Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Ζούμε σε "περισσότερες διαστάσεις"




Πόσο κοντά βρισκόμαστε στη διατύπωση μιας ενιαίας θεωρίας για όλες τις δυνάμεις που διέπουν τον κόσμο γύρω μας; Πώς γίνεται η ολική ενέργεια στο σύμπαν να είναι μηδέν και η ζωή να συνεχίζεται κανονικά; Πόσα σύμπαντα υπάρχουν; 
Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα δίνει ο διακεκριμένος καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, Δημήτρης Νανόπουλος, με αφορμή την εγκατάστασή του ως αντιπροέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, που έγινε την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014.
«Παλιά νομίζαμε ότι η Γη είναι το κέντρο του κόσμου. Και δεν είναι. Οτι το ηλιακό σύστημα είναι το μόνο. Και δεν είναι. Μέχρι το 1925 πιστεύαμε ότι ο γαλαξίας μας ήταν το σύμπαν. Οχι μόνο δεν είναι, αλλά υπάρχουν 100 δισεκατομμύρια γαλαξίες με εκατό δισεκατομμύρια άστρα ο κάθε γαλαξίας. Ακούστε τώρα το νούμερο που θα σας πω: Εχουμε καταλήξει ότι υπάρχουν, δυνητικά, 10 εις την 500στή είδη συμπάντων. Αυτό σημαίνει, ότι κάποια από αυτά μπορεί και να μην συμβούν, αλλά και ότι πολλά μπορεί να υπάρξουν πολλές φορές», τόνισε ο καθηγητής στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, αναφερόμενος στα δεδομένα, που σταδιακά αποδεικνύονται και πειραματικά. Οπως έγινε με το περίφημο πρόγραμμα του CERN, το οποίο απέδειξε την ύπαρξη του σωματιδίου του Χιγκς, διαδικασία που δεν θα μπορούσε να συμβεί χωρίς τη συμβολή του κ. Νανόπουλου και της ομάδας του.

Ιανουάριος 2014...Η Αλλαγή της Πολικότητας του Ήλιου - | Μια Εποχή Ηρεμίας (Βίντεο)




Χαιρετισμούς αγαπημένοι μας.
Η Αλλαγή της Πολικότητας του Ήλιου

Είμαι ο εΜ και βρίσκομαι εδώ γιατί αλλάξατε τον πλανήτη. Έχετε ήδη αλλάξει τα πάντα και αρχίζετε να εγκλιματίζεστε σε έναν νέο κόσμο. Δεν είναι εύκολο να το κάνετε αυτό και γι’ αυτό θέλουμε να σας πούμε τι έρχεται, επειδή είναι ωραίο και βρίσκεστε στην πορεία του. O Φύλακας έχει μιλήσει για την αλλαγή της πολικότητας του Ήλιου σας, όμως ο Ήλιος δεν είναι ο μοναδικός που αλλάζει πολικότητα. Η Γη έχει αλλάξει πολλές φορές. Γιατί να αλλάζει κάτι πολικότητα; Πολύ απλά αγαπημένοι μας, έχει να κάνει με την ισορροπία.

Το πεδίο της πολικότητας και της διττότητας στο οποίο εργάζεστε στον τρισδιάστατο κόσμο σας, έχει χωρίσει τα πάντα και αντιμετωπίζετε τις αντιλήψεις σας. Δημιουργείτε μόλις ανοίξετε τα μάτια σας. Τώρα υπάρχουν κι άλλες δυνατότητες με άλλους τρόπους και αυτό θέλουμε να μοιραστούμε σήμερα μαζί σας γιατί ξεκίνησε ήδη. Τα πρώτα χρόνια αυτής της μετάβασης είχαν να κάνουν με τον εγκλιματισμό. Είχαν να κάνουν με το να μάθετε να καταλαβαίνετε τη νέα δύναμη. Τώρα έχετε όλο το έργο της δημιουργίας πίσω σας. Αυτή η αλλαγή της πολικότητας του Ήλιου στέλνει ένα τεράστιο μαγνητικό πεδίο. Δεν είναι δυνατό, είναι τεράστιο. Καλύπτει τον κόσμο με αυτό που εσείς ονομάζετε αδύναμο – εμείς το ονομάζουμε λεπτοφυές – ενεργειακό πεδίο το οποίο διαπερνά τα πάντα. Έτσι ελέγχουμε τα πάντα. Χρησιμοποιούμε το συλλογικό “εμείς” επειδή κι εσείς είστε κομμάτι μας. Ελέγχουμε το Σύμπαν μέσω αυτών των λεπτοφυών μαγνητικών πεδίων. Αυτό χρησιμοποιείτε κι εσείς όταν κάνετε θεραπείες εκ αποστάσεως, όταν στέλνετε θετικές σκέψεις ή προσεύχεστε για κάποιον. Έχετε στείλει αυτά τα μαγνητικά πεδία ώστε οι άλλοι να εισέλθουν σε αυτά και να βιώσουν την ενέργεια.

Ξεχάστε τις 12 Αλυσίδες του DNA

ELINIKO  DNA  (8)
Το ανθρώπινο DNA είναι ένα βιολογικό ιντερνέτ και ανώτερο από πολλές πλευρές από το τεχνητό. Η τελευταία Ρωσική επιστημονική έρευνα, σχετικά με το ανθρώπινο DNA, εξηγεί άμεσα η έμμεσα φαινόμενα όπως η μαντική ικανότητα, η διαίσθηση, η εξ αποστάσεως θεραπεία, η αυτό-θεραπεία, οι ασυνήθιστες αύρες γύρω από ανθρώπους, η επήρεια του μυαλού στον καιρό και πολύ περισσότερα.
Όλες οι πληροφορίες είναι από το βιβλίο «Vernetzte Intelligenz» των Grazyna Fosar και Franz Bludorf, ISBN 3930243237. Το άρθρο διορθώθηκε και μεταφράστηκε από τα Γερμανικά. Έγινε περίληψη και σχολιασμός από τον Baerbel και τον Ion Maggo. Το βιβλίο δυστυχώς είναι διαθέσιμο μόνο στα Γερμανικά.
Επιπροσθέτως, υπάρχει απόδειξη για έναν τελείως νέο τύπο ιατρικής στην οποία το DNA μπορεί να επηρεασθεί και να αναπρογραμματιστεί με λέξεις και συχνότητες ΧΩΡΙΣ να κοπεί και να αντικατασταθούν μεμονωμένα γονίδια. Μόνον το 10% του DNA μας χρησιμοποιείται στο να κατασκευάζει πρωτεΐνες. Αυτό το κομμάτι το 10% είναι που ενδιαφέρει τους Δυτικούς ερευνητές και το οποίο εξετάζουν και κατηγοριοποιούν. Το άλλο 90% το ονομάζουν “σκουπιδό” DNA.

Ερευνα: Οι 5 σοβαρότατοι κίνδυνοι που ενέχει η αποτρίχωση των γεννητικών οργάνων

Ερευνα: Οι 5 σοβαρότατοι κίνδυνοι που ενέχει η αποτρίχωση των γεννητικών οργάνων

Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει, ολοένα και περισσότερες γυναίκες (και άντρες) αναμένεται να «ξεφορτωθούν» το τρίχωμα των γεννητικών οργάνων τους, χωρίς όμως να λαμβάνουν υπόψη τις αρνητικές επιπτώσεις αυτής της πρακτικής.

Ο ανελέητος πόλεμος του δυτικού κόσμου ενάντια στο τριχωτό του σώματος συνεχίζεται, με την αφαίρεση του τριχώματος (ολοκληρωτικής ή μερικής) των γεννητικών οργάνων να κερδίζει σε δημοφιλία και στα δύο φύλα ανεξαρτήτως ηλικίας: σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Κέντρου Σεξουαλικής Υγιεινής του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, όσο πιο νέα η γυναίκα τόσο πιθανότερο είναι να προχωρήσει σε αποτρίχωση των απόκρυφων σημείων της.
Εν τω μεταξύ, θορυβημένες οι αρμόδιες σε ζητήματα υγείας υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει σχετική διαφημιστική εκστρατεία με σκοπό τη γνωστοποίηση των αρνητικών συνεπειών της δημοφιλούς κοσμητικής επέμβασης.
Αυτοί είναι λοιπόν οι πέντε σοβαροί κίνδυνοι που διατρέχει η υγεία μας ως συνέπεια της αποτρίχωσης του εφηβαίου ή της ανδρικής βουβωνικής χώρας:

Τα ερπετά είναι ανώτερο είδος από τα θηλαστικά, που ανήκει και ο δούλος άνθρωπος, το κείμενο είναι για λίγους!

ερπετά και θηλαστικά


Από ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

γιατί είναι ανώτερα; γιατί στην γη είναι οι μακρινοί συγγενείς τους μόνο!, είναι γελοίοι όλοι όσοι νομίζουν ότι τα ερπετά γεννήθηκαν εδώ, μαζί και οι μεγάλοι επιστήμονες! αυτοί οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης! μετά τα σχολειά,και αυτό γιατί οποίος βγαίνει και λέει κάτι αντίθετο από αυτό που θέλουν τον εξαφανίζουν! και πριν από το κάθε εκάστοτε κράτος, που κρατάει τα κοπάδια του κοιμισμένα, καταρχήν δεν χοντραίνουν, δεν γερνούν, και δεν ζουν σε αγέλες όπως τα θηλαστικά! βλέπε λύκους πχ και όλα τα είδη των προβάτων, αγελάδες κτλ κτλ και φυσικά οι άνθρωποι,

τι σχέση έχουν τα ερπετά με τα θηλαστικά ρε νούμερα που λέτε ότι η ζωή άρχισε από έναν οργανισμό ; έχετε βρει την καραμέλα της σούπας! και την ψευτο θεωρία του Δαρβίνου, με λίγα λογία κάποτε οι άνθρωποι πίστευαν ότι η Γη είναι επίπεδη! αυτά τότε, οπότε γιατί κρατάτε την θεωρία του Δαρβίνου ακόμα; μήπως βολεύει; η απάντηση είναι ένα μεγάλο ναι.....εξάλλου τι θα λέγατε στα σχολειά,

μόνο να σκεφτεί κανείς ότι δεν δουλεύει.. όλος ο εγκέφαλος φτάνει !ο θεός για κάποιους ,  σε άλλους ο Αλλάχ και σε άλλους ο βούδας δεν είναι τίποτα άλλο από όντα από άλλους πλανήτες, που έφεραν διάφορες μορφές ζωής εδώ στην Γη. γιαυτό έχει τόσες διαφορετικές μορφές ζωής εδώ, που φυσικά δεν έχουν σχέση μεταξύ τους, το παραμυθάκι των θρησκειών και των επιστημόνων περί θείας δημιουργίας είναι ένα ψέμα!

Το απόγευμα της Κυριακής


cycling
Είναι Κυριακή απόγευμα και σκέφτηκα να μιλήσουμε για ένα ιδιαίτερα διαδεδομένο σύνδρομο στον σύγχρονο κόσμο. Την Κυριακή το απόγευμα έχουν παρατηρηθεί συμπτώματα θλίψης σε χιλιάδες ανθρώπους. Στην αρχή του το φαινόμενο ονομάστηκε »φόβος της άφιξης της Δευτέρας» μιας και εμφανιζόταν λίγες ώρες πριν την άφιξη της Δευτέρας και τα συμπτώματα σταματούσαν την Δευτέρα το πρωί. Σήμερα ονομάζεται «Σύνδρομο της Κυριακής» ή «Σύνδρομο του απογεύματος της Κυριακής».
Τα συμπτώματα του συνδρόμου είναι απάθεια, θλίψη, φόβος για την κενότητα της Κυριακής και φόβος για την αρχή μιας ταραχώδους και αγχωτικής εβδομάδας. Τα άτομα αυτά επικεντρώνονται στα αρνητικά γεγονότα που θα φέρει για αυτούς η εβδομάδα όπως η βιασύνη, οι επαγγελματικές απαιτήσεις και η σωματική κόπωση. Αυτές οι προληπτικές σκέψεις προκαλούν αρνητικά συναισθήματα και οδηγούν το άτομο σε αδράνεια, ακινησία και έλλειψη κινήτρων.

Αναποφασιστικότητα… Πώς να την ξεπεράσετε


anapofasistikotita
Το να πάρεις μια απόφαση είναι πιο εύκολο στα λόγια παρά στην πράξη. Κάθε μέρα παίρνουμε μικρές και μεγάλες αποφάσεις, κάποιες πιο σημαντικές ή με μεγαλύτερες συνέπειες απ” ότι άλλες αλλά όπως και να “χει αποφάσεις. Οι αποφάσεις είναι μέρος της ζωής μας και ο τρόπος που σκεφτόμαστε για να πάρουμε μια απόφαση είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία ή την αποτυχία σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο. Η ζωή που ζείτε σήμερα είναι το αποτέλεσμα των αποφάσεων που έχετε κάνει στο παρελθόν. Ομοίως, η ζωή σας στο μέλλον θα είναι το αποτέλεσμα των αποφάσεων που θα πάρετε στο παρόν. Τίποτα δεν έχει μεγαλύτερη επίδραση στην «μοίρα» σας από τις αποφάσεις που παίρνετε σε καθημερινή βάση.
Σήμερα θα δούμε μια άσκηση που θα σας βοηθήσει να παίρνετε πιο εύκολα και ελπίζω πιο σωστά αποφάσεις.

Αυτοσεβασμός


autosebasmos
Όλοι γνωρίζουμε πόσο καλός είναι ο σεβασμός. Είναι κάτι που μαθαίνουμε από παιδιά. Ο σεβασμός προς τους μεγαλύτερους, προς τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, προς τους συνανθρώπους μας, κτλ. Αλλά κάτι που συνήθως δεν μαθαίνουμε ως παιδιά, αν και θα μας χρειαστεί αρκετά στην ενήλικη ζωή μας, είναι ο αυτοσεβασμός. Ο αυτοσεβασμός είναι ίσως μία από τις πιο βασικές πτυχές μιας αρμονικής σχέσης με τον εαυτό σας και μια σημαντική προϋπόθεση για να έχετε υψηλή αυτοεκτίμηση. Θα αναφερθούμε σε 5 απλά βήματα που θα σας δείξουν τον δρόμο για να αρχίσετε να δείχνετε τον απαιτούμενο σεβασμό στον εαυτό σας.

Τα 5 super μυστικά για τέλειο sex!


Τα 5 super μυστικά για τέλειο sex!
Ψάχνετε τρόπους να κάνετε το sex πιο απολαυστικό;

Ανατρέξαμε σε όλες τις σχετικές έρευνες και σας έχουμε τις απαντήσεις!

Δείτε ποιες είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι αλλαγές που επιβάλλεται να κάνετε για να απογειώσετε τη σεξουαλική ζωή με τον σύντροφό σας!

Η Σαπφώ...Και Οι Μαθήτριες Της

Φωτογραφία: Βάσω Δενδροπούλου

Φίλες και φίλοι καλησπέρα! Καλή χρονιά σε όλους με υγεία, αγάπη και προσωπική ευτυχία! 

Με το λυρισμό της Σαπφούς θα καλοσωρίσουμε το νέο χρόνο! Και τον λόγο του Ελύτη, που έχει μεταφράσει αρκετά ποιήματά της, για την εξαιρετική ποιήτρια. 

Ένα πέπλο μυστηρίου και μυθοπλασίας καλύπτει την ύπαρξη και τη ζωή της. Ονομάζεται Σαπφώ ή Ψαπφώ ή Ψάπφα. Γεννιέται στη Λέσβο το 630 και πεθαίνει γύρω στο 570 π.χ. Μεγαλώνει με ιδιαίτερη άνεση και παιδεία αφού οι γονείς της είναι Λέσβιοι αριστοκράτες. Παντρεύεται κάποιον πλούσιο Ανδριώτη απ΄ τον οποίο αποκτά μια κόρη την Κλεϊδα. Οι πολιτικές αναταραχές την οδηγούν στη Σικελία όπου ζει για δέκα χρόνια. Όταν επιστρέφει στηΜυτιλήνη, μαζεύει γύρω της νέες κοπέλες απ΄ την αριστοκρατία του νησιού κι απ΄ τις μικρασιατικές πόλεις για να τους διδάξει την τέχνη της μουσικής και της ποίησης.

 Κι όπως λέει ο Πλάτωνας "Εννέα τας Μούσας φασίν τινες, ως ολιγώρως, ήν ιδέ και Σαπφώ Λεσβόθεν, η δεκάτη". (Λένε κάποιοι, χωρίς να σκεφθούν, πως οι Μούσες είναι εννιά. Να και η δέκατη, η Σαπφώ από τη Λέσβο).

Αθάνατη Αφροδίτη του Διός κόρη,
όλο παγίδες στήνεις της αγάπης.
Δέσποινα παρακαλώ,
μη να χαρείς, μη ρίχνεις άλλο βάρος
από καημούς και πίκρες στην ψυχή μου.
Δέσποινα παρακαλώ,
μη να χαρείς.

Τι να `ναι πάλι τι
εκείνο που ποθεί η τρελή καρδιά μου.
Ποια να `ναι πάλι αυτή
που την Πειθώ ικετεύεις να σου φέρει πίσω.
Ποια να πονέσεις σ’ έκανε Σαπφώ;
Ποια να `ναι πάλι αυτή
που την Πειθώ ικετεύεις να σου φέρει πίσω.
Έλα λοιπόν ακόμα μια φορά
να με λυτρώσεις απ’ τα βάσανά μου.

" Η φύση δημιουργεί τις δικές της συγγένειες, κάποτε πολύ πιο ισχυρές από τις άλλες που μας χαλκεύει το αίμα. Διόμισυ χιλιάδες χρόνια πίσω, στη Μυτιλήνη, βλέπω ακόμη τη Σαπφώ σαν μια μακρινή εξαδέρφη που παίζαμε μαζί στους κήπους, γύρω απ΄ τις ίδιες ροδιές, πάνω απ΄ τις ίδιες στέρνες. Λιγάκι μεγαλύτερη στα χρόνια, μελαχρινή, με λουλούδια στα μαλλιά, κι ένα κρυφό λεύκωμα γεμάτο στίχους, που δεν μ΄ άφησε ν΄ αγγίξω ποτέ.

Βέβαια, είναι που ζήσαμε στο ίδιο νησί. Πού είχαμε την ίδια αίσθηση του φυσικού κόσμου, τη χαρακτηριστική, που εξακολουθεί αναλλοίωτη από τα χρόνια εκείνα ίσαμε σήμερα να παρακολουθεί τα τέκνα της Αιολίδας. Αλλά πάνω απ΄όλα είναι που δουλέψαμε - στα μέτρα του ο καθένας - με τις ίδιες έννοιες, για να μήν πω περίπου με τις ίδιες λέξεις: Με τον ουρανό και τη θάλασσα, τον ήλιο και τη σελήνη, τα φυτά και τα κορίτσια, τον έρωτα. Μια συζυγία, μισή στον ουρανό και μισή στη γη, μισή στην αμφιβολία και μισή στην αθανασία - ευδιάκριτη εάν όχι τίποτε άλλο. 

Στην ποίηση, όπως και στα όνειρα δεν γερνάει κανέανς. Το πρώτο πράγμα που κάνει εντύπωση στη Σαπφώ είναι η πίστη που δείχνει στην ποιητική ιδέα, η αντίληψή της ότι γράφοντας γίνεται μέτοχος αθανασίας. Μνάσεσθαί τινά φαιμι και άμερον αμμέων δηλώνει, και αυτό είναι που ίσως ούτε ο Όμηρος είχε ποτέ σκεφθεί. Σαν να΄ξερε η ποιήτηρια ότι και τα εννέα δέκατα του έργου της να εξαφανίσει ο χρόνος, εκείνη, σαν αίσθηση ζωής θα επιβιώσει. Όπως κι έγινε... Η Σαπφώ, όπως κι ο Αρχίλοχος στην Πάρο, τ΄ ανατρέπουν όλα, φέρνουν τα αισθήματα και τα όνειρα στο πρώτο επίπεδο, τολμούν να μιλήσουν για την ατομική τους ζωή, να πουν τον καημό τους, να τραγουδήσουν, να χορέψουν.

Μέσα στα εννέα ποιητικά βιβλία που έγραψε η Σαπφώ, ένας πραγματικός θησαυρός λόγων με στοχαστική δύναμη, παρομοιώσεων τολμηρών και πρωτότυπων εικόνων είχε κιόλας δημιουργηθεί εκεί, στο χώρο του ανατολικού Αιγαίου, πριν ακόμα αρχίσει ν΄ ακμάζει εκείνο που, γενικά, θεωρούμε σαν ελληνικό θαύμα - κι εννοώ, βέβαια, την Αθηναϊκή Δημοκρατία.

Τέτοιο πλάσμα θαρρετό κι ευαίσθητο συνάμα δεν μας παρουσιάζει συχνά η ζωή. Έμα μικροκαμωμένο, βαθυμελάχρινο κορίτσι, ένα "μαυροτσούκαλο", όπως θα λέγαμε σήμερα, που ωστόσο έδειξε ότι είναι σε θέση να υποτάξει ένα τριαντάφυλλο, να ερμηνεύσει ένα κύμα ή ένα αηδόνι, και να πει "σ΄ αγαπώ", για να συγκινηθεί η υφήλιος".

Πηγές: Οδυσσέας Ελύτης (Εν λευκώ), Χριστίνα Μανιά (Ημερολόγιο γένους θηλυκού 2014)

http://www.youtube.com/watch?v=WhanpcZIJbU

Ένα πέπλο μυστηρίου και μυθοπλασίας καλύπτει την ύπαρξη και τη ζωή της. Ονομάζεται Σαπφώ ή Ψαπφώ ή Ψάπφα. Γεννιέται στη Λέσβο το 630 και πεθαίνει γύρω στο 570 π.χ. Μεγαλώνει με ιδιαίτερη άνεση και παιδεία αφού οι γονείς της είναι Λέσβιοι αριστοκράτες. Παντρεύεται κάποιον πλούσιο Ανδριώτη απ΄ τον οποίο αποκτά μια κόρη την Κλεϊδα. Οι πολιτικές αναταραχές την οδηγούν στη Σικελία όπου ζει για δέκα χρόνια. Όταν επιστρέφει στηΜυτιλήνη, μαζεύει γύρω της νέες κοπέλες απ΄ την αριστοκρατία του νησιού κι απ΄ τις μικρασιατικές πόλεις για να τους διδάξει την τέχνη της μουσικής και της ποίησης.

Κι όπως λέει ο Πλάτωνας "Εννέα τας Μούσας φασίν τινες, ως ολιγώρως, ήν ιδέ και Σαπφώ Λεσβόθεν, η δεκάτη". (Λένε κάποιοι, χωρίς να σκεφθούν, πως οι Μούσες είναι εννιά. Να και η δέκατη, η Σαπφώ από τη Λέσβο).

Τέχνη και Βαρβαρότητα


Τέχνη και Βαρβαρότητα

"ἄγαλμα πᾶν ἐφ’ ᾧ τις ἀγάλλεται" (ΛΕΞΙΚΟΝ ΣΟΥΔΑ)

Στὶς ἀρχὲς τοῦ περασμένου αἰῶνα, ἕνας Αὐστριακὸς συλλέκτης ἔργων τέχνης, ἀγόρασε σὲ δημοπρασία τὸν πίνακα "Ἡλιοβασίλεμα πάνω ἀπ' τὴν Ἀδριατική"(1910). Ὁ πίνακας συνοδευόταν ἀπὸ πιστοποιητικὸ ἐμπειρογνωμόνων ὅτι τὸ ἔργο ἀνήκει στὸ χαρισματικὸ πινέλο τοῦ Ραφαὲλ Ἰοακείμ Μπορονάλι, ἑνὸς ἐκ τῶν φωτεινοτέρων ἐκπροσώπων τῆς ἐξπρεσσιονιστικῆς σχολῆς. Στὴν πραγματικότητα ὁ καμβὰς ζωγραφίστηκε ἀπὸ ἕνα πινέλο, τὸ ὁποῖο ἔδεσε στὴν οὐρὰ ἑνὸς γαϊδάρου μία ὁμάδα καλλιτεχνῶν, μὲ ἀρχηγὸ τὸν Roland Dorzhele. Μάλιστα, κατὰ τὴ διάρκεια τῆς ἐμπνευσμένης δημιουργίας δὲν παρέλειψαν νὰ φωτογραφίσουν τὴ στιγμή. Τὸ δὲ ὄνομα Boronali ἀποτελεῖ ἀναγραμματισμὸ τῆς λέξεως aliboron(=γάϊδαρος). Παρ' ὅλα ταῦτα, ὁ πίνακας ὄχι μόνο δὲν ἔχασε τὴν ἀξία του, ἀλλὰ σήμερα ἡ τιμὴ του ἀγγίζει ἀστρονομικὸ ποσό.

Σήμερα, ἡ λεγόμενη "ἀφηρημένη τέχνη" ἔχει ἐπικρατήσει σὲ ὅλες τὶς μοφρὲς τῆς καλῆς τέχνης, μὲ συνέπεια νὰ μὴν εἶναι πλέον οὔτε καλή, οὔτε τέχνη. Ἐξαμβλώματα σαπρῶν ἐγκεφάλων καὶ ἀτάλαντων χειρῶν στολίζουν πάρκα, δημόσια κτίρια, ἐκπαιδευτήρια (ἀλοίμονό μας), οἰκίες, χώρους διασκεδάσεως.

Το μενού της οικονομικής κρίσης. Τι πρέπει να έχει το ψυγείο


Το μενού της οικονομικής κρίσης. Τι πρέπει να έχει το ψυγείο
Μπορεί σε εποχή οικονομικής κρίσης να έχουμε περιορίσει στα αναγκαία  τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ και το μανάβικο, δεν υπάρχει όμως λόγος να περιορίσουμε και τα θρεπτικά συστατικά από τη διατροφή μας.

Συμβουλές  για τη διατροφή της οικονομικής κρίσης δίνει η κλινικός διαιτολόγος και διατροφολόγος Κάλλια Γιαννιτσοπούλου:

Συμβουλές καθαρισμού που δεν έχετε ακούσει ποτέ!


Καθαρίστε το μπάνιο σας και την κουζίνα με αυτά τα οικονομικά κόλπα καθαρισμού. 

1. Κάντε φίλο σας αυτό το μαγικό λευκό σφουγγαράκι που διώχνει όλους τους λεκέδες 
Με αυτό θα μειώσετε το χρόνο καθαρισμού στο μισό για μπανιέρες, νεροχύτες, και βρώμικους τοίχους.


2. Με ένα φίλτρο του καφέ
Για να καθαρίσετε το γυαλί και τους καθρέφτες, χρησιμοποιήστε τα φίλτρα του καφέ , όχι χαρτοπετσέτες. Δεν αφήνουν ίχνη ή χνούδι - και είναι φθηνά.

3. Δοκιμάστε το ξίδι και το νερό για το μπάνιο σας
Το ξύδι και το νερό είναι ένα σπουδαίο αποσμητικό για το μουχλιασμένο μπάνιο.
Ψεκάστε τη ντουζιέρα σας προς τα κάτω. Απορροφά πραγματικά τις μυρωδιές, ενώ η μυρωδιά του ξιδιού φεύγει τελείως σε μια ώρα.

4. Πιάστε μια ελαφρόπετρα 

Μια υγρή ελαφρόπετρα θα καθαρίσει ένα βρώμικο φούρνο γρηγορότερα από οποιοδήποτε άλλο προϊόν.


5. Εύκολο καθάρισμα για το φούρνο μικροκυμάτων
Για να καθαρίσετε το φούρνο μικροκυμάτων, βάλτε μέσα σε αυτόν, ένα φλιτζάνι νερό με λίγο μαγειρική σόδα μέχρι να βράσει.

Αυτό εξαλείφει τις οσμές και το καθιστά εξαιρετικά εύκολο να καθαρίσετε όλους αυτούς τους κολλημένους λεκέδες.


neadiatrofis

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Ούκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος, του Γιώργου Στάμκου

Το ελληνικό κράτος και σχεδόν όλοι οι Έλληνες χρωστούν σήμερα περίπου ένα τρισεκατομμύριο ευρώ. Χωρίς μια γενναία διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους αυτού του χρέους, δε θα γίνει ούτε βιώσιμο, ούτε η χώρα θα μπορέσει να αναπνεύσει. Μήπως είναι καιρός για μια νέα Σεισάχθεια προς κάθε κατεύθυνση; 

Δε χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να διαπιστώσει πως η σημερινή Ελλάδα έχει πλέον μετατραπεί σε “αποικία χρέους” και οι Έλληνες πολίτες σε σύγχρονους υπερχρεωμένους ή χρεοκοπημένους “δουλοπάροικους” με τις όποιες περιουσίες τους να είναι υποθηκευμένες, κατασχεμένες ή υπό κατάσχεση. Εκτός από το ελληνικό κράτος που χρωστά αυτή τη στιγμή 315 δισεκατομμύρια ευρώ ή το 175% του ΑΕΠ, η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων είναι λιγότερο ή περισσότερο υπερχρεωμένη. Σχεδόν το 40% χρωστά σε τράπεζες, είτε άμεσα είτε έμμεσα ως εγγυητές.

ΑΣΚΗΤΙΚΗ :: Salvatores Dei



Πρόλογος

Ερχόμαστε από μια σκοτεινή άβυσσο· καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο· το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή. 
Ευτύς ως γεννηθούμε, αρχίζει κι η επιστροφή· ταυτόχρονα το ξεκίνημα κι ο γυρισμός· κάθε στιγμή πεθαίνουμε. Γι αυτό πολλοί διαλάλησαν: Σκοπός της ζωής είναι ο θάνατος. 
Μα κι ευτύς ως γεννηθούμε, αρχίζει κι η προσπάθεια να δημιουργήσουμε, να συνθέσουμε, να κάμουμε την ύλη ζωή· κάθε στιγμή γεννιούμαστε. Γι΄ αυτό πολλοί διαλάλησαν: Σκοπός της εφήμερης ζωής είναι η αθανασία. 
Στα πρόσκαιρα ζωντανά σώματα τα δυο τούτα ρέματα παλεύουν: 
α) ο ανήφορος, προς τη σύνθεση, προς τη ζωή, προς την αθανασία· 
β) ο κατήφορος, προς την αποσύνθεση, προς την ύλη, προς το θάνατο. 
Και τα δυο ρέματα πηγάζουν από τα έγκατα της αρχέγονης ουσίας. Στην αρχή η ζωή ξαφνιάζει· σαν παράνομη φαίνεται, σαν παρά φύση, σαν εφήμερη αντίδραση στις σκοτεινές αιώνιες πηγές· μα βαθύτερα νιώθουμε: η Ζωή είναι κι αυτή άναρχη, ακατάλυτη φόρα του Σύμπαντου.
Αλλιώς, πούθε η περανθρώπινη δύναμη που μας σφεντονίζει από το αγέννητο στο γεννητό και μας γκαρδιώνει· φυτά, ζώα, ανθρώπους· στον αγώνα; Και τα δυο αντίδρομα ρέματα είναι άγια. 
Χρέος μας λοιπόν να συλλάβουμε τ΄ όραμα που χωράει κι εναρμονίζει τις δυο τεράστιες τούτες άναρχες, ακατάλυτες Ορμές· και με τ΄ όραμα τούτο να ρυθμίσουμε το στοχασμό μας και την πράξη. 

Για την Αγάπη σου!

Για την Αγάπη σου!live-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!

Εσύ μπορείς να μιλήσεις για την αγάπη γιατί ξέρεις ότι είναι η τροφή της ψυχής σου. Χωρίς αγάπη η ψυχή είναι αδύναμη εσύ όμως δεν έχεις ανάγκη να προσπαθήσεις για να την αποκτήσεις γιατί βρίσκεται μέσα σου και νιώθεις ότι τρέφεται από μόνη της. Όσο περισσότερο δίνει τόσο γεμίζει. Εξαιτίας της  συνεχίζεις να απλώνεσαι προς την αληθινή ύπαρξή σου.
Γνωρίζεις… γι’ αυτό δεν αποκαλείς αγάπη τους τυχόν συναισθηματισμούς σου ούτε τα συγκινησιακά σου. Δεν την τοποθετείς στο υλικό σου επίπεδο, δεν την διαστρεβλώνεις μα την υψώνεις για να πλημμυρίσεις από ευτυχία.

"Οι δουλειές είναι αλλού", όπως και η τσίπα.




Παύλος Κιρκασίδης

Πάντως αν κάποιος δεν είναι "τεμπέλης" και "θέλει να προκόψει", υπάρχει και ο ξενιτεμός ο οποίος τώρα λέγεται "διεύρυνση των οριζόντων".

Τι μαθαίνουμε από το σημερινό πρωτοσέλιδο θέμα της εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" υπό τον τίτλο "Οι δουλειές είναι αλλού" και lead "Επιστημονική έρευνα δείχνει ότι ένας στους τρεις (Έλληνες) εργοδότες δεν μπορεί να βρει το εξειδικευμένο προσωπικό που θέλει"

Α. Ότι παρά την χρόνια οικονομική εξαθλίωση, είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις εργαζόμενους με εξειδίκευση στην τζάμπα εργασία.

Β. Για την ανεργία δεν ευθύνονται οι κυβερνητικές επιλογές αλλά το ότι Έλληνες εργαζόμενοι είναι πολύ "του σεμιναρίου" και έχουν φλομώσει στο μεταπτυχιακό και το διδακτορικό τον αγνό Έλληνα εργοδότη που βασικά θεωρεί πως "το καλύτερο σχολειό είναι το πεζοδρόμιο" (από το οποίο και ο ίδιος αποφοίτησε)

10 ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΈΛΩ ΝΑ ΜΆΘΕΙ Η ΚΌΡΗ ΜΟΥ ΠΡΙΝ ΚΛΕΊΣΕΙ ΤΑ 10!



Η Γκρέις κοντεύει τα δέκα. Δεν είμαι σίγουρη πως συνέβη αυτό. Συνειδητοποιώ περισσότερο από ποτέ την κοριτσίστικη φύση της, την εφηβεία της που ανατέλλει και όλα τα πράγματα που θέλω να της μάθω. Μακάρι να μπορούσα με κάποιον τρόπο να ενσταλάξω αξίες και αρχές μέσα της, με τον ίδιο τρόπο που πιέζεις ένα κέρμα βαθιά μέσα στον μαλακό πηλό. Ξέρω πως δεν μπορώ· το καλύτερο που μπορώ να κάνω είναι να λέω, να γράφω και να ζω συνεχώς αυτές τις αρχές και αξίες.
Τα δέκα πράγματα που θέλω να μάθει η δεκάχρονη κόρη μου είναι:

ΚΟΚΤΑΙΗΛ ΜΟΛΟΤΩΦ ΣΤΑ ΜΠΕΤΑ


Τζάνις Τζόπλιν. Η ασπρουλιάρα με τη φωνή νέγρας. Μεγάλο λαρύγγι. Κι όχι μόνον όταν τραγουδούσε, αλλά κι όταν ξελαρυγγιαζόταν μπροστά στο μικρόφωνο. Πάθαινες. Γεννήθηκε σα σήμερα, 19 Ιανουαρίου του 1943.
Ατέλειωτοι δίσκοι πουλήθηκαν με τα ροκ κομμάτια της. Εκατομμύρια. Και το 1970 σε ηλικία μόλις 27 χρονών είδε τα ραδίκια ανάποδα. Σίγουρα τα είδε. Για τι άλλο σε θάβουν στο χώμα; Για να βλέπεις τα ραδίκια και τα βλήτα. Γι’ αυτό δεν σε χώνουν μπρούμυτα, αλλά σε ξαπλώνουν ανάσκελα. Τι να μπανίζεις με την πλάτη στον ουρανό. Η, πλάγια. Παρασύρθηκα. Το ‘χω αυτό. Πειράζει; Εμένα, όχι.
Ήθελε, λέει, η Τζ. Τζ. να τα κάνει όλα στη ζωή της. Να τα γνωρίσει όλα. Όσα προλάβει σε τούτη τη ζωή. Λέω σε τούτη διότι υπάρχουν κι άλλες ζωές… Ποιος μπορεί να μου αποδείξει ότι δεν υπάρχουν; Ότι δεν ξανάρχεσαι στη γη. Δεν θέλω λόγια, ούτε γραπτά. Αυτά δεν είναι αποδείξεις. Κάποιος σκέφθηκε κάτι. Άλλος φαντασιώθηκε κάτι. Άλλος δέχθηκε επίσκεψη από τον άλλον κόσμο και του μήνυσε κείνο και το άλλο. Είπαμε. Αυτά δεν είναι αποδείξεις. Άλλο ότι θέλουμε να τα μασήσουμε, ακόμα κι αν είναι παραμύθια.

Είστε ο δημιουργός της εμπειρίας σας και είναι ο τρόπος που σκέφτεστε που δημιουργεί το πώς θα βιώσετε τη ζωή.Η ενέργεια ακολουθεί την σκέψη και η ύλη είναι συμπυκνωμένη ενέργεια



Η σκέψη είναι η βάση για όλη τη δημιουργία. Τα πάντα ήταν σκέψη σε ύπαρξη. Ακόμα και όλα τα φυσικά αντικείμενα, τα οποία έχουν φτιαχτεί από άλλους, προϋπήρξαν ως σκέψη πριν μετατραπούν σε ύλη.

Είστε ο δημιουργός της εμπειρίας σας και είναι ο τρόπος που σκέφτεστε που δημιουργεί το πώς θα βιώσετε τη ζωή. Η ενέργεια ακολουθεί την σκέψη και η ύλη είναι συμπυκνωμένη ενέργεια. Έτσι λοιπόν, τα πάντα στον κόσμο της ύλης είναι το αποτέλεσμα της σκέψης. 

Ολόκληρος ο κόσμος σας, όλος αυτός ο κόσμος που τον προσλαμβάνετε σαν αληθινό και πολύ ζωντανό, είναι ενέργεια, η οποία έχει συμπυκνωθεί σε μορφή από την σκέψη. Και είναι τόσο πραγματικός, όσο εσείς επιθυμείτε να τον κάνετε.

Ακμή: Πότε εμφανίζονται και πότε εξαφανίζονται τα σπυράκια

Ακμή: Πότε εμφανίζονται και πότε εξαφανίζονται τα σπυράκια

Η ακμή είναι η συχνότερη δερματολογική διαταραχή, καθώς εμφανίζεται στο 80% των ατόμων ηλικίας 11 έως 30 ετών.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Δερματολογίας Ανδρέα Κατσάμπα, η ηλικία έναρξης της ακμής για τα αγόρια είναι τα 15 έτη με κορύφωση την ηλικία των 16-17 ετών, ενώ τα σπυράκια εξαφανίζονται πια στην ηλικία των 23-25 ετών.

Στα κορίτσια, η ακμή εμφανίζεται νωρίτερα, περίπου στην ηλικία των 13 ετών με το πρόβλημα να γίνεται εντονότερο ανάμεσα στα 17 και 19 τους χρόνια. Μάλιστα, στα κορίτσια, τα σπυράκια αργούν περισσότερο να εξαφανιστούν, αφού η ακμή στα κορίτσια τελειώνει στην ηλικία των 25-27 ετών.

Νερό με λεμόνι: Το ιδανικό πρωινό!


Νερό με λεμόνι: Το ιδανικό πρωινό!
Πριν φτιάξετε τον πρωινό σας καφέ, ξανασκεφτείτε το… Ένα ποτήρι νερό με λεμόνι είναι ο ιδανικός τρόπος να ξεκινήσουμε τη μέρα μας.

Δείτε γιατί…

Ψυχικές διαταραχές που εκδηλώνονται με ψυχοσωματικά συμπτώματα


Ψυχικές διαταραχές που εκδηλώνονται με ψυχοσωματικά συμπτώματα
Ορισμένες ψυχικές ασθένειες προκαλούν συμπτώματα στο σώμα, όπως ο πόνος. Για το λόγο αυτό ονομάζονται διαταραχές σωματομορφής.

Για τη διάγνωση της διαταραχής, ο ασθενής χρειάζεται να κάνει αναλυτικές εξετάσεις ώστε ο γιατρός να αποκλείσει κάθε άλλο παράγοντα κινδύνου για τα συμπτώματα. Τα ίδια τα συμπτώματα και η σοβαρότητά τους εξαρτώνται από το είδος της διαταραχής. Συνήθως οι ασθενείς αναφέρουν ένα συνδυασμό πόνου, νευρολογικών προβλημάτων, προβλημάτων στο γαστρεντερικό και προβλημάτων σεξουαλικής απόδοσης. Πολύ συχνά, οι ασθενείς που εκδηλώνουν ψυχοσωματικά συμπτώματα πάσχουν από αγχώδεις διαταραχές.

Για παράδειγμα, στους ασθενείς με σύνδρομο Briquet εκδηλώνονται ανεξήγητα προβλήματα υγείας και μάλιστα πριν την ηλικία των 30 ετών. Τα συμπτώματα μπορεί να επηρεάσουν κάθε σημείο ή σύστημα του σώματος.

Η Μάσκα Καταδύσεων Triton Μετατρέπει Τους Δύτες Σε Ανθρώπινα Ψάρια!

scuba mask, triton scuba mask, design concept, breathing underwater, scuba equipment, diving, south korean designer, microbattery, oxygen mask, oxygen filter

Ο Νότιο Κορεάτης σχεδιαστής Jeabyun Yeon μόλις παρουσίασε μία μάσκα καταδύσεων που θα επιτρέπει στους δύτες να αναπνέουν υποβρύχια χωρίς μπουκάλες οξυγόνου. Η μάσκα, που ονομάζεται Triton, αποτελείται από δύο διακλαδωμένους βραχίονες που έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμεύσουν ως «βράγχια» που θα εξάγουν οξυγόνο από το νερό και θα παραδίδουν αναπνεύσιμο αέρα απευθείας στους πνεύμονες του χρήστη τους. Αντί της μεταφοράς του περίπλοκου εξοπλισμού καταδύσεων, οι κολυμβητές θα μπορούν απλά να δαγκώνουν  ένα πλαστικό κομμάτι, κι αυτό είναι όλο.

Σ' αγαπώ αλλά πρέπει να είσαι αυτός που θέλω.

"Σ'αγαπώ αλλά πρέπει να είσαι αυτός που θέλω.


Αν δεν είσαι δε μπορώ να σ'αγαπώ.
Αν μ άγαπάς θα κάνεις αυτό που σου λέω".
Αγάπη.  Εγκλήματα έχουν γίνει στο όνομά της.
Τι θα γινόταν άραγε αν οι άνθρωποι αγαπούσαν λιγότερο και σέβονταν περισσότερο ο ένας τον άλλον; Αν είχαν μάθει να ακούνε ο ένας τον άλλον.
Μεγαλώσαμε σε ένα εγωιστικό σκηνικό. Από μικρή ηλικία μάθαμε ότι αυτό που έχει σημασία-το μόνο που έχει σημασία-είναι να επιβάλλουμε την αλήθεια μας στους άλλους.
Να μην ανεχόμαστε ούτε για ένα δευτερόλεπτο την πιθανότητα η αλήθεια του άλλου να έχει κάποιο νόημα. Πρέπει με κάθε τρόπο η αλήθεια η δική μας να επικρατήσει. Και τελικά χωρίζουν οι άνθρωποι, διαλύονται οι σχέσεις και το μόνο που μένει στην αίσθηση της κοινωνίας είναι περισπούδαστοι τίτλοι. "Την παράτησε", "τον άφησε" ...έτσι απλά...καμμία σημασία δεν έχουν οι επιμέρους διεργασίες που έκαναν δυο ανθρώπους να φτάσουν μέχρι εκεί.

Διαφήμιση και βία...Ουμπέρτο Έκο

56

« ...Τι έκανε για χρόνια η διαφήμιση με παραγγελιά του συστήματος;
Ερέθιζε τις επιθυμίες.
Κάνοντάς το όμως, δεν ώθησε απλά τον κόσμο να θέλει, αλλά του είπε τι να θέλει και τι ήταν καλό να θέλει.
Αν το σκεφτούμε καλά θα δούμε ότι πέτυχε δυο αποτελέσματα επαναστατικά.
Οι συντηρητικές κοινωνίες και οι αντιδραστικοί παιδαγωγοί δήλωναν πάντα με σοφό τρόπο ότι οι υπερβολικές επιθυμίες είναι κακό πράγμα και ότι κατ' αρχήν δεν πρέπει να δίνουμε στους φτωχούς την εντύπωση ότι μπορούν ν' αποχτήσουν τα πράγματα των πλουσίων.
Το ότι οι βασιλιάδες μετατοπίζονταν με τη φορητή πολυθρόνα ήταν απόδειξη ότι αυτό το σκεπαστό πολυτελές φορείο ήταν βασιλικό πράγμα: κανείς άλλος δεν μπορούσε να το θέλει.

O λάθος άλλος...Μαλβίνα Κάραλη


14Ιαν 2014

5

67
Μαλβίνα Κάραλη  
Έρωτας και άλλες πολεμικές τέχνες, εκδόσεις Κάκτος.
...Eπιστρέφω απόγευμα στο κρεβάτι, ανοίγω το τελευταίο βιβλίο του Χανίφ Κιουρέισι. Μεσάνυχτα όλη μέρα. Εξ αφορμής μιας πρότασης στο οπισθόφυλλο το πήρα. «Είμαστε αλάθητοι», λέει, «στην επιλογή του εραστή μας, ιδιαίτερα όταν αξιώνουμε το λάθος πρόσωπο.
Υπάρχει ένα ένστικτο, μαγνήτης ή αερικό, που γυρεύει το αταίριαστο». Εσύ πάλι, λες πως με κάτι τέτοιο εκνευρίζεσαι.
Πως οι άνθρωποι με αντίστοιχες απόψεις είναι για σφαλιάρες.
Θυμώνω. Καλά κάνω και θυμώνω. Δίκο έχεις. Εδώ και χρόνια πια το ξέρω. Με την άρρωστη κεκτημένη του Μπατάιγ πόσο θα πας;

Περιμένοντας την Επανάσταση...

89

Tην περιμένω από στιγμή σε στιγμή.
Θα έρθει σίγουρα, μου λένε.
Δεν έχω λόγο να μην το πιστέψω.
Προλαβαίνω ν' αλλάξω τα σεντόνια;
Να βάλω και πλυντήριο; ...θα κερδίσω χρόνο έτσι ...μέχρι να' ρθει.
Πού καιρός για τέτοια μετά;
Θ' αλλάξουν όλα. Τίποτα δεν θα μείνει ίδιο.
Πλένω το μπαλκόνι απ' τη λασποβροχή.
Ρίχνω καθαριστικό στο νιπτήρα.
Χτυπάει το κουδούνι ...

Ο ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΙΩΠΑ


19Απρ 2013

2

5
Ο σκεπτόμενος άνθρωπος σιωπά.
Όσο πιο πολύ σκέφτεται, τόσο λιγότερο μιλάει.
Τι να πει δηλαδή και σε ποιόν;
Πώς να μεταφέρει όλον εκείνο τον όγκο του υδάτινου μονοπατιού που αναβλύζει απ' τα βάθη του Είναι του;
Πού θα βρεθεί εκείνος ο υπομονετικός ακροατής που, έχοντας την ίδια περιέργεια, θα ανοίξει την πύλη για να ξεχυθούν οι απανωτοί συλλογισμοί, τα απανωτά αισθήματα που ζητούν επικοινωνία;
Ο σκεπτόμενος άνθρωπος σιωπά.

Άνθρωπος σκεπτόμενος..




Κάποτε είχα διαβάσει σε ένα άρθρο σχετικά με την επιρροή της τηλεόρασης στον ψυχισμό των ανθρώπων,ότι παλιά τα παιδιά τις απογευματινές ώρες έβλεπαν τη "Λάσσι"-ένα παιδικό με ήρωα ένα σκυλάκι με το όνομα αυτό-και τώρα βλέπουν τον Τράγκα. Πολύ απλοική πρόταση,αλλά καμμιά φορά χρειάζεται κάτι απλό για να περιγράψει κάτι που είναι μπροστά στα μάτια μας αλλά δεντο βλέπουμε. Μεγάλη η δύναμη της τηλεόρασης.Περνά ότι μήνυμα θέλει. Και ο κόσμος υπακούει σαν υπνωτισμένος.
Αν οι καιροί απαιτούν η χρεωκοπία να μη λέγεται χρεωκοπία αλλά αναδιάρθρωση,τότε θα τη λέμε αναδιάρθρωση.Κάνει τη δουλειά της,αυτή η τόσο μικρή λεπτομέρεια.Και φυσικά,που να βρει χρόνο κανείς να παρατηρήσει τις λεπτομέρειες που του χειραγωγούν το μυαλό.

Κάθε φορά που λες "δε θα τα καταφέρω",αναρωτήσου πέρα από το προφανές



Κάθε φορά που λες "δε θα τα καταφέρω",αναρωτήσου πέρα από το προφανές.Πέρα από το λογικό και πέρα από το γεγονός της στιγμής.Προσπάθησε να αφαιρέσεις από το μυαλό σου κάθε μικρή και επιφανειακή λεπτομέρεια που σου έχει απορροφήσει την προσοχή.Πήγαινε πίσω στο χρόνο και προσπάθησε να φανταστείς τι σημαίνει για τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο, η σκέψη "δε θα τα καταφέρω". Ίσως ανακαλύψεις ότι κάτι άλλο μπορεί να σημαίνει για σένα.
Ότι από κάπου αλλού μπορεί να προέρχεται.Είσαι απορροφημένος στα δεδομένα της στιγμής,εκφράζεις την προσωπική σου ανησυχία για τις δυνατότητές σου και σου ξεφεύγει ότι ο τρόπος που εγκαθιδρύθηκε μέσα σου αυτή η άποψη για τον εαυτό σου,έρχεται από πολύ πιο μακρυά και αναφέρεται σε πολλές μικρές χρονικές στιγμές του παρελθόντος. Στιγμές,οι οποίες ίσως να έχουν ξεχαστεί από εσένα.Έχουν όμως ξεχαστεί πραγματικά; Ή απλά τις έχεις κάνει πέρα,νομίζοντας ότι πια έχεις εκλογικεύσει τόσο όσο σου χρειάζεται για να συνεχίζεις;

Γιατί πρέπει να τα ξέρεις όλα;


"Εγώ τα ξέρω όλα" μετάφραση "εγώ έχω την ανάγκη να τα ξέρω όλα"ή αλλιώς "εγώ έχω την ανάγκη να δείξω σε όλους πως τα ξέρω όλα".Αν από την άλλη,θεωρήσουμε ως δεδομένο ότι η προσπάθεια για να συνεχίσουμε να μαθαίνουμε και να βελτιώνουμε τον εαυτό μας,προέρχεται ακριβώς από την παραδοχή πως δε γνωρίζουμε πολλά,θα μπορούσε κανείς να δει την παραπάνω δήλωση από μια διαφορετική οπτική γωνία.Θα μπορούσε πια να ακούει κάτι βαθύτερο ως νόημα.

Όχι πια "εγώ τα ξέρω όλα",αλλά "εγώ είμαι αποφασισμένος να μη μάθω τίποτε καινούργιο για εμένα".  Και γιατί δεν θα ήθελε κάποιος να μάθει κάτι καινούργιο άραγε;Υπάρχει κάτι που τον φοβίζει;Είναι απλά το άγνωστο;Ή μήπως έχει την ανάγκη να κρατηθεί πεισματικά από συγκεκριμένα στοιχεία του και να απορρίψει όλα τα υπόλοιπα; 
Όλα εκείνα που τον ενοχλούν στον εαυτό του και ως δια μαγείας έχει "εξαφανίσει" μέσα του,μέσα από την διαδικασία της απόλυτης γνώσης που έχει χτίσει ως ψευδαισθητική εικόνα και κρατιέται από αυτήν.Άραγε πως θα ήταν ο άλλος του εαυτός;Εκείνος που θα παραδεχόταν πως δε γνωρίζει και πολλά και πως θα ήθελε να μάθει όσο περισσότερα γίνεται στο ταξίδι της ζωής;Εκείνος που θα αποδεχόταν και την κακή εικόνα του εαυτού του.Εκείνος που λυτρωτικά δε θα ένιωθε ανά πάσα στιγμή απορριπτέος αν και εφόσον άφηνε όλα εκείνα τα κατά τη γνώμη του άσχημα κομμάτια του εαυτού του να βγουν στην επιφάνεια;

Ο φόβος του θανάτου

Το ένστικτό στον άνθρωπο είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο...κάτι πολύ δυνατό που καθοδηγεί σχεδόν όλη του την ύπαρξη, αλλά με έναν τρόπο ιδιαίτερο και αθέατο από τη συνείδηση. 
Σε μια πρώτη προσπάθεια και προσεγγίζοντας το θέμα κυρίως υπαρξιακά και όχι πολιτικά, θα αναρωτηθεί γιατί να συμβαίνουν όλα αυτά στον κόσμο. Γιατί οι λίγοι να συγκεντρώνουν τον πλούτο, ο οποίος μάλιστα είναι τόσο πολύς που μοιάζει να μην προλαβαίνει να τον ξοδέψει κανείς σε μια ζωή μόνο.
Η απάντηση είναι απλή. Γιατί έτσι συνέβαινε πάντα. Πάντα το ένστικτο καθοδηγεί. Η ματαιοδοξία είναι η ενστικτική αντίσταση κάποιων ανθρώπων, προς την απειλή του θανάτου.   Αρνούμενος να αποδεχθεί την ιδέα του πεπερασμένου της ζωής, λειτουργεί ως άλλος θεός, με αποτέλεσμα να νοιώθει ψευδαισθητικά ότι με τη συγκεντρωμένη δύναμη θα αποφύγει το θάνατο. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα