Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Το σεξ δείχνει πόσο σοβαρή είναι η σχέση σου !!


Είναι σοβαρή η σχέση σας; Αν μπορείτε να μιλάτε ανοιχτά και με ειλικρίνεια για ό,τι αφορά το σεξ, ναι!
Το εύρημα αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση που χρηματοδότησε το βρετανικό υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο εκστρατείας για να πάψει να αποτελεί θέμα ταμπού το σεξ και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν περισσότερο από 1.200 έφηβοι και νέοι (ηλικίες 15 έως 24 ετών), οι οποίοι απάντησαν σε ερωτήματα για τα κριτήρια με βάση τα οποία χαρακτηρίζουν τη σχέση τους σοβαρή, αλλά και για το αν μιλάνε για το σεξ.

Όπως είπαν, οι συζητήσεις γύρω από το σεξ είναι το απόλυτο κριτήριο για το αν η σχέση τους είναι σοβαρή απ? ό,τι το να γνωρίσουν τους γονείς του/της συντρόφου τους.

Ωστόσο, το 73% παραδέχθηκαν ότι δεν συζητούν για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα πριν κάνουν σεξ με έναν νέο ερωτικό σύντροφο, ενώ το 30% είπαν πως δεν αισθάνονται άνετα να ζητήσουν από ένα νέο σύντροφο να χρησιμοποιήσει προφυλακτικό.

Η μελέτη δίνει μια καλή ιδέα για το τι θεωρούν σημαντικό οι νέοι για τις μακροχρόνιες σχέσεις τους.

Η «ανοιχτή συζήτηση για το σεξουαλικό ιστορικό και για τα τεστ για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα» ήταν το καθοριστικότερο κριτήριο για το 70% από αυτούς.

Η «γνωριμία με τους γονείς» ήταν σημαντικό για το 66%, ενώ το «να μην χρειάζεται να είμαι πάντα “στην τρίχα”» για το 47%.

Η «γνωριμία με τους φίλους» ήταν πολύ χαμηλά ως βαρόμετρο της σχέσης, καθώς την χαρακτήρισε ως σημαντική μόνο το 40% των νέων.

Άλλο η πράξη...

Μολονότι όμως οι νέοι έχουν τόσο ψηλά στην εκτίμησή τους την ειλικρίνεια για το σεξ και ό,τι το αφορά, οι περισσότεροι ντρέπονται να μιλήσουν γι? αυτό με τους συντρόφους τους.

Αν και οι μισοί περίπου είπαν πως ένας νέος σύντροφος που είναι απρόθυμος να συζητήσει αυτά τα θέματα, μάλλον δεν θα είναι μαζί τους για καιρό, σχεδόν ο ένας στους τρεις παραδέχτηκαν ότι ντρέπονται πολύ να μιλήσουν μαζί του για το ασφαλές σεξ, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και την αντισύλληψη .

Οι ειδικοί χαρακτήρισαν τα ευρήματα της δημοσκόπησης αναμενόμενα, ενθαρρυντικά αλλά και ανησυχητικά ταυτοχρόνως. Από τη μια θεωρούν σημαντικό που το σεξ είναι τόσο ψηλά στην «ατζέντα» των νέων, αλλά από την άλλη το να παραμένει θέμα-ταμπού δημιουργεί προβλήματα, όπως οι ανεπιθύμητες κυήσεις και η εξάπλωση νοσημάτων όπως τα χλαμύδια και τα κονδυλώματα.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα