Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

10 Tips Ευτυχίας (1) από το συγγραφέα Orison Swett Marden


TIPS-ΕΥΤΥΧΙΑΣ-1
  1. Ζήσε το σήμερα. Κάρφωσε τα μάτια σου σε αυτό που κάνεις τώρα. 
  2. Σβήσε από το μυαλό σου, ξέχνα, θάψε ό,τι είναι δυσάρεστο από τις αναμνήσεις σου. 
  3. Πάρε μαζί σου τη χαρά αλλιώς δεν θα τη βρεις ποτέ. 
  4. Ζωή ίσον χρόνος. Αν βελτιώσεις το χρόνο σου, βελτιώνεις τη ζωή σου. 
  5. Κάθε πρωί να σκέφτεσαι «σήμερα ξεκινώ μια νέα ζωή» ανεξάρτητα από τις χθεσινές σου εμπειρίες. 

Μήπως τελικά είμαστε παράλογοι;


telikoparalogoi
Πολλές φορές πιστεύουμε ότι συμπεριφερόμαστε λογικά αλλά τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι.  Για παράδειγμα, το να πληρώνεις €3 για ένα καφέ όταν στο απέναντι κατάστημα κοστίζει €1.5, είναι παράλογο. Και δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχουν αρκετές, παράλογες συμπεριφορές που είναι όμως κομμάτι της ανθρώπινης φύσης.

Η επιτυχία των 7 σκαλοπατιών…{Βίντεο}


telikoTA7SKALOPATIA
Είναι γνωστό ότι οι φίλοι μας οι Αμερικανοί, τις φωτεινές εξαιρέσεις τις κάνουν κανόνες και ίσως, να είναι και το μυστικό της επιτυχίας τους στην επιχειρηματικότητα αλλά και στη αποδοτικότητά τους στην εργασία. Μέσα από τον Κάρμιν Γκάλο, η επιτυχία του Στηβ Τζομπς.
Στην ομιλία του στο Στανφορντ το 2005, είχε πει: «Θα έρθει η στιγμή που θα λυγίσετε αλλά μη χάσετε την πίστη σας». Με λίγα λόγια, η αρχή της επιτυχίας είναι η θέληση, η πίστη σε αυτό που κάνεις και στον ίδιο σου τον εαυτό. Από αυτό, μπορούμε να αντιληφθούμε το πρώτο μονοπάτι…

Ο έρωτας φαίνεται στο βάδισμα!


telikoEROTASKAIVADISMA2
Το βάδισμα κάθε ανθρώπου είναι μοναδικό. Άλλοι περπατούν γρήγορα, κάποιοι άλλοι αργά. Το βάδισμα, όμως, μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την προσωπικότητα και τα συναισθήματά μας. Όσοι περπατούν γρήγορα, για παράδειγμα, είναι άνθρωποι με πολλή ενέργεια και μεγάλη αυτοπεποίθηση. 
Έχουν θάρρος, είναι ηγέτες και όταν περπατούν μαζί με άλλους, συνήθως έχουν την τάση να προπορεύονται. Όσοι περπατούν αργά με μικρές δρασκελιές, είναι συνήθως πιο χαλαροί και ήρεμοι.
 Αν ταυτόχρονα έχουν τα χέρια τους σταυρωμένα υποδηλώνουν αδυναμία και φόβο. Οι άνθρωποι που δεν τα παρατάνε εύκολα, έχουν βαρύ και σταθερό βηματισμό. Το περπάτημα με τα χέρια στις τσέπες είναι ένδειξη ανασφάλειας και χαμηλής αυτοεκτίμισης. 
Το βάδισμα λοιπόν μπορεί να αποκαλύψει πολλά πράγματα, ακόμα και το εάν ένας άντρας είναι ερωτευμένος με μια γυναίκα ή όχι.  

Πως είναι ο σημερινός ΑΝΘΡΩΠΟΣ....


Θα μπορούσα όλη μου την ζωή να κάτσω και να παρατηρώ τους ανθρώπους. Τι φοβούνται, τι αγαπούν, τι σιχαίνονται, τι τους κάνει να χαμογελούν. Με εξιτάρουν οι άνθρωποι. Ίσως φταίει αυτό το απρόβλεπτο της συμπεριφοράς τους.


Πολλές φορές μένω άναυδη με την συλλογιστική τους πορεία, τον τρόπο που επιλέγουν να δράσουν και να αντιδράσουν. Είναι μαγεία να παρατηρείς την ανθρώπινη συμπεριφορά. Είναι διασκεδαστικό να προσπαθείς να την προβλέψεις, σε βοηθά στο να ανακαλύπτεις πράγματα και για εκείνους μα και για τον ίδιο σου τον εαυτό, μέσα από την διαδικασία της σύγκρισης.

Μανταρίνι – το μοναδικό φρούτο που αποβάλλει από τον οργανισμό τα βαρέα μέταλλα……


Πρόκειται για έναν θησαυρό στη μέση του χειμώνα! Πλούσιο σε φυτικές ίνες αλλά και βιταμίνες Α και C, που θωρακίζουν τον οργανισμό απέναντι σε ιώσεις και λοιμώξεις, το μανταρίνι είναι επίσης πολύτιμη πηγή υδατανθράκων, σίδηρου, καροτίνης και φωσφόρου.

Ακόμη, νάτριο, πρωτεΐνες, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο αλλά και φολικό οξύ είναι μερικά ακόμη από τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, που απολαμβάνει ο οργανισμός μας σε κάθε μπουκιά μανταρινιού. 

Το πιο σημαντικό όμως, το αγαπημένο αυτό χειμωνιάτικο φρούτο έχει την μοναδική ικανότητα να αποσύρει από τον οργανισμό μας τα πιο επικίνδυνα βαρέα μέταλλα όπως:

Ποιες αρρώστιες θεραπεύει το σεξ;



Ούτε μια ούτε δυο αλλά περισσότερες από 15 αρρώστιες αποδεικνύεται ότι θεραπεύει το σεξ.
Όπως προκύπτει από  τις μελέτες η ικανοποιητική ερωτική ζωή κάνει το σώμα μας να δουλεύει ρολόι.
Σύμφωνα με μελέτη του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας η ερωτική πράξη είναι η μοναδική δραστηριότητα η οποία κουράζει αλλά παράλληλα  μειώνει το χρόνιο πόνο, θωρακίζει την άμυνα του οργανισμού, χαλαρώνει το σώμα, ρίχνει την πίεση, μειώνει την κατάθλιψη και ενισχύει την αυτοπεποίθηση ενώ δρα καταλυτικά στην ενδυνάμωση  της σχέσης. 
 
Οι άλλες σεξουαλικές δραστηριότητες όπως ο αυνανισμός, η πρωκτική επαφή, ο στοματικός έρωτας δεν αποδεικνύεται να έχουν θετική επίδραση στη συνολική υγεία.

Διαβάστε πως να μειώσετε τις καρκινογόνες ουσίες όταν ψήνετε στα κάρβουνα !!!



Συχνά ακούμε τους ειδικούς σε θέματα διατροφής να λένε ότι το ψήσιμο στα κάρβουνα είναι πιο υγιεινό, σε σχέση με άλλους τρόπους μαγειρέματος, για παράδειγμα το τηγάνισμα…
Η σύσταση αυτή βασίζεται στο γεγονός ότι μαγειρεύοντας στα κάρβουνα δεν προστίθεται επιπλέον λίπος στο φαγητό και επομένως δεν επιβαρύνεται η υγεία μας με πολλά λιπαρά.
Αυτό όμως που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι όταν τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες ψήνονται στα κάρβουνα (όπως το κρέας και το ψάρι), παράγονται δύο ειδών καρκινογόνες ουσίες, οι ετεροκυκλικές αμίνες και πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες.

Γιατί το Facebook είναι μπλε; Δεν πάει ο νους σας...

Γιατί το Facebook είναι μπλε; Δεν πάει ο νους σας...
Δέκα χρόνια τώρα, δισεκατομμύρια άνθρωποι περιπλανώνται στη συγκεκριμένη σελίδα.
Υπάρχουν ακόμη πράγματα που δεν ξέρει κανείς για το facebook και τον δημιουργό του, τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ; Αν κάποιος δεν γνωρίζει γιατί το περίφημο σήμα είναι μπλε, ότι μπορεί να δει τη σελίδα... ανάποδα ή δεν έχει ακούσει για το... Σύνταγμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τότε η απάντηση είναι καταφατική.

Ποια είναι τα συχνότερα γυναικολογικά προβλήματα της εφηβείας;



Από τις.. ''πάνες'' τους ακόμη φαίνεται ότι ταλαιπωρούνται από διάφορα γυναικολογικά προβλήματα τα κορίτσια και οι έφηβες. Υπολογίζεται ότι το 40% των νεαρών κοριτσιών που προσέρχονται στο γυναικολόγο ή τον παιδίατρο εμφανίζουν αιδοιοκολπίτιδα,  ένα ποσοστό που αγγίζει το 54% των εφήβων είναι θετικές σε κάποιον τύπο του ιού HPV, ενώ το 4% υποβάλλονται σε παρατεταμένες και επώδυνες θεραπείες για κονδυλώματα.
Ποια είναι τα συχνότερα γυναικολογικά προβλήματα της εφηβείας και πως αντιμετωπίζονται;
Απαντήσεις στο ιατρικό άρθρο που ακολουθεί.
Της Μάχης Τράκα Γυναικολόγου

Η τελευταία σφαίρα ήρθε από την Κεφαλονιά

Τετέλεσται για όσους έχουν δικό τους σπίτι. Όλοι οι ιδιοκτήτες στο απόσπασμα. Η τελευταία σφαίρα έρχεται από την Κεφαλονιά. Και εξηγούμαι.

Η τελευταία σφαίρα ήρθε από την Κεφαλονιά

Από χθες στις Βρυξέλλες και τη Νέα Υόρκη, στα άδυτα των αδύτων της τρόικα δηλαδή, συζητούν ένα σοβαρό θέμα για τη σεισμογενή Ελλάδα. Δεν πρέπει το κράτος να πληρώνει από τα δημόσια ταμεία τις ζημιές σπιτιών σε περιοχές που έχει πλήξει ο σεισμός. Δεν πρέπει δηλαδή το κράτος να δίνει οικονομική βοήθεια σε όσους γκρεμίστηκε το σπίτι τους ή έχει πάθει μεγάλες ζημιές και πρέπει να γίνει ανακατασκευή του.

Όσο θα βελτιώνονται τα οικονομικά του κράτους, τόσο θα χειροτερεύουν τα δικά μας.


Όλο και πιο βαθιά στο χέρι του στην τσέπη μας βάζει το κράτος σε μια προσπάθεια να εκδηλώσει το μίσος του για τους απλούς πολίτες που δεν είχαν την έμπνευση να προσχωρήσουν στις κοινωνικές ομάδες που απολαμβάνουν ασυλίας από τα μόνιμα πια οικονομικά μέτρα.

Ετοιμάζονται λέει να κρίνουν αντισυνταγματικές και άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, τα χρήματα αυτά που θα επιστραφούν αργά ή γρήγορα αφού η μείωσή τους ήταν εντελώς αντισυνταγματική, θα υποχρεωθούν να καταβάλουν με νέους φόρους αυτοί που τα δικαιώματά τους καλύπτονται από άλλο σύνταγμα, όχι το Ελληνικό.

Η ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ & Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Η ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ & Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
    Ομιλία της  Όλγας Γκουνή,Προγεννητική Ψυχοθεραπεύτρια
Δηλαδή αυτό που έγινε τότε είναι αυτό που ακόμα ζω! Θεέ μου, τι λέω! Δεν το πιστεύω αυτό που λέω!»

Τα λόγια αυτά ειπωμένα με την τεράστια φόρτιση της ανακάλυψης του τώρα καταλαβαίνω γιατί μου συμβαίνει αυτό που μου συμβαίνει είναι λόγια που συχνά γεμίζουν την ατμόσφαιρα όταν δουλεύω μ΄ έναν άνθρωπο. Ανεξάρτητα από την ηλικία του, το φύλο του, την κατάσταση της υγείας του και τον λόγο που τον έφερε κοντά μου, η αποκάλυψη αυτή εκφρασμένη με λόγια, βλέμμα, κίνηση ή σιωπή δεν παύει να με συνεπαίρνει.
Ολόκληρο το φάσμα της γέννησης από την σύλληψη μέχρι την μητρότητα, αγγίζει το πιο βαθύ επίπεδο της ανθρώπινης ψυχής τόσο συναισθηματικά, πολιτιστικά και πνευματικά όσο και βιολογικά.
Η ενδομήτρια ζωή, η γέννα και οι πρώτες στιγμές της ζωής του ανθρώπου είναι από τις πιο γόνιμες περιοχές όπου μπορούμε να ανακαλύψουμε την αιτιολογία μιας μεγάλης ποικιλίας ψυχολογικών και σωματικών προβλημάτων. Και επιπλέον, ανάλογα με τον τρόπο που βιώσαμε την αγάπη και την φροντίδα κατά την ενδομήτρια ζωή με τον ίδιο τρόπο αγαπάμε και φροντίζουμε τον εαυτό μας όταν μεγαλώνουμε. Γιατί η μήτρα της μητέρας είναι το πρώτο οικολογικό περιβάλλον στο οποίο ο άνθρωπος βρίσκει τον εαυτό του και το πρώτο σχολείο μέσα στο οποίο μαθαίνει πώς να συνυπάρχει μ’ αυτό.
Στην διάρκεια αυτής της εμπειρίας του ταξιδιού μας προς την ζωή πολλά σημεία είναι σημεία σταθμός για την εξέλιξή μας. Και το ταξίδι αυτό αρχίζει από πολύ βαθιά, ίσως στην αρχή της δημιουργίας. Λες και η ζωή δεν έχει άλλη δουλειά παρά να ετοιμάζει την επόμενη μορφή ζωής.
Αλλά ας αρχίσουμε την διαδρομή από τη στιγμή που
Το ωάριο αφήνει την ωοθήκη

Η μάχη μεταξύ των υιών του φωτός έναντι των υιών του σκότους έχει ξεκινήσει.



Οι έχων ώτα ας ακούσουν τι το πνεύμα καλεί.

Η μάχη μεταξύ των υιών του φωτός έναντι των υιών του σκότους έχει ξεκινήσει.


Η ορθότης του λόγου είναι το όπλον δια την θωράκισαν και ενεργοποίησην του ιχώρ.


Δια της ορθότητος αυτού επιτυγχάνετε η δια των κραδασμών δημιουργία σκεπτομορφών.


Οι σκεπτομορφές αυτές δια των εντυπώσεων τους γίνονται επιθυμίες και εξερχόμενες δια των πυλών του σώματος γίνονται πράξεις όπου με την υλοποίησην τους εις τον τρισδιάστατων κόσμον οδηγούν τον χώρον εις την αρμονιαν η την δυσαρμονίαν αυτού αναλόγως των ποιοτικών γνωρισμάτων της αυτής επιθυμίας…

Είναι απαραίτητο να καταλάβουμε βαθιά την σωστή σχέση μεταξύ του ανθρώπου και των χρημάτων

«Το ανθρώπινο ον είναι υπερβολικά φτωχό πνευματικά. Γι αυτό χρειάζεται χρήματα, κοινωνικές θέσεις και αποκτήματα για την προσωπική του ευχαρίστηση. Οταν κανείς είναι φτωχός εσωτερικά, ψάχνει έξω αυτό που του λείπει απο μέσα. Γι αυτό είναι που τα υλικά πράγματα κατέληξαν να πάρουν γιγάντιες αναλογίες, και λόγω αυτών, το ανθρώπινο ον είναι διατεθειμένο να κλέψει, να εκμεταλευτεί , να πει ψέματα , να σκοτώσει. Ολο αυτό οδηγεί στην σύγκρουση μεταξύ του κεφαλαίου και της εργασίας, των αφεντικών και των εργατών, των εκμεταλλευτών και των εκμεταλλευομένων. Οι πολιτικές αλλαγές είναι άχρηστες χωρίς προηγουμένως να κατανοήσουμε την ίδια μας την εσωτερική φτώχεια. Είναι αλήθεια ότι όλοι χρειαζόμαστε τα χρήματα. Ομως είναι απαραίτητο να καταλάβουμε βαθιά την σωστή σχέση μεταξύ του ανθρώπου και των χρημάτων. Ουτε ο μυστικιστής ούτε ο κερδοσκόπος θα καταλάβουν ποτε ποιά είναι η σωστή σχέση μεταξύ του ανρώπινου όντος και του χρήματος. Δεν είναι απαρνούμενοι το χρήμα ούτε ζηλεύοντας το, που θα μπορέσουμε να καταλάβουμε αυτή την σχέση. Χρειάζεται να καταλάβουμε τις υλικές μας ανάγκες χωρίς να εξαρτόμαστε ολοκληρωτικά απο το χρήμα. Οταν θα έχουμε καταλάβει αυτή τη σχέση θα σταματήσει ο πόνος του αποχωρισμού και τα τρομερά βάσανα που δημιουργούνται απο τον ανταγωνισμό. Πρέπει να μάθουμε να διακρίνουμε μεταξύ των άμεσων φυσικών μας αναγκών και της ψυχολογικής εξάρτησης απο τα πράγματα. Αυτό δημιουργεί την εκμετάλλευση και την σκλαβιά».

«Το ανθρώπινο ον είναι υπερβολικά φτωχό πνευματικά. Γι αυτό χρειάζεται χρήματα, κοινωνικές θέσεις και αποκτήματα για την προσωπική του ευχαρίστηση.

 Όταν κανείς είναι φτωχός εσωτερικά, ψάχνει έξω αυτό που του λείπει από μέσα. 

Γι αυτό είναι που τα υλικά πράγματα κατέληξαν να πάρουν γιγάντιες αναλογίες, και λόγω αυτών, το ανθρώπινο ον είναι διατεθειμένο να κλέψει, να εκμεταλευτεί , να πει ψέματα , να σκοτώσει. 

Κανείς δεν μπορεί να σας ταράξει, εκτός αν του το επιτρέψετε.

«Μην αφήσεις τη συμπεριφορά των άλλων να καταστρέψει
την εσωτερική σου γαλήνη. » Δαλάι Λάμα

Κάθε μέρα, έχουμε χτυπήματα με άλλους ανθρώπους. Η αλήθεια είναι, ότι ενεργούμε έξω από τους δικούς μας τους φόβους, τις ανασφάλειες και τις αποφάσεις. Ο υψηλότερος δρόμος είναι να είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας ...
& στη συνέχεια, να κατανοούμε ότι η συμπεριφορά του άλλου ατόμου
δεν έχει τίποτα να κάνει μ’ εμάς.
Έτσι, μπορείτε ήσυχα να απομακρυνθείτε και να αρνηθείτε να εμπλακείτε
σε σύγκρουση.!!!
Την ίδια στιγμή, διεκδικείτε το μερίδιό σας στην Εσωτερική Ειρήνη σας.
Διότι αυτό είναι το δώρο που μόνο εσείς μπορείτε να κρατήσετε σφιχτά.
Κανείς δεν μπορεί να σας ταράξει, εκτός αν του το επιτρέψετε.

«Μην αφήσεις τη συμπεριφορά των άλλων να καταστρέψει
την εσωτερική σου γαλήνη. » Δαλάι Λάμα


Κάθε μέρα, έχουμε χτυπήματα με άλλους ανθρώπους. Η αλήθεια είναι, ότι ενεργούμε έξω από τους δικούς μας τους φόβους, τις ανασφάλειες και τις αποφάσεις. Ο υψηλότερος δρόμος είναι να είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας...

Να γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άνδρες!!! (Φωτογραφίες)





ΣΟΚ – Ανθρώπινο sushi έκανε τον 14χρονο συνεπιβάτη του ο Χοσέ Σαλβαδόρ Αλβαρένγκα


0Στη σύλληψη του 37χρονου Χοσέ Σαλβαδόρ Αλβαρένγκα προχώρησαν οι διωκτικές αρχές του Ματζούρο μετά από εντολή του αρμόδιου για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης των Νήσων Μάρσαλ, Τζι Μπινγκ.
Στον Μεξικανό ναυαγό απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και κανιβαλισμό μετά τις ιατρικές εξετάσεις που πέρασε στο πλαίσιο των πρώτων βοηθειών που του παρήχθησαν μετά τη διάσωσή του και την διακομιδή του στο ιατρικό κέντρο της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από το Αssociated Press, στο στομάχι του Αβαρένγκα, οι θεράποντες του ιατρικού κέντρου, ανακάλυψαν με έκπληξη και αηδία τα υπολείμματα του άτυχου συνεπιβάτη του.

Οι μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών ενημερώνουν για την Τουρκία και τα Σκόπια

Clapper-Michael-DNI01-03february2014

Του Μιχαήλ Βασιλείου
Μπορεί να μη βγάζει την «κραυγαλέα» είδηση, όμως η ενημέρωση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών προς το Κογκρέσο για την Τουρκία, μέσω του «συντονιστικού οργάνου» τους, του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών (DNI: 
Director of National Intelligence), στρατηγού ε.α. Τζέιμς Κλάπερ, έχει εξ ορισμού ενδιαφέρον.

Δίνει μια αίσθηση του πως οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν γενικά τη γειτονική μας χώρα, χωρίς να μπαίνουν σε απόρρητα στοιχεία τα οποία είναι βέβαιο ότι συλλέγουν και αξιοποιούν δεόντως. Παράλληλα, ενδιαφέρον έχουν και οι αναφορές στην ΠΓΔΜ…

Εγκαταλειμμένo υδραγωγείο μετατρέπεται σε μπαρ!



Μια εγκαταλειμμένη δεξαμενή νερού έδωσε την έμπνευση στον 31χρονο Austin από τη Νέα Υόρκη για να δημιουργήσει ένα από τα πιο παράξενα μπαρ στο κόσμο! Το Water Tower Speakeasy, ένας ...
χώρος διασκέδασης για πολύ λίγους, συνολικά 12 το πολύ, λειτουργεί μόνο για οκτώ Σαββατοκύριακα το χρόνο, Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο.

Αν και δεν υπάρχει άπλετος χώρος στο εσωτερικό του η χαλαρή διακόσμηση, το φως των κεριών αλλά και οι ατμοσφαιρικοί ήχοι της μουσικής καταφέρνουν να δημιουργήσουν μια οικία, ζεστή ατμόσφαιρα για όλους όσους καταφέρνουν να το ανακαλύψουν. Κάτι όμως που δεν μοιάζει καθόλου εύκολο! Εξωτερικά το Water Tower Speakeasy μοιάζει σαν άλλη μια εγκαταλελειμμένη δεξαμενή νερού ενώ για να βρείτε την είσοδο θα πρέπει να ανεβείτε σκάλες, να περπατήσετε σε εξαθλιωμένες σήραγγες και να διασχίσετε μια μικρή καταπακτή. Το αποτέλεσμα όμως θα σας ανταμείψει! 

ΕΠΑΙΞΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΣΑ «ΔΙΔΥΜΟ» Η ΤΖΕΝΗ ΒΑΝΟΥ


Ξεχασμένο και τόσο μεγάλο όνομα του ελληνικού τραγουδιού. Τζένη Βάνου. Από τη μια ήταν η Τζένη Βάνου που πέθανε σήμερα και την είχε κάνει γνωστή ο Μίμης Πλέσσας και από την άλλη η Νανά Μούσχουρη του Μάνου Χατζηδάκι. Ήταν επόμενο να μιλήσει το μέγεθος.
Μεγάλος ο Πλέσσας, παγκόσμιος ο Χατζηδάκις. Η Νανά Μούσχουρη έγινε διεθνής, η φουκαριάρα Τζένη Βάνου, φωνάρα η κοπέλλα, για να επιβιώσει έφθασε να το γυρίσει από τοελαφρό τραγούδι στο ελαφρολαϊκό μέχρι και να εμφανίζεται σε σκυλάδικα.

Ο Πολυχρονεμένος μας Βεζύρης

- Αγαπητοί υπήκοοι, Ο Πολυχρονεμένος μας Βεζύρης Αντώνης Σαμαράς
sam bezyris
θα σας ελεήσει με 17 εκατομύρια από επιστροφές σε μίζες που έκλεψαν συνεργάτες και ομοτράπεζοι των ανθρώπων που είναι σήμερα στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.
…. Σκύβουμε ευλαβικά το κεφάλι και ξεχνάμε ότι η φορολογική επιδρομή στα σπίτια μας είναι 3.9 δισεκατομύρια. Δηλαδή, ο πολυχρονεμένος πρωθυπουργός και ο ντέπιουτι πολυχρονεμένος πρωθυπουργός Β. Βενιζέλος μας ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΙΕΣ εκατομύρια και μας ΔΙΝΟΥΝ ΡΕΣΤΑ 17 εκατομύρια!

O Bαρουφάκης επιμένει: Η Ελλάδα ...τετέλεσται


Είναι, πλέον, εμφανές ότι η χώρα μας έχει απολέσει πλήρως τη δυνατότητα να διαφεντεύει το μέλλον της, γράφει στο protagon.gr ο Γιάννης Βαρουφάκης και προτείνει τρεις τρόπους για να ξαναβρεί τον χαμένο της εαυτό.

Γράφει ο Γιάννης Βαρουφάκης 

Όταν την περασμένη εβδομάδα, μετά από συνάντηση των υπουργών Oικονομικών της Ευρωζώνης, οι υπουργοί των «κραταιών» χωρών αποσύρθηκαν κατ' ιδίαν για να συσκεφτούν για το τι μέλλει γενέσθαι ως προς το ελληνικό δημόσιο χρέος, χωρίς καν να προσκαλέσουν τον έλληνα υπουργό Oικονομικών, όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι η Ελλάδα... τετέλεσται. Ότι οι τρεις τελευταίες κυβερνήσεις (Παπανδρέου-Παπαδήμου-Σαμαρά) έχουν εκχωρήσει τις τύχες της χώρας στους δήθεν «ισχυρούς» της ΕΕ, ελπίζοντας ότι κάτι καλό θα ελεήσουν και για εμάς, ενώ κατά βάθος γνωρίζουν ότι το μόνο που, σε τελική ανάλυση, τους ενδιαφέρει είναι το πώς θα επιμηκύνουν την... Κρίση μας ώστε να μη χρειαστεί να παραδεχθούν ότι έσφαλαν το 2010, το 2011, το 2012, πέρσι – ότι η ιδέα να δώσουν, υπό τον όρο της δραστικής συρρίκνωσης του εθνικού της εισοδήματος, το μεγαλύτερο δάνειο στην πιο πτωχευμένη χώρα του κόσμου, και κατόπιν να της δώσουν κι άλλα δάνεια για να καλύψουν την αποτυχία των προηγούμενων, ήταν εγκληματικά ανόητη.

Midnight Planétarium: Ρολόι με έξι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος που περιστρέφονται γύρω από τον Ήλιο Περισσότερα Ξωτικό: Midnight Planétarium: Ρολόι με έξι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος που περιστρέφονται γύρω από τον Ήλιο



Το Midnight Planétarium είναι ένα ρολόι που δείχνει έξι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος που περιστρέφονται με απίστευτη ακρίβεια γύρω από τον Ήλιο. Το ρολόι είναι δημιουργία της Γαλλικής εταιρείας Van Cleef & Arpels σε συνεργασία με τον Ολλανδό ωρολογοποιό Christiaan van der Klaauw.

Μετά από τρία χρόνια σκληρής δουλειάς, το Midnight Planétarium παρουσιάστηκε στο ετήσιο Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH), που γίνεται κάθε χρόνο τον Ιανουάριο στην Γενεύη. Το ρολόι αποτελείται από 396 κομμάτια.

Κολπάκια και "καθαρίσατε"!


Για να καθαρίσετε ένα μπουκάλι που περιείχε λάδι, ρίξτε μέσα κατακάθι από καφέ, όσο είναι ακόμα ζεστό. Ανακινήστε με δύναμη. Ξεβγάλετε.


  • Για να γυαλίζουν οι βρύσες σας, τρίψτε τις με μπλε οινόπνευμα και μετά με ένα πανί στο οποίο έχετε πασπαλίσει αλεύρι.

  • Πριν πλύνετε τις κουρτίνες σας, βουτήξτε τις σε αλμυρό νερό, για απόλυτη καθαριότητα.

Καρκίνος: Η Ψυχολογική Υποστήριξη είναι ανάγκη!



Η λέξη "καρκίνος" είναι από τις πιο δύσκολες λέξεις στην προφορά και το άκουσμα της. Πρόκειται για μία ασθένεια, που ακόμα και το 2014 είναι φορτισμένη με έντονα αρνητικά συναισθήματα και αρκετές προλήψεις. Η εμπειρία αυτής της νόσου δεν μπορεί παρά να ασκεί στον πάσχοντα και στους οικείους του μεγάλη ψυχολογική πίεση και αναστάτωση. Η καθημερινότητα και γενικότερα τα όνειρα και οι στόχοι του ανθρώπου, που ασθενεί, ανατρέπονται και η ζωή του αποσταθεροποιείται. 

Από την άλλη πλευρά, όμως, η πορεία της συγκεκριμένης ασθένειας συνδέεται άμεσα με την ψυχολογική κατάσταση του ατόμου και έχει αποδειχθεί, ότι ο καρκίνος έχει πολύ καλή πρόγνωση, όταν ο ασθενής αντιμετωπίζει το πρόβλημα του με αισιοδοξία και θετική σκέψη. Για αυτούς τους λόγους, είναι επιβεβλημένη η ψυχολογική υποστήριξη των καρκινοπαθών και των οικογενειών τους.

Ο αυθεντικός κεφαλαιοκράτης, τους εργάτες τους σέβεται γιατί τους αντιλαμβάνεται ως συνεργάτες και όχι σαν δούλους.


Βλέπουμε λοιπόν ότι αυτοί που επιβιώνουν, διαιωνίζοντας άσχημες καταστάσεις, είναι οι ίδιοι που θέλουν να μας "σώσουν" απ' αυτές. Νεόκοπες Αντουανέττες, που προτείνουν στον λαό που δεν έχει να φάει "ψωμί" να δοκιμάσει το "παντεσπάνι". 
Έτρωγαν "παντεσπάνι" και στο χωριό τους τα νεόπλουτα "ψώνια". Τα περίφημα "τζάκια" της Αθήνας είναι οίκοι βάρβαρων και πρώην θεόφτωχων ανθρώπων, που μεγάλωσαν σε παράγκες και σήμερα, επειδή χόρτασαν "ψωμί", όταν δεν νομίζουν ότι είναι θεοί, περιορίζονται στο να νομίζουν ότι είναι αριστοκράτες και μέλη του διεθνούς jet-set. Αυτός όμως που μεγαλώνει σε "παράγκα", ακόμα και σε παλάτι να κατοικήσει, τους τρόπους της "παράγκας" θα μεταφέρει στα παιδιά του. Το αξιοπερίεργο στην Ελλάδα είναι ότι "παράγκες" είναι ακόμα και οι οίκοι των περισσοτέρων σύγχρονων ισχυρών Αθηναίων του κεφαλαίου. Αν και κεφαλαιοκράτες, ούτε αυτοί μπόρεσαν να νικήσουν την παιδεία των δουλοπάροικων που πήραν από τους πατέρες τους. Αυτός είναι κι ο λόγος που, παρ' όλο που όλοι αυτοί είναι κεφαλαιοκράτες, μοιάζουν στη νοοτροπία με τους μεγαλοαστούς.

Εκκλησία 1700 ετών θα ανοίξει εκ νέου στην Ανατολική Τουρκία



Η εκκλησία του Αγίου Βαρθολομαίου, όπως είναι σήμερα

Φεβρουάριος 4, 2014.

Η εκκλησία  στη Μονή του Αγίου Βαρθολομαίου, του τρίτου αιώνα, στην πόλη Βαν της ανατολικής Τουρκίας, θα αποκατασταθεί και θα ανοίξει για τους τουρίστες.


Το μοναστήρι εμπεριέχονταν σε έκταση εγκαταστάσεων του τουρκικού στρατού. Λόγω μετεγκατάστασης του στρατοπέδου, το παλαιό μοναστήρι αποδόθηκε στο τουρκικό υπουργείου Πολιτισμού.

Τα πρώτα μεγάλα χάλκινα αγάλματα: Το σύνταγμα των Τυραννοκτόνων και ο Ηνίοχος των Δελφών

Είδαμε ότι, σύμφωνα με τις γραπτές μαρτυρίες, στη μνημειακή χαλκοπλαστική διέπρεψαν ήδη από τα τέλη του 6ου αιώνα π.Χ. οι Αιγινήτες. Αλλά τα πρώτα μεγάλα χάλκινα αγάλματα που μνημονεύονται από αρχαίους συγγραφείς (αν εξαιρέσουμε εκείνο που κατασκεύασαν ο Ροίκος και ο Θεόδωρος) ήταν στημένα στην Αθήνα. 
Ο λόγος είναι για τα αγάλματα των Τυραννοκτόνων, του Αρμόδιου και του Αριστογείτονα, έργα του γλύπτη Αντήνορα, που έχει υπογράψει τη μεγαλύτερη από τις σωζόμενες κόρες της Ακρόπολης και ήταν ίσως ο δημιουργός των γλυπτών συνθέσεων των αετωμάτων του υστεροαρχαϊκού ναού του Απόλλωνα στους Δελφούς (βλ. σ. 131-132), του οποίου την κατασκευή είχαν αναλάβει οι Αθηναίοι Αλκμεωνίδες.
 Τα αγάλματα των Τυραννοκτόνων, όπως είδαμε, στήθηκαν στην Αγορά της Αθήνας μετά την εκδίωξη των Πεισιστρατιδών και την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας, στην τελευταία δεκαετία του 6ου αιώνα (510-500 π.Χ.), αλλά τα πήρε ως λάφυρα ο Ξέρξης, όταν κατέλαβε την πόλη το 480 π.Χ. 

Όπως κι εσύ, Φοβάμαι κι εγώ! Αλλά σκέφτομαι πως ίσως αυτή η κρίση μας βγει σε καλό…

fear_by_xOxChrystalxOx
Eίναι κάποια πρωινά που βλέποντας ειδήσεις κουτσοπίνοντας τον καφέ μου,  αισθάνομαι εντονότερα απ όλες τις άλλες ώρες πως ναι, πράγματι,  ζούμε τη συντριβή του ψεύτικου life style   και το τέλος ενός στρεβλού  “εγώ”  μας. Η χαμένη τιμή του χλιδόφτωχου θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του πρωτόγνωρου σκηνικού  που σήμερα ζούμε.
Ο τίτλος με ιντριγκάρει κι αρχίζω να παρατηρώ και να περιεργάζομαι τα βλέμματα των πρωταγωνιστών πίσω απ΄το γυαλί. Ανθρωποι που τους δείχνει η τηλεόραση για διαφορετικό λόγο τον καθένα. Ολοι τους  άγνωστοι σε μένα. Με βολεύει αυτό. Παρατηρώ χωρίς  προκατάληψη. Χειρότερο κι απ’ το βλέμμα ενός δαρμένου σκύλου είναι το βλέμμα ενός ανθρώπου που νιώθει σαν,  δαρμένος σκύλος. Στο πρόσωπό τους έχουν αυτό που εγώ  το λέω  ” φοβικό βλέμμα” . Ένα  βλέμμα που δεν το φιλτράρει πλέον  η λογική, που δεν το αναιρεί καμιά  αυριανή ελπίδα. Δεν υπάρχει χειρότερος φόβος απο τον αόριστο φόβο, ξέρετε. Ο άνθρωπος που έχει αυτό το βλέμμα είναι σαν να μη ξέρει πλέον  τι πρέπει να φοβάται και καταλήγει  έτσι ,  τα πάντα να φοβάται!   Λίγο πριν από το τέλος, φοβάται τους άλλους, φοβάται  το φόβο του  και καταλήγει να φοβάται  τον ίδιο του τον εαυτό…

Έφυγε από τη ζωή η Τζένη Βάνου

Τζένη-Βάνου
Μεγάλη απώλεια για το λαϊκό τραγούδι αποτελεί ο θάνατος της αγαπημένης τραγουδίστριας Τζένη Βάνου η οποία έφυγε από τη ζωή στο Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ.
Τον Αύγουστο έκανε επέμβαση στον λαιμό της για να αφαιρέσουν έναν όγκο . «Όλα κυλούσαν ομαλά και από τότε μέχρι και πριν λίγες ημέρες ένιωθε καλά» αναφέρει συγγενικό της πρόσωπο .

Τα Χέρια Και Οι Λέξεις

33

“Λέμε ότι ένας σκύλος φοβάται ότι το αφεντικό του θα τον δείρει, όχι όμως ότι φοβάται ότι το αφεντικό του θα τον δείρει αύριο. Γιατί;”

Βιτγκενστάιν
“Αφήστε οποιονδήποτε να πειραματιστεί και θα διαπιστώσει ότι δεν μπορούμε να σκεφτούμε χωρίς τις λέξεις.»
Max Muller, γλωσσολόγος
-Το λάθος του Καρτέσιου και της θρησκείας πριν από αυτόν ήταν ότι προσπάθησαν να διαχωρίσουν την ψυχή από το σώμα.
Ακόμα και η πιο “σύγχρονη” προσέγγιση, ότι η “ψυχή” εδράζει στον εγκέφαλο είναι υδροκέφαλη. Ο εγκέφαλος είναι το πιο πολύπλοκο σύστημα του σύμπαντος (απ’ όσα γνωρίζουμε), αλλά βρίσκεται σε απόλυτη εξάρτηση με το υπόλοιπο σώμα.
Ο Άνθρωπος είναι μια σωματική ολότητα. Αν αφαιρέσεις κάτι αλλοιώνεις την “ψυχή” του.

Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ


Κάποτε, ψάχνοντας για δουλειά, έτυχε να πέσω πάνω σε αγγελία τύπου “ζητούνται άτομα από εταιρεία ευεξίας για ανεξάρτητη συνεργασία, μπλα μπλα μπλα……”. Από την αρχή δεν μου έκατσε καλά, αλλά ήθελα να μάθω από κοντά το τι συμβαίνει με τέτοιου είδους “εταιρείες”. Ήρθα σε τηλεφωνική επαφή με αντιπρόσωπο της εταιρείας, μέχρι που κλείσαμε ραντεβού για συνέντευξη -υποτίθεται- σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Φτάνοντας εκεί, είδα ένα τσούρμο μαζεμένους να περιμένουν να μπουν στην αίθουσα και έψαξα να βρω τον εν λόγω κύριο. Συναντηθήκαμε λοιπόν, μου έδωσε κάτι σαν -και καλά- διαπίστευση και μπήκαμε στην αίθουσα που θα γινόταν η ενημέρωση. Το όλο σκηνικό “μύριζε” απάτη, αλλά ήθελα να έχω προσωπική άποψη επί του θέματος.

Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ


Οι μυθολογίες και οι συμβολισμοί των διαφόρων πολιτισμών μπορούν να αποτελέσουν πηγή για ερμηνείες, αλήθειες και κρυμμένα νοήματα. Μέσω της μελέτης τους, ανακαλύπτει κανείς θρησκευτικά, επιστημονικά, ιστορικά ακόμη και ψυχολογικά στοιχεία. Οι μυθολογίες πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και να αναλύουμε τα αρχέτυπά τους ως προς την εφαρμογή τους στην σημερινή εποχή. Ειδικά τα σύμβολα έχουν σημαντικό ρόλο στην προώθηση κάποιας προπαγάνδας. Είναι η απόδειξη της σχετικότητας Καλού-Κακού και πως η άγνοια των ανθρώπων επηρεάζει τον πολιτισμό. Παρακάτω θα δούμε μαζί κάποια απ’ αυτά προσπαθώντας να ανακαλύψουμε την πραγματική τους αρχική σημασία αλλά και την μετέπειτα χρήση τους.
ΣΒΑΣΤΙΚΑ

NYMPHOMANIAC (VOL.1)

the-nymphomaniac-character-posters

Το “Nymphomaniac”, η νέα ταινία του Lars Von Trier ίσως παρεξηγηθεί από όσους νομίζουν ότι πάνε να δουν πορνό, παρασυρόμενοι από την εύστοχη καμπάνια με τις αφίσες και το προκλητικό trailer.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα ταξίδι στα σκοτεινά βάθη της ανθρώπινης ψυχής και δη στην γυναικεία ψυχοσύνθεση. Η Joe είναι μια νυμφομανής (σύμφωνα με δική της εκτίμηση), η οποία διηγείται την ιστορία της ζωής της στον Selingman,  έναν μεσήλικα ο οποίος την βρίσκει χτυπημένη σε ένα σοκάκι κάποιο χειμωνιάτικο βράδυ και την πάει σπίτι του για να την φροντίσει.

Αντιμετωπίστε τις ιώσεις με βότανα


Το ενοχλητικό κρυολόγημα, το συνάχι, η γρίπη μπορούν να αντιμετωπιστούν με τα ευεργετικά βότανα της φύσης και να οπλίσουν τον οργανισμό με αντισώματα κατά των ιώσεων. Ποια είναι αυτά τα βότανα;   
Θωράκισε τον οργανισμό σου φυσικά και μάθε πως θα “σταθείς στο ύψος σου”. Ίσως όμως μπορούμε να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας από τις επιθέσεις των απρόσκλητων αυτών επισκεπτών ή να απαλύνουμε τα ενοχλητικά συμπτώματά τους, με τη χρήση ορισμένων βοτάνων και φυτών τα οποία εύκολα μπορεί ο καθένας μας να βρει στην αγορά, ή να τα συλλέξει από την εξοχή.
H χρήση των βοτάνων δεν υποκαθιστά τυχόν φαρμακευτική αγωγή και η χρήση τους πρέπει να γίνεται με προσοχή, αφού αλόγιστη κατανάλωση μπορεί να επιφέρει αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, ακόμη δε και βλάβη της υγείας μας.

Τριγωνέλλα: το φυτό που μειώνει σάκχαρο και βάρος


Η τριγωνέλλα ή Fenugreek είναι ένα πολύ συνηθισμένο φυτό στη Μεσόγειο, που έχει θεραπευτική δράση κατά του διαβήτη και επίσης είναι αποτελεσματικό, για τη μείωση του σωματικού βάρους.
Το εκχύλισμα από αυτό το φυτό, που επιστημονικά ονομάζεται Trigonella foenum-graecum, μπορεί και βελτιώνει τα επίπεδα του σακχάρου και διευκολύνει την απώλεια βάρους σε αυτούς που κάνουν δίαιτα.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ!!!! ΑΛΛΑ έγινε γνωστό από τον τουρκικό τύπο!!!Η ΑΘΗΝΑ ''ΚΟΙΜΑΤΑΙ''!!!!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 

Φαίνεται πως η κατάσταση αρχίζει και «χοντραίνει» επικίνδυνα στο ζήτημα των ενεργειακών κοιτασμάτων της κυπριακής ΑΟΖ, αλλά και με το θέμα της υφαλοκρηπίδας του ελληνικού Καστελόριζου. Στις 1 Φεβρουαρίου είχαμε το πρώτο παρ’ ολίγο θερμό επεισόδιο που δεν καταγράφτηκε από κανένα ελληνικό ΜΜΕ αλλά έγινε γνωστό από τον τουρκικό τύπο, σύμφωνα φυσικά με την τουρκική εκδοχή του.
Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα των τουρκικών εφημερίδων, Hürriyet, Milliyet, Zaman, Vatan, και Star, (το επεισόδιο πήρε μεγάλη έκταση στην Τουρκία), την πρώτη του μηνός στην τουρκική φρεγάτα Giresun που συνοδεύει το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, Barabros Hayrettin Paşa, το οποίο κινείται σε αμφισβητούμενα ύδατα, σήμανε συναγερμός.

Ηρέμησε το άγχος σου. Ποιος, εγώ?

im174
Αχ, όχι! Άκου πώς κάνει η εξάτμιση... Και τώρα? Θα πρέπει να πάω το αυτοκίνητο στο συνεργείο?... Δεν αντέχω κι άλλα έξοδα ... Θα πρέπει να πάρω λεφτά από τις οικονομίες που φυλάω για τις σπουδές του Τζίμι... Κι αν δεν μπορέσω να τα βγάλω πέρα με τα δίδακτρα του? Κι εκείνη η απαίσια βαθμολογία την περασμένη βδομάδα... Κι αν πέσουν κι άλλο οι βαθμοί του και δεν μπορεί να πάει στο κολέγιο?... Χάλια ακούγεται αυτή η εξάτμιση...
Κι έτσι το αναστατωμένο μυαλό στριφογυρίζει σ' έναν ακατάπαυστο μελοδραματικό κυκεώνα για τους κακούς βαθμούς του παιδιού, η μια ανησυχία διαδέχεται την άλλη και το κακό δεν έχει τελειωμό. Το πιο πάνω παράδειγμα δόθηκε από τους Ελίζαμπεθ Ρέμερ και Τόμας Μπόρκοβετς, ψυχολόγους του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, των οποίων οι έρευνες πάνω στην ανησυχία —την καρδιά κάθε άγχους— μετέτρεψαν το ζήτημα αυτό από τέχνη του νευρωτικού σε επιστήμη. Τίποτε φυσικά δεν υπάρχει που να εμποδίζει την εποικοδομητική λειτουργία της ανησυχίας.

Ιδιωτική παράσταση - Εντουάρντο Γκαλεάνο

cinema
Ο κομαντάντε Τομάς Μπόργκε με κάλεσε σε δείπνο. Δεν τον γνώριζα. Οι φήμες έλεγαν πως ήταν ο πιο σκληρός , ο πιο απαίσιος απ όλους. Εκτός από μένα υπήρχαν κι άλλοι καλεσμένοι, όλοι έκτακτοι άνθρωποι. Ο Τομάς μιλούσε λίγο. Με κοίταξε , με μέτρησε.
Την επόμενη φορά ήμασταν μόνοι στο τραπέζι. Τώρα ήταν πιο ομιλητικός, χωρίς δισταγμό απάντησε στις ερωτήσεις μου για τα πρώτα χρόνια του απελευθερωτικού μετώπου των Σαντινίστας. Και γύρω στα μεσάνυχτα, σαν να ΄θελε ν αλλάξουμε θέμα , είπε:
«Τώρα θα μου διηγηθείς μια ταινία»

Επιτρέπεται η εξωσυζυγική σχέση όταν ο σύζυγος είναι ετοιμοθάνατος;

Επιτρέπεται η εξωσυζυγική σχέση όταν ο σύζυγος είναι ετοιμοθάνατος;

Ο σύντροφος ή ο σύζυγός σας είναι άρρωστος και η αρρώστια του είναι βαριά, από αυτές που δεν ξεπερνιούνται. Νιώθετε θλίψη και την αίσθηση ότι χάνετε ένα πολύ σημαντικό και αγαπημένο πρόσωπο από ζωή σας. Όμως ενώ παλεύετε με αυτά τα συναισθήματα, πρέπει να συνδυάσετε τη φροντίδα του συζύγου με τις προθεσμίες σας στη δουλειά και με άλλες οικογενειακές υποχρεώσεις. Και ναι μπορείτε να τα διαχειριστείτε όλα αυτά, αργά και βασανιστικά.

Κι ύστερα γνωρίζετε κάποιον. Στο νοσοκομείο ή σε κάποια ομάδα στήριξης. Το άτομο αυτό καταλαβαίνει τι περνάτε, ίσως είναι και εκείνος στη θέση σας. Πίνετε συχνά καφέ μαζί ή ανταλλάσσετε μηνύματα συμπαράστασης. Και σε αυτές τις στιγμές που ξεκλέβετε για τον εαυτό σας, νιώθετε λιγότερο θυμό και πόνο. Νιώθετε ξαλαφρωμένες, χαλαρές μέχρι και κάπως…χαρούμενες. Πριν το καταλάβετε, το ένα φέρνει τ’ άλλο και να τη η εξωσυζυγική σχέση!

ΕΠΑΘΕ ΤΟ ΣΟΚ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ


Μπαίνει στο μπουρδέλο, ρυθμίζει το οικονομικό με την υπεύθυνο του καταστήματος, και τον περνάνε σ’ένα από τα ιδιαίτερα δωμάτια. Μπροστά του εμφανίζεται η αδελφή του. Συνέβη στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στη Πάτρα, και λίαν προσφάτως. Το σοκ.
 
Και στους δύο σοκ. Επόμενο. Πάγωσαν και ο αδελφός και η αδελφή. Με ποιο δικαίωμα ο αδελφός άρχισε να την πλακώνει στο ξύλο; Για σιγά. Πολλαπλό το παράπτωμά του. 
 
Ένα, άνδρας να δέρνει γυναίκα. Δύο, να κάνει φασαρία σε ξένο σπίτι. Τρία, να προκαλεί πρόβλημα σε μία εργαζόμενη, μάλιστα στο χώρο δουλειάς της. Τέσσερα, να δηλώνει με την βίαιη αντίδρασή του τη διαφωνία επειδή η αδελφή του βρίσκεται σ’ένα χώρο τον οποίο έχει επισκεφθεί κι αυτός. Πέντε, θεώρησε ότι η αδελφή του είναι πόρνη.

ΠΟΥΤΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΑΡΙ ΤΟΥ ΝΑΟΥ


Είμαι πονηρός. Κι όχι μόνον έχω μια δεύτερη σκέψη που αυτή δεν σφυρίζει στο μυαλό των άλλων…, θέλω και να κονομάω. Αυτός είμαι. Γεννήθηκα και από την πρώτη στιγμή που κατάλαβα τον εαυτό μου πήρα πρέφα πόσο ξύπνιος είμαι εγώ και πόσο εύκολα μπορώ να βγάζω χρήματα. Και πώς θα το καταφέρνω αυτό; Πολύ απλά. Αρκεί να μπορώ να ικανοποιήσω  τον άλλονα. Να του δίνω αυτό που θέλει. Και τι τραβάει η ψυχή του αλλουνού; 

Να φάει, πρώτα. Εγώ είμαι απ’ έξω. Γιατί; Δεν μ’ έχει ανάγκη στο φαϊ. Γιατί να πληρώσει εμένα όταν γύρω από το καλύβι του φυτεύει ντομάτες και αγγούρια, ταϊζει τρεις κότες και πέντε αρνιά και τη βγάζει μια χαρά. Και στο φινάλε είμαι εγώ για δουλειά; Είπαμε. Είμαι πονηρός. Δεν θα κάτσω να κάνω τον αγρότη και τον ψαρά, τον κτηνοτρόφο και τον ξυλουργό και τον υποδηματοποιό για να ζήσω καλύτερα από τον άλλονα. Όχι, δεν είναι αυτά για μένα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα