Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Σεξουαλική παρενόχληση στην εφηβεία: Προσοχή!

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, το ποσοστό των αμερικανών εφήβων που αναφέρουν ότι έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση διαφέρουν ανάλογα με το σεξουαλικό προσανατολισμό τους. Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές βρήκαν ότι οι έφηβοι που δήλωναν ομοφυλόφιλοι, ή αμφιφυλόφιλοι, καθώς και αυτοί που δεν είχαν συγκεκριμένο σεξουαλικό προσανατολισμό, ήταν πιο πιθανό να αναφέρουν ότι έχουν υπάρξει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης μέσα στον τελευταίο χρόνο, σε σύγκριση με τους ετεροφυλόφιλους συνομηλίκους τους.

Με εντολή Σαμαρά ο Μήτρογλου στη Φούλαμ

Με εντολή Σαμαρά, ο πιλότος του πρωθυπουργικού αεροπλάνου το προσγείωσε στην Κεφαλονιά, ενώ με εντολή Σαμαρά οι αεροσυνοδοί έβγαλαν τα σουτιέν τους και τραβούσαν τα βυζιά τους. 
Με εντολή Σαμαρά θα χτυπήσει ο Χριστόδουλος Ξηρός και με εντολή Σαμαρά θα πουλήσει ο Ολυμπιακός τον Μήτρογλου στη Φούλαμ. 
Με εντολή Σαμαρά θα διατεθεί για την Παιδεία και την Υγεία το ποσό των 17,39 εκατ. ευρώ από μίζες, αφού τις υπόλοιπες μίζες θα τις κρατήσουν.
Πολλές εντολές δίνει ο Σαμαράς• θα έχει επηρεαστεί από την στενή φιλία του με τον Θεό.
Βέβαια, ο Σαμαράς έχει ξεπεράσει σε εντολές και τον Θεό. Καλά που δεν ζει ο Μωυσής γιατί θα είχε πιαστεί η μέση του να κουβαλάει τόσες πλάκες.

Χαμός στα social media για την (προεκλογική) αφίσα της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ: Τακτικές Μαυρογιαλούρου


Το χιούμορ των ελλήνων χρηστών του διαδικτύου ενεργοποίησε η -με προεκλογικό άρωμα- αφίσα της ΝΔ για την επιστροφή 17,7 εκατομμυρίων ευρώ από τις μίζες στον ελληνικό λαό.

Το τουίτερ έχει κατακλύσει από σχόλια που ξεκινούν το «με εντολή Σαμαρά», και ακολουθούν ό,τι μπορεί να βάλει η φαντασία του καθενός.
Όμως η αφίσα προκάλεσε και την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο επιτίθεται εναντίον του πρωθυπουργού και της ΝΔ κάνοντας λόγο για τακτικές Μαυρογιαλούρου.

Τί κοινό ὑπάρχει ἀνάμεσα σέ ἕνα ἠλεκτρονικό σύστημα καί σέ μερικές πυραμίδες;

Τί νά σᾶς πῶ;
Ἐγὼ ἀπὸ τὸ Ἑλλαδοκαφριστὰν εἶμαι…
Γιὰ πυραμίδες νὰ ῤωτήσουμε τὸν Θαλῆ… Ἤ τέλος πάντων κάποιον πρόγονο, ἐὰν φυσικὰ καταφέρουμε νὰ ἐντοπίσουμε κάποιο ἀπὸ τὰ σημειώματά του, ποὺ ἴσως νὰ διεσώθῃ ἀπὸ τὸ μένος τῶν τραμπούκων. 
Παρὰ ταὔτα ἔλαβα κάποιες πολὺ ἐνδιαφέρουσες φωτογραφίες, ὅπως καὶ σκαριφήματα, ἀπὸ συγγενή μου, ποὺ πράγματι δημιουργοῦν ἐρωτήματα. Δὲν ἀπαντοῦν, γεννοῦν…
Τί φωτογραφίες;
Ἄς ξεκινήσουμε μὲ αὐτήν.
Τί κοινό ὑπάρχει ἀνάμεσα σέ ἕνα ἠλεκτρονικό σύστημα καί σέ μερικές πυραμίδες1;στὴν ὁποίαν βλέπουμε πυραμίδες…
Ἐὰν ὅμως τὶς ἀποδώσουμε σχηματικά, τότε λαμβάνουμε αὐτὴν τὴν εἰκόνα:

--- ΦΟΒΕΡΗ ΣΥΛΛΗΨΗ UFO ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ GRAND CANYON ---


Στις 14 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 13:30, μεταξύ του Grand Canyon και του Λος Άντζελες εμφανίστηκαν και φωτογραφήθηκαν δύο παράξενες φωτεινές μπάλες. Οι φωτογραφίες λήφθηκαν από το παράθυρο πολιτικού αεροπλάνου της πτήσης Σικάγο - Λος Άντζελες, και είναι πραγματικά απίστευτες...

Εντολή Σαμαρά να σταματήσει το δούλεμα με τις “εντολές Σαμαρά!”

entolisamara-thumb-large

Επείγουσα έκκληση  στους χρήστες των social media,  για προσωρινή αναστολή της …”πλακίτσας “  με τις «ΕντολέςΣαμαρά», απηυθύναν κύκλοι από το Μαξίμου, διότι λόγω υπερφόρτωσης, προκλήθηκαν προβλήματα λειτουργίας στο πρωθυπουργικό software…
Ενας σχετικός  … “πανικός στο σύστημα”   επικρατεί στο πρωθυπουργικό περιβάλλον διότι το σύστημα “Entolisamara 2.0″  που χρησιμοποιείται από τον πρωθυπουργό για  την άμεση έκδοση εντολών βρίσκεται από σήμερα το πρωί, εκτός λειτουργίας .
Η βλάβη  εντοπίστηκε στη διάρκεια της ξενάγησης του πρωθυπουργού στην Κεφαλονιά, μόλις είχε ολοκληρώσει τις Εντολές Σαμαρά για μερικά μερεμέτια σε πεσμένους σοβάδες. Το σύστημα έπεσε,  πιο συγκεκριμένα,  την ώρα που ο Α.Σ   έδινε στο software του,  να κλείσει ένα ακόμα ρήγμα που είχε ανοίξει ο σεισμός στην άσφαλτο.

Κούνια που τους κούναγε…



Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε που μέσα στο όνειδος κατέρρεε η θλιβερή Παπαδημοκρατία κι ένα βήμα πριν από την κάλπη, σκεφτόμασταν ότι χειρότερα δεν γινόταν. Ήταν τότε που ο Ροζ Αλέξης κάτι προσπαθούσε να ψελλίσει κι αν έστηνες αυτί, τον άκουγες μ’ ενδιαφέρον, γιατί τα λόγια του απέπνεαν μια μικρή ελπίδα ότι κάτι θα μπορούσε να αλλάξει σε τούτο το κράτος των ανάλγητων δοσίλογων, των επίορκων αβδηριτών  και των πολιτικών απατεώνων.

Από τότε, που άλλοι δεν τολμήσαμε να κάνομε το μεγάλο βήμα κι άλλοι δεν πιστέψαμε ότι αυτό το κράτος της διαφθοράς, της κατάχρησης και της ηθικής κατάπτωσης μπορεί να αλλάξει από κατώτερους των περιστάσεων, έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι, ανακατεμένο με δάκρυα και αίμα αθώων.

Κι έγιναν τα πράγματα χειρότερα.

Ο θάνατος του Ιωάννη Μεταξά. Γιατί κάποιοι υποστηρίζουν, ότι τον δολοφόνησαν Άγγλοι πράκτορες;

MetaxasMBretania
29 Ιανουαρίου 1941. Ώρα 6 το πρωί. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Ιωάννης Μεταξάς, αφήνει την τελευταία του πνοή, στο σπίτι του στην Κηφισιά.
Αμέσως οι φήμες οργιάζουν. Ποιος ευθύνεται;
Ανάμεσα στον λαό ακούγεται και η φράση «οι Άγγλοι τον έφαγαν».
Γιατί όμως κάποιοι θεώρησαν υπεύθυνους τους συμμάχους;

Πόσες φορές στην ζωή μας ΕΡΩΤΕΥΟΜΑΣΤΕ πραγματικά;


Mπορεί να είναι πολλές, ωστόσο δεν είναι μόνο μία. Ο λόγος
για τις ευκαιρείες που έχει κανείς να συναντήσει στη ζωή του τον μεγάλο έρωτα. Πρόσφατη έρευνα προσπάθησε να βρει πόσους μεγάλους έρωτας συναντά ο μέσος άνθρωπος στη ζωή του αλλά και... πότε.

Μαθήματα ζωής


Πέντε μαθήματα που αργούμε να αφομοιώσουμε, αλλά όταν το κάνουμε θα αλλάξει η ζωή μας!

Αναγνώριση, επαγγελματική επιτυχία, οικονομική εξασφάλιση. Όποιες και αν είναι οι προσωπικές μας φιλοδοξίες, υπάρχει ένας πλούτος γνώσης για να μας βοηθήσει να τις κατακτήσουμε. Αν, ωστόσο, ο υπέρτατος στόχος μας είναι να έχουμε μια ισορροπημένη και ήρεμη ζωή, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να αναζητήσουμε τη σοφία που θα μας βοηθήσει να καλλιεργήσουμε στενές και υγιείς σχέσεις. Οι άνθρωποι που απολαμβάνουν στενούς κοινωνικούς δεσμούς με τους φίλους και την οικογένειά τους είναι πιο ευτυχισμένοι, έχουν λιγότερα προβλήματα υγείας και διαχειρίζονται καλύτερα το άγχος των καιρών μας. Οι καλές κοινωνικές σχέσεις είναι σημαντικές σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας, αφού όταν στερούμαστε ένα σταθερό και υποστηρικτικό περιβάλλον αυξάνονται οι πιθανότητες να αντιμετωπίσουμε προβλήματα, όπως η κατάθλιψη, που μπορούν να μας επηρεάζουν σε κάθε τομέα. 

Παχαίνετε επειδή έχετε προβλήματα;


Tρώτε πολύ όταν θέλετε «να ξεσπάσετε;» Eίναι μια πολύ διαδεδομένη πεποίθηση, ίσως είναι όμως και αρκετά απλουστευτική. Yπάρχουν και άλλοι λόγοι για τους οποίους μπορεί να τρώμε πολύ. Aνακαλύψτε τους.

Oι αλήθειες και οι μύθοι που κυκλοφορούν σχετικά με τα «παραπανίσια» κιλά είναι αμέτρητες, αφού εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο ασχολούνται καθημερινά με αυτό το θέμα. Διάφορα επιστημονικά δεδομένα, ιατρικές και -τα τελευταία χρόνια- ψυχολογικές υποθέσεις γίνονται αφετηρία για προβληματισμούς και δημιουργία προσωπικών «θεωριών» τού κάθε «πάσχοντος». Πόση αλήθεια υπάρχει στις διάφορες ψυχολογικές εξηγήσεις του περιττού βάρους; 

Όταν οι άλλοι είναι πάντα καλύτεροι


Μήπως κάνουμε τη ζωή μας δύσκολη, αν όχι ανυπόφορη, με τη συνεχή αυτοϋποτίμηση; Μπορούμε να απελευθερωθούμε από την παγίδα της υπονόμευσης του εαυτού μας;

Όλοι έχουμε τις ανασφάλειές μας! Κατά καιρούς, απογοητευόμαστε από τον εαυτό μας, δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε σε αυτόν, αμφισβητούμε την αξία μας και νιώθουμε μικροί και ανάξιοι, ειδικά όταν συγκρινόμαστε με κάποιους που θαυμάζουμε, που θεωρούμε πρότυπα ή απλά πιστεύουμε ότι αντιπροσωπεύουν ό,τι έχει για εμάς σημασία και αξία. Ακόμη και οι -φαινομενικά τουλάχιστον- πιο σίγουροι για τον εαυτό τους άνθρωποι περνάνε κρίσεις αυτοαμφισβήτησης. Αυτές οι κρίσεις είναι φυσιολογικές και αναμενόμενες. Μοιάζουν να είναι μέρος της ανθρώπινης κατάστασης, τουλάχιστον έτσι όπως έχει διαμορφωθεί στο δικό μας πολιτισμό. Είναι, μάλιστα, απαραίτητες ως διαδικασία επαναπροσανατολισμού μας μέσα στη ζωή: Πού βρίσκομαι, πού πάω και ποια είναι η σχέση μου με τους άλλους; Γίνονται, όμως, προβληματικές και επώδυνες, όταν κυριαρχούν στην καθημερινότητά μας: Όταν κάθε μας σκέψη και κάθε μας πράξη τείνουν να καταλήγουν στο ότι τελικά σε κάτι υστερούμε και ότι οι άλλοι, κάποιοι άλλοι, ένας άλλος έστω, είναι καλύτεροι από εμάς! 

21 απίστευτα τρικ-φάρμακα που έχετε σπίτι σας και δεν το ξέρετε!!!!


Δείτε ποια είναι και πως χρησιμοποιούνται…
μολύβια
Αντιμετώπισε ενοχλήσεις υγείας με μολύβια, μονωτική ταινία και 19 ακόμα απίστευτα φάρμακα που έχεις στο σπίτι σου και δεν το φαντάζεσαι.

Τσίπρας: "Η παραβίαση του Συντάγματος δικαιολογείται εν μέρει από τις έκτακτες περιστάσεις" !!! (Βίντεο)


Καμαρώστε τον... 

Απόσπασμα δηλώσεων του Αλέξη Τσίπρα από την επίσκεψη στο ΣτΕ 

...Θα ήθελα τέλος να επισημάνω τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε μια παρατεταμένη και διαρκή παραβίαση του συντάγματος και των διαδικασιών που ορίζονται από το σύνταγμα σε σχέση με τη διαδικασία λήψης απόφασης. Αυτό δικαιολογείται εν μέρει από τις έκτακτες περιστάσεις. Κατά την άποψή μας όμως αυτή η παρατεταμένη παραβίαση του συντάγματος και των διαδικασιών που ορίζει συνιστά στο βαθμό που πρόκειται για μια διαδικασία που γίνεται κατ΄ εντολή των δανειστών και των εταίρων μας συνιστά... 
παραβίαση του σκληρού πυρήνα της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της χώρας….


Δείτε όλο το βίντεο με τις σχετικές δηλώσεις από την επίσκεψη Αλ. Τσίπρα στην εισαγγελέα Διαφθοράς και το ΣτΕ

Ζέα για εύπεπτο και εύγευστο ψωμί και με μεγάλη διατροφική αξία



της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγου

Μία ξεχασμένη εδώ και δεκαετίες καλλιέργεια επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο. Ο λόγος για το δίκοκκο σιτάρι ή ευρέως γνωστό ως ζέα, ένα σιτηρό, που μπορεί να αξιοποιήσει εγκαταλελειμμένες ορεινές και ημιορεινές περιοχές με ελάχιστο κόστος παραγωγής, προσφέροντας ένα ικανοποιητικό συμπλήρωμα στο οικογενειακό εισόδημα.

Ο φόβος του νευρωτικού ανθρώπου



Ο μεταμοντέρνος άνθρωπος δεν φοβάται την οικονομική κρίση, ούτε τους σεισμούς και τα τσουνάμια, δεν φοβάται μη τον εγκαταλείψει η σύζυγος, ή η πίστη του.

Το μόνο που πραγματικά φοβάται είναι μήπως συμβεί κάτι βαθιά και οριζόντια ανατρεπτικό που θα συμβάλλει ώστε να αλλάξει η κεκτημένη προσωπική και συλλογική αίσθηση της αυτοδυναμίας κι αυτάρκειάς του, πάνω στην οποία στήριξε μεθοδικά την ασφάλεια του. 

Κυριολεκτικά τρέμει μπρος το ενδεχόμενο να διευρυνθεί η άποψη που έχει για τον εαυτό του, να μετακινηθεί προς μια κατεύθυνση στην οποία δεν έχει διαθέσιμα αντιληπτικά κι ερμηνευτικά σχήματα.

ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΗΔΗΜΑ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΟΣ


Ο πατέρας οδηγάει, διαδρομή μαγική μέσα στη φύση. Ο γιος, 12χρονος, στο πίσω κάθισμα αιχμάλωτος στο ipad δυσφορεί σε κάθε ερώτηση του μπαμπά και της μαμάς, που επιθυμούν να συνομιλήσουν με τον κανακάρη τους.

Δυόμισυ ώρες στο αυτοκίνητο και το μαλακισμένο δεν έχει πάρει χαμπάρι, και δεν θέλει να πάρει χαμπάρι, πού βρίσκονται, αν υπάρχουν βουνά, δάση, χωράφια, ποτάμια. Όλο το Είναι του δούλου νεαρού είναι σκλαβωμένο στο μεγαλείο της τεχνολογίας που κρατά στα χέρια του. Ο πατέρας είναι οδηγός, ο γιος οδηγούμενος.

Τα χειρότερα τρόφιμα για πρωινό!

xeirotera-trofima-gia-prwinoΌλοι γνωρίζουμε ότι η κατανάλωση πρωινού είναι σημαντική. Αλλά κανείς μας δεν έχει συνειδητοποιήσει πως, το είδος του φαγητού που τρώμε εκείνη την ώρα, έχει άμεση σχέση τελικά με το πόσο καλά ή άσχημα αισθανόμαστε την υπόλοιπη ημέρα.
Όμως, δεν είναι μόνο αυτό. Η βρώση καθημερινά ενός υγιεινού πρωινού, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών, όπως είναι ο καρκίνος και ο διαβήτης.
Παρακάτω παραθέτουμε μερικά παραδείγματα τροφίμων που πρέπει κανονικά να αποφεύγονται:

Δύο κορυφαίοι αμερικάνοι τραπεζίτες αυτοκτόνησαν στο Λονδίνο...ο ένας με άλμα θανάτου 500ft από τον ουρανοξύστη της JP Morgan και ο άλλος με θηλειά γύρω από τον λαιμό του στο πολυτελείας σπίτι του!

Τραγωδία: IT εκτελεστικό Gabriel Magee έχει βρεθεί νεκρός σήμερα, μετά το άλμα από την κορυφή της έδρας της JP Morgan στο Canary Wharf, Λονδίνο, και την προσγείωση σε μια ευρύτερη στέγη


  • Ο Gabriel Magee, 39 ετών, στέλεχος της τράπεζας JP Morgan , πέθανε σήμερα το πρωί μετά από άλμα θανάτου  από την κορυφή του ουρανοξύστη που στεγάζεται η ευρωπαϊκή έδρα της τράπεζας.



  • Την Κυριακή, ο πρώην ανώτερος διευθυντής της Deutsche Bank , William «Bill» Broeksmit, 58 ετών, βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του στο South Kensington

  • Και οι δύο θάνατοι χαρακτηρίστηκαν ως  μη ύποπτοι, από την Μητροπολιτική Αστυνομία.

  • Ο Magee ζούσε στο Λονδίνο τα τελευταία επτά χρόνια ακολουθώντας την JP Morgan από τις Ηνωμένες Πολιτείες  

  • Ο Broeksmit ζούσε στο Λονδίνο εδώ και πολλά χρόνια.

  • Και οι δύο θεωρούνταν ιδιαίτερα επιτυχημένοι από τα αφεντικά και τους συναδέλφους τους, ανέφεραν πηγές.
  • Κούροι του Διός: Οι Διόσκουροι – Θεοί Προστάτες των Σπαρτιατών

    Δίδυμοι δωρικοί Θεοί των Ελλήνων αλλά και των Ρωμαίων (στους Έλληνες Κάστωρ και Πολυδεύκης και στους Ρωμαίους Castor και Pollux) αντίστοιχοι, κατά τον Τάκιτο (Germania 43), των τευτονικών Θεών Αλκίς (Αλκιδών;).
    Γεννήθηκαν μέσα από ένα αυγό στο όρος Ταϋγετο ως Λακεδαιμόνιοι παίδες, υιός του Διός και της Λήδας (“Κούροι Διός”) ο αθάνατος Πολυδεύκης καί υιός της Λήδας και του βασιλέως Τυνδάρεω (“Τυνδαρίδαι”) ο θνητός Κάστωρ.
    Μία μυθολογική αφήγηση που διασώζει ο Πίνδαρος στον 10ο “Νεμεονίκη” του διηγείται ότι όταν ο Κάστωρ σκοτώθηκε από τον Αρκάδα Ίδα, ο Πολυδεύκης ζήτησε από τον πατέρα του Δία να τον αναστήσει δηλώνοντας πρόθυμος να αποποιηθεί ακόμη και αυτή την Αθανασία, ο δε Ζεύς κανόνισε έκτοτε να ανεβαίνουν εκ περιτροπής στον Όλυμπο, ημέρα παρά ημέρα, ως αιώνια (ηλιακά) σύμβολα της κυκλικής ροής της θείας ουσίας μέσα σε αθάνατες και θνητές μορφές για την εξασφάλιση του Αενάου.

    Το Τέρας Μέσα Της – Συμμόρφωση Στα Φασφουντάδικα

     index
    Όταν έγραψα το κείμενο για το πείραμα συμμόρφωσης του Μίλγκραμ, (δες “Το τέρας μέσα μας – Το πείραμα του Μίλγκραμ”) πολλοί ήταν εκείνοι που έφεραν αντιρρήσεις.
    Κάποιοι υποστήριξαν ότι αυτού η είδους η συμπεριφορά δεν θα μπορούσε να παρατηρηθεί εκτός εργαστηρίου, στην “αληθινή” ζωή.
    Άλλοι ήταν βέβαιοι ότι τα αποτελέσματα του πειράματος ήταν κατασκευασμένα.
    Και κάποιοι άλλοι πίστευαν ότι κάτι παρόμοιο δεν θα μπορούσε να συμβεί στην εποχή μας, 50 χρόνια μετά το πείραμα.
    Ακόμα περισσότεροι ήταν εκείνοι που διαφώνησαν με τα δικά μου αυθαίρετα συμπεράσματα, σχετικά με τη συμμόρφωση έτσι όπως την αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Και κυρίως με τη σκέψη ότι όλοι είμαστε έτοιμοι να συμμορφωθούμε με εντολές που εξευτελίζουν, ίσως θέτουν και σε κίνδυνο, τον συνάνθρωπο.
                                                                                       -
    Όμως κάποια περιστατικά, που συνέβησαν πριν λίγα χρόνια, επιβεβαιώνουν το συμπέρασμα του Μίλγκραμ: Οι περισσότεροι άνθρωποι θα συμμορφωθούν με τις εντολές, όσο παράλογες και να είναι αυτές.
    Μόνο αν υπάρχει ένας προσωπικός ηθικός κώδικας, τον οποίο το άτομο δεν δέχεται να παραβιάσει, μόνο τότε υπάρχει περίπτωση ο εντολοδόχος να αρνηθεί.
    Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και συγχωρέστε μου την αυτοαναφορικότητα.

    Mimosa Pudica: ένα φυτό με “νοημοσύνη”

    Το «έξυπνο» φυτό που μαθαίνει και θυμάται

    Η μιμόζα-μη μου άπτου μαθαίνει ότι οι σταγόνες του νερού δεν απειλούν την επιβίωσή της και διατηρεί αυτή τη γνώση επί εβδομάδες, χωρίς να διαθέτει εγκέφαλο
    plant_folding
    H Μimosa pudica μαθαίνει και θυμάται, όπως και τα ζώα. Και όλα αυτά χωρίς να διαθέτει εγκέφαλο
    Είναι δυνατόν ένα φυτό να μαθαίνει και να θυμάται αφού δεν διαθέτει εγκέφαλο; Και όμως είναι, όπως υποστηρίζουν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας και του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας στην Ιταλία. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ένα φυτό που ανήκει στην οικογένεια των μπιζελιών και αποκρίνεται στο άγγιγμα έχει μάθει ότι οι σταγόνες του νερού δεν είναι επιβλαβείς για την επιβίωσή του και μάλιστα διατηρεί αυτή τη γνώση επί εβδομάδες.
    Η νέα μελέτη μαρτυρεί ότι τα φυτά μαθαίνουν σημαντικές για την επιβίωσή τους λεπτομέρειες και την ίδια στιγμή… διδάσκει στους ειδικούς – και όχι μόνο – να δουν τη χλωρίδα με άλλο μάτι.

    Η ιστορία του Διαβόλου (Βίντεο)

    Η προσωποποιημένη ύπαρξη του Κακού
    Σε όλες σχεδόν τις θρησκείες, όπου υπάρχει το δίπολο Καλού και Κακού, αυτά προσωποποιούνται με την μορφή θεοτήτων. Η προσωποποιημένη ύπαρξη του Κακού, δεν θα μπορούσε, φυσικά, να λείπει κι απ' την εβραϊκή θρησκεία, η οποία επικρατεί έως και τις μέρες μας, όπου ευδοκιμεί ο Ιουδαϊσμός και ο Ιουδαιοχριστιανισμός.

    Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα στοιχεία της μυθολογίας-ιστορίας των Εβραίων, ο Διάβολος (Σατανάς) είναι στοιχείο μυθολογίας άλλων λαών, το οποίο οι συγγραφείς της Βίβλου, «δανείστηκαν» και το προσάρμοσαν στις δικές τους ιδεοληψίες. Από την περσική και ελληνική μυθολογία, δεν χρησιμοποίησαν μόνο την ιδέα του προσωποποιημένου Κακού, αλλά και στοιχεία που το συνοδεύουν, όπως η Κόλαση.

    Τουρκία: Στο βυθό λίμνης ανακαλύφθηκε βυζαντινή εκκλησία


    Ιανουάριος 28, 2014.

    Στο βυθό της λίμνης της Νίκαιας (οι Τούρκοι την ονομάζουν Ιζνίκ) στην περιοχή της Προύσας ανακαλύφθηκαν τα ερείπια ενός χριστιανικού ναού που σύμφωνα με τις πληροφορίες ανάγεται στον 5ο αιώνα.


    Ο διευθυντής του τμήματος αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Ουλούνταγ - UludağÜniversitesi, ο Δρ Μουσταφά Σαχίν ανέφερε για την ανακάλυψη ότι πρόκειται για τον χριστιανικό ναό του Αγίου Πέτρου, μέσης βυζαντινής περιόδου και ότι σε ορισμένες πηγές υπήρχε μια αναφορά για αυτόν αλλά  τα ίχνη του δεν είχαν εντοπιστεί.

    Πότε βάζουμε conditioner στο νιπτήρα;

    νιπιτήρας

    Αν βουλώσει ο νιπτήρας ή το νερό στο μπάνιο αργεί να αδειάσει:

    Ακμή και διατροφή

    ακμή και διατροφή
    Η ακμή είναι μια νόσος η οποία ταλαιπωρεί αρκετούς ανθρώπους, ιδίως στις νεαρές ηλικίες, αλλά και μεγαλύτερους. Πρόκειται για μια πολυπαραγοντική νόσο. Παρότι κάθε περίπτωση θα πρέπει να αντιμετωπίζεται εξατομικευμένα, ανάλογα με τα αίτια και τη βαρύτητά της, υπάρχουν ορισμένες βασικές συμβουλές διατροφής οι οποίες μπορεί να βοηθήσουν ώστε να αντιμετωπιστούν τα δυσάρεστα συμπτώματα της ακμής:

    Τι είναι η κατάκλιση, γιατί συμβαίνει, πώς μπορεί να προληφθεί και πώς αντιμετωπίζεται. Η μέθοδος της φωτοδυναμικής θεραπείας.


    του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.

    Κατάκλιση χαρακτηρίζεται η κυτταρική νέκρωση μιας περιοχής του σώματος που προκαλείται από διακοπή της μικροκυκλοφορίας στους ιστούς αυτής της περιοχής.
    Η κατάκλιση είναι μια εντοπισμένη καταστροφή περιοχής του δέρματος και υποκείμενων ιστών που αναπτύσσεται σαν αποτέλεσμα της παρατεταμένης ισχαιμίας των ιστών λόγω πίεσης του δέρματος. Αυτό συμβαίνει σε κατακεκλιμένους ασθενείς που τοποθετούνται στην ίδια θέση για πολύ χρόνο.
    Η κατάκλιση σχηματίζεται όταν η εξωτερική πίεση που ασκείται στο δέρμα υπερβαίνει την πίεση της μικροκυκλοφορίας (32mmHg) με αποτέλεσμα τη διακοπή του εφοδιασμού των ιστών της περιοχής με θρεπτικές ουσίες, την αδυναμία απομάκρυνσης των προϊόντων του μεταβολισμού από τους ιστούς στα απεκκριτικά όργανα και κατά συνέπεια τη νέκρωση της ισχαιμικής περιοχής.Οι ιστοί οι οποίοι βρίσκονται πάνω από οστικές προεξοχές παρουσιάζουν διαφορετική αντοχή στην υποξία σε σχέση με άλλους ιστούς που βρίσκονται μακριά από οστά. Το γεγονός αυτό εξηγεί την υψηλή συχνότητα δημιουργίας κατακλίσεων στις περιοχές αυτές.

    Τι προδίδει το χρώμα των ούρων για την υγεία



    Ποια χρώματα μαρτυρούν σοβαρά προβλήματα του οργανισμού
    Το διάγραμμα που σχεδίασαν οι επιστήμονες από το ιατρικό κέντρο «Cleveland Clinic» των Η.Π.Α, δείχνει όλες τις πιθανές αποχρώσεις που μπορεί να έχουν τα ούρα μας, αναφέρει ποιες κινούνται σε φυσιολογικό πλαίσιο και ποιες όχι, ενώ δίπλα σε καθεμία αναγράφεται το πρόβλημα υγείας που πιθανότατα να υπάρχει.
    Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα άχρωμα ούρα φανερώνουν ότι πίνουμε μεγάλη ποσότητα νερού, το έντονο κίτρινο χρώμα, σαν αυτό του μελιού, υποδεικνύει ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για νερό, ενώ το καφέ χρώμα προδίδει σοβαρή αφυδάτωση ή διαταραχές στην ηπατική λειτουργία.

    Πειράματα σε ανθρώπους - Η σκοτεινή πλευρά της επιστήμης

    experimentmaster
    Ένας αιώνας επιστημονικής φρίκης
    1914 -1915 Με αντάλλαγμα την ελευθερία 
    Θορυβημένος από τους περίπου 3.000 θανάτους από πελάγρα που καταγράφηκαν στην πολιτεία του Μισισιπή τη διετία αυτή, ο κυβερνήτης Earl Brewer έδωσε το πράσινο φως για τη διεξαγωγή πειραμάτων στις αγροτικές φυλακές Ράνκιν, με επικεφαλής τον δρα Joseph Goldberger. Στους κρατουμένους που επέζησαν της νόσου δόθηκε χάρη, αν και όλοι δήλωσαν ότι εξαπατήθηκαν από τον Goldberger και ότι θα προτιμούσαν να είχαν εκτίσει ισόβια ποινή στα κάτεργα παρά να υποστούν αυτό το μαρτύριο.
    1919 -1922 Μεταμοσχεύσεις όρχεων από ζώα
    Η περίπτωση αυτή, όπως και η προηγούμενη, ήλθε στο φως όταν χρησιμοποιήθηκε ως επιχείρημα υπεράσπισης από τους δικηγόρους των γιατρών των ναζιστικών στρατευμάτων στη δίκη της Νυρεμβέργης. Τα πειράματα αφορούσαν μεταμοσχεύσεις όρχεων και είχαν σχεδιαστεί από τον δρα L. L. Stanley για να διακριβωθεί αν θα μπορούσε με αυτή τη μέθοδο να λυθεί το πρόβλημα ανικανότητας που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι και κάποιες κατηγορίες ασθενών. Περίπου 500 κρατούμενοι των φυλακών Σαν Κουέντιν πήραν μέρος εθελοντικά στο πείραμα, αλλά αναρωτιέται κανείς αν θα επεδείκνυαν την ίδια προθυμία αν γνώριζαν ότι ορισμένα μοσχεύματα προέρχονταν από ζώα. Φυσικά, τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν απογοητευτικά.

    Περιμένοντας το ξημέρωμα ....Να περνάτε όμορφα και να ακούτε πάντα τις κρυφές σας σκέψεις, συνήθως ταυτίζονται με τα θέλω της καρδιάς

    ΕΧΘΈΣ ΈΓΙΝΑ ΣΧΕΤΙΚΆ ΠΑΠΊ ....

    Είναι και αυτές οι νύχτες που βάζεις τα κλειδιά στην πόρτα και νιώθεις τέτοια ανακούφιση που είσαι πια στο σπίτι. Πετάς τα ρούχα που έχουν γίνει μούσκεμα απ’ την βροχή, στο καλάθι με τα άπλυτα και εύχεσαι το ίδιο να μπορούσες να κάνεις και με κάποιες συγκεκριμένες στιγμές. 

    Ύστερα, ποντάρεις σε ένα ντουζ να διώξει μια ποσότητα στρες από πάνω σου και να σε ξαλαφρώσει κάπως και έπειτα ξαπλώνεις στο κρεβάτι έχοντας την ανάγκη να αφήσεις τις αισθήσεις σου να χαλαρώσουν, να ξεκουραστούν. Καθώς χαλαρώνεις δυο, τρεις σκέψεις έρχονται να παίξουν με το μυαλό σου μα εσύ είσαι πολύ κουρασμένος για  να ενδώσεις.

    Καμιά φορά πάλι οι σκέψεις σε παρασύρουν και εσύ χρειάζεσαι ένα μέρος να για να τις αφήσεις, ούτε “βωμός”, ούτε αγκαλιά. Κάτι πιο ουδέτερο. 

    Ίσως μία σημείωση να εναποθέσεις τις κρυφές σου σκέψεις, γιατί οι άνθρωποι έχουν το κακό ιδίωμα να ζητούν εξηγήσεις ακόμα και για τις σκέψεις σου και κάποιες φορές απλά δεν θες να τις δώσεις.

    Ρουμί –ο Στροβιλιζόμενος Ποιητής


    Τ Ζ Ε Λ Α Λ Α Ν Τ Ι Ν      Ρ Ο Υ Μ Ι
    جلالالدین محمد رومی
    Πέρσης μυστικός ποιητής (1207-1273)

                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Ο Μελβάνα Τζελαλαντίν Μωχαμέντ Μπαλκί, γεννήθηκε το 1207  στην  Περσία και συγκεκριμένα στο Χορασάν,  στα σύνορα  της Περσίας και  του σημερινού Αφγανιστάν. Ανήκε σε μια οικογένεια μορφωμένων θεολόγων  η οποία  για ν’ αποφύγει  τις επιδρομές των Μογγόλων, εγκατέλειψε την Περσία  και ύστερα  από περιπλάνηση ετών, κατέληξε  στο Ικόνιο της Μικράς Ασίας στην χώρα των Ρουμ.  Από εκεί αργότερα  πήρε και το όνομα  Ρουμί.
    Το 1231 πέθανε ο πατέρας του και ο Ρουμί τον διαδέχθηκε ως καθηγητής θεολογίας στο ιεροδιδασκαλείο (μεντερσέ) του Ικονίου. Στα 24 χρόνια του, ήταν ήδη φημισμένος. Γλωσσομαθής  μελετάει  τα  εβραϊκά ,τα ελληνικά  και τα αραβικά  κείμενα, σχολιάζει τους Έλληνες φιλοσόφους και μυείται στις μυστικές διδασκαλίες των σούφι , μια εσωτεριστική  έκφραση του ισλαμισμού. Ταυτόχρονα πρόκειται για έναν σπουδαίο μαθηματικό και αστρονόμο. Σύντομα γίνεται ο πνευματικός οδηγών χιλιάδων ανθρώπων που τον αποκαλούν Μελβάνα (δάσκαλο).
    Ωστόσο ο Ρουμί δεν είναι ικανοποιημένος από την ζωή του. Σαν αληθινός σούφι που θέλει να είναι , του λείπει το αληθινό βίωμα της ένωσης με   τον Αγαπημένο, δηλαδή με τον Θεό.  Μέχρι τώρα το δίδασκε, αλλά ο ίδιος δεν το είχε γευτεί. Η αγάπη για  ένα αληθινό σούφι , δεν μένει στα λόγια –αντίθετα είναι εμπειρία θανάτου, θανάτου δηλαδή του εγώ. Το λιώσιμο της καρδιάς  μέσα στην  Αγάπη, σημαίνει  το τέλος της προσκόλλησης στην κοινωνία, στη  φήμη, στις επιφανειακές σχέσεις.

    ΔΕΝ είναι παράδειγμα να το δείχνουμε στα παιδιά μας ο «χρυσός αιώνας» του Περικλή (β’ μέρος).




    "Τώρα, που θα μιλήσω για τη δημοκρατία του Σόλωνα, περιγράφω το πώς είδαν την παρουσία τους μέσα στη φύση και τη ζωή τους μέσα στην κοινότητα οι πολίτες της Αθήνας από το θάνατο του Σόλωνα, 560π, ως την επαύριο της νίκης των Πλαταιών, 479π.

    Αυτές οι δυόμισυ γενεές ανθρώπων, στην ιστορία της Αθήνας στην ιστορία της Ελλάδας στην ιστορία της Ευρώπης και στην ιστορία του ανθρώπου καθόλου, είναι ο χρόνος που στη διάρκειά του ο πολιτικός άνθρωπος, ο homo politicus, σήκωσε το κεφάλι του μετάρσιο και έπληξε τα άστρα.
    Με αυτοσυναίσθημα, με δύναμη, με πολλή συλλογή και περισσότερη καρτερία ο σολώνειος πολίτης έπληξε τα άστρα όχι των γειτονικών μας αστερισμών, ούτε του Γαλαξία μας, ούτε της τοπικής ομάδας γαλαξιών. Αλλά τα άστρα στη μέση και στην άκρη του σύμπαντος. Από τη μεγάλη «έκρηξη» ως τη μεγάλη «ενδόρρηξη».
    Σε λόγο πεζό θέλω να ειπώ ότι, όσο ο άνθρωπος θα ζει σε τούτο το γαλαζοπράσινο πλανήτη, και όσο η πολιτική του συνείδηση θα αναζητεί το τέλειο πολίτευμα για να συμβιώνει ειρηνικά και δίκαια στις κοινωνίες του, πάντα θα σημαδεύει σα στόχο τη δημοκρατία του Σόλωνα. Θα γυρίζει προς το κέντρο της, όπως η πυξίδα γυρίζει προς το βοριά.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    1

    Το Ενατο Κυμα