Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Τι κρύβει αυτό το μικρό άνοιγμα στον βράχο;

Ο χρήστης του Reddit remizik πρόσφατα έφερε σε πέρας μια περιπέτεια που μας έκανε όλους να ζηλέψουμε. Αποφάσισε να κατέβει στο Antelope Canyon Lower, το οποίο βρίσκεται στο Page της Αριζόνα. Είχε πάει στο Page, από τη Γαλλία, άλλη μία φορά στο παρελθόν, αλλά δεν ήταν σε θέση να εισέλθει στο φαράγγι. Έτσι τώρα, επιστρέφοντας το 2013, ήταν αποφασισμένος να το κάνει.
Αυτό που ανακάλυψε είναι όμορφο, φυσικό και προκαλεί δέος!!!

Το πιάτο με το σκουλήκι


Μόλις έχετε ολοκληρώσει κάποιο σεμινάριο ψυχολογίας και σας καλούν να συμμετέχετε σ' ένα ψυχολογικό πείραμα. Δέχεστε και κατευθύνεστε προς το εργαστήριο όπου σας υποδέχεται ο πειραματιστής με ιατρική ποδιά και τις σημειώσεις του στο χέρι και σας εξηγεί πως ο σκοπός του πειράματος είναι «η κατανόηση των επιπτώσεων συγκεκριμένων καθηκόντων στις φυσιολογικές αντιδράσεις».
5125406_orig
Πίσω του διακρίνετε σε ένα τραπέζι μια σειρά από καλυμμένα ποτήρια στη μια άκρη και στην άλλη ένα ψόφιο σκουλήκι μέσα σε ένα πιάτο, μαχαιροπίρουνα, πετσετούλα, ποτήρι με νερό...

Τα «οικονομικά» της σύγκρουσης στη Συρία



Δεκέμβριος 8, 2013.

Ο σκιώδης  ‘υπουργός Οικονομικών και Οικονομίας’ της αντιπολίτευσης της Συρίας, Μίρο Ιμπραχίμ, υποστηρίζει ότι η αιματηρή σύγκρουση στη Συρία έχει στοιχίσει προς το παρόν στον πρόεδρο της χώρας, τουλάχιστον 25 δις δολάρια.


Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ‘Anadolu’ ο Μίρο δήλωσε ότι «το 2011 το καθεστώς Άσαντ Χρησιμοποίησε  7 δις δολάρια από τα αποθέματα της Κεντρικής Τράπεζας της Συρίας, το 2012 περίπου 9 δις δολάρια και το 2013 άλλα 9 δις δολάρια.

Σύμφωνα με τον Μίρο ο Άσαντ έχει ακόμη μερικά δισεκατομμύρια δολάρια, που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να σταματήσει τον πόλεμο, άσχετα με τις οικονομικές κυρώσεις.

Ο Μίρο ισχυρίστηκε ότι ο Άσαντ έλαβε από το εξωτερικό βοήθεια που φθάνει τα 50 δις δολάρια και είπε χαρακτηριστικά ότι αυτά προέρχονται από «άγνωστες πηγές».

Χαμένη η Άγκυρα


Χαμένη η Άγκυρα
του Alexander Kouttab | ecfr.eu
Πολύ προσοχή δόθηκε στο πώς θα αντιδράσουν οι Σαουδική Αραβία και Ισραήλ στην ενδιάμεση συμφωνία που επιτεύχθηκε το Νοέμβριο μεταξύ του Ιράν και των Ρ5+1 δυνάμεων (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία), καθώς και οι δύο βλέπουν τις σχέσεις τους με το Ιράν με όρους μηδενικού αθροίσματος. Η συμφωνία έχει επίσης σημαντικές επιπτώσεις για την Τουρκία, μια περιφερειακή δύναμη από μόνη της, και μία που διατηρεί σχετικά στενές σχέσεις με το Ιράν. Ειδικότερα, η Τουρκία αντιμετωπίζει κάποιες δύσκολες αποφάσεις για την μελλοντική κατεύθυνση της εξωτερικής της πολιτικής στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική (ΜΕΝΑ) μετά από τις αραβικές εξεγέρσεις. Η συμφωνία του προηγούμενου μήνα έρχεται απλώς να προστεθεί στα προβλήματα εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας.
Η δημιουργία στενότερων δεσμών με το Ιράν υπήρξε βασικός πυλώνας της πολιτικής «μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες» και της καλλιέργειας του δόγματος «στρατηγικού βάθους». Το τελευταίο έχει στόχο να επανακαθιερώσει την Τουρκία ως έναν ισχυρό περιφερειακό παράγοντα –που απέχει πολύ από τα χρόνια της αυτοεπιβληθείσας απομόνωσης επί κεμαλισμού- ενισχύοντας τις οικονομικές και διπλωματικές σχέσεις με τους γείτονές της, προάγοντας μεγαλύτερη περιφερειακή ολοκλήρωση και συνεργασία, και τελικώς επαναπροσδιορίζοντας την Τουρκία ως ένα σημαντικό μεσολαβητή στις περιφερειακές συγκρούσεις, καθώς και έναν απαραίτητο συνομιλητή μεταξύ ΜΕΝΑ και της Δύσης.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ανακαλείται η άδεια της Τράπεζας Δωδεκανήσου μαζί με άλλων τριών συνεταιριστικών.




Ανακαλείται η άδεια λειτουργίας των συνεταιριστικών τραπεζών Δυτικής Μακεδονίας, Δωδεκανήσου και Ευβοίας και τίθενται σε εκκαθάριση. Aπόλυτα διασφαλισμένες οι καταθέσεις, μεταφέρονται στην Alpha Bank. 

Σε ανάκληση της άδειας λειτουργίας των Συνεταιριστικών Τραπεζών Δυτικής Μακεδονίας, Δωδεκανήσου και Ευβοίας προχωρά η ΤτΕ. Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: 

«Μετά την άπρακτη παρέλευση και των τριών προθεσμιών που είχαν δοθεί για την ανακεφαλαιοποίησή τους και με γνώμονα την προστασία των καταθέσεων των πελατών τους, η Τράπεζα της Ελλάδος έκρινε απαραίτητη: 

Η τέχνη του να λες ΌΧΙ

Με τόσες υποχρεώσεις που συνηθίζουμε να φορτώνουμε τις ζωές μας, είναι πολύ δύσκολο να είναι κανείς παραγωγικός. Αναγκάζεσαι να μοιράσεις τον εαυτό σου σε ένα σωρό πράγματα και κοιτάς πως να προλάβεις να τα κάνεις όλα.

Και συνεχώς προκύπτουν θέματα που ζητούν λίγο από το χρόνο σου – emails, τηλέφωνα, μηνύματα, όλο και κάτι νέο σου ζητούν να κάνεις. 

Για να είσαι παραγωγικός, αλλά και να μειώσεις το στρες, πρέπει να μάθεις την τέχνη να λες όχι – μια τέχνη που δυσκολεύει πολλούς.

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να πεις όχι? Όπως και να το κάνεις, δεν είναι ότι πιο ευχάριστο να λες όχι σε κάποιον – μπορεί να στεναχωρηθεί, να θυμώσει, να απογοητευτεί. Πόσο μάλλον αν ελπίζεις σε μια μελλοντική συνεργασία με αυτό τον άνθρωπο, όπου πρέπει και να σκεφτείς πώς μπορείς να διατηρήσεις μια καλή σχέση μαζί του.

Είναι πολύ σημαντικό όμως να σκέφτεσαι πως όταν λες ναι σε κάτι, αυτόματα λες όχι σε κάτι άλλο – είναι λογικό, ο χρόνος σου περιορίζεται. Άρα, η ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου είναι “Λες όχι στα σωστά πράγματα?”
Οι παρακάτω συμβουλές είναι για να μάθεις να λες όχι χωρίς να χαλάς τις σχέσεις σου με τους άλλους:

5 τρόποι να περιορίσεις τα περιττά , και να εστιάσεις στα όνειρά σου.....!!!!!!!


               
Ως γνωστόν, ένα από τα αγαθά που δεν μπορείς να έχεις παραπάνω, όσο και να το θέλεις, είναι ο χρόνος.
Αυτό είναι και δεν είναι αλήθεια – μπορείς να βρεις αρκετό επιπλέον χρόνο αν ψάξεις στα σωστά μέρη.

Θέλεις παραπάνω χρόνο να περνάς με την οικογένεια σου, να ασκείσαι, να κυνηγήσεις τα όνειρα σου? Θέλεις περισσότερο χρόνο για να βγάλεις κι άλλα χρήματα ή να φτιάξεις ...

τον κήπο σου ή απλά να διαβάσεις και να χαλαρώσεις? 
Τον έχεις αυτό το χρόνο, απλά έχεις συνηθίσει να τον μοιράζεις σε πολλά πράγματα και πρέπει να τον απαιτήσεις πίσω.

Σκέψου πρώτα πόσες ώρες περνάς αυτές τις μέρες στο Internet. Υπάρχουν ένας σωρός τρόποι που ο κόσμος ξοδεύει το χρόνο του online: emails, RSS feeds, facebook, twitter, blogs, forum, youtube… και η λίστα δεν τελειώνει. 

Ποια από αυτά τρώνε τον περισσότερο από το χρόνο σου? 
Μπορεί και να εκπλαγείς αν μια φορά καθίσεις να μετρήσεις το χρόνο που ξοδεύεις σε αυτά. Και σκέψου λίγο, πόση αξία πραγματικά σου δίνουν όλα αυτά. 

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ - Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΛΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ



γράφει ο κ.Δημήτρης Αντωνίου, ιατρός

Πρωτοποριακό Σχέδιο Εξόφλησης των Τραπεζικών Δανείων με Έσοδα Εκτός Προϋπολογισμού. Η Δική μας Λύση στους Πλειστηριασμούς
α) Με πρόσθετη αμοιβόμενη εργασία, β) αποζημίωση για την άνισα μεγάλη συμμετοχή μας στον Ευρωστρατό και την εξασφάλιση της Άμυνας της Γερμανίας και της Ευρώπης και γ) αποζημίωση για την Γεωστρατηγική μας θέση

Εισαγωγή: Οι τράπεζες συνολικά ανακεφαλοποιήθηκαν, δηλ. αποζημιώθηκαν τουλάχιστον κατά 80% για τις ζημίες που έπαθαν από τα κόκκινα δάνεια και το κούρεμα των ομολόγων των (PSI), με λεφτά του ελληνικού λαού και συγκεκριμένα με 50 δις. όλες οι τράπεζες και με 27 δις. οι 4 μεγαλύτερες (συστημικές) τράπεζες. Τα χρήματα της ανακεφαλοποίησης έγιναν δημόσιο χρέος και θα το πληρώσουμε εμείς και οι επόμενες γενεές. Το χειρότερο κι εξοργιστικότερο όμως είναι ότι οι τράπεζες παρόλο που αποζημιώθηκαν –με την ανακεφαλοποίηση-για τα κόκκινα δάνεια του κόσμου, τα ξαναζητάνε από τους πολίτες και για δεύτερη φορά με κάθε τρόπο!, απειλώντας, εκβιάζοντας και σέρνοντας τον κόσμο στα δικαστήρια, εγγράφοντας υποθήκες, κατασχέσεις κλπ…αυτό πρέπει να σταματήσει άμεσα.
Το παρόν πρόγραμμα που προτείνω, προβλέπει ότι αφαιρούμε από τις τράπεζες τα δάνεια για τα οποία ανακεφαλοποιήθηκαν, αφαιρούμε απ`αυτές όλες τις προσημειώσεις, υποθήκες και κατασχέσεις που έχουν κάνει για τα δάνεια αυτά και σταματάμε όλες τις δικαστικές των ενέργειες εναντίον των οφειλετών, οι οποίοι πλέον οφείλουν και θα πληρώσουν τα κόκκινα δάνειά των ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ κι αυτή στην εφορία, σαν δημόσιο χρέος (κι όχι δύο φορές, δηλ. και στην εφορία και στις τράπεζες για 2η φορά!). Κι αυτή η αποπληρωμή, είναι δίκαιο να γίνει από την δική μας γενεά –μέσα σε λίγα χρόνια-κι όχι να την αφήσουμε να την πληρώσουν οι επόμενες γενεές που δεν φταίνε για δικά μας χρέη…Την διάρκεια του προγράμματος την υπολογίζω σε 3-4 χρόνια ! και μετά…όλοι ελεύθεροι των δεσμών των χρεών, ορμάμε για μια Ελλάδα της ευτυχίας του λαού της…αυτή είναι η βασική ιδέα μας…ιδού πώς υλοποιείται:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα