Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Η συντροφική σχέση…

Φωτογραφία: Η συντροφική σχέση…
Μια ευκαιρία αρμονίας και σύνθεσης των αντιθέτων μέσα στον Εαυτό μας.
Η μάχη των φύλων ξεκινά πάντα από μέσα μας…Αυτό που παρουσιάζεται μετά στο εξωτερικό μας περιβάλλον, είναι ακριβώς αυτό που δεν καταφέραμε να ισορροπήσουμε μέσα μας.
Οι δύο άνθρωποι αναζητούν ασφάλεια, φροντίδα, αγάπη και γι’ αυτό πολεμάνε για να το αποκτήσουν από τον άλλον…Ο καθένας με τις δικές του πεποιθήσεις και ανάγκες που χρειάζονται να καλυφτούν, αλλά ποτέ δεν καλύπτονται…

Είναι μια ατέλειωτη μάχη με τον Εαυτό μας η συντροφική σχέση, που ποτέ δεν έχει νικητές ή νικημένους και αφήνει τους ανθρώπους μισούς, τραυματισμένους και μόνους…

Κάποιοι το βλέπουν σαν μια διαρκή υποχώρηση, κάποιοι το βλέπουν σαν μια διαρκή απαίτηση…
Η μάχη που λέγεται «έρωτας» δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ, αν η επικρατούσα άποψη για τα δύο μισά που ενώνονται, δεν γίνει η αρμονία των δύο ολόκληρων,  που μοιράζονται έναν ίδιο χώρο...
Πάντα ο ένας θα προσπαθήσει να καταλάβει περισσότερο χώρο από τον άλλον, αν νιώθει ότι αυτό που του λείπει το έχει ο άλλος.

Μέσα στον άνθρωπο παλεύουν δύο δυνάμεις…ο άντρας και η γυναίκα…ενόσω και οι δύο μέσα του τείνουν να γίνουν Ένας Άνθρωπος…

Μπορεί να πει κανείς με ασφάλεια ποια μεριά του φερμουάρ είναι η πιο σημαντική?

Καλημέρα <3 <3 <3

Η συντροφική σχέση…

Μια ευκαιρία αρμονίας και σύνθεσης των αντιθέτων μέσα στον Εαυτό μας.
Η μάχη των φύλων ξεκινά πάντα από μέσα μας…Αυτό που παρουσιάζεται μετά στο εξωτερικό μας περιβάλλον, είναι ακριβώς αυτό που δεν καταφέραμε να ισορροπήσουμε μέσα μας.

Οι δύο άνθρωποι αναζητούν ασφάλεια, φροντίδα, αγάπη και γι’ αυτό πολεμάνε για να το αποκτήσουν από τον άλλον…Ο καθένας με τις δικές του πεποιθήσεις και ανάγκες που χρειάζονται να καλυφτούν, αλλά ποτέ δεν καλύπτονται…

Αφήστε την μετάπτωση των παλιρροιών να κόψει την όμορφη ακτογραμμή της καρδιάς σας.

Φωτογραφία: Υπάρχει μια άμπωτη & μια ροή στη ζωή. 
Οι παλίρροιες της αλλαγής έχουν σπουδαίο σκοπό στη ζωή μας!!!
Όταν έρθει η ώρα, τα νερά υποχωρούν & μερικές φορές μεταφέρουν τα πράγματα μακριά! Ακόμα & πράγματα που αγαπάμε. 
Οι παλίρροιες, ενώ είναι ισχυρές, μπορεί να κινηθούν στη ζωή μας απαλά, αν τους το επιτρέψουμε. Αν αντισταθείτε, οι δυνατές παλιρροιακές δυνάμεις της ζωής πρόκειται να βλάψουν τον εαυτό σας. 
Υπάρχουν μερικά πράγματα, άνθρωποι & εμπειρίες που δεν μπορείς να έχεις ή να αλλάξεις. 
Όταν τα νερά της κίνησης της ζωής έρχονται επάνω σας, μην αγωνίζεστε – αφήστε τα να πάνε. Αφήστε τα νερά να ρέουν γύρω σας. 
Αφήστε την μετάπτωση των παλιρροιών να κόψει την όμορφη ακτογραμμή της καρδιάς σας.

Υπάρχει μια άμπωτη & μια ροή στη ζωή. 

Οι παλίρροιες της αλλαγής έχουν σπουδαίο σκοπό στη ζωή μας!!!

Όταν έρθει η ώρα, τα νερά υποχωρούν & μερικές φορές μεταφέρουν τα πράγματα μακριά! Ακόμα & πράγματα που αγαπάμε. 

Οι παλίρροιες, ενώ είναι ισχυρές, μπορεί να κινηθούν στη ζωή μας απαλά, αν τους το επιτρέψουμε. 

Αν αντισταθείτε, οι δυνατές παλιρροιακές δυνάμεις της ζωής πρόκειται να βλάψουν τον εαυτό σας. 

Το Χρυσό Γάλα

turmeric drink milk (6)Πρόκειται για ένα θαυμάσιο ποτό το απόγευμα και τα οφέλη του είναι εκπληκτικά.  Το κύριο συστατικό του είναι ο Κουρκουμάς (Ταραξάκος) [eik. 2.8..9.] Ο κουρκουμάς περιέχει κουρκουμίνη, την πολυφενόλη που αναγνωρίζεται ως το κύριο ενεργό συστατικό το οποίο παρουσιάζει πάνω από 150 θεραπευτικές δραστηριότητες, που περιλαμβάνουν αντιοξειδωτικές, αντι-φλεγμονώδεις και αντι-καρκινικές ιδιότητες.
Επιπρόσθετα πλεονεκτήματα του κουρκουμά:
*Αντιφλεγνονώδες, αντιοξειδωτικό, αντισηπτικό, αναλγητικό.
*Ενισχύει το ανοσοποιητικό.
*Αντικαρκινικό.
*Βοηθά στην διατήρηση των επιπέδων χοληστερίνης.
*Βελτιώνει την υγεία της πέψεως.
*Αποτοξινώνει το συκώτι.
*Ρυθμίζει τον μεταβολισμό και τον έλεγχο του βάρους.
*Ρυθμίζει την υψηλή αρτηριακή πίεση.
*Βελτιώνει την μνήμη και την λειτουργία του εγκεφάλου.
*Βελτιώνει την κατάσταση του δέρματος.
*Βελτιώνει τις νευρολογικές διαταραχές.
*Χαμηλώνει τα Τριγλυκερίδια.
Προσθέτοντας μαύρο πιπέρι στον κουρκουμά ή σε τροφές που παρασκευάζονται με κουρκουμά ενισχύει την βιοδιαθεσιμότητα της κουρκουμίνης 1.000 φορές, λόγω της πιπερίνης του μαύρου πιπεριού. Ναι με την ανάμιξη αυξάνεται η απορροφητικότητα του κουρκουμά κατά 2000%.

Ραβίνος: Γιατί οι Εβραίοι συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Φεβρουάριος 9, 2014.

Του Ραβίνου Boruch Gorin


Τα νοήματα που ο σύγχρονος άνθρωπος επενδύει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχουν να κάνουν με τον «ριμέικ» τους, το όνομα του ιδρυτή των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, του Pierre de Coubertin, και όχι με τα μηνύματα των αρχαίων αγώνων στην Ολυμπία.

Γιατί οι αρχαίοι αγώνες ήταν ριζωμένοι στην ειδωλολατρία, από κάθε άποψη, και στην μετέπειτα εποχή είχαν απαγορευθεί από τη νίκη του μονοθεϊσμού.


Βέβαια, οι σημερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες  δεν ξαναφέρνουν στο προσκήνιο το παλαιό Πάνθεον, δεν λατρεύεται η ιερή φλόγα της Ολυμπίας, αλλά όπως λέει το παλιό ανέκδοτο, το ίζημα παρέμεινε.

Εκτός από αυτό το ίζημα ήταν επίσης η ιερή λατρεία του σώματος, Ποιος θα πηδήξει υψηλότερα, ποιος θα τρέξει γρηγορότερα, ποιος θα πετύχει το στόχο, όπως στην Ολυμπία.

Πως τοποθετούνται σε αυτήν την άποψη της ζωής, οι σοφοί του Ιουδαϊσμού;

Ο έρωτας είναι σαν τον κήπο: Θέλει συνεχή φροντίδα!



Τι ζητάμε όλοι στον ερωτικό τομέα; Να κάνουμε μια όμορφη σχέση με έναν άνθρωπο που να μας ταιριάζει. Είναι μια από τις βασικότερες ανθρώπινες ανάγκες. Τι κρίμα όμως που, μόλις βρούμε το κατάλληλο ταίρι, οι περισσότεροι συνήθως επαναπαυόμαστε. Η αλήθεια είναι ότι για να συνεχίσουμε να ζούμε μια όμορφη συντροφική ζωή, θα πρέπει κάθε μέρα να σκαλίζουμε και να φροντίζουμε (και οι δυο) το εύφορο χώμα, επάνω στο οποίο καλλιεργήθηκε η σχέση μας. Γιατί ο έρωτας είναι σαν τον κήπο: Θέλει συνέχεια συντήρηση.
Τι χρειάζεται ο ερωτικός κήπος:

Ο σκύλος βοήθησε τον Άνθρωπο να ξεπεράσει τον Νεάντερταλ



Ο Κέρβερος στην ελληνική μυθολογία

Φεβρουάριος 7, 2014.

Υπάρχει η πεποίθηση, από τα παλιά χρόνια, ότι : «Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου».

Στο θέμα αυτό υπάρχουν άπειρες ιστορίες πως τα σκυλιά έσωσαν τους ανθρώπους σε χιόνια, σε φωτιά, σε καταρρεύσεις οικιών αναζητώντας τους στα ερείπια κλπ.

Αλλά είναι πιθανό ο κύνας (σκύλος) να έχει κάνει πολλά περισσότερα για τους ανθρώπους από ό, τι σήμερα φανταζόμαστε.


Μια σχετική μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό American Scientist, η οποία υποδεικνύει ότι  η εξημέρωση των σκύλων, αποτέλεσε μια σημαντική στιγμή για την πρώιμη ιστορία του ανθρώπου.

Τρελοί μασκαράδες, απίστευτοι καρναβαλιστές

Τρελοί μασκαράδες, απίστευτοι καρναβαλιστές!!!!!
Κολάζ2
-Άνοιξε το Τριώδιο : Η προετοιμασία για τη νηστεία της Μεγάλης Σαρακοστής άρχισε και διαρκεί τρεις ολόκληρες βδομάδες γμτ…

Ποιος θέλει να ζει για πάντα;

galacticring1Το 1922 δημοσιεύθηκε το θεατρικό έργο του Τσέχου συγγραφέα Κάρελ Τσάπεκ (Karel Čapek)(1) με τίτλο «Υπόθεση Μακροπούλου» – αργότερα μεταφέρθηκε και στην όπερα με μουσική του Λέος Γιανάτσεκ (Leoš Janáček) – που αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας της Ελίνας Μακροπούλου, της οποίας ο πατέρας, προσωπικός γιατρός ενός αυτοκράτορα της Ευρώπης του 16ου αιώνα, εφηύρε το ελιξήριο της ζωής και αποφάσισε να κάνει την πρώτη δοκιμή στην κόρη του.
Το ελιξίριο αποδείχθηκε όντως θαυματουργό αλλά, όπως όλα τα φάρμακα, έπρεπε να λαμβάνεται τακτικά για να έχει διαρκή αποτελέσματα. Παίρνοντας συστηματικά το φάρμακο του πατέρα της, η Ελίνα έφτασε 342 χρονών.

Είχα έναν μαύρο σκύλο, τον έλεγαν κατάθλιψη..



Την αποκαλούν " η μάστιγα του 21ου αιώνα", που χτυπά χωρίς εξαιρέσεις. Αλήθεια ποιος ορίζει το αν θα είμαστε ή όχι η εξαίρεση; Μήπως κάποιοι επωφελούνται από την νόσο του αιώνα μας; 

Χωρίς να θέλω να παρεξηγηθώ κι έχοντας μεγάλο σεβασμό απέναντι στην ψυχική αυτή ασθένεια, θα ήθελα να το εξετάσουμε από μια άλλη πλευρά. Έχετε σκεφτεί πόση δύναμη μπορεί να κρύβουμε μέσα μας που ούτε εμείς οι ίδιοι δεν γνωρίζουμε; Καλούμαστε όμως να την φέρουμε στην επιφάνεια αν αγαπάμε πραγματικά τον εαυτό μας και θέλουμε να τον δούμε ευτυχισμένο. 

Όλα ξεκινούν από την αποδοχή και την αναγνώριση του προβλήματος. Αφού πρώτα έχεις σιγουρευτεί περί τίνος πρόκειται ( γιατί χρησιμοποιείται σαν καραμέλα από ανθρώπους που έχουν μια απλή μελαγχολία και την βαφτίζουν κατάθλιψη από μόνοι τους) είναι αναγκαίο να σκεφτείς που θα σε ωφελήσει η καταθλιπτική περίοδος στην ζωή σου. 

Γενετικά τεστ και διατροφή

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερα γενετικά τεστ – τεστ DNA, που σχετίζονται με τη διατροφή για πρόληψη ασθενειών, έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην ελληνική αγορά. 
Το διαδίκτυο άλλωστε σφύζει από προσφορές γενετικού ελέγχου και πληθαίνουν τα εργαστήρια που πραγματοποιούν τέτοια γενετικά τεστ. Ήδη εφαρμόζονται έλεγχοι γενετικής προδιάθεσης (γενετικά τεστ – τεστ DNA) με την υπόσχεση της εξατομικευμένης δίαιτας.

 Ωστόσο, οι διαθέσιμες πληροφορίες δεν είναι αρκετές και πλήρεις για την προσαρμογή των διατροφικών οδηγιών και την ανάπτυξη εξατομικευμένης διατροφής με τις τωρινές γνώσεις. Σε πολύ πρόσφατη μελέτη ανασκόπησης των αλληλεπιδράσεων διατροφής-γονιδίων, αναφέρεται ξεκάθαρα ότι «σε αυτή τη χρονική στιγμή είναι προφανές ότι έχουμε ακόμα δρόμο μέχρι οι διατροφικές οδηγίες με βάση το γονιδιακό έλεγχο και τη γονιδιακή έκφραση να παίξουν τον καθοριστικό ρόλο στην πρόληψη και θεραπεία ασθενειών».

Για να ξεφλουδίζονται εύκολα τα κρεμμύδια και τα σκόρδα


Βυθίστε τα κρεμμύδια σε ένα μπολ με νερό για να τα ξεφλουδίσετε. Η φλούδα τους θα βγει πιο εύκολα και δεν θα σε κάνει να κλάψετε.

Το ξέρατε ότι ο σκόρος δεν αγαπάει καθόλου τις εφημερίδες;


Αν θέλετε να διώξετε το σκόρο και ψάχνατε έναν διαφορετικό τρόπο από τους γνωστούς, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε μια εφημερίδα!

Θρυλικά ξίφη

Weapon___Swords

Το ξίφος αποτελεί βασικό θέμα στους περισσότερους ιστορικούς θρύλους και παραδόσεις, συνδεόμενο με γενναίους πολεμιστές, επικές μάχες και κατακτήσεις. Υπήρξαν ξίφη που το όνομά τους έλαβε μυθικές διαστάσεις, συνδυάζοντας την πραγματικότητα με την φαντασία, μέχρι σημείου ταύτισης. Ουδέποτε θα υπάρξει άλλο όπλο που να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στην ιστορία όπως το ξίφος.
Στο παρόν άρθρο αναφέρονται ιστορικά ξίφη των οποίων η φήμη και το μυστήριο που τα περιβάλλουν, τους προσδίδουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Εξκάλιμπερ (Excalibur)

--- ΤΟ CURIOSITY ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ! ---



Τον Αύγουστο του 2012, το Curiosity προσεδαφίστηκε στον Κρατήρα Γκέιλ του Αρη προκειμένου να εξετάσει αν ο Κόκκινος Πλανήτης διέθετε ποτέ τις κατάλληλες συνθήκες για την εμφάνιση μικροβιακής ζωής και από τότε οι μπαρουφολόγοι βομβαρδίζουν συνεχώς με ανύπαρκτες αποκαλύψεις και ψευδή ευρήματα. Και δεν σκοπεύω να σταθώ σε πετρώματα που παρουσιάζουν ως υποτιθέμενα ζωάκια, αγαλματίδια, δισκάκια και κράνη του 1ου παγκόσμιου πολέμου (ναι, όπως το ακούσατε!), διασκορπισμένα στην επιφάνεια του κρατήρα, αλλά στα διάφορα μεταλλικά αντικείμενα που ερμηνεύονται ως απομεινάρια μιας αρχαίας εξωγήινης τεχνολογίας.

Τα check point των εργολάβων

Βλέπω τις εθνικές οδούς σαν πελώριους και εξαιρετικά μακρόστενους λεμονοστύφτες, που ξεζουμίζουν σιγά σιγά και χειρουργικά όποιον κάνει το λάθος ή είναι υποχρεωμένος να εισέλθει σ’ αυτές.
Θα πω την αμαρτία μου σήμερα, κι ας με στραβοκοιτάξουν αρκετοί αναγνώστες. Η αλήθεια είναι ότι υπήρξα ανέκαθεν υποστηρικτής του μισητού θεσμού των διοδίων. Θεωρούσα πάντα πολύ πιο δίκαιο και ορθολογικό το κόστος για τη συντήρηση και την επέκταση του εθνικού οδικού δικτύου να επιβαρύνει κυρίως τους χρήστες του παρά να επιβαρύνει το σύνολο του πληθυσμού, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.

Μη βιάζεστε να με κρεμάσετε στα μανταλάκια – δεν το πιστεύω πια.

Δεν με νοιάζει


Δεν με νοιάζει αν απολυθείς - είσαι ανίκανος, γι' αυτό σε διώχνουν. Ας είχες πιο πολλά πτυχία με άριστα, ας έπαιρνες σβάρνα ό,τι σεμινάριο και ημερίδες υπήρχαν για να "φούσκωνες" τον υπηρεσιακό σου φάκελο,όπως εγώ.

Δεν με νοιάζει αν πεινάς - ας δούλευες περισσότερο, ας αποταμίευες πιο πολλά, ας έκανες πιο πολλές υπερωρίες, ας έγλυφες το αφεντικό σου καλύτερα, όπως εγώ.

Δεν με νοιάζει αν κρυώνεις - στ΄αρχίδια μου, εγώ σου φταίω; Πάρε μια κουβέρτα τώρα και κουκουλώσου στον καναπέ.

Δεν με νοιάζει αν κλαις τα βράδια. Μπροστά μου μην κλαψουρίζεις, με χαλάει η εικόνα σου, το επίπεδό μου δεν το σηκώνει. Πνίξε τα δάκρυά σου εκεί στον καναπέ που κρυώνεις.

Δεν με νοιάζει που κινδυνεύεις να μείνεις χωρίς σπίτι - ας ήσουν συνεπής στις δόσεις των τραπεζών, τι άλλο να κάνουν κι αυτές, φιλανθρωπικό ίδρυμα να γίνουν;

ΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΤΩΝ ΒΙΚΙΝΓΚΣ

oseberg viking ship
 hansa cog
Ανω εικόνα: Το περίφημο πλοίο Βικινγκ του Οseberg.
Κάτω: Ένα γερμανικό cog, η Νεμεσις του Σκανδιναβικού πολεμικού. Παρατηρείστε τους πυργίσκους στην πλώρη και την πρύμνη, με ακροβολισμένους τοξότες. Στο κατάστρωμα έχουν λάβει θέση οι ναυτικοί και οι πεζοναύτες.
-
Οι σκανδιναβικές λέμβοι ή πλοία που ήταν προγονικές των πλοίων των Βίκινγκς πρωτοεμφανίζονται σε βραχογραφίες της Νορβηγίας περί το 1500 πΧ. Χιλιετίες εξέλιξης οδήγησαν στα εξαίσια πλοία των Βίκινγκς. Γύρω στο 600 με 700 μΧ τα προγονικά αυτά πλοία ήταν αποκλειστικά κωπήλατα, ελαφρές, εύκαμπτες και εύθραυστες κατασκευές που δεν άντεχαν το βάρος και την πίεση καταρτιού και πανιού. Λίγο αργότερα οι Σκανδιναβοί ναυπηγοί απομιμήθηκαν τα πλοία της Μεσογείου, προσθέτοντας ένα μακρύ δοκάρι (τη γνωστή τροπιδα ή καρίνα) κατά μήκος του πυθμένα του πλοίου. Η τροπις τα κατέστησε αρκετά γερά προκειμένου να τοποθετήσουν σε αυτά κατάρτι και πανί. Η προσθήκη της γύρω στο 700 μΧ ήταν η αρχή των κλασσικών πλοίων των Βίκινγκς και από τότε η κινητήριος δύναμη τους δεν ήταν πια μόνο τα κουπιά. Σύντομα υιοθετήθηκε και το τετράγωνο πανί από τη Μεσόγειο, πράγμα που επέτρεψε στους Σκανδιναβούς να ανοιχτούν στα πελάγη μακριά από την πατρίδα τους.

"Θαυματουργές" θεραπείες για τον καρκίνο

από τον Ανδρέα Π. Μούστρη, Ιατρό

Κατά καιρούς εμφανίζονται στο προσκήνιο διάφορα άτομα, άλλοι είναι γιατροί, άλλοι βιολόγοι, άλλοι φαρμακοποιοί, άλλοι χωρίς καμία σχέση με τις επιστήμες υγείας, οι οποίοι διατείνονται ότι έχουν ανακαλύψει το φάρμακο για τον καρκίνο. 

Σχεδόν όλες αυτές οι ιστορίες είναι πανομοιότυπες : οι ανακοινώσεις τους προσελκύουν τα ΜΜΕ, στα οποία εμφανίζονται υποστηρίζοντας την ανακάλυψή τους, κατόπιν εμφανίζονται και κάποιες περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν λάβει το συγκεκριμένο φάρμακο και πιστεύουν ότι έχουν θεραπευθεί.

Ύστερα βλέπουμε μέλη της ιατρικής επιστημονικής κοινότητας να εμφανίζονται στο προσκήνιο εξαπολύοντας κεραυνούς κατά των ανθρώπων αυτών, μετά παρεμβαίνει κάποιος επίσημος φορέας και τελικά εξαφανίζονται από το προσκήνιο. 

Εμείς, μένουμε στο να παρακολουθούμε μια διαμάχη ανάμεσά τους, η οποία ομολογουμένως αυξάνει τα κέρδη των ΜΜΕ · κατόπιν, κάθε ένας από εμάς διαμορφώνει μια άποψη για το τι μπορεί να συμβαίνει.Ποια άραγε είναι η αλήθεια πίσω από όλα αυτά; 

5 λάθη που κάνουμε όταν "έχουμε τις μαύρες μας"


Όταν έχουμε τις μαύρες μας κάνουμε το παν για να "ανέβουμε". Φαίνεται όμως πως πολλά από τα πράγματα στα οποία καταφεύγουμε για να φτιάξουμε τη διάθεσή μας... τελικά μας κάνουν να αισθανθούμε χειρότερα.

Αυτές είναι μερικές από τις συνήθειες που υιοθετούμε

για να νοιώσουμε καλύτερα,

όταν η ψυχολογική μας διάθεση πέφτει.

1. Αυξάνουμε τη σεξουαλική μας δραστηριότητα

Η δικαιολογία: «Τουλάχιστον αυτό θα με κάνει να νοιώσω καλά με το σώμα μου»

Συναισθηματική Υπερφαγία & πώς θα την καταπολεμήσετε!


συναισθηματικη,υπερφαγίαΣε πολλούς ανθρώπους η συναισθηματική κατάσταση επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό και την όρεξή τους για φαγητό. Η συναισθηματική υπερφαγία χαρακτηρίζεται από μια ακατάσχετη επιθυμία του ατόμου να καταναλώσει φαγητό, όταν αυτό βρίσκεται σε  άσχημη ψυχολογική κατάσταση όπως στρες, θυμό, άγχος, μοναξιά, λύπη και πλήξη. Η διαδικασία της κατανάλωσης φαγητού γίνεται πλέον ένας τρόπος διαφυγής ή περισπασμού από το πρόβλημα που απασχολεί το άτομο.

Η συμπεριφορά της υπερφαγίας, που μπορεί να είναι συνειδητή ή μη, αποτελεί μία από τις πιο συχνές διατροφικές διαταραχές. Η υπερβολική κατανάλωση φαγητού που παρατηρείται στην περίπτωση της συναισθηματικής υπερφαγίας οδηγεί σε αύξηση σωματικού βάρους και παχυσαρκίας. Το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο δύσκολο, αν ληφθεί υπόψη ότι σε αυτή τη διατροφική διαταραχή γίνεται επιλεκτική κατανάλωση τροφίμων, συνήθως πλούσιων σε θερμίδες (π.χ γλυκά, λιπαρά φαγητά & αλμυρά εδέσματα).

Ο μοναχικός θρήνος - το ζεϊμπέκικο

zemp
Το ζεϊμπέκικο δύσκολα χορεύεται. Δεν έχει βήματα· είναι ιερατικός χορός με εσωτερική ένταση και νόημα που ο χορευτής οφείλει να το γνωρίζει και να το σέβεται.
Είναι η σωματική έκφραση της ήττας. Η απελπισία της ζωής. Το ανεκπλήρωτο όνειρο. Είναι το «δεν τα βγάζω πέρα». Το κακό που βλέπεις να έρχεται. Το παράπονο των ψυχών που δεν προσαρμόστηκαν στην τάξη των άλλων.
Το ζεϊμπέκικο δεν χορεύεται ποτέ στην ψύχρα ει μη μόνον ως κούφια επίδειξη. Ο χορευτής πρέπει πρώτα «να γίνει», να φτιάξει κεφάλι με ποτά και όργανα, για να ανέβουν στην επιφάνεια αυτά που τον τρώνε. Η περιγραφή της προετοιμασίας είναι σαφής:
Παίξε, Χρήστο, το μπουζούκι,
ρίξε μια γλυκιά πενιά,
σαν γεμίσω το κεφάλι,
γύρνα το στη ζεϊμπεκιά.
(Τσέτσης) 

Τενοντίτιδα: Γιατί επιμένει παρά τη θεραπεία; Το χειρουργείο είναι η έσχατη λύση;

Τενοντίτιδα: Γιατί επιμένει παρά τη θεραπεία; Το χειρουργείο είναι η έσχατη λύση;

Ο όρος «χρόνια τενοντίτιδα» χρησιμοποιείται από αθλητές και μή, για να περιγράψει τον μηχανικά προκλειόμενο πόνο σε κάποιο τένοντα (συχνότερα στον Αχίλλειο), που επιμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό έχουν βιώσει ή ακούσει ιστορίες εντοπισμένου πόνου στον τένοντα που προοδευτικά γίνεται εντονότερος, δεν ανταποκρίνεται στα καθιερωμένα συντηρητικά πρωτόκολλα θεραπείας (ξεκούραση, αντιφλεγμονώδη αγωγή και κλασσική φυσικοθεραπεία με ηλεκτροθεραπείες, βελονισμούς και χειροπρακτική), ο οποίος μετά από μεγάλες περιόδους αποχής από τη δραστηριότητα επανέρχεται εντονότερα και γενικότερα δίνει την εντύπωση μίας ανίατης ασθένειας, με επιπτώσεις τόσο σε μεταβολικό (μείωση φυσικής κατάστασης, αύξηση σωματικού βάρους, πόνος σε καθημερινές δραστηριότητες), όσο και ψυχολογικό επίπεδο (νεύρα, κατάθλιψη, απόγνωση, αναζήτηση θεραπείας «θαύμα»).

Το πάρον άρθρο ανασκοπεί σε απλή γλώσσα όλα τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και απαντάει στα συνήθη ερωτήματα: 

Όταν σκέψεις στοιχειώνουν το μυαλό


Αν παρατηρήσετε θα δείτε ότι κατά τη διάρκεια της μέρας μας κάποιες σκέψεις επαναλαμβάνονται, μοιάζουν με στοιχειωμένα φαντάσματα που επεμβαίνουν στα καλά καθούμενα χωρίς να τις περιμένουμε. Σα να υπάρχει μέσα στο κεφάλι μας ένα κασετόφωνο που επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια και εμείς μοιάζουμε αδύναμοι στο να τις αντιμετωπίσουμε.


Ίσως να προλαβαίνουμε να πούμε «σκάσε» στο μυαλό, ίσως πάλι να μουδιάζουμε τόσο πολύ και έτσι αυτά τα φαντάσματα κάνουν κουμάντο. Οι σκέψεις αυτές είναι σαν να υπάρχουν έπιπλα μπροστά στην είσοδο του σπιτιού μας και εμείς να πρέπει να δρασκελίσουμε πάνω από αυτά για να περάσουμε και να βγούμε έξω. Το κακό είναι ότι μας έχουν γίνει βίωμα και συνήθεια όλες αυτές οι στοιχειωμένες σκέψεις που δεν μας ενοχλούν και τόσο. 

Ανακτήστε τον έλεγχο των συναισθημάτων σας


empa1
Όλοι θέλουν να ελέγχουν ή να εξαλείψουν τα αρνητικά τους συναισθήματα (καμία φόρα κάποιοι και τα θετικά) ωστόσο, δεν γνωρίζουν πάντα το πως να το κάνουν. Τις πιο πολλές φορές δεν μπορούν καν να αναγνωρίσουν αυτό που αισθάνονται.
Για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά, τα αρνητικά μας συναισθήματα:

Τι δεν αγοράζεται


Με τα λεφτά μπορείς να αγοράσεις μια κατοικία
Αλλά ποτέ ένα σπίτι
Με τα λεφτά μπορείς να αγοράσεις ένα ρολόι
Αλλά ποτέ χρόνο
Με τα λεφτά μπορείς να αγοράσεις ένα κρεβάτι
Αλλά ποτέ ξεκούραση
Με τα λεφτά μπορείς να αγοράσεις ένα βιβλίο
Αλλά ποτέ κουλτούρα

ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΜΟΛΥΒΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΦΑΙΡΑ (Β ΜΕΡΟΣ)



ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΜΟΛΥΒΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΦΑΙΡΑ (Α ΜΕΡΟΣ)


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ «ΦΙΛΑΘΛΟ» 11.12.2005
Την περασμένη εβδομάδα έπαιξε το θέμα Παλαιοκρασσά. Και βγήκε φούσκα. Δεν λέω ότι δεν είναι σωστά όσα κατήγγειλε ο παραιτηθείς πρόεδρος της ΔΕΗ. Ούτε λέω ότι κι αυτός, ο Παλαιοκρασσάς εμπορεύθηκε το προϊόν Σκάνδαλο. Λέω ότι ο καθένας, από τον τελευταίο λούστρο μέχρι τον πρωθυπουργό, χωρίς σοβαρότητα, χωρίς υπευθυνότητα παίζουν στο έργο Σκάνδαλο.
Παντού γίνονται οικονομικά σκάνδαλα. Τα είπαμε αυτά. Μόνον, όμως, στις εντελώς της πλάκας κοινωνίες, όπως στην Ελλάδα, το έχουν τόσο εύκολο, μα τόσο εύκολο να αμολύσουν καταγγελίες μόνον και μόνον για τις εντυπώσεις. Και στα παπάρια τους αν βλάπτεται το δημόσιο συμφέρον, αν δεν κινηθεί η δικαιοσύνη, αν δεν την πληρώσουν οι ένοχοι.
Της πουτάνας γίνεται τους τελευταίους μήνες στην Αμερική. Κατ’ ευθείαν στο κάγκελο τους χώνουνε. Τρομακτικών μεγεθών εταιρείες γίνονται τσακωτές και την πληρώνουν κανονικότατα. Εντάξει, παίζει η διαφθορά και στην πολιτική, και στην δικαιοσύνη, και στην αστυνομία, όμως παίζει και ο νόμος. Δεν κρατιέται αλλοιώς το πράμα. Αν δεν μπουν στην φυλακή, στο κάγκελο που λέμε, και οι μεγάλοι, και οι δυνατοί, τότε σαν χώρα δύναμης και αληθινής εξουσίας μπουρδελοποιείσαι χωρίς επιστροφή.

ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΜΟΛΥΒΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΦΑΙΡΑ (Α ΜΕΡΟΣ)


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ «ΦΙΛΑΘΛΟ» 11.12.2005

Την τρώει στον σβέρκο κι έτσι γονατιστός που είναι με τα χέρια πίσω δεμένα, χαλαρώνει, ήρεμα και κλάπ αποχωρεί από τούτο τον μάταιο κόσμο… Δεν του την χώνουν στο δόξα πατρί, στο κρανίο, ούτε τον βλέπει τον εκτελεστή του που βρίσκεται από πίσω του και, παρακαλώ, ο εκτελεστής φοράει άσπρα γάντια… Σύγχρονα πράματα. Πολιτισμένα.
Πιάστηκε να κάνει την παγαποντιά; Με συνοπτικές διαδικασίες κρίνεται ένοχος και καπάκι, χωρίς πολλά, διότι έχουμε κι άλλες δουλειές, τον ντύνουν, τον σιδερώνουν, τον ξυρίζουν, για να πάει σενιαρισμένος και τον γονατίζουν, διότι είπαμε, γονατιστό θα του ξηγηθούν την πιστολιά στο συγκεκριμένο σημείο από πίσω, στην βάση του κρανίου. Και ακριβώς για το επίσημον της εν λόγω διαδικασίας στο όνομα του λαού, του νόμου, της πατρίδος, του έθνους και όλων αυτών των τιμημένων κόλπων, ο πυροβόλων φέρει γάντια λευκά… Κι όλα γίνονται μετά από ένα δικαστήριο, μια κι έξω, ούτε έφεση στον άρειο πάγο, ούτε προσφυγή στο συμβούλιο επικρατείας, ούτε περιμένουμε χάρη από τον πρόεδρο της δημοκρατίας. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα στην Κίνα.
Μιλάμε συγκεκριμένα. Το 2004 εκτελέστηκαν 3.400 θανατικές ποινές. Πολλές. Πάρα πολλές. Όσο κι αν είναι πολλοί, αμέτρητοι οι κιτρινιάρηδες, είναι τεράστιο το νούμερο των συλληφθέντων ενόχων που τους άξιζε τέτοιο πακετάρισμα.

ΜΝΗΜΗ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ, ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΟΙΗΤΟΥ


Σε γνωρίζω από την κόψη
Του σπαθιού την τρομερή
Σε γνωρίζω από την όψη
Πού με βια μετράει η γη.
Διονύσιος Σολωμός. Ο Εθνικός σου Ποιητής. Εξώγαμο παιδί ενός κόντε Ζακυνθινού, που τον έκανε με μια υπηρέτρια του. Μιλάμε για γεγονότα που τα αναγνωρίζει η Ιστορία, όχι για σενάριο.

Τεχνολογία, προπαγάνδα ή απλά λήθαργος του καναπέ;

Αγαπητέ Πιτσιρίκο,
Έφυγα από την Ελλάδα το 2006 για σπουδές στο εξωτερικό και από τότε δεν έχω επιστρέψει μόνιμα. Έρχομαι όμως για διακοπές, όπως και έγινε φέτος τα Χριστούγεννα. Ήρθα με μεγάλο θυμό και οργή, όχι τόσο για το τι γίνεται στην Ελλάδα πολιτικά, όσο γιατί κανένας δεν αντιδράει σε όλα αυτά. Οι φίλοι μου, έλεγα, πώς γίνεται να μην κάνουν τίποτα, αφού, τους ξέρω, δεν ανέχονται την αδικία.
Όταν έφτασα και ξεκινήσανε οι πρώτες πολιτικές συζητήσεις, το πρώτο πράγμα που άκουσα ήταν πως καλά κάνανε και κλείσανε την ΕΡΤ γιατί όλοι αυτοί τα έπαιρναν «χοντρά», και πως οι γιατροί δεν έχουν δίκιο που απεργούν γιατί κάνανε ό,τι θέλανε στο σύστημα υγείας και υπήρχαν, για παράδειγμα, 20 πλαστικοί χειρουργοί σε ένα νοσοκομείο που δεν χρειάζονται.
Και ούτε λόγος για το ποιόν του τωρινού υπουργού Υγείας, την αλαζονική συμπεριφορά του. Ακόμα και οι γιατροί φίλοι μου δεν ένιωθαν αηδία που έχουν «ανώτερό» τους τον Άδωνι.
Οι εκπαιδευτικοί φίλοι μου που δουλεύουν σχεδόν δωρεάν σε φροντιστήρια κατακρίνουν την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, γιατί «κανένας εκεί μέσα δεν δουλεύει» και πιστεύουν πως πρέπει να απολυθούν και αυτοί όπως οι υπάλληλοι της ΕΡΤ.

«Άρχισαν τα όργανα» στην Κριμαία-«Χοντραίνει το παιχνίδι»


Μετάφραση - Απόδοση - Σχόλιο Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Το Ανώτατο Συμβούλιο της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας απαίτησε αλλαγές στο σύνταγμα της  Κριμαίας και το κοινοβούλιο ετοιμάζεται  να πραγματοποιήσει έκκληση στη Ρωσία για βοήθεια και προστασία.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του κόμματος των Περιφερειών της Κριμαίας  , Vladimir Klychnikova , λόγω της  τρέχουσας πολιτικής κρίσης, διάφορες εθνικιστικές ομάδες  επιδιώκουν να «εξαλείψουν» το αυτόνομο καθεστώς της Κριμαίας και για αυτό  οι τοπικές αρχές πρέπει  και οφείλουν να επιδείξουν την απαραίτητη πολιτική βούληση για την προστασία των δικαιωμάτων και ελευθεριών των κατοίκων της, αναφέρει η μεγάλης κυκλοφορίας ρωσική εφημερίδα της Μόσχας  Vzgliad  .

«ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΟΣ» ή «ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΟΣ»



Τώρα τελευταία πολύς κόσμος ισχυρίζεται σε πολύ έντονο βαθμό ότι αυτή την στιγμή βρισκόμαστε σε έναν κόσμο που απαρτίζεται κυρίως από ανθρώπους «εν υπνώση». Οι άνθρωποι που ισχυρίζονται λοιπόν αυτό, αυτόματα αυτό-βαπτίζονται σαν οι «αφυπνισμένοι». Οι περισσότεροι από τους λεγόμενους «αφυπνισμένους», λόγω της αδρεναλίνης που προκλήθηκε μέσω της αποκάλυψης που διετελέστηκε εσωτερικά, αποκτούν δυστυχώς μοιραία συμπεριφορά έπαρσης όσο αναφορά τους υπολοίπους. Η διεκδίκηση της άριστα και αδιάσειστα πλέον τεκμηριωμένης αλήθειας, τους
οδηγεί και στην διεκδίκηση του αλάθητου και όποιος ισχυριστείι το αντίθετο είναι ταυτόχρονα ακόμα «κεκοιμισμένος».
Το φαινόμενο αυτό θυμίζει με το φαινόμενο του επέρμετρου ενθουσιασμού που προσφέρει το ίντερνετ σε έναν μεγάλο άνθρωπο και είναι παρόμοιο με το φαινόμενο των ηλικιωμένων κυρίως ανθρώπων που πηγαίνουν στο καζίνο και κάθονται για ώρες μπροστά σε έναν κουλοχέρι και κολλάνε ουσιαστικά από την παραίσθηση που παράγουν τα πολλά μπλιμπλίκια και ήχοι που βγάζει το μηχάνημα. Για κάποιους άλλους βέβαια ανθρώπους και κυρίως στους νεότερους, αλλά όχι κατά αποκλειστικότητα βέβαια (για να μην παρεξηγηθώ), το φαινόμενο του ενθουσιασμού που προσφέρει το ίντερνετ, των ήχων και των χρωμάτων μίας παιχνιδομηχανής ή την ύπαρξη π.χ. επίσης της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής θεωρείται ήδη δεδομένο και δέν κάνει εντύπωση.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα