Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Μέλος της οργάνωσης «Δεν Πληρώνω με Τίποτα» ο Λιάπης (Βίντεο)


Με πλαστές πινακίδες,χωρίς δίπλωμα και ανασφάλιστο όχημα συνελήφθη ο πρώην Υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης...

Από την ανάκριση προέκυψε ότι ο  πρώην υπουργός ανήκει στο κίνημα «Δεν πληρώνω με τίποτα» δηλώνοντας στον Εισαγγελέα και στους δημοσιογράφους ότι κατέθεσε τις πινακίδες για οικονομικούς λόγους. «Συνταξιούχος είμαι» είπε, τονίζοντας  πως κυκλοφόρησε το τζιπ του για να γεμίσει τις μπαταρίες.

Μετά από τις σπαρακτικές αυτές δηλώσεις ο Δήμος Αθηναίων με πρωτοβουλία του εύσπλαχνου Δημάρχου κ.Καμίνη έσπευσαν να εντάξουν τον κ.Λιάπη σε κοινωνικό πρόγραμμα για συνταξιούχους που χρίζουν άμεσης οικονομικής βοήθειας αλλά και ψυχολογικής υποστήριξης.

Όταν Η Αγάπη Δεν Έχει Όρια..You Are The Wind Beneath My Wings

Η ανακάλυψη  ότι ο πατέρας ή η μητέρα σας έχει καρκίνο αποτελεί μία δύσκολη κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπίσετε. Όταν και οι δύο γονείς της Nancy Borowick διαγνώστηκαν με καρκίνο ... δεν μπορούμε να φανταστούμε τα συναισθήματα. Αλλά αντί να αφήσουν τον καρκίνο να χωρίσει την οικογένειά τους, οι Borowicks ενώθηκαν. Ο σύζυγος, η σύζυγος και η κόρη μεγάλωσαν μαζί, καθώς πολεμούσαν τον καρκίνο και η Nancy εξιστορεί το όλο θέμα με αυτές τις απίστευτες φωτογραφίες.

Αυτές οι 20 φωτογραφίες θα σας αφήσουν άφωνους.Ειδικά η έκτη. Δεν υπάρχουν λόγια.

Ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις 20 φωτογραφίες που θα σας αφήσουν άφωνους. Μερικές από αυτές τις φωτογραφίες είναι πραγματικά ιστορικές στιγμές, ενώ άλλες, είναι αρκετά αποκαρδιωτικές.

Να τι συμβαίνει όταν μια γυναίκα τα παίρνει στο κρανίο έπειτα από ένα διαζύγιο και την απώλεια του σπιτιού της!!!

Η Macy Miller είναι μία αρχιτέκτονας από το Άινταχο, η οποία είχε ένα μεγάλο όνειρο για ένα μικροσκοπικό σπίτι.  Πάντα ήθελε ένα μέρος  δικό της, αλλά η σκέψη μιας υποθήκης την αρρώσταινε έπειτα από την απώλεια του σπιτιού  της εξαιτίας κατάσχεσης αμέσως μετά το διαζύγιό της. Έτσι, το όνειρο της περιστράφηκε γύρω από την οικοδόμηση ενός συμπαγές, αλλά όμορφου σπιτιού. Για δύο χρόνια, η Macy εργάστηκε για το 196 τετραγωνικών ποδιών σπίτι , αφιερώνοντας τον ελεύθερο χρόνο της στην οικοδόμηση του μικρού αυτού παράδεισου. Τέλος, η κατασκευή ολοκληρώθηκε στο μικρό καταφύγιο της ... και είναι δύσκολο να μην ζηλέψουμε αυτό το  αριστούργημα, δεν έχει σημασία πόσο μικρό φαίνεται εξωτερικά. Τέλος, κοστίζει μόνο περίπου $ 11.000 .

Το Σύμπαν δεν έχει ρολόι άρα …

7.jpg



Οι εποχές γύρω μας αλλάζουν, η φύση, οι άνθρωποι, τα ζώα, οι πέτρες, η θάλασσα, ο αέρας, όλα αλλάζουν και λέμε ότι ο χρόνος περνάει. Τι θα κάναμε αν ο χρόνος δεν περνούσε; Παρά το ότι κάτι τέτοιο θα μας άρεσε δεν μπορούμε ούτε να γυρίσουμε πίσω, ούτε να ξετυλίξουμε προς τα εμπρός την ταινία της ζωής μας. Υπάρχει μέσα μας μια ισχυρή αίσθηση ότι ο χρόνος κυλάει προς τα εμπρός με σταθερό ρυθμό, και υποθέτουμε ότι το ίδιο θα συμβαίνει σε κάθε μέρος του Σύμπαντος ή ό,τι αυτό είναι και αληθινό, επειδή έτσι νομίζουμε.
Το βέλος του χρόνου:  Ο χρόνος εμφανίζεται να προχωρεί προς μια μόνο κατεύθυνση και αυτή η ασυμμετρία του επηρεάζει μια σειρά από φυσικά φαινόμενα γύρω μας. Οι φυσικοί αποκαλούν αυτή την ασυμμετρία «το βέλος του χρόνου» και εννοούν ένα κοσμικής κλίμακας δείκτη που δείχνει σε μια μόνο κατεύθυνση. Ένα Σύμπαν ρολόι ή ένα σύμπαν που φοράει ρολόι;  Έχουμε τόσο πολύ συνηθίσει να ακολουθούμε το βέλος του χρόνου ώστε το δεχόμαστε πια ως προφανές. Η δουλειά όμως των φυσικών είναι να εξηγούν το κάθε τι στο φυσικό κόσμο και η εξήγηση του βέλους του χρόνου ήταν πάντα ένα μόνιμο πρόβλημα.  Οι άνθρωποι πάντα σκέφτονταν ή τους βόλευε να σκέφτονται, ότι το Σύμπαν είναι ένα ρολόι και μάλιστα ένα καλοκουρδισμένο ρολόι.

Πσσσσσσσσσσ!!! Τσκ τσκ τσκ!!!



1.915.000.000.000
Ένα τρισεκατομμύριο και εννιακόσια δεκαπέντε δισεκατομμύρια.
Τόσο υπολογίζω ότι θα επιδοτήσει το δημόσιο τη δημιουργία 100.000 νέων θέσεων εργασίας αν ακολουθηθούν οι ρυθμοί αυτού εδώ του ένδοξου παραδείγματος-μοντέλου,

Πότε ο άνθρωπος άρχισε να παίζει τα εργαλεία στα δάχτυλα


Μια προεξοχή στο τρίτο μετατάρσιο επέτρεψε στον άνθρωπο το χειρισμό εργαλείων. Ο σχηματισμός αυτός απουσιάζει από τους πιθήκους και τον αυστραλοπίθηκο.
Οι ανατομικές προσαρμογές που επέτρεψαν στα ανθρώπινα δάχτυλα να πιάνουν εργαλεία εμφανίστηκαν περίπου μισό εκατομμύριο χρόνια νωρίτερα από ό,τι πιστεύαμε, αποκαλύπτει ένα απολιθωμένο οστό ηλικίας 1,4 εκατομμυρίων ετών, πολύ αρχαιότερο από τον Homo sapiens.

Προβλήματα.... χειρός

Τα χέρια των χιμπατζήδων και των υπόλοιπων ανθρωποειδών πιθήκων δεν είναι αρκετά επιδέξια για τον χειρισμό εργαλείων. Το πρώτο πρόβλημα είναι ότι τα είδη αυτά δεν έχουν αντιτακτό αντίχειρα, δηλαδή δεν μπορούν να αγγίξουν με τον αντίχειρα τα υπόλοιπα δάχτυλά τους. Ένα δεύτερο πρόβλημα αφορά το τρίτο οστό του μετακαρπίου, το οποίο συνδέει τον μέσο (το τρίτο δάχτυλο) με τον καρπό.

Κοίτα ποιος μιλάει

Οι δημοσιογράφοι του Mega είναι έξαλλοι σήμερα με τον πρώην υπουργό Μιχάλη Λιάπη που πλαστογράφησε τις πινακίδες του αυτοκινήτου του και πέρασε στην παρανομία. Εδώ, όμως, υπάρχει κάτι περίεργο:
Γιατί οι δημοσιογράφοι του Mega ενοχλούνται και παθαίνουν υστερία με τις πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας του Μιχάλη Λιάπη, αφού εργάζονται σε ένα τηλεοπτικό κανάλι που έκανε κατάληψη στις δημόσιες συχνότητες το 1990 και λειτουργούσε 23 χρόνια χωρίς νόμιμη άδεια;

Κάποτε θα’ρθουν…



Αφού πρώτα μάς έχωσαν μέσα στα σπίτια μας στερώντας μας την εργασία, αφού μετά μάς έβαλαν ενοίκιο προς το κράτος για τα σπίτια-καταφύγια μας, αφού μάς άφησαν μέσα να παγώσουμε και να κοιτάμε τα μετρητές της ΔΕΗ σαν τον χρόνο που μάς απομένει, τώρα θα κάνουν ντου από τις πόρτες και παράθυρα των σπιτιών μας τα όργανα του Κράτους.

Ο Στουρνάρας σε ανυποψίαστο χρόνο είχε πει “ τα χρήματα τα έχετε στα σεντούκια, το ξέρουμε”. Ήρθε λοιπόν η ώρα να τα ανοίξει από μόνος του αφού εμείς δεν ήμαστε οι καλοί ραγιάδες να πάμε οικειοθελώς να του τα ακουμπήσουμε δίπλα στον θρόνο του. 


Το θέμα όμως είναι ότι το ντου των εφοριακών δεν είναι μόνο για να βρει το κράτος τα κρυμμένα χρήματα που ίσως έχουμε αρνούμενοι να μάς τα φυλάξουν οι συνέταιροι του κράτους, τράπεζες. Το θέμα είναι ότι θέλουν να κάνουν ντου. Να σου αποδείξουν ότι μπορούν να σε κάνουν ό,τι θέλουν και επειδή θα ήταν επικοινωνιακά και πολιτικά επικίνδυνο να διατάξουν το ντου να το κάνουν τα όργανα της τάξης με ένταλμα εισαγγελέα, βάζουν ως προκάλυμμα τον έλεγχο των φορολογικών σου στοιχείων και της περιουσιακή σου κατάστασης. 

Αν η φωτογραφία είναι βρόμικη


φωτογραφία

Αν έχετε λερωμένες φωτογραφίες: 

Τεράστια περιοχή σχηματισμού άστρων εντοπίστηκε διαμέσου Κοσμικής Ομίχλης - "Ένα από τα καλύτερα φυλαγμένα μυστικά στον Γαλαξία μας"


2013 - 31

Το  Submillimeter Array (SMA) ( 8 ραδιοτηλεσκόπια των 6 μέτρων) του Σμιθσόνιαν  κατάφερε να παρέχει, μέσα από ομίχλη σκόνης,  την πρώτη σαφή εικόνα του αστρικού βρεφοκομείου W49A - ένα από τα καλύτερα φυλαγμένα μυστικά στον γαλαξία μας. Αυτή η περιοχή σχηματισμού άστρων λάμπει 100 φορές πιο φωτεινά από το νεφέλωμα του Ωρίωνα ,  επισκιάζεται όμως από τη σκόνη, με αποτέλεσμα να είναι πολύ λίγο ορατό και με μόνο μία πολύ μικρή ποσότητα  υπέρυθρου φωτός να δραπετεύει . Το SMA αποκάλυψε την ενεργή περιοχή του σχηματισμού των αστεριών που τροφοδοτείται από κανάλια αερίου που καταρρέουν.
"Μείναμε έκπληκτοι με όλα αυτά που είδαμε στις φωτογραφίες από το SMA," λέει ο επικεφαλής της έρευνας Roberto Galván-Madrid, που διεξήγαγε την έρευνα στο Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics (CfA) και το  European Southern Observatory (ESO).
Το W49A βρίσκεται περίπου 36.000 έτη φωτός από τη Γη, στην απέναντι πλευρά του Γαλαξία μας. Αντιπροσωπεύει ένα κοντινό παράδειγμα γαλαξιών, στους οποίους υπάρχει έντονος σχηματισμός άστρων,  τους ονομαζόμενους "αστρικούς" γαλαξίες, όπου τα αστέρια σχηματίζονται 100 φορές πιο γρήγορα από ό, τι στο γαλαξία μας.

YouTube | Τα κορυφαία ελληνικά κανάλια για το 2013

youtube top greek trending channels 2013
Με το τέλος του 2013 να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο, ασχολούμαστε αρκετά με ταbest of του 2013 για τα Social Media. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα δούμε ποια ελληνικάYouTube κανάλια χαρακτηρίστηκαν ως τα κορυφαία της χρονιάς, βάσει φυσικά του αριθμού των εγγεγραμμένων χρηστών των οποίων κέρδισαν, αλλά και άλλων παραγόντων όπως τα views (προβολές), την απήχηση και το engagement (αλληλεπίδραση) των χρηστών.
Ακολουθεί η λίστα των καναλιών με το πιο δημοφιλές βίντεο του κάθε καναλιού.

Οι 9 προβλέψεις του αιώνα που βγήκαν αληθινές…

Οι 9 προβλέψεις του αιώνα που βγήκαν αληθινές…

Ο λόγος για τον John Elfreth Watkins...
ο οποίος δημοσίευσε τότε στο αμερικανικό περιοδικό «Ladies’ Home Journal» άρθρο με τίτλο «What May Happen in the Next Hundred Years» (Τι μπορεί να συμβεί μέσα στα επόμενα 100 χρόνια).
Το άρθρο του ξεκινούσε με τη φράση: «Οι προφητείες αυτές μπορεί να μοιάζουν παράξενες, σχεδόν αδύνατες να συμβούν», εξηγώντας στh συνέχεια ότι προκειμένου να τις γράψει είχε συμβουλευτεί «τα σπουδαιότερα ιδρύματα επιστημών και εκπαίδευσης» της χώρας, για να συλλέξει τις απόψεις τους σε 29 θέματα. Ο Watkins έγραφε τότε και στο περιοδικό, του ίδιου εκδοτικού οίκου, The Saturday Evening Post, με έδρα την Indianapolis. Το Post, λοιπόν, που κυκλοφορεί ακόμα, δημοσίευσε πρόσφατα στο κοινό του το παλιό άρθρο του Watkins, ξεχωρίζοντας όσες απ τις προβλέψεις βγήκαν αληθινές. Έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιες ήταν αυτές:

Φόβος...Τέλος, Επιστρέφουμε!!! (Βίντεο)



Ο φόβος είναι ένα επίμονο και παράλογο συναίσθημα κάποιου συγκεκριμένου αντικειμένου ή κατάστασης, που έχει ως αποτέλεσμα την επιθυμία αποφυγής αυτού του αντικειμένου που στην πραγματικότητα δεν αποτελεί σπουδαία πηγή κινδύνου. 


Φόβος... Τέλος, Επιστρέφουμε.

Μυθολογικά Διαδίκτυα...

Διαδίκτυο Ήπειροι

ΟΙ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ


Τα κοινωνικά δίκτυα μεταξύ των χαρακτήρων στην Οδύσσεια του Ομήρου είναι αξιοσημείωτα παρόμοια με πραγματικά σημερινά κοινωνικά δίκτυα.Αυτό δείχνει ότι η ιστορία είναι βασισμένη τουλάχιστον εν μέρει σε πραγματικά γεγονότα λένε οι ερευνητές.

 Δέκα χρόνια πριν, λίγοι άνθρωποι θα είχαν ακούσει για ένα κοινωνικό δίκτυο. Σήμερα, το Facebook, το Twitter και το LinkedIn διαπερνούν τις ζωές μας. Μας δείχνουν πώς μπορούμε συνδεόμαστε  μεταξύ μας και πώς  ευρύτερα να  τοποθετούμαστε  μέσα στην κοινωνία. Αυτό που συναρπάζει τους επιστήμονες είναι ότι οι γενικές ιδιότητες των κοινωνικών δικτύων φαίνεται να είναι αναλλοίωτες, ανεξάρτητα από το πού αναφύονται. 

Για παράδειγμα, μία από τις αξιοσημείωτες ιδιότητες των κοινωνικών δικτύων είναι ότι έχουν τα χαρακτηριστικά ενός  μικρόκοσμου. Αυτό σημαίνει ότι είναι δυνατόν να πάει  κάποιος από το ένα μέρος ενός δικτύου σε οποιοδήποτε άλλο μέρος με ένα μικρό αριθμό βημάτων ( από αυτό προέρχεται   η φράση «έξι βαθμοί διαχωρισμού” ).

Αυτό ήταν εντελώς απρόσμενο και αντίθετο με κάθε πρόβλεψη  όταν ανακαλύφθηκε στη δεκαετία του 1960 από τον αμερικανικό κοινωνικό  ψυχολόγο  Stanley Milgram. Αλλά είναι η αλήθεια σήμερα από το Facebook και το Twitter, όπως και για  την  κοινωνία στην οποία ο  Milgram έκανε τα  πειράματα του. 

Η γένεση της Τηλεμαχίας



  Η ζωή μας διαδικτυακώς τηλεμαχικά.
Γιατί ο Όμηρος, ο τόσο ακριβολόγος των ονομάτων ονομάζει τον γιο του πολυμήχανου Οδυσσέα Τηλέμαχο και όχι Αγχέμαχο αφού δίπλα του πολεμά; Αυτό ερώτημα να αναρωτηθείς τα βράδια με ξαστεριά ατενίζοντας τα όνειρα που έκανες σε χρόνια εφηβικά, αν ακόμη η καρδιά σου είναι ζωντανή και τα πέδιλα του νεαρού μαχητή φορά. 

Τηλέμαχε,
δεν σου ταιριάζει τον προσφιλή πατέρα
ούτε να θαυμάζεις  ούτε να εκπλήσσεσαι

Π Οδυσσείας 202 "Τηλέμαχ', οὔ σε ἔοικε φίλον πατέρ' ἔνδον ἐόντα
οὔτε τι θαυμάζειν περιώσιον οὔτ' ἀγάασθαι·
οὐ μὲν γάρ τοι ἔτ' ἄλλος ἐλεύσεται ἐνθάδ' Ὀδυσσεύς,
ἀλλ' ὅδ' ἐγὼ τοιόσδε, παθὼν κακά, πολλὰ δ' ἀληθείς,
ἤλυθον εἰκοστῷ ἔτεϊ ἐς πατρίδα γαῖαν.

Ο Τηλέμαχος επιστρέφει με το πλοίο του Νοήμονος του γιου του Φρονίου στην Ιθάκη.
Στο  μικρό καλύβι του αφοσιωμένου Εύμαιου θα βρει τον Οδυσσέα να τον περιμένει  τυλιγμένο με ενδυμασία κουρελή. Στην αρχή έκπληκτος τον αμφισβητεί αλλά η αναγνώριση τους και η αποδοχή είναι συγκινητικά ομηρική.

ΟΤΑΝ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΓΗ!!!! ΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ!!!!

Τον χειμώνα του 1855 στο νότιο Ντέβον στις ΗΠΑ εμφανίστηκαν στο χιονισμένο τοπίο κάποια χνάρια τα οποία δεν ήταν ανθρώπινα, παραμένουν μέχρι και σήμερα ένα παράξενο γεγονός. Σύμφωνα με τις σύγχρονες έρευνες, τα ίχνη ήταν εμφανή για εκατό μίλια, και πέρναγαν από στερεούς τοίχους και κλειστές πόρτες, εμφανίζονταν από την άλλη πλευρά σαν να μην υπήρξε κανένα εμπόδιο!! Η έκταση των ιχνών μπορεί να έχει μεταβληθεί με τον χρόνο, μπορεί να ήταν το αποτέλεσμα ατμοσφαιρικών συνθηκών είπαν κάποιοι τότε αλλά στην πραγματικότητα τα ίχνη ή ότι άλλο ήταν παραμένει ένα μεγάλο άλυτο μυστήριο μέχρι και σήμερα.
DEVIL FOOTAGE 1
 Την νύχτα τις 8 Φεβρουαρίου του 1855, βαριές χιονοπτώσεις έπεσαν στην επαρχία και στα μικρά χωριά του νότιου Ντέβον. Τα τελευταία χιόνια θεωρείται ότι πέσανε γύρω στα μεσάνυχτα, και μεταξύ αυτής της ώρας και περίπου μέχρι τις 6.00 το πρωί της επόμενης μέρας, κάτι ( ή κάποια πλάσματα ) άφησε πολλά ίχνη στο φρέσκο χιόνι, για περισσότερο από εκατό μίλια σε απόσταση, από τον ποταμό Έξε, μέχρι την διακλάδωση με τον ποταμό Tότνες.

Σχόλια Ελλήνων που τσακώνονται βρέθηκαν στο κάτω μέρος των κειμένων της Αγίας Γραφής


αγια γραφη3Μπροστά σε μια πρωτοφανή ανακάλυψη βρέθηκαν επιστήμονες της Θεολογικής σχολής του Μοντεβιδέο, οι οποίοι μελετούσαν τα πρωτότυπα κείμενα της Αγίας Γραφής στη θεόπνευστη αραμαϊκή γλώσσα.
Συγκεκριμένα, ενώ ανέλυαν τα νοήματα και τις παραβολές του ιστορικού κειμένου της χριστιανικής εκκλησίας, διαπίστωσαν πως στο κάτω μέρος πολλών σελίδων υπήρχαν κάποια σχόλια γραμμένα σε μια άγνωστη γι’αυτούς γλώσσα. Ύστερα από ενδελεχή μελέτη και έρευνα, διαπίστωσαν πως η γλώσσα αυτή δεν ήταν άλλη από τα αρχαία ελληνικά και δίχως χρονοτριβή προχώρησαν στην άμεση μετάφραση των σχολίων αυτών, για να βρεθούν μπροστά σε μια τεράστια έκπληξη.

ΤΟ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΕΡΜΑΤΑ


Αυξάνουμε την έκφραση της καλοσύνης στο βαθμό που προσεγγίζουμε την Εσωτερική Ύπαρξή μας, και πλησιάζουμε πο κοντά στην ουσία μας στο βαθμό που εκφράζουμε καλοσύνη.
Έτσι τα άτομα που είναι γεμάτα καλοσύνη είναι γνωστά σαν ευεργέτες της ανθρωπότητας και αναγνωρίζονται σαν θεία και άγια.
Είναι αλήθεια. Είναι θεία και άγια γιατί εκφράζουν τη δική τους θειότητα που είναι η καλοσύνη μέσα τους.
Μάθετε λοιπόν ότι γίνεστε ο αληθινός Εαυτός σας στο βαθμό που εκφράζετε την καλοσύνη.
Όλες οι θρησκείες τονίζουν την πράξη της αγαθοεργίας, το να είμαστε γεμάτοι από φως και αγάπη. Όλες αυτές οι εκφράσεις σημαίνουν το ίδιο πράγμα: απελευθερώστε τη θειότητα μέσα σας, απελευθερώστε τη θειότητα, τη φλόγα της Ζωής, εκείνη την καλοσύνη που είναι Ζων ηλεκτρισμός μέσα από όλες τις εκφράσεις σας.
Έχουμε μάθει πολλά γύρω από το νοητικό πεδίο.
Το κεφάλαιο αυτό θα διερευνήσει το θέμα σε μεγαλύτερο βάθος.
Το νοητικό πεδίο με τα εφτά υποπεδία του, είναι σαν ένα σύννεφο γύρω από το κεφάλι και το σώμα σας.
Βαθμιαία, καθώς η συνείδησή σας επεκτείνεται και οι εμπειρίες σας εμπλουτίζονται, το νοητικό πεδίο οργανώνεται και εφτά χρώματα εμφανίζονται, ένα για κάθε πεδίο. Τα χρώματα αυτά σιγά – σιγά γίνονται καθαρότερα και παρατηρείτε μια δίνη ενέργειας, η οποία στην εσωτερική φιλολογία ονομάζεται νοητική μονάδα.
Ύστερα, ακριβώς όπως η σελήνη αναδύεται από τα σύννεφα, παρόμοια ένα σημείο φωτός αρχίζει να διακρίνεται στα ανώτερα υποπεδία. Αυτό ανομάζεται το νοητικό μόνιμο άτομο ή σπέρμα.

«Πάτωσε» η Ελλάδα στην ΕΕ!

Του Γιώργου Δελαστίκ
Ρήμαξε την Ελλάδα με απίστευτη ταχύτητα το Μνημόνιο που μας επέβαλε η ΕΕ με τη συνενοχή του Γιώργου Παπαν­δρέ­ου. 
Εντυπωσιακά γοργά άρχισαν να εξαλείφονται τα κέρδη σε υλική ευημερία της τελευταίας τριακονταετίας. 
Το ζούμε, το ξέρουμε, το βλέπουμε. 

Τώρα όμως ήρθαν και τα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας για να...
το επιβεβαιώσουν για μία ακόμη φορά. 
Ηταν αρκετά δύο και μόνο χρόνια μνημονιακής πολιτικής από τις κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά, το 2011 και το 2012, για να καταποντιστεί η Ελλάδα και να γίνει η δεύτερη φτωχότερη από τις 17 χώρες της Ευρωζώνης στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ: στο 88% του μέσου όρου της ΕΕ στον τομέα αυτόν ανερχόταν το 2010 ο δείκτης της Ελλάδας, στο 75% κατρακύλησε το 2012.

Μόνο την Εσθονία από τα κράτη της Ευρωζώνης περάσαμε πέρυσι: 75% εμείς και 71% αυτοί. Μας πέρασαν δηλαδή και τα 13 δυτικοευρωπαϊκά κράτη που συμμετέχουν στο ευρώ. Ακόμη και η... Μάλτα και η Κύπρος!

ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ


 
ΤΑ ΘΕΙΚΑ ΑΛΟΓΑ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΣΤΗΝ ΟΧΘΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ Giorgio de Chirico 1963
Ο Αχιλλέας μιλά με περηφάνια για τα  άλογα του, τον ΞΑΝΘΟ και ΤΟΝ ΒΑΛΙΟ (παρδαλό, μπάλιο), και τα χαρακτηρίζει γρήγορα και αθάνατα, δώρα των θεών.
"Πόσο γρήγορα είναι τα δικά μου άλογα, το ξέρετε,
γιατί είναι αθάνατα, δώρο του Ποσειδώνα στον Πηλέα,
τον πατέρα μου, κι εκείνος πάλι τα χάρισε σε μένα." ΡΑΨ. ψ 276-284


Tα αθάνατα άλογά του του ΑΙΑΚΙΔΗ , ήταν τέκνα του Ζέφυρου και της Ποδάργης και αγωνίζονται και συμπάσχουν μαζί με τον άνθρωπο που αγαπούν. Πετούν σαν πουλιά και ξεπερνούν κάθε εμπόδιο και κάθε κίνδυνο
ιώθουν βαθιά θλίψη και θρηνούν, όπως οι άνθρωποι, όταν ένιωσαν πως ο αγαπημένος τους αμαξηλάτης, Πάτροκλος, έπεσε νεκρός από το κοντάρι του Έκτορα."Στο μεταξύ του Αιακίδη (Αχιλλέα) τ' άλογα μακριά από τη μάχη
θρηνούσαν, απ' τη στιγμή που ένιωσαν πως ο αμαξηλάτης τους
έπεσε μες στη σκόνη απ' τον ανθρωποκτόνο Έκτορα."(ΡΑΨ.Ρ 426-439).
 
 Τα άλογα, που είχαν προαισθανθεί το θάνατο του Πάτροκλου, μένουν ασάλευτα, κλαίνε και θρηνούν  τον γενναίο τους ηνίοχο.

ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΤΟΞΟ ΚΑΙ ΛΥΡΑ

"Το όνομα του τόξου είναι βίος και βίος σημαίνει ζωή "
Απόλλων του Μπελβεντέρε.(ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ)
(Ρωμαικό αντίγραφο ενός χάλκινου πρωτοτύπου του 4ου αιώνα π.Χ.Μουσείο Βατικανού

ΤΟΞΟ

Σαν αντικείμενο στο υλικό πεδίο το τόξο όταν βάλλει δια των βελών του επιτυχώς τον στόχο τραυματίζει ή σκοτώνει. Ως σύμβολο, το ημερήσιο τόξο της διαδρομής του Ήλιου στον ουρανό, βάλλον δια των βελών του/ακτίνων του φωτίζει την Γή. Έτσι η νοητή εικόνα του τόξου μεταλλάσσεται σε Ιδέα και το τόξο από φονικό όπλο γίνεται το Φώς του Ζωοδότη Ήλιου, το σύμβολο του.

Σαν αρχέτυπο, το τόξο μετουσιώνεται, όταν ο υπερφορτισμένος από συν-κινήσεις νους το χρησιμοποιεί σαν όπλο εξόντωσης της άγνοιας/δοκησισοφίας.

Η ΠΕΡΙΦΡΩΝ ΠΗΝΕΛΟΠΗ


 
 
Η ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΣΤΟΝ ΑΡΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ  .ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ  Giorgio Vasari and Giovanni Stradano 1561 – 1562 PALAZZO VECCHIO ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (στα τέσσερα σημεια είναι οι ποταμιοι θεοί)
 
 
Η αριστερή πλευρά του Ανθρώπου, η θηλυκή.
Είναι η διαφορετική ‘ροή’ της ενέργειας αλλά, σαφώς συμπληρωματική,
γι’αυτό η γυναίκα στέκεται πάντα αριστερά από τον άντρα..
Η Πηνελόπη Είναι η Γνώση στο επίπεδο της Σιωπής.Η Εχέφρων κόρη του Ικαρίου, γνωρίζει πράγματα που, ο Οδυσσέας πρέπει να τα κάνει
λόγια, πράξεις, έργα, για νάχουν αξία.
Γι’αυτό και συναινεί σ’αυτό το ταξίδι και υπομένει αδιαμαρτύρητα αυτή την αναμονή.
Γι’ αυτό και δεν μπορεί να τον προδώσει η να τον ξεχάσει..
Έχουν συμφωνήσει γι’αυτήν την αναγκαιότητα, αυτής της διαδρομής.
Η Πηνελόπη γνωρίζει το Μυστικό και από εκεί προέρχεται η υπεροχή της.

Μεθυσμένο αστέρι …


lly me 2 the moon
Mια νύχτα με πανσέληνο μίλησα μ ένα λυπημένο αστέρι !
Σου στέλνει χαιρετισμούς , ευχές για ότι χαρούμενα υποδέχτηκες,  κι ένα αμυδρό χαμόγελο για σένα…
Με ρώτησε  -” τι κάνεις ?” …
Του είπα πως  – “μάλλον είμαι καλά …”
Κι αυτό μου εξομολογήθηκε πόσο δύσκολη είναι η  ακινησία  που ζει … Είναι βάσανο αυτή η ακινησία που το έχουν καταδικάσει,
όσες ζωγραφιές κι αν εμπνέει, όσα μεθυσμένα βλέμματα κι αν κλέβει. Βλέπεις αυτό άλλα ονειρευόταν κάθε φορά που ξύπναγε από τη νάρκη στην οποία σκόπιμα είχε πέσει  για να προφυλάξει τον εαυτό του από τα αγκάθια …
Θέλει να ξεγλυστρίσει από το βάθρο του και να βουτήξει στο σύμπαν σου, στον δικό σου αστερισμό στην τροχια σου !

*Εσωτ.Πρακτικές-Σκούπα Συμπαντικής Ενέργειας

fantasy-22

Υπάρχει μια πολύ δυνατή τεχνική για να συγκεντρώσουμε πολύ γρήγορα ενέργεια για την υλοποίηση κάποιου στόχου. Αυτή λέγεται “Σκούπα Συμπαντικής Ενέργειας”.
Όπως πολύ καλά φαντάζεστε, ναι πρόκειται για μια “σκούπα” αιθερικής ενέργειας που μαγνητίζει και ρουφάει τεράστιες ποσότητες ενέργειας για την επίτευξη ενός στόχου μας.
Θα μπορούσατε να το οραματιστείτε, αλλά θα σας βοηθούσε πιο πολύ να το ζωγραφίσετε. Γράψτε σε ένα χαρτί τον “στόχο” που θέλετε να επιτύχετε.

Χωρισμός και αναποφασιστικότητα


Μήπως ανήκετε και σεις στις γυναίκες που συνεχώς φαίνονται αποφασισμένες να διαλύσουν τη σχέση ή τον γάμο τους τους τη μια μέρα, μαζεύουν βιαστικά σε μια βαλίτσα τα προσωπικά τους αντικείμενα και την άλλη μέρα επιστρέφουν με το κεφάλι κατεβασμένο και με ένα μεγάλο αίτημα συγγνώμης;
Καθόλου σπάνια αυτή η συμπεριφορά, γένους θηλυκού δυστυχώς, δείχνει τις πιο πολλές φορές γυναίκα αναποφάσιστη, ανασφαλή και συγχισμένη, που παίρνει βιαστικές αποφάσεις πάνω στον θυμό της, ενώ δεν έχει μετρήσει καλά τις δυνάμεις και τις αντοχές της.
Πάρα πολλές φορές συναντούμε αυτό τον τύπο γυναίκας , που δείχνει αποφασισμένη να διαλύσει τη σχέση της, για διάφορους, πολλές φορές, σοβαρούς λόγους.
Τί συμβαίνει λοιπόν και, ενώ φαίνεται να υπάρχει απόφαση, καταλήγουν να διστάζουν , ακόμα και να τρέμουν μπροστά στην προοπτική της μοναξιάς;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα