Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Το μαγκάλι της ανάπτυξης

gal-κλυ6

Μια κοινωνία που βυθίζεται στην απελπισία, στη φτώχεια, στην ανάπτυξη του θανάτου και των αυτοκτονιών. Σε ποια Ευρωπαϊκή χώρα, σε ποιο δυτικό πολιτισμό, σε ποια αναπτυγμένη χώρα οι πολίτες της αναγκάζονται να ζουν υπό αυτές τις συνθήκες;

Ο μέσος Έλληνας δεν έχει να πληρώσει για τα αναγκαία πια. Ζει στην φτώχεια και στην μιζέρια. Ντρέπεται για την κατάντια του. Ξεπουλάει χρυσαφικά και ότι άλλο για να πληρώσει εφορία, λογαριασμούς, για να ζεστάνει το σπίτι του, για να ταΐσει το παιδί του. 
Ο μέσος Έλληνας φοβάται το σήμερα, το αύριο μια πιο πολύ φοβάται το χθες. Την ευθύνη του χθες που τον αναγκάζουν να επωμιστεί και να πληρώσει. Ο μέσος Έλληνας δεν έκλεψε, δεν έστησε κομπίνες, δε πήρε μίζες. Ο μέσος Έλληνας είναι αυτός που ακόμη πληρώνει από το υστέρημα του για να είναι εντάξει προς όλα. Είναι αυτός που ακόμη στέκεται στην ουρά χωρίς να διαμαρτυρείται…Στην ουρά στην εφορία, στην ουρά στην τράπεζα, στην ουρά στο ΙΚΑ, στην ουρά του συσσιτίου. Προσπαθώντας να παραμείνει περήφανος και αξιοπρεπής.

Η ευχή του Star Trek και η κατάρα του Tούρινγκ

Star Trek
Πώς τα οφέλη της νέας τεχνολογίας μετατρέπονται από μεγάλη ελπίδα απελευθέρωσης της κοινωνίας σε αιτία αύξησης των κοινωνικών ανισοτήτων.
Στο διαστημόπλοιο Έντερπραϊζ μια εσοχή στον τοίχο δίνει στα μέλη του πληρώματος ό,τι χρειαστούν με μια απλή φραστική εντολή. Η προετοιμασία δείπνου, η παραγωγή εργαλείων, ο καθαρισμός, ακόμα και οι ιατρικές υπηρεσίες παρέχονται αυτόματα και με μηδενικό κόστος από μικρές, διακριτικές, αποτελεσματικές μηχανές. Οι αγγαρείες απλώς δεν βαραίνουν το πλήρωμα, με αποτέλεσμα εκείνοι να ασχολούνται με άλλα, πιο ενδιαφέροντα πράγματα (π.χ. την εξερεύνηση του Διαστήματος), χωρίς να χρειάζεται να συγκρούονται για τα «ποταπά» πράγματα που αποτελούν αντικείμενο τριβής στις δικές μας, τεχνολογικά υπανάπτυκτες κοινωνίες. Αν και η ανθρώπινη φύση πάντα θα βρίσκει λόγους να παραμένει ανικανοποίητη και σε διαρκή εσωτερική κι εξωτερική σύγκρουση, η εφεύρεση μηχανών-σκλάβων απελευθερώνει, τουλάχιστον στην κοινωνία του Star Trek, τους ανθρώπους από την καταπίεση της καθημερινής αγωνίας για την παραγωγή των προς το ζην.

Σάλος στην ιατρική κοινότητα: ανακαλύφθηκε γυναίκα που είχε αληθινό «μαλακομαγνήτη» (Χιουμοριστικό)


magnetsΜια ακόμα απίστευτη ανακάλυψη έρχεται να κλυδωνίσει τη παγκόσμια ιατρική κοινότητα, καθώς ομάδα επιστημόνων διαπίστωσε την ύπαρξη του πρώτου αληθινού «μαλακομαγνήτη».
Όλα ξεκίνησαν όταν η 31χρονη Ελένη από το Μπραχάμι αποφάσισε μαζί με τις φίλες της να πραγματοποιήσει το πρώτο της ταξίδι στο εξωτερικό με σκοπό να ξεπεράσει τον πρόσφατο χωρισμό της με τον Νίκο, με τον οποίο διατηρούσαν  σχέση τους τελευταίους δύο μήνες. Ήταν και η πιο πρόσφατη από μια σειρά από πολλών μικρών και αποτυχημένων σχέσεων που δεν προχωρούσαν λόγω του ότι -όπως μας εκμυστηρεύεται γλαφυρά η Γεωργία, καρδιακή φίλη της Ελένης «με όσους πήγαινε και έμπλεκε, έβγαιναν μαλάκες».
Όλα ήταν έτοιμα για να αναχωρήσει η παρέα για τον προορισμό της, ωστόσο κατά τη διάρκεια των τυπικών ελέγχων ασφαλείας του αεροδρομίου, η Ελένη περνώντας από τον ανιχνευτή μετάλλων ενεργοποιούσε διαρκώς τον συναγερμό. Οι ενδελεχείς σωματικοί έλεγχοι δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα καθώς δεν βρισκόταν τίποτε μεταλλικό πάνω στην νεαρή, παρ’όλα αυτά δεν της επετράπη να επιβιβαστεί τελικά στην πτήση, προς μεγάλη της απογοήτευση. Ανήσυχη η 32χρονη, μετέβη εσπευσμένα στο Κ.Α.Τ. για εξετάσεις και ακτινογραφίες υπό το φόβο κάποιας σοβαρής πάθησης.

Ζεστάνετε ένα δωμάτιο ανέξοδα με κεράκια τσαγιού και δύο γλάστρες!!!

article-2492549-194AA29200000578-315_634x447
Αποτελεί έναν πολύ καλό τρόπο για να ζεστάνετε ένα μικρό δωμάτιο ή αν έχετε ένα μεγαλύτερο, τότε 2 από αυτά είναι πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε τους λογαριασμούς θέρμανσης σας αυτό το χειμώνα.  Η αύξηση των λογαριασμών ενέργειας είναι ένα πολιτικό καυτό θέμα αυτή τη στιγμή, αλλά ένας  χρήστης του YouTube  επινόησε έναν τρόπο θέρμανσης ενός δωματίου με μόλις 0,12 δολάρια την ημέρα.

Νόαμ Τσόμσκι: “Κάποιοι στη Γερμανία θέλουν την Ελλάδα σε σκλαβιά” – Μία υποδειγματική συνέντευξη σε Έλληνες δημοσιογράφους!

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/86/Noam_chomsky.jpgΣυνέντευξη στον Χ.Ι. Πολυχρονίου και την Αναστασία Γιάμαλη, που έκαναν εξαιρετική δουλειά, χωρίς καμμία ιδεοληψία. Άψογοι.

Ο νεοφιλελευθερισμός

* Σύμφωνα με τη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία, η κυβέρνηση συνιστά πρόβλημα, κοινωνικό κράτος δεν υπάρχει και οι ιδιώτες είναι υπεύθυνοι για τη μοίρα τους. Ωστόσο, οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι πλούσιοι βασίζονται περισσότερο παρά ποτέ στην κρατική παρέμβαση, ώστε να συνεχίσουν να έχουν τον έλεγχο της οικονομίας και να απολαμβάνουν το μεγαλύτερο μερίδιο της οικονομικής πίτας. Είναι τελικά μύθος ο νεοφιλελευθερισμός; Πρόκειται… απλά για ένα ιδεολογικό κατασκεύασμα;

O όρος «νεοφιλελεύθερος» είναι λιγάκι παραπλανητικός. Δεν είναι ούτε νέος, ούτε φιλελεύθερος. Όπως είπατε, οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι πλούσιοι βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε αυτό που ο οικονομολόγος Ντιν Μπέικερ αποκαλεί «το συντηρητικό κράτος γκουβερνάντα», το οποίο και εκτρέφουν. Αυτό ισχύει -σε μεγάλο βαθμό- και για τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς. Μία πρόσφατη μελέτη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) αποδίδει τα κέρδη των μεγάλων τραπεζών σχεδόν ολοκληρωτικά στην άρρητη πολιτική διασφάλισης του κράτους («πολύ μεγάλες για να καταρρεύσουν») και δεν αναφέρομαι μόνο στις ευρέως γνωστές και πολυδιαφημισμένες διασώσεις, αλλά στην πρόσβαση που έχουν σε φθηνές πιστώσεις, ευνοϊκές αξιολογήσεις λόγω της κρατικής εγγύησης, και πολλά άλλα παραδείγματα. Το ίδιο ισχύει και για την παραγωγική οικονομία. Η επανάσταση των τεχνολογιών της πληροφορικής, που είναι σήμερα η κινητήρια δύναμή της, βασίστηκε πολύ έντονα σε επενδύσεις σε έρευνα και τεχνολογία, σε προμήθειες και άλλους τρόπους στήριξης από το κράτος. Αυτή η διαδικασία έχει τις ρίζες της στην πρώιμη αγγλική εκβιομηχάνιση.

Το Άγιο Όρος και η αρχαιοελληνική ιστορία του

Το Άγιο Όρος και η αρχαιοελληνική ιστορία του





Η Ελληνική µυθολογία αναφέρεται συχνά στη Χαλκιδική:
Το αρχαίο όνοµα της Κασσάνδρας ήταν Φέγρα, δηλαδή τόπος της φωτιάς. Πιστεύεται ότι ήταν η γη των Γιγάντων και το πεδίο µάχης του πολέµου µεταξύ των Θεών του Ολύµπου και των Γιγάντων, όταν οι τελευταίοι επιχείρησαν να εκδιώξουν τους Θεούς από τον Όλυµπο. Σύµφωνα µε ένα µύθο, ο Εγκέλαδος, ένας από τους Γίγαντες, καταπλακώθηκε από βράχο που πέταξαν εναντίον του οι Θεοί του Ολύµπου. Έτσι, ο “Εγκέλαδος-Σεισµός” γίγαντας, είναι θαµµένος στην Κασσάνδρα, αλλά µη έχοντας πεθάνει, από καιρό σε καιρό προσπαθεί να ελευθερωθεί από το βράχο που τον έχει καταπλακώσει και οι προσπάθειές του αποτελούν το φαινόµενο του σεισµού.

Στο άλλο άκρο της Χαλκιδικής η χερσόνησος του Aθω πάλι σχηµατίστηκε και πήρε το όνοµα της από το βράχο που έριξε εναντίον των θεών ο Γίγαντας Άθως. Η Σιθωνία οφείλει το όνοµά της στο Σίθωνα, το γιο του Ποσειδώνα. 

Ο Ημίθεος ήρωας Περσέας και η Ανδρομέδα



Ο Ακρίσιος, ο Βασιλιάς του Άργους, είχε μία μοναχοκόρη, τη Δανάη, αλλά δεν είχε γιους ώστε να κληρονομήσουν το βασίλειο του. Η επιθυμία του να αποκτήσει ένα γιο ήταν τόσο μεγάλη, που αποφάσισε να ταξιδέψει μέχρι το μαντείο των Δελφών για να συμβουλευτεί την Πυθία.

«Όχι εσύ, Ακρίσιε, αλλά η κόρη σου Δανάη θα αποκτήσει ένα γιο. Κι αυτό το παιδί θα είναι η αιτία του θανάτου σου!» του είπε η ιέρεια του μαντείου.

Για να εμποδίσει την πραγματοποίηση του χρησμού, ο Ακρίσιος έδωσε εντολή να κατασκευαστεί μια υπόγεια φυλακή, στο κέντρο της αυλής του παλατιού του, όπου έκλεισε την όμορφη Δανάη. Μόνο η τροφός της Δανάης μπορούσε να την επισκέπτεται καθημερινά σ' αυτό το παράξενο κελί που έμοιαζε με τάφο, για να της πηγαίνει φαγητό και να τη φροντίζει.

Όμως το σχέδιο του Ακρίσιου δε στάθηκε ικανό να εμποδίσει το Δία να δει την κοπέλα και να την ερωτευτεί. Για να καταφέρει να την πλησιάσει, ο πατέρας των θεών μεταμορφώθηκε σε χρυσή βροχή που μπήκε μέσα στην υπόγεια φυλακή από μια σχισμή στη μεταλλική σκεπή της.

Έτσι, έπειτα από λίγο καιρό η Δανάη έφερε στον κόσμο ένα γιο, τον Περσέα, και με τη βοήθεια της τροφού της τον κράτησε κρυφό από τον κόσμο.

Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση υποθερμίας από έκθεση στο κρύο. Άμεση φροντίδα για βλάβες από το κρύο



του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.

Όταν η εσωτερική θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος πέφτει κάτω από 35ο C, το αποτέλεσμα είναι η υποθερμία.
Όταν η θερμοκρασία ελαττωθεί κάτω από τα κανονικά επίπεδα λειτουργίας του θερμοστάτη σε ένα οργανισμό, αυτό αποκαλείται ιατρικώς υποθερμία. Στην υποθερμία ο οργανισμός, χάνει θερμότητα με μεγαλύτερο ρυθμό από ό,τι παράγει.

Σε νέους υγιείς ενήλικες, η μέση θερμοκρασία του στόματος είναι 36,8 +_ 0,4 βαθμοί Κελσίου, με χαμηλότερα επίπεδα στις έξι το πρωί και υψηλότερα το απόγευμα. Οι θερμοκρασίες στη μασχάλη είναι κατά μισό βαθμό χαμηλότερες από τις προαναφερόμενες, στο στόμα. Παρά το γεγονός ότι θερμοκρασίες σώματος πάνω από 37,2 και κάτω από 35,5 είναι γενικώς παθολογικές, η θερμορυθμιστική λειτουργία του «θερμοστάτη» του σώματος διαφέρει από άτομο σε άτομο και τροποποιείται με την πάροδο της ηλικίας

Υπάρχουν 4 κατηγορίες υποθερμίας.

10 απλές συμβουλές για να ρυθμίσετε ξανά τον κύκλο του ύπνου σας (το βιολογικό σας ρολόι)!


της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος
Τα συχνά ταξίδια, οι εναλλασσόμενες βάρδιες στην εργασία ή ακόμα και μερικές νύχτες αϋπνίας λόγω άγχους μπορούν να διαταράξουν τον ύπνο μας, απορυθμίζοντας τον κιρκαδικό ρυθμό, το εσωτερικό μας ρολόι που ελέγχει το πότε κοιμόμαστε και το πότε ξυπνάμε.

Δείτε παρακάτω 10 απλές συμβουλές για να συγχρονίσετε πάλι τον κύκλο του ύπνου σας.

Έχουμε τον έλεγχο των αποφάσεών μας;

Νταν Αριέλι σε ομιλία στο TED
Ο ειδικός στα οικονομικά της συμπεριφοράς Νταν Αριέλι, συγγραφέας του βιβλίου "Προβλέψιμα Παράλογοι" (Predictably Irrational), χρησιμοποιεί κλασικές οφθαλμαπάτες καθώς και τα δικά του ερευνητικά αποτελέσματα, για να δείξει ότι όταν παίρνουμε αποφάσεις δεν είμαστε τόσο λογικοί όσο νομίζουμε .

Η Αμερικάνικη ιστορία των πειραματισμών σε ανθρώπους




1932 - 1972 > Στη διαβόητη μελέτη Tuskegee για τη σύφιλη, 200 ​​έγχρωμοι άνδρες διαγνώστηκαν με σύφιλη αλλά ποτέ δεν τους ανακοίνωσαν την ασθένειά τους, στερώντας τους τη θεραπεία... Χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα, προκειμένου να παρακολουθηθεί η εξέλιξη και τα συμπτώματα της νόσου. Όλοι στη συνέχεια πεθαίνουν από σύφιλη, στις δε οικογένειές τους ποτέ δεν ειπώθηκε ότι θα μπορούσαν να θεραπευθούν. Η μελέτη συνεχίστηκε για τέσσερις δεκαετίες. (MSNBC, το περιοδικό Time, Wikipedia)


1939 > Σε ένα ορφανοτροφείο στην Αϊόβα, 22 παιδιά είναι τα πειραματόζωα για το λεγόμενο πείραμα "τέρας" με το οποίο επιχειρούν χρησιμοποιώντας ψυχολογική βία να προκαλέσουν στα παιδιά που μιλούσαν κανονικά, τραύλισμα. Το πείραμα είχε σχεδιαστεί από τον Dr Wendell Johnson, ενός από τα κυριότερους λογοθεραπευτές του έθνους, για τους σκοπούς των δοκιμών σε μία από τις θεωρίες του σχετικά με την αιτία του τραυλισμού. (CBS News, San Jose Mercury News, Wikipedia)

"ΓΙΑΤΙ ΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΞΕΝΟΙ";



Ο κάθε άνθρωπος ζει στον δικό του μικρόκοσμο. Αυτό είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Παράλληλα μας συνδέουν η γη στην οποία κατοικούμε, η κοινωνία στην οποία ζούμε, ο ήλιος, ο ουρανός, τα αστέρια και η θάλασσα και τα απολαμβάνουμε από κοινού. 

Μαθαίνουμε να σεβόμαστε και να αγαπάμε την Φύση και τον συνάνθρωπο μας. Αποδεχόμαστε την διαφορετικότητα και γινόμαστε ανεκτικοί. Κατανοούμε και συνεργαζόμαστε. Προσφέρουμε και λαμβάνουμε. Ευγνωμονούμε και χαιρόμαστε. Δημιουργούμε και εμπνεόμαστε. Συντροφεύουμε και ειρηνοποιούμε. Τελικά Επικοινωνούμε σε όλα τα επίπεδα.

Για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να Αντιληφθούμε την σπουδαιότητα του μικρόκοσμου μας. Η αντίληψη της σπουδαιότητας του μικρόκοσμου του καθενός από εμάς έγκειται απλούστατα στην Αυτοαντίληψη.


Συμβαίνει όμως το εξής κοινότοπο λάθος: Οι άνθρωποι περιμένουν πάντα να φτάσουν κάπου, περιμένουν να γίνουν κάτι πάντα. Πρέπει διαρκώς κάτι να αποδεικνύουν. Και έτσι ο πολύτιμος χρόνος κυλάει και τίποτα δεν γίνεται.

Ταχύτητας … αιφνιδιασμός!





Καθημερινά με το που ξυπνάμε το πρωί  και πριν καλά καλά καταλάβουμε ότι δεν κοιμόμαστε πια, ο νους μας μπαίνει σε λειτουργία. Μπαίνει στην πρίζα. Από μόνος του. Από κεκτημένη ταχύτητα….
Τι έχω να κάνω σήμερα;
Τι πρέπει να προλάβω;
Και κάνει αυτόματα downlowd λίστες ολόκληρες από δουλειές               κι υποχρεώσεις.
Οπότε μπαίνουμε στην πρίζα και ξεκινάμε.  Μέσα στο άγχος χωρίς καν να το καταλάβουμε. Έχει αρχίσει να μας οδηγεί ο αυτόματος πιλότος.
Κι έτσι οδηγεί λίγο πολύ τη μέρα ο πιλότος μας ως το βράδυ που θα κοιμηθούμε. Συχνά ακόμα και τη νύχτα είναι δύσκολο να μας πάρει ο ύπνος γιατί σκεφτόμαστε τις δουλειές που δεν ολοκληρώσαμε σήμερα και που μας περιμένουν την επόμενη μέρα  ….
Και μετά λέμε πως ο καιρός περνάει γρήγορα ….  Φυσικά. Αφού το σκάφος το οδηγεί ο αυτόματος πιλότος που έχει μάθει ότι, όσο μεγαλύτερες ταχύτητες αναπτύξει, τόσο περισσότερα μπράβο θα εισπράξει ….

Ο πλούτος του κάθε σήμερα




Στη γήινη διάρκεια του βίου μας βρισκόμαστε κατά καιρούς μπροστά σε κάποια γεγονότα εξαιρετικά ευχάριστα είτε ιδιαίτερα δυσάρεστα.
Θα μπορούσαμε να δούμε τα ευχάριστα ως δώρα και τα δυσάρεστα ως δοκιμασίες.

Το θέμα είναι ότι κατά κανόνα δεν αξιολογούμε, ούτε τα μεν ούτε τα δε, γι’ αυτό που είναι. Συνήθως εκλαμβάνουμε τα δώρα, όχι ως ευλογίες ή θαύματα, αλλά απλά ως τυχαία, ευχάριστα περιστατικά και συχνά ως δεδομένα.
Όσο για τις δοκιμασίες, δεν τις βλέπουμε ως ευκαιρίες για μια πληρέστερη προσέγγιση στο βαθύτερο εαυτό μας και στα μυστήρια της ύπαρξης, αλλά τις θεωρούμε ατυχίες, σκεφτόμενοι: έτσι είναι η ζωή, αλλά, γιατί σε μένα;

Παράξενο Ηλιοβασίλεμα...Σίγουρα κάτι ασυνήθιστο συμβαίνει γύρω από τον Ήλιο!!! (Βίντεο)



ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ! Το πιο Παράξενο Ηλιοβασίλεμα που έχετε δει ποτέ!

Συμβαίνει σίγουρα κάτι ασυνήθιστο γύρω από τον ήλιο ... ειδικά κατά την διάρκεια του ηλιοβασιλέματος και της ανατολής του ηλίου (προσέξτε ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ κατά την διάρκεια αυτών των τελευταίων χρόνων και δείτε τι μπορείτε να βρείτε) ... 

θα μπορούσε αυτοί οι δύο ήλιοι ή ακόμα και τρεις του βίντεο  να συνδεθούν με τον Nibiru;? 

Προκαλεί επίσης ερωτηματικά το κλείσιμο του SOHO από τη Nasa, πριν από λίγες ημέρες.

Κομήτης Ison: Ορατός, με μέγεθος όσο η Γη και... συνεχίζει το δρόμο του!!! (Βίντεο)



ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΚΟΜΑ! Εδώ έρχεται! Και τι είναι αυτό που ο κομήτης ISON έχει μαζί του; 

Ο Ερκόλουμπους; 

Η NASA είναι πολύ σιωπηλή τον τελευταίο καιρό.

 Μήπως υπάρχει κάτι που αποκρύπτει; Κάτι που θα επηρεάσει το άμεσο μέλλον μας; Υποθέτω ότι μόνο ο χρόνος θα δείξει. 

Είστε έτοιμοι πνευματικά και σωματικά;

 Ακόμη και αν το όλο θέμα με τον  ISON ξεθυμάνει, είναι σημαντικό να είμαστε προετοιμασμένοι.  Συμβαίνουν πολλά! 
Υπάρχει αρκετή πολιτική αναταραχή, αντίξοες καιρικές συνθήκες, και  σεισμοί που ακολουθούνται από  ηφαίστεια που ξαφνικά ξυπνούν.

Παράλληλο ευρώ


Αντανάκλαση Ευρώ
Με έναν εναλλακτικό μηχανισμό χρηματοδότησης, οι χώρες της Ευρωζώνης 
μπορούν να ανακτήσουν τον έλεγχο της δημοσιονομικής τους πολιτικής – 
διορθώνοντας το νεοφιλελεύθερο λάθος στο σχεδιασμό του κοινού νομίσματος, 
χωρίς να οδηγηθούν σε περιπέτειες
Πριν από όλα, όταν μία κυβέρνηση παύει να έχει το δικό της νόμισμα, όπως συμβαίνει σήμερα με τις χώρες της Ευρωζώνης, δεν πρέπει να εγκαταλείπει τον έλεγχο της νομισματικής της πολιτικής.
Εάν μία κυβέρνηση δεν έχει τη δική της κεντρική τράπεζα, από την οποία να μπορεί να δανείζεται ελεύθερα μέσω της έκδοσης ομολόγων, οι δαπάνες της μπορούν να χρηματοδοτηθούν μόνο με το δανεισμό της από την ελεύθερη αγορά – όπου όμως ανταγωνίζεται τα άλλα ισχυρά κράτη και τις επιχειρήσεις.
Τo γεγονός αυτό μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά ακριβό ή ακόμη και αδύνατον, υπό ακραίες συνθήκες, όπως οι σημερινές. Ο κίνδυνος τώρα που προκύπτει από τη δημοσιονομική αυτοσυγκράτηση, από την πολιτική λιτότητας δηλαδή, με την οποία δεσμεύονται οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, είναι να προκληθεί αποπληθωρισμός – ο οποίος μπορεί να βυθίσει ολόκληρη την Ευρώπη σε μία ύφεση, η οποία είναι αδύνατον να καταπολεμηθεί” (R.Parenteau, σε ελεύθερη μετάφραση).

Πότε χάνει την παρθενιά της μια γυναίκα

Πότε χάνει την παρθενιά της μια γυναίκα

Η ερωτική ζωή μιας γυναίκας φάτσα φόρα! Πότε κάνει για πρώτη φορά σεξ μια γυναίκα; Πολύ νωρίτερα σε σχέση με το παρελθόν. Μια νέα έρευνα έρχεται να απαντήσει όλα τα καυτά ερωτήματα που αφορούν στην σεξουαλική των θηλυκών σήμερα!

Η υπεύθυνη της έρευνας Kaye Wellings του πανεπιστημίου College London αποκάλυψε στην εφημερίδα The Lancet, τις πτυχές της ερωτικής ζωής των γυναικών σήμερα που αποδεικνύει πόσο πολύ διαφέρει η μέση γυναίκα από εκείνη πριν 20 χρόνια ειδικά στον τομέα του σεξ.


 Τα νούμερα: Με πόσους άντρες πάμε; Η μέση γυναίκα έχει 8 ερωτικούς παρτενέρ στη διάρκεια της ζωής της από τις 4 κατά μέσο όρο που είχε στη δεκαετία του 1990. Έτσι, πλησιάζουμε τις 12 συντρόφους που έχει κατά μέσο όρο στη ζωή του ένας άντρας.

Γυναίκα με γυναίκα; Μια γυναίκα έχει 4 φορές περισσότερες πιθανότητες να δοκιμάσει το λεσβιακό σεξ, ειδικά από τα ευρήματα της εν λόγω έρευνας που περιέλαβε δείγμα 15.000 ενηλίκων (15,162 άντρες και γυναίκες ηλικίας από 16 έως 74 ετών). 

Ρόδος : Συγκινητική διάσωση εγκυμονούσας ελαφίνας που έπεσε σε πηγάδι (φωτογραφίες)

1003576_10201921187664375_288579357_n

Μια συγκινητική διάσωση ενός θηλυκού ελαφιού Dama-Dama έλαβε χώρα στη Νότια Ρόδο . Το ελάφι εντοπίστηκε απο κυνηγούς στην περιοχή , εγκλωβισμένο σε πηγάδι όπου είχε πέσει .
Οι κυνηγοί ενημέρωσαν την θηροφυλακή και άμεσα στο σημείο έσπευσε ο θηροφύλακας Μανώλης Στέργου και ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης . Όλα πήγαν καλά και το θηλυκό ελάφι διασώθηκε και τρέχει πάλι στα δάση του νησιού

Τέσσερα γιατροσόφια για να ρίξετε τον πυρετό χωρίς φάρμακα (λίστα)

piretos-660

Όταν ανεβάζει κάποιος πυρετό, η πρώτη σκέψη σε πολλούς είναι τα αντιπυρετικά. Ωστόσο δεν είναι πάντα ανάγκη να χρησιμοποιήσουμε χάπια ή φάρμακα, αλλά ίσως να είναι χρήσιμο τουλάχιστον σε αρχικό στάδιο να δοκιμάσουμε άλλες μεθόδους.
Υπάρχουν πολλά αντιπυρετικά «γιατροσόφια», τα οποία μπορούν να βοηθήσουν σε πτώση του πυρετού χωρίς να χρειαστούν αντιπυρετικά φάρμακα, αναφέρει το in. Ωστόσο εάν δεν υποχωρήσει ο πυρετός θα πρέπει να συμβουλευθείτε γιατρό.
Τέσσερα αντιπυρετικά γιατροσόφια:

Η Αθήνα του 1920 στις φωτογραφίες του Boissonnas

Μπουασονά (2)





Επί 30 χρόνια ο Μπουασονά φωτογράφιζε την Ελλάδα μαζί με τον συνοδοιπόρο του Ντανιέλ Μπο-Μποβί, πρύτανη της Σχολής Καλών Τεχνών της Γενεύης. Μας άφησε έτσι πολύτιμες εικόνες από μια Αθήνα που είναι σήμερα άγνωστη σε πολλούς: μια πρωτεύουσα με ποτάμια, χωματόδρομους, νεοκλασικά αρχοντόσπιτα και φτωχικά λασπόσπιτα.

Πώς μπορεί κανείς να κάνει το λάπτοπ του να «τρέχει» σαν καινούργιο με μερικές απλές κινήσεις

Πώς μπορεί κανείς να κάνει το λάπτοπ του να «τρέχει» σαν καινούργιο με μερικές απλές κινήσεις

Συνηθίζεται από μία μεγάλη μερίδα του καταναλωτικού κοινού να σπεύδει στις γιορτές των Χριστουγέννων να αντικαταστήσει το παλιό laptop της με κάποιο νέας γενιάς, ισχυρότερο, το οποίο θα μπορεί να ανταποκρίνεται στις ολοένα μεγαλύτερες απαιτήσεις και ταχύτητες που συνεπάγεται η συνεχής και αδιάλειπτη διαδικτύωση.

Εν μέσω κρίσης, ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι πιο «φρόνιμοι» τρόποι για να κάνει κανείς το ήδη υπάρχον μηχάνημα να «ανασάνει» και να «ξανατρέξει» σαν καινούργιο, με μερικές πολύ απλές κινήσεις που θα απαλλάξουν τους καταναλωτές από άλλο ένα αχρείαστο έξοδο.

Οι προτεινόμενες ενέργειες αφορούν σε περιβάλλον Microsoft Windows:

Τι προδίδει το χρώμα των ούρων για την υγεία

Τι προδίδει το χρώμα των ούρων για την υγεία

Το διάγραμμα που σχεδίασαν οι επιστήμονες από το ιατρικό κέντρο «Cleveland Clinic» των Η.Π.Α, δείχνει όλες τις πιθανές αποχρώσεις που μπορεί να έχουν τα ούρα μας, αναφέρει ποιες κινούνται σε φυσιολογικό πλαίσιο και ποιες όχι, ενώ δίπλα σε καθεμία αναγράφεται το πρόβλημα υγείας που πιθανότατα να υπάρχει. 

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα άχρωμα ούρα φανερώνουν ότι πίνουμε μεγάλη ποσότητα νερού, το έντονο κίτρινο χρώμα, σαν αυτό του μελιού, υποδεικνύει ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για νερό, ενώ το καφέ χρώμα προδίδει σοβαρή αφυδάτωση ή διαταραχές στην ηπατική λειτουργία.

Συγκινητικό : Τα σκυλιά είναι καλύτερα από τους ανθρώπους + βίντεο......!!!!!!!!


Τα σκυλιά ποτέ δεν με δαγκώνουν!
Μόνο οι άνθρωποι… έλεγε η Μέριλιν Μονρόε και είχε απόλυτο δίκιο, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που οι σκύλοι έχουν αποδειχτεί πολύ καλύτεροι από τους ανθρώπους…

Έχουν την ικανότητα να δίνουν άνευ όρων αγάπη, χωρίς να ζητάνε ανταλλάγματα και είναι πάντα διαθέσιμα, σε αντίθεση με τους ανθρώπους, να προσφέρουν την παρέα τους.

Και το σημαντικότερο, τα σκυλιά, με κίνδυνο της δικής του ζωής και κόντρα στο ένστικτο της αυτοσυντήρησης, ορμούν σε δυσανάλογους για το μέγεθος τους κινδύνους, με μόνο σκοπό να προστατεύσουν τους ανθρώπους.

Κάτι παρόμοιο θα δείτε και στο ακόλουθο βίντεο, το οποίο όχι μόνο θα σας συγκινήσει αλλά θα σας παραδειγματίσει κιόλας!

Γιατί μπορεί «οι άνθρωποι να εξημέρωσαν τους σκύλους, όμως οι σκύλοι με τη συμπεριφορά τους εξημέρωσαν τους ανθρώπους!».

Τουλάχιστον, όσους μπόρεσαν!

Δείτε το καταπληκτικό βίντεο έως το τέλος…

ΑΝΑΛΥΣΕ ΤΟ



Μια ομάδα παιδιών που ζουν και πάνε σχολείο στα Εξάρχεια, έφτιαξε αυτό το όμορφο ταινιάκι μικρού μήκους, που παίζει με τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα. Τελικά είδατε, ζουν άνθρωποι κι εκεί με όνειρα και χιούμορ, δεν έχουν 3 μάτια και 6 χέρια.

Ανακουφίστε τα μάτια σας από τον υπολογιστή με 10 τρόπους

Για τουλάχιστον 10 ώρες την ημέρα, ο υπολογιστής είναι ο πρωταγωνιστής της ζωής μας, είτε για επαγγελματικούς λόγους, είτε για αναψυχή. Τι επιπτώσεις, όμως, έχει η χρήση του στα μάτια μας και πώς μπορούμε να τα ξεκουράσουμε;
Με τους περισσότερους από εμάς να χρησιμοποιούν καθημερινά τον υπολογιστή σαν βασικό εργαλείο της δουλειάς, αλλά και στον ελεύθερο χρόνο, δεν αποτελεί και έκπληξη ότι η ένταση και η κούραση των ματιών, είναι το κύριο παράπονο της ημέρας. Έρευνες, μάλιστα, έχουν δείξει ότι η κούραση και άλλα συμπτώματα που αφορούν στα μάτια μας, συμβαίνουν περίπου στο 50-90% όσων εργάζονται με υπολογιστές και τα συνηθισμένα προβλήματα ποικίλλουν από φυσική κούραση και αυξημένα λάθη στη δουλειά, μέχρι μικρές ενοχλήσεις, όπως να «παίζει» το μάτι.
Οι παρακάτω 10 τρόποι, όμως, μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε το ενοχλητικό συναίσθημα κούρασης που αισθάνεστε στα μάτια σας, αλλά και τα περισσότερα συμπτώματα του… συνδρόμου των υπολογιστών.

Μαζοποίηση του ανθρώπου


«Η μαζοποίηση κλείνει μέσα της διαβρωτική και διαλυτική δύναμη, η οποία προσβάλλει κατά προτίμηση την ανθρώπινη προσωπικότητα, την αυθυπαρξία του ανθρώπου και κατ’ επέκταση ενισχύει τη φυγή του ατόμου από την κοινωνική του ευθύνη.» (Ι. Ξηροτύρης)
 
Θεώρησα σκόπιμο να ξεκινήσει η ανάλυση του θέματος της μαζοποίησης με την παράθεση και τον σχολιασμό της άποψης του Ι. Ξηροτύρη, καθώς πρόκειται για μια άποψη μες στην οποία λανθάνει το νόημα της έννοιας αυτής. Η αλήθεια είναι πως η δύναμη της μαζοποίησης είναι όντως διαλυτική και διαβρωτική. Διαβρώνει συνειδήσεις, εξομοιώνει προσωπικότητες και αποδυναμώνει την ελεύθερη βούληση και δράση. 

Ο άνθρωπο στην μάζοποιημένη του κατάσταση δεν αυτενεργεί, παρά μόνο σκέφτεται και ενεργεί πλέον με όμοιο τρόπο. Με έναν τρόπο που τους έχει επιβληθεί έξωθεν και τον αποδέχονται αμαχητί. Έτσι καταστρατηγείται η προσωπικότητά τους, η ανεξαρτησία τους, καθώς κανένας δεν έχει τη δυνατότητα να δράσει μεμονωμένα και με διαφορετικό τρόπο από το σύνολο. Ενταγμένοι σε μια ομάδα όλοι δρουν όμοια και χάνονται μες στην ανωνυμία του πλήθους. Ευθύνες πια δεν έχει το κάθε άτομο ξεχωριστά, αλλά η ομάδα συνολικά κι έτσι το ευθυνόφοβο, παθητικοποιημένο άτομο κοιμίζει τη συνείδησή του αποποιούμενος των ευθυνών του, θεωρώντας ότι όλα είναι καλά…

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΑΣΩΝΩΝ, ΡΟΥΣΦΕΤΙΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ


Πριν ξεκινήσω θα ήθελα να πω πως στα οικονομικά δεν είμαι και ο καλύτερος.
Ωστόσο είναι πολλά τα ερωτήματα για την κατάρρευση της τράπεζας. Προσωπικά είχα πληροφορίες... 

από μέσα ότι η τράπεζα πήγαινε για φούντο, από το καλοκαίρι το γνώριζα αυτό. Πως είναι δυνατόν εγώ ο πανάσχετος να έχω τέτοια πληροφορία να ξέρω ότι η τράπεζα δεν έχει κανένα μέλλον και αυτοί που ήταν μέσα να κάνουν την πάπια;Πως είναι δυνατόν να υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι και να μην κουνιέται φύλλο;Ίσως δεν ήθελαν να χάσουν τα προνόμια του να είσαι στέλεχος. Ίσως διαπραγματευόντουσαν την προδοσία με την ALPHA BANK ύπουλα και υπόγεια.


Ας πάμε όμως στην λειτουργία της τράπεζας η οποία ήταν άθλια ,από τις λίγες φορές που την επισκέφτηκα είδα ένα τεράστιο αριθμό υπαλλήλων, μιλάμε τα γραφεία ήταν το ένα δίπλα στο άλλο,ήταν τόσα τα άτομα που δούλευαν που έλεγα μα καλά εδώ μου θυμίζει την περιοχή της Κυψέλης στην Αθήνα που ζει ο ένας πάνω στον άλλον. Πως είναι δυνατόν να επιβιώσει ένα μαγαζί με τόσα άτομα προσωπικό; Προφανώς οι περισσότεροι ήταν ρουσφέτια πολιτικών.

10 συμβουλές για υγεία και μακροζωία

Οι συχνά εξοντωτικοί ρυθμοί ζωής αλλά και η λανθασμένη διατροφή βλάπτουν την υγεία μας χωρίς καν να το καταλάβουμε. Δείτε, με ποιους απλούς τρόπους θα ωφελήσουμε την υγεία μας και θα κερδίσουμε πολλά, πολλά χρόνια ζωής!
Το ότι η ισορροπημένη διατροφή είναι συνώνυμο της καλής υγείας είναι πλέον αυτονόητο. Σε τι συνίσταται, όμως, η σωστή και υγιεινή διατροφή; Η διαιτολόγος- διατροφολόγος, Ελισάβετ Παρλαπάνη, μας δίνει 10 συμβουλές υγείας και μακροζωίας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα