Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΤΟΝ ΕΧΩ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΤΟΝ ΔΙΑ



Μιλάει ο αποδυτηριάκιας. Ποιος άλλος; Ο δάσκαλος του Σωκράτους. Ο δάσκαλος του μεγαλύτερου σοφού. Ναι, κύριε. Αυτός, ο Σωκράτης είναι ο μεγαλύτερος σοφός. Εγώ απλά είχα την τιμή να υπάρξω δάσκαλός του, δηλαδή να του ανοίξω κάποιες πόρτες και παράθυρα για να δει και φως που δεν είδα εγώ… Το ότι αυτός είναι, όχι ήταν, μαθητής μου δεν σημαίνει ότι εγώ γνωρίζω περισσότερα.
Τι λες, βρε απάτη αποδυτηριάκια; Σιγά που θα μας ζητήσεις και ζυγαριά για να μετράμε τη γνώση, όπως και τη σοφία. Και ποια σοφία; Δεν γαμιέται η σοφία… Μιλάει ο γίγαντας ο αποδυτηριάκιας. Είπε ο Μέγας Σωκράτης ότι είναι σοφός; Ότι είναι ο σοφότερος. Ο σοφότατος. Σε καμμία περίπτωση. Κάποιοι απατεώνες, κάποια γνωστά στημένα μουνόπανα την έβγαλαν αυτή τη βρώμα και την περάσανε σ’ όλη τη γη, ότι ο Σωκράτης είναι σοφός, ο πιο σοφός που γεννήθηκε ποτέ. Φοβερά πράγματα. Το μεγαλύτερο πνεύμα που εμφανίστηκε στη γαμημένη αρχαία Αθήνα το καταδικάσανε για πάντα πληγώνοντας θανάσιμα τον Φυσικό Άνθρωπο, όταν ευλόγησαν με τον πιο πούστικο τρόπο σα σοφό, σα σοφότερο τον Σωκράτη.
Άλλο σοφία, άλλο πνεύμα. Κι άλλο γνώση.

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ!!!!

ΙΝΚΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ



Αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση εξαθλίωσης στην οποία έχουν περιέλθει οι
Έλληνες Ελεύθεροι Επαγγελματίες, ασφαλισμένοι (και για τον λόγο αυτό καταναλωτές) στον ΟΑΕΕ, που αδυνατούν λόγω της οικονομικής κρίσης για την οποία δεν είναι υπεύθυνοι να καταβάλλουν τις εισφορές του κλάδου υγείας, και στερούνται παράνομα την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, αποφασίσαμε με την άσκηση Συλλογικής αγωγής να προσφύγουμε ως καταναλωτικές οργανώσεις στην Ελληνική στον μόνο θεσμό του Ελληνικού Κράτους ο οποίος απόδειξε ότι μπορεί να προστατεύει του Έλληνες Πολίτες, εφόσον αφεθεί απερίσπαστη στον να επιτελέσει το έργο της.

Το έξυπνο σωληνάριο οδοντόκρεμας που ίσως λύσει ένα από τα πιο "χαζά" προβλήματα της καθημερινότητάς σου

Η Nicole Pannuzzo από το Arizona State University είχε μία ιδέα, όσον αφορά τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού σωληναρίου οδοντόκρεμας που θα μπορείτε να ξοδεύετε μέχρι το... τέλος, χωρίς τις γνωστές "τεχνικές δυσκολίες" που υπάρχουν στις έως τώρα υλοποιήσεις. Θέλοντας να σας κάνει να ξεχάσετε το "ζούληγμα" μέχρι τελικής πτώσης, αλλά και τις... απεγνωσμένες προσπάθειες να φτάσει στην οδοντόβουρτσά σας και το ύστατο περιεχόμενο της συσκευασίας της οδοντόκρεμάς σας, κατασκεύασε ένα σωληνάριο που όμοιό του δεν έχετε ξαναδεί.
Nicole Pannuzzo Colgate ToothPaste Tube 2

Τέσσερις μύθοι για την υγεία των 50άρηδων


Τέσσερις μύθοι για την υγεία των 50άρηδων
Οι ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας μας διογκώνονται όσο μεγαλώνουμε.

Πρέπει όμως να διαχωρίζουμε το μύθο από την πραγματικότητα και να ξέρουμε τι πραγματικά μας βλάπτει και τι όχι. Δείτε τέσσερις συνήθεις μύθους που επικρατούν για τα προβλήματα που φέρνει το πέρασμα του χρόνου.

Διευθυντής κλινικής στο Imperial College προς Γεωργιάδη: «Είμαι ένα από τα "πλουσιόπαιδα" του Λονδίνου»



Επιστολή προς τον Άδωνι Γεωργιάδη, έστειλε ο Διευθυντής Χειρουργός Ουρολόγος στο Imperial College NHS Trust, Ευάγγελος Μαζάρης, μετά την επεισοδιακή ομιλία του υπουργού στο Λονδίνο αναφέροντας ότι είναι ένα από τα «πλουσιόπαιδα» στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Γεωργιάδης στα ελληνικά ΜΜΕ.

Την επιστολή την έστειλε στο ygeianet και έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Γεωργιάδη,

Είμαι ένα από τα 'πλουσιόπαιδα' όπως τα αποκαλέσατε στα ελληνικά κανάλια που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Είμαι Διευθυντής Χειρουργός Ουρολόγος στο νοσοκομείο του πανεπιστημίου που ήσασταν προσκεκλημένος να ομιλήσετε.

ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΕΥΛΑΜΠΙΑ

Σε κάποια αεροπλάνα δεν υπάρχει η 13η σειρά καθισμάτων. Ανοησίες. Πως δεν υπάρχει! Όταν οι σειρές των πέντε ή, επτά και δέκα καθισμάτων είναι π.χ. 30 και 36, πώς είναι δυνατόν να μην υπολογίζεται η 13η; Απλά, οι αεροπορικές εταιρείες έχουν αφαιρέσει τον γρουσούζικο νούμερο και από την 12η σειρά η επόμενη έχει αριθμό 14.
Δεν μπαίνει ο άλλος σε πτήση και να κάθεται σε θέση με το διαβολικό 13α, 13β, 13γ. Κι αν μπει θα βρίσκεται σε διαρκή ανησυχία.

Το ΟΚ γίνεται 175 ετών

Η πιο διάσημη αγγλική λέξη το ΟΚ ή okay όπως το προτιμούν κάποιοι κλείνει την Κυριακή 175 χρόνια από τότε που εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως δημοσιευμένη λέξη και συγκεκριμένα στη δεύτερη σελίδα της εφημερίδας Boston Morning Post, που τότε ήταν μία από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία στις ΗΠΑ, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.
"Θεωρώ ότι το ΟΚ θα πρέπει να εορτάζεται με παρελάσεις και πανηγυρικούς λόγους", λέει ο Άλαν Μέτκαλφ, καθηγητής Αγγλικών στο Ιλινόι, ο οποίος θεωρείται αυθεντία σε ολόκληρο τον κόσμο στην ιστορία και την έννοια του ΟΚ.
Στο βιβλίο του τού 2001 με τίτλο "ΟΚ: Η Απίθανη Ιστορία της Σπουδαιότερης Λέξης της Αμερικής", ο Μέτκαλφ χαρακτηρίζει το ΟΚ "την πιο πολύ χρησιμοποιημένη στον γραπτό ή προφορικό λόγο λέξη στον πλανήτη", η οποία χρησιμοποιείται συχνότερα από την λέξη "Κόκα Κόλα" ή από το "μα (μά)" που προσπαθούν να αρθρώσουν τα βρέφη.

Σκόπια: «Υπάρχουν αρχαιο-ακουστικά μηνύματα για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Σβέτι Νικόλε»...


Ο "επιστήμονας" εξηγεί στη διάλεξη πως τα αρχέγονα ηλεκτρομαγνητικά κύματα υποδεικνύουν τον τάφο του Μεγάλου Στρατηλάτη, στον χώρο της αρχαίας ...Παιονίας

«Οι εμπειρογνώμονες των Σκοπίων και άλλοι, ακούν αρχαιο-μηνύματα στην περιοχή του Σβέτι Νικόλε, που συνδυάζονται με τον αστερισμό της Κασσιόπης»...

Μάρτιος 22, 2014.

Ξένοι εμπειρογνώμονες βάσει των αρχαιο-ακουστικών μηνυμάτων πιστεύουν ότι βρίσκεται ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Σβέτι Νικόλε (στην αρχαία Παιονία), γιατί κάτω από το λόφο Τσερνίλιστε κάτι υπάρχει... (γράφει η σκοπιανή Βέστ) και συνεχίζει:

Η ΨΥΧΗ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΝΟΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ



Στις κοινωνίες μας σήμερα κοινή είναι η γνώση ότι ο άνθρωπος καταστρέφεται «από τα μέσα», από ό,τι δηλαδή προκαλεί αναταράξεις, διαταραχές και ανωμαλίες στην εσωτερική λειτουργία όχι μόνο του οργανισμού του, αλλά κυρίως του πνεύματος και της ψυχής του. 
Και αναταράξεις προκαλεί η άγνοια. 


Ο άνθρωπος είναι το ευφυές σύνολο της διανοίας του, των ιδεών του, της εργασίας του για την πραγμάτωση των ονείρων του, της φυσικής του κατάστασης, της οργανικής του δομής και της ψυχικής του συγκρότησης και ως ευφυές σύνολο χρειάζεται και αυτός τις παραμέτρους που δομούν την λειτουργία του.


Υπάρχει μία και μόνη φυσική παράμετρος, που διατρέχει και διαπνέει όλα τα επιμέρους συστήματα και υποσυστήματα, τις δομές και τα επιμέρους στοιχεία των δομών, τα λειτουργικά υποσυστήματα και τα κέντρα ελέγχου, τους σταθμούς παρατήρησης και τα παρατηρητήρια, τους μηχανισμούς άμυνας και τους μηχανισμούς επίθεσης, τις ομαλές ροές και τις διακλαδώσεις τους, αυτού του ανώτερου όντος που είναι ο άνθρωπος. Η Γνώση και τίποτα άλλο. 

Τα άσχημα κορίτσια



Ένα κορίτσι είναι καθισμένο στη βεράντα του σπιτιού του.
Θα ήθελε να μην τo βλέπουν, όμως δεν γίνεται.
Θα ήθελε να μην υπάρχει και το καταφέρνει.

Χωμένο στις σελίδες ενός βιβλίου, διαβάζει με πάθος.
Είναι η αναγνώστρια. Οι ήρωες του βιβλίου δεν την ξέρουν.
Ούτε κανένας συγγραφέας θα γράψει ποτέ για κείνην.
Είναι άχρωμη και παχουλή, χωρίς λάμψη, αδιάφορη. Ποιον θα εμπνεύσει;

«Αντιγόνη, πόσες φορές θα σου πω ότι δεν κάνει να διαβάζεις συνέχεια; Το πολύ διάβασμα θα σου πειράξει το μυαλό!».

Μια γυναίκα μέσης ηλικίας, ατημέλητη, με μαύρα κοντοκουρεμένα μαλλιά, βγαίνει στην πόρτα φωνάζοντας:

Ο Επίκουρος, ο Νίτσε και η τέχνη του ηδέως ζην

Charles Joseph Natoire  Η έξοδος από τον Παράδεισο, 1740Dacunt fata volentem, nolentem trafunt
Η μοίρα οδηγεί αυτούς που τη δέχονται και σέρνει αυτούς που την αρνούνται 
(Ρωμαϊκή παροιμία)
Γράφει ο Ερανιστής
       Ο Επίκουρος παραμένει ένας από τους λιγότερο προβεβλημένους φιλοσόφους του αρχαίου κόσμου. Από μια τεράστια σε όγκο και σημασία πνευματική παραγωγή έφτασαν μέχρι τις μέρες μας σχετικά λίγα έργα και αυτά θρυμματισμένα, καθώς τα περισσότερα βιβλία χάθηκαν, για διάφορους λόγους. Από τους αρχαίους στοχαστές περισσότερο γνωστοί έγιναν άλλοι, όπως λ.χ. ο Πλάτων, ενώ πολλοί έμειναν συστηματικά στην αφάνεια ή συκοφαντήθηκαν σε όλες τις εποχές. Κατά τον καθηγητή Χαράλαμπο Θεοδωρίδη, Πλάτων και Επίκουρος είναι οι δύο πόλοι της συναισθηματικής και διανοητικής ζωής, η πιο βαθιά ριζωμένη στην ανθρώπινη φύση αντίθεση, καθρέφτισμα της οικονομικής και κοινωνικής αντίθεσης. Ο Πλάτων είναι ο τυπικός αντιπρόσωπος του ιδεαλισμού, ο Επίκουρος του συστηματικότερου υλισμού που γνώρισε η Αρχαιότητα. Η αντίθεση είναι χαρακτηριστική για την ζωή και την κίνηση των ιδεών, για την ιστορία της φιλοσοφίας, που είναι η πάλη του ιδεαλισμού και του υλισμού. Η πρώτη, η παλαιότερη και πρωτογονότερη θεώρηση του κόσμου, είναι η ιδεαλιστική. Ο Σωκράτης είχε ιδιαίτερη μεταχείριση, καθώς ή περίφημη ρήση του για τον επερχόμενο σωτήρα ερμηνεύτηκε ως προαναγγελία της άφιξης του Ιησού:«καθεύδοντες διατελοίτε αν, ει μη τινά άλλον ο θεός υμίν επιπέμψειεν κηδόμενος υμών», όλον τον καιρό θα εξακολουθείτε να κοιμάσθε, ώσπου να σας λυπηθεί ο θεός και σας στείλει άλλον κανέναν. Ο Πλάτων πέρασε για θεόπνευστος προφήτης με προαισθήματα για το σωτήριο κήρυγμα. [5]  Το πλούσιο έργο του Επίκουρου, σημειώνει παρακάτω ο Θεοδωρίδης, παραμελήθηκε, χάθηκε και στην τύχη χρωστάμε τα λίγα πολύτιμα κομμάτια που σώθηκαν. Κρυμμένα αιώνες σα σπίθα στη στάχτη χρησίμευσαν προσάναμμα, όταν έφτασε το πλήρωμα άλλων καιρών. Η έρευνα και η κατανόηση αναστήλωσαν τη φωτεινή φυσιογνωμία του, την γνήσια ελληνική και οδηγημένοι από τη φεγγοβολία της αναστηλώνουμε κι εμείς την Αρχαιότητα όπως ήταν στην πραγματικότητα. 

10 σημάδια που δείχνουν ότι έχετε δυσανεξία στη γλουτένη

gluten__

Περισσότερες από 55 ασθένειες έχουν συνδεθεί με τη γλουτένη, την πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, τη σίκαλη και το κριθάρι. Υπολογίζεται ότι το 99% όσων έχουν δυσανεξία στη γλουτένη ή κοιλιοκάκη, δεν έχουν ποτέ διαγνωστεί.


Αν έχετε κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι έχετε δυσανεξία στη γλουτένη:

Δε μας είπες, φίλε Νερούδα...


 

Ένας στίχος του Νερούδα λέει: "Μπορείς να κόψεις όλα τα λουλούδια, αλλά δεν μπορείς να εμποδίσεις την Άνοιξη να 'ρθει."

Κι αναρωτιέμαι κι εγώ, φίλε Νερούδα...

Όταν η εμπάθεια μορφάζει...




Κατ’ ουδένα τρόπο το θύμα δεν πρέπει να στέκεται απραγές. Η ενδοτικότητα τού αδύναμου κρίκου επιφέρει τραγικότερα δεινά, καθώς ο θύτης αντρειεύει συναισθανόμενος την δύναμή του και στρέφει ‘’λοξά’’ τα δίκαια ορμώμενος από τον διαστροφικό παρορμητισμό τής στιγμής που τον καταλαμβάνει. 
Το λέσι που κυλιέται αιμόφυρτο, διεγείρει τα φτωχότερα των συναισθημάτων τού δυνάστη, αφήνοντας αίολο το δίκαιο και το αγαθό, ελπίζοντας στην θέαση των ορίων που εκείνος επιλέγει, στο σκοτεινό αποτέλεσμα τής υπερβολικής αξίωσης, στην νοητή γραμμή του θανάτου …ώστε ως μέγας γνώστης και θεμιτός ηγήτωρ να απαλύνει –αργότερα-, να σώσει,  αποζητώντας την (αυτό-) κάθαρση και τους επαίνους. 

Τα λόγια φαντάζουν απόντα, οι σκέψεις οργιάζουν, οι οργές πνίγουν πνιγμούς αδήλωτους. αφήνοντας φθόγγους δυσανάλογα μικρούς σε σχέση με το άχθος τής στιγμής και του αιώνα που διαφένεται ολάκερος. Με την ζοφερή προφητεία του μέλλοντος. Ο λαός στενάζει ανείπωτους στεναγμούς μα αντί να σταθεί κυλιέται… 

Twitter kaput…


Εικόνες διάλυσης επικρατούν από το πρωί σε όλες τις πόλεις της Τουρκίας, έπειτα από την απόφαση του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν να κλείσει την πλατφόρμα του…twitter.

 Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι Τούρκοι χρήστες συνεχίζουν να μπαίνουν στο twitter.com αλλά το μόνο που βλέπουν στις οθόνες τους είναι το κωλοδάχτυλο του Ερντογάν και μια ανακοίνωση που γράφει “Error 404.Democracy Not Found. Please try again after the elections”.

ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΨΥΧΗΣ

________________________________________________________________________
Στο 1ο Τρόπαιο Εθνικής Επετείου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 που διεξήχθη στην Πελοπόννησο 72 Έλληνες και Ελληνίδες των Ενόπλων Δυνάμεων ξεκίνησαν για να διανύσουν 82 χιλιόμετρα σε τρεις ημέρες, στο δρομολόγιο Αρεόπολη-Γύθειο-Σπάρτη-Άνω Δολιανά-Ρίζες-Λιθοβούνια-Στενό-Αγ. Βασίλειος-Αγ. Κωνσταντίνος-Σκοπή-Τρίπολη, χωρίς καμία διαταγή τιμώντας κάποιους ρομαντικούς που πολέμησαν για να ιδρύσουν την Ελλάδα πριν από 200 χρόνια περίπου.
Με ένα πλεόνασμα ιδεών και ψυχής δημόσιοι υπάλληλοι για πολλούς, αντιπαραγωγικοί και αντικοινωνικοί για άλλους και ρομαντικοί για λίγους δοκίμασαν χωρίς υλικές αμοιβές, χωρίς γρηγορόσημο επί τρεις ημέρες κάτω από τον δυνατό ήλιο της Ελλάδας τις σωματικές και ψυχικές αντοχές τους προκαλώντας το θαυμασμό, το φθόνο και την απορία.

Γενεές 14 περνούν τον Γεωργιάδη στη HUFFINGTON POST - Το μπάχαλο στην Υγεία

Αδωνις


Με τίτλο «Η πραγματικότητα πίσω από το Ελληνικό "Success Story" η  HUFFINGTON POST αναφέρεται στην αποτυχία του υπουργού-τηλεπωλητή Αδωνι Γεωργιάδη στην Υγεία και την προκλητική στάση που καρτά αντί να ζητήσει συγνώμη.
Συγκεκριμένα επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών οικονομικής κρίσης πολλοί Έλληνες φαίνεται να έχουν αναπτύξει μια έντονη αίσθηση της φάρσας .
Η εμφάνιση του Έλληνα υπουργού υγείας Άδωνι Γεωργιάδη σε μια εκδήλωση στο Imperial College του Λονδίνου, με τίτλο «Αλλάζοντας την παλίρροια : Η ελληνική εθνική προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση» ήταν όμως  για πολλούς ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στον παραλογισμό .
Ενας τέτοιος «εορτασμός» είναι απολύτως σύμφωνος με την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να παρουσιάσει την οικονομία της ως ένα success story, αυτή είναι εξάλλου η χρονιά που κατέχει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Ο Γεωργιάδης  εμφανιστηκε μετά στο ελληνικό ραδιόφωνο κατηγορώντας τους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και άλλους αριστερούς φοιτητές για τις συνεχείς διακοπές και τις αποδοκιμασίες  κατά τη διάρκεια της παρουσίας του .

Γιατί τα φιλοσοφικά δοκίμια γίνονται ανάρπαστα στις μέρες μας

Ο Σωκράτης, αυτός ο αρχετυπικός φιλόσοφος της αρχαίας αγοράς, ο άνθρωπος που δεν έγραψε τίποτα και δεν εξέλαβε τίποτα ως δεδομένο, είναι αυτός που θα αναζητούσες σήμερα δίπλα σου σε κάθε σου πρόβλημα. Μαζί του θα έβαζες τα ερωτήματα για το τι συμβαίνει όταν είσαι πραγματικά ερωτευμένος (Συμπόσιο), όταν αναζητάς την ουσιαστική Ψυχή (Φαίδρος), όταν αναρωτιέσαι αν υπάρχει ιδανικό πολίτευμα (Πολιτεία).
sokratisΚι αυτός, σαν καλός φίλος, θα πήγαινε μαζί σου μια βόλτα μέχρι τον Πειραιά (κατέβην χτες εις Πειραιάν) για να σου δείξει ότι ενδεχομένως αγαθοί άνθρωποι υπάρχουν και μπορούν να φτιάξουν, μέσα από τον διάλογο, τις ιδανικές πολιτείες. Αρκεί να μη σταματήσουν ποτέ να αναρωτιούνται, γιατί η ζωή που παραμένει ανεξέταστη είναι πραγματικά ανυπόφορη (βίος ανεξέταστος ου βιωτός ανθρώπω).

Η επιστήμη επιβεβαιώνει: Όσο περισσότερο καφέ πίνετε, τόσο περισσότερο θα ζήσετε…

Η επιστήμη επιβεβαιώνει: Όσο περισσότερο καφέ πίνετε, τόσο περισσότερο θα ζήσετε…
Ο καφές είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό σκουρόχρωμο υγρό με καφεΐνη…ο καφές πραγματικά περιέχει εκατοντάδες διαφορετικές ουσίες, κάποιες από τις οποίες έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία.
Πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που πίνουν περισσότερο καφέ, έχουν μειωμένο κίνδυνο στην εμφάνιση ασθενειών όπως το Alzheimer και ο διαβήτης.

Ο καφές είναι μια σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών
Όταν το ζεστό νερό περνάει από το καφέ, οι ουσίες των κόκκων του καφέ αναμειγνύονται με το νερό και γίνονται μέρος του ροφήματος.
Μερικές από αυτές τις ουσίες είναι πασίγνωστες, συμπεριλαμβανομένης της καφεΐνης, αλλά υπάρχουν εκατοντάδες άλλα συστατικά, πολλά από τα οποία έχει ακόμα η επιστήμη να προσδιορίσει.

Πώς να διαλέξω σκύλο για το σκύλο μου;

Από την Αναστασία Αραβαντινού
Για να πετύχει η συγκατοίκηση θα πρέπει να επιλέξουμε ένα ζώο που να ταιριάζει με το δικό μας και να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στην πρώτη συνάντηση.
shutterstock_143402710 www

Με τι κριτήρια θα επιλέξω τον κατάλληλο σκύλο για τον σκύλο μου; Πώς θα τους πείσω  να συμπαθηθούν και τι κανόνες χρειάζεται να τηρώ στο σπίτι για να πετύχει η συγκατοίκηση και να αποφύγουμε τυχόν… επαναστάσεις, κόντρες, δολοπλοκίες ή αιματοχυσίες;

Ο παλιός είναι «αλλιώς», για αυτό…

Οι καλλυντικές ιδιότητες της σόδας



Η σόδα, σύμφωνα με τους δερματολόγους, αποτελεί ένα φθηνό προϊόν με εκπληκτικά αποτελέσματα για το δέρμα και τα μαλλιά, ενώ επίσης αντιμετωπίζει τον ιδρώτα και λευκαίνει τα δόντια. Δείτε 8 χρήσεις «ομορφιάς» της σόδας, όπως τις διαβάσαμε στο onmed:

«Αποτοξινώνει» τα μαλλιά. Προσθέστε μια μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας στο σαμπουάν σας και χρησιμοποιήστε το όπως θα κάνατε κανονικά. Η μέθοδος αυτή θα «αποτοξινώσει» τα μαλλιά σας από τη χρόνια εφαρμογή των διαφόρων προϊόντων που χρησιμοποιείτε.

Λευκαίνει τα δόντια. Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και πέντε σταγόνες οξυζενέ, μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα και αν χρειαστεί, προσθέστε μερικές σταγόνες νερό. Απλώστε το μείγμα στα δόντια σας ομοιόμορφα με την οδοντόβουρτσα, αφήστε το για πέντε λεπτά και στη συνέχεια βουρτσίστε με την οδοντόβουρτσά και ξεπλύνετε πολύ καλά με νερό. Για καλύτερα αποτελέσματα επαναλάβετε τη διαδικασία μία φορά την εβδομάδα.

Αυτά τα 30 υπέροχα χαμογελαστά ζώα είναι βέβαιο ότι θα ζεστάνουν τις καρδιές σας!

kollima.gr - 35 ζώα που δεν μπορούν με τίποτα να κρύψουν τη χαρά τους!
Τα ζώα γελούν ή απλώς είναι η ιδέα μας; Σύμφωνα με το moodhackers.com έχουν γίνει πολλές έρευνες επάνω στο θέμα, προκειμένου να ερμηνευθεί η συμπεριφορά των ζώων. Όπως έχει αποδειχθεί, το γέλιο δεν είναι προνόμιο των ανθρώπων. Τα ζώα γελούν και μάλιστα αντιδρώντας σε συγκεκριμένα ερεθίσματα, όπως δηλαδή και οι άνθρωποι.
Μελέτες σε ποντίκια, σκύλους και πιθήκους έχουν δείξει ότι μερικές φορές παράγουν ήχους που μοιάζουν με γέλιο. Τα ποντίκια και οι πίθηκοι , για παράδειγμα, βγάζουν πολύ ψιλούς ήχους όταν παίζουν, οι οποίοι μοιάζουν πάρα πολύ με γέλιο. Το χαμόγελο στα σκυλιά είναι πιο άμεσο, καθώς φαίνεται στην έκφραση του προσώπου, όταν για παράδειγμα βλέπει το αφεντικό του.
Έρευνες που εξετάζουν την νοημοσύνη των δελφινιών έχουν αποδείξει ότι δύο δελφίνια μπορούν να απευθύνονται σε ένα τρίτο «φωνάζοντας» το όνομά του. Ποιος ξέρει αν δεν αστειεύονται μεταξύ τους; Η έκφραση του προσώπου τους συχνά μοιάζει με χαμόγελο. Οι ειδικοί λένε ότι πολύ πιθανόν τα δελφίνια και οι φάλαινες να γελούν, δεδομένης της νοημοσύνης τους.

Στις τράπεζες ο νέος κώδικας δεοντολογίας για τα «κόκκινα δάνεια»

Στις τράπεζες ο νέος κώδικας δεοντολογίας για τα «κόκκινα δάνεια»

Απαλλαγή από την πληρωμή τόκων, περίοδο χάριτος και μειωμένων τόκων, επιμήκυνση αποπληρωμής αλλά και «κούρεμα» δανείων, προβλέπει μεταξύ άλλων ως εναλλακτικές προτάσεις για τα «κόκκινα δάνεια» των τραπεζών το νέο Σχέδιο του Κώδικα Δεοντολογίας για τη διαχείριση των μή εξυπηρετούμενων δανείων που απέστειλε σήμερα στα ιδρύματα η Τράπεζα της Ελλάδος.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η σύνταξη του κώδικα προβλέπεται από το Νόμο 4224/2013 με τον οποίον δημιουργείται μεταξύ άλλων Μόνιμος μηχανισμός επίλυσης του μη εξυπηρετούμενου ιδιωτικού χρέους.
Ο Κώδικας Δεοντολογίας παραπέμπει στις έννοιες του «συνεργάσιμου» δανειολήπτη και των «εύλογων δαπανών διαβίωσης», που ορίζονται με την απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, όπως προβλέπεται από τον πιο πάνω νόμο.

30 ένοχα σκυλιά που ξέρουν ακριβώς γιατί τα μαλώνεις!

Τα σκυλιά είναι πολύ κακοί ηθοποιοί! Με το που μπεις στο σπίτι, αμέσως καταλαβαίνεις από το ύφος τους ότι την έχουν κάνει τη ζαβολιά τους.. 
dinfo.gr - 30 ένοχα σκυλιά που ξέρουν ακριβώς γιατί τα μαλώνεις!
dinfo.gr - 30 ένοχα σκυλιά που ξέρουν ακριβώς γιατί τα μαλώνεις!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα