Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Μεγάλες Ευχές : 3 Μυστικά Υλοποίησής τους.....!!!

Υπάρχουν 3 Κλειδιά που ξεκλειδώνουν την υλοποίηση των ευχών μας.
Ο Αλαντίν ήταν τυχερός. Είχε βρει κάτι με περιεχόμενο : το λυχνάρι με το ενσωματωμένο τζίνι. Ό,τι επιθυμούσε, ό,τι ευχόταν το παράγγελνε στο τζίνι : κι αυτό υλοποιούσε τις ευχές στο άψε τρίψε! 

Κάτι γενναία βασιλόπουλα στα παραμύθια είναι εξίσου τυχερά. Βοηθούν κάποια παράξενη γριά που αποδεικνύεται μάγισσα και που για ανταμοιβή τους προσφέρει το μαγικό δαχτυλίδι που πραγματοποιεί τις ευχές. Ο Γκαστόνε Ντακ πάλι είναι άλλη περίπτωση - άκρως εκνευριστική για κάτι άτυχους σαν τον Ντόναλντ - επειδή είναι γεννημένος τυχερός κι ό,τι εύχεται υλοποιείται από μόνο του μέσα από ευνοϊκές συγκυρίες. Με όλους εμάς τους υπόλοιπους όμως τι γίνεται; 

Πόσες πιθανότητες έχουμε να πιάσουν οι ευχές μας ; Υπάρχει κάποιο μυστικό; Η αλήθεια είναι πως μερικοί άνθρωποι φαίνονται να «γκαστονο-φέρνουν» καθώς η τύχη δείχνει να μεροληπτεί κάνοντάς τους χάρες. Η ζωή τους κυλά αρκετά αβίαστα, οι δυσκολίες τους είναι σπανιότερες και ηπιότερες και οι ευτυχείς συγκυρίες συνωστίζονται στην πόρτα τους μαζί με τις ευκαιρίες. 

Είναι απλώς τυχεροί ή έχουν καλό κάρμα; Ε λοιπόν είτε το ξέρουν είτε όχι οι άνθρωποι που καταφέρνουν ώστε τα όνειρά τους, δηλαδή οι ευχές τους, να υλοποιούνται έχουν πετύχει να συμβαδίσουν με μεγάλους συμπαντικούς νόμους κάνοντάς τους συμμάχους. Κάποτε τέτοιες καταστάσεις αποδίδονταν σε μαγικές επενέργειες. 

Φτιάχνουμε μόνοι μας σπιτικό Vicks (ΒΙΞ)!


Σπιτικό Vicks ΒΙΞ Φτιάχνουμε μόνοι μας σπιτικό Vicks (ΒΙΞ)!
Από μικροί όταν κρυολογούσαμε μας έκαναν εντριβές με αυτή την καυτή (και για άλλους παγωμένη) κρέμα Vicks, στο θρυλικό μπλε βαζάκι. 

Όταν μας την άπλωναν στο στέρνο και την πλάτη τότε ως δια μαγείας η μύτη ξεβούλωνε, κοιμόμασταν βαθιά και το επόμενο πρωινό ήμασταν »περδίκι».
Δεν μπορούσαμε βέβαια τότε να φανταστούμε οτι η εντριβή γινόταν με πετρελαιοειδή!
Σήμερα έχουμε πλέον την δυνατότητα να παρασκευάζουμε το θρυλικό Vicks μόνοι μας παίρνοντας όμως την ίδια ανακούφιση από το κρυολόγημα με υγιεινά μέσα..

Για να φτιάξει κανείς Vicks αυτή την σπουδαία κρέμα εντριβής τα υλικά καθώς και η διαδικασία είναι απλούστατα. Το παρασκεύασμα μας είναι το ίδιο αποτελεσματικό αλλά ασφαλέστερο και φθηνότερο από το τυποποιημένο…αφήστε που στις εποχές που διανύουμε κάτι μου λέει πως σε λίγο θα γίνουμε γιατροί του εαυτού μας οπότε καλό είναι να μπορούμε να παρασκευάζουμε τουλάχιστον τα μέσα ανακούφισης από το κοινό κρυολόγημα!

Οι πολιτικές της φτώχειας (σε απλά μαθηματικά)

Στις 21 Νοεμβρίου κατατέθηκε στη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2014. Περίπου μια εβδομάδα μετά, στις 29 Νοεμβρίου, η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία δημοσίευσε τα στατιστικά στοιχεία για τον οικογενειακό προϋπολογισμό, τις συνθήκες διαβίωσης των νοικοκυριών και τον κίνδυνο φτώχειας στην Ελλάδα.
Της Φραγκίσκας Μεγαλούδη

Αν και τα στοιχεία αυτά αφορούν στο 2012-που σημαίνει ότι η σημερινή εικόνα είναι μάλλον πιο ζοφερή-αξίζει να τα δούμε αναλυτικά.

Οι αριθμοί λένε την αλήθεια όσο και αν προσπαθεί η κυβέρνηση να ωραιοποιήσειτα στοιχεία ή να πείσει μέσω των πληρωμένων δημοσιογράφων, ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Μακριά από λαϊκισμούς και υπεραπλουστεύσεις ας αφήσουμε να μιλήσουν οι αριθμοί.

Στην Ελλάδα της ανάπτυξης λοιπόν, το 2012 - μέσα σε ένα χρόνο- τα νοικοκυριά μείωσαν τις μηνιαίες δαπάνες σχεδόν κατά 12% σε σχέση με το 2011.

Τα Φαντάσματα της Υπαίθρου



Φαντάσματα…Ξεκινώ να γράφω αυτό το τόσο ενδιαφέρον, σκοτεινό και γοητευτικό θέμα , καθώς εκατομμύρια σκέψεις πλημμυρίζουν το μυαλό μου. Αναμνήσεις ενός μικρού παιδιού, εκείνου του αθώου παιδιού που ήμου η ίδια κάποτε, που αναρωτιόταν ενώ συγχρόνως θαύμαζε και φοβόταν το άγνωστο, το οποίο προσπαθούσε να γνωρίσει μέσα από τη λογική της αγνής ματιάς του. Όλοι μας άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο υπήρξαμε – και ενδεχομένως κάποιοι ακόμα να είναι- αυτά τα μικρά παιδιά που μέσα από την αθωότητα και την αγνότητα τους προσπαθούν να δουν πέρα από τα στενά και «λογικά» όρια που τους επιβάλει αυτή η κοινωνία των «μεγάλων», η κοινωνία της φυλακής της φαντασίας στην οποία ζούμε και μεγαλώνουμε
Θάνατος και Ερωτηματικά…

Cornelius Agrippa

του Ενώχ και της Μάρος Γολαίτου
1. Heinrich Cornelius Agrippa
Ο Ερρίκος Κορνήλιος Αγρίππας Βον Νετεσάιμ υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους αποκρυφιστές της Αναγέννησης. Ήταν ένας από τους πρώτους που μίλησαν για την φιλοσοφία της μαγείας και που συνέδεσαν την Τέχνη των τεχνών με τις υπόλοιπες τέχνες. Οι καινοτομίες του έπαιξαν, αναμφισβήτητα, πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη και τη μετάδοση του αποκρυφισμού.
Ο Αγρίππας γεννήθηκε το 1486 στην Κολωνία της Γερμανίας από οικογένεια μεγαλοαστών. Στην ηλικία των δεκατριών ετών γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας από όπου έλαβε το πτυχίο magister artium το 1502. Ο Κορνήλιος έκανε τα πρώτα του βήματα στην αστρολογία με τη βοήθεια του πατέρα του, ο οποίος πέθανε το 1519, και από ότι φαίνεται το ενδιαφέρον του για τον εσωτερισμό ξεκίνησε νωρίς. Κατά τη διάρκεια των χρόνων 1507 και 1509 ταξίδευε πολύ στη Γαλλία και την Ισπανία , πιθανώς στην υπηρεσία του Αυτοκράτορα Maximilian I. Ο Αγρίππας μάλλον είχε σχηματίσει ή συμμετείχε σε μια μυστική κοινότητα από ομοϊδεάτες αποκρυφιστές, δεν έχουμε όμως πολλές πληροφορίες για αυτό αφού είχε πάρει όρκο μυστικότητας. Το 1509 επισκέφθηκε τον Johannes Trithemius, Ηγούμενο του Sponheim, ένα διακεκριμένο ανθρωπιστή, θεολόγο και ειδικό στην κρυπτογράφηση και την μαγεία, στον οποίο λίγο αργότερα έστειλε το ολοκληρωμένο Juvenile Draft χειρόγραφο του DOP – De occulta philosophia libri tres. Ο Trithemius το ενέκρινε και τον ενθάρρυνε να συνεχίσει τις σπουδές του, αν και του πρότεινε να είναι μετρημένος στις συζητήσεις του.

Το Ισλάμ θα καταπιεί την Ελλάδα, όπως μια φάλαινα μερικές εκατοντάδες ψαράκια σε λίγα δευτερόλεπτα (Βίντεο)

Ο αντιρατσιστικός νόμος θα είναι σε λίγο καιρό γεγονός και μαζί με αυτόν ο καθένας θα μπορεί να κατηγορήσει τον οποιοδήποτε για το παραμικρό. 
Η άποψη, όποια κι αν είναι αυτή, ποινικοποιείται.

του Στρατή Μαζίδη

Όμως όσο και αν κάποιοι εθελοτυφλούν, αυτό που έρχεται δεν αλλάζει. 

Το ισλάμ θα μας καταπιεί και θα μας επιστρέψει στα χρόνια της τουρκοκρατίας. Όχι μόνο εμάς, όλη την Ευρώπη.

Στα Γαλλία η συζήτηση αυτή έχει ανοίξει για τα καλά καθώς το μουσουλμανικό στοιχείο αυξάνεται δυναμικά. Στο Βέλγιο ο κόσμος ανησυχεί.

Οι ίδιοι οι μουσουλμάνοι, αυτοί που απολαμβάνουν τις χαρές του δημοκρατικού πολιτεύματος, αυτού που τους επέτρεψε να εγκατασταθούν στις ευρωπαϊκές χώρες, να επιβιώσουν και να αποκτήσουν δικαιώματα, δηλώνουν ότι σαφέστατα εφόσον πάρουν τον έλεγχο θα επιβάλλουν τη Σαρία. Τέλος.

Πώς θα πάρουν τον έλεγχο; Όχι με χατζάρια και κουμπούρια όπως πριν 550 χρόνια. Με υπομονή και αναμονή....

.... Αυτοί αυξάνονται και εμείς γερνάμε. Μοιραία σε λίγα χρόνια θα πάρουν τον έλεγχο.

Ο πόλεμος δεν ξεκίνησε ακόμα , διότι ζούμε την εποχή των προσωπικών μαχών.


Ο πόλεμος δεν ξεκίνησε ποτέ διότι ζούμε την εποχή των μαχών. 


Των προσωπικών μαχών. Η απότομη αλλαγή της ζωής μας και των συνήθειών μας μάς έκανε καταρχάς να ψάχνουμε να βρούμε τον φταίχτη. 

Τον βρήκαμε στα πρόσωπα των πολιτικών καρικατούρων που αιώνες κυβερνούσαν ζωές σαν τις δικές μας. 

Οργιστήκαμε μαζί τους. Η αλήθεια είναι ότι θέλαμε να τους κόψουμε τα λαρύγγια και να κρεμάσουμε τα κουφάρια τους ανάποδα στην πλατεία Συντάγματος. 

Μετά όμως ξαφνικά είδαμε ότι η καθολική οργή άρχισε να διασπάται εντέχνως από το ίδιο το σύστημα σε κόμματα αναχώματα τραβεστί αριστεράς, σε κόμματα παρακρατικά, σε κόμματα νοικοκυραίων δεξιών και σε ανένταχτους που τα δίνουν όλα να γίνουν ένα ποσοστό καλό σε κάθε εκλογική αναμέτρηση με την ελπίδα .........συμμετοχής σε έναν πολιτικό συνασπισμό. 

Και εκεί άρχισε να ξεφουσκώνει η οργή για το πολιτικό σύστημα και άρχισε η οργή για τον παλαμακιστή του κάθε κακομοίρη που θέλει να σε κυβερνήσει χωρίς να ξέρει πώς, αλλά δεν τον ενδιαφέρει και πολύ διότι όπως πάντα τον τρόπο διακυβέρνησης θα τον πάρει έτοιμο σε χαρτί από το ανάλογο διεθνές σύστημα που θα τον χρηματοδοτήσει. 

Γιατί ΔΕΝ πρέπει να στεγνώνουμε τα ρούχα μας στο καλοριφέρ

Δείτε γιατί ΔΕΝ πρέπει να στεγνώνουμε τα ρούχα μας στο καλοριφέρ

Σύμφωνα με καινούργια έρευνα, το άπλωμα της μπουγάδας σε θερμαντικά σώματα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας ενοίκους του διαμερίσματος. των ρούχων αυξάνει την υγρασία μέσα στο σπίτι, όταν τα παράθυρα είναι κλειστά λόγω κακού καιρού, και έτσι μεγαλώνουν οι πιθανότητες κάποιος από τους ενοίκους να εκδηλώσει άσθμα.

Η αύξηση της υγρασίας στον αέρα ευνοεί την ανάπτυξη των σπορίων μούχλας και των ακάρεων οικιακής σκόνης.

5 τροφές που «πολεμούν» τη χειμωνιάτικη μελαγχολία

Γεμίστε τα ντουλάπια και το ψυγείο σας, με τροφές που θα τονώσουν τη διάθεσή σας και ταυτόχρονα θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα, τις κρύες μέρες του χειμώνα.
Ο χειμώνας και η καλή υγεία, πάνε μαζί όσο και… οι σαρδέλες με το παγωτό σοκολάτα. Ή τουλάχιστον, αυτό πιστεύουν οι περισσότεροι. Την περίοδο μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου, το κρύο και η κακοκαιρία δε θα πρέπει να σας καταβάλλουν ή αν το κάνουν, θα πρέπει να ξέρετε πώς να το αντιμετωπίσετε. Κι ένας καλός τρόπος είναι το… φαγητό!
Τόσο οι απαραίτητες άμυνες του οργανισμού μας, όσο και η συναισθηματική μας ευεξία, είναι εφικτά, με τα σωστά θρεπτικά συστατικά και τα σωστά τρόφιμα.
Δείτε ποια είναι αυτά…

Κυρίαρχοι Αμαξηλάτες



 Ο Άγνωστος Εαυτός μας!
 Λεγεώνες  Ξένων με τον Εαυτό τους
Η ψυχή του ανθρώπου , είναι μια ...Άβυσσος!
Μια άβυσσος που καλούμαστε να εξερευνήσουμε όλοι ,
στην σύντομη περιπλανησή μας, σ’αυτό τον όμορφο κόσμο.
Η κόλαση... ξεκινάει από εμάς και καταλήγει στους αλλους, γύρω μας 
και ότι προβάλουμε... σ'αυτούς.
Η κληρονομικότητα,οι καταβολές, οι ενδομήτριες εμπειρίες,η επιρροή των γονέων,
η παιδική ηλικία,το κοινωνικό και πολιτισμικό περιβάλλον,οι συνθήκες διαβίωσης,
αλλά και το πρωταρχικό υλικό, συνθέτουν ένα σκηνικό, πολύ πολύπλοκο.
Ένα σκηνικό,στο οποίο αναδύονται κάθε φορά στοιχεία ΄τόσο του προσωπικού,
όσο και του συλλογικού υποσυνείδητου ανεξέλεγκα και ‘αγνωστα’ στον συνειδητό εαυτό.

Κύκλος ζωής.....

Και κάθε μέρα γεννιέσαι.Και πεθαίνεις.Και μετά γεννιέσαι ξανά.Παίρνεις τις στάχτες σου και φυσάς ζωή.Και το 'τίποτα' γίνεται 'κάτι'.Και το χώμα γίνεται οντότητα.Και παίρνεις μορφή.Και αποκτάς ψυχή.Και ανακαλύπτεις από την αρχή τις δυνάμεις και τις αδυναμίες σου.Τις ανασφάλειες σου και την αντοχή να διεκδικήσεις τα ' θέλω ' σου.      

http://27.media.tumblr.com/tumblr_lmkp5zig6J1qe8p5xo1_500.jpg


Και ερωτεύεσαι ξανά.Και γελάς.Και πονάς.Και κλαις.Και εκπλήσσεσαι καθώς βλέπεις μια χούφτα κεράσια να χρωματίζει τα χέρια σου.Ταχείλη σου.Την καρδιά σου.Και αναρωτιέσαι για το πως το μπλε του ουρανού γίνεται μωβ. Και λευκό. Και κίτρινο. 

Η πρώτη αγάπη

por
Η πρώτη αγάπη είναι ένα για όλους μας ένα ιδιαίτερο συναίσθημα, μια ιδιαίτερη κατάσταση και μια σημαντική, άσχετα από την κατάληξη, εμπειρία στην ζωή μας. Συνήθως η πρώτη αγάπη έχει να κάνει συνήθως με ένα πρόσωπο που μετά βίας ξέρουμε τι είναι πραγματικά αφού λόγω του συναισθήματος που νιώθουμε για αυτό δημιουργούμε μια εξιδανικευμένη του εικόνα.
Το μυαλό παράγει ανεκπλήρωτα όνειρα και δημιουργεί πλαστές ιδανικές καταστάσεις γιατί ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το αντίθετο φύλο με ένα πραγματικό πρόσωπο. Έτσι δίνουμε στο άτομο που αγαπάμε χαρακτηριστικά που δεν έχουν καμία σχέση με αυτόν. Μπορεί ακόμη να φανταζόμαστε καταστάσεις ή και να φαντασιωνόμαστε πράγματα (φιλιά, αγκαλιές, κτλ), συγκινήσεις δηλαδή που λόγω της μικρής συνήθως ηλικίας δεν είμαστε σε θέση να βιώσουμε στην πραγματικότητα. Μερικές φορές, η πρώτη αγάπη διαρκεί μια ζωή και αποδίδει καρπούς, αλλά αυτό δεν είναι ο κανόνας αλλά η εξαίρεση. Για τους περισσότερους η πρώτη αγάπη συχνά αποδυναμώνεται όταν έρχονται σε επαφή με την πραγματικότητα και όταν αρχίζουν να αντιλαμβάνονται το πραγματικό πρόσωπο του ατόμου που αγαπάνε και συνειδητοποιούν ότι δεν ταιριάζει με την εξιδανικευμένη εικόνα που είχαν στο μυαλό τους.

Θεωρία για τον έρωτα

kardia

από το βιβλίο «Έρωτας… ένα απειθάρχητο συναίσθημα»
του Ρίχαρντ Ντάβιντ Πρεχτ
Οι βιολόγοι έχουν την τάση να πιστεύουν ότι η αγάπη προέρχεται από τα γονίδια που σχετίζονται με την αναπαραγωγή και πιστεύουν πως αυτό το συναίσθημα είναι το αποτέλεσμα ενός κοκτέιλ ορμονών. Οι ψυχολόγοι, από την άλλη πλευρά, αφαιρούν τελείως τα γονίδια και εξηγούν το φαινόμενο με ψυχολογικές ή κοινωνικές αιτίες.
Οι εξελικτικοί ψυχολόγοι σκέφτονται την αγάπης ως επέκταση της σεξουαλικότητας, αλλά και σαν μία κατάσταση μέσα στη οποία εξασφαλίζεται η ασφάλεια και το μεγάλωμα των παιδιών.

Η ανθρώπινη τραγωδία

Αγαπητέ Πιτσιρίκο,
Η ανθρώπινη τραγωδία σε όλο της το μεγαλείο είναι τόσο συγκλονιστική πολλές φορές που το νιώθεις άδικο να επικεντρωθείς στην προσωπική σου υπαρξιακή αγωνία. Όταν οι άνθρωποι γίνονται αριθμοί και μεταφράζονται σε χρήματα, ελλείμματα, νεκρούς, κακοποιούς, θύματα είναι δύσκολο να μιλήσεις για το υπαρξιακό σου δράμα, την αγωνία που βιώνεις σαν ανθρώπινο ον, τα μικρά άλλα προσωπικά σου.
Σε 126.000 υπολογίζονται οι νεκροί από τις ένοπλες συρράξεις στη Συρία…Μία είδηση στο news feed σου, μία είδηση που ακούς περνώντας από μία τηλεόραση ανοιχτή που κάποιος χαζεύει βλακωδώς, στο ράδιο οδηγώντας, σε μία κρεμασμένη στο περίπτερο της γειτονιάς σου εφημερίδα. Μια είδηση μέσα στις τόσες που περνά σχεδόν αδιάφορα μέσα καθημερινότητα σου.
Κοντά σου, σε μια πόλη στη χώρα που ζεις, 13χρονη πέθανε από αναθυμιάσεις μαγκαλιού. Ζούσε με τη μητέρα της, σερβικής καταγωγής, σε σπίτι που δεν είχε ρεύμα εδώ και τρεις(!) μήνες.

Al Pacino: 10+1 κουβέντες από έναν μυθικό ηθοποιό

 του Μιχάλη Ναβροζίδη 


Δεν μπορώ να κρύψω την αδυναμία μου για αυτόν τον ηθοποιό. Δεν μπόρεσα καν να προσπαθήσω. Θέλω να τονιστεί πόσο αγαπάω αυτό το αφιέρωμα και δηλώνω πως γράφτηκε πριν από το αφιέρωμα με τις 21 φράσεις. Αναφέρω μία παράγραφο του μεγαλύτερου κριτικού κινηματογράφου Roger Ebert στην κριτική του για την ταινία ''Ο Σημαδεμένος-(Scarface-1983)'': '' Και τότε όλα οδηγούν (ό,τι γύρω από την ταινία) στον Pacino. Πόσο ολοκληρωμένος ηθοποιός είναι αυτός ο άντρας. Μπορεί να παίξει τον μεγάλο και τον μικρό, τον φωνακλά και τον μαλακό, τον ακούραστο και τον κουρασμένο.'' Πόσο απλά το περιγράφει ο σπουδαίος Roger Ebert. Από τον στρατηγικό, ήρεμο και έξυπνο Michael Corleone, μέχρι τον ευέξαπτο, απερίσκεπτο και νευρικό Tony Mantana, τον αφελή αγχώδη και ήρωα Sonny Wortzik και τον τυφλό απεγνωσμένο συνταξιούχο του στρατού Frank Slade.

Τα 5 σημαντικότερα οφέλη του να πίνεις αλκαλικό νερό



Βελτιώστε την υγεία σας, φορτίστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, και καταπολεμήστε την διαδικασίας γήρανσης με αντιοξειδωτικά πλούσια σε αλκαλικό νερό.
Οι τοξίνες είναι η νούμερο ένα αιτία της γήρανσης του πληθυσμού. Συχνά είναι αποτέλεσμα της κακής διατροφής, της ρύπανσης, και του άγχους. Οι τοξίνες  συσσωρεύονται στο σώμα  προκαλώντας καταστροφή των κυττάρων που οδηγεί σε πρόωρη γήρανση. Ο καλύτερος τρόπος να καταπολεμήσετε τις τοξίνες και να αποτοξινώσετε το σώμα σας είναι τα αντιοξειδωτικά. Και είναι τόσο εύκολο όσο το να πιεις πλούσιο σε αντιοξειδωτικά αλκαλικό νερό.
Αλλάξτε το νερό σας και  αλλάξετε τη ζωή σας! Εδώ είναι 5 μεγάλα οφέλη του να πίνεις αλκαλικό νερό:

Google+ | Δημιουργία μουσικής στα Hangouts μέσω του Soundation

Το Google+ διαθέτει ίσως την καλύτερη λειτουργία βίντεο κλήσεων στα Social Media, τα λεγόμενα Hangouts. Μέχρι δέκα χρήστες μπορούν ταυτόχρονα να συνομιλούν μέσω βίντεο κλήσεων, να προσθέτουν διάφορα εφέ όπως καπέλα κλπ, και τώρα να δημιουργούν μουσική μέσω της εφαρμογής Soundation.
google+ soundation

Το Σύνδρομο της βραδινής επιδρομής στο ψυγείο

υπερφαγία ψυγείο φαγητό νυχτερινή
Νυχτερινή υπερφαγία

Του Δημήτρη Γρηγοράκη

Τα τελευταία χρόνια γίνεται λόγος για μία νέα διαταραχή της διατροφικής συμπεριφοράς, που εμφανίζεται με όλο και μεγαλύτερη συχνότητα κυρίως σε νεαρά άτομα: Το Σύνδρομο της Νυχτερινής Πρόσληψης Τροφής (Night Eating Syndrome).
Το σύνδρομο της νυχτερινής υπερφαγίας είναι μία διατροφική διαταραχή  με κύρια χαρακτηριστικά την πρωινή ανορεξία, τη βραδινή υπερφαγία και την αϋπνία. Τα κριτήρια κατάταξης του συνδρόμου  νυχτερινής υπερφαγίας περιλαμβάνουν 3 στοιχεία: την ώρα της ημέρας, ένα συγκεκριμένο θερμιδικό ποσό και τη συχνότητα εμφάνισης.

Μπανάνα κατά της υπέρτασης



μπανάνα διατροφική αξία θερμίδες φρούτο διατροφή
Μια μέτρια μπανάνα μπορεί να έχει από 90 έως 130 θερμίδες. Όμως, είναι πλούσια και σε βιταμίνες A, B, C, E, καλίου και φυτικών ινών.
Της Γιούλης Φραγκιαδουλάκη
Η μπανάνα είναι ένα τροπικό φρούτο κίτρινου χρώματος με ευχάριστο άρωμα, μαλακή υφή και μαλακό φλοιό που ξεφλουδίζεται εύκολα. Είναι ίσως το δημοφιλέστερο φρούτο αν και σε περιόδους δίαιτας το αποφεύγουμε λόγω της αυξημένης της περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες.
Μια μέτρια μπανάνα μπορεί να έχει από 90 έως 130 θερμίδες. Όμως, είναι πλούσια και σε βιταμίνες A, B, C, E, καλίου και φυτικών ινών.
Η βιταμίνη C που περιέχει ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μας προστατεύει από ασθένειες.
Οι φυτικές ίνες που περιέχει η μπανάνα βοηθούν στην καλή γαστρεντερική λειτουργία και πέψη αλλά μας προκαλούν και κορεσμό.
Το κάλιο, επίσης, βοηθάει στην διατήρηση χαμηλών επιπέδων της αρτηριακής πίεσης.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα