σε ύψος 40-100 εκ.

Τα φύλλα του είναι λογχοειδή και τα λουλούδια του έχουν ανοιχτό μπλε χρώμα.

ΜΕΛΙΣΣΟΧΟΡΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΠΗ ΖΩΣΤΗΡΑ!

Έρπης ζωστήρας:Το βότανο που διώχνει πόνο και φαγούρα


Έρπης ζωστήρας Το βότανο που διώχνει πόνο και φαγούρα


Ο πόνος που προκαλεί ο έρπης ζωστήρας είναι πολλές φορές αφόρητος, ενώ η φαγούρα που προκαλεί στο σημείο που έχει εκδηλωθεί, κυρίως στη μέση, είναι το λιγότερο …εκνευριστική.
Ένα μυστικό που μπορεί να συνδυαστεί με τη φαρμακευτική αγωγή και μετά από συμβουλή του γιατρού, είναι η επάλειψη της πάσχουσας περιοχής, με μελισσόχορτο.

Η ΒΑΡΕΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΜΥΡΤΩ...ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΚΑΚΟΠΟΙΟΣ ΤΗΣ ΜΥΡΤΩΣ

Για να είναι σε θέση η Μυρτώ να τρώει και να επικοινωνεί χρειάζεται ένα ιατρικό μηχάνημα, το οποίο για να αποκτηθεί έγινε έρανος στη Βοστώνη των ΗΠΑ, όπου βρίσκεται το θύμα του Πακιστανού.
Εγώ, εδώ στην Ελλάδα, δεν συμμετείχα στον έρανο, όμως το κράτος, χωρίς έρανο, μου βουτάει τα λεφτά μου για να ταϊζει στη φυλακή τον Πακιστανό. Πρόκειται για την απόλυτη εκμηδένισή μου.

Παγκόσμιες ανακατατάξεις


Εθνικισμός
Ο φεουδαρχισμός, καθώς επίσης η αποικιοκρατία, επιστρέφουν θριαμβευτικά στην 
Ευρώπη – ενώ ηγέτες, τους οποίους δεν εξέλεξε κανείς, αποφασίζουν για το 
μέλλον 
της ηπείρου μας, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν.

*Στη φωτογραφία:Le Pen (Γαλλία), Strache (Αυστρία), Wilders (Ολλανδία)


Άπληστοι, υπάλληλοι των τραπεζών και χωρίς όραμα οι πολιτικοί σε ολόκληρη τη Δύση, αποτελούν μία τεράστια συστημική απειλή – επειδή θα προκαλέσουν μία επανάσταση, έχοντας χάσει το μέτρο, με θύματα τη δημοκρατία και την ειρήνη”.

Οι προειδοποιήσεις.. Γιατί τα βουνά είναι για να τα ανεβαίνεις, όχι για να σε τρομάζουν.."

Βρίσκεσαι στο πουθενά.
Μια ανάσα μόλις πριν τον γκρεμό.
Ακροβατείς.
Πολλοί θα είναι πρόθυμοι να σε βοηθήσουν να πέσεις.
Ορισμένοι θα σου απλώσουν το χέρι για να σε σώσουν.
Άλλοι θα σου ρίξουν ένα βλέμμα για να καταλάβεις μόνος σου.

Εσύ, τι θα κάνεις;
Θα διευκολύνεις τους πρώτους;
Θα πιαστείς από τους δεύτερους σας δεκανίκι;
Θα στηριχτείς στις δικές σου δυνάμεις;
 Ή θα κάτσεις εκεί κατάχαμα να κλαις;

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ




Βεβαίως και είναι ανίσχυροι οι άνθρωποι απέναντι στις θεομηνίες και στις φυσικές καταστροφές. Υπάρχουν όμως θεομηνίες, που μια πολιτισμένη και ευνονούμενη πολιτεία μπορεί και πρέπει να τις αντιμετωπίζει με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. 

Κάτι τέτοιο, δεν συνέβη προχθές στο νησί μας με αποτέλεσμα να θρηνούμε 4 ανθρώπινες ζωές. 
Οσο και να θέλει να δικαιολογήσει κανείς την κατάσταση, στερείται λογική το γεγονός ότι εδώ και δεκαετίες η τοπική και κεντρική εξουσία δεν έχει καταφέρει να φτιάξει μια γέφυρα στην Κρεμαστή. 

Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ συνεισφέρει η Ρόδος στην εθνική οικονομία αλλά... μια γέφυρα δεν δικαιούται, διότι έτσι κρίνουν οι μανδαρίνοι του αθηνοκεντρικού κράτους και οι πρόθυμοι συνεργάτες τους σε τοπικό επίπεδο. 

Βήχας, παραγωγή πτυέλων αποτελούν συμπτώματα της ΧΑΠ. Πως το κάπνισμα προκαλεί Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια;


του  Aλέξανδρου Γιατζίδη, Μ.D.

Ο χρόνιος βήχας και η παραγωγή πτυέλων αποτελούν τα συνηθέστερα συμπτώματα της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ).  Τα  συχνότερα συμπτώματα της νόσου  είναι:  βήχας, πτύελα, δύσκολη αναπνοή στην μυϊκή προσπάθεια, με σταδιακή επιδείνωση . Το πρόβλημα με τα συμπτώματα της νόσου αυτής είναι ότι έχουν τόσο ύπουλη εμφάνιση, ώστε οι πάσχοντες για κάποια χρόνια τα θεωρούν λανθασμένα σαν μία φυσιολογική συνέπεια του καπνίσματος και της ηλικίας που αυξάνεται. Αυτό οδηγεί στο να μην επισκέπτονται τον πνευμονολόγο προκειμένου να εξεταστούν και να υποβληθούν σε σπιρομέτρηση, που είναι η εξέταση που αποκαλύπτει την νόσο. Πολύ συχνά ξεκινούν νωρίς και διαρκούν για μακρύ χρονικό διάστημα, μέχρι ο ασθενής να εμφανίσει κλινικά έκδηλα την εικόνα της ΧΑΠ, με μείωση των αναπνευστικών δοκιμασιών. Ωστόσο όποιος παρουσιάζει χρόνιο βήχα και παραγωγή  πτυέλων δεν σημαίνει ότι θα αναπτύξει οπωσδήποτε ΧΑΠ, όπως και όποιος πάσχει από ΧΑΠ δεν είναι υποχρεωτικό να εμφανίζει χρόνιο βήχα.

Ξεφορτώσου τα σπυράκια με φύλλα βασιλικού




Έχεις σπυράκια και θέλεις να τα ξεφορτωθείς;
Δοκίμασε να τα εξαφανίσεις με φύλλα βασιλικού:

Ο Φλογισμένος ISON Κατά Την Προσέγγιση Του Στον Ήλιο!!!

Potw1346a (2)


ISON! "Ο Κομήτης του αιώνα ", που επισημάνθηκε για πρώτη φορά στον ουρανό μας τον Σεπτέμβριο του 2012, έχει λαμπρύνει έξοχα τις τελευταίες ημέρες, καθώς πλησιάζει στις 28 του Νοέμβρη στην στενή επαφή του με τον ήλιο. 
Εάν επιβιώσει της θερμότητας, της ακτινοβολίας  και της βαρύτητας του Ήλιου (τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν την διάλυσή του) μπορεί να υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες  να τον δείτε καθώς θα κινείται μακριά από τον ήλιο, οδεύοντας πίσω, προς τις ρίζες του στο μακρινό Νέφος του Oortπολύ πέρα από την άκρη του ηλιακού μας συστήματος.

Πείνα

13.12.41
Πείνα και αθλιότης στους δρόμους και στα σπίτια. Οι άνθρωποι πρίζονται. Πεθαίνουν στους δρόμους. Οι Γερμανοί αφαιρούν το παν. Τα τρόφιμα έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη. Το θέαμα ανθρώπων αναίσθητων από την πείνα στα πεζοδρόμια της Λεωφόρου Πανεπιστημίου είναι κάθε μέρα συχνότερο. [...] Στο σταθμό μια γυναίκα πέφτει μπροστά μου σαν κεραυνόπληχτη. Την σηκώνουν, μαζεύεται κόσμος και της δίνει λεφτά. Τι να τα κάνει;
(Ασημ. Πανσέληνος, Φύλλα Ημερολογίου (1941-1943), Αθήνα, Κέδρος, 1993, σ. 118-119)

Μεγάλες θλιβερές ουρές

"Οι ουρές είναι μεγάλες, είναι θλιβερές, με λυπημένους ανθρώπους που ακολουθούν μια δική τους αυστηρή πειθαρχία κοπαδιού. [...] Η μητέρα προσφέρθηκε να πάει στην ουρά του φούρνου. Έφυγα από το σπίτι στις εννιά το πρωί. Εκείνη είχε ξυπνήσει από τις εξήμισι. Πίστευε πως θα ήταν με τους πρώτους. Βρήκε να περιμένουν διακόσιοι άνθρωποι.

ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΕΥΜΑ…



Μέσα σε μια κοινωνία που μαστίζεται από την οικονομική κρίση, την ανεργία, την άσκοπη υπερκατανάλωση, την ατονία των παραδοσιακών αξιών και θεσμών, την μαζοποίηση με αποτέλεσμα την κατάργηση της ατομικής βούλησης, την αυξημένη εξειδίκευση με αποτέλεσμα την μείωση της χαράς της δημιουργικής πρωτοβουλίας, τα πάντα καταλήγουν σε ένα πολύ σημαντικό και σκληρό αποτέλεσμα,  το οποίο δεν είναι άλλο από το στοιχείο της αποξένωσης.
“Παρασκευή 22/11/13. Πλατεία Αμερικής, παράδρομος Σκαλιστήρη, φούρνος γειτονιάς: ενα παληκάρι 16 χρονών (όπως αποδείχθηκε αργότερα) μπαίνει μέσα και ευγενικά ζητάει από τον φούρναρη κάτι να φάει γιατί έχει μέρες.Ο φούρναρης σπεύδει να του δώσει τις δύο τελευταίες τυρόπιτες.Το παιδί κάθεται στο κατώφλι και με βουλιμία τρώει και τις δύο. Δευτερόλεπτα μετά αφήνει εκεί στο κατώφλι του φούρνου την τελευταία του πνοή. Είχε πολλές μέρες τελικά να φάει και ο εξασθενημένος του οργανισμός δεν άντεξε”.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα