Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Η επιστολή παραίτησης του Τζίμη Πανούση από την Εθνική τράπεζα


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Η επιστολή παραίτησης του Τζίμη Πανούση από την εθνική τράπεζα. Έπαιρνε 10.683 δρχ το μήνα. Υποσχέθηκε ότι θα ξαναπροσληφθεί με ρουσφέτι


Τη δεκαετία του ‘80 ο Τζίμης Πανούσης ανάμεσα στις άλλες δουλειές που έκανε για να επιβιώσει, εργάστηκε ως υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα.



Η θέση του Τραπεζικού υπαλλήλου θεωρούνταν προνομιούχα και προσοδοφόρα, ωστόσο η δουλειά αυτή δεν ταίριαζε στον ανατρεπτικό Τζιμάκο.


Το περιβάλλον της Τράπεζας τον έπνιγε και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα παραιτήθηκε, στέλνοντας στη Διεύθυνση, μια επιστολή «μνημείο ειρωνείας».

10 πράγματα που (ίσως) δεν γνωρίζατε για τον Prince

Πολλά μπορείς να προσάψεις στον Prince, αλλά οφείλεις να παραδεχτείς ότι παρ’ ότι είναι ένας από τους πιο εκκεντρικούς και πιο ιδιόρρυθμους σταρ με άπειρα τερτίπια, είναι ταυτόχρονα και ένα τεράστιο ταλέντο. Με αφορμή τα σόου-έκπληξη που κάνει αυτό τον καιρό στο Λονδίνο, ας θυμηθούμε μερικά σημαντικά στιγμιότυπα της ζωής του κυρίου «Purple Rain».
1. Ο Prince γεννήθηκε με το όνομα Prince Rogers Nelson στη Minnesota το 1958. Προέρχεται από μουσική οικογένεια, καθώς και οι δύο γονείς του ήταν μουσικοί της jazz. O πατέρας του ήταν πιανίστας και μέλος του Prince Rogers Trio. Η μητέρα του τραγουδούσε και αυτή στο συγκρότημα.

Ο κρυφός κίνδυνος από την κατανάλωση επεξεργασμένων κρεάτων

Ο κρυφός κίνδυνος από την κατανάλωσης επεξεργασμένων κρεάτων
Η κατανάλωση δύο μόλις κομματιών μπέικον ή ενός λουκάνικου την ημέρα, επιφυλάσσει μεγαλύτερο κίνδυνο από αυτόν που θα μπορούσατε να φανταστείτε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές από το Ινστιτούτο Karolinska της Στοκχόλμης, μόλις 50 γρ. επεξεργασμένου κρέατος την ημέρα, μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο ενός δυνητικά θανατηφόρου καρκίνου στο πάγκρεας κατά 19%.

Όπως εξηγούν στην επιστημονική τους έκθεση, το κύριο πρόβλημα με τον καρκίνο στο πάγκρεας είναι ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο να εντοπιστεί.

Μοναξιά...




Η μοναξιά του ανθρώπου είναι αναπόδραστη συνέπεια, καθώς ο ίδιος από αιώνες πριν έως σήμερα διέρχεται ως αγνοών και αυτοαγνοούμενος. Στις υπάρχουσες σχέσεις δεν αίρεται η μοναξιά, χωρίς αυτό να αποτελεί ένα βασικό πρόβλημα. 

Η ασύνειδη μοναξιά “ανταλλάσσεται” από τα εκάστοτε προβλήματα και από τον τρόπο ζωής που επέβαλλε το σύστημα με γνώμονα την υλιστική θεώρηση ζωής. Έτσι, ανεπίγνωτα, ο σημερινός άνθρωπος βιώνει έναν τρόπο ζωής που δεν ξέρει πού θα τον οδηγήσει, καθώς αντιμετωπίζεται όχι ως πρόσωπο αλλά ως αριθμός. 

Η απώλεια του εαυτού δεν γίνεται αντιληπτή, ωστόσο όμως είναι καθοριστική και αντικατοπτρίζεται στην απουσία του ανθρώπου από το παρόν. Το παρόν ως σημαντική στιγμή συνάντησης με τον άλλον, παρακάμπτεται, ασύνειδα. Τούτο αποτρέπει από την εμβάθυνση στο γεγονός της ζωής. 

Ο νόμος της αλληλοεπίδρασης, ένας νόμος που ισχύει ή ούτως ή άλλως, θα μπορούσε να συμβάλλει στην συνειδητή βίωση του παρόντος, καθώς λειτουργεί ευεργετικά, εάν και εφόσον αίρεται η κτητικότητα, αυτή η θαυμαστή στιγμή αναδύει και την ανάλογη μυθολογία που παραπέμπει πλέον στην Ψυχή. 

Η Α-λήθη καταργεί τον παλαιό άνθρωπο, ο οποίος μέσα από την κατάσταση της σχέσης αποκτά τη βεβαιότητα της υπαρξιακής του πραγματικότητας.

Οι Προφητείες του Alois Irlmaier

Alois Irlmaier (1)2

Οι Προφητείες του Alois Irlmaier: Ένας προφήτης που συχνά αγνοήθηκε κατά τον 20ο αιώνα ήταν κάποιος Alois Irlmaier. Τα οράματά του, ενός τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη, [1] τη Μέση Ανατολή και τον Ειρηνικό συμφωνούν με πολλές από τις δικές μου προβλέψεις, καθώς και με αυτές του Γάλλου μάντη Νοστράδαμου. Η περιγραφή του, ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου, που ξεκινάει από μεγάλη σύγκρουση ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ, ειδικότερα, είναι μία από τις πιο λεπτομερείς και τρομακτικές προφητικές αναφορές που έχουν καταγραφεί ποτέ για το θέμα.

Πρέπει να προειδοποιήσω ότι αυτό που ακολουθεί είναι αρκετά σοκαριστικό και μπορεί να ενοχλήσει κάποιους από εσάς. Εγώ ο ίδιος, μόλις πρόσφατα έλαβα τις πλήρεις προφητείες του Irlmaier. Στον πρόλογο, επιτρέψτε μου να πω ότι το όραμα του Irlmaier επιβεβαιώνει τις υποψίες μου ότι, τα χειρότερα και πιο φρικτά στοιχεία του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης χημικών όπλων και της κατάληξης ενός παγκόσμιου λοιμού, θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του 3ου. Κανείς δεν θα ξεφύγει από αυτή τη σύγκρουση και τις συνέπειές της.

Δες πώς η αυτοπεποίθηση επηρεάζει το σεξ !



Η εικόνα που έχει η γυναίκα για το σώμα της έχει συνδεθεί έντονα με την σεξουαλική της ζωή. Η διεθνής έρευνα αναδεικνύει πως το κατά πόσο η γυναίκα αντιλαμβάνεται το σώμα της ως ελκυστικό κι επιθυμητό σχετίζεται σημαντικά με την ερωτική της επιθυμία και τη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών. Έχει βρεθεί μάλιστα πως η αντιλαμβανόμενη εικόνα σώματος επηρεάζει τη σεξουαλική επιθυμία της γυναίκας περισσότερο από ότι το πέρασμα στην εμμηνόπαυση.
Γράφει η Αλεξάνδρα Γυφτοπούλου, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Εξειδικευμένη στην Ειδική Αγωγή, επιστημονικός συνεργάτης του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Ο Νόμος της Κυκλικότητας






«Απόλαυσε κάθε εποχή της ζωής σου. 

Υπομονετικά προετοίμασε το έδαφος, φύτεψε τους σπόρους, κάνε όλη την 


απαιτούμενη εργασία και θα συγκομίσεις τους άφθονους καρπούς των κόπων 

σου. 

Αποδέξου τόσο την καλή τύχη όσο και την αντιξοότητα, όπως αποδέχεσαι και τη 


μεταβολή των εποχών. 

ΑΥΤΟ-ΘΕΛΗΣΗ – ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ

P. D. Ouspensky (ΑΥΤΟ-ΘΕΛΗΣΗ – ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ)
******************************************************
Σχετικά με την εγκατάλειψη της θέλησης, δεν είναι παρά μια φράση. Ο άνθρωπος υπ’αριθμόν1,2,3 δεν έχει θέληση. Μόνο αυτό-θέληση και πείσμα. Προσπαθήστε να κατανοήσετε τι σημαίνει αυτό. Πείσμα σημαίνει όταν κάποιος θέλει ή κάνει κάτι απαγορευμένο, επειδή είναι απαγορευμένο. Για παράδειγμα η αυτό-θέληση είναι όταν κάποιος βλέπει ότι προσπαθείτε να κάνετε κάτι που δεν ξέρετε πώς να το κάνετε και θέλει να σας βοηθήσει., αλλά εσείς του λέτε, «όχι θα το κάνω μόνος μου». Αυτές είναι οι δύο μορφές θέλησης που έχουμε. Βασίζονται στην αντίθεση. 

Η πραγματική θέληση πρέπει να βασίζεται στη συνειδητότητα, στη γνώση και στο μόνιμο «Εγώ». Στην κατάσταση που είμαστε, δεν διαθέτουμε τέτοια θέληση. Το μόνο που έχουμε είναι αυτό-θέληση και πείσμα. Η θέληση μας είναι η συνισταμένη των επιθυμιών. Οι επιθυμίες μπορεί να είναι πολύ καλά κρυμμένες. Για παράδειγμα, κάποιος θέλει να επικρίνει ένα άλλο και αυτό το λέει ειλικρίνεια. Η επιθυμία αυτή να κατηγορήσει μπορεί να είναι τόσο δυνατή, που θα πρέπει να κάνει πραγματικά μεγάλη προσπάθεια για να τη σταματήσει. Και ο άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει πραγματικές προσπάθειες μόνος του.

Οι θελήσεις μας διαρκούν τρία λεπτά περίπου. Η θέληση μετριέται με το χρόνο. Αν την απαρνηθούμε μία φορά τρία λεπτά θέλησης, την επόμενη θα έχουμε άλλα τρία λεπτά θέλησης. Η εγκατάλειψη της θέλησης, είναι μια διαδοχή πράξεων, δεν είναι μόνο μια πράξη. Μια πράξη δε σημαίνει τίποτα.

Για να δημιουργήσει θέληση θα πρέπει ο άνθρωπος να προσπαθεί να συντονίζει κάθε του πράξη με τις ιδέες τις εργασίας. Θα πρέπει, σε κάθε του πράξη να αναρωτιέται: πως φαίνεται αυτό από την άποψη της εργασίας; Είναι χρήσιμο σε μένα και στην εργασία ή βλαβερό; Αν δεν ξέρει μπορεί να ρωτήσει. Αν βρίσκεται πολύ καιρό στην εργασία, ουσιαστικά δεν υπάρχει ούτε μια πράξη του που να μην άπτεται της εργασίας. Οφείλει να σκέπτεται πριν ενεργήσει. Μόνο με αυτή την μέθοδο είναι δυνατόν να δημιουργηθεί θέληση.   

                                                                                (Τα Τελευταία Κείμενα)
                                                                                      Εκδ. Πτερόεσσα

P. D. Ouspensky

Σχετικά με την εγκατάλειψη της θέλησης, δεν είναι παρά μια φράση.

 Ο άνθρωπος υπ’αριθμόν1,2,3 δεν έχει θέληση. Μόνο αυτό-θέληση και πείσμα. Προσπαθήστε να κατανοήσετε τι σημαίνει αυτό. 

Πείσμα σημαίνει όταν κάποιος θέλει ή κάνει κάτι απαγορευμένο, επειδή είναι απαγορευμένο. 

Για παράδειγμα η αυτό-θέληση είναι όταν κάποιος βλέπει ότι προσπαθείτε να κάνετε κάτι που δεν ξέρετε πώς να το κάνετε και θέλει να σας βοηθήσει., αλλά εσείς του λέτε, «όχι θα το κάνω μόνος μου». 

Αυτές είναι οι δύο μορφές θέλησης που έχουμε. Βασίζονται στην αντίθεση. 

Να θυμάσαι τον εαυτό σου

Ρόντνει Κόλλιν (Να θυμάσαι τον εαυτό σου)
***************************************

Αυτοενθύμηση σημαίνει αποδοχή του εαυτού μας, των άλλων, των πάντων γύρο μας. Στο παρελθόν όλοι εντρυφήσαμε στα προσωπικά μας έτσι που δεν έμεινε χρόνος και ενδιαφέρον για τα αληθινά πράγματα.

Τώρα πρέπει να δεχτούμε τον εαυτό μας όπως είναι και να καταλάβουμε ότι όλα αυτά δεν αξίζουν την αμέριστη προσοχή μας.

Όταν απαιτούνται από εμάς ή μας αποκαλύπτονται μεγαλειώδη πράγματα, πιστεύω ότι είναι βλασφημία να λέμε, «Σε παρακαλώ πρόσεξε με»… Αυτή η στάση έχει απομείνει από την μεγάλη ψευδαίσθηση του Εγώ. Αν αυτή η ψευδαίσθηση πεθάνει, στη θέση της, η προσωπική εργασία θα ανυψωθεί σαν τον καπνό μέσα από τις στάχτες. Την ξεφορτωθήκαμε.
  
                                                                                                                      Girard Haven (25 Χρόνια Μαθητείας)
             Εκδ. Πτερόεσσα

Αυτοενθύμηση σημαίνει αποδοχή του εαυτού μας, των άλλων, των πάντων γύρω μας. 

Στο παρελθόν όλοι εντρυφήσαμε στα προσωπικά μας έτσι που δεν έμεινε χρόνος και ενδιαφέρον για τα αληθινά πράγματα.

Τώρα πρέπει να δεχτούμε τον εαυτό μας όπως είναι και να καταλάβουμε ότι όλα αυτά δεν αξίζουν την αμέριστη προσοχή μας.

Ο άνθρωπος είναι η μικρογραφία του σύμπαντος

P. D. Ouspensky (Ο άνθρωπος είναι η μικρογραφία του σύμπαντος)
*********************************************************

Η ανθρώπινη ψυχή είναι ένας υπερβολικά πολύπλοκος συνδυασμός. Οι φωνές όλες που κραυγάζουν μέσα στην ψυχή δεν μπορούν να ενωθούν και να αποτελέσουν αρμονική χορωδία. Όλα τα βασίλεια της φύσης ζουν μέσα στον άνθρωπο. Ο άνθρωπος είναι ένα μικρό σύμπαν. Μέσα του πραγματοποιείται συνεχής θάνατος και συνεχή γέννηση, ένα αδιάκοπο αλληλοφάγωμα, το καταβρόχθισμα του αδύνατου από τον ισχυρότερο, η εξέλιξη και ο εκφυλισμός, η ανάπτυξη και η φθορά.

Ο άνθρωπος έχει μέσα του τα πάντα, από το ορυκτό ως το Θεό. Και η επιθυμία για το Θεό μέσα στον άνθρωπο, δηλαδή οι καθοδηγητικές δυνάμεις του πνεύματος του, που έχουν επίγνωσή της ενότητας του πνεύματος με την άπειρη συνειδητότητα του σύμπαντος, δεν μπορούν να εναρμονιστούν με την αδράνεια της πέτρας, με την τάση των μορίων για κρυστάλλωση με τη νυσταλέα ροή του χυμού στο φυτό, με την αργή στροφή του φυτού προς τον ήλιο, με την κραυγή του αίματος στο ζώο, με την «τρισδιάστατη» ανθρώπινη συνειδητότητα -  που βασίζεται στο ότι ο άνθρωπος διαχωρίζει τον εαυτό του από τον κόσμο, αντιπαραθέτει στον κόσμο το δικό του «εγώ» και αναγνωρίζει ως πραγματικότητα όλες τις φαινομενικές διαιρέσεις.

Όσο αναπτύσσεται ο άνθρωπος εσωτερικά, τόσο πιο έντονα αρχίζει να νιώθει τις διαφορετικές πλευρές της ζωής του ταυτόχρονα. Και όσο πιο έντονα νιώθει κανείς τον εαυτό του, τόσο πιο ισχυρή γίνεται μέσα του η επιθυμία να νιώσει ακόμα περισσότερα, και αρχίζει στο τέλος να επιθυμεί τόσα πολλά που ποτέ δεν είναι σε θέση να αποκτήσει μονομιάς όλα αυτά που επιθυμεί. Μια ζωή δεν του είναι πια αρκετή, του χρειάζονται δέκα, είκοσι ζωές ταυτόχρονα. 

                                                                  (Ένα Νέο Πρότυπο του Σύμπαντος)
                                                                               Εκδ. Πύρινος Κόσμος
P. D. Ouspensky 

Η ανθρώπινη ψυχή είναι ένας υπερβολικά πολύπλοκος συνδυασμός. Οι φωνές όλες που κραυγάζουν μέσα στην ψυχή δεν μπορούν να ενωθούν και να αποτελέσουν αρμονική χορωδία. Όλα τα βασίλεια της φύσης ζουν μέσα στον άνθρωπο. Ο άνθρωπος είναι ένα μικρό σύμπαν.


 Μέσα του πραγματοποιείται συνεχής θάνατος και συνεχή γέννηση, ένα αδιάκοπο αλληλοφάγωμα, το καταβρόχθισμα του αδύνατου από τον ισχυρότερο, η εξέλιξη και ο εκφυλισμός, η ανάπτυξη και η φθορά.

Αληθινά Συναισθήματα

Μπόρις Μουράβιεφ (Αληθινά Συναισθήματα)
***************************************

Όλα τα αληθινά συναισθήματα έχουν διαβαθμίσεις και κανένα από αυτά δεν είναι ασπρόμαυρο. Πάρτε για παράδειγμα τη Συνειδητότητα με τις διαβαθμίσεις της. Έχουμε την κατάσταση ύπνου, σχετικής εγρήγορσης, αυτοσυνείδησης και κοσμικής συνείδησης.

Ας αναλύσουμε τώρα τις τρείς αποχρώσεις της αγάπης. Η ανώτερη είναι η πνευματική αγάπη που απορρέει από το Απόλυτο (Θεό), η ψυχική αγάπη που απορρέει από τον Ήλιο (υπόκειται σε 12 συμπαντικούς νόμους) και τελευταία η σαρκική αγάπη (υπόκειται σε 96 συμπαντικούς νόμους.) Και οι τρεις διαποτίζουν βαθιά το σύνολο της οργανικής ζωής πάνω στη γη.

Μόνον ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να τις συλλάβει και να τις ζήσει όλες. Το να φθάσει όμως να ζει την ψυχική Αγάπη, τη δοτική και ευγενή, την Αγάπη του Χριστού, δίνεται στον άνθρωπο όσο αναπτύσσεται μέσα του το μαγνητικό κέντρο και αρχίζει η απορρόφηση του από το ανώτερο συναισθηματικό. Όσο για την πνευματική Αγάπη, την Αγάπη του Αγίου Πνεύματος, πρέπει, για να εισχωρήσει κανείς σε αυτή, να έχει ξεπεράσει το ανώτερο συναισθηματικό κέντρο και να έχει φτάσει στο ανώτερο διανοητικό.

Για τον εξωτερικό άνθρωπο, τον κυριαρχούμενο από την ατελή προσωπικότητα, η αγάπη δεν είναι προσιτή παρά στο επίπεδο της Σαρκικής Αγάπης γιατί, ακόμη και αν τον διαπεράσουν τα δυο άλλα ρεύματα, δεν είναι συνήθως σε θέση να τα συλλάβει κι έτσι παραμένουν για αυτόν ουσιαστικά ακατάληπτα. Δεν συλλαμβάνει λοιπόν και δεν ζει την Αγάπη παρά μόνο στο έσχατο επίπεδο της, γιατί εκεί το ερωτικό κέντρο του επιτρέπει να απορροφά και να διοχετεύει τη δημιουργική ενέργεια που εξασφαλίζει στην αναπαραγωγή.

Μπόρις Μουράβιεφ

Όλα τα αληθινά συναισθήματα έχουν διαβαθμίσεις και κανένα από αυτά δεν είναι ασπρόμαυρο. Πάρτε για παράδειγμα τη Συνειδητότητα με τις διαβαθμίσεις της. Έχουμε την κατάσταση ύπνου, σχετικής εγρήγορσης, αυτοσυνείδησης και κοσμικής συνείδησης.

Ας αναλύσουμε τώρα τις τρείς αποχρώσεις της αγάπης. Η ανώτερη είναι η πνευματική αγάπη που απορρέει από το Απόλυτο (Θεό), η ψυχική αγάπη που απορρέει από τον Ήλιο (υπόκειται σε 12 συμπαντικούς νόμους) και τελευταία η σαρκική αγάπη (υπόκειται σε 96 συμπαντικούς νόμους.) Και οι τρεις διαποτίζουν βαθιά το σύνολο της οργανικής ζωής πάνω στη γη.

ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ


Οι 38 αφορισμοί που ήταν γραμμένοι στη σκηνή Study House στο Πριερέ)

1) Μάθε να σ 'αρέσει αυτό που "δε σ' αρέσει" 

2) το μεγαλύτερο επίτευγμα για τον άνθρωπο είναι να μπορεί να πράττει.

3) Όσο χειρότερες είναι οι συνθήκες της ζωής τόσο καλύτερα είναι τα αποτελέσματα της εργασίας- αρκεί να θυμάται τον εαυτό του αδιάκοπα. 

4) να θυμάσαι τον εαυτό σου παντού και πάντα.

ΛΑΙΚΕΣ «ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ» MADE BY SECRET SERVICES ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ «ΠΡΟΚΛΗΣΗ»


20140219-131428.jpg
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Τα γεγονότα της Αθήνας τον Δεκέμβριο του 2008, η «Αραβική Άνοιξη» στην Τυνησία, Λιβύη, Αίγυπτο και Συρία και τώρα τα γεγονότα της «λαϊκής εξέγερσης» στην Ουκρανία, (παλαιοτέρα είχαμε την «λαϊκή εξέγερση» ανατροπής του καθεστώτος στην Σερβία), όπως εξελίσσονται, προκαλούν υπόνοιες ότι μυστικές υπηρεσίες όπως η CIA, η Μ16, αλλά και η ισραηλινή MOSSAD, βρίσκονται πίσω από όλη αυτή την αλυσίδα των υποτιθέμενων «λαϊκών εξεγέρσεων». Είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι αυτοί οι «λαϊκοί επαναστάτες» χρησιμοποιούν τελευταίου τύπου μέσα αστικών συγκρούσεων από πολύ καλά οργανωμένες ομάδες, ειδικά εκπαιδευμένες και καθοδηγούμενες από καλά καλυπτόμενα άτομα.
Το βασικό κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των «εξεγέρσεων» είναι ότι οι υποτιθέμενοι εξεγερμένοι επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση ακόμα και ανατροπή κυβερνήσεων που είχαν εκδηλώσει πολιτικές αποδέσμευσης από τα δυτικά νεοαποικιακά συμφέροντα. Αποκορύφωνα είναι τα τελευταία γεγονότα της Ουκρανίας, που άρχισαν όταν η νόμιμη ουκρανική κυβέρνηση αρνήθηκε να υπογράψει την υποταγή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, (βλέπε ευρωπαϊκή λαίλαπα ), έχοντας το προηγούμενο της λεηλασίας χωρών μελών της όπως η Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία και… δεν συμμαζεύεται.

WSJ: Τι προτείνει η δεξαμενή σκέψης Bruegel για την Ελλάδα

WSJ: Τι προτείνει η δεξαμενή σκέψης Bruegel για την Ελλάδα

Η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει νέο πακέτο ενίσχυσης ύψους 40 δισ. ευρώ και η Ευρωζώνη θα πρέπει να είναι έτοιμη να «συγχωρέσει» τους τόκους αν το χρέος της χώρας παραμείνει πολύ υψηλό, αναφέρεται σε έκθεση οικονομολόγων της δεξαμενής σκέψης Bruegel που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, επισημαίνεται σε δημοσίευμα στην ηλεκτρονική σελίδα της Γουόλ Στριτ Τζέρναλ.
Όπως αναφέρεται, σύμφωνα με την έκθεση, οι όροι που εξετάζονται αυτή τη στιγμή για την επιπλέον ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, θα άφηναν και πάλι το χρέος της χώρας στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2022, μακριά από τον στόχο του «χαμηλότερα από το 110%» που συμφωνήθηκε με το ΔΝΤ το Νοέμβριο του 2012.  Επίσης, σημειώνεται ότι μέχρι το 2030, η Ελλάδα θα έπρεπε να εκδώσει νέα ομόλογα συνολικής αξίας 74 δισ. ευρώ και πάλι θα είχε μια αναλογία χρέους/ΑΕΠ της τάξης του 95%.

Όταν όλα είναι αβέβαια

efood38
Γεννιόμαστε και μεγαλώνουμε μαθαίνοντας ότι κάποια πράγματα στη ζωή μας είναι δεδομένα. Ότι θα ξυπνήσουμε και την επόμενη μέρα θα βρίσκονται τα πράγματα στη θέση τους, απαράλλαχτα. Ο ήλιος ανατέλλει από την ανατολή και δύει στη δύση. Τα σύννεφα γίνονται βροχή και ότι η γη γυρίζει.
Φτιάχνουμε τη ζωή μας με βάση κάποιες σταθερές και ακόμα όταν αυτές λόγο οικονομικών ή πολιτικών ή κοινωνικών συγκυριών αλλάζουν, προσαρμοζόμαστε και αναδιαμορφώνουμε τα σχέδιά μας. Όμως η ζωή συνεχίζεται.
Πως όμως μπορείς να αντιδράσεις όταν αυτά τα σταθερά και τα δεδομένα δεν ισχύουν πια; Πώς αντιδράς όταν η γη που πατάς και έχεις κτίσει πάνω της όλη τη ζωή σου, το βιoς σου, την οικογένειά σου σείεται και καταστρέφει ότι υλικό σου ανήκει; Τι είναι αυτό που σε κάνει να μένεις εκεί και να μη φεύγεις από το τόπο σου που μοιάζει να σε κατατρέχει και να σε κυνηγά, να προσπαθεί να καταστρέψει εσένα και τους κόπους μιας ζωής;

Τι να φάτε την επόμενη μέρα από ένα πλούσιο γεύμα για να μη πάρετε κιλά.



H χθεσινή μέρα είχε πολύ φαγοπότι. Τσικνίσαμε όπως αρμόζει στις παραδόσεις. Τι γίνεται όμως σήμερα, πόσο ακριβά θα πληρώσουμε τη χθεσινή μέρα όταν ανέβουμε στη ζυγαριά; Πως θα απαλλαγούμε από το βάρος στο στομάχι;

 ΓΡΑΦΕΙ ο κ. Ευάγγελος Ζουμπανέας Διαιτολόγος Διατροφολόγος
                     Ιδρυτής Επιστημονικής Ομάδας Διατροφής www.diatrofi.gr

Όπως και να έχουν τα πράγματα η ζυγαριά θα σας δείξει λίγο παραπάνω τις  επόμενες ημέρες. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι προσθέσατε λίπος, αλλά ότι το σώμα επειδή έφαγε περισσότερες και διαφορετικές τροφές από αυτές που έτρωγε μέχρι πρόσφατα δυσκολεύεται να τις αποβάλει. Το βάρος σας την επόμενη μέρα είναι πλασματικό και παροδικό. Αυτό φαίνεται με τη μορφή κατακράτησης στο σώμα σας  που εσείς το νιώθετε σαν ένα μικρό φούσκωμα ή ένα μικρό πόνο στο στομάχι ή μια μικρή απροσδιόριστη αδιαθεσία.

My February Inspiration




 " Δες τα παιδιά, Βιργινία. Κύττα και δες τα μάτια τους, περιέχουν τον αληθινό κόσμο. Διότι συλλαμβάνουν τη χάρη. Τα τυλίγει σαν σύννεφο, αν μισοκλείσεις τα βλέφαρα θα τη δεις, είναι ένα χρώμα γύρω τους, κοίτα και δες, κάθε παιδί έχει το χρώμα του, σαν νεφέλωμα, σε μερικά μπορείς να δεις ολόκληρο το ουράνιο τόξο. Αυτό είναι το φως του Θεού, Βιργινία, ουδέποτε χάνεται, όποιος το σέβεται, μαθαίνει να το ρουφάει, όποιος απιστεί ξοδεύεται...Όμως, τα παιδιά βρίσκονται ακόμα στην ηλικία της φώτισης, τόποτα δεν ξεθωριάζει το χρώμα τους...Κοίτα! Δες τα μάτια αυτού του παιδιού! Πρόσεξε την ηδύτητα στην έκφρασή του. Ονειρεύεται, Βιργινία. 
Τα μωρά και τα παιδιά βλέπουν τα όνειρα του Θεού.
Δες, ο μικρός έχει το χάρισμα, όλα τα παιδιά το έχουν, είναι το δώρο τους για την καινούργια ζωή... "

Ποιος χρωστάει της Μιχαλούς;

mpost-amaseia

Η φράση «αυτός χρωστάει της Μιχαλούς», σύμφωνα με όλα τα λεξικά (παράδειγμα), σημαίνει ότι κάποιος δεν είναι στα καλά του, ότι είναι τρελός. Η φράση ακούγεται συχνά και στις μέρες μας, αν και, όπως θα δούμε παρακάτω, η σημασία της βρίσκεται “υπό μετατόπιση”. Πάντως, η παραδοσιακή, λεξικογραφημένη σημασία δεν έχει χαθεί. Για παράδειγμα, όταν στις αρχές της κρίσης, τον Δεκέμβριο του 2008, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κων. Μίχαλος πρότεινε να εργάζονται και να πληρώνονται λιγότερο οι εργαζόμενοι, αρκετοί ήταν εκείνοι που δεν αντιστάθηκαν στον πειρασμό και είπαν η έγραψαν ότι ο Μίχαλος χρωστάει της Μιχαλούς, ότι δεν είναι στα καλά του δηλαδή. Ποια είναι όμως αυτή η Μιχαλού;
Η προέλευση της φράσης έχει βασανίσει όχι λίγο τους μελετητές. Σύμφωνα με μια εκδοχή που κυκλοφορεί και στο Διαδίκτυο αλλά πηγάζει από το βιβλίο «Λέξεις και φράσεις παροιμιώδεις» του Τάκη Νατσούλη, στα χρόνια του Όθωνα βρισκόταν σε κάποιο σοκάκι του Ναυπλίου η ταβέρνα της Μιχαλούς. Η Μιχαλού ήταν, λέει ο συγγραφέας, παραδόπιστη και εκμεταλλεύτρια· είχε μια περιορισμένη πελατεία στην οποία έκανε πίστωση για ένα ορισμένο διάστημα, όμως αλίμονο σε όποιον δεν ήταν συνεπής. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας, η Μιχαλού ξεφτέλιζε κυριολεκτικά τους άτυχους οφειλέτες της. Ανάμεσα σ’ αυτού ήταν και κάποιος ευσυνείδητος, ο οποίος αδυνατώντας να βρει χρήματα να εξοφλήσει τη Μιχαλού, γύριζε μέρα και νύχτα στους δρόμους παραμιλώντας. Και σαν κανείς ρωτούσε τους περαστικούς τι έχει αυτός ο άνθρωπος, οι άλλοι απαντούσαν «Αυτός χρωστάει της Μιχαλούς» (Νατσούλης, σελ. 99-100).

One night stand VS Μόνιμη σχέση: Πότε έρχονται ευκολότερα σε οργασμό οι γυναίκες;


Μπορεί οι σύγχρονες γυναίκες να είναι το ίδιο ανοιχτές με τους άνδρες στην προοπτική ενός one night stand, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι το απολαμβάνουν το ίδιο με εκείνους!

Πρόσφατη αμερικάνικη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 600 φοιτητές έδειξε πως οι γυναίκες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να φτάσουν στην κορύφωση όταν βρίσκονται σε μόνιμη σχέση, παρά σε μια περιστασιακή ερωτική συνεύρεση.

Παρόμοια μελέτη είχε δείξει το ίδιο αποτέλεσμα στο παρελθόν! Από τους 24.000 φοιτητές που συμμετείχαν βγήκε το συμπέρασμα ότι μόνο το 40% των γυναικών κατάφερε να φτάσει σε οργασμό έπειτα από μια «τυχαία» σεξουαλική συνεύρεση, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες άγγιζε το 80%.Αντίθετα, περίπου το 75% των γυναικών που συμμετείχαν στη μελέτη δήλωσε πως κατάφερε να φτάσει σε οργασμό ενώ βρίσκεται σε μόνιμη σχέση.

Πως δικαιολογείται αυτό;

Ποιο σημείο του σώματος σου ερεθίζει περισσότερο το σύντροφο σου;


Μη βιαστείς να απαντήσεις, γιατί σίγουρα στα 2 πρώτα δεν βρίσκονται το στήθος και οι γλουτοί…

Σε νέα έρευνα που έγινε σε συνεργασία των πανεπιστημίων Bangor στην Ουαλία και Witwatersrand στο Γιοχάνεσμπουργκ, οι ερευνητές ζήτησαν από 800 εθελοντές στη Βρετανία και άλλους τόσους στη Νότιο Αφρική να βαθμολογήσουν 41 τμήματα του σώματος με βάση τον ερωτισμό που αναδύουν.

Εκτός από τα γεννητικά όργανα, που ήταν το πιο ερωτικό τμήμα του σώματος και στα δύο φύλα, οι απαντήσεις των εθελοντών είχαν μεγάλο ενδιαφέρων αφού απ? ότι φαίνεται το στόμα και τα χείλη κατακτούν την 1η θέση!!

Καλά διάβασες, δεν είναι το μπούστο σου που θα τραβήξει το σύντροφό σου ούτε οι γυμνασμένοι σου γλουτοί!

Πιο αναλυτικά:

Εσύ με ποιόν θα απατούσες το σύντροφο σου;


Έρευνα: Εσύ με ποιόν θα απατούσες το σύντροφο σου;
έρευνα αποκαλύπτει με ποιόν συνηθίζουν οι γυναίκες να απατούν το σύντροφο τους…
Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την ιστοσελίδα Victoria Milan, η οποία βοηθάει δεσμευμένους και παντρεμένους να βρουν το επόμενο φλερτάκι τους, ρωτάει τις… αμαρτωλές που απάτησαν το σύντροφο τους, με ποιόν το έκαναν.

Πάνω από 3.000 γυναίκες απάντησαν και τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

Πέρα από το χρόνο και το χώρο



Ζούσαν μαζί σε ένα όνειρο, πέρα για πέρα αληθινό… 

Αυτός ήταν απερίγραπτα όμορφος και με παραμυθένια χάρη. Αυτή τον θαύμαζε και η ματιά της δεν τον άφηνε ποτέ, ακόμα κι αν δεν βρισκόταν δίπλα της. 

Γύρω τους γινόταν πόλεμος, με πολλά περίεργα και πέρα από τη λογική, παράλληλα συμβάντα. Τα διαπερνούσαν όλα, με τη μοναδική, αθέατη για τους άλλους, αρμονική, συνύπαρξή τους. 

Μέσα τους μια ασύγκριτη, Θεία μελωδία, που τα τύμπανα του πολέμου δεν κατάφερναν να εξουδετερώσουν ή να μειώσουν. 

Αυτός προχωρούσε με μαεστρία, αποτελεσματικά ανοίγοντας κάθε δρόμο, με μοναδικές, αυθεντικές κινήσεις.. απαλές, που να μην τη φοβίσουν. Αυτή τον ακολουθούσε μαγεμένη, με ακλόνητη πίστη στη δική του σιγουριά. 

Ακούραστος προστάτης, ευαίσθητος στην κάθε της ανάγκη και κίνηση. Αυτή φρόντιζε αφιερωμένη τις λεπτομέρειες. Άφοβη, στηριζόμενη στη δική του μοαδική αυτάρκεια. 

Απότομες μελανιές στο σώμα σας; Που μπορεί να οφείλονται;


Όταν, χωρίς λόγο παρατηρήσουμε στο σώμα μας μελανιές, αυτόματες δηλαδή πετέχειες και εκχυμώσεις, πρέπει να σκεφτούμε πόσο συχνά επαναλαμβάνετε αυτό το φαινόμενο ή αν είναι η πρώτη φορά, αν είναι επανλαμβανόμενη σε μικρό χρονικό διάστημα η εμφάνισή τους.

Ο χαμηλός αριθμός των αιμοπεταλίων, η κακή ποιότητα αυτών αλλά και τα ευπαθή αγγεία αποτελούν τις πρώτες και κυριότερες αιτίες δημιουργίας αυτών των εκχυμώσεων.

Η συνηθέστερη αιτία είναι ο χαμηλός αριθμός των αιμοπεταλίων, με τιμή συνήθως <100.000/μl, και φυσιολογικές τιμές αιμοπεταλίων >150 – 450.000/μl.

Τα δέκα πιο ενεργά σεξουαλικά επαγγέλματα εν ώρα εργασίας!


Το σεξ στους χώρους εργασίας δίνει και παίρνει. Ευνοείται μάλιστα από κάποια επαγγέλματα που έχουν τη δυνατότητα να ξεκλέψουν κάποια ώρα για να επιδοθούν στο φλερτ και τη σεξουαλική πράξη μέσα στο γραφείο.
Μία έρευνα που έγινε από ένα μεγάλο γραφείο ευρέσεως εργασίας στις ΗΠΑ σε 42.000 άνδρες και γυναίκες, έδειξε ότι ο χώρος εργασίας σε ορισμένα επαγγέλματα βοηθάει όχι μόνο στο φλέρτ αλλά και στη σεξουαλική επαφή.

Το ερωτηματολόγιο που κλήθηκαν να απαντήσουν οι συμμετέχοντες στην έρευνα, είχε ερωτήματα όπως «κατά πόσο φλερτάρουν στη δουλειά», «εάν έχουν κάνει σεξ με συναδέλφους», «εάν έχουν κάνει σεξ μέσα στον εργασιακό τους χώρο», κ.λπ.

Γιατί οι άντρες έχουν γένια και οι γυναίκες όχι;


-Τα γένια μεγαλώνουν λόγω των αντρικών ορμονών όπως η τεστοστερόνη, που υπάρχει σε μικρή ποσότητα και στις γυναίκες.

 -Οι τελευταίες παράγουν οιστρογόνα κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής τους ζωής. Αυτά ενεργοποιούν την παραγωγή μιας πρωτεΐνης που απορροφά την αντρική ορμόνη. 

Μετά την εμμηνόπαυση τα επίπεδα οιστρογόνων πέφτουν και οι αντρικές ορμόνες απελευθερώνονται σε μεγαλύτερες ποσότητες και στις γυναίκες, γι’ αυτό αρχίζουν να βγάζουν τρίχες.

Φεμινιστική οργάνωση Femen


Απ’ ότι φαίνεται οι γυμνόστηθες φεμινίστριες μόνο δυναμικές και ανεξάρτητες δεν είναι μιας και πίσω τους κρύβεται ένας άνδρας που τις καθοδηγεί.
Τα έχουν βάλει με τον Πάπα, τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Πίσω από τις Femen κρύβεται ο άνδρας που τους δίνει εντολές για το τι πρέπει να κάνουνε και ο ίδιος αποκαλύπτει τη φιλοσοφία του την οποία ομολογεί κυνικά:
Η διάθεσή του για σεξ ήταν ο λόγος που δημιουργήθηκε η ομάδα. Έπειτα από τα όπλα που βρέθηκαν σε χώρο της οργάνωσης ο εμπνευστής της έρχεται να της δώσει την χαριστική βολή αποκαλύπτοντας τα πραγματικά του κίνητρα.
Η εφημερίδα La Republica σε άρθρο της  επισημαίνει τα πραγματικά κίνητρα και τον λόγο ύπαρξης της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Επιληψία στα παιδιά: Τί πρέπει να γνωρίζουμε


Εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο πάσχουν από επιληψία, μία εγκεφαλική διαταραχή που συμβαίνει παγκοσμίως και είναι από τις παλαιότερες που είναι γνωστές στον άνθρωπο. 

Μία επιληπτική κρίση δεν σημαίνει απαραίτητα και νόσο της επιληψίας, όταν όμως οι κρίσεις επαναλαμβάνονται, τότε το άτομο πρέπει να τεθεί σε θεραπεία από ειδικούς επιστήμονες. 

Το 10% του πληθυσμού θα βιώσει στη ζωή του επεισόδιο απώλειας συνείδησης, ενώ μόνο ένα 3% του συνόλου θα έχει επιληπτική κρίση και από αυτούς το 50% θα υποστεί και επόμενη κρίση στην επόμενη διετία.

Τα παροξυσμικά επεισόδια στα παιδιά δεν είναι επιληψία

Αύριο τελειώνει ο κόσμος, σύμφωνα με τους Βίκινγκς


Μην κανονίσετε κάτι για την Κυριακή γιατί ο κόσμος θα τελειώσει αύριο Σάββατο, σύμφωνα με την μυθολογία των Βίκινγκς που θεωρεί ότι στις 22 Φεβρουαρίου η Γη θα ανοίξει για να βγουν οι κάτοικοι του Κάτω Κόσμου και θα ακολουθήσει επική μάχη μεταξύ των Θεών.

Όπως γράφει ο Independent, από τη μάχη μεταξύ των Θεών δεν θα επιβιώσει κανείς. Η Γη θα πέσει στη θάλασσα και η ζωή όπως την γνωρίζουμε θα τελειώσει. Ωστόσο, δύο άνθρωποι που θα επιβιώσουν θα ξαναφέρουν τη ζωή στον κόσμο.

Οι 10 πιο φρικιαστικές δολοφονίες που δεν εξιχνιάστηκαν ποτέ!

Οι πιο πολυσυζητημένες δολοφονίες που συγκλόνισαν τον κόσμο παρουσιάζονται στο βίντεο που ακολουθεί και πραγματικά σοκάρουν!

Στο Νο 10 βλέπουμε τη δολοφονία της Elisabeth Short 23 ετών, μίας Αμερικανίδας που δολοφονήθηκε με τον πιο φρικιαστικό τρόπο αφού το σώμα της τεμαχίστηκε τον Ιανουάριο του 1947 στο Leimert Park στην Καλιφόρνια. Ο φόνος της δεν εξιχνιάστηκε ποτέ και στο έγκλημα δόθηκε το ψευδώνυμο "the black Dalhia"

Στο Νο 9 βλέπουμε τον 7χρονο Adam John Walsh που απήχθη από ένα πολυκατάστημα στη Φλόριντα τον Ιούλιο του 1981 και αργότερα βρέθηκε δολοφονημένος και με κομμένο το κεφάλι. Η ιστορία του έγινε ταινία το 1983 την οποία παρακολούθησαν 38 εκ. θεατές και ο πατέρας του έγινε παρουσιαστής στην εκπομπή "America's most Wanted" μία εκπομπή που προσπαθεί να εντοπίσει εξαφανισμένα άτομα.

Στο Νο 8 βλέπουμε μία μαζική δολοφονία 7 ατόμων με παυσίπονα που ήταν δηλητηριασμένα. Το περιστατικό συνέβη τον Οκτώβριο του 1982 στο Σικάγο και ποτέ δεν βρέθηκε ο ένοχος.

ΜΠΟΥΛΑΣ, ΜΠΕΛΜΟΝΤΩ, ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

Άσχημος. Συμπαθητικός άσχημος, όμως. Λέω για τον Σάκη Μπουλά, που πέθανε το πρωί. Τον περιμένανε, βέβαια, διότι ο καρκίνος είχε προχωρήσει. Τόσο, που όσο και να ήθελε το παλληκάρι να του αντισταθεί, να τον παραπλανήσει, ότι δεν συμβαίνει και το ό, τι χειρώτερο, ότι εγώ θα συνεχίσω τη ζωή μου, τελικά ο κάνσερ άρπαξε έναν ακόμα πριν της ώρας του. Στα 60 του χρόνια.
Έλεγα, λοιπόν, ότι ήταν άσχημος. Κακομούτσουνος. Όχι ο τύπος του γοητευτικού άσχημου, του σέξυ άσχημου που πρωτολανσαρίστηκε πριν μισό αιώνα και βάλε από τον Ζαν Πωλ Μπελμοντώ. Ο Μπουλάς ήταν ο τύπος του συμπαθητικού, του αποδεκτού άσχημου.
Ξέρεις. Υπάρχουν άνθρωποι, μέσα σ' αυτούς κι εγώ, που δεν μπορώ να αντικρύσω το άσχημο. Κάτι παθαίνω. Το άσχημο πράμα, το άσχημο πρόσωπο. Ο Μπουλάς βλέπεται. Δεν σε χαλάει.

Γιατί οι γυναίκες κάνουν τις περισσότερες δουλειές;

Γιατί οι γυναίκες κάνουν τις περισσότερες δουλειές;

Εκείνος νομίζει ότι κάνει τις δουλειές που του αναλογούν ενώ εκείνη τον παρακαλάει να αλλάξει. Γιατί οι γυναίκες, παρά το γεγονός ότι έχουν παλέψει τα τελευταία χρόνια για τα δικαιώματά τους, συνεχίζουν να κρατάνε σχεδόν μόνιμα, την ηλεκτρική σκούπα; 

Ο Χάρης, μπαμπάς μιας μπέμπας μόλις 2 μηνών, κάνει την αποστείρωση στα μπιμπερό του της. «Η αλήθεια είναι ότι κάθε φορά που η κουβέντα πάει στις δουλειές του σπιτιού, τότε αποστειρώνω τα μπουκάλια» λέει με ειλικρίνεια ο Χάρης. Η γυναίκα του όμως, λέει κάτι που επίσης δεν είναι ψέμα.

 Η αποστείρωση είναι να βάλει κανείς 3-4 μπουκάλια στον αποστειρωτή, να ανάψει το κουμπί και μόλις τελειώσει να τα βγάλει. Ουσιαστικά δηλαδή ο αποστειρωτής κάνει τη δουλειά. «Αυτό δεν ισχύει, αδειάζω και τα καλαθάκια στο σπίτι» λέει ο Χάρης.  Τα καλαθάκια και τα μπουκάλια λοιπόν. 

Τα 12 είδη του έρωτα και η κρίση που κουβαλάμε μέσα μας

από τον Ματθαίο Γιωσαφάτ

Τα 12 είδη του έρωτα και η κρίση που κουβαλάμε μέσα μας, από τον Ματθαίο Γιωσαφάτ

Να παντρευτείς ή να μην παντρευτείς, ένα βιβλίο με τον συγκεκριμένης σαιξπηρικής απόχρωσης τίτλο, από τον Γιωσαφάτ.
Εκεί υποστηρίζει ότι υπάρχουν 12 είδη έρωτα, απολύτως αντίστοιχα της σχέσης που αναπτύξαμε με τη μητέρα μας στον πρώτο χρόνο της ζωής μας.

“Η αγάπη ξεκινάει από την ευγνωμοσύνη” Ματθαίος Γιωσαφάτ

«Ένας στερημένος άντρας περιμένει να πάρει από τη γυναίκα ό,τι δεν πήρε από τη μητέρα του, άλλος δημιουργεί εξαρτητική σχέση. Επιλέγεις κάποιον για να κυριαρχείς ή να σε κυριαρχούν. Κι αυτό δεν είναι αγάπη, είναι ανάγκη».

Θέλετε να πείτε ότι δεν υπάρχει πραγματική αγάπη;

«Στους ώριμους ανθρώπους υπάρχει. Έχουν δεχτεί τα δικά τους ελαττώματα και του συντρόφου τους, έχουν ζήσει την υπαρξιακή μοναξιά. Τον πρώτο χρόνο της ζωής τους έχουν πάρει αρκετή αγάπη από τη μητέρα τους κι έχουν δεχτεί ότι δεν μπορούν να τα έχουν όλα. Η αγάπη ξεκινάει από την ευγνωμοσύνη».

Δηλαδή;

«Η ευγνωμοσύνη δημιουργεί συνθήκες ενδιαφέροντος για τον άλλον. Ο έρωτας διαρκεί πόσο; Εναν χρόνο; Μετά, ή μεταμορφώνεται σε αγάπη με στοιχεία ευγνωμοσύνης, ή διαλύεται. Οι εξαρτημένοι, οι στερημένοι από μητρική αγάπη ονειρεύονται καρβέλια, μια ιδανική γυναίκα. Ακριβώς όπως τα παιδιά πιστεύουν ότι η μάνα τους είναι όλος ο κόσμος».

Πρώην σύζυγος: Θα τον δεχόσουν πίσω;

Πρώην σύζυγος: Θα τον δεχόσουν πίσω;

Σύμφωνα με την εμπειρία μου ως ψυχολόγος, όταν ο ένας σύζυγος ζητάει διαζύγιο και φεύγει, τότε ο άλλος ισχυρίζεται ότι θα τον δεχόταν πίσω αν ήθελε να επιστρέψει. Αυτό αληθεύει όταν ο σύζυγος που εγκαταλείπεται, όχι μόνο δεν το περίμενε αλλά πίστευε πως τα προβλήματα στο γάμο του, δεν ήταν τόσο άσχημα. Σε αυτό το σημείο όμως, συμβαίνει κάτι που έχει ενδιαφέρον… 

Όσο η διαδικασία του διαζυγίου προχωράει, εκείνος που εγκαταλείπεται, αρχίζει να παρατηρεί στον άλλον, όλες τις συμπεριφορές που δεν έβλεπε ή που έβλεπε αλλά δεν παραδεχόταν. Το 90% των ανθρώπων που ρώτησα 3 μήνες μετά την αίτηση του διαζυγίου, αν θα δεχόντουσαν τον/τη σύζυγο πίσω, μου απάντησαν «Όχι». 

Ένας ασθενής μου μάλιστα, μου είπε πως δεν ήταν σίγουρος αν μπορούσε να ξανακοιτάξει στα μάτια τη γυναίκα του, η οποία τον άφησε στην επέτειό τους, ποσώ δε μάλλον να κοιμάται τα βράδια δίπλα της. 

Το διαζύγιο σίγουρα δεν βγάζει στους ανθρώπους τον καλύτερο εαυτό τους για πολλούς λόγους, οι κυριότεροι από τους οποίους είναι:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα