Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Χρησιμοποιούν οι γάτες σήματα ηρεμίας;

shutterstock_62827588 www
Η έρευνα για τις γάτες και τα δικά τους σήματα ηρεμίας είναι περιορισμένη, ίσως γιατί δεν τα χρειάζονται όσο οι σκύλοι. Επειδή δεν είναι αγελαία ζώα και δεν κυνηγούν ομαδικά, οι γάτες δεν έχουν λόγο να κάνουν χρήση μιας τόσο εξελιγμένης γλώσσας ηρεμίας, απλούστατα γιατί δεν είναι αναγκαίο να διατηρήσουν τις ισορροπίες σε μια ομαδική ζωή. Με εξαίρεση την ανάγκη να αποφύγουν μάχες, προκειμένου να μείνουν ακέραιες, δεν έχουν κανέναν άλλο λόγο να επιδιώκουν την «ηρεμία» των άλλων γατιών.

Κρισναμούρτι; Περί Φόβου (Μέρος Δεύτερο)

Σαν να κρατάτε ένα πολύτιμο κόσμημα

Μπορούμε να δούμε αυτό το γεγονός μαζί, ότι ο χρόνος και η σκέψη είναι 
οι ρίζες του φόβου. Ο χρόνος και η σκέψη είναι το ίδιο, δεν είναι δύο διαφορετικές κινήσεις.
 Δείτε αυτό το γεγονός, αυτήν την πραγματικότητα, ότι ο χρόνος και η σκέψη, η χρονο-σκέψη, είναι η ρίζα του προβλήματος.
Απλά παρατηρήστε το στον εαυτό σας. Μην απομακρύνεστε από την πραγματικότητα, από την αλήθεια ότι ο φόβος προκαλείται από τον χρόνο και την σκέψη. Κρατείστε το, μείνετε σε αυτό, μην απομακρύνεστε. Έτσι είναι. Μετά, είναι σαν να κρατάτε ένα πολύτιμο κόσμημα στο χέρι σας. Βλέπετε όλη την ομορφιά αυτού του κοσμήματος. Μετά θα δείτε ότι ο ψυχολογικός φόβος εκλείπει εντελώς.

Κρισναμούρτι: Περί Φόβου (Μέρος Πρώτο)


Φοβισμένοι…όπως όλος ο κόσμος

Εάν ένας μόνον άνθρωπος κατανοήσει ριζικά το πρόβλημα του φόβου και το επιλύσει, όχι αύριο ή κάποια άλλη μέρα, αλλά άμεσα, επηρεάζει την όλη συνειδητότητα του ανθρώπινου γένους. Αυτό είναι γεγονός. Όπως έχουμε πει, η συνειδητότητά σας δεν είναι προσωπική σας ιδιοκτησία, είναι το αποτέλεσμα του χρόνου, χιλιάδων συμβάντων, εμπειριών, που συναθροίζονται μέσω της σκέψης. Αυτή η συνειδητότητα βρίσκεται σε συνεχή κίνηση. Είναι σαν ένα ρυάκι, ένα μεγάλο ποτάμι του οποίου είστε κομμάτι. Οπότε δεν υπάρχει συγκεκριμενοποίηση και αν μπείτε πολύ βαθιά, δεν υπάρχει ατομικότητα.

Μπορεί να μην σας αρέσει αυτό, αλλά δείτε το. Άτομο σημαίνει μία οντότητα η οποία είναι αδιαίρετη, αδιαχώριστη, που δεν είναι κατακερματισμένη, που δεν είναι διαιρεμένη, αλλά μία ολόκληρη ύπαρξη. Όμως οι περισσότεροι από εμάς, δυστυχώς, είμαστε κατακερματισμένοι, διαιρεμένοι, διαχωρισμένοι, όπως ο υπόλοιπος κόσμος-δυστυχείς, ανήσυχοι, μπερδεμένοι, θλιμμένοι, με πόνο, φοβούμενοι.
Απόλυτη Ελευθερία, p 302

Είμαστε αυτό που κατέχουμε


 

Είμαστε αυτό που κατέχουμε.

Ο άνθρωπος που κατέχει χρήματα είναι τα χρήματα.

Ο άνθρωπος που ταυτίζεται με την ιδιοκτησία είναι η ιδιοκτησία, ή το οίκημα ή τα έπιπλα.

Ομοίως, με τις ιδέες ή τους ανθρώπους όταν υπάρχει κτητικότητα, δεν υπάρχει σχέση.

Όμως οι περισσότεροι από εμάς κατέχουμε γιατί δεν υπάρχει τίποτα, εάν δεν κατέχουμε.

Απάθεια

Ο όρος απάθεια καταρχάς σημαίνει έλλειψη πάθους, έλλειψη δράσης ή αντίδρασης. Είναι συνώνυμο της αδιαφορίας. Συναισθήματα όπως ενδιαφέρον, συμπόνια, κίνητρο, πάθος, ενθουσιασμός, θυμός, χαρά και πολλά άλλα, συμπιέζονται και τη θέση τους παίρνει ένα κενό. Δεν είναι ηρεμία ή γαλήνη, ούτε και δύναμη αυτοσυγκράτησης εκεί που άλλοι θα έδειχναν ταραχή, αλλά η απουσία επαφής και επικοινωνίας με το οποιοδήποτε ερέθισμα που μπορεί να προέρχεται από έναν εξωτερικό παράγοντα. 
Τα άτομα που χαρακτηρίζονται από αυτήν παρουσιάζουν στο σύνολο τους μια ουσιαστική έλλειψη του σκοπού ή της έννοιας για ζωή.  Σ' αυτά, απουσιάζει κάθε κοινωνικό, συναισθηματικό, πνευματικό ή σωματικό ενδιαφέρον στη ζωή, έννοιες όπως αναζήτηση, αγωνιστικότητα, συντροφικότητα, γι' αυτά είναι τελείως άγνωστες.

Θα μπορούσε να γράψει κανείς τόμους ολόκληρους για το θέμα και να μην το έχει καλύψει, καθώς τα αίτια αλλά και συμπτώματα είναι τόσο κοινωνικά, όσο και ψυχολογικά και πνευματικά, ακόμα και ιατρικά.

Πως θέλεις να σε θυμούνται; Η πιο γρήγορη αυτοανάλυση

Πως θέλεις να σε θυμούνται; Η πιο γρήγορη αυτοανάλυση

Μια πολύ γρήγορη αυτοανάλυση 5 ερωτήσεων και πιστεύουμε, πολύ αποτελεσματική...

Πριν από εκατό περίπου χρόνια, ένας άνδρας κοίταξε την πρωινή εφημερίδα και μέσα από έκπληξη και φρίκη, διάβασε το όνομα του στην στήλη με τις κηδείες . Οι εφημερίδες είχαν αναφέρει εξαιτίας ενός σφάλματος  τον θάνατο του λάθος ατόμου (είχε πεθάνει ο αδελφός του). Η πρώτη του αντίδραση ήταν να σοκαριστεί. Είμαι εδώ ή εκεί;

Όταν ανέκτησε την ψυχραιμία του, η δεύτερη σκέψη του ήταν να ανακαλύψει τι είχαν πει οι άνθρωποι για αυτόν.  «Ο βασιλιάς του δυναμίτη πέθανε». «Ήταν ο έμπορος του θανάτου». Αυτός ο άνθρωπος ήταν ο εφευρέτης του δυναμίτη και όταν διάβασε τις λέξεις «έμπορος του θανάτου», αναρωτήθηκε, «Έτσι πρόκειται να με θυμούνται;»

Η Ελλάδα θα αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο



Μάρτιος 19, 2014.

Φαίνεται ότι η γειτονική χώρα, η Ελλάδα, θα είναι το επόμενο κράτος, το οποίο θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.


Αυτό ενημέρωσε ο Έλληνας πρέσβης στο Κοσσυφοπέδιο, Δημήτρης Μοσχόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Κοσόβου «Κόχα Ντιτόρε».

«Η Ελλάδα θα αναγνωρίσει το κράτος του Κοσσυφοπεδίου, όχι επειδή είναι καλή η κατάσταση, αλλά από το γεγονός ότι η αναγνώριση είναι προς το συμφέρον της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή», δήλωσε ο πρέσβης Δημήτρης Μοσχόπουλος.

Ο Αμνος θα επιστρεψει ως Λεων




Οποιος εχει διαβασει την Αποκαλυψη του Ιωαννη σιγουρα θα εχει προσεξει την αναφορα στον ερχομο του Χριστου κατα την περιοδο της εσχατης κρισης οχι σαν τον καλο και αγαθο σωτηρα που ξερουμε αλλα σαν κατι αλλο που συγκεκριμενα χαρακτηριζεται ως Λεων .

Αν και δεν ειναι ευρυτερα γνωστο η αγια γραφη εχει παρα πολλα αστρολογικα στοιχεια που ειναι καλο να τα λαμβανουμε υποψην πριν κανουμε οποιαδηποτε ερμηνεια συμβολων ,και αν το ιερατειο ειναι καθετα αντιθετο με αυτο η ιδια η αγια γραφη μας δινει το δικαιωμα 


Σοφια Σολομωντος " 7 αυτός γαρ μοι έδωκε των όντων γνώσιν αψευδή ειδέναι σύστασιν κόσμου και ενέργειαν στοιχείων, 18 αρχήν και τέλος και μεσότητα χρόνων, τροπών αλλαγάς και μεταβολάς καιρών, 19 ενιαυτών κύκλοι και αστέρων θέσεις, 20 φύσεις ζώων και θυμούς θηρίων, πνευμάτων βίας και διαλογισμούς ανθρώπων, διαφοράς φυτών και δυνάμεις ριζών, 21 όσα τέ εστι κρυπτά και εμφανή έγνων· η γαρ πάντων τεχνίτις εδίδαξέ με σοφία."

Σε αυτον τον μονο τον στιχο διαβαζουμε οτι ειναι καθηκον μας η γνωση α) Χημειας , β) Χρονος , γ) μετεωρολογια δ) Αστρονομια ( αρχαια αστρολογια ) ε) ζωοολογια ζ) Γνωση των κακων πνευματων και των ιδιοτητων τους η) ψυχολογια θ) βοτανολογια και ι ) Root-work (δες σχετικα στην λεξη γιατι δεν ειναι ττης παρουσης ) .


Αλλα δεν ειναι μονο αυτο το σημειο στο οποιο η αναφορα στην αστρονομια ειναι σημαντικη εφοσον την ξανασυνανταμε και στην Παλαιά Διαθήκη σε λιγες μόλις γραμμές το ιερότερο μυστικό αναφέρεται στον στχ. 31-32 του ΙΩΒ «Συνήκας δε δεσμόν Πλειάδος και φραγμόν Ωρίωνος ηνοίξας η διανοίξεις μαζουρώθ εν καιρώ αυτού, και Έσπερον επί κόμης αυτού άξεις αυτά; Επίστασαι δε τρόπας του ουρανού.».

Πεταλουδα η ψυχη ....


Η μεταμόρφωση της πεταλούδας έχει εμπνεύσει πολλούς να τη χρησιμοποιήσουν ως σύμβολο για την έξοδο της ψυχής από το σώμα. Μία από τις σημασίες της αρχαιοελληνικής λέξης ψυχή ήταν η «πεταλούδα».
http://el.wikipedia.org/wiki/Ψυχή

Μια απο τις πιο αρχαιες πρακτικες για το ξεγελασμα του θανατου που συνανταμε στο Δρομο του Ταο ειναι αυτη της "εξοδου της Πεταλουδας απο την χρυσαλιδα ",
( Henri Maspero: Taoism and Chinese Religion. )
φυσικα ο ορος ειναι μεταφορικος και εχει να κανει ακριβως με την πραγματοποιηση Αστρικης προβολης πριν να ερθει ο σωματικος θανατος , οποτε το ατομο εχει την βουληση και την επιλογη κατα το σπασιμο της ασημενιας χορδης να ειναι στον τοπο και τον χρονο που θελει .


Με τον όρο αστρική προβολή χαρακτηρίζεται κατά τον αποκρυφισμό η μεταφυσική / εσωτερική εμπειρία κατά την οποία το "αστρικό" σώμα αποχωρίζεται από το "υλικό" σώμα. Το αστρικό σώμα σύμφωνα με τους αποκρυφιστές είναι άρρηκτα δεμένο με το υλικό και δεν υπόκειται στην αντίληψη των αισθήσεων. 

Πολλές φορές συνδέεται ουσιαστικά με το ψυχικό φαινόμενο γνωστό και ως εξ αποστάσεως παρατήρηση (remote viewing).

~Σχέσεις μεταξύ των 7 σωμάτων και των 3 κόσμων των αρχαίων ελλήνων~



1) Φαντάσου πως βρίσκεσαι καθισμένος στον αναπαυτικό καναπέ σου , μετά από μια εξοντωτική μέρα δουλειάς, με πολλά απρόοπτα και δυσκολίες. Θέλεις όσο τίποτε άλλο να ξεκουραστείς. Χτυπάει το τηλέφωνο και η γυναίκα η ο άντρας που ονειρευόσουν , χωρίς ελπίδα, σου ζητάει να βγείτε. Για λίγο ξεχνάς το κουρασμένο σώμα, και βρίσκεσαι σε μια συναισθηματική δίνη, θυμάσαι πως είσαι ερωτευμένος και μόνο αυτό έχει σημασία. Μέχρι να έρθει η στιγμή να σηκωθείς από τον καναπέ. Τότε επιστρέφει η κούραση , δεν είναι όμως το μόνο που σε επηρεάζει. Από τη μία αυτό από την άλλη τα συναισθήματα. Για μια στιγμή έστω, δεν είσαι ταυτισμένος με κανένα από τα 2, αλλά μετέωρος, αναποφάσιστος, ανάμεσά τους., και λες «εγώ, προτιμώ...» το ένα ...ή το άλλο.

2) Θυμήσου έπειτα 1 γεγονός , όπου συνέβησαν περίπου τα εξής: ενώ μελετάς για την εξεταστική, ή ετοιμάζεις κάτι σημαντικό για σένα που θέλει μπόλικη σκέψη και συγκέντρωση, έρχεται το «μοιραίο» τηλεφώνημα, ή μια ευχάριστη πρόσκληση από μια καλή παρέα. Πάλι ενώ ήσουν απορροφημένος στις σκέψεις σου αυτή τη φορά, μια συναισθηματική κατάσταση σε «πηγαίνει» κάπου αλλού, ή το αντίστροφο: ενώ ζεις μια συναισθηματική κατάσταση, κάτι σε οδηγεί σε σκέψεις, σε προβληματισμούς. Πάλι ίσως βρεθείς μετέωρος , κάπου ανάμεσα, για να παρατηρήσεις, να αποστασιοποιηθείς για λίγο, ν΄ αποφασίσεις.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ - Στο Βήμα της Αρετής

Οι Ανθρώπινες Κοινωνίες ήταν πάντα «άδικες»… όσο βαθιά κι αν πηγαίνουμε στην Ιστορία, χιλιάδες χρόνια… Και πάντα αυτές οι «κοινωνίες» ανέτρεφαν «άδικους» ανθρώπους… Ακόμα και σήμερα. Το βλέπουμε παντού. Όπου κι αν κοιτάξουμε, στους λαούς του πλανήτη και στις διαμάχες τους, στις τοπικές κοινωνίες, στις πόλεις,  στα χωριά, στις οικογένειες… Παντού, το «άδικο» μάχεται με το «άδικο». Που να δώσεις Δίκαιο; Μπορεί το «άδικο» να δημιουργήσει Δίκαιο; Όχι!

Ποδοπατιέται το (δήθεν) «διεθνές δίκαιο», παραβιάζονται τα (κουρελόχαρτα) «συντάγματα», παραβιάζονται «νόμοι», ψηφίζονται «άδικοι νόμοι» και παράλληλα «νόμοι που αθωώνουν εγκλήματα»… 

Σου φέρνει ίλιγγο αυτός ο «ξεπεσμός» του ανθρώπου, των κοινωνιών, των αξιών, της αρετής, της νομιμότητας. Κυβερνήσεις παρανομούν, δημόσιοι λειτουργοί παρανομούν… πολιτικά, οικονομικά, θρησκευτικά, εμπορικά, κατεστημένα, σε ένα ξέφρενο χορό παρανομίας… 

1% Vs 99%: Ζάπλουτοι Εναντίον Φτωχών

1% Vs  99%

Ζάπλουτοι Εναντίον Φτωχών

bankruptcover 

«Η φτώχεια είναι σαν τιμωρία για ένα έγκλημα που δεν έχεις διαπράξει».
Ιλάι Καμάροφ

«Στην πραγματικότητα δεν έχει απομείνει πρωτογενής φτώχεια σ’ αυτή τη χώρα, παρά μόνο άνθρωποι που δεν ξέρουν πώς να προϋπολογίσουν την οικονομική τους δραστηριότητα, δεν ξέρουν πώς να ξοδέψουν τα κέρδη τους κι έτσι το μόνο που του απομένει είναι το πραγματικά σκληρό, δομικό ελάττωμα του χαρακτήρα τους».
Μάργκαρετ Θάτσερ, CatholicHerald, 22 Δεκεμβρίου 1978

ΘΑ ΦΥΛΑΚΙΣΩ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ

Τούτη την όμορφη στιγμή, θέλω να φυλακίσω, να την κρατώ στην χούφτα μου και να της ψιθυρίσω. Μείνε κοντά μου όσο μπορείς, λεπτό ευλογημένο, συντρόφεψε με και θα δεις  πως  δεν θα πας χαμένο. 

Το γέλιο μου παράτεινε και την χαρά μου επίσης, μην είσαι βιαστικό πολύ, μην θες να με αφήσεις. Για  κοίτα τι σου έφτιαξα, λεπτό μου λατρεμένο. Ένα γλυκό του κουταλιού  τριαντάφυλλο φερμένο, από του Αιγαίου τα κύματα και από τον δικό μου κήπο.

Έχε την Αλήθεια οδηγό...

Δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα αν έχεις την Αλήθεια οδηγό σου... Δεν έχεις να ανησυχείς για τίποτα αν υπερασπίζεσαι το Δίκαιο και έχεις φροντίσει να μην έχεις αδικήσει ποτέ πρώτος. Όσο κι αν σε διαστρεβλώσουν, το δίκαιο θα επικρατήσει στο τέλος. Ο κόσμος αυτός μπορεί να φαντάζει ένας βόθρος όπου το ψεύδος και το άδικο κυριαρχούν, μα είναι νόμος άγραφος, θεϊκός κι αιώνιος, πως το Δίκαιο επικρατεί στο τέλος. Πάντα στο τέλος.



Να θυμάσαι πως ακόμα κι αν σε σκοτώσουν, εσύ θα Αναστηθείς και τότε ουαί και αλίμονό τους. Ουαί και Αλίμονό τους.

Μην αναζητάς κατανόηση από σκυλιά. Ξέρουν να είναι πιστά μόνο στον αφέντη τους. Μην προσπαθήσεις ποτέ τα σκυλιά να τα μεταμορφώσεις σε ελεύθερους. Δεν γνωρίζουν τι εστί ελευθερία. Γνωρίζουν τι εστί Πίστη και Αγάπη. Ελευθερία όμως, όχι. 

Όλα καλά...



 Βέβαια, σε λίγο, όλοι, ή τουλάχιστον πολύ περισσότεροι, θ’ αρχίσουν να μιλούν για τα ημισφαίρια, θ’ αρχίσουν να κατανοούν καλύτερα – εμπειρικά – τον εγκέφαλο, θ’ αρχίσουν να εκτιμούν περισσότερο τις δυνατότητες που έχουμε αφήσει πίσω μας (βάση εκπαίδευσης). Και είναι καλό αυτό…

Από την άλλη, παραμένει δελεαστικά ειρωνικό, το γεγονός ότι όλες οι πληροφορίες, παραμένουν ασύνδετες και αποσπασματικές. Είναι αναπόφευκτο, έως ότου αποφασίσουμε να ενώσουμε τις γνώσεις μας αντί να αντιμαχόμαστε ο ένας τον άλλον, να αρχίσουμε να κατανοούμε ο ένας τη γλώσσα (τον τρόπο έκφρασης) του άλλου και να εργαστούμε μαζί για το κοινό μας καλό. 

Μαλαισία: Που έπεσε το αεροπλάνο; Η Αστροχαρτογραφία ίσως δίνει την απάντηση

Astrology.gr, Ζώδια, zodia, Μαλαισία: Που έπεσε το αεροπλάνο; Η Αστροχαρτογραφία ίσως δίνει την απάντηση    
Πτήση MH370: Ο απόλυτος Ποσειδώνας! Όμως, που μπορεί να βρίσκεται το Boeing-φάντασμα;
Κοντεύει πλέον μια εβδομάδα από την εξαφάνιση της πτήσης 370 κι οι ειδικοί ακόμη ψάχνουν.
«Δεν ξέρουμε που βρίσκεται το αεροσκάφος» δήλωσαν ουσιαστικά οι αξιωματούχοι, ύστερα από τα διαδοχικά «ίσως», «μπορεί» και «αν».
Δεν φτάνει το δράμα που ζουν οι συγγενείς και φίλοι των 239 επιβαινόντων στο εξαφανισμένο Boeing 777 της Malaysia Airlines, έχουν να αντιμετωπίσουν και την απόλυτη σύγχυση σε σχέση με το που μπορεί να βρίσκεται το αεροπλάνο. Ανατολικά, δυτικά, βόρεια ή νότια; Στην θάλασσα, στην ξηρά ή μήπως... ακόμη στον αέρα; Γιατί με όλα αυτά που (δεν) γίνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, κάποιοι άρχισαν να μιλούν για χωροχρονική δίνη που μετέφερε το αεροπλάνο σε άλλη διάσταση, για εξωγήινο δάκτυλο αλλά και για μια πτήση που δεν έγινε ποτέ!

Πως παίρνουμε ενέργεια από τα φυτά

Astrology.gr, Ζώδια, zodia, Πως παίρνουμε ενέργεια από τα φυτά    
Μια απλή τεχνική για να περάσετε την ενέργεια του φυτού μέσα σας
Οι εκπρόσωποι του φυτικού βασιλείου παίζουν αναπόσπαστο ρόλο στον κόσμο της ενέργειας. Όπως υπάρχουν πολλά βότανα και ρίζες που μας δίνουν ζωή, για διαφορετικές περιπτώσεις το καθένα, τα ζωντανά δέντρα μπορούν να δώσουν ένα ευρύ φάσμα θετικών ενεργειών, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για υγεία και ευεξία.
Τα δέντρα χρησιμεύουν επίσης για να βοηθήσουν κάποιον να γειωθεί, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι έχει μάθει να ανταλλάσσει ενέργεια με άλλες μορφές.
Το καθένα έχει τη δική του προσωπικότητα όπως ακριβώς και οι άνθρωποι. Μερικά δέντρα θα ταιριάξουν φυσιολογικά με εσάς και θα δημιουργήσετε ιδιαίτερους δεσμούς μαζί τους σαν να είσαστε δύο φίλοι. Με άλλα πάλι θα έχετε μικρότερη επικοινωνία ή δεν θα θέλουν να τα ενοχλήσετε.

Το φιλί, το βαρόμετρο του έρωτα


Είναι ένα φιλί το ξεκίνημα μιας ερωτικής πράξης; Όχι μόνο! Είναι και ύψιστη ερωτική πράξη από μόνο του, με δεκάδες παραλλαγές και γεμάτο εκμυστηρεύσεις. Τα φιλιά μας λένε συχνά πολύ περισσότερα από τις λέξεις, μιλάνε για την αγάπη, τον έρωτα, την επιθυμία, την τρυφερότητα, την εμπιστοσύνη, την οικειότητα αλλά και για την απομάκρυνση, την αδιαφορία, την αποξένωση. Περισσότερο ίσως από κάθε άλλη ερωτική έκφραση, τα φιλιά είναι το βαρόμετρο της σχέσης και του έρωτα μας.

Ελάχιστες φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου, όσο «τολμηρές» κι αν είναι και όση σάρκα κι αν αποκαλύπτουν, μεταδίδουν τόσο ερωτισμό και τόση αισθησιακή ατμόσφαιρα όσο αυτή η περίφημη ασπρόμαυρη φωτογραφία στο Παρίσι του μεσοπολέμου ενός ερωτευμένου ζευγαριού που φιλιέται καθώς περπατάει στη μέση του δρόμου.

Γιατί όλοι (τόσο πολλοί) είναι χωρίς σύντροφο;

Γιατί όλοι (τόσο πολλοί) είναι χωρίς σύντροφο;
Αν φανταστούμε την ερωτική-συντροφική σχέση σαν ένα πυρήνα με ζωή μέσα του και γύρω του και με έντονη και αδιάκοπη αλληλεπίδραση του μέσα με το γύρω, εύκολα θα διαπιστώσουμε ότι οι πιέσεις που δέχεται τόσο στο εσωτερικό όσο και απ’ έξω αυξάνονται συνεχώς κι ο πυρήνας αυτός συμπιέζεται τρομερά.
Μέσα στον «πυρήνα» υπάρχουν δύο άνθρωποι με συναισθηματικές ανάγκες που δεν καλύπτονται πια επαρκώς από άλλες κοινωνικές σχέσεις (συγγενικές, φιλικές ακόμη και απλά γειτονικές ή επαγγελματικές) και γι’ αυτό «περιμένουν» πάρα πολλά απ’ το σύντροφο τους.
Απ’ έξω υπάρχουν επαγγελματικές και οικονομικές πιέσεις και ανασφάλεια, αυξημένες καταναλωτικές ανάγκες, κινητικότητα, δύο ή περισσότερες δουλειές, άγχος που επιβαρύνει τον καθένα χωριστά και αναπόφευκτα πιέζει τη σχέση.
Πάρα πολλές σχέσεις δεν αντέχουν την πίεση και «σπάνε». Αυτό το «σχήμα» είναι ένας τρόπος να δούμε και να εξηγήσουμε κάπως συνοπτικά το τι συμβαίνει και οι άνθρωποι μένουν χωρίς σύντροφο, αλλά φυσικά υπάρχουν και πολλοί επιμέρους λόγοι.

Η Πόλη των πόλεων

Η Πόλη των πόλεων – Eleni Q

Τσιγάρα από τα duty free, τούρκικος καφές και τσάι μήλο στο πάσο της κουζίνας, στην πόρτα η βαλίτσα ανοιχτη και γεμάτη. Λάπτοπ, ψηφιακή, χάρτες, κάρτες και ένα φυλαχτό απ’ τον Αη-Γιώργη τον Κουδουνά στο τραπεζάκι του σαλονιού.
Μυρίζω γύρω μου απεγνωσμένα. Καμιά μυρωδιά Πόλης μόνο μυρωδιές της πόλης. Ούτε πιπέρια ούτε καπνός αργιλέ ούτε κεμπάπ μόνο σκουπίδια μαζεμένα και ξεχυμένα από τον κάδο της γειτονιάς ανάμεικτα με αποσμητικό χώρου.
Έτσι είναι η επιστροφή, δεν ειναι πικρή απλά ισχύει.

Αλκαλική Διατροφή και η σημασία της

Αλκαλική Διατροφή και η σημασία της

από την Μαριάννα Χρυσικάκου

«Ο ανεπαίσθητα αλκαλικός δείκτης του αίματος και των υγρών του σώματος, είναι ύψιστης σημασίας παράγοντας για την ύπαρξη, την υγεία και την ορθή λειτουργία των κυττάρων, των οργάνων και όλων των κύριων συστημάτων του ανθρώπινου οργανισμού». Dr. Walter Cannon, Department of Physiology, Harvard Medical School.

Όλοι μας έχουμε ακούσει πολλές φορές για τις έννοιες της «οξείδωσης», της «τοξίνωσης»  και των ελεύθερων ριζών που ευθύνονται για την καταβολή, την γήρανση και την πρόκληση της ασθένειας στο ανθρώπινο σώμα.
Πόσοι όμως από εμάς γνωρίζουν ποιος είναι ο κύριος παράγοντας της οξείδωσης του αίματος, των κυττάρων και των υγρών του σώματος;

Δώδεκα αυτοκτονίες τραπεζιτών τους πρώτους μήνες του 2014 και έπεται συνέχεια!!! (Ονομαστική λίστα)



Ένας 28χρονος τραπεζίτης επενδύσεων από το Μανχάταν, πέθανε έπειτα μίας, υπό αδιευκρίνιστες αιτίες, αυτοκτονία, όπως ανέφεραν πηγές της αστυνομίας. Ο Kenneth Bellando, ο οποίος εργαζόταν στο Levy Capital από τον Ιανουάριο, βρέθηκε νεκρός στο πεζοδρόμιο έξω από την ανατολική πλευρά του κτιρίου του στις 12 Μαρτίου, μετά την, σύμφωνα με ισχυρισμούς, πτώση του από τον έκτο όροφο.

Ελλάδα κατά Ρωσίας λόγω της συμφωνίας με τη Βουλγαρία;


Ως συνήθως, άλλο είναι το σοβαρό θέμα που ανακύπτει ως αποτέλεσμα της αεροπορικής συμφωνίας που υπέγραψε η Ελλάδα με τη Βουλγαρία, από αυτά που συζητάει η χώρα στον δημόσιο διάλογο και τα μέσα ενημέρωσης. Μεγάλη συζήτηση έχει ξεκινήσει με βάση το σενάριο τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη να κληθούν να υπερασπίσουν τον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας, την ασφάλεια της οποίας, θεωρητικά, απειλεί μόνο η Ρωσία. Ήδη έχουν αρχίσει οι πρώτες αναφορές, ότι η εξέλιξη είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια της χώρας, επειδή ενδεχομένως τα ελληνικά μαχητικά θα έρθουν αντιμέτωπα με ρωσικά αεροσκάφη.

Του Μιχαήλ Βασιλείου
Η πρώτη σύσταση που μπορεί κάποιος να κάνει, είναι «ψυχραιμία». Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, αφού ακόμα και να υφίσταται τέτοιο ενδεχόμενο, στο πλαίσιο των αποστολών περιπολίας – αστυνόμευσης του εναέριου χώρου της Βουλγαρίας, το να περιμένει κανείς σκληρές… εμπλοκές και διπλωματική αναστάτωση, πάει πολύ, μα πολύ μακριά.

Σκελετός 3.200 ετών με καρκίνο βρέθηκε στο Σουδάν



Σε αρχαιολογικές ανασκαφές που διενεργούνται στο Σουδάν, ανακαλύφθηκε ένας σκελετός ενός νέου άνδρα με στοιχεία εξάπλωσης καρκίνου επί των οστών.

Πρόκειται για το αρχαιότερο γνωστό παράδειγμα της νόσου που συχνά συνδέεται με τον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Ο σκελετός του νεαρού ενήλικα άνδρα  που εκτιμάται ότι ήταν  25 έως 35 ετών, βρέθηκε σε τάφο στο σύγχρονο Σουδάν και χρονολογείται περί το 1200 π.Χ.

Αυτή η ησυχία είναι εκκωφαντική

21ε1ερ1index

της Ζωής Μαυρουδή

Αυτά που κρατάω περισσότερο από την τραγελαφική παρουσία του Άδωνι Γεωργιάδη στο Λονδίνο προχτές είναι η απόλυτη απαξίωσή του προς τη επιστημονική έρευνα, τον ιατρικό κλάδο και τη ακαδημαϊκή γνώση γενικότερα, η έλλειψη συμπόνιας προς τους ανθρώπους που πλήττονται από τις αποφάσεις του, η πλήρης αδυναμία να σεβαστεί το πως οφείλει να επιχειρηματολογεί δημόσια κάποιος που έχει εξουσία, και οι προσβλητικές γκριμάτσες του.
Ο Γεωργιάδης εμφανίστηκε στο Imperial College με καθυστέρηση γύρω στα 40 λεπτά, χωρίς να κρατάει στα χέρια του κάποιο χαρτί ή λάπτοπ από το οποίο θα μας διάβαζε την «ομιλία» της εκδήλωσης — με έναν ασαφή τίτλο περί ανατροπής της κρίσης. Αργότερα, ερωτώμενος από μέλος του ακροατηρίου απάντησε πως η ομιλία -που ποτέ δεν ξεκίνησε λόγω συνεχών διακοπών και γιουχαϊσμάτων- θα κρατούσε 15 λεπτά.

Βρύα στην Ανταρκτική περίμεναν 1500 χρόνια να αναστηθούν

antarcticmos
Βρύα θαμμένα επί 1.500 χρόνια στους πάγους της Ανταρκτικής ξαναζωντάνεψαν στο εργαστήριο βρετανών επιστημόνων. Το επίτευγμα, το οποίο αποδεικνύει για πρώτη φορά ότι αρχαία βλάστηση μπορεί να επιζήσει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και να επανέλθει στη ζωή αν έχει «συντηρηθεί στην κατάψυξη», αναμένεται να προσφέρει νέες πληροφορίες για την επιβίωση της ζωής στη Γη.
Οι ερευνητές από τη Βρετανική Αποστολή στην Ανταρκτική και το Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ «ξεπάγωσαν» βρύα τα οποία ανέσυραν από τη μόνιμα παγωμένη τύρφη της ηπείρου και προς έκπληξή τους είδαν ότι αυτά επανήλθαν στη ζωή βγάζοντας νέους βλαστούς. Πρόκειται για τη μακροβιότερη «κρυπτοβίωση» (κατάσταση κατά την οποία ένας οργανισμός φαίνεται νεκρός ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι) που έχει παρατηρηθεί ποτέ σε βλάστηση – μέχρι τώρα οι ερευνητές έχουν «ξαναζωντανέψει» βακτήρια αντίστοιχης ηλικίας αλλά ποτέ φυτά.

1863-1868: Τα πέντε στάδια της μέθης από τον Charles Percy Pickering


Στις φωτογραφίες βλέπουμε έναν ηθοποιό που μας παρουσιάζει τη μέθη σε πέντε στάδια. Ενδεχομένως, ήταν κάποια ανάθεση από κάποια τοπική ομάδα εγκράτειας για παιδαγωγικούς λόγους.

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Καταδίκη Τουρκίας για την ετυμηγορία του Αμπντουλάχ Οτσαλάν



Μάρτιος 18, 2014.

Στρασβούργο.

 Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Τουρκία, σήμερα, για την καταδικαστική απόφαση κατά του ηγέτη των Κούρδων  αυτονομιστών,  Αμπντουλάχ Οτσαλάν.


Το δικαστήριο έκρινε ως απαράδεκτη τις συνθήκες κράτησης του Οτσαλάν, που αντίκεινται προς την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα