Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Οι 10 μεγαλύτεροι μύθοι για την καθαριότητα


είναι πιθανό μερικά από τα παλιά αυτά κόλπα να είναι απλοί... μύθοι;

Πάντα έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτά που μας έχουν παραδώσει ως γνώση οι προηγούμενες γενιές. Ακόμη και στα... οικιακά. Ή μάλλον ειδικά στα οικιακά. Μήπως δεν ήταν οι γιαγιάδες μας οι καλύτερες νοικοκυρές; Οι μαμάδες μας δεν τα κατάφερναν πάντα με τον καλύτερο, μαγικό τρόπο; Όμως, είναι πιθανό μερικά από τα παλιά αυτά κόλπα να είναι απλοί... μύθοι;

Όλα αυτά που δεν πρόλαβε να πεί ο Πλάτων !

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ  ΤΟΝ  ΠΛΑΤΩΝΑ 


Όσοι  κατοικούμε    αυτή  την   χώρα  , που  γέννησε  φιλοσόφους , είμαστε  απλοί  αντιγραφείς   ή  μπορούμε   να    ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ    και  να  ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΜΕ   τα  γραπτά  τους ; 
  Υπάρχει  πχ  κάτι  που  θα   μπορούσε  να  βελτιωθεί   στην  φιλοσοφία του  Πλάτωνα ; 

1)   Ο  Πλάτων  όρισε  την  αρετή  ως  συνδυασμό   ΣΟΦΙΑΣ , ΣΩΦΡΟΣΥΝΗΣ , ΑΝΔΡΕΙΑΣ  ,  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ  και  ΟΣΙΟΤΗΤΑΣ .
      Αυτός  ο  ορισμός  όμως  δημιουργεί   προβλήματα :   Τώρα  πρέπει  να  ορίσουμε  τί  είναι  ΣΟΦΙΑ ,  τί  είναι  ΣΩΦΡΟΣΥΝΗ  κλπ !

     Αντ'  αυτού   προτείνω  :  ΑΡΕΤΗ  ΕΙΝΑΙ  Η  ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ  ΝΑ  ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ  ΤΟΥΣ  ΣΤΟΧΟΥΣ  ΤΟΥ  ΑΜΕΣΩΣ  ΑΝΩΤΕΡΟΥ  ΣΥΝΟΛΟΥ  ( βλέπε  http://lofos.info/pythas/tie-filosof.html  )  .
     Δηλαδή  ο  ενάρετος  στρατηγός   δεν  θα  λάβει  "δωράκια"   απο  τον  αντίπαλο    για  να  χάσει  την μάχη . Θα  προτιμήσει  να  παραμείνει  φτωχός  αλλά  να  υπηρετήσει   τους  στόχους  του  συνόλου  όπου  ανήκει  ( στο  στράτευμα ) .  Και  φυσικά ,  ο  στόχος  του  στρατεύματος   είναι  η  νίκη  επι  του  αντιπάλου .
Παρόμοια  ,  και  ο  ενάρετος   πολιτικός  ή   γιατρός    θα  απαρνηθεί   δώρα  απο  ξένες  δυνάμεις  ή  φαρμακευτικές   εταιρείες   προκειμένου  να  ωφελήσει   την  κοινωνία ( ανώτερο  σύνολο )  όπου  ανήκει . 

Ακούμε πραγματικά;

Kentridge-Man-with-Megaphone
«Είστε καλά ή να βάλω τις φωνές;»
Ο Γιαννάκης άκουγε αυτά τα λόγια μικρός στο χωριό και ήξερε ότι η μητέρα του ετοιμαζόταν να φωνάξει γιατρό ή βοήθεια αν τα παιδιά δεν ήταν καλά. Η Ελενίτσα άκουγε αυτά τα λόγια όταν γυρνούσε ο πατέρας στο σπίτι και ήξερε ότι μια αρνητική απάντηση θα προκαλούσε το θυμό του. Ο Γιώργος σήμερα, πατέρας δύο αγοριών, «προειδοποιεί» ότι ετοιμάζεται να ξεσηκώσει το σπίτι με τραγούδι, χορό, παιχνίδι για να ανεβάσει τη διάθεση των παιδιών του. Ξεκινά μια τρελή, διασκεδαστική πορεία η οποία παρασύρει τα πάντα και τους πάντες στο σπίτι, σε αυτήν. Έχουν μάθει πλέον τα παιδιά να εκμεταλλεύονται αυτή την «απειλή» για να μοιράζονται με τον πατέρα τους ξέγνοιαστες, απολαυστικές στιγμές χαράς και ευτυχίας.

13 επιπτώσεις της κρίσης στην ερωτική μας ζωή

Ο έρωτας στα χρόνια της οικονομικής και ηθικής πτώσης


n

Oέρωτας στα χρόνια της κρίσης. Πώς λέμε ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας; Πολύ πολύ χειρότερα. Το να είσαι σε σχέση από μόνο του είναι δύσκολο στοίχημα. Αν, όμως, προσθέσεις στα ήδη υπάρχοντα εμπόδια εκείνο της οικονομικής μας πτώσης, τότε η κατάσταση απογειώνεται.
Πώς, όμως, έχει επηρεάσει αυτό το «κραχ» που ζούμε την ερωτική μας ζωή;
ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ:

Ναι, οι σκύλοι συναισθάνονται τους ανθρώπους

Αν οι σκύλοι δείχνουν μερικές φορές να καταλαβαίνουν τα λόγια των αφεντικών τους και να τους νιώθουν πιο πολύ και από τους ανθρώπους, ίσως αυτό συμβαίνει επειδή ο εγκέφαλός τους αντιδρά με πολύ όμοιο τρόπο με τον ανθρώπινο στα γέλια, στα κλάματα και γενικότερα στους συναισθηματικά φορτισμένους ήχους.
kid with dogΤο συναισθηματικό «δέσιμο» ανάμεσα στους σκύλους και τους ανθρώπους είναι ακόμη πιο στενό από όσο πιστεύαμε

--- ΕΞΩΓΗΙΝΟ ΕΥΡΗΜΑ, Νο.2: ΤΟ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑ ΤΟΥ HAJDUK ---

Αλήθεια, πόσοι άνθρωποι ξέρουν για τις ιστορίες των εξωγήινων εμφυτευμάτων; Πολλοί, αν και ελάχιστες φορές υπήρξαν ανιχνεύσιμα μέσα στα σώματα των απαχθέντων. Αυτό συμβαίνει καθώς είναι πολύ μικρά, δεν αφήνουν ίχνη εισαγωγής και τοποθετούνται για μικρό χρονικό διάστημα έως ότου αφαιρεθούν σε μία δεύτερη συνάντηση.

Έως σήμερα έχουν ανακτηθεί περίπου 24 από αυτά, χάρη στις προσπάθειες των Dr Roger Leir (χειρούργος), Steve Colbern (χημικός επιστήμονας και εμπειρογνώμονας νανοτεχνολογικών σωλήνων), Robert Koontz (πυρηνικός φυσικός) και του Dr Hajduk (χειρούργος Δομινικανού νοσοκομείου).


Grooming: O μεγαλύτερος κίνδυνος για τα παιδιά στο διαδίκτυο!

Το grooming (αποπλάνηση ανηλίκου) είναι η διαδικασία κατά την οποία, παιδόφιλοι, προσποιούμενοι ότι είναι έφηβοι, χρησιμοποιούν τα δωμάτια ανοιχτής επικοινωνίας (chat rooms), τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και άλλους χώρους διαδικτυακής επικοινωνίας για να προσελκύσουν παιδιά με σκοπό να τα κακοποιήσουν.
Συχνά τέτοιου είδους ιστοχώροι θεωρούνται από τα παιδιά ασφαλείς τόποι συνομιλίας στο Διαδίκτυο, τόσο εξαιτίας της δημόσιας φύσης της συζήτησης, αλλά και της λανθασμένης εκτίμησης των παιδιών ότι διατηρείται η ανωνυμία τους.
grooming
Οι παιδόφιλοι ξεκινούν συζητήσεις με τα πιθανά θύματα με σκοπό να αναπτύξουν φιλική σχέση με αυτά και να αποσπάσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τόπο διαμονής τους, τα ενδιαφέροντα, τα χόμπι και τις σεξουαλικές τους εμπειρίες. Οι συζητήσεις μπορεί να διαρκέσουν ημέρες, εβδομάδες, ακόμη και μήνες, μέχρι ο παιδόφιλος να αποκτήσει την εμπιστοσύνη του παιδιού.
Μέσα από την σχέση αυτή προκαλούν σιγά σιγά συζητήσεις σεξουαλικής φύσεως και πολλές φορές οι παιδόφιλοι στέλνουν στα υποψήφια θύματα φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας αλλά και πορνογραφίας ενηλίκων για να δώσουν την αίσθηση ότι αυτό είναι κάτι το αποδεκτό και φυσιολογικό. Η τακτική αυτή χρησιμοποιείται για να υπονομεύσει την απροθυμία των παιδιών στο να λάβουν μέρος σε σεξουαλική επαφή. Χρησιμοποιείται επίσης για να αποτρέψει το θύμα από το να ζητήσει προστασία από τους γονείς και τους δασκάλους του, αφού καταλήγει να νιώθει ένοχο που έχει ανταλλάξει τέτοιου είδους φωτογραφίες.

Απλά πράγματα...



Όταν πηγαίνεις για ύπνο το βράδυ, εμπιστεύεσαι ότι θα σηκωθείς την άλλη μέρα. Μάλιστα την έχεις σχεδιάσει κιόλας.

Όταν βγαίνεις από το σπίτι σου, εμπιστεύεσαι πως θα φτάσεις στη δουλειά, στο σχολείο ή στο ραντεβού σου. Μάλιστα τα έχεις όλα προγραμματίσει κιόλας. 


Όταν αγοράζεις ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο, εμπιστεύεσαι ότι θα τα απολαύσεις και θα τα χρησιμοποιήσεις για πολύ καιρό.

Η μακροχρόνια έκθεση σε ατμοσφαιρική ρύπανση αυξάνει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου



Μια μεγάλη μετα - ανάλυση 11 μελετών, σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες, δείχνει ότι η μακροχρόνια έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση αποτελεί παράγοντα καρδιαγγειακού κινδύνου και τα ισχύοντα όρια, για την ποιότητα του αέρα στην Ευρώπη, δεν είναι αρκετά αυστηρά.
Τα άτομα που ζούσαν σε περιοχές, όπου ανέπνεαν μεγάλες συγκεντρώσεις σωματιδίων του μολυσμένου αέρα, για μεγάλο χρονικό διάστημα, είχαν μεγαλύτερο κίνδυνο πρωτοεμφάνισης οξέος στεφανιαίου συμβάματος (έμφραγμα του μυοκαρδίου ή ασταθή στηθάγχη).
Η συσχέτιση αυτή ήταν διακριτή ακόμα και όταν οι τιμές των λεπτών σωματιδίων στον αέρα ήταν κάτω από το ισχύον ευρωπαϊκό όριο για αποδεκτή ποιότητα του αέρα.
Τα ευρήματα, της European Study of Cohorts for Air Pollution Effects (ESCAPE), δημοσιεύθηκαν διαδικτυακά στις 21 Ιανουαρίου 2014 στο BMJ.

Εξέταση των υποψηφίων δημάρχων με κωλοβυθόμετρο ζητάει ο Βαλλιανάτος

Με επιτυχία συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία για τον δήμο της Αθήνας ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος. Ο κ. Βαλλιανάτος αποκάλυψε με περηφάνια πως εκδιδόταν επί χρήμασι στο Λονδίνο, οπότε αυτό τον κάνει ιδανικό για δήμαρχο της Αθήνας, αφού είναι γνωστό πως οι Αθηναίοι είναι μεγάλες πουτάνες.
Όπως δήλωσε ο κ. Βαλλιανάτος, έπαιρνε 500 ευρώ την βραδιά –για να κάνει σεξ με έναν κύριο- αλλά, αν τον ψηφίσουμε για δήμαρχο της Αθήνας, θα τον έχουμε δικό μας εντελώς δωρεάν.

Χάος στην Κύπρο -Διαδηλωτές έκοψαν το ρεύμα στη Βουλή, κλείδωσαν μέσα βουλευτές και προσωπικό

epeisodia2422_1

Το απόλυτο χάος επικρατεί μπροστά στη Βουλή της Κύπρου, όπου γίνονται σοβαρά επεισόδια από το πρωί της Δευτέρας κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων. Μάλιστα, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους έβαλαν στο στόχαστρο τη γεννήτρια του κτιρίου, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν σε αυτό βουλευτές και εργαζόμενοι, καθώς κλείδωσαν αυτόματα οι ηλεκτρικές πόρτες.

Πότε ο άνδρας είναι ευτυχισμένος στην σχέση/ γάμο του !!


Το κλειδί για ένα μακρύ και ευτυχισμένο γάμο, όσον αφορά τον άνδρα, δεν έχει να κάνει τόσο με τα κοινά ενδιαφέροντα και τη συμβατή προσωπικότητα της συζύγου του όσο με κάτι πιο απλό και οφθαλμοφανές: Με την ελκυστική εμφάνιση της γυναίκας του.

Αυτό προκύπτει από μια πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε η ψυχολόγος Andrea Meltzer από το Southern Methodist University Dedman College of Humanities and Sciences η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Personality and Social Psychology.

Το μέγεθος μετράει στον οργασμό


2E472905F59FBD4798EEB735B1186E45.jpg
  Το μέγεθος τελικά μετράει στον έρωτα. Βέβαια, οι ειδικοί δεν αναφέρονται εκεί που πάει το μυαλό των περισσοτέρων, δηλαδή στο μέγεθος του ανδρικού μορίου, αλλά… στο μέγεθος της κλειτορίδας.
Σύμφωνα με αμερικανούς ερευνητές το μέγεθος της κλειτορίδας μιας γυναίκας μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά της να φτάσει σε οργασμό.
Η ανακάλυψη αυτή μπορεί να οδηγήσει σε νέες θεραπείες για τις γυναίκες που υποφέρουν από ανοργασμία και δε μπορούν να βιώσουν την κορύφωση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.
Η νέα αυτή μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στον οργασμό έχουν μικρότερη κλειτορίδα, η οποία βρίσκεται πιο μακριά από το γυναικείο κόλπο.

Επαληθεύεται η θεωρία της «υστερίας» του Φρόιντ


F2F68996D517291DCF7C135FA4A53219.jpg
  Ίσως ο Σίγκμουντ Φρόιντ να είχε δίκιο όταν έλεγε ότι οι απωθημένες αναμνήσεις μπορούν να προκαλέσουν «υστερία».
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο King’s College του Λονδίνου και αυτό της Μελβούρνης βρήκαν –μελετώντας και αναλύοντας τομογραφίες εγκεφάλου- ότι το ψυχολογικό στρες μπορεί να ευθύνεται για την εμφάνιση ανεξήγητων σωματικών συμπτωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της παράλυσης και των κρίσεων.
Οι ασθενείς εμφάνιζαν διαφορές στη λειτουργία του εγκεφάλου τους όταν έφερναν στη μνήμη τους τραυματικές αναμνήσεις, συγκριτικά με υγιείς εθελοντές, όπως αναφέρει μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην τελευταία έκδοση του επιστημονικού εντύπου JAMA Psychiatry.
Πέρα από το γεγονός ότι τα ευρήματα των ερευνητών υποστηρίζουν τη θεωρία του Φρόιντ και βοηθούν στην ερμηνεία ενός από τα πιο κοινά παράπονα ασθενών που αντιμετωπίζουν οι νευρολόγοι, η έρευνα αυτή μπορεί να οδηγήσει και σε νέες προσεγγίσεις για τη θεραπεία ασθενών, των οποίων τα συμπτώματα παραγνωρίζονταν από τους γιατρούς κατά το παρελθόν.

Το μυστικό που «κρύβει» η Ρίγανη



Η καρβακρόλη (carvacrol) είναι μια ουσία που περιέχεται στη ρίγανη και η οποία, σύμφωνα με αμερικανούς ερευνητές, μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματική ενάντια στον νοροϊό. Ο νοροϊός αποτελεί το συχνότερο αίτιο επιδημιών ιογενούς γαστρεντερίτιδας σε παιδιά και ενήλικες, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η χημική αυτή ουσία, που υπάρχει στη ρίγανη, απογυμνώνει τον ιό από την «πανοπλία» του (ένα σκληρό εξωτερικό, πρωτεϊνικό κάλυμμα), καθιστώντας τον πιο ευάλωτο και πιο εύκολο να καταστραφεί.

Η επικεφαλής της μελέτης Dr Kelly Bright από το πανεπιστήμιο της Αριζόνας, μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail ανέφερε τα εξής: «Η καρβακόλη θα μπορούσε δυνητικά να χρησιμοποιηθεί ως απολυμαντικό τροφίμων, καθώς επίσης και επιφανειών, σε συνδυασμό με άλλα αντιμικροβιακά.

Μυστικά για μια ζωή χωρίς πόνο.. η ολιστική αντιμετώπιση μειώνει τον χρόνιο πόνο

kou
Μυστικά για μια ζωή χωρίς πόνο.. η ολιστική αντιμετώπιση μειώνει τον χρόνιο πόνο
Πόσο εύκολη είναι η αντιμετώπιση του πόνου όταν τα φάρμακα δεν είναι αρκετά; Σύμφωνα με βιβλίο που κυκλοφορεί στο εξωτερικό και έχει θέμα τον χρόνιο πόνο και τη φλεγμονή, παράγοντες όπως η άσκηση, η διατροφή, ο καλός ύπνος και η εσωτερική ηρεμία παίζουν τεράστιο ρόλο στην ανάρρωση και την αντιμετώπιση του πόνου, αρκεί βεβαίως να υπάρχει και ένας γιατρός με τον οποίο ο ασθενής να μπορεί να επικοινωνήσει ουσιαστικά.
Το βιβλίο λέγεται «Secrets to a Pain Free Life» («Μυστικά για μια ζωή χωρίς πόνο») και έχει γραφτεί από τον δρ Reza Ghorbani από την Ουάσινγκτον, ο οποίος ειδικεύεται σε θέματα χρόνιου πόνου και φλεγμονής.

Καλό το παραμύθι σας αλλά δεν έχει δράκο

Με αφορμή τις ταραχές σε διάφορες χώρες τα τελευταία χρόνια, γίνεται κριτική από τα παραδοσιακά ΜΜΕ στη δημοσιογραφία των πολιτών. Μέσα από έναν ορυμαγδό ειδήσεων που προέρχονται από τους πολίτες, επιλέγονται κάποιες φωτογραφίες από προηγούμενα γεγονότα που παρουσιάζονται σαν νέες, αν και πολλές φορές είναι κυρίαρχα ΜΜΕ -όπως το CNN- που το κάνουν αυτό.
Στα social media, η φωτογραφία μιας γυναίκας που ξυλοκοπείται από στρατιωτικούς παρουσιάστηκε να προέρχεται από την Βενεζουέλα, αν και είχε τραβηχτεί το 2011 στην Αίγυπτο.

35 από τις πιο ανεξήγητες φωτογραφίες που έχετε δει!

Αν θελήσετε ποτέ στο μέλλον να αναζητήσετε εικόνες στο διαδίκτυο καλό θα ήταν να ενεργοποιήσετε στο Google Image Search το φίλτρο “Ασφαλής αναζήτηση” . Γιατί; Γιατί πολύ απλά θα αναγκάσετε τα μάτια σας να δουν εικόνες σαν αυτές που θα σας δείξουμε στην συνέχεια. Παράξενες, περίεργες, αστείες (με τον τρόπο τους) και σίγουρα εξαιρετικά ανεξήγητες.
Εντελώς τυχαία διαλέξαμε 35 από τις πιο ανεξήγητες φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Κάποιοι από εσάς θα γελάσετε, κάποιοι θα τρομάξετε αλλά όλοι είναι βέβαιο ότι θα σκεφτείτε: “Μα είναι δυνατόν” !!
kollima.gr - 35 από τις πιο ανεξήγητες φωτογραφίες που έχετε δει!

Σκέψεις του Νικόλα… 24/02/2014: “Οι Νταβατζήδες των Αθηνών”


Νικόλας 2013
Στην Πολιτική ισχύει ό,τι και στην Γραμματική… η σωστή επιλογή κόμματος, διασφαλίζει την ορθή σύνταξη.
Και σε μικρότερη κλίμακα… η σωστή επιλογή Ηγέτη για την Πόλη, διασφαλίζει την ευημερία (και όχι απλά επιβίωση) των πολιτών της πόλης.
24 Φεβρουαρίου 1821…
Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης σηκώνει στο Ιάσιο της Μολδοβαλαχίας, το Λάβαρο της Ελληνικής Επανάστασης.
Η Ελλάς ετοιμάζεται να απελευθερωθεί από τον τούρκικο ζυγό… υπάρχουν ακόμη τόσοι και τόσοι υποψήφιοι “Απελευθερωτές” – Δυνάστες. Άλλωστε μετά την “Απελευθέρωση”, κάθε Ελληνικό κόμμα που γεννήθηκε, είχε και μια “φίλη” ευρωπαϊκή χώρα στον τίτλο του.

Την Αλήθεια να Τιμάς




Δεν σου διδάσκω αισιοδοξία – Σου διδάσκω υπέρβαση

« Δεν σου διδάσκω αισιοδοξία. Στην Δύση είναι πολύ της μόδας στις μέρες μας.
Λέγεται «θετική σκέψη.» Αυτό είναι το νέο όνομα του οπτιμισμού, το παλιό έγινε λίγο παλιομοδίτικο, ξεπερασμένο. Το νέο όνομα είναι θετική σκέψη. Δεν σου διδάσκω θετική σκέψη, γιατί η θετική σκέψη φέρνει μαζί της και την αρνητική.

Σου διδάσκω υπέρβαση – ούτε θετικό, ούτε αρνητικό. Γίνε ο παρατηρητής, ο αυτόπτης μάρτυρας και των δύο. Όταν είναι μέρα παρατήρησε την μέρα, όταν είναι νύχτα παρατήρησε την νύχτα και μην ταυτιστείς με τίποτα. Δεν είσαι ούτε η μέρα ούτε η νύχτα, είσαι η συνείδηση που τα υπερβαίνει. Επικεντρώσου όλο και περισσότερο σε αυτό, σε αυτή την υπέρβαση.»

Τι είναι για την υγεία μας ο Χαμηλός και Υψηλός αιματοκρίτης ;

aimatokriths-xamhlos-ychlos

Ο αιματοκρίτης (hematocrit) είναι μια αιματολογική εξέταση που δείχνει το ποσοστό του όγκου που καταλαμβάνουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια στο αίμα. Συντομογραφείται ως ΗΤ,HCTPCV (packed cell volume, δηλαδή «συμπιεσμένος όγκος κυττάρων») ή και EVF(erythrocyte volume fraction, δηλαδή «κλασματικός όγκος ερυθροκυττάρων»). Θα μπορούσε κανείς να πει ότι ο αιματοκρίτης δείχνει «πόσο πυκνό είναι το αίμα». Ο αιματοκρίτης χρησιμοποιείται για να διαπιστωθεί η αναιμία (μαζί με την τιμή της αιμοσφαιρίνης).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα