Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Ηλιοκεντρισμός ή Γεωκεντρισμός; -Και τα δύο!

Το οτι παράλληλα με τα Ηλιοκεντρικά μοντέλα υπάρχουν Σχέδια και περιγραφές με την Γη στο Κέντρο, έχει οδηγήσει στην εντύπωση οτι "οι παλαιότεροι είχαν λάθος": και όμως, η εντύπωση αυτή είναι που σφάλλει, γιατι είναι επιφανειακής αντιμετώπισης του θέματος και στερείται ανάλυσης και επαλήθευσης αφού δεν ψάχνει τι ακριβώς εννοεί καθένας τους με κάθε διατύπωση.

Ως γνωστόν οι Αρχαίοι αφ' ενός ήταν πρώτα (Φιλο)Σοφοι και μετά όλα τα άλλα, και αφ' ετέρου παρουσίαζαν και δίδασκαν σε Επίπεδα προοδευτικής προσέγγισης τους Μαθητές τους. Τα Επίπεδα αυτά αλλάζουν την "επί Καθέτου" Θέση του Παρατηρητήαναβαθμίζοντας και το νοητικό του. Κάθε Επίπεδο έχει και διαφορετικά δεδομένα και άλλη τοποθέτηση. Έτσι υπάρχουν διαφορετικές περιγραφές, με αποτέλεσμα να βρίσκουμε τόσο Ηλιοκεντρικές όσο και Γεωκεντρικές προσομοιωτικές κατασκευές (απο τους ίδιους).

Ο άνθρωπος για να αρχίσει να εξελίσσεται ανώτερα Νοητικά και Πνευματικά, πρέπει να θεωρήσει οτι ο ίδιος -άρα και η Γη ως έδαφος- είναι το Κέντρο του Σύμπαντος, και οτι όλα τα άλλα κινούνται γύρω του. Φέρονται-περί τον ίδιο. Γιατι μόνο αυτό είναι που ισχύει για αυτόν στην αρχή, για να μπορεί να παρατηρεί, να μετρά, να υποθέτει, να πειραματίζεται και να βγάζει συμπεράσματα.


Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν γνωρίζει οτι απο άλλη Θέση, πχ σήμερα θέση δορυφόρου, αλλάζει η ΘέAση και φαίνεται ο Ηλιοκεντρισμός.

Για να περάσει σωστά ο άνθρωπος σε Θέση αντίληψης και παρατήρησης εκτός Γης, πρέπει απαραιτήτως να περάσει πρώτα απο τον Γεωκεντρισμό. Εκεί είναι που θα αντιληφθεί με τις δικές του Δυνάμεις και τον Ηλιοκεντρισμό. Και όλα τα άλλα.

Αφού λοιπόν κάποιος αναλύσει τα πάντα, την αντίληψη και Θέα απο την εδώ Θέση, και ανελιχθεί στα επίπεδα Σοφίας με τα δεδομένα που του παρέχει ο χώρος και το περιβάλλον που ζει, μόνο τότε και εφ' όσον αποκτήσει άλλη νόηση και ενόραση μπορεί να μετακινηθεί, να μετατεθεί και να τοποθετηθεί σε άλλες Θέσεις. πχ τυχαίου σημείου στο Διάστημα.

Διατυπώνοντας κάποιοι σήμερα: "ισχύει μόνο ο Ηλιοκεντρισμός και οι άλλοι με τη Γη στο Κέντρο τα έλεγαν λάθος", στερούν απο τους πολλούς την σωστή Αρχή. Ακυρώνουν τονΓεωκεντρισμό ως Εργαλείο, και όχι μόνο δεν πληροφορούν για την χρησιμότητά του, αλλά τον παρουσιάζουν σαν ένα "λάθος".

Εάν σχεδιάσουμε σήμερα ένα τοπίο και στον ουρανό βάλουμε τον Ήλιο απο τη μία μικρό και την Σελήνη απο την άλλη μικρή, σημαίνει οτι "δεν ξέρουμε οτι ο Ήλιος είναι στο Κέντρο"; Σημαίνει επίσης οτι "θεωρούμε τα Σώματα μικρά"; Απλά αποδίδουμε πως φαίνεται η εικόνα απο εδώ, γιατι ακριβώς έτσι μας χρησιμεύει κάπου αλλού.

Είναι συνεπώς εμφανές οτι απο άλλη Θέση και για διαφορετικό θέμα ισχύει το ένα, και απο άλλη και για διαφορετικό ισχύει το άλλο. Σκοπός είναι να "παίζεις" -σωστά- σε όλες τις Θέσεις.

Δύο Σημεία μπορούν να αντιστοιχιστούν με πολλούς τρόπους, όμως, καθένας θυμάται μόνο οτι "τα ενώνει μία Ευθεία" (μόνο τον απλούστερο). Μα στα Ανώτερα επίπεδα υπάρχει πολλαπλότητα και απαιτείται να επιλεγεί ο κατάλληλος κάθε φορά "δρόμος σκεπτικού" για να πας παραπάνω, αναλύοντας, επαληθεύοντας και ανασυνθέτοντας.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα