Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Η ΔΕΥΑΡ, οι κεφαλοκυνηγοί και οι πρόθυμοι υποτακτικοί! Γράφει ο Γιώργος Υψηλάντης, Ναυπηγός, Μηχ/γος Μηχ/κός, Αν/τής Γενικός Διευθυντής ΔΕΥΑΡ


Ο Δήμος Ρόδου το 1955, μετασχηματίζοντας τον μέχρι τότε Οργανισμό Δημοτικών Υδραγωγείων Ρόδου (Ο.Δ.Υ.Ρ.), συστήνει με το Β.Δ. 4-5-1955 την Επιχείρηση Δημοτικών Υδραγωγείων Ρόδου (Ε.Δ.Υ.Ρ).

Το 1978, διευρύνεται ο σκοπός της Ε.Δ.Υ.Ρ. με το αντικείμενο της αποχέτευσης και με το Π.Δ. 64/23-1-1978 η επιχείρηση μετονομάζεται σε Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ρόδου (Δ.Ε.Υ.Α.Ρ.). 
Η Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. γράφει τη δική της ιστορία, κτίζοντας σε λιγότερο από τρεις δεκαετίες τις βασικές υποδομές της πόλης. Εξασφαλίζει άφθονο και καθαρό νερό στους κατοίκους, κατασκευάζει τα δίκτυα όμβριων και ακαθάρτων της πόλης και τους βιολογικούς καθαρισμούς επεξεργασίας των λυμάτων του βορείου τμήματος του νησιού. 
Δίνει δουλειά σε δεκάδες οικογένειες και συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, συμβάλλει στην ανάπτυξη του τόπου και αξιοποιεί μεθοδικά και αποτελεσματικά τους ευρωπαϊκούς πόρους.

Την επί δεκαετίες καλή αυτή πρακτική του Δήμου Ρόδου, έρχεται να την υιοθετήσει το Ελληνικό κράτος με το Ν.1069/80, ιδρύοντας σε όλη σχεδόν την επικράτεια τις γνωστές Δ.Ε.Υ.Α.

Η σημερινή ΔΕΥΑΡ προέκυψε το 2011 από τη συγχώνευση της ιστορικής Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. και των υπολοίπων πέντε Δ.Ε.Υ.Α. του νησιού που κι αυτές παρά το νεαρό της ηλικίας τους, είχαν να επιδείξουν σημαντικό έργο. Η νέα ΔΕΥΑΡ ανέλαβε και την άρδευση, ενώ τον Απρίλιο του 2012 η αρμοδιότητα της επεκτάθηκε σε όλο το νησί.

Μυρίζουν τα πόδια; Το …σφηνάκι που λύνει το πρόβλημα

Μυρίζουν τα πόδια; Το …σφηνάκι που λύνει το πρόβλημα


Η κακοσμία των ποδιών οφείλεται σε μικροοργανισμούς που ζουν από την υγρασία που αναπτύσσεται στις πατούσες, ειδικά το χειμώνα με τις κάλτσες και τα παπούτσια.

Αν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο οινόπνευμα ή ακόμα καλύτερα λίγη βότκα!

Τα 13 "ΔΕΝ" των επιτυχημένων ανθρώπων!


Τα 13 "ΔΕΝ" των επιτυχημένων ανθρώπων!
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι είναι αυτό που κάνει τους επιτυχημένους επιχειρηματίες ικανούς να ανταποκρίνονται και να αντεπεξέρχονται σε οποιαδήποτε δυσκολία βρεθεί μπροστά τους;

Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα στο Forbes, πέρα από την καλή κατάσταση της υγείας, η ψυχική και διανοητική δύναμη κρίνεται πιο σημαντικός παράγοντας, καθώς οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι καταφέρνουν να ελέγχουν τα συναισθήματά τους, τις σκέψεις τους και τη συμπεριφορά τους με τέτοιο τρόπο, ώστε να επιτυγχάνουν τους στόχους τους.

Δείτε, λοιπόν, τι ΔΕΝ κάνουν οι «ισχυροί» άνθρωποι:

Ο ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΚΑΘΕ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ


Τον έβλεπαν οι γυναίκες και μαρμάρωναν. Ομορφιά θεϊκή. Εκθαμβωτικός, γαλάζια μάτια, ξανθά μαλλιά. Ένας μάγος, σε μάγευε. Ένας δαίμονας, προκαλούσε φαντασιώσεις. Ο πιο έκφυλος της ανθρώπινης Ιστορίας. «Έχω δικαίωμα στην ηδονή» έλεγε.
Ντονασιέν Αλφόνς Φρανσουά ντε ΣαντΜαρκήσιος, παρακαλώ. Προτιμούσε απλά το De Sade, διότι παρ ό, τι αριστοκρατικής καταγωγής μισούσε τους ευγενείς. Είχε ταχθεί υπέρ της Γαλλικής Επανάστασης με την ίδια αφοσίωση που υπηρετούσε στην πράξη κάθε είδους σεξουαλική ανωμαλία. Ήταν ένας συνεπής ιδεολόγος της δίχως όρια οποιασδήποτε σεξουαλικής ακρότητας.

Το πείραμα του διαλόγου

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ας τον ονομάσουμε Εντ Μπράουν. Φυσικά, δεν είναι αυτό το πραγματικό του όνομα και ορισμένες από τις λεπτομέρειες της ιστορίας του έχουν αλλαχθεί, επειδή μας το ζήτησε. Το όνομά του δεν είναι σημαντικό έτσι κι αλλιώς, γιατί όπως λέει: “Στην όλη ιστορία διαπίστωσα μεταξύ άλλων ότι δίνουμε μεγάλη σημασία σε αυτόν που διεκδικεί την προβολή. Στην ουσία πρόκειται μόνο για μια εξελικτική πορεία. Αυτή έχει σημασία και όχι ποιος προβάλλεται και για ποιο λόγο”.
Η ιστορία του Εντ αρχίζει όταν αποφάσισε να ενταχθεί σε μια “ομάδα διαλόγου” πριν από μερικά χρόνια. Σε ολόκληρο τον κόσμο, οι άνθρωποι οργανώνονται σε ομάδες για να εξερευνήσουν τη φύση των ομαδικών σχέσεων. Δεν πρόκειται για ομάδες θεραεπίας, αλλά για μια προσπάθεια κατανόησης του τρόπου με τον οποίο οι ατομικές και συλλογικές μας προϋποθέσεις ελέγχουν την αλληλεπίδραση που ασκούμε και δεχόμαστε, αλλά και μια προσπάθεια εξερεύνησης των δυνατοτήτων για ανάπτυξη συλλογικής δημιουργικότητας.

“Όλοι οι δρόμοι είναι ίδιοι. Αυτός ο δρόμος έχει καρδιά;”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πρόσφατα είχα μια απίστευτη εμπειρία. Μιλούσα σε μια ομάδα προικισμένων παιδιών, στη σχολική περιφέρεια της Καλιφόρνια. Μιλούσα με πάθος έτσι καθώς συνηθίζω, και τα παιδιά κάθονταν εκεί σαν αποσβολωμένα παρακολουθώντας με,  – οι δονήσεις ανάμεσά μας ήταν απίστευτες. Όταν τελείωσα το πρωινό πρόγραμμα, ο διευθυντής του σχολείου με πήρε έξω για φαγητό. Γυρίζοντας το απόγευμα, τα παιδιά έτρεξαν κοντά μου και μου είπαν, “Ω, δρ. Μπουσκάλια, κάτι τρομερό έγινε. Θυμόσαστε το αγόρι που καθόταν στο πρώτο θρανίο ακριβώς μπροστά σας;” Κι εγώ είπα, “Ω, ναι, δεν θα το ξεχνούσα ποτέ, ήταν έτσι κι έτσι, κι έτσι…” “Ε, λοιπόν τον έδιωξαν από το σχολείο για δυο εβδομάδες”. Είπα, “Γιατί;”

Περί τόλμης ο λόγος…



Όταν ο άνθρωπος τολμάει
η ζωή τον ανταμείβει πάντα.
Οι λύσεις εμφανίζονται με μαγικό τρόπο. 
Γιατί η τόλμη, 
βάζει τη στατική ενέργεια, 
σε κίνηση.

Τολμώ σημαίνει υπερβαίνω.
Τολμώ σημαίνει επιτρέπω.
Τολμώ σημαίνει διακινδυνεύω.
Τολμώ σημαίνει εκτίθεμαι.
Τολμώ δε σημαίνει δε φοβάμαι,
αλλά ότι παίρνω από το χέρι το φόβο μου και προχωρούμε μαζί παρέα.
Τολμώ σημαίνει
μπαίνω στη φωτιά των φόβων μου
κι εμπιστεύομαι τη Σοφία της Αβεβαιότητας.
Τη Θεία Πρόνοια.

Υπάρχει κι άλλη μια διάσταση του Τολμώ.
Η διάσταση του Αφήνομαι.

Το ΖΕΝ της κάθε στιγμής



Οι σπουδαστές του Ζεν έπρεπε να μαθητεύσουν δέκα χρόνια κοντά σε κάποιο δάσκαλο για να είναι ικανοί να διδάξουν οι ίδιοι.

Ο Τεννο ύστερα από δέκα χρόνια μαθητείας έγινε δάσκαλος. Πήγε λοιπόν ν’ αποχαιρετήσει τον γέρο δάσκαλο Ναν Ιν. 
Η μέρα ήταν βροχερή και ο Τεννο κρατούσε ομπρέλα και φορούσε τσόκαρα.

Μόλις χαιρέτησε τον Ναν Ιν  εκείνος παρατήρησε:
«Θαρρώ πως άφησες τα τσόκαρά σου έξω από την πόρτα. Θέλω να ξέρω από ποια μεριά άφησες την ομπρέλα: δεξιά ή αριστερά από τα τσόκαρα;»

Πως φαίνομαι; Με τη ματιά του σκύλου μου




 

 Όταν κοιτάτε μια άλλη ανθρώπινη ύπαρξη δεν υπάρχει λόγος να την κρίνετε.

Αυτό μπορείτε να το μάθετε από ένα σκύλο. Ο σκύλος σας κοιτάζει, δε σας κρίνει,  γιατί  βρίσκεται στο προ-νοητικό στάδιο. Γι’ αυτό είναι τόσο υπέροχο να κοιτάζεις ένα σκύλο, βλέποντας σ’ αυτόν τη μη κριτική. Εμείς οι άνθρωποι οδηγούμαστε στην μετά-νοητική κατάσταση. Αλλά ξάφνου συναντιόμαστε με την ομορφιά που εκδηλώνεται από το σκύλο, τη μη επίκριση.

 

Ίσως έχετε ακούσει το ρητό: «Θεέ μου βοήθησέ με να γίνω εκείνος που ο σκύλος μου σκέφτεται ότι είμαι». 

Ταξιδεύοντας σε φουρτουνιασμένους καιρούς...


Είμαστε απελπισμένοι και απογοητευμένοι. Μείναμε λίγοι. Το υπόλοιπο πλήρωμα μας εγκατέλειψε. Δεν άντεξε. Δεν πίστεψε ότι υπάρχει το νησί του χάρτη. Είπαν είναι παραμύθι. Άλλοι τρελάθηκαν. Άλλοι βρήκαν μια στεριά. Άλλοι πήγαν με τους πολλούς που νικούσαν. Χάσαμε μάχες αλλά το πλοίο μας άντεξε. Χάσαμε συντρόφους, αλλά μείναμε εμείς. Εμείς που πιστέψαμε στο μικρό μας πλοίο.

Και τώρα εδώ.
Ταξιδεύουμε ακόμα. Στη μέση της πιο μανιασμένης θύελλας. Όλα δείχνουν χαμένα. Οι δυνάμεις μας, μας εγκαταλείπουν. Μέρες τώρα μαστιγώνουν τεράστια κύματα το μικρό μας πλοίο. Μα είμαστε ακόμα εδώ. Συνηθισμένοι. Το πλοίο μας είναι φτιαγμένο για την περιπέτεια.
Είναι ένα... πειρατικό! Υψώσαμε μαύρες σημαίες και ορκιστήκαμε σ' αυτές. Αποφασισμένοι για ένα μεγάλο και δύσκολο ταξίδι. Μας είπανε τρελούς που φεύγουμε με τέτοιους καιρούς. Μα είμαστε γεννημένοι πειρατές. Μας αρέσει η περιπέτεια.
Τα πανιά μας σκίζονται από τους ανέμους κόντρα. Μα εμείς σηκώνουμε άλλα.

Ο συμβολισμός του Καπετάνιου στον Giordano Bruno

"...κάλεσε με την ηχώ της σάλπιγγας τον καπετάνιο, όλοι οι πολεμιστές σου κάτω από ένα έμβλημα. Έτσι η ψυχή, τα σχέδια που δεν εγκρίνει Κάτω από ένα έμβλημα ή τα σκοτώνει ή τα περιφρονεί... Σε μία μόνο ομορφιά μένω προσηλωμένος Ότι με έχει σημαδέψει στην καρδιά μου είναι μόνο Ένα βέλος, Μία μόνο φωτιά με φλογίζει Και δεν ξέρω πια άλλο παράδεισο"


Ο μεγάλος νεοπλατωνιστής φιλόσοφος του μεσαίωνα, Giordano Bruno πίστευε ότι ο άνθρωπος είναι μία μικρογραφία του σύμπαντος. Ένας μικρόκοσμος και ένας μακρόκοσμος που εμπεριέχονται ο ένας μέσα στον άλλο. Έτσι οι έννοιες που διέπουν το σύμπαν αντιστοιχούν αναλογικά και στον άνθρωπο. Στο έργο του "Gli eroici furori" αναφέρεται σε μία τριάδα κοσμικών τελειοτήτων, που είναι η αλήθεια, η σοφία και η ομορφιά. Αυτές στον άνθρωπο εκφράζονται ως βούληση, αγάπη και διάνοια. Η συμβολική εικόνα (εικόνα εκ του έοικα = μοιάζω, παρομοιάζομαι) που χρησιμοποιεί ο Giordano Bruno για την Βούληση είναι ο Καπετάνιος, ο οποίος κρατά γερά το τιμόνι του ανθρώπου, κυβερνώντας την ψυχή.

ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ


Μερικοί άνθρωποι νομίζουν ότι ειλικρίνεια είναι το να εκφράζουμε τα αισθήματα και τις σκέψεις όπως είναι σε μια δοσμένη στιγμή, αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη μας:
1) Εκείνον προς τον οποίο εκφραζόμαστε,
2) τα αισθήματα μας,
3) τις σκέψεις που περιλαμβάνουν τις ιδέες και τα σχέδιά μας,
4) τη μονάδα της συvείδησης ή το «εγώ» που θέλει να εκφραστεί.
Στις περισσότερες περιστάσεις ο άνθρωπος εκφράζεται σύμφωνα με αυτό που είναι τη δοσμένη στιγμή και επειδή δεν είναι πάντα ο ίδιος, οι εκφράσεις του αλλάζουν, δίνοντας την εντύπωση ότι δεν είναι ειλικρινής αλλά η ειλικρίνεια έχει σχέση με το κ ί ν η τ ρ ο.
Δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσουμε αν μια πράξη είναι ειλικρινής ή ανειλικρινής αλλά όταν διακρίνεται το κίνητρο, μπορεί τότε κάποιος να δει την πραγματικότητα πίσω από την έκφραση.

ΑΓΑΠΗ

Η αληθινή αγάπη είναι η μαγνητική ενέργεια που ακτινοβολείται από το Θείο Σπινθήρα μέσα στον άνθρωπο. 
Ο άνθρωπος ουσιαστικά είναι μια σταγόνα της υπέρτατης ενέργειας, την οποία εμείς ονομάζουμε «αγάπη».
Τα περισσότερα άτομα γύρω μας δεν είναι άνθρωποι.
Είναι σαν μηχανές, σαν φυτά ή απλά σώματα.
Ο Πραγματικός Άνθρωπος είναι ένας Χριστός, ένα άτομο που μπορεί να δοκιμάζει τη δική του ουσιαστική Θειότητα.
Το ακόλουθο σχήμα θα το διευκρινίσει περισσότερο:
Όπως φαίνεται στο σχέδιο, η αγάπη επεκτείνεται και ξεδιπλώνεται καθώς ανεβαίνει.
Το κατώτερο σημείο είναι ο θάνατος.

4. Μια πόλις άλλη θα βρεθεί καλλίτερη από αυτή


13Ο άνθρωπος γεύεται την πεμπτουσία της εσωτερικής του εργασίας, όταν αποφασίσει να βιώσει την αγάπη για την οποία μίλησε ο Χριστός: αυτή που στρέφεται προς τους εχθρούς όσο και προς τους φίλους. Εχθρός, δεν είναι βέβαια αυτός που επιβουλεύεται τα συμφέροντά μας, αυτός απλά προσπαθεί να μας βλάψει. Εχθρός, είναι αυτός που μας κάνει και πονάμε ψυχικά, χωρίς καν να έχει πρόθεση τέτοια ο ίδιος - αυτόν ονομάζουμε υποσυνείδητα εχθρό μας, ακόμα κι αν έχει τυπικά την ταυτότητα αγαπημένου μας προσώπου.
Η συνειδητοποίηση αυτή θα φέρει τον άνθρωπο μπροστά στη μεγαλύτερη ίσως αντίφασή του: διαπιστώνει ότι ενώ έδινε αγώνες εξωτερικούς και ομαδικούς για να «αλλάξει» τον κόσμο, να τον «σώσει» από τους εκάστοτε κατ' αυτόν εχθρούς, ταυτόχρονα, επί σειρά εμπειριών ή ζωών, επιστράτευε όλες του τις δυνάμεις για να «νικήσει», να αφοπλίσει ένα συγκεκριμένο αγαπημένο του άνθρωπο, στραγγαλίζοντας την αγάπη!

Κι αν δεν παντρευτώ;



Από το κείμενο αυτό θα ήθελα να μιλήσω σε όλες εκείνες τις γυναίκες και ιδιαίτερα στις νέες κοπέλες που κάποια στιγμή αναρωτήθηκαν: "Τι θα γίνω, αν δεν συναντήσω το σύντροφο της ζωής μου; Αν ο προορισμός της γυναίκας είναι να παντρεύεται και να δημιουργεί ανθρώπινες υπάρξεις, τότε τι νόημα έχει μια μοναχική ζωή; Και τότε, τι όνειρα θα μπορώ να κάνω για το μέλλον;" Μεγάλο στ' αλήθεια πρόβλημα...

Κι απ' αυτό πηγάζουν ένα σωρό μελαγχολικές σκέψεις, απορίες, ανησυχίες ακόμη κι ένα άγχος πολλές φορές. Κι ωστόσο, αν αυτή η ανησυχία μπορεί κάπως να εξηγηθεί είναι συνάμα κι αδικαιολόγητη στη βάση της. H σύγχρονη ζωή και κοινωνία έσβησε πια τις προλήψεις που υπήρχαν άλλοτε για τις ανύπαντρες γυναίκες. Οι αιώνιες δεσποινίδες με την τελείως αναχρονιστική τους εμφάνιση και τους αδέξιους γονείς που τις κρατούσαν σε μία διαρκή νεότητα και που τραβούσαν το δρόμο τους τρικλίζοντας μέσα σε μία ζωή δίχως προοπτική, δίχως συνέπεια, δίχως ευθύνη, έχουν πια εξαφανισθεί.

Η «Γέφυρα του Ουράνιου Τόξου»




Αφιερωμένο σε όλα τα αγαπημένα ζώα που κάποια στιγμή "έφυγαν" από τον κόσμο και από κοντά μας!
 
Σε αυτήν την πλευρά του ουρανού βρίσκεται ένα μέρος που ονομάζεται «Γέφυρα του Ουράνιου Τόξου». Όταν ένα ζώο πεθαίνει - που ήταν ιδιαίτερα κοντά σε κάποιον άνθρωπο, αυτό το κατοικίδιο ζώο πηγαίνει στη «Γέφυρα του Ουράνιου Τόξου».   


Υπάρχουν λιβάδια και λόφοι για όλους τους ξεχωριστούς φίλους μας, έτσι ώστε να μπορούν να τρέξουν και να παίξουν μαζί. Υπάρχει ήλιος, αφθονία τροφίμων, νερού και οι φίλοι μας νιώθουν ζεστά και άνετα. Όσα ζώα ήταν γερασμένα και άρρωστα, τώρα είναι σθεναρά, γεμάτα ζωντάνια επειδή η υγεία τους έχει αποκατασταθεί πλήρως! Όσα ήταν τραυματισμένα ή ακρωτηριασμένα έχουν αποκτήσει και πάλι όλα τα μέλη τους και νιώθουν ισχυρά, όπως ακριβώς τα θυμόμαστε στα όνειρά μας…

ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑΖΩ - ΓΙΑΤΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ facebook ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΚΜΗ - ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΓΗΙΝΟΣ


Όπως ο πολιτισμός μας έτσι και το facebook είναι ένας βρώμικος χώρος. Αλλά η ζωή είναι ένας υγιής οργανισμός, ένας οργανισμός που εξελίσσεται μέσα από τις αδυναμίες του και οι αδυναμίες είναι οι έμψυχες προεκτάσεις της, αλλά ακόμα και αυτές έχουν πολύ ομορφιά μέσα τους. Στην ζωή η διαφορετικότητα και η ποικιλομορφία χορεύουν μέσα σε ξέφρενους ρυθμούς και σκυταλοδρομούν πάνω στην ροή του χρόνου. Οι άνθρωποι από την άλλη είναι κάτι πλασματάκια που διεκδικούν την μερίδα του λέοντος από την ζωή και από την γη. Πώς και γιατί άγνωστο. Ίσως όλα βρίσκονται στο μυαλό των ανθρώπων. Έχουν τόσο πολύ μυαλό, που δεν ξέρουν που να το βάλουν. Φτιάχνουν στρατούς, θρησκείες, πολιτεύματα, κόμματα, ιδεολογίες, ηγέτες, χρήματα. Σκοτώνουν για θρησκείες, πολιτεύματα, κόμματα, ιδεολογίες, ηγέτες και χρήματα. Έτσι με το μυαλό που έχουν οι άνθρωποι έφτιαξαν αυτόν τον πολιτισμό, και από τότε πολεμούν μεταξύ τους σε όλα τα επίπεδα, σε όλα τα αντιγήινα επίπεδα, σε όλα τα αντιανθρώπινα επίπεδα. Ο κατάλογος φαντάζει ατελείωτος.

Το τέλος του χρόνου



Η σκέψη είναι μνήμη λέει ο Κρισναμούρτι. Αν δεν υπάρχει μνήμη δεν μπορεί να υπάρξει σκέψη. Τι είναι η μνήμη; Η μνήμη είναι μια νοητική ικανότητα με την οποία αποθηκεύουμε, αναγνωρίζουμε και ανακαλούμε, αλλά και αναπλάθουμε πληροφορίες  ή εμπειρίες που συσσωρεύσαμε στο διάβα του χρόνου. Οπότε η σκέψη είναι αποτέλεσμα του παρελθόντος, του χρόνου∙ δεν είναι ποτέ καινούργια, ποτέ  φρέσκια. Η σκέψη είναι το αποτέλεσμα του περιβάλλοντος, των κοινωνικών και θρησκευτικών επιδράσεων που ανήκουν όλα στο χρόνο. Το κύριο ερώτημά μας λοιπόν είναι : «Μπορεί η σκέψη που είναι αποτέλεσμα του χρόνου να σταματήσει και να ελευθερωθεί από το χρόνο; Μπορεί ο νους που είναι αποτέλεσμα πολλών χιλιάδων χθες να ελευθερωθεί από αυτό το περίπλοκο υπόβαθρό του;» 

Απειλές και ευκαιρίες


Ντράγκι και Μπερνάνκι
Εάν η Fed περιορίσει τα πακέτα διευκόλυνσης, η κρίση που θα προκληθεί στις 
αναπτυσσόμενες οικονομίες θα προσβάλλει και την Ευρωζώνη – πολλές τράπεζες 
της οποίας θα χάσουν τεράστια ποσά, προκαλώντας κραχ στα ήδη υπερτιμημένα 
ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
Πέντε χώρες της Νοτίου Αφρικής (Κένυα, Τανζανία, Ουγκάντα, Ρουάντα και Μπουρούντι), συμφώνησαν μεταξύ τους για τη δημιουργία μίας νομισματικής ένωσης, με πρότυπο την Ευρωζώνη – σκοπεύοντας  να διευκολύνουν τις εμπορικές συναλλαγές των 135 εκ. κατοίκων τους, κυρίως δε να προσελκύσουν διεθνείς επενδυτές.
Η νομισματική ένωση σχεδιάζεται να λειτουργήσει μέσα στα επόμενα δέκα έτη, διαθέτοντας μία δική της κεντρική τράπεζα – αναλαμβάνοντας τη συναλλαγματική πολιτική όλων των χωρών, οι οποίες διαθέτουν σημαντικά αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Γιατί ο Άνθρωπος



Η υπόρρητη ερώτηση που ταλανίζει τον άνθρωπο, από καταβολής της εν νόησης, είναι η: τι είναι ο άνθρωπος;. Η συγκεκριμένη υφέρπουσα απορία μετεξελίχθηκε σε κραυγαλέο φιλοσοφικό κάματο από την αρχαία Ελλάδα, τους Αναγεννησιακούς χρόνους αλλά και ως τις μέρες μας. 

Μελέτη: Το εμφιαλωμένο νερό εισάγει στο σώμα μας 24000 χημικές ουσίες!!!

Study: Bottled Water Leeches 24,000 Chemicals into Your Body

1η Δεκεμβρίου 2013 - Αρκετές εταιρείες έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούν BPA στην παραγωγή πλαστικών εξαιτίας της οργής ​​των καταναλωτών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή ένα πλαστικό δοχείο αναγράφει ότι είναι άνευ BPA, δεν περιλαμβάνει και δυνητικά επιβλαβείς χημικές ουσίες.  

Μάλιστα, πρόσφατη έρευνα από τη Γερμανία δείχνει ότι υπάρχουν περισσότερες από 24.000 τέτοιες χημικές ουσίες σε κάθε  μπουκάλι νερού, αρκετές από αυτές έχουν ως αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών ορμονικών διαταραχών. 

Σύμφωνα με  το Πανεπιστήμιο Γκαίτε της Φρανκφούρτη, οι ερευνητές εξέτασαν 18 διαφορετικά εμφιαλωμένα προϊόντα νερού, σε μια προσπάθεια να ψάξουν για  χημικές ουσίες που προκαλούν ενδοκρινικές διαταραχές, ή EDCs
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα