Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Έξι χρήσιμα tips για το κινητό σου


Μπορεί να αντμετωπίζουμε καθημερινά διάφορα μικροπροβληματάκια με το κινητό μας. Από το να μην έχουμε καλό σήμα και να πήραμε μια ελαττωματική συσκευή, μέχρι να βρεθούμε σε μια κατάσταση ανάγκης και να μην ξέρουμε που να απευθυνθούμε. Για αυτά, καθώς και για άλλα έχουμε κάποιες μικρές και πρακτικές πληροφορίες.

Δεν έχω καλό σήμα! 

Όταν έχουμε πρόβλημα με το σήμα του κινητού μας μια πρώτη κίνηση που μπορούμε να κάνουμε για να βελτιωσουμε την ισχύ του είναι να απενεργοποιήσουμε το 3G από το κινητό μας (εφόσον βέβαια έχουμε 3G συσκευή). Αυτό γίνεται μεταβαίνοντας από το Αρχικό Μενού της συσκευής, στις Ρυθμίσεις Δικτύου, έπειτα Λειτουργία Δικτύου και επιλέγουμε Μόνο GSM (σε ορισμένες συσκευές αντί για ρυθμίσεις δικτύου επιλέγουμε Συνδεσιμότητα από το Αρχικό Μενού). Eάν και μετα από αυτό δεν εξασφαλίσουμε μια ανεκτή ποιότητα επικοινωνίας, ίσως έχει έλθει η ώρα να αλλάξουμε δίκτυο!

Ξέρετε τα πάντα για τα αρώματα;


Ηλιάνα Βολονάκη.
Η παρασκευή ενός αρώματος απαιτεί σημαντικές γνώσεις, τις οποίες κατέχουν ελάχιστοι άνθρωποι, οι γνωστές «μύτες» όπως ονομάζονται στον κόσμο της αρωματοποιίας.
Χάρη λοιπόν, στη δυσκολία και πολυπλοκότητα που ενέχει η δημιουργία του, το άρωμα θεωρείται εδώ και αρκετά χρόνια πραγματική τέχνη. Έχεις αναλογιστεί πόσο σημαντική είναι η όσφρηση στη ζωή μας; Αρκεί να θυμηθείς πόσες φορές στη ζωή σου έχεις συνδέσει ένα πρόσωπο ή ακόμα και ένα μέρος ή μία φάση της ζωής σου με τη με μία συγκεκριμένη μυρωδιά και θα διαπιστώσεις την αξία του αρώματος.
Ποιοι όμως είναι οι κανόνες της χρήσης και της επιλογής αυτού του κατασκευάσματος που έχει την ιδιότητα να στιγματίζει αυτόν του το φοράει; Διάβασε όλα τα πρέπει και τα μη του αρώματος και μάθε πως μπορείς να αποκτήσεις παραπλανητική μυρωδιά.

Η σιωπή υπάρχει όπου βρίσκεσαι, μέσα σου και δίπλα σου.



... Ήταν ένας μεγαλόσωμος, βαρύς άντρας με πολύ μεγάλα χέρια και γέμισε την τεράστια καρέκλα. Είχε ένα καλοσυνάτο πρόσωπο και ήταν έτοιμος να γελάσει. 

Είναι παράξενο το πόσο λίγο γελάμε. Οι καρδιές μας παρα είναι καταπιεσμένες και σκοτεινιασμένες από αυτή την κουραστική ιστορία του να ζεις, από τη ρουτίνα και την μονοτονία της καθημερινής ζωής. 

Μας κάνουν να γελάμε το αστείο ή ο έξυπνος λόγος, αλλά δεν υπάρχει γέλιο μέσα μας• η πικρία που είναι ο ώριμος καρπός της ανθρώπινης ζωής μοιάζει πολύ συνηθισμένη. 

Ποτέ δεν βλέπουμε το νερό που κυλάει και να χαμογελάσουμε μ’ αυτό• κι είναι λυπηρό να βλέπουμε το φως των ματιών μας να γίνεται όλο και πιο θαμπό μέρα με τη μέρα· το άγχος και η απελπισία με την πίεση τους μοιάζουν να χρωματίζουν ολόκληρη την ζωή μας, με την υπόσχεση ελπίδας και ευχαρίστησης που φέρνουν και που της καλλιεργεί η σκέψη. 

Τον επισκέπτη, τον ενδιέφερε ιδιαίτερα εκείνη η φιλοσοφία της πηγής και της αποδοχής της σιωπής, που πιθανόν δεν την είχε νοιώσει ποτέ.

ΣΕ ΤΙ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ;



«Η Συνείδηση μπορεί ν' αφυπνισθεί μόνο δια μέσου συνειδητών εργασιών και 

θεληματικών πόνων».
«Η εργασία πάνω στον εαυτό μας είναι το βασικό χαρακτηριστικό του ΚΑΘΕΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. Κανείς δε θα μπορούσε να βαδίσει το δρόμο της μεγάλης επανάστασης αν δεν έχει εργαστεί ποτέ πάνω στον εαυτό του.»
Η εργασία στην οποία αναφερόμαστε είναι ψυχολογικού τύπου, ασχολείται με κάποια μετατροπή της παρούσης στιγμής στην οποία βρισκόμαστε (χρειαζόμαστε να μάθουμε να ζούμε από στιγμή σε στιγμή).
Για παράδειγμα: 
Ένα άτομο το οποίο βρίσκεται απελπισμένο εξ' αιτίας ενός συναισθηματικού, οικονομικού ή πολιτικού προβλήματος, προφανώς έχει ξεχάσει τον εαυτό του. Αυτό το άτομο αν σταματήσει μια στιγμή, αν παρατηρήσει την κατάσταση και προσπαθήσει να ΘΥΜΗΘΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, αν στη συνέχεια προσπαθήσει να κατανοήσει τη σημασία της στάσης του, αν αναλογισθεί λίγο, αν σκεφθεί πάνω σ' όλα αυτά που συμβαίνουν, στο ότι η ζωή είναι απατηλή, φευγαλέα κι ότι ο θάνατος ελαττώνει σε στάχτες όλες τις ματαιότητες του κόσμου, αν καταλάβει ότι το πρόβλημα του είναι μια αναλαμπή, μια μοιραία φωτιά που γρήγορα σβήνει, θα δει αμέσως με έκπληξη ότι όλα έχουν αλλάξει...

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ (ΒΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ) - ΑΝΘΡΩΠΕ



H ιστορία πάντα επαναλαμβάνεται ή συντηρείται. Διαφθορά, πόλεμοι (εμφύλιοι, παγκόσμιοι), ανισότητα, δυστυχία, φτώχεια, αρρώστιες, φιλονικίες. Γιατί;
Άνθρωποι χάνουν τις ζωές τους χωρίς λόγο, χωρίς λόγο. Βεβαίως θα μας πούνε ότι πάντα υπάρχει κάποιος λόγος: Οικονομικός, γεωπολιτικός κτλ. Με λίγα λόγια συμφέροντα. Και εσύ εκλαμβάνεις σωστές τις θέσεις του ενός ή του άλλου. Έχει σημασία ποιος είναι περισσότερο ή λιγότερο σωστός όταν άνθρωποι σκοτώνονται; Δεν βλέπεις το αντιανθρώπινο παράλογο παραπέτασμα που βασίζεται στην δύναμη και την εξουσία;Παράπλευρες απώλειες; αυτό είμαστε; 

Θάνατος: Μια απλή και απροσδόκητη μετάβαση - μέρος 3/3

Θάνατος: Μια απλή και απροσδόκητη μετάβαση - μέρος 1/3

Θάνατος: Μια απλή και απροσδόκητη μετάβαση - μέρος 2/3



Ο θάνατος φαίνεται ότι είναι κάτι εντελώς προσωπικό, δηλαδή κάθε άνθρωπος τον βιώνει διαφορετικά και το τι θα συναντήσει στη μεταθανάτια ζωή του, εξαρτάται καθαρά από τα πιστεύω και τις πεποιθήσεις που φέρει μέσα στο νου του. Μπορεί να είναι μια κατηγορηματικά ομαλή και απλή μετάβαση ή μια απίστευτα πλούσια και όμορφη.
Η μητέρα του G. Vale Owen μας λέει ότι οι πρόσφατα εκλιπόντες έχουν την τάση ναπροσκολλώνται στις γήινες απόψεις τους για το θάνατο και ότι οι πνευματικοί βοηθοί μας εργάζονται σκληρά για να ‘σπάσουν’ αυτές τις θεωρίες που έχουν ‘μαγέψει’ το νου τους.

«Πολλοί, καθώς θα γνωρίζετε, δεν μπορούν να αντιληφθούν για κάποιο διάστημα το γεγονός ότι έχουν πεθάνει, επειδή βλέπουν τους εαυτούς τους ζωντανούς και με ένα σώμα, και δεν εγκαταλείπουν κατ’ ουδένα τρόπο τις προηγούμενες ασαφείς έννοιες που έχουν μέσα στο νου τους για το θάνατο. Το πρώτο πράγμα που οφείλουμε, τότε, να κάνουμε, είναι να τους βοηθήσουμε να καταλάβουν το γεγονός ότι δεν βρίσκονται πια στη γήινη ζωή τους και για να το πετύχουμε αυτό μεταχειριζόμαστε πολλές μεθόδους».

Θάνατος: Μια απλή και απροσδόκητη μετάβαση - μέρος 2/3

Θάνατος: Μια απλή και απροσδόκητη μετάβαση - μέρος 1/3




 Η Claude Kelway-Bamber  αναφέρει ότι μερικοί άνθρωποι συνεχίζουν να έχουν αίσθηση του σώματός τους μετά το θάνατό τους:
«Για λίγο χρόνο, μετά που οι άνθρωποι έρχονται εδώ, συνεχίζουν να νιώθουν σαν να έχουν ακόμα το υλικό τους σώμα. Μπορείτε να το καταλάβετε αυτό, αν σκεφθείτε ότι κάθε στρατιώτης που είχε την ατυχία να χάσει ένα άκρο του, αναφέρει ότι νιώθει πόνο, ερεθισμό ή κάποια δυσφορία για μέρες μετά τον ακρωτηριασμό του. Κατά τον ίδιο τρόπο ένα πνεύμα συνεχίζει για λίγο καιρό να ‘νιώθει’ το σώμα του μετά το θάνατο».

Δεν γνωρίζω πώς είναι αυτή η αίσθηση του να ‘νιώθει’ το σώμα του ένας άνθρωπος μετά το θάνατό του, φαντάζομαι είναι κάτι πολύ προσωπικό. Μπορώ όμως να κατανοήσω την αίσθηση του να είναι κανείς προσκολλημένος στο υλικό του σώμα παρόλο που το έχει εγκαταλείψει, επειδή η μετάβαση μέσω του θανάτου, αν και πολύ απαλή, μπορεί να γίνει έντονη στον άνθρωπο που έχει μια ολότελα άκαμπτη αντίληψη περί θανάτου.  

Θάνατος: Μια απλή και απροσδόκητη μετάβαση - μέρος 1/3








Χάρις στις ειδικές προσπάθειες ορισμένων ανθρώπων που αναζήτησαν την επαφή με τις ψυχές πεθαμένων, έχουμε σήμερα ένα θησαυρό πληροφοριών σχετικά με τη ζωή που υπάρχει πέρα από το θάνατο. Ένα από τα πράγματα που μας έχουν αναφέρει είναι, ότι πολλοί άνθρωποι που πεθαίνουν δεν καταλαβαίνουν τη διαφορά που έχει συμβεί στη ζωή τους και απαιτείται βοήθεια για να την καταλάβουν, κάτι που τους παρέχεται με χαρά και προθυμία.

Πολλοί είναι εκείνοι που με κατάπληξη μαθαίνουν ότι το φυσικό τους σώμα έχει πεθάνει, ωστόσο εκείνοι βλέπουν ότι συνεχίζουν να ζουν. Αυτό οφείλεται κυρίως στη διαστρεβλωμένη αντίληψη που έχουμε για το θάνατο. Το σοκ που δημιουργείται από αυτή τη γνώση μπορεί να προκαλέσει σύγχυση και αμηχανία, καθώς θα δούμε, αλλά όσοι από εμάς έχουν καταλάβει τη μεταθανάτια ζωή, ξέρουν τι να περιμένουν όταν η ώρα έρθει. 

Η αντίσταση στην αφύπνιση και το βλέμμα της κένωσης




Πριν μελετήσεις το Ζεν,

τα βουνά είναι βουνά και τα ποτάμια είναι ποτάμια.


Όταν αρχίσεις να μελετάς το Ζεν

τα βουνά δεν είναι πια βουνά μήτε τα ποτάμια ποτάμια.


Σαν αποκτήσεις τη Φώτιση όμως

τα βουνά ξαναγίνονται βουνά

και τα ποτάμια ξαναγίνονται ποτάμια.



Ο μέσος σύγχρονος άνθρωπος, μπορούμε να πούμε, δε ζει αληθινά αλλά παρασέρνεται από όσα καθημερινά του συμβαίνουν.

Μήπως πονάτε στο σεξ; μάθετε τι φταίει


Ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες  κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής είναι ο έντονος πόνος με συνέπεια να μειώνεται αισθητά η σεξουαλική της ευχαρίστηση.
 
Εκτιμάται πως περίπου το 2% των παντρεμένων ζευγαριών αντιμετωπίζει το πρόβλημα αυτό, με αποτέλεσμα οι γάμοι να είναι «λευκοί» .
Οι πιο συνηθισμένες αιτίες πόνου αφορούν  συνήθως τον κολεόσπασμο και τη δυσπαρεύνια. Αν και οι δύο αυτές διαταραχές είναι διαφορετικές, συχνά είναι δύσκολο να διακριθούν. Ο κολεόσπασμος είναι μια δυσλειτουργία κατά την οποία ο κόλπος κάνει μια ακούσια σύσπαση και κλείνει τη στιγμή της διείσδυσης.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην επιτυγχάνεται διείσδυση, παρά την επιθυμία της γυναίκας αναφέρει χαρακτηριστικά η  ψυχολόγος υγείας σεξολόγος επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας (ΚΕ.Σ.Α.Υ.) του Α.Π.Θ  κ.Εύη Κυράνα.

Κόκκινες ελιές στο δέρμα: Πότε ν' ανησυχήσω;


Έντονη ανησυχία προκαλούν οι «κόκκινες» ελιές που εμφανίζονται σε διάφορα σημεία του σώματος του καθώς πολλές φορές οι πάσχοντες τα συνδυάζουν με πιθανή κακοήθεια ή υπερβολική έκθεση στον ήλιο.
Πόσο επικίνδυνα είναι; Πως γίνεται η αφαίρεση τους ; Απαντήσεις στο επιστημονικο άρθρο που ακολουθεί. 
Του Άγι Γραφάκου Δερματολόγου-Αφροδισιολόγου

Οι 3 Αίθουσες της Αστρικής Πύλης


Από τη στιγμή που έχουμε εισέλθει μέσα στην Αστρική Πύλη και μετά αρχίζει για μας ένα μετεκπαιδευτικό σενάριο το οποίο μας ανοίγει επιπλέον γνώσεις και επιπλέον εργασία σε προσωπικό επίπεδο πρωτίστως.

Οι Αίθουσες που συναντάμε μέσα εκεί στην Αστρική Πύλη είναι 3, το νούμερο μόνο τυχαίο δεν είναι, αφού όλα έχουν να κάνουν σε αυτόν τον μετεκπαιδευτικό δρόμο με το νούμερο 3, η Αγία Τριάδα. 

Την Αγία Τριάδα έχουμε όλοι μας ως στόχο, να φτάσουμε να ενώσουμε το πάνω με το κάτω και εκ των υστέρων να αποκτήσουμε την Αγία Γνώση του Αγίου Πνεύματος.

Τις Αίθουσες αυτές θα τις γνωρίσουμε μία- μία όπου και θα μάθουμε τι κρύβουν μέσα εκεί για τον καθένα μας ως γνώση.  

Είναι η ώρα και η στιγμή…

Φωτογραφία: Παρ 'όλα όσα ακούμε και συμβαίνουν 
γύρω μας πρέπει 
να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές
γι 'αυτό το άλμα της πνευματικής αναγέννησης…

Πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια
και να ευαισθητοποιηθούμε
στο τι  πρέπει να μάθουμε
ώστε να ζούμε με εσωτερική και εξωτερική αρμονία…

Η άνευ όρων αγάπη
θα πρέπει να είναι ο πρώτος στόχος…

και έτσι με αυτή την αρμονία και την ισορροπία
να ξεπεραστούν όλα τα παλιά πρότυπα
που συχνά μας έχουν καθυστερήσει
όπως η άγνοια και οι φόβοι,
διότι από τη στιγμή
που ήρθαμε σε αυτόν τον πλανήτη
μαθαίνουμε συνεχώς…

Δεν θα υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία για να πούμε

"Έκανα αυτό ή εκείνο
γιατί δεν ήξερα "…

Ήρθε η ώρα να ρίξουμε
μια ματιά στο παρελθόν
για να αναλύσουμε με τη σημερινη οπτικη 
τα λάθη που κάναμε
και να πάρουμε  μαθήματα
για το μέλλον να μην σκοντάψουμε
ξανά με τις ίδιες πέτρες…

Είναι η ώρα και η στιγμή…

Παρ 'όλα όσα ακούμε και συμβαίνουν
γύρω μας πρέπει
να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές
γι 'αυτό το άλμα της πνευματικής αναγέννησης…

Πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια
και να ευαισθητοποιηθούμε
στο τι πρέπει να μάθουμε
ώστε να ζούμε με εσωτερική και εξωτερική αρμονία…

Η άνευ όρων αγάπη
θα πρέπει να είναι ο πρώτος στόχος…

Πόσο ευχαριστημένοι είμαστε σήμερα για αυτά έχουμε λάβει;…

Φωτογραφία: Πόσο ευχαριστημένοι είμαστε σήμερα για αυτά έχουμε λάβει;…

Πόσοι από  μας απολαμβάνουν
την αναπνοή;
το υπέροχο οξυγόνο που μας δίνει ζωή στο κάθε λεπτό;

Πόσο χρόνο είχαμε σήμερα
για να χαρούμε το φως που μας δίνουν τα μάτια μας
κοιτάζοντας τα αστέρια τον ήλιο το φεγγάρι
το γαλάζιο του ουρανού η το μπλε της θάλασσας;

Πόσοι απολαύσαμε τους ήχους που μας δίνει
η ακοή μας ακούγοντας το κελαΐδισμα των πουλιών
το θρόισμα των φύλλων στο πέρασμα του ανέμου
η μια όμορφη μουσική μελώδια;

Πόσοι χαιρόμαστε με τα δεκάδες συναισθήματα
που χρωματίζουν το είναι μας;

Πόσοι απολαύσαμε την ικανότητα της κίνησης της γεύσης της αφής της οσμής;

Πόσοι από μας αναγνωρίζουν τα θαύματα
που μας έχουν δοθεί
και κατανοούμε πόσο υπέροχα
και θεϊκά είναι;

Έχουμε καρδιά,ψυχή, αντίληψη,ζωή…

Είμαστε ένα τέλειο πλήρες σύνολο…

Πόσο ευγνώμονες είμαστε σήμερα
για όλα αυτά τα υπέροχα αγαθά που έχουμε λάβει;



Πόσοι από μας απολαμβάνουν
την αναπνοή;
το υπέροχο οξυγόνο που μας δίνει ζωή στο κάθε λεπτό;

Πόσο χρόνο είχαμε σήμερα
για να χαρούμε το φως που μας δίνουν τα μάτια μας
κοιτάζοντας τα αστέρια τον ήλιο το φεγγάρι
το γαλάζιο του ουρανού η το μπλε της θάλασσας;

Πόσοι απολαύσαμε τους ήχους που μας δίνει
η ακοή μας ακούγοντας το κελαΐδισμα των πουλιών
το θρόισμα των φύλλων στο πέρασμα του ανέμου
η μια όμορφη μουσική μελώδια;

Πάρτε τον εαυτό σας πίσω και αρχίστε από την αρχή…

Φωτογραφία: Πάρτε τον εαυτό σας πίσω και αρχίστε από την αρχή…

Aκολουθήστε νέα ανοδική πορεία …

Για να βγείτε από τον πόνο πρέπει να ασχοληθείτε με αυτόν…

0ι αντιξοότητες
μας δίνουν γνώση…


Aν νοιώθετε αβοήθητοι ζητήστε βοήθεια από ψηλά…

Κάντε μια θετική σκέψη και 
θα ακολουθήσουν και άλλες…

Σκουπίστε όλα παλιά και δοκιμάστε 
κάτι νέο,
 μόλις δοκιμάσετε ένα θα ακολουθήσει και άλλο…

Καταργήστε όλες τις εξουσίες από πάνω σας…

Νοιώστε ελεύθεροι και βαδίστε προς τα εμπρός…

Πείτε το εκπαίδευση

Γύρω σας ακτινοβόλες μέρες περνούν το χρόνο μαζί σας…

Ευτυχισμένες μέρες και λυπημένες ημέρες…

Ηλιόλουστες η συννεφιασμένες…

Μην τις ονομάζετε ρουτίνα,
άλλα εμπειρίες…


Αυτά που φαίνονται στα μάτια σας…

Αυτά που ακούτε στα αυτιά σας… 

Αυτά που σκέφτεστε στο μυαλό  σας…

Αυτά που νοιώθετε στην καρδιά σας…

Αυτά που κάνετε με τα χέρια σας…

Αυτά που λέτε με τα χείλη σας…

Ότι και αν κάνετε ότι και νοιώθετε 
μεταφέρονται στην ψυχή σας…

 Η καρδιά σας αγαπά…

Αυτό μην το  πείτε ανθρώπινη δύναμη
άλλα θείο θαύμα .................................

Aκολουθήστε νέα ανοδική πορεία …

Για να βγείτε από τον πόνο πρέπει να ασχοληθείτε με αυτόν…

0ι αντιξοότητες
μας δίνουν γνώση…


Aν νοιώθετε αβοήθητοι ζητήστε βοήθεια από ψηλά…

Κάντε μια θετική σκέψη και
θα ακολουθήσουν και άλλες…

Το αίνιγμα της Αγάπης …

Φωτογραφία: Το αίνιγμα της Αγάπης …

Θα ξέρετε ασφαλώς ότι όλα τα ζώα, τα πουλιά, και τα έντομα μιλάνε …
Και τα λουλούδια επίσης! 
Για την ακρίβεια δε μιλάνε μα ψιθυρίζουν …
ψιθυρίζουν τόσο σιγά που πρέπει να πας πολύ κοντά τους για να τ’ ακούσεις.
Πιάνουν την κουβέντα με τις ώρες και ούτε που λεν να σταματήσουν.
Ειδικά τα λουλούδια είναι οι μεγαλύτεροι πολυλογάδες.
Τους αρέσει συνήθως  να μιλούν για τ’ αρώματα τα χρώματα και την ομορφιά τους.
Μια φορά που λέτε, σ’ ένα μεγάλο καγκελόφραχτο κήπο κι ενώ απομακρυνόταν ο κηπουρός που καθημερινά τα φρόντιζε, έπιασαν το κουβεντολόι!
Πρώτο πήρε το λόγο το Τριαντάφυλλο.
- Θαρρώ πως είμαι το ομορφότερο λουλούδι του κήπου, είπε αυτάρεσκα επιδεικνύοντας
τους πορφυρούς βελούδινους μανδύες του.
- Μα τι λες? διαμαρτυρήθηκε ο Κρίνος ισιώνοντας την κίτρινη γραβάτα του μέσα από το άσπρο του κοστούμι.
- Η μυρωδιά μου, η δροσερή ανάσα μου δεν απαντιέται πουθενά, τον διέκοψε η Γαρδένια κουνώντας με νάζι το λευκό της φόρεμα.
-Ει εειιιι είμαι κι εγώ εδώ,  φώναξε ο Πανσές μέσα απ’ το μαβί μεταξωτό πουκάμισό του. Ρίξτε μια ματιά προς τα κάτω και είμαι βέβαιος πως θ’ αλλάξετε γνώμη, είπε και γέλασε τρανταχτά καθώς ένα Μυρμήγκι του γαργαλούσε την πατούσα.
-Για κάντε λιγάκι ησυχία να κοιμηθούμε, αναστέναξε το Νυχτολούλουδο. Και όσον αφορά τ’ αρώματα και την ομορφιά ας το συζητήσουμε το βράδυ ρωτώντας και το φεγγάρι να μας πει τη γνώμη του, και γύρισε νυσταλέα απ’ την άλλη πλευρά για να συνεχίσει τον υπνάκο του.
-Μπα!  Και γιατί παρακαλώ να μη ρωτήσουμε τον ήλιο? αναφώνησε απορημένο το Ηλιοτρόπιο. Αυτός θα ξέρει καλύτερα!
Έξω απ’ το φράχτη του κήπου στεκόταν μια Μαργαρίτα και παρακολουθούσε τη συζήτηση μα δεν τολμούσε να μιλήσει. Δεν είχε και πολλά να πει άλλωστε, ούτε εντυπωσιακή ήταν, και ούτε κουβαλούσε κάποια ιδιαίτερη μυρωδιά στο κορμάκι της.
Ζούσε στο δρόμο δίχως φίλους και εκτός των άλλων τα ρούχα της ήταν βρώμικα και σκονισμένα μιας και ποτέ ο κηπουρός δε σκέφτηκε να την φροντίσει.
Μονάχα άκουγε σιωπηλή την κουβέντα που είχε πια ανάψει για τα καλά. Το λόγο πήραν με τη σειρά η Ντάλια, το Χρυσάνθεμο, και η Πικροδάφνη που επέμενε  διαρκώς πως έπρεπε να την λένε Γλυκοδάφνη και οτι ο νονός της ήταν κουφός, δεν άκουσε καλά κι έτσι έγινε η παρεξήγηση. Τέλος ο Νάρκισσος σίγουρος για τον εαυτό του και την ομορφιά του,  πρότεινε κομπάζοντας να ρωτήσουν την Μέλισσα που καθημερινά ερχόταν και έδινε σε όλους το φιλί της.
-Σωστά, τη Μέλισσα!!! αναφώνησαν όλοι  μαζί. Τη Μέλισσαααα!!!
Η Μέλισσα άκουσε τα ξεφωνητά τους πλησίασε κοντά και τους αποκρίθηκε ξύνοντας σκεφτική το κεφάλι της.
-Όλα τα λουλούδια είστε όμορφα το δίχως άλλο.  Όλα σας έχετε φανταχτερά χρώματα
και υπέροχα αρώματα που με μεθάνε. Ακόμα και ένα να έλειπε από σας ο κόσμος δεν θα ήταν το ίδιο όμορφος, δεν θα ήταν τόσο δροσερός ο αέρας ούτε κι ο ήλιος θα ήταν τόσο λαμπερός. Ίσως να μην υπήρχε καν το φεγγάρι, είπε  χαμογελώντας κλείνοντας πονηρά το μάτι στο Νυχτολούλουδο που ‘χε πια ξυπνήσει για τα καλά τούτη τη φορά. Όλα σας αγαπώ και γι’ αυτό κάθε μέρα θα σας δίνω το φιλί μου!
Μα…μα κάποτε είχα ακούσει συνέχισε η Μέλισσα,  ότι ένας από σας λύνει το αίνιγμα της αγάπης…
Όλα τα λουλούδια κοιτάχτηκαν απορημένα μεταξύ τους.
-Ποιος?  Ποιος?  φώναξαν όλα μαζί μ’ ένα στόμα. Ποιος από μας έχει αυτή τη δύναμη?
Η Μέλισσα ξαναέξυσε λίγο το κεφάλι της να θυμηθεί και ύστερα από λίγο απάντησε.
-Η Μαργαρίτα!
-Η Μαργαρίτα???  αναφώνησαν όλα μαζί ξαφνιασμένα και γύρισαν προς το μέρος της. Μα εκείνη δεν ήταν πια εκεί…
Την ίδια  στιγμή ακριβώς μια φωνή ακούστηκε λίγο πιο μακριά έξω απ’ το φράχτη να μονολογεί…
-Μ’ αγαπά δε μ’ αγαπά , μ’ αγαπά δε μ’ αγαπά , μ΄αγαπά δε μ’ αγαπά.
-Μ’ αγαπάααα, ήταν η τελευταία λέξη που άκουσαν καθώς έβλεπαν τα μικρά  σκονισμένα πέταλα της Μαργαρίτας να στροβιλίζονται στον αέρα και να πέφτουν  απαλά προς το έδαφος….

Θα ξέρετε ασφαλώς ότι όλα τα ζώα, τα πουλιά, και τα έντομα μιλάνε …
Και τα λουλούδια επίσης! 
Για την ακρίβεια δε μιλάνε μα ψιθυρίζουν …

ψιθυρίζουν τόσο σιγά που πρέπει να πας πολύ κοντά τους για να τ’ ακούσεις.
Πιάνουν την κουβέντα με τις ώρες και ούτε που λεν να σταματήσουν.
Ειδικά τα λουλούδια είναι οι μεγαλύτεροι πολυλογάδες.
Τους αρέσει συνήθως να μιλούν για τ’ αρώματα τα χρώματα και την ομορφιά τους.

Μια φορά που λέτε, σ’ ένα μεγάλο καγκελόφραχτο κήπο κι ενώ απομακρυνόταν ο κηπουρός που καθημερινά τα φρόντιζε, έπιασαν το κουβεντολόι!

Πρώτο πήρε το λόγο το Τριαντάφυλλο.

--- ΕΞΩΓΗΙΝΟ ΕΥΡΗΜΑ, Νο.1: ΤΟ ΣΠΕΙΡΟΕΙΔΗ ΣΙΔΗΡΟΥΝ ΤΕΧΝΗΜΑ ---

Στο Εθνικό Μουσείο Ατομικών Δοκιμών (National Atomic Testing Museum) του Λας Βέγκας, σε μία εκθεσιακή βιτρίνα υπάρχει ένα σπειροειδή αντικείμενο σφραγισμένο μέσα σε ένα μπουκαλάκι, που παρατίθεται ως «Αυθεντικό Εξωγήινο Τέχνημα»!

Πώς να Απελευθερωθείτε από τις Αρνητικές Σκέψεις, το Άγχος και τον Θυμό



Μερικές φορές φαίνεται οι στρεσογόνες καταστάσεις να έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας. Οι περισσότεροι από εμάς πιάνουμε τον εαυτό μας να  κολλάει σε μια ιδέα ή να εμμένουμε σε αρνητικά συναισθήματα που έχουμε για γεγονότα ή συγκρούσεις στη ζωή μας σε κάποια χρονική στιγμή. Δυστυχώς, αυτή η τάση μπορεί να επιτείνει το στρες που βιώνουμε. Ιδού μερικές αποδεδειγμένες στρατηγικές για να απελευθερωθείτε από το άγχος και το θυμό.

Κολλάτε σε κακές σκέψεις:Τεστ ‘Αναμηρυκασμού’ της Σκέψης. Είστε Επιρρεπείς; Κάντε το Τεστ και Μάθετε!



Παρόλο που αυτό το τεστ δεν αποτελεί μια επαγγελματική εκτίμηση, οι ακόλουθες 8 ερωτήσεις έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να εκτιμήσετε τον τρόπο που διαχειρίζεστε τα προβλήματα και να αποκτήσετε καλύτερη εικόνα για το πώς ανταπεξέρχεστε αναφορικά με το ‘αναμάσημα’ της σκέψης. Σε κάθε ερώτηση φανταστείτε, όσο πιο ζωντανά μπορείτε, για ένα λεπτό ποια είναι συνήθως η αντίδρασή σας (να είστε ειλικρινής ώστε το τεστ να είναι έγκυρο και βοηθητικό). Στο τέλος θα μάθετε τον τρόπο που χρησιμοποιείται για να αντεπεξέλθετε και πώς αυτό μπορεί να επηρεάζει τη ζωή σας, και θα βρείτε πηγές και συμβουλές απομάκρυνσης από το ‘αναμάσημα’ της σκέψης.

Πώς οι ενοχλητικές σκέψεις χαλάνε τη μέρα και τη νύχτα μας



Σας έχει τύχει να είστε όλη μέρα αγχωμένοι επειδή δεν μπορείτε να σταματήσετε να σκέφτεστε κάτι άδικο που συνέβη το πρωί; Ή την προηγούμενη εβδομάδα; Αυτή η ανθρώπινη τάση να βασανιζόμαστε προσπαθώντας να ξεδιαλύνουμε τα πράγματα, είναι συνηθισμένη και λανθασμένη. Όταν κολλάμε στις ίδιες κακές σκέψεις, αυτές οι σκέψεις γίνονται όλο και πιο αρνητικές με αυξητικό ρυθμό, τότε μιλάμε για ‘αναμηρυκασμό’, ή ‘αναμάσημα’ της σκέψης. Αυτό το φαινόμενο μπορεί να βλάψει τόσο τον σωματικό όσο και τον συναισθηματικό σας κόσμο.

Τι ακριβώς είναι το ‘Αναμάσημα’ της Σκέψης

ΤΟ ΕΓΩ ΜΑΣ...ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ...ΑΛΛΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΛΑ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ;;;!!!


Η παρακατω ιστορία  διαγράφει μία ιδέα στην οποία ο κ. Γκουρτζίεφ έδινε έμφαση.


Αυτή των διαφορετικών ¨Εγώ¨.

Ένα άτομο λέει συνεχώς ¨Εγώ¨ΜΟΥ - όμως αυτό το ¨Εγώ¨ δεν εκπροσωπεί αυτό που είναι πραγματικά. Είναι θύμα μερικών επιπόλαιων, εναλλασσόμενων, ¨Εγώ¨, στα οποία παραδίνεται, αντί να έχει ένα σταθερό ¨Εγώ¨ στο οποίο θα μπορούσε να αναγνωρίσει όλο του τον εαυτό.

Όσο για την αντίληψη ότι η κατάστασή μας δεν μπορεί ν΄ αλλάξει - ο κ. Γκουρτζίεφ λέει πολύ εμφατικά ότι έτσι όπως είναι, ο άνθρωπος είναι απόλυτα ανίκανος ν΄ αλλάξει οτιδήποτε, είναι τελείως σκλαβωμένος από όλες τις παρορμήσεις του και όλους τους συνειρμούς του.

Δέκα Πράγματα που Πρέπει να Σταματήσετε να Κάνετε αν Είστε Στρεσαρισμένοι και Αγχωμένοι

Υπονομεύετε τον Εαυτό σας; Να πώς να το Σταματήσετε!

Πόσα πράγματα μας στρεσάρουν καθημερινά που όμως δεν τα ελέγχουμε;  Μην αρχίσω να μετράω, τελειωμό δεν έχουν… Το πώς αντιδρούμε σε αυτά τα γεγονότα/πρόσωπα/καταστάσεις που μας στρεσάρουν και μας αγχώνουν  έχει άμεση επίδραση στο πόσο άσχημα νιώθουμε. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι οι σκέψεις και οι πράξεις που κάνουμε όταν αισθανόμαστε αγχωμένοι επιδρούν στα επίπεδα του στρες με το να δημιουργούν νέα προβλήματα, ή με το να εντείνουν τα ήδη αρνητικά συναισθήματα που μπορεί να έχουμε. Ποια είναι μια εύκολη και έξυπνη κίνηση;  Καταρχήν να μάθουμε να εντοπίζουμε τι μπορούμε να ελέγξουμε!  Και στη συνέχεια να σταματήσουμε να κάνουμε πράγματα που διαιωνίζουν  και επιτείνουν  τα επίπεδα του άγχους μας, και να μάθουμε να εστιάζουμε  στο τι μπορούμε να κάνουμε για να νιώθουμε λιγότερο αγχωμένοι.

Αν έχετε στρες και άγχος στη ζωή σας, παρακάτω θα βρείτε μερικούς έξυπνους χειρισμούς που θα βελτιώσουν άμεσα την ποιότητα της ζωής σας:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα