Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Η ΕΥΑ ΠΟΥ ΕΥΛΟΓΑΕΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΣΜΟ ΔΥΟ ΑΔΑΜ


Άσχημη. Άκομψη. Ατημέλητη. Το κόβω, μην αραδιάσω κι άλλα που αρχίζουν με το στερητικό Άλφα, το αρνητικό.
Τίλντα Σουίντον.  Μεγάλη ηθοποιός. Τυπάρα. Και για μένα γυναικάρα. Κάτι μοντέλες και κάποιες σταρλετίστες που ψάχνονται να βγουν στον αφρό, με τις αισθησιακές καμπύλες και το βλέμμα γεμάτο υποσχέσεις, είναι για να πλένουν το αιδοίο της Τίλντας Σούιντον.
Κάτσανε στο πάνελ να μιλήσουν για την ταινία Grand Budapest οι πρωταγωνιστές της, οι παικταράδες του Χόλυγουντ Bill Murray, Edward Norton, Willem Dafoe, Jeff Goldblum και από κοντά η Σκωτσέζα Tilda Swinton. Τους πήρε το σκαλπ.
Κανένα σεξαπήλ. Αυτό το δείχνει στο κρεββάτι. Εκεί είναι το γήπεδό της, όχι μπροστά στην κάμερα. “Γιατί φαίνομαι τόσο γερασμένη; Μα, είμαι πολύ γριά...”

Οδηγός Για Έναν Μικρό "Οικογενειακό" Λαχανόκηπο - Εκδόθηκε το 1941 για την επιβίωση του ελληνικού λαού




Το χειμώνα του 1941 ο γεωπόνος Νικόλαος Βοσυνιώτης τµηµατάρχης στους ∆ηµοτικούς Κήπους της Αθήνας άρτι αφιχθείς από τις Βερσαλίες -όπου έχει διδαχθεί την γεωπονία- αποφασίζει να συγγράψει έναν εύχρηστο οδηγό που περιλαµβάνει οδηγίες για να φτιάξει ο κάθε πολίτης της Αθήνας, φθηνά και εύκολα, έναν µικρό «οικογενειακό» λαχανόκηπο για την επιβιώσή του.

Τί έκανα για να το αξίζω αυτό ;



- Τί έκανα για να το αξίζω αυτό;
Μερικές φορές αναρωτιόμαστε: τί έκανα για να το αξίζω αυτό;

Γιατί ο Θεός επέτρεψε να μου συμβεί αυτό;

Εδώ είναι η εξήγηση…
Μια κόρη λέει στη μητέρα της, πως όλα της πηγαίνουν στραβά.


Μπορεί να έγραψε χάλια στο διαγώνισμα των Μαθηματικών,
…Ο φίλος της να την άφησε… για την καλύτερη φίλη της.
Σε τέτοιες δύσκολες ώρες, μια καλή μητέρα ξέρει καλά τί χρειάζεται για να παρηγορήσει την κόρη της… Λέει : “Θα φτιάξω ένα υπέροχο κέικ!” , την αγκαλιάζει και πάνε στην κουζίνα, ενώ η κόρη κάνει προσπάθεια να χαμογελάσει.

Καθώς η μητέρα ετοιμάζει τα σκεύη και τα υλικά, η κόρη κάθεται απέναντί της στον πάγκο. Η μητέρα ρωτά,
“Γλυκιά μου, θα ήθελες ένα κομμάτι κέικ;”

Ιδού οι ασθένειες που προκαλεί ο χαρακτήρας μας


Οι αρχαίες επιστήμες της υγείας Ayurvedic δεν αποδεικνύουν μόνο την ύπαρξη των ψυχοσωματικών ασθενειών, αλλά και παρουσιάζουν έναν κατάλογο ειδικών ασθενειών που προκαλούνται από συγκεκριμένα γνωρίσματα του χαρακτήρα κάθε ανθρώπου.

Σύμφωνα με την επιστήμη της Αγιουβέρδα τα παρακάτω χαρακτηριστικά αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες ασθένειες:

ΕΥΤΥΧΙΑ... που να ειναι?

Είναι τόσα πράγματα μπροστά στα μάτια του κόσμου και όμως...    δεν τα βλέπει!

 Σαν τον υπνωτισμένο που του λένε "είσαι τυφλός", και αυτός χάνει υποκειμενικά το φως του!

Μπερδεμένος με τις επιθυμίες και τα προβλήματα του, νομίζει πως θα ξεφύγει αν γεννήσει κι άλλες επιθυμίες και προσπαθήσει να τις κάνει πραγματικότητα.

Ξεχνά όμως να ρωτήσει πρώτα.."είναι δικές μου οι επιθυμίες?πραγματικά ?
 μήπως άλλοι μου τις "εμφυτεύουν" ?   
Πρέπει να υπάρχει αυτοέλεγχος?
 πρέπει να τις υλοποιήσουμε όλες?
 τι θα με ωφελήσει κάθε μια από αυτές?
 με τι να πειραματιστώ?

 Όλοι έχουν μερικά  πρότυπα που έχουν συνδέσει λανθασμένα με την ευτυχία .

ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ Η ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΓΑΤΟΣ.


Πριν μερικές μέρες δικάστηκε μια περίεργη υπόθεση, με πρωταγωνιστές μια γιαγιά και έναν μεγάλο γάτο.  Ήταν δώδεκα τα μεσάνυχτα,  απόλυτη σιωπή επικρατούσε στην γειτονιά. Κάπου κάπου περνούσε κανένα αμάξι και χαλούσε για λίγο αυτή την σιωπή. Σε ένα στενό δρομάκι περπατούσε μια γιαγιά, προσπαθούσε να ανοίξει το βήμα της μα δεν μπορούσε γιατί πονούσε το πόδι της και κούτσαινε λιγάκι. Η γιαγιά κατευθύνθηκε προς τον κάδο των σκουπιδιών που ήταν εκεί κοντά. Έπρεπε να προλάβει γιατί σε λίγη ώρα θα ερχόταν το  απορριμματοφόρο να τον αδειάσει. Όταν έφτασε στον κάδο μπροστά, φανερά λαχανιασμένη έκανε να σκύψει να μαζέψει ότι  φαγώσιμο βρει. Μα για κακή της τύχη φανερώνεται μπροστά της ένας μεγάλος γάτος. Ήταν ένας μαυρόασπρος γάτος, τα μάτια του λαμπύριζαν στο σκοτάδι και το τρίχωμά του ήταν σηκωμένο, έτοιμος για καυγά.

Κλείστε το webcam στο κομπιούτερ σας!...

   Επιστρέφω σήμερα στο θέμα κινδύνων του διαδικτύου θυμίζοντάς σας το γνωστό «αίνιγμα» που χρησιμοποιούμε οι Έλληνες στα παιδικά μας χρόνια εδώ και πολλές γενιές και αναφέρεται, όπως γνωρίζουμε, στον ήλιο:

    «Κλειδώνω, αμπαρώνω μα τον κλέφτη βρίσκω μέσα…»

    καθώς σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία τα νέα κρούσματα «επιθέσεων από hackers» παίρνουν νέες μορφές πέρα από τις γνωστές υποκλοπής δεδομένων που μπορεί να αποφύγουμε με τη χρήση ενός από τα δυνατά συστήματα προστασίας που κυκλοφορούν στην αγορά.

    Ο νέος κίνδυνος αφορά στις γνωστές μας webcams, δηλαδή τις κάμερες με τις οποίες μέσα από τη χρήση του skype επικοινωνούμε δωρεάν με φίλους και φίλες ή συναδέλφους.

Η ΧΑΡΑ

(AGΝΙ ΥOGA SOCIETΥ, Πύρινος Κόσμος, Τομ. Π, παρ. 168.)
Η χαρά είναι το άρωμα του δισκοπότηρου, του λωτού.
Καθώς τα πέταλα του λωτού ανοίγουν, η χαρά ακτινοβολεί από τα πέταλα και χαρίζει σφρίγος στο φυσικό σώμα, μαγνητισμό στο λεπτοφυές σώμα και γαλήνη στο νοητικό σώμα.
Ο λωτός είναι η μόνιμη πηγή χαράς.
Καθώς ξεδιπλώνεται, η χαρά αυξάνει.
Η χαρά δεν καθορίζεται από τις εξωτερικές περιστάσεις.
Είναι σαν ένας φάρος που τα θεμέλιά του στηρίζονται πάνω σε αιώνιους βράχους.
Η ευτυχία είναι ένα αποτέλεσμα εξωτερικών συνθηκών.

7 τρόποι για να βρεις την ευτυχία!Απόκτησέ την

7 τρόποι για να βρεις την ευτυχία!Απόκτησέ την


Τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο ανάμεσα σ' εσένα και την ευτυχία σου, αρκεί να αλλάξεις κάποιες συνήθειες που σε κρατούν μακριά από αυτήν.

Από την Ευτυχία Φράγκου

Υπάρχουν επιλογές που κάνουμε όλοι μας κάθε μέρα, οι οποίες έχουν αντίκτυπο στον τρόπο που αισθανόμαστε, τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά. Και σε μια εποχή απόλυτης οικονομικής κρίσης και εξαθλίωσης, σε ένα διάστημα που δοκιμάζονται οι ανθρώπινες σχέσεις και οι κοινωνικές αντοχές, η ερώτηση παραμένει μία: Τι χρειάζεται για να είναι κάποιος ευτυχισμένος;

Καλύτερη δουλειά; Διαφορετικό σύντροφο; Περισσότερα χρήματα; Τίποτα από αυτά, υποστηρίζουν ομόφωνα οι ειδικοί. Γιατί το να είσαι ευτυχισμένος δε σημαίνει ότι όλα πρέπει να είναι τέλεια. Σημαίνει απλώς ότι αποφάσισες να δεις πέρα από τις ατέλειες. Σου αξίζει, μας αξίζει να είμαστε ευτυχισμένοι. Άλλωστε, ο Αριστοτέλης τα συμπύκνωσε όλα σε μία φράση: «Η ευτυχία μας εξαρτάται από εμάς».

Η γυναικεία μνήμη υπερτερεί της ανδρικής είναι γένους θηλυκού!!!

1
Για τις γυναίκες, αυτή είναι μια αξέχαστη είδηση. Αν όμως είστε άνδρας, πιθανώς θα θελήσετε να ξεχάσετε τη νεώτερη ετυμηγορία για τη… μάχη των δύο φύλων. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η γυναικεία μνήμη είναι πιο δυνατή από την ανδρική. Είναι επίσης πιθανότερο να βελτιωθεί με το πέρασμα του χρόνου, ενώ η ανδρική φθίνει.

Τα 10 βήματα για να αγαπήσεις το σώμα σου

Τα 10 βήματα για να αγαπήσεις το σώμα σου


Είτε έχεις κατακτήσει το σώμα που επιθυμείς, είτε είσαι στην προσπάθεια για να απολαύσεις το κορμί που πάντα ονειρευόσουν, οφείλεις στον εαυτό σου, να αγαπήσεις το σώμα. Γιατί για να το αλλάξεις και να το βελτιώσεις πρέπει πρώτα να το αγαπήσεις όπως είναι...

Από την Ευτυχία Φράγκου

Οι Έλληνες, ειδικά οι παντρεμένοι, επιδίδονται στο cyber sex


Οκτώ στους 10 άνδρες και 7 στις δέκα γυναίκες επισκέπτονται διαδικτυακούς χώρους με σεξουαλικό περιεχόμενο, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι περισσότεροι από έξι στους δέκα παραδέχονται πως χρησιμοποιούν το Internet για να κάνουν ερωτικές γνωριμίες, χωρίς να τους ενδιαφέρει η προοπτική μιας σταθερής σχέσης.

Τα δεδομένα αυτά προκύπτουν από πρόσφατη έρευνα της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας στην οποία συμμετείχαν συνολικά 1.600 άτομα (800 άνδρες και 800 γυναίκες) ηλικίας από 18 έως 65 ετών.

Γιατί το ντεκολτέ τρελαίνει τους άνδρες;


Νέα θεωρία προσπαθεί να δώσει εξελικτική εξήγηση στο... αιώνιο πάθος!

Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει να εξηγήσουν γιατί οι άνδρες απλά τρελαίνονται στη θέα ενός καλοσχηματισμένου ντεκολτέ. O καθηγητής ψυχιατρικήςΛάρι Γιάνγκ από το Πανεπιστήμιο του Έμορι, στις ΗΠΑ, ισχυρίζεται τώρα ότι βρήκε μια «λογική» εξήγηση.

Εξελικτική η αιτία της έλξης

Γιατί οι γυναίκες έχουν λιγότερους οργασμούς από τους άνδρες;


Μη φοβάσαι να μοιράζεσαι μαζί του τι σου αρέσει και τι δε σου αρέσει στο σεξ...
Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους. Σύμφωνα με το δρα Κέβαν Γουάιλι, ειδικό Σεξουαλικής Υγείας στη Μεγάλη Βρετανία, οι γυναίκες:

Τρως αλλαντικά; Τότε χρειάζεσαι επιπλέον βιταμίνες για να τα… αντέξεις



Περισσότερες από 3.000 χημικές ουσίες ωραιοποιούν τις τροφές που βρίσκουμε στα ράφια (και τα ψυγεία) των σούπερ μάρκετ. Χρησιμοποιούνται για να συντηρήσουν, να αρωματίσουν, να χρωματίσουν και να βελτιώσουν τη γεύση και την υφή τροφίμων, που δύσκολα θα μας φαίνονταν ελκυστικά, αν δεν περιείχαν όλα αυτά τα εξωραϊστικά πρόσθετα. Σύμφωνα με τον ομότιμο καθηγητή Χημείας στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης Γεώργιο Μανουσάκη, ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι νιτροζαμίνες, ουσίες που σχηματίζονται μέσα στα αλλαντικά μετά την πρόσθεση νιτρωδών – χημικών που δίνουν ένα ωραίο, προκλητικό κόκκινο χρώμα στα επεξεργασμένα κρέατα. Όμως οι νιτροζαμίνες είναι τοξικές ουσίες, επομένως, για να εξουδετερωθούν, δημιουργούνται πρόσθετες ανάγκες σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες C και E.

Γιατί το αβοκάντο σερβίρεται με το κουκούτσι του;



Το περίεργο, ωοειδές κουκούτσι του αβοκάντο δεν είναι για πέταμα. Όταν έρθει η ώρα να κόψεις σε κομμάτια το πρασινοκίτρινο αφροδισιακό φρούτο, θα σου χρησιμεύσει για να το βάλεις στο κέντρο του πιάτου όπου θα το σερβίρεις. Όχι για διακοσμητικούς λόγους, αλλά γιατί αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να μη μαυρίσει (οξειδωθεί) η ευαίσθητη, βουτυρώδης σάρκα του καρπού. Άλλωστε έτσι το απολαμβάνουν και στην πατρίδα του, τη Λατινική Αμερική: κομμένο σε μικρές φέτες με λίγο αλάτι και πιπέρι, παραταγμένες γύρω από το κουκούτσι.

Raja Star ή Βασιλιάς Αστέρας

sun

Ολόκληρο το σύστημά μας, μετατοπίζει ανεπαίσθητα τηv θέση του μέσα στο διάστημα. Η σχετική απόσταση ανάμεσα στους πλανήτες διατηρείται πάντοτε ίδια και επηρεάζεται από τηv μετατόπιση όλου του συστήματος∙ και η απόσταση ανάμεσα στο τελευταίο και στα άστρα και τους άλλους ήλιους είναι τόσο δυσανάλογη για να παράγει και την πιο ελάχιστα αντιληπτή αλλαγή για τους αιώνες και τις χιλιετηρίδες που έρχονται, που κανένας αστρονόμος δεν θα την αντιληφθεί τηλεσκοπικά, μέχρις ότου ο Δίας και ορισμένοι άλλοι πλανήτες – των οποίων τα μικρά φωτεινά σημεία κρύβονται τώρα από το βλέμμα μας, εκατομμύρια εκατομμυρίων άστρα (γύρω στις 5000 ή 6000) – έξαφνα μας επιτρέψουν να ρίξουμε μια κλεφτή ματιά σε ορισμένους Ήλιους-Βασιλείς (Raja-Suns) οι οποίοι τώρα κρύβονται.
Ένας τέτοιος βασιλιάς-αστέρας βρίσκεται πίσω ακριβώς από τον Δία, τον οποίο κανείς θνητός φυσικός οφθαλμός δεν έχει δει ποτέ στηv διάρκεια αυτού του Γύρου μας. Εάν μπορούσε να γίνει αντιληπτός, θα εμφανιζόταν μέσω του πιο ισχυρού τηλεσκοπίου που διαθέτουμε, με ενισχυμένη τηv διάμετρό του 10.000 φορές∙ ωστόσο όμως θα εξακολουθούσε να φαίνεται σαν ένα χωρίς διαστάσεις σημείο το οποίο ρίχτηκε στηv σκιά της φωτεινότητας ενός οποιουδήποτε πλανήτη. Παρόλα αυτά, ο κόσμος αυτός είναι χιλιάδες φορές μεγαλύτερος απ’ ότι ο Δίας. Η βίαιη αναστάτωση της ατμόσφαιρας του, ακόμη και οι κόκκινες κηλίδες του που τόσο παραξενεύουν την επιστήμη τελευταία, οφείλεται:

Γιατί διαλογισμός με σπερματική σκέψη;

ATT0000332«Ο νους είναι ο καλύτερος φίλος για εκείνον που τον ελέγχει – αλλά για όποιον αποτυγχάνει να τον ελέγξει γίνεται ο χειρότερος εχθρός.»
Μπαγκαβάτ Γκιτά, στ.6
Στηv μετώπη του ιερού του υπερβόρειου Απόλλωνα, στους Δελφούς, ήταν γραμμένο το ρητό «Γνώθι σεαυτόν». Το επίγραμμα αυτό αντιπροσώπευε την κεντρική ιδέα της Απολλώνειας διδασκαλίας, ιδέα που χάραξε εκείνη την εποχή, την ατραπό της Αυτογνωσίας. Χαρακτηριστικά της αυτογνωσίας ήταν ανέκαθεν η ευφυϊα, η σοφία, η αγαθότητα, αρετές που θεωρούνται θεία μοντέλα.
Αυτογνωσία είναι η γνώση του εαυτού. Είναι η διαδικασία κατά την οποία ο άνθρωπος εκπαιδεύεται να παρατηρεί τηv συμπεριφορά του, και να την συγκρίνει με το πνευματικό του αρχέτυπο, με στόχο να την προσαρμόζει προς αυτό. Το κύριο εργαλείο της αυτοπαρατήρησης και της σύγκρισης είναι ο νους. Αυτός είναι ο κρίκος που συνδέει το προσωπικό εγώ (κατώτερο) με την πνευματική του ατομικότητα. Η τεχνική αυτή λέγεται διαλογισμός.

ΞΕΓΕΛΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ

aristeros_kapitalismos_jpg

Πέρασαν σχεδόν 2 χρόνια από τις προηγούμενες εκλογές. Τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ ναι μεν έγινε για πρώτη φορά αξιωματική αντιπολίτευση, ταυτόχρονα όμως στα μάτια κάποιων φάνταζε ως η ελπίδα και η εναλλακτική. Από τότε κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι των προσδοκιών, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δια του προέδρου του κάνει τα πάντα για να φαίνεται κόμμα “νοικοκυραίων”. 
Επισκέψεις στο ίδρυμα Καραμανλή για να γίνει άνοιγμα και στους πιο συντηρητικούς νεοδημοκράτες, αλλαγή ρητορικής και διγλωσσία για το πως θα αντιμετωπιστεί το Μνημόνιο σε περίπτωση που βγουν κυβέρνηση, δηλώσεις υποταγής στην Εκκλησία, ενώ εσχάτως κάποιος Καρυπίδης, υποψήφιος για τις δημοτικές εκλογές εκδηλώνει τα ρατσιστικά του, φιλοακροδεξιά συναισθήματα. Φυσικά δεν πείθονται παρά μόνο οι αφελείς, ότι επιλέχθηκε “τυχαία” ο εν λόγω “κύριος”. Είναι αστείο να μην ξέρει ένα κόμμα με στοιχειώδη οργάνωση που θέλει να κυβερνήσει μάλιστα, ποιους επιλέγει. 

Ο Οπλίτης δρόμος (οπλιτοδρομία)

Στη μνήμη του Paul Allen , ενός λάτρη της Ελλάδας και νικητή του πρώτου σύγχρονου αγώνα βαρέων οπλιτοδρόμων .
ΙΟΥΛΙΟΣ ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ – ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟΝ (βιβλίο 3ο) “…οπλίτης δρόμος, καί ο τόν οπλίτην δίαυλον θέων, καί οπλιτοδρόμος…”
Ο οπλίτης δρόμος ή οπλιτοδρομία είναι αγώνας ταχύτητος με αθλητές που φέρουν αμυντική πανοπλία, δηλαδή ασπίδα περασμένη στον αριστερό βραχίονα, κράνος στο κεφάλι και περικνημίδες στα πόδια. Η απόσταση ήταν 2 ή 4 στάδια αλλά τελικά επεκράτησε η απόσταση 2 σταδίων (384,54 μέτρα). Από τα μέσα του 5ου αι. Π.Χ. οι αθλητές έτρεχαν φέροντας ασπίδα κράνος και περικνημίδες.
Στατήρας του 480 π.Χ, από της Γέλα της Σικελιας με παράσταη οπλιτοδρόμου. Αρχ. Μ
Στατήρας του 480 π.Χ, από της Γέλα της Σικελιας με παράσταη οπλιτοδρόμου. Αρχ. Μουσείο Βερολίνου
Η αρχή του του επίπονου και θεαματικού αυτού αγωνίσματος ανάγεται στη σφαίρα του μύθου. Λέγεται ότι ο πρώτος τέτοιος αγώνας έγινε στους Δελφούς όταν ο Απόλλων σκότωσε τον Πύθωνα. Μετά από αυτό πήγε στην Κρήτη όπου η Χρυσοθέμις τον καθάρισε από το μίασμα της δρακοφονίας και μετά πήγε στα Τέμπη. Από εκεί έφερε το φυτό δάφνη στους Δελφούς και αφού διοργάνωσε τον Πυθικό αγώνα , έστεψε τους αθλητές με αυτό . Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο μύθο στον πρώτο αυτό αγώνα αγωνίστηκαν και νίκησαν : ο Κάστωρ στο Στάδιο, ο Πολυδεύκης στην Πυγμαχία, ο Κάλαϊς στον Δόλιχο, ο Ζήτης στον Οπλίτη δρόμο, ο Πηλέας στον Δίσκο , ο Τελαμώνας στην Πάλη και ο Ηρακλής στο Παγκράτιο. Ο μύθος μαρτυρά την αρχαιότητα του αγωνίσματος και πιθανολογεί ότι καθιερώθηκε σαν επίσημο άθλημα στα Πύθια

Τελικά είσαστε αχάριστοι, έτσι;;;

lysh-yparxei-alla-den-thn-theloyn-oi-daneistes
Δεν μπορώ ειλικρινά να καταλάβω κάποιους από σας που όλο γκρινιάζουαν για τν κρίση! Εμένα πάντως σε μερικά θέματα  την κρίση την .. “πάω ” πολύ!  Τι να σας  πω! Ξετρελλαίνομαι! Για παράδειγμα τρελλαίνομαι που :
- Όταν λέω για αύξηση στο αφεντικό μου δε με αγριοκοιτάζει αλλά λιώνει στα γέλια. ( άσε που  στα πλαίσια της λιτότητας   έδιωξε και δυο τρεις που δε μου άρεσε η μούρη τους..! )
-Μου αρέσει που διάφοροι  φίλοι έφυγαν στο εξωτερικό τώρα στο παρα πέντε της σύνταξης για κάτι καλύτερο. Θα έχω extra προορισμούς διακοπών στο εξωτερικό. (Ελπίζω πως όλο και κάποιο δωράκι θα μου φέρνουν  όποτε έρχονται – τι στο καλό!)

Aυτά είναι τα 19 ζώα που σκοτώνουν τους περισσότερους ανθρώπους κάθε χρόνο. Το νούμερο 1 σοκάρει !


Στη λίστα που θα δείτε παρουσιάζονται τα ζώα που σκοτώνουν τους περισσότερους ανθρώπους ετησίως. 

Κάποια από αυτά θα σας εκπλήξουν, καθώς τα θεωρούμε σχετικά ακίνδυνα , ενώ κάποια άλλα που φοβόμαστε πολύ δεν υπάρχουν καν στη λίστα... όπως για παράδειγμα οι καρχαρίες!
Πάμε να τα δούμε...

Κλεοπάτρα Ζ’ Φιλοπάτωρ – Η Ελληνίδα Φαραώ της Αιγύπτου (69 π.Χ.- 30 π.Χ.)

Η Κλεοπάτρα (Ιανουάριος 69 π.Χ. – 12 Αυγούστου, 30 π.Χ.) ήταν η τελευταία βασίλισσα της ελληνιστικής Αρχαίας Αιγύπτου, προτού αυτή αποτελέσει πλέον κομμάτι της πανίσχυρης Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Η βασιλεία της σηματοδοτεί το τέλος της ελληνιστικής και την αρχή της ρωμαϊκής περιόδου στην ανατολική Μεσόγειο. 

Ο μύθος της επιβίωσε ως τις μέρες μας μέσα από πάρα πολλές δραματοποιήσεις της ιστορίας της, συμπεριλαμβανομένου του έργου «Αντώνιος και Κλεοπάτρα» από τον Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και πολλών σύγχρονων κινηματογραφικών ταινιών. 

Αν και ικανή και δαιμόνια μονάρχης, έμεινε διάσημη κυρίως γιατί κατάφερε να γοητεύσει δυο από τους ισχυρότερους άνδρες της εποχής της, τον Γάιο Ιούλιο Καίσαρα και τον Μάρκο Αντώνιο, αλλά και για το τραγικό της τέλος.

 Χάρη στη φιλοδοξία και την προσωπική της γοητεία επηρέασε καθοριστικά τη ρωμαϊκή πολιτική σε μια αποφασιστική περίοδο και κατέληξε να αντιπροσωπεύει, όσο καμιά άλλη γυναίκα στην αρχαιότητα, το πρότυπο της ρομαντικής μοιραίας γυναίκας.

CERN for kids: Ο LHC όπως τον βλέπουν τα παιδιά!


Στα πλαίσια του project Παίζοντας με τα Πρωτόνια τα παιδιά της Σχολής Χιλλ έφτιαξαν την παραπάνω μακέτα του LCH του CERN.
Ανάβοντας τον διακόπτη οι δέσμες των led ανάβουν και η αναπαράσταση της σύγκρουσης των πρωτονίων στον μεγάλο αδρονικό επιταχυντή του CERNγίνεται πραγματικότητα για τα παιδιά.
Το πρόγραμμα γίνεται από τα παιδιά της Στ' Δημοτικού το σχολικό έτος 2013-2014.

Η ζωή μας μια βόλτα…

thehague_1_069
Το τραμ της γραμμής αγκομαχά σ έναν απ τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης.
Τρεμοπαίζουν τα τζάμια τόσο που νομίζεις πως θα σπάσουν.Θα σπάσουν και θα μπουν στα δυο σου μάτια που βλέπουν τον έξω κόσμο.Σε κάθε στάση κόσμος μπαίνει.Κάνεις δε κατεβαίνει.Είναι σαν μια διαδρομή χωρίς επιστροφή.
”Ελάτε όλοι στο Τρενάκι του τρόμου,επιβιβαστείτε όσο προλαβαίνετε,δε θα το μετανιώσετε”.
Η βόλτα του τρόμου ξεκινά και με το που ακούς το τσιριχτό χτύπημα του εισιτηρίου αντιλαμβάνεσαι πως ο τρόμος δεν είναι απ αυτούς που σε διασκεδάζουν στα Τσίρκα.Είναι πραγματικός.
Ο οδηγός τρέχει,βάζει βιαστικά τις ταχύτητες,πατά με βία τα κουμπιά,στρίβει απρόσεκτα το τιμόνι. Τόση βιασύνη μαζεμένη σε δυο ροζιασμένα χέρια.Σου κλέβει τις στιγμές απ τις σκέψεις σου.Σου κλέβει καμιά φορά και τις ίδιες τις σκέψεις.Άλλοι όρθιοι,άλλοι καθιστοί.

Μηχανισμός και παράγοντες που συμβάλλουν στις μεταστάσεις του καρκίνου; Πνευμονικές, ηπατικές, οστικές, εγκεφαλικές μεταστάσεις.


του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.
Η μετάσταση αρχίζει όταν κύτταρα από τον αρχικό όγκο φτάσουν μέσω του αίματος ή του λεμφικού συστήματος στα οστά, όπου αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται. Οι μεταστάσεις πραγματοποιούνται με δύο τρόπους: τα καρκινικά κύτταρα αποσπώνται από τους συμπαγείς όγκους είτε διώχνοντας μακριά τα διπλανά τους κύτταρα είτε δημιουργώντας «διαδρόμους» μέσα από τους οποίους μεταφέρονται από το ένα σημείο του οργανισμού στο άλλο.

Οι μεταστατικοί όγκοι είναι εξίσου περίπλοκοι και σύνθετοι στη λειτουργία τους με τους πρωτοπαθείς. Δυστυχώς, πολλές μορφές μεταστατικών όγκων αναπτύσσονται δίχως ιδιαίτερα συμπτώματα και ανακαλύπτονται τυχαία μέσω ακτινογραφιών ή άλλων εξετάσεων. Άλλες μορφές μεταστατικών όγκων εμφανίζουν συμπτώματα, σε φύση και ένταση που καθορίζονται από τη θέση, το μέγεθος και το είδος τους.

Φτιάξτε αντιμικροβιακό σπρέι


Γιατί να ψάχνουμε στην αγορά για αντιμικροβιακά προϊόντα, όταν αυτά μπορούμε να τα φτιάξουμε μόνοι μας; Πιο συγκεκριμένα, εδώ μιλάμε για ένα σπρέι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν αποσμητικό!

Πως να αφαιρέσετε τα σπυράκια γρήγορα!


Πως να αφαιρέσετε τα σπυράκια από το πρόσωπο και το σώμα, γρήγορα! Οι πρώτες ύλες που μπορείτε να βρείτε συχνά στο εσωτερικό της κουζίνας σας, μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικές με τα προϊόντα του  φαρμακείου.


SOS σπιτικές λύσεις για τα σπυράκια
Τα σπιτικά scrub που ακολουθούν παρακάτω, είναι πολύ ισχυρά. Για να διατηρηθεί η φυσική ισορροπία της επιδερμίδας σας, χρησιμοποιήστε τα μόνο μέχρι δύο φορές την εβδομάδα.

Για να είστε σίγουροι ότι δεν έχετε αλλεργία σε κάποιο συστατικό, δοκιμάστε το scrub σε ένα κρυφό σημείο του δέρματος σας για 15 λεπτά.

Αυτά είναι τα κορυφαία 4 SOS συστατικά για την αφαίρεση των σπυριών

Αρχαία Αίγυπτος: Οι εργάτες των πυραμίδων

Τάφοι των εργατών στις Πυραμίδες της αρχαίας Αιγύπτου


Φεβρουάριος 10, 2014.

Μέχρι πρότινος πολλοί θεωρούσαν  ότι οι γιγάντιες πυραμίδες της αρχαίας Αιγύπτου είχαν κατασκευασθεί από εγχώριους ή αλλοδαπούς σκλάβους των Φαραώ.


Νέα δεδομένα, αυτής της  μακράς περιόδου των πυραμίδων, που ήρθαν στο φως τα τελευταία χρόνια αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι που εργάστηκαν στην κατασκευή  τους ήταν εργάτες, χιλιάδες εργάτες, οι οποίοι είχαν προσληφθεί για το έργο.

Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι, το 2012,  ανακάλυψαν ομαδικές ταφές εργαζομένων που εργάστηκαν για τη κατασκευή της μεγαλύτερης και πιο γνωστής σωζόμενης Πυραμίδας του Χέοπα, σύμφωνα με τον τότε υπουργό πολιτισμού Φαρούκ Χόσνι.

Ο ρομποτοπίθηκος του Διαστήματος (βίντεο)

6eb7bd7757Η πιο συγκλονιστική στιγμή ήταν όταν ο ρομποτοπίθηκος σηκώθηκε στα δύο του πόδια και προσπάθησε να κάνει τα πρώτα του βήματα», αφηγείται στο «Κ» ο κ. Ντάνιελ Κιν, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του γερμανικού Κέντρου Έρευνας Τεχνητής Νοημοσύνης και του Πανεπιστημίου Βρέμης, η οποία δημιούργησε ένα καταπληκτικό ρομποτικό κατασκεύασμα που προορίζεται να εξερευνήσει το Διάστημα. Tο iStruct, χαϊδευτικά «Τσάρλι», είναι ένα ρομπότ βάρους 18 κιλών με τη μορφή αλλά και τις «ιδιότητες» του πιθήκου (κινείται, περπατάει και κουνάει τα χέρια του όπως το συγκεκριμένο θηλαστικό), που μπορεί να μεταδίδει πληροφορίες χρησιμοποιώντας ειδικούς αισθητήρες.
Αρχικώς μπουσουλούσε στα τέσσερα. Και μπορεί ο άνθρωπος να χρειάστηκε εκατομμύρια χρόνια για να σταθεί στα δύο πόδια, ο ρομποτοπίθηκος όμως το κατάφερε μέσα σε μόλις έξι μήνες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα