Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Ο αστραπιαίος πόλεμος


Jens-Weidmann
Εάν μεταφράζουμε σωστά τη μηνιαία έκθεση της γερμανικής 
κεντρικής τράπεζας, η δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας, των 
τραπεζικών καταθέσεων δηλαδή, καθώς επίσης των υπολοίπων 
περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων, είναι προ των πυλών.
Εμείς δεν είμαστε ποτέ υπέρ της διαγραφής χρεών, θεωρώντας ότι τα ανταλλάγματα που ζητούνται είναι εξαιρετικά δυσανάλογα – γεγονός που τεκμηριώθηκε από το PSI όπου, αφενός μεν παραδόθηκε η εθνική κυριαρχία της χώρας (αγγλικό δίκαιο κλπ.), αφετέρου καταστράφηκε ο τραπεζικός τομέας της, οι μικροί ομολογιούχοι, αρκετοί δημόσιοι οργανισμοί κοκ.
Εκτός αυτού, είμαστε σε θέση να καταλάβουμε ότι, εάν συμφωνούσε η Ευρωζώνη με μία ακόμη διαγραφή του ελληνικού χρέους, θα ακολουθούσαν αντίστοιχα αιτήματα από την Πορτογαλία, από την Ισπανία, από την Ιταλία, καθώς επίσης από πολλές άλλες χώρες – με αποτέλεσμα να χρεοκοπήσει ολόκληρη η ήπειρος, αφού τόσα χρήματα δεν υπάρχουν.
Κατά την πάγια άποψη μας λοιπόν, η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα πάντα για να εξυπηρετήσει το χρέος της, με δικά της μέσα και με δικό της σχέδιο – διώχνοντας την Τρόικα και τη Γερμανία πάση θυσία.

Ο ΒΡΩΜΟΣΤΟΜΟΣ ΝΤΟΠΑΡΕΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ


Μια γυναίκα θα σου πει ότι δεν υπάρχει σεξ στο αμίλητο. Αλλοίμονο. Δεν γίνεται δουλειά μονάχα με το κούνημα, το πήγαινε-έλα. Εκτός από τα φιλιά και τα χάδια μέσα στο παιχνίδι είναι και τα λόγια. Ακόμα κι αυτά που βγάζει ο στόμας του άντρα όταν βρίζει μια τσούλα του δρόμου.
Αυτή είναι η μια πλευρά, όχι βέβαια ο κανόνας. Υπάρχουν γυναίκες που ούτε καν θα ήθελαν να ακούσουν βρώμικα λόγια, προστυχόλογα εκείνες τις στιγμές που σφυρίζει το τραινάκι μέσα στο τούνελ και με τα κλειστά μάτια τους μέσα στο σκοτάδι βλέπουν το φως του παραδείσου.
Οι σεξολόγοι και οι σχετικοί με το σεξ ειδικοί επιστήμονες το ‘χουν μελετήσει το θέμα κι όλοι συμφωνούν, ότι στο κρεββάτι ανάμεσα σ’ έναν άνδρα και μια γυναίκα, είναι επιτρεπτή η χρήση και απαγορευμένων λέξεων. Καλά, πολύ καλά τα γλυκά, τα τρυφερά λόγια, τα ολότελα ρομαντικά, αλλά απαραίτητα είναι κι εκείνα του πεζοδρομίου, τα εντελώς εκτός σαβουάρ βιβρ.
Γουστάρει να τα ακούσει η κυρία; Ρίχτα βρώμικα, κύριε. Ποτέ δεν λες «όχι» στο σεξουαλικό ντόπιγκ. Όπως κι ένας άνδρας φτιάχνεται όταν η άλλη απελευθερωθεί και σαν πόρνη του χειρώτερου μπουρδέλου εκφράζει τον πόθο της.

ΕΛΛΗΝΑΣ, Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΣΕΞ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΑ


Φοβερά πράγματα. Σε καθίζω ξεβράκωτο, όπως σε γέννησε η μανούλα σου, και σε ρωτάω. Συγκεκριμένη ερώτηση. Και απαιτώ συγκεκριμένη απάντηση. Και για να εξασφαλίσω τη συγκεκριμένη απάντηση στη συγκεκριμένη μου ερώτηση έχεις να διαλέξεις ένα από τα δύο. Λοιπόν.
Το ερώτημα. Ποιο έγκλημα θαρρείς σε βαρύνει περισσότερο, αν σε χαρακτηρίσουν π.χ. απροσάρμοστο ή, αγράμματο; Αδιάφορο ή, ανεπαρκή; Τρακαδόρο ή, λουφαδόρο; Άσχημο ή, αποτυχημένο; Γκαφαδόρο ή, βλάκα;
Φοβερά πράγματα. Ρώτησαν 15.000 γυναίκες από 20 χώρες. Έρευνα κανονική. Από ποια χώρα είναι οι χειρώτεροι εραστές. Φοβερά πράγματα, σου λέω. Βγήκε η μεγαλύτερη αλήθεια για τον Έλληνα.

Έξι άγνωστες πληροφορίες για τα αμύγδαλα


almonds-health-food

Έξι άγνωστες πληροφορίες για τα αμύγδαλα

Γνωστά για την ενίσχυση της υγείας της καρδιάς αλλά και με πολλά άλλα οφέλη, τα αμύγδαλα έχουν κι άλλες ευεργετικές ιδιότητες για να «υπερηφανεύονται».

Ανήκουν στην οικογένεια των ροδάκινων

Το αμύγδαλο είναι ο καρπός της αμυγδαλιάς και στην αρχική του μορφή αποτελείται από το σκληρό κέλυφος που μέσα του περιέχει το αμύγδαλο στη βρώσιμη μορφή. Η αμυγδαλιά ανήκει στην κατηγορία των πυρηνόκαρπων δέντρων και θάμνων που παράγουν βρώσιμα φρούτα όπως κεράσια, δαμάσκηνα, ροδάκινα και νεκταρίνια.

Η ΜΙΑ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ


Από όσο μπορούμε να Κατανοήσουμε (μιλάω για μένα) η Πραγματικότητα, ο Θεός  -η Αντίληψη- Έχει Μονάχα Μια Ιδιότητα, που μπορούμε να «Αναγνωρίσουμε»: Είναι Απεριόριστη Ελευθερία.
Η Ελευθερία Είναι η Ουσία του Θεού. Η Ελευθερία Είναι η Ουσία του Όντος, κάθε όντος, του καθενός από εμάς.
Κι Αυτή η Ουσία είναι όχι μόνο η Πραγματική Φύση, η Φυσική Κατάσταση του Όντος (του κάθε όντος) αλλά και η Ολοκλήρωση κι ο Σκοπός του Όντος, της Ύπαρξης, της Ζωής.
Μια Αντίληψη, ένα Ον, περιορισμένο, σκλαβωμένο, δεν είναι ποτέ ολοκληρωμένο, δεν ζει πραγματικά, αληθινά.
Η Ελευθερία είναι η Αληθινή Ζωή. Ελευθερία από τους Περιορισμούς της Αντίληψης, από την σκέψη, τις δραστηριότητες, τα φαινόμενα, τον χρόνο: Αυτή είναι η Ουσία της Αληθινής Ζωής.
Να Ζεις Αληθινά σημαίνει ακριβώς να μην έχεις περιορισμούς, εμπόδια.
Να Ζεις Αληθινά σημαίνει να χρησιμοποιείς όλες τις δυνάμεις σου –την σκέψη, την «αίσθηση», τις σωματικές δραστηριότητες, την ζωή στον κόσμο- χωρίς όμως να εμπλέκεσαι και να λησμονιέσαι σε αυτές τις δραστηριότητες.
Να Ζεις Αληθινά σημαίνει να Ζεις Ελεύθερα, Ολοκληρωμένα, πέρα από τον χρόνο, πέρα από τα φαινόμενα, όντας μέσα στα φαινόμενα.

Δύσμορφο κάλλος




Α-σχημο . 
Τι συντριπτική λέξη 
Αυτό που δεν εχει σχήμα . 
Αυτό που δεν βλέπουμε , 
γιατί επιλέγουμε να το απορρίψουμε ,
λόγο του ότι η μορφή του 
δεν ταιριάζει στα γούστα μας.



Ποιος είναι ομως πιο άσχημος ;
Αυτος που η μορφή του είναι διαφορετική 
ή αυτος που η σκέψη του είναι τόσο ανάπηρη 
ώστε να κρίνει μονο απο την εμφάνιση ,
και το κυριότερο ,
να απορρίπτει την ύπαρξη ενός ανθρώπου 
μόνο και μόνο από αυτήν ; 

Αυτήν την αναπηρία την βλέπω παντού γύρω μου .
Τις τηλεοράσεις να διαφημίζουν την εμφάνιση.
Τα παραμύθια να συσχετίζουν την καλοσύνη και την εξυπνάδα 
με έναν συγκεκριμένο τύπο μορφής . 

Συνείδηση, Συνειδητότητα και Ανθρώπινη αναπαραγωγή



Ήθελα από καιρό να γράψω ένα άρθρο σχετικά με την ανάπτυξη και λειτουργία της συνείδησης αυτής καθαυτής αλλά και με τον τρόπο που καταγράφεται και αναπτύσσεται στη Συνειδητότητα ώστε να αρχίσει η αυτόματη υλοποίηση των μορφών… Όμως το όλο εγχείρημα είναι αρκετά δύσκολο στην κατανόησή του από το μέσο νου… Έτσι χρειαζόμουν να χρησιμοποιήσω κάποιο παράδειγμα δραστικό, γνωστό και κατανοητό σε όλους, το οποίο να μπορέσει να περάσει τη γνώση και τη πληροφορία σε όσο το δυνατόν περισσότερους αναγνώστες… Ένα παράδειγμα που να το γνωρίζουν και να το χρησιμοποιούν όλοι, ανεξαρτήτως μορφωτικού επιπέδου, εθνικής προέλευσης, ηλικίας, κοινωνικής τάξης ή οικονομικής κατάστασης… Να είναι οικείο στη σκέψη και την αντίληψη, αλλά συγχρόνως να συμμετέχει στην ανάπτυξη δραστικών συναισθημάτων και ποικίλων σωματικών αντιδράσεων όπως φόβου, πόνου, ηδονής, θυμού αλλά και σωματικής και πνευματικής γαλήνης…
Έτσι αποφάσισα ότι το δυναμικότερο παράδειγμα για να κατανοήσει κάποιος τη λειτουργία της συνείδησης και της Συνειδητότητας, είναι ο έρωτας και η ανθρώπινη αναπαραγωγή… Αν και μερικούς θα τους ξενίσει αυτή μου η επιλογή, θεωρώ ότι είναι το καλύτερο για μια τέτοια ανάπτυξη… Κι ο λόγος, διότι τα τελευταία χρόνια, οι συνειδήσεις μας οι οποίες συμμετέχουν καθημερινά στην υλοποίηση των ανθρώπινων μορφών μέσω της Συνειδητότητας που μας υλοποιεί, έχουν αλλάξει τόσο δραστικά ώστε σε λίγο ο τρόπος της ανθρώπινης αναπαραγωγής, ίσως να είναι εντελώς διαφορετικός από αυτό που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα… Ένας τρόπος που -χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε συνειδητά- αλλάζει μέρα με την ημέρα από εμάς τους ίδιους… Τόσο από την αντίληψη και τη συμπεριφορά που έχουμε γύρω από αυτό αλλά και από την καθημερινή μας πρακτική μέσω της μεταξύ μας αλληλεπίδρασης … Σαν αρχή όμως, ας ξεκινήσουμε να εξετάσουμε τι είναι και πως λειτουργεί η συνείδηση…

Καταραμένοι..




..αυτοί που μ'έκλεισαν σ'ένα κλουβί και τ'ονόμασαν σπίτι μου..

αυτοί που μου στέρησαν τον ουρανό για ταβάνι και το χώμα για πάτωμα..
που μου στέρησαν τα σύνορα μου..
εκείνα που έφταναν μέχρι εκεί που η Ψυχή μου φτάνει..
με περιόρισαν στα στενά..

με μάθανε να πιστεύω πως δεν μου ανήκει όλη η πλάση, τάχα πως είναι κάποιου άλλου..
τάχα δεν έχω δικαιώματα, μονάχα υποχρεώσεις..
με μάθανε να πιστεύω πως στο δάσος ζει ο κακός λύκος, μα δυστυχώς γιομάτη η πόλη από δαύτους..

Ακόμη και οι άντρες πρέπει να έχουν ένα βερνίκι νυχιών πάντα μαζί τους!


Όταν σκέφτεστε το βερνίκι νυχιών, είναι σχεδόν πάντα στο πλαίσιο ενός μανικιούρ. Αλλά υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με αυτό, εκτός από τα νύχια σας.

Ακόμα κι αν είστε ένας τύπος που ζει μόνος του, θα πρέπει να εξακολουθούν να έχουν ένα μπουκάλι ή δύο στο σπίτι (αν και, εγώ δεν θα συνιστούσα η φύλαξή τους σε κοινή θέα), και είμαι πρόκειται να δώσει 9 λόγοι για τους οποίους.


1. Κρατήστε τα κουμπιά στη θέση τους 
Έχουν χαλαρώσει τα κουμπιά στο πουκάμισό σας και δυσκολεύεστε με το ράψιμο;. Ένα πέρασμα στην κλωστή που έχει χαλαρώσει με βερνίκι νυχιών θα κρατήσει τα κρατήσει τα κουμπιά σας στη θέση τους για πολύ περισσότερο καιρό. Επαναλάβετε κάθε φορά που τα βλέπετε να έχουν χαλαρώσει.

Μπορείς να ζήσεις και χωρίς χρήματα. Ναι Μπορείς.

Heidemarie Schwermer  (2)

Με «αστρονομίσματα». Το Μάιο του 1996, η Χάιντεμαρί Σβέρμερ αποφασίζει να αλλάξει ριζικά τις συνθήκες της ζωής της. Εμπνευσμένη από το παραμύθι «αστρονομίσματα», στο οποίο ένα κοριτσάκι χαρίζει κυριολεκτικά μέχρι και το τελευταίο ρουχαλάκι που του έχει απομείνει, ξεκινά το δικό της πείραμα αστρονομισμάτων: Χαρίζει τα έπιπλά της, αφήνει το διαμέρισμα και το ιατρείο της, παραιτείται από την ιατροφαρμακευτική ασφάλιση. Ό,τι χρειάζεται για να ζήσει, το παίρνει με ανταλλαγές μέσω του δικτύου ανταλλαγών ονόματι «πρακτορείο δούναι και λαβείν» που ιδρύει η ίδια στο Ντόρτμουντ.
Προσέχει τα σπίτια φίλων της κατά την απουσία τους, βοηθά που και που σε ένα κατάστημα με βιολογικά προϊόντα για λίγα φρέσκα λαχανικά, ένας φίλος της φούρναρης της δίνει λίγο πριν το κλείσιμο το ψωμί που αλλιώς θα πετούσε.
Το συμπέρασμά της μετά από περισσότερα από 16 ! χρόνια χωρίς χρήματα: «Είμαι πιο πλούσια από ποτέ». Έννοιες όπως δουλειά, ελεύθερος χρόνος και διακοπές, απέκτησαν ένα εντελώς καινούριο νόημα. Η ζωή της έγινε ένα ενιαίο κομμάτι. Το πείραμα «αστρονομίσματα»  είναι ένα μοντέλο που δίνει ελπίδα στον άνθρωπο για μια πιο «ελευθερη» διαβίωση στον πλανήτη.

Δεν κόβεται στα δύο η Ζωή ..


..δεν ξεπουλιέται η ψυχή μας.

"Όταν οι άλλοι σε στέλνουνε στο διάβολο, 
να κρατάς μόνο το δέλτα από την προτροπή τους 
και να πηγαίνεις στο διάβασμα. Εκεί να δύνεσαι, 
εκεί να κλείνεσαι στο Δέλτα του. 
Στις τρεις γραμμές του.

Στον πύργο του να στρώνεις, να σκαρφαλώνεις, 
εκεί να χτίζεις, να γκρεμίζεις εκεί να καλουπώνεις.
Τις τάβλες του, τις τράβες του και τα καρφιά του, 
να μεθάς, να τραγουδάς και να ματώνεις. 
Να μερακλώνεις. Τάβλα να γίνεσαι στη τάβλα του.

Στο τρίγωνο, στις τρεις σελίδες του
σανίδες του να στρώνεις, να καρφώνεις, 
το ξέρεις πια, το έπαθες, το έμαθες, το πλήρωσες. 
Στο δαίμονά σου. Τα δίδακτρα δικά σου.

"ελα σου λεω παμε "


μην καθεσαι  αλλο εκει κατω στη σκοτεινια...
το φως ειναι λιγο πιο πανω...

μα δεν μπορω κουραστηκα να ανεβαινω...
μονο σκοταδι βλεπω...

ελα μην σταματας τωρα...
παμε σου λεω λιγο πιο πανω...
πιο ψηλα ειναι το φως...
πιο ψηλα ειναι ο ηλιος...
πιο ψηλα ειναι η πηγη σου..
πιο περα σε περιμενει η ψυχη σου
ανεβα...κανε κουραγιο κι ανεβα...

ΘΥΜΩΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΟΛΕ


Παράτα επιτέλους για μια φορά το τι νομίζουν οι άλλοι για σένα, ή αν δεν θα κάνεις καλή εντύπωση, ή αν παρεξηγηθείς ή αν σε απορρίψουν ή οτιδήποτε άλλο. Αν το κάνεις αυτό μια φορά θα έχεις κάνει πάνω από την μισή δουλειά.
Μην φοβάσαι να θυμώσεις, γιατί αυτό είναι δείγμα υγείας. Ανθυγιεινό είναι να μην θυμώνεις, να ταλαντεύεσαι, να ταυτίζεσαι, να συγκρατείς, να είσαι καθωσπρέπει. Απόλαυσε τον θυμό σου και καν΄ τον φίλο. Ο θυμός είναι από τους καλύτερους ψυχολογικούς συντρόφους που μπορεί να έχεις.
Μα δεν βλέπεις ότι με το να μην θυμώνεις συμπεριφέρεσαι σαν ένα άβουλο πλασματάκι; 
Δεν βλέπεις ότι δεν είσαι ο εαυτός σου; 
Δεν βλέπεις ότι είσαι μισοπεθαμένος; 

Ταχύτητας … αιφνιδιασμός!





Καθημερινά με το που ξυπνάμε το πρωί  και πριν καλά καλά καταλάβουμε ότι δεν κοιμόμαστε πια, ο νους μας μπαίνει σε λειτουργία. Μπαίνει στην πρίζα. Από μόνος του. Από κεκτημένη ταχύτητα….

Τι έχω να κάνω σήμερα;

Τι πρέπει να προλάβω;

Και κάνει αυτόματα downlowd λίστες ολόκληρες από δουλειές               κι υποχρεώσεις.

Οπότε μπαίνουμε στην πρίζα και ξεκινάμε.  Μέσα στο άγχος χωρίς καν να το καταλάβουμε. Έχει αρχίσει να μας οδηγεί ο αυτόματος πιλότος.

Κι έτσι οδηγεί λίγο πολύ τη μέρα ο πιλότος μας ως το βράδυ που θα κοιμηθούμε. 
Συχνά ακόμα και τη νύχτα είναι δύσκολο να μας πάρει ο ύπνος γιατί σκεφτόμαστε τις δουλειές που δεν ολοκληρώσαμε σήμερα και που μας περιμένουν την επόμενη μέρα  ….

Και μετά λέμε πως ο καιρός περνάει γρήγορα ….  Φυσικά. Αφού το σκάφος το οδηγεί ο αυτόματος πιλότος που έχει μάθει ότι, όσο μεγαλύτερες ταχύτητες αναπτύξει, τόσο περισσότερα μπράβο θα εισπράξει ….


Αύριο το πρωί όταν ξυπνήσεις θυμήσου, πριν ο αυτόματος πιλότος σου μπει σε λειτουργία,
να τον  … αιφνιδιάσεις! 
Βγάλε την ταχύτητα και βάλε νεκρά.

Πως θα φθάσω το Θεό;



Ποιο Θεό;

Ποιος είναι ο Θεός;   Εκείνος ο παχουλός γέροντας που μοιάζει λίγο πολύ με τον Άγιο Βασίλη, με το καλοσυνάτο βλέμμα ( εκτός κι αν αμαρτήσουμε γιατί τότε το βλέμμα γίνεται αυστηρό…).

Καμιά σχέση.
Αυτό είναι καρικατούρα και προβολή της ανθρώπινης αδυναμίας.

Όσο κι αν ψάξουμε το Θεό σ’ ουρανό και γη, στα 4 σημεία του ορίζοντα, όσο κι αν τον αναζητήσουμε παντού, ένα είναι βέβαιο:  δε θα τον βρούμε.

Γιατί;
Μάλλον,  γιατί … τον ψάχνουμε σε λάθος μέρος!

Walking – Βαδίζοντας



Οδοιπόρε,

οι πατημασιές σου είναι ο δρόμος
και τίποτα περισσότερο.

Οδοιπόρε,
δεν υπάρχει δρόμος.

Ο δρόμος φτιάχνεται από το περπάτημα.

Προσελκύοντας εκείνο που … δε θέλω





Πολύ συζήτηση έχει γίνει τα τελευταία χρόνια για το νόμο της έλξης και τη θετική ενέργεια.  Πολύ συχνά ακούγεται πλέον ο όρος θετική ενέργεια κι έχει δοθεί η εντύπωση σε πολλούς ότι, με το να το μιλούν γι’ αυτήν ή να την σκέφτονται, θα την φέρουν κιόλας στη ζωή τους.   

Αλλά, έλα που δεν έρχεται! Έπειτα θυμώνουν, απογοητεύονται και καταλήγουν στο ότι όλα αυτά είναι ανόητα, απραγματοποίητα και μακριά από την αλήθεια, γιατί, ενώ προσπάθησαν, τίποτα απ’ ότι ήθελαν δεν έγινε…

Τελικά πως ακριβώς έχει το πράγμα;

Χωρίς ημερομηνία λήξης…






Η γη μας μοιάζει με ένα μεγάλο αεροδρόμιο όπου κάθε δευτερόλεπτο προσγειώνονται και απογειώνονται ασταμάτητα αμέτρητα αεροπλάνα.
Άλλοι έρχονται για λίγο, άλλοι για πολύ. Άλλοι για να περάσουν ηπιότερες κι άλλοι μεγαλύτερες δοκιμασίες που είναι έτσι κι αλλιώς στο πρόγραμμα για όλους.

Αλλά το ταξίδι όλων έχει ένα κοινό παρονομαστή:  
Συγκεκριμένη διάρκεια
ή αλλιώς,
ημερομηνία λήξης.

Αίγυπτος: Ανακαλύφθηκε γιγάντια σαρκοφάγος ενός άγνωστου Φαραώ




Ο σκελετός του  άγνωστου Φαραώ ‘Βεσερίμπρε Σενεμπκάι’. (Εικόνα από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, Φωτογραφία: Jennifer Wegner, Penn Museum)

Ιανουάριος 26, 2014.

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τον τάφο ενός άγνωστου Φαραώ που φέρει την ονομασία ‘Βεσερίμπρε Σενεμπκάι’. Η ανακάλυψη που έγινε στην αρχαιολογική περιοχή της Αβύδου, παρέχει απτή απόδειξη μιας λησμονημένης δυναστείας  στην Άβυδο της περιόδου 1650-1600 π.Χ.


Η ανακάλυψη έγινε από την ερευνητική ομάδα του «Penn Museum» (The University ofPennsylvania Museum of Archaeology and Anthropology) σε συνεργασία με την Αρχή του Τμήματος Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων.

Ο τάφος του Φαραώ Σενεμπκάι εντοπίστηκε κοντά σε έναν μεγαλύτερο βασιλικό τάφο του Φαραώ Σομπεκχότεπ (πιθανολογείται ο Σομπεκχότεπ ο Α’ , περίπου 1780 π.Χ. της 13ης Δυναστείας.

Liebster Award..double attack!!


Το χτύπημα ήταν διπλό.. Οι εντολές ξεκάθαρες. Νόμιζες ότι θα πάρεις ένα βραβειάκι έτσι απλά;; Αμ δε.. Έχεις να πεις 11 τυχαία πράγματα για σενα και να απαντήσεις σε 11 συγκεκριμένες ερωτήσεις εκείνου που σου χαρίζει το εν λόγω βραβείο. Για να γνωριζόμαστε καλύτερα, για να περνάμε ωραία και να μην έχουμε ένα απρόσωπο blog στο διαδίκτυο. Θα μου επιτρέψετε να παραπέμψω το πρώτο βήμα γιατί έχω απαντήσει ξανά παλαιότερα και δεν υπάρχει λόγος να επαναλαμβάνομαι.. Ευχαριστώ για το βραβείο, ένα πλασματάκι που βρίσκεται 504χλμ μακριά αλλά επικοινωνούμε ιδιαιτέρως με μεγάλη οικειότητα και ανυπομονώ να την γνωρίσω από κοντά. Την θεωρώ πολύ χαρισματική, ταλαντούχα και ιδιαίτερη από την πρώτη στιγμή που μπήκα στο blog της. Είναι η Mayumi μας από το Πανσέληνες Νύχτες! Οι ερωτήσεις της φυσικά δεν είναι απλές..

1.Αν πήγαινες σε έναν ψυχίατρο..από τι νομίζεις θα σου έλεγε πως υποφέρεις??
2.Έχεις κάποιο ιδιαίτερο σημάδι/χαρακτηριστικό πάνω στο σώμα σου??
3.Αν σε έδεναν με σχοινιά με κάποιον για 24 ώρες..με ποιον θα μπορούσες να αντέξεις όλες αυτές τις ώρες??
4.Ποια είναι η αγαπημένη σου ατάκα από ταινία???
5.Πιστεύεις στον Θεό??
6.Αν είχες δολοφονήσει κάποιον..πως θα εξαφάνιζες το πτώμα?
7.Πότε έκανες sex για πρώτη φορά?
8.Έχεις πει ποτέ "σ'αγαπώ" σε κάποιον... χωρίς να το εννοείς??
9.Αν μπορούσες να αναστήσεις από τους νεκρούς μία ιστορική/διάσημη προσωπικότητα...ποια θα ήταν αυτή??
10.Ποια δουλειά του σπιτιού θεωρείς πραγματικά αγγαρεία και σιχαίνεσαι να κάνεις??
11.Θα ήθελες να είσαι δωρητής οργάνων μετά τον θάνατο σου??


Χμμμ... για πάμε...

Οδηγίες για το ταξίδι στον Άδη – Ορφικά

Μέχρι και σήμερα πολλά είναι τα χρυσά Ορφικά ελάσατα [πινακίδες] που έχουν βρεθεί τόσο στον Ελλαδικό χώρο όσο και στις αρχαίες αποικίες των αρχαίων Ελλήνων, όπως στην Ν. Ιταλία και στον Εύξεινο Πόντο. Αυτές οι χρυσές πινακίδες εγχάρακτα περιέχουν κείμενα – οδηγίες για τους νεκρούς και το ταξίδι τους στον Άδη.
Ο Πλάτων στο 10ο βιβλίο της “Πολιτείας” μας λέει:
Άμα βγήκε η ψυχή του από το σώμα του [του Ήρος από την Παμφυλία] έφυγε μαζί με πολλούς άλλους και έφθασαν σε έναν τόπο δαιμόνιον όπου ήσαν δύο χάσματα της γης συγκρατητά μεταξύ τους, και ακριβώς αντίκρυ τους επάνω στον ουρανό άλλα δύο. Μεταξύ αυτών καθόταν δικαστές, και αυτοί, άμα τελείωναν κάθε δίκη, διέτασσαν τους δίκαιους να πορευθούν τον δρόμο που ήταν δεξιά και προς τα άνω δια μέσω του ουρανού, αφού προηγουμένως τους κρεμούσαν μια πινακίδα μπροστά τους, σαν φυλαχτό, που έγραφε όλες την απόφασή τους, τους αδίκους πάλι τους διέτασσαν να πορευθούν τον δρόμο που ήταν αριστερά και προς τα κάτω, αφού και σε αυτούς κρεμούσαν μια πινακίδα, αλλά από πίσω τους, που έγραφε όλες τις πράξεις που είχε κάνει ο καθένας
Και παρακάτω ,σύμφωνα με τα Ορφικά, μας αναλύει τις οδηγίες για τους νεκρούς που θα πάνε στον Άδη…

Φίμωση & παραφίμωση: Τι ξέρετε για τη στένωση στο πέος


Φίμωση & παραφίμωση: Τι ξέρετε για τη στένωση στο πέος
Η φίμωση είναι η κατάσταση κατά την οποία η ακροποσθία, το τμήμα δηλαδή του δέρματος το οποίο καλύπτει τη βάλανο (κεφάλι) του πέους είναι στενό ή έχει κλείσει αφήνοντας ένα μικρό πέρασμα για να βγαίνουν τα ούρα. Αυτό έχει ως συνέπεια να μη μπορεί να τραβηχτεί προς τα πίσω, ώστε να αποκαλύπτεται πλήρως η βάλανος όταν το πέος βρίσκεται τόσο σε χάλαση όσο και σε στύση.  Φυσιολογικά η ακροποσθία είναι ελαστική ώστε να επιτρέπεται με ευχέρεια η κίνηση του δέρματος κατά την πλήρη στύση.

Που οφείλεται η φίμωση του πέους;

Ακόμα και η «καλή» χοληστερόλη μπορεί να φράξει τις αρτηρίες

Δεν έχει μόνο η «κακή» χοληστερόλη το «προνόμιο» να φράζει τις αρτηρίες και να αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακού επεισοδίου, αλλά κάτι παρόμοιο μπορεί να κάνει ακόμα και η…«καλή» χοληστερόλη, σε μερικές περιπτώσεις, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη για πρώτη φορά ανακάλυψε τις ακριβείς χημικές αλλαγές που μετατρέπουν την «καλή» χοληστερόλη σε «κακή» και, έτσι, ανοίγει ο δρόμος για την ανάπτυξη ενός νέου διαγνωστικού τεστ, αλλά και νέων φαρμάκων κατά της χοληστερίνης.

Οι εγκεφαλικές περιοχές επικοινωνούν μεταξύ τους με συγχρονισμένη πυροδότηση


Οι εγκεφαλικές περιοχές επικοινωνούν μεταξύ τους με συγχρονισμένη πυροδότηση
Ο εγκέφαλος είναι ένα από τα πιο αξιοθαύμαστα όργανα κάθε ζωικής μορφής, πόσο μάλιστα στην περίπτωση του ανθρώπου. Χάρη σε αυτόν μπορούμε να αισθανόμαστε, να κινούμαστε, να σκεφτόμαστε, να λαμβάνουμε αποφάσεις, να αγαπούμε, να κατανοούμε και να παράγουμε λόγο, να απομνημονεύουμε και γενικά να επιβιώνουμε!
 Κι όμως αυτή η βιολογική μηχανή ζυγίζει λιγότερο από 1,5 κιλό, ενώ έχει διασυνδέσεις με όλα τα σημεία του σώματός μας. Όπως είναι γνωστό, ο εγκέφαλος δεν λειτουργεί με έναν άναρχο τρόπο. Αντίθετα, κάθε περιοχή του ειδικεύεται στην ανάλυση και εξαγωγή συγκεκριμένων πληροφοριών (π.χ. οπτική αντίληψη, συναισθήματα, απομνημόνευση κτλ). Πως όμως επικοινωνούν μεταξύ τους αυτές οι περιοχές; Δεδομένου ότι υπάρχουν εκατομμύρια συνδέσεις μεταξύ των εγκεφαλικών περιοχών, πως καταφέρνει ένα νευρικό σήμα να φτάσει από το ένα σημείο στο άλλο;

Ο Επίκτητος

Ο Επίκτητος (55 έως 135 μ.Χ.) γεννήθηκε στην Ιεράπολη της Φρυγίας και πέθανε στη Νικόπολη της Ηπείρου. Το όνομα του σημαίνει αποκτηθείς, κερδηθείς ενώ ο ίδιος πέρα από δούλος ήταν κουτσός, ασθενικός και φαινομενικά ντροπαλός. 
epictetusΥπήρξε ένας από τους πιο κύριους φιλοσόφους της Νέας Στοάς μαζί με τον Σενέκα και τον Μάρκο Αυρήλιο. Η ιδιαιτερότητά του, έγκειται στο γεγονός ότι ανήκε στη τάξη των δούλων και σε μεγάλη ηλικία έγινε απελεύθερος. Ο ίδιος αναγνώριζε ότι η καθημερινή ζωή είναι γεμάτη δυσκολίες διαφόρων βαθμών και για αυτό ανάλωσε τη ζωή του σκιαγραφώντας το μοναδικό μονοπάτι προς την ευτυχία, την ολοκλήρωση και την ηρεμία, άσχετα από ποιες τυχαίνει να είναι οι ιδιαίτερες περιστάσεις κάποιου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα