Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Η Ιστορία του Αγίου Βαλεντίνου


san_valentin_historia
Πολλοί πιστεύουν ότι η ημέρα αυτή γιορτάζεται για καθαρά επικερδείς λόγους και πως δεν έχει καμία ιστορική βάση. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν διάφορες θεωρίες για την ιστορία γύρω από την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και οι επικρατέστερες χρονολογούνται από την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Μία εξ αυτών αναφέρει πως ο Άγιος Βαλεντίνος ήταν ένας Ρωμαίος πολίτης με αυτό το όνομα, (ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές όνομα αφού σήμαινε ανδρεία και θάρρος) ο οποίος βοηθούσε διάφορους Χριστιανούς να ξεφύγουν από τους ρωμαϊκές φυλακές και μαρτύρησε επειδή αρνήθηκε να αποκηρύξει τη χριστιανική του πίστη στις 14 Φεβρουαρίου του 269 μ.Χ.
Ο δεύτερος πιο διαδεδομένος θρύλος μας αφηγείται πως ο Άγιος Βαλεντίνος υπηρέτησε ως ιερέας κατά τη διάρκεια της βασιλείας του αυτοκράτορα Κλαύδιου III, όταν αυτός διέταξε να απαγορευθούν οι γάμοι ώστε όλοι οι νεαροί άνδρες να γίνονται στρατιώτες χωρίς τον περισπασμό της οικογένειας. Ο ιερέας τότε θεώρησε το διάταγμα άδικο και έκανε μυστικά γάμους σε παράνομα ζευγάρια. Σύντομα έγινε δημοφιλείς και γνωστός ως προστάτης των ερωτευμένων. Κάποια στιγμή ο αυτοκράτορας έμαθε για την δράση του και τον φυλάκισε για περιφρόνηση προς τις διαταγές του. Λίγο καιρό αργότερα αποφάσισε να του δώσει χάρη αλλά ο Άγιος Βαλεντίνος προσπάθησε να τον μυήσει στον Χριστιανισμό και ο αυτοκράτορας τον καταδίκασε σε θάνατο δια λιθοβολισμού. Ωστόσο επέζησε από τον λιθοβολισμό κι έτσι τον αποκεφάλισαν έξω από την πύλη της Flaminia στις 14 Φεβρουαρίου του 269 μ.Χ.

Ο πιο επικίνδυνος, για τη ζωή, πεζόδρομος του πλανήτη βρίσκεται στη Ρόδο!!! (Φωτογραφίες + Βίντεο)


Αυτή είναι η εικόνα της Ρόδου του 2014!!!


Κι όμως είναι αλήθεια...Ποιος θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι το κάποτε Στολίδι του Αιγαίου θα έφτανε σε τέτοια  κατάντια;


Στις διάφορες εκθέσεις του εξωτερικού, που οι τοπικοί άρχοντες λαμβάνουν μέρος, ας δείξουν και αυτές τις φωτογραφίες για να κάνουν γνωστό σε όλη την υφήλιο το υψηλό πολιτιστικό επίπεδο του νησιού και συνάμα το θεόρατο επίπεδο παροχής υπηρεσιών που απολαμβάνουν οι πολίτες.


ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΓΙΟΝ ΕΠΙΑΣΕ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ ΤΟ ΣΠΡΕΥ



Ένας θείος μου έλεγε συνέχεια στον ξάδελφό μου “Πρόσεχε...”. Δεν έφευγε ο γιος του από το σπίτι αν δεν του ζητούσε να προσέχει... Αν ποτέ τον θυμάμαι τον μπάρμπα είναι γι' αυτή την κουβέντα του. Παιδί μου, πρόσεχε αυτο, πρόσεχε εκείνο.
Αμάν πια, ρε μπαμπά, κάποια στιγμή ξεσπάει το ξαδελφάκι. Όλο πρόσεχε και πρόσεχε,βαρέθηκα να σ' ακούω, όλο το μυαλό σου το 'χεις στο κακό. Και εκεί πάνω στην κόντραπατέρα και γιου άκουσα τη σοφή κουβέντα του γέρου: “Βεβαίως το μυαλό μου το 'χω μόνιμα στο κακό, δεν φοβάμαι το καλό, μόνο για το κακό τρέμω...”.
Έτσι είναι. Πήγαινε στο ΚΑΤ, για παράδειγμα. Οι εννέα στους δέκα σπάσανε χέρια, πόδια, πλάτες, μέσες, τσακιστήκανε από απροσεξία. Από δικό τους λάθος.

Τα πατατάκια χειρότερα από τα αναψυκτικά


Οι πατάτες παχαίνουν περισσότερο από τα αναψυκτικά: Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, με επικεφαλής τον καθηγητή Διαιτητικής και Επιδημιολογίας Φρανκ Χου, μελέτησαν το ζήτημα της αύξησης του βάρους σε διάστημα 20 ετών, σε περισσότερους από 120.000 ανθρώπους και συμπέραναν ότι η καθημερινή κατανάλωση πατάτας σε οποιαδήποτε μορφή, αλλά κυρίως ως γανητή ή «τσιπς» (πατατάκια), μπορεί να αυξήσει σημαντικά το σωματικό βάρος σε βάθος χρόνου. Σε σχέση με τα αναψυκτικά, τα γλυκά και τα παγωτά, οι πατάτες και τα πατατάκια είναι ακόμα πιο «ένοχοι» για τα παραπανίσια κιλά, βρήκαν οι ερευνητές. Από την άλλη πλευρά, η βασική διαπίστωση είναι ότι όσοι τρώνε πολλά λαχανικά, φρούτα και πλήρη δημητριακά, παχαίνουν λιγότερο διαχρονικά.

Αγαπώ αυτόν που ...

Ο Ζαρατούστρα, όμως, κοίταξε το πλήθος και θαύμασε. Μετά μίλησε έτσι: Ο άνθρωπος είναι ένα σκοινί τεντωμένο ανάμεσα στο ζώο και τον Υπεράνθρωπο- ένα σκοινί πάνω από την άβυσσο. Ένα επικίνδυνο πέρασμα, ένα επικίνδυνο ταξίδεμα, μια επικίνδυνη ματιά προς τα πίσω, ένα επικίνδυνο τρεμούλιασμα και σταμάτημα. Το σπουδαίο στον άνθρωπο είναι οτι είναι μια γέφυρα και όχι ένας στόχος: το αξιαγάπητο στον άνθρωπο είναι ότι είναι υπερβατής και καταβάτης. Αγαπώ αυτούς που δεν ξέρουν να ζουν παρά μόνο σαν καταβάτες, επειδή είναι οι υπερβάτες.

Αγαπώ τους μεγάλους καταφρονητές, επειδή είναι οι μεγάλοι λάτρες, και βέλη που λαχταρούν την άλλη ακτή. Αγαπώ εκείνους που δεν ψάχνουν πρώτα ένα λόγο πέρα από τ' αστέρια για να κατεβούνε και να θυσιαστούνε, αλλά θυσιάζουν τον εαυτό τους στη γη, ώστε η γη του Υπεράνθρωπου στη συνέχεια να έρθει. Αγαπώ αυτόν που ζει για να μαθαίνει, και αναζητεί να μαθαίνει ώστε ο Υπεράνθρωπος στη συνέχεια να ζήσει. Έτσι αναζητεί τη δική του κατάβαση.

Αγαπώ αυτόν που μοχθεί και εφευρίσκει, ώστε να χτίσει το σπίτι για τον Υπεράνθρωπο, και να προετοιμάσει γι' αυτόν γη, ζώα, και φυτά: γιατί έτσι αναζητεί τη δική του κατάβαση. Αγαπώ αυτόν που αγαπάει την αρετή του: γιατί η αρετή είναι η βούληση προς κατάβαση, και ένα βέλος λαχτάρας. Αγαπώ αυτόν που δεν κρατάει μερίδιο πνεύματος για τον εαυτό του, αλλά θέλει να είναι πλήρως το πνεύμα της αρετής του: έτσι περπατάει σαν πνεύμα πάνω απ' τη γέφυρα.

Έκρυθμη κατάσταση έξω από τα γραφεία της ΔΕΥΑΡ απόψε. Αστυνομικοί σε πλήρη ετοιμότητα.

Βίντεο: Από την έκρυθμη κατάσταση έξω από τα γραφεία της ΔΕΥΑΡ απόψε. Αστυνομικοί σε πλήρη ετοιμότητα.

Ισχυρή δύναμη της ειδικής μονάδας της Αστυνομίας της περιοχής μας βρίσκεται στις εισόδους του κτιριακού συγκροτήματος της ΔΕΥΑΡ αυτή την ώρα.

Πριν από μισή περίπου ώρα, αιφνιδιαστικά ο Δήμαρχος Ρόδου ως πρόεδρος της εταιρίας, συγκάλεσε εκ νέου το διοικητικό συμβούλιο για να παρθούν κρίσιμες αποφάσεις σε σχέση με τους 57 εργαζόμενους.

Η κατάσταση είναι έκρυθμη πάντως καθώς έξω από το κτίριο άρχισαν να καταφθάνουν ήδη οι πρώτοι εργαζόμενοι, οι οποίοι ζητούν να παρίστανται στην κρίσιμη αυτή συνεδρίαση που αφορά τους ίδιους και το εργασιακό τους μέλλον. 

Οι άντρες θαύμαζαν τα κορίτσια στη βιτρίνα, ώσπου είδαν γιατί χόρευαν





Άμστερνταμ. Γνωστό για τα πορνεία με τις βιτρίνες.
Τα όμορφα κορίτσια εμφανίστηκαν στη βιτρίνα και άρχισαν να χορεύουν.
Τράβηξαν την προσοχή, το θαυμασμό και ίσως και την "όρεξη" των περαστικών ανδρών, μια και οι άνδρες είναι οι πελάτες των κόκκινων φαναριών. 
Χαμόγελα, σφυρίγματα, πονηρά βλέμματα μόλις τέλειωσαν το χορό οι κοπέλες.
Πάγωσαν αμέσως όμως, όταν διάβασαν σε προβολή τα εξής λόγια:

H υγρασία σύμμαχος του εγκεφαλικού


Τα περιστατικά αυξάνονται το χειμώνα

Το πολύ κρύο, η μεγάλη υγρασία και οι απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας μέσα στη μέρα αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Όσο το θερμόμετρο ανεβαίνει και η υγρασία πέφτει, τόσο μειώνεται ο κίνδυνος ενός εγκεφαλικού, με αποτέλεσμα τα εγκεφαλικά να είναι συχνότερα το χειμώνα και αραιότερα το καλοκαίρι.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων Γιέιλ, Χάρβαρντ και Ντιουκ, με επικεφαλής την Τζούντιθ Λίχτμαν, παρουσίασαν τα ευρήματά τους σε διεθνές συνέδριο για τα εγκεφαλικά, που διοργάνωσε η Αμερικανική Καρδιολογική Ένωση στην Καλιφόρνια. 

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μελέτη που έχει γίνει μέχρι σήμερα για τη σχέση καιρού - εγκεφαλικών και η οποία βασίστηκε στη συσχέτιση μετεωρολογικών δεδομένων με τα αρχεία νοσοκομείων που αφορούσαν τις εισαγωγές 134.500 ασθενών για ισχαιμικό εγκεφαλικό κατά την περίοδο 2009-2010.

Τι δείχνουν τα τρομερά στοιχεία που έστειλαν δορυφόροι της NASA και ανησυχούν τις μυστικές υπηρεσίες του κόσμου


Μία νέα σειρά από πολύ ανησυχητικά στοιχεία συνέλεξαν, στις 17 Ιανουαρίου, επιστήμονες από ένα ζεύγος δορυφόρων της NASA, τα οποία κατόπιν παρέδωσαν σε εξειδικευμένη ομάδα ερευνητών, επιφορτισμένη με την συνεχή και λεπτομερή παρακολούθηση των παγκόσμιων αποθεμάτων νερού, αναφέρει δημοσίευμα του Guardian.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας την εβδομάδα που μας πέρασε, η μείωση των εφεδρικών υπόγειων αποθεμάτων νερού, από την Καλιφόρνια έως και τη Μέση Ανατολή, είναι τόσο μεγάλη σε ρυθμό και έκταση που το φαινόμενο γίνεται αισθητό ακόμη και από τους δορυφόρους, που βρίσκονται σε τροχιά 400 χλμ από την επιφάνεια της Γης.
Η ερευνητική ομάδα, στην έκθεση που συνέταξε, αναφέρει ότι η Καλιφόρνια των ΗΠΑ βρίσκεται στα πρόθυρα ιστορικής για την περιοχή ξηρασίας, ενώ επισημαίνει ότι, σε παγκόσμιο επίπεδο, τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό.

Oι Κένταυροι σύμφωνα με τη Mυθολογία



Σύμφωνα με τη μυθολογία, οι Κένταυροι ήταν μια φυλή «τερατωδών» υπάρξεων, οι οποίες είχαν ανθρώπινο κεφάλι, κορμό και χέρια, ενώ από τη μέση και κάτω είχαν αλογίσιο σώμα. Κατοικούσαν κυρίως στα δάση του ό ρους Πηλίου της Μαγνησίας, στην αρχαία Θεσσαλία, όπου ζούσαν σε σχεδόν άγρια κατάσταση. Φημολογείται ότι κατάγονταν από τον Ιξίονα, γιο του Φλεγύα, βασιλιά των Λαπίθων

Ο μύθος λέει πως εκείνος δίνοντας δείγματα του κακού χαρακτήρα του είχε δολοφονήσει με δόλο τους γονείς της συζύγου του. Κατόπιν προσέφυγε στον Δία, ο οποίος και δέχθηκε να τον εξαγνίσει από το μίασμα των φόνων που τον βάρυνε. Ο βασιλιάς των θεών, μάλιστα, τον συμπάθησε τόσο, ώστε τον κάλεσε σε θεϊκό γεύμα στον Όλυμπο, όπου ο Ιξίων μέθυσε και, παραγνωρίζοντας τη θεϊκή τιμή που του αποτιόταν, θέλησε να αποπλανήσει την Ήρα και να συνευρεθεί μαζί της. Υπέθετε ότι και αυτή θα συναινούσε στις ορέξεις του και ότι θα εκμεταλλευόταν δεόντως την ευκαιρία προκειμένου να εκδικηθεί τον Δία για τις συχνές απιστίες του. 

Ο Ζευς, όμως, μαντεύοντας τις προθέσεις του Ιξίονα, έδωσε σε ένα σύννεφο τη μορφή της συζύγου του και ο Ιξίων, υπερβολικά μεθυσμένος, δεν κατάλαβε την απάτη με αποτέλεσμα να συνευρεθεί με το σύννεφο Ήρα. Ο Δίας τον συνέλαβε επ’ αυτοφώρω και τότε πρόσταξε τον Ερμή να τον μαστιγώσει ανηλεώς έως ότου εκείνος επαναλάβει τη φράση: «Πρέπει να τιμάμε τους ευεργέτες μας». 

Μάρκαμ Νόλαν: Πώς να ξεχωρίσετε το μύθο και την αλήθεια στο διαδίκτυο

MarkhamNolan
Μέχρι να τελειώσει αυτό το βίντεο, θα έχουν ανέβει 864 περισσότερες ώρες βίντεο στο YouTube και 2,5 εκατομμύρια περισσότερες φωτογραφίες στο Facebook και το Instagram. Πώς να τα βγάλουμε πέρα με αυτό τον κατακλυσμό; Στο TEDSalon του Λονδίνου, ο Μάρκαμ Νόλαν μοιράζεται τις ερευνητικές τεχνικές που χρησιμοποιεί, μαζί με την ομάδα του, για να επιβεβαιώσει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, για να σας ενημερώσει για το αν η εικόνα του Αγάλματος της Ελευθερίας έχει πειραχτεί, ή αν το βίντεο που είδατε από τη Συρία είναι αληθινό.
Εργάζομαι ως δημοσιογράφος από τα 17 μου, και αυτή τη στιγμή είναι ένας πολύ ενδιαφέρον κλάδος, επειδή, όπως ξέρετε όλοι, υπάρχει μεγάλη αναστάτωση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι περισσότεροι θα γνωρίζετε την επιχειρηματική σκοπιά, ότι το επιχειρηματικό μοντέλο καταρρέει, και όπως θα έλεγε και ο παππούς μου, η Google έχει καταβροχθίσει όλα τα κέρδη.

Ελέγχοντας το θυμό μας

Ο θυμός σα συναίσθημα μοιάζει πολύ με τον πόνο και την κατάθλιψη και πολλές φορές είναι δύσκολο ν’ αναγνωρίσει κανείς πού ξεκινά το ένα και τελειώνει το άλλο. Ο ψυχικός πόνος έχει και σωματικές αλλά και συναισθηματικές προεκτάσεις. Τα συναισθήματα παίζουν μεγάλο ρόλο όσον αφορά τον πόνο και συχνά ο πόνος σχετίζεται στενά με την κατάθλιψη. Όπως είναι γνωστό άλλωστε, ο ψυχικός πόνος τρέφει το θυμό και ο θυμός τροφοδοτεί την κατάθλιψη.
anger-management-selfhelp

Συντονιστείτε live τώρα με τις συγκλονιστικές βιβλικές εικόνες των μεγαλύτερων πλημμυρών που έχει ζήσει ποτέ η Μ. Βρετανία! (φωτό - βίντεο)



Περίπου 80.000 σπίτια είναι σήμερα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στη Βρετανία, μια ημέρα μετά τις νέες βροχοπτώσεις, οι οποίες επιδείνωσαν το χάος που έχουν προκαλέσει οι χειρότερες πλημμύρες εδώ και δεκαετίες στη χώρα, σύμφωνα με την εταιρεία ηλεκτρισμού ENA.



Το νέο κύμα κακοκαιρίας, με καταρρακτώδεις βροχές και ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 160χλμ την ώρα, προκάλεσε το θάνατο ενός ανθρώπου από ηλεκτροπληξία και έγινε αιτία για σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες, καθώς διακόπηκε η κίνηση σε πολλούς οδικούς άξονες και σιδηροδρομμικές γραμμές.

«Είσαι κάθετος». «Κι εσύ οριζόντια.»


EISAIKATHETOSKAIESIORIZONTIA
Είμαστε πολύ διαφορετικοί. Πρέπει να το αποδεχτούμε και να το διαχειριστούμε. Αν θέλουμε να είμαστε μαζί. Εμείς οι άνδρες και εσείς οι γυναίκες.
Εσείς οι γυναίκες είστε περισσότερο αναλυτικές, προσεγγίζετε τα ζητήματα από όλες τις πιθανές και απίθανες μεριές τους, επενδύετε πολλές φορές σημαντικές ποσότητες ενέργειας στην αναζήτηση των αιτίων, διαμορφώνετε ίσως μια πιο σφαιρική και εμπεριστατωμένη άποψη για τα πράγματα. Ή και κάποιες φορές χάνετε τον προσανατολισμό και μπερδεύεστε στο δρόμο. Δεν ξέρετε για πού ξεκινήσατε και πού πάτε.
Εμείς οι άνδρες είμαστε πιο «στεγνοί», πιο συγκεκριμένοι, πιο μονοδιάστατοι. Εντοπίζουμε σύντομα μία μέθοδο και ένα τρόπο προσέγγισης και επίτευξης του στόχου. Και τον εφαρμόζουμε χωρίς πολλά πολλά. Και κάποιες φορές φέρνουμε καλά αποτελέσματα γρήγορα. Και άλλες φορές γινόμαστε δογματικοί, «κολλάει» το μυαλό μας. Ξέρουμε για πού ξεκινήσαμε αλλά καταλήγουμε αλλού.

Οι 78 κανόνες του Έλληνα οδηγού

Φωτάκια στη μάσκα και κάτω από το σασί, χειρονομίες και παρκάρισμα μασώντας τσίχλα. Έχουμε πολλά να ορίσουμε σήμερα.


Πότε κάνουμε μπιλάκια και πότε όχι, πότε βάζουμε φωτιά στα φρένα, πότε το αυτοκίνητο γίνεται καταφύγιο και άλλα τέτοια σπουδαία.


Ορισμός του nanosecond: ο χρόνος που παίρνει στον Έλληνα οδηγό να κορνάρει στον μπροστινό του όταν το φανάρι γίνει πράσινο
Κανένα αυτόματο δε θα σε μάθει να οδηγείς
Ο Ελληνας οδηγός φαίνεται από αυτά που λέει για τον Ελληνα οδηγό.
Το να κόβεις τον αέρα με το χέρι που βγάζεις έξω από το παράθυρο παραμένει το καλύτερο πράγμα που έχεις να κάνεις στο αυτοκίνητο. Όσα χρόνια και αν περάσουν.
Μακριά το χέρι από την κόρνα. Φαίνεσαι Νεάντερταλ , ακόμη και αν έχεις δίκαιο.
Ρωτώντας πας στην Πόλη. Μην είσαι μαλάκας. Οδηγίες θα τους ζητήσεις, όχι δανεικά.

Η μεγαλύτερη επιστημονική μελέτη αμφισβητεί τα οφέλη της μαστογραφίας






Έντονη αμφισβήτηση για την αξία της μαστογραφίας σε οποιαδήποτε ηλικία θέτει η μεγαλύτερη επιστημονική μελέτη του είδους που έχει γίνει έως σήμερα.

Από τις 90.000 γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη που διήρκεσε 25 χρόνια διαπιστώθηκε ότι, είτε υποβληθεί σε μαστογραφία μιαγυναίκα είτε όχι, τα ποσοστά θνησιμότητας από καρκίνο του μαστού παραμένουν τα ίδια. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις η μαστογραφία οδηγεί σε λάθος θεραπεία.

Οι ειδικοί αναμένεται να αποφασίσουν έως το τέλος του έτους εάν η μαστογραφία είναι ό,τι το PSA για τον προστάτη, δηλαδή μία εξέταση προς διερεύνηση χωρίς βέβαια αποτελέσματα ή μία χρήσιμη εξέταση που θα κάνουν όλες οι γυναίκες άνω των 40 ετών.

Τι συμβαίνει με τα αναβράζοντα δισκία;

Η πιο δημοφιλής μορφή φαρμάκων, παυσίπονων, βιταμινών και συμπληρωμάτων διατροφής είναι πλέον τα αναβράζοντα δισκία, εκείνα που διαλύονται σε νερό και τα λεγόμενα πόσιμα εναιωρήματα. Αναμφισβήτητα αποτελούν μια εύκολη λύση για κείνους που δυσκολεύονται να καταπιούν χάπια και κάψουλες. Λέγεται όμως πως κρύβουν ένα ρίσκο για την υγεία. Είναι αλήθεια ή όχι;

Δημιουργούν υπέρταση;

Πώς να μετράς σωστά στον αρτηριακό σου σφυγμό

Ο αρτηριακός σφυγμός είναι δείκτης της κυκλοφορίας του αίματος. Γι΄αυτό θα πρέπει να τον μετράς συχνά, ώστε να ξέρεις αν βρίσκεται σε φυσιολογικά επίπεδα.
Όπως μας πληροφορεί η ειδική παθολόγος Αναστασία Μοσχοβάκη, «στον φυσιολογικό σφυγμό οι παλμοί είναι ρυθμικοί: 55-100 ανά λεπτό. Παθολογικοί παράγοντες και παθήσεις που αλλοιώνουν το σφυγμό είναι καρδιακές ασθένειες, λοιμώδη νοσήματα, νοσήματα που μειώνουν τα επίπεδα οξυγόνου του αίματος, παθήσεις ενδοκρινών αδένων, η μέθη, η χρήση τοξικών ουσιών, ορισμένα φάρμακα και ψυχιατρικά νοσήματα. Επίσης το στρες, η άσκηση και η κύηση μπορεί να προκαλέσουν υπερκινητική κυκλοφορία και φυσιολογική επιτάχυνση του σφυγμού. Από την άλλη οι αθλητές, υπό φυσιολογικές συνθήκες, μπορεί να έχουν αραιούς σφυγμούς.

Η εκπαίδευση τον 5ο αιώνα π.Χ. – Ο δάσκαλος στα κλασικά χρόνια

didaskalia002
 Ορόσημο για τον παγκόσμιο πολιτισμό και ειδικότερα για την εκπαίδευση αποτελεί ο 5ος  π.Χ. αιώνας της κλασικής Ελλάδας. Στην αρχαία Αθήνα καθιερώνεται ένα εκπαιδευτικό σύστημα με βασικές συνιστώσες τις γραμματικές γνώσεις, τη μουσική αγωγή και τη γύμναση του σώματος, που αποτελεί τη βάση της εκπαίδευσης μέχρι σήμερα, ενώ η εισαγωγή του παιδιού στις ηθικές αξίες ξεκινούσε από το οικείο περιβάλλον. Ο σκοπός της αγωγής ήταν η ελεύθερη ανάπτυξη της ανθρώπινης προσωπικότητας, η αρμονική και τέλεια ανάπτυξη σώματος και πνεύματος. Σημαντικό ρόλο σ’ αυτή την προσπάθεια για την καλλιέργεια των παιδιών έχουν οι δάσκαλοι, που εξειδικεύουν τον τρόπο και το περιεχόμενο της διδασκαλίας, με αποκορύφωμα την εκπαιδευτική αντίληψη των μεγάλων φιλοσόφων.
Όπως αναφέρει ο Πλάτωνας: «Στην Αθήνα, οι άνθρωποι με φροντίδα και επιμέλεια διδάσκουν και νουθετούν τα παιδιά. Πρώτα πρώτα η τροφός, η μητέρα, ο παιδαγωγός και ο ίδιος ο πατέρας φροντίζουν πως θα γίνει καλό παιδί, διδάσκοντάς του το δίκαιο και το άδικο, το ωραίο και το άσχημο. Ύστερα απ’ αυτά, όταν τα παιδιά φτάσουν στην κατάλληλη ηλικία, οι γονείς τα στέλνουν στα σπίτια των δασκάλων, όπου οι γραμματιστές φροντίζουν να μάθουν γραφή και ανάγνωση, οι κιθαριστές με το να διδάσκουν λύρα τα κάνουν πιο εκλεπτυσμένα και προσπαθούν να εξοικειώσουν την ψυχή τους με το ρυθμό και την αρμονία. Ακόμα τα παιδιά συχνάζουν στα γυμναστήρια και τις παλαίστρες, όπου οι παιδοτρίβες κάνουν τα σώματά τους πιο δυνατά για να μην αναγκάζονται να δειλιάζουν εξαιτίας της κακής σωματικής κατάστασης.» [1].

Η ίδρυση του μαντείου των Δελφών


Ο θρύλος λέει ότι οι Δελφοί ήταν το σημείο που συναντήθηκαν οι δύο αετοί. όταν ο Δίας τους έστειλε να πετάξουν από δύο διαφορετικές κατευθύνσεις. Σ’ αυτό το σημείο ο Δίας έριξε τον ιερό βράχο και οι Δελφοί έγιναν γνωστοί στα πέρατα του τότε κόσμου ως ο ομφαλός της Γης, το κέντρο του κόσμου. 
«Δέλφις» σημαίνει στ’ αρχαία Ελληνικά Δελφίνι, και γι’ αυτό οι Δελφοί ονομάστηκαν έτσι. Προς τιμή του δελφινιού, και αυτό γιατί αυτή τη μορφή πήρε ο Απόλλωνας κατά το ταξίδι της επιστροφής του, οδηγώντας το καράβι με τους Κρήτες ναυτικούς με σκοπό να μείνουν στους Δελφούς για να χτίσουν το ιερό του και να γίνουν οι ιερείς του.  

Με την επιστροφή του ο Απόλλωνας στέφτηκε επισήμως προστάτης και άρχοντας των Δελφών. Στο σημείο που έγινε η σφαγή του Πύθωνα, τοποθετήθηκε ο ομφαλός βράχος. Ο ομφαλός σημαίνει «κέντρο της γής» και εκεί ήταν το Ιερό Μαντείο των Δελφών.

Η πιο σύντομη και ακριβής ιστορία του κόσμου που -πιθανόν- θα διαβάσετε ποτέ!

Η ερώτηση στο reddit ήταν "what's the TL;DR of your country's entire history?" (ποιο είναι το πιο μακρύ-δεν διάβασα κομμάτι σε όλη την ιστορία της χώρας σας). Οι σύντομες απαντήσεις ήταν έξυπνες. Το μέλος του DeviantART think0 πήρε τις καλύτερες και τις έκανε εικόνες με την σημαία της κάθε χώρας.
Κάναμε ένα σωρό πράγματα για την ανθρωπότητα πριν από 10000 χρόνια και τώρα χρεοκοπήσαμε

Επιχείρηση «Ίσκρα»

12
Η επιχείρηση «Ίσκρα (σπίθα)» ή αλλιώς δεύτερη μάχη της λίμνης Λάντογκα (операция «Искра») ήταν μια Σοβιετική στρατιωτική επιχείρηση κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία σχεδιάστηκε για να «σπάσει» την πολιορκία του Λένινγκραντ από την Βέρμαχτ. Ο σχεδιασμός άρχισε αμέσως μετά την αποτυχία της επίθεσης στο Σινυάβινο. Η Γερμανική ήττα στη μάχη του Στάλινγκραντ στα τέλη του 1942 είχε εξασθενήσει το Γερμανικό μέτωπο. Από τον Ιανουάριο του 1943, οι Σοβιετικές δυνάμεις σχεδίαζαν ή διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις σε ολόκληρο το γερμανο – σοβιετικό μέτωπο, ειδικά στη νότια Ρωσία. Η Ίσκρα αποτελεί το «βόρειο» τμήμα της γενικευμένης χειμερινής αντεπίθεσης των Σοβιετικών κατά την περίοδο 1942 – 1943.
Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από τις δυνάμεις του Κόκκινου Στρατού στα μέτωπα του Λένινγκραντ και Βόλκοβ και τον στόλο της Βαλτικής, το χρονικό διάστημα 12 – 30 Ιανουαρίου 1943 με στόχο την δημιουργία χερσαίας σύνδεσης στο πολιορκούμενο Λένινγκραντ. Οι Σοβιετικές δυνάμεις ενεπλάκησαν στις 18 Ιανουαρίου και από τις 22 Ιανουαρίου, η πρώτη γραμμή μετώπου είχε σταθεροποιηθεί. Η επιχείρηση άνοιξε με επιτυχία στην πόλη ένα χερσαίο διάδρομο μήκους 8 – 10 χιλιομέτρων στον οποίο οι σιδηροδρομικές γραμμές που κατασκευάσθηκαν επέτρεψαν τον συντομότερο ανεφοδιασμό της πόλης έναντι της παλαιάς διαδρομής μέσω της παγωμένης λίμνης Λάντογκα, μειώνοντας σημαντικά την πιθανότητα κατάληψης της πόλης και την σύνδεση στρατιωτικών δυνάμεων της Γερμανίας – Φινλανδίας.

Έρπης ζωστήρας: Το βότανο που διώχνει πόνο και φαγούρα


Ο πόνος που προκαλεί ο έρπης ζωστήρας είναι πολλές φορές αφόρητος, ενώ η φαγούρα που προκαλεί στο σημείο που έχει εκδηλωθεί, κυρίως στη μέση, είναι το λιγότερο …εκνευριστική.


Ένα μυστικό που μπορεί να συνδυαστεί με τη φαρμακευτική αγωγή και μετά από συμβουλή του γιατρού, είναι η επάλειψη της πάσχουσας περιοχής, με μελισσόχορτο.

Φτιάξτε καραμέλες για το βήχα



Χειμώνας. Όμορφη εποχή για πολλούς, άσχημη για μερικούς άλλους.
Κάποιοι χαίρονται τις χειμερινές εξορμήσεις, το χιόνι και το χουχούλιασμα κάτω από τα σκεπάσματα.
Και κάποιοι… κυκλοφορούν τη μισή εποχή άρρωστοι, με βήχα και καταρροή.

Αν ανήκετε και εσείς στη δεύτερη κατηγορία και κάθε χειμώνα πληρώνετε στο φαρμακοποιό το βάρος σας σε χρυσάφι για παστίλιες για το βήχα, είναι καιρός να μάθετε να τις φτιάχνετε στο σπίτι.
Η διαδικασία δεν παίρνει παραπάνω από 10 λεπτά, τα υλικά είναι αγνά και τα επιλέγετε εσείς.

Το γυναικείο γυμνό στα ρωμαϊκά ψηφιδωτά



Φεβρουάριος 12, 2014.

Το γυναικείο γυμνό στα ρωμαϊκά ψηφιδωτά  παρέχει έξαρση στην ομορφιά, στον σαρκισμό και στον ερωτισμό, αντικατοπτρίζοντας  συγχρόνως την αποφασιστικότητα, τη δύναμη και την εξουσία από το ανδρικό σώμα.

Αυτό είναι ένα από τα πορίσματα της έρευνας του Πανεπιστημίου Κάρλος ΙΙΙ στη Μαδρίτη [la Universidad Carlos III de Madrid (UC3M) ], που αναλύει την πολιτισμική κατασκευή και τις ιδεολογικές επιπτώσεις αυτών των καλλιτεχνικών παραστάσεων που παρουσιάζουν γυμνές γυναίκες σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία της εποχής.

Σε άλλη έρευνα για τις εικαστικές παραστάσεις σε ρωμαϊκά μωσαϊκά το φόρεμα είναι θεμελιώδες για την αναγνώριση των χαρακτήρων και καθορίζεται ως εικονογραφικό στοιχείο της ανάλυσης, αλλά αυτή η νέα προσέγγιση εστιάζεται στην αντίθετη κατεύθυνση, στην απουσία κάθε είδους ένδυσης.

Ορισμένες συχνότητες του ήχου μπορούν να θεραπεύσουν τις βλάβες στο DNA


Τα πάντα είναι ήχος , όταν σκεφτόμαστε ένας ήχος βγαίνει και η ενέργεια γύρω μας αντηχεί σε αυτόν τον ήχο . Ορισμένες συχνότητες του ήχου  μπορούν να θεραπεύσουν βλάβες του DNA
Τα πάντα στο σύμπαν είναι ενέργεια και δονήσεις  σε συχνότητες. Μια αρμονική δόνηση παράγει   ... μουσική!

Η μουσική έχει μια βαθιά επίδραση στη φύση των ανθρώπων και των συναισθημάτων τους. Μπορεί εύκολα να επηρεάσει τη διάθεση κάποιου σημαντικά, και χρησιμοποιείται ευρέως στον διαλογισμό.

Ό,τι ήταν τα βενζινάδικα της παλιάς εποχής, θα γίνουν τα διόδια για την νέα εποχή


Βλέποντας όλοι αυτοί οι παράγοντες το αναπόφευκτο τέλος του πετρελαίου, αναγκαστικά προετοιμάζονται. Όσο και να καθυστερεί το παιχνίδι με τον σχεδιασμό τους, γνωρίζουν ότι δεν θα μπορέσουν να το διατηρήσουν για πολύ καιρό ακόμα. Πρέπει να "κλείσουν" όλες τις "τρύπες", οι οποίες σε μια μελλοντική αλλαγή του παγκόσμιου ενεργειακού σχεδιασμού θα μπορούσαν να τους δημιουργήσουν πρόβλημα. Η προετοιμασία τους θα ήταν αδύνατον να μην προβλέπει και την πιο κερδοφόρα μορφή βαριάς βιομηχανίας - μετά τη στρατιωτική - , που είναι η αυτοκινητοβιομηχανία. Μια βιομηχανία, η οποία θα επηρεαστεί τα μέγιστα από την οποιαδήποτε νέα επινόηση στον χώρο των "καυσίμων". Στα πλαίσια αυτής της προετοιμασίας προσπαθούν να "συμμαζέψουν" αυτά, τα οποία μέχρι σήμερα - για τους λόγους που περιγράψαμε πιο πάνω - "άπλωναν".
Μέχρι σήμερα δεν τους απασχολούσε μια "πολυδιάσπαση" της αυτοκινητοβιομηχανίας, γιατί δεν τους ενδιέφερε η ιδιοκτησία της. Ίσα-ίσα που αυτό τους βόλευε, γιατί έπαιζαν με τον ανταγωνισμό των κρατών. Ενίσχυαν τις κεφαλαιοκρατικές τάξεις μέσα στις χώρες τις οποίες εκμεταλλεύονταν και άρα αποκτούσαν "ευγνωμονούσες" κυρίαρχες τάξεις μέσα σ' αυτές. Τους δάνειζαν τα χρήματά τους πανάκριβα, για να χτίζουν εργοστάσια και να δημιουργούν νέους πελάτες ...Πελάτες, οι οποίοι θα ήθελαν δάνεια, για ν' αποκτήσουν αυτοκίνητα ...Αυτοκίνητα, τα οποία αναγκαστικά θα πήγαιναν στα δικά τους βενζινάδικα.

«Καθαρή» ενέργεια μέσω πυρηνικής σύντηξης… με τη βοήθεια των ισχυρότερων λέιζερ στον κόσμο

ITERΑμερικανοί ερευνητές έκαναν ένα σημαντικό βήμα προόδου στην προσπάθειά τους να πετύχουν την παραγωγή «καθαρής» ενέργειας μέσω πυρηνικής σύντηξης με τη βοήθεια των ισχυρότερων λέιζερ στον κόσμο.
H Εθνική Εγκατάσταση Ανάφλεξης (NIF) στο Εθνικό Εργαστήριο Λόρενς Λίβερμορ, που ανήκει στο υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ, για πρώτη φορά, όπως ανακοίνωσε, κατάφερε να απελευθερώσει (να παράγει) περισσότερη ενέργεια κατά τη σύντηξη του πυρηνικού καυσίμου, από όση χρησιμοποιήθηκε για να πυροδοτηθεί η πυρηνική αντίδραση.

Το διαστημικό ρόβερ Yutu ζει !


Σήμα που επιβεβαιώνει ότι το διαστημικό ρόβερ Yutu "ζει" http://www.planetary.org/blogs/emily-lakdawalla/2014/possible-hope-for-yutu.html
Σήμα που επιβεβαιώνει ότι το διαστημικό ρόβερ Yutu “ζει” (www.planetary.org)
Σύμφωνα με τα τελευταία νέα, το διαστημικό ρόβερ Yutu δεν μπόρεσε να αντέξει τη σεληνιακή νύχτα, πάγωσε και κηρύχθηκε επίσημα νεκρό.
Όμως, βιάστηκαν να το ξεγράψουν. Τελικά το κινεζικό διαστημικό όχημα που βρίσκεται εδώ και 2 μήνες στην επιφάνεια της Σελήνης «ζει»!

Τι πρέπει να κάνετε αν το μωρό σας έχει κολικούς;


της Κατερίνας Ζερβού, παιδίατρος

Οι βρεφικοί κολικοί δεν είναι ασθένεια. Χαρακτηρίζονται απο αιφνίδιο έντονο και συνεχές κλάμα, με έξαψη στο πρόσωπο, διογκωμένη και τεταμένη κοιλιά, ψυχρά άκρα και σφιγμένες γροθιές, Oι κολικοί λύονται προσωρινά όταν το βρέφος αποβάλλει αέρια. Εκδηλώνονται συνήθως σε βρέφη 2-3 βδομάδων και υποχωρούν μετά την ηλικία των τριών μηνών. Τα τυπικά επεισόδια εμφανίζονται αργά το απόγευμα ή το βράδυ αλλά είναι δυνατό να παρατηρούνται οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Η αιτιολογία των κολικών είναι ασαφής, έχουν ενοχοποιηθεί παράγοντες όπως

ΔΗΜ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ για την «ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ: ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Φωτογραφία: ΔΗΜ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ για την «ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ: ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 
Θα φέρουμε προς ψήφιση στο Ευρωκοινοβούλιο τα εξής νομοσχέδια

1) Συναινετική ή Μονομερής Διαγραφή του Δημόσιου Χρέους της Ελλάδος στο 60% του ΑΕΠ, για λόγους Δημοσίου Συμφέροντος και Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο (Δόγμα Calvo).

2) Κήρυξης ακύρων των δύο Δανειακών Συμβάσεων της Ελλάδος με την Τρόικα, διότι περιέχουν όρους απώλειας της Εθνικής Κυριαρχίας της Ελλάδος υπέρ ξένων κρατών (ΕΕ) κι Διεθνών Οργανισμών (ΔΝΤ), ECB (Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα) και ιδιωτικών τραπεζών (kfw της Γερμανίας), σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Αναγνώριση της Ποινικής Δίωξης για Εσχάτη Προδοσία των υπαιτίων υπογραφής των Δανειακών αυτών Συμβάσεων (Ελληνικών Κυβερνήσεων, ΕΕ, ΔΝΤ). 

3) Εγγραφή των Γερμανικών Αποζημιώσεων στον Κρατικό Προυπολογισμό της Ελλάδος για την κάλυψη των ασφαλιστικών οφειλών των ανέργων, για την καταπολέμηση της φτώχειας και γενικότερα για κοινωνική πολιτική. Έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας σε όλους τους ανέργους και νέους επιχειρηματίες. 
Αντίστοιχη αύξηση της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας από τον ECB.

4) Διαγραφή των ληξιπρόθεσμων δανείων στις τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήθηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού (ΤΧΣ) ή/και του ESM. Τα ποσά της ανακεφαλαιοποίησης να καταλογιστούν ως χρέος του ESM κι όχι ως δημόσιο χρέος της Ελλάδος (είναι μια μορφή έκδοσης ευρωομολόγου).
Κατάργηση του Τειρεσία. 

5) Διαγραφή-υπό προυποθέσεις και με αυστηρά κριτήρια- των φορολογικών βαρών των μικρομεσαίων (start up) και κάλυψη του δημοσιονομικού ελλείμματος δια ευρωομολόγου (ή την ECB) (κίνδυνος πληθωρισμού δεν υπάρχει σε κατάσταση βαθειάς ύφεσης στην Ελλάδα και τον Ευρωπαικό Νότο). Έκδοση φορολογικής ενημερότητας σε όλους τους Έλληνες. 

6) Δυνατότητα εξόφλησης των δανείων και φορολογικών βαρών, δια εσόδων εκτός προυπολογισμού (βλ. σχετικό μας σχέδιο) 

7) Δημιουργία Κρατικής «Τράπεζας Αγροτικής Ανάπτυξης», η οποία θα δανείζεται με την απόλυτη εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και θα χρηματοδοτεί αποκλειστικά την Αγροτική Ανάπτυξη με χαμηλότοκα δάνεια, με ελάχιστες εγγυήσεις (στα πρότυπα της kfW τράπεζας της Γερμανίας) (θα δημοσιεύσουμε το πλήρες μοντέλο σύντομα). 

8) Θεσμοθέτηση του «Κατώτατου Ελάχιστου Εισοδήματος» (λεπτομέρειες σύντομα). 

9) Θεσμοθέτηση Ενιαίου Πανευρωπαικού Συντελεστού Φορολόγησης (π.χ. 15%) σε ΑΕ όλων των κρατών-μελών της ΕΕ. 

10) Πάταξη του φορολογικού και κοινωνικού dumping ως μέσον ανταγωνισμού της οικονομίας, δια της επιβολής δασμών σε προιόντα χωρών της ΕΕ και τρίτων χωρών που δεν σέβονται τα κοινωνικά κι εργασιακά δικαιώματα.

11) Θεσμοθέτηση Εμπορικού Ισοζυγίου μεταξύ Ελλάδος και του συνόλους των κρατών-μελών της ΕΕ. 

8) Έκδοση Ευρωομολόγου Ανάπτυξης του Ευρωπαικού Νότου, στα πλαίσια της Ευρωπαικής Σύγκλισης των Οικονομιών.

9) Ρητή θεσμοθέτηση της Κεντρικής τράπεζας της Ελλάδος (και της ECB) ως τελευταίου δανειστή της Κυβέρνησης (αρ. 14 και 21 του Καταστατικού της ECB).
10) Ίδρυση Δημόσιας Νομικής Υπηρεσίας (στα πρότυπα του παλαιού ΕΣΥ) για την νομική προστασία του ελληνικού λαού).

10) ΛΑΙΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

Εισάγουμε την αρχή του «λαϊκού καταπιταλισμού», ήτοι της οργάνωσης και αποτίμησης της εντός συναλλαγών, κρατικής περιουσίας σε μορφή
επενδυτικού κεφαλαίου και της ισοτίμου και ισαρίθμου διανομής του σε
μορφή μερισμάτων σε όλους τους Έλληνες πολίτες με μοναδική Ιθαγένεια την Ελληνική.
Το επενδυτικό αυτό κεφάλαιο διαχειρίζεται αποκλειστικά αρμοδία ανεξάρτητη κρατική εταιρεία. Τα ατομικά μερίσματα δεν ανταλλάσσονται (δεν πωλούνται, μόνο μεταβιβάζονται κληρονομικά) μεταξύ οιουδήποτε, αλλάζουν δε ισότιμα σε αριθμό μόνο λόγω αλλαγής του πληθυσμού, ή μερισματοποιήσεως των κερδών του.
Τα κέρδη του κεφαλαίου εκπηγάζουν από την εκμετάλλευση και αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας και διανέμονται, ή επανεπενδύονται.

Δημ. Αντωνίου, για την «ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ», τηλ.22210-62743 και 698-4159243..

Θα φέρουμε προς ψήφιση στο Ευρωκοινοβούλιο τα εξής νομοσχέδια

1) Συναινετική ή Μονομερής Διαγραφή του Δημόσιου Χρέους της Ελλάδος στο 60% του ΑΕΠ, για λόγους Δημοσίου Συμφέροντος και Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο (Δόγμα Calvo).

2) Κήρυξης ακύρων των δύο Δανειακών Συμβάσεων της Ελλάδος με την Τρόικα, διότι περιέχουν όρους απώλειας της Εθνικής Κυριαρχίας της Ελλάδος υπέρ ξένων κρατών (ΕΕ) κι Διεθνών Οργανισμών (ΔΝΤ), ECB (Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα) και ιδιωτικών τραπεζών (kfw της Γερμανίας), σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Αναγνώριση της Ποινικής Δίωξης για Εσχάτη Προδοσία των υπαιτίων υπογραφής των Δανειακών αυτών Συμβάσεων (Ελληνικών Κυβερνήσεων, ΕΕ, ΔΝΤ). 

ΠΑΙΔΙ - ΠΩΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ..


 Διαβάστε όλα τα μυστικά που θα βοηθήσουν το παιδί να μαθαίνει, να θυμάται, να συγκεντρώνεται και να είναι αποδοτικό στη μελέτη του. 

 Αφήστε το να αναλάβει τις ευθύνες του

Οποιαδήποτε οδηγία ή συμβουλή θα αποτύχει εάν το παιδί δεν έχει το περιθώριο να εξελίξει την προσωπικότητά του και τη δυνατότητα να είναι υπεύθυνο για τις πράξεις του. Με άλλα λόγια, μην κάνετε εσείς ό,τι πρέπει να κάνει εκείνο. Με αυτό τον τρόπο, το παιδί δεν κινητοποιείται,ενώ καλλιεργείται το έδαφος για τη διαμόρφωση ενός ανεύθυνου ενηλίκου.

Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΕΛΙΞΙΣ




Θέμα: Προσεγγίζοντας την Ψυχή μας

Η Πνευματική  μας ανάπτυξη Αδέρφια…..είναι στην ουσία η ίδια ….η ίασή μας.

ΙΑΣΙΣ=ΝΟΣΗΜΑ+ΙΑΜΑ=421

Η αρχή της γήινης θυσίας και προσπάθειας του καθενός μας….λειτουργεί κάθε φορά που οι άλλοι μαθαίνουν έναν καλύτερο τρόπο, ακριβώς μέσα από το δικό μας πόνο. Στην ουσία όμως ο πόνος μας …δεν είναι το δώρο…..αλλά η ίασή μας. Μέσα από τον πόνο μας και την ίασή μας…βοηθάμε όλοι μαζί….οι καλόβουλοι χαρακτήρες…να φωτιστεί…… η Ανθρωπότητα ως Σύνολο.

Το σώμα μας, το οποίο είναι σημαντικό κι οφείλουμε να το αγαπάμε και να το φροντίζουμε……είναι ο συν ταξΕΙδιώτης εις την ΠΟΡΕΙΑ μας…..ΕΔΩ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΑΙΑ και προσπαθούμε για μια βαθύτερη ΙΑΣΗ και ΑΛΛΑΓΗ… διεύρυνσης της ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ.

 Πολλές φορές όμως εμείς οι άνθρωποι….. έχουμε την εντύπωση ότι η θεραπεία μιας σωματικής κατάστασης ή ασθένειας δεν συνεπάγεται ασφαλώς ότι έχει συντελεσθεί και αξιοσημείωτη ίαση.

ΟΙ ΕΠΤΑ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ


ΟΙ ΕΠΤΑ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΤΗΣ  ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ 

Θέμα: Η κατανόηση …της ανυψώσεως …της ψυχής μας

Την  Αθήνα την προστάτευε….ο οικουρός όφις, που αποτελούσε την «επιφάνεια» του Εριχθονίου φιδοήρωα Ερεχθέως. Μεταξύ του Οικουρού Όφεως, του Εριχθονίου [ που συμβολίζει την προστασία και την διαιώνιση της βασιλικής γενιάς των αυτόχθονων Αθηναίων, των Εριχθόνιων, των πολύ χθονίων, που προήλθαν από αυτή την γη ]….των όφεων της ζώνης και των όφεων της κεφαλής της Μέδουσας/ Γοργόνειον, όπου ( οι όφεις της κεφαλής της Μέδουσας εις το Γοργόνειον επισημαίνουν  την τροπή σε φυγή των εχθρών της πόλης των Αθηνών)….όπου η Αθηνά-προστάτιδα και φρουρός της πόλης της, εμφανίζεται μετά των όφεων εις τον ναό της και κινούνται οι άρρενες Κένταυροι και οι Θήλειες Αμαζόνες.

ΙΑΣΙΣ


ΙΑΣΙΣ 
Θέμα: Με ποιους τρόπους θα θεραπεύσουμε …την ψυχή μας
ΑΔΕΛΦΙΑ….για να μπορέσουμε να θεραπευτούμε…..οφείλουμε κατά αρχάς να πούμε μέσα μας και να παραδεχτούμε…ότι είμαστε «άρρωστοι».  Ακούγοντας λοιπόν κάποιος ή κάποια…… τη λέξη «άρρωστος-η»….ίσως να του έρχεται «βαριά» η λέξη…..αλλά εις την ουσία….το άρρωστος-η….έχει να κάμει με την διόρθωση της αέανης Ψυχής μας…που αναζητάει μία διέξοδο. Για να κατανοήσουμε πλήρως την ίαση μας….ας προσδιορίσουμε πρώτα  τους παρακάτω παράγοντες, που είναι οι εξής:
Α) Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η ίαση μας….περιλαμβάνει μια ΑΛΛΑΓΗ  (ΚΑΡΔΙΑΣ) και ως εκ τούτου….μια διεύρυνση της ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ μας.

Αστρική Πύλη τα βήματα εισόδου





ΠΥΛΗΠατέρας Υιός Λόγος Ημών  
Όπως είπαμε η Αστρική Πύλη είναι στην ουσία μία θέση καταξίωσης για κάθε πνευματικό αναζητητή. 

Όπου βέβαια στην είσοδο της Πύλης αυτής δεν έχει φτάσει τυχαία αλλά μετά από μεγάλη «μάχη» που έχει δώσει σε καθημερινή μάχη για να νικήσει τον μεγαλύτερο εχθρό του το εγώ του.

 Ένα κομμάτι μας δηλαδή το οποίο μάχεται τα πάντα, τις σκέψεις μας, τις πράξεις μας, τις αποφάσεις μας, τις σχέσεις μας. Το εγώ μας και γενικά το εγώ σε κάθε άνθρωπο είναι το κομμάτι αυτό που τον πηγαίνει μονίμως προς τα πίσω. 

Ένα καλό αν κάνουμε, μόλις το βάλουμε σε ζυγαριά και αρχίσει το μυαλό να σκέφτεται του τύπου «τόσα έδωσα» αυτόματα καταστρέφεται κάθε τι που δώσαμε και πάμε πίσω.

ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΚΑΝΑ ΤΩΝ ΤΑΡΩ

(λόγω της μεγάλης ποικιλίας σε ζωγραφικές απεικονίσεις των διαφόρων τύπων ταρώ,
οι απεικονίσεις οι οποίες συνοδεύουν το παρόν κείμενο, έχουν επιλεγεί ως πιο αντιπροσωπευτικές)

Η τράπουλα «ταρώ» είναι μία φαντασμαγορική σειρά από 78 πολύχρωμα ζωγραφισμένα χαρτιά. Τα 56 πρώτα χωρίζονται σε 4 ομάδες, ανάλογα με τα σύμβολά τους – κούπες, μπαστούνια, σπαθιά και δηνάρια (ή καρώ). Στην κάθε μία από αυτές ανήκουν 10 φύλλα, αριθμημένα από το 1 έως το 10 και 4 φιγούρες – ντάμα, βαλές, ρήγας και ιππότης. Στα σχέδιά τους κυριαρχούν το κόκκινο, το κίτρινο, το γαλάζιο και το μαύρο χρώμα και ονομάζονται «Μικρή Αρκάνα». Τα υπόλοιπα 22 με τα οποία θα ασχοληθούμε, αποτελούν τη «Μεγάλη Αρκάνα» και είναι μία ακολουθία από ζωγραφικές συνθέσεις γεμάτες εσωτερικά σύμβολα και μαγική γοητεία.

Η ιστορία του ταρώ είναι ουσιαστικά ανεξερεύνητη και γι’ αυτό σκοτεινή και μπερδεμένη με διάφορους ρομαντικούς θρύλους. Γεγονός είναι, πως ήταν γνωστό στο μεσαιωνικό Βυζάντιο. Σύμφωνα με μία από τις πλέον διαδεδομένες θεωρίες εξάλλου, το όνομά τους προήλθε από την Φράγκικη παραφθορά της φράσης «τα ρωτώ», που θα πρέπει να ακουγόταν συχνά στις γειτονιές και τα παλάτια της πόλης, καθώς άρχοντες και λαός της εποχής εκείνης ήταν μανιώδεις χαρτοπαίκτες, αλλά και τακτικοί πελάτες των τσιγγάνων που έφεραν από την Ινδία τα χαρτιά και τα χρησιμοποιούσαν για να προλέγουν το μέλλον.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα