Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Ειμαι το συναισθημα της απορριψης που νιωθεις για τον ιδιο σου τον εαυτο




Βρισκομουν εκει απο την πρωτη στιγμη , 
στην αδρεναλινη που κυκλοφορουσε στις φλεβες των γονιων σου 
οταν εκαναν ερωτα για να σε συλλαβουν, 
και μετα στο 
υγρο που η μητερα σου εστελνε στη μικρη καρδια σου
οταν ακομα ησουν ενα παρασιτο.

Εφτασα σε σενα προτου μπορεσεις να μιλησεις,
προτου ακομα μπορεσεις α καταλαβεις κατι
απο αυτα που σου ελεγαν οι αλλο.
Βρισκομουν εκει οταν, αδεξια,
προσπαθουσες να κανεις τα πρωτα σου βηματα
εμπρος στο πειραχτικο και γελαστο βλεμμα ολων.
Οταν ησουν απροστατευτος και εκτεθειμενος,
οταν ησουν ευαλωτος κι ειχες αναγκη.

Μ'εφερε στη ζωη σου
το χερι της μαγικης σκεψης
με συνοδευαν...
οι προληψεις και τα ξορκια,
τα φετιχ και τα φυλαχτα....
οι καλοι τροποι, οι συνηθειες και η παραδοση....
οι δασκαλοι σου, τα αδερφια σου και οι φιλοι σου...

Ευχαριστώ!!!!!!!!!!!

Φωτογραφία: Ευχαριστώ!!!!!!!!!!!

Είδα στον ύπνο μου πως επισκέφθηκα τον Παράδεισο κι ένας άγγελος ανέλαβε να με ξεναγήσει. Περπατούσαμε δίπλα – δίπλα σε μια τεράστια αίθουσα γεμάτη με αγγέλους. Ο άγγελος οδηγός μου, σταμάτησε μπροστά στον πρώτο σταθμό εργασίας και είπε:
«Αυτό είναι το Τμήμα Παραλαβής. Εδώ παραλαμβάνουμε όλες τις αιτήσεις που φτάνουν στο Θεό με τη μορφή προσευχής». Κοίταξα γύρω-γύρω στον χώρο.

Έσφυζε από κίνηση,με τόσο πολλούς αγγέλους να βγάζουν και να ταξινομούν αιτήσεις γραμμένες σε ογκώδεις στοίβες από χαρτιά και σημειώματα, από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Μετά,προχωρήσαμε σε έναν μακρύ διάδρομο, μέχρι που φτάσαμε στον δεύτερο σταθμό. Ο άγγελος μού είπε: «Αυτό είναι το Τμήμα Συσκευασίας και Παράδοσης. Εδώ οι χάρες και οι ευχές που έχουν ζητηθεί προωθούνται και παραδίδονται σ’ αυτούς που τις ζήτησαν». Πρόσεξα και πάλι πόση κίνηση είχε και εδώ. Αμέτρητοι άγγελοι πηγαινοέρχονταν δουλεύοντας σκληρά, αφού τόσες πολλές επιθυμίες είχαν ζητηθεί και συσκευάζονταν για να παραδοθούν στη γη.

Τέλος,στην άκρη ενός μακρινού διαδρόμου, σταματήσαμε στην πόρτα ενός πολύ μικρού σταθμού. Προς μεγάλη μου έκπληξη μόνο ένας άγγελος καθόταν εκεί,χωρίς να κάνει ουσιαστικά τίποτα. «Αυτό είναι το Τμήμα των Ευχαριστιών» μου είπε σιγανά ο φίλος άγγελός μου.Έδειχνε λίγο ντροπιασμένος. «Πώς γίνεται αυτό; Δεν υπάρχει δουλειά εδώ;» ρώτησα. «Είναι λυπηρό» αναστέναξε ο άγγελος. «Αφού παραλάβουν τις χάρες τους οι άνθρωποι, πολύ λίγοι στέλνουν ευχαριστήρια». «Πώς μπορεί κάποιος να ευχαριστήσει το Θεό για τις ευλογίες που παρέλαβε;» ρώτησα πάλι. «Πολύ απλά», απάντησε.«Χρειάζεται μόνο να πεις: Σε ευχαριστώ!» «Και για τι ακριβώς πρέπει να ευχαριστήσουμε;»

«Αγαπημένε μου, αν έχεις τρόφιμα στο ψυγείο σου, ρούχα στην πλάτη σου, μια στέγη πάνω απ’ το κεφάλι σου και ένα μέρος για να κοιμηθείς, είσαι πλουσιότερος από το 75% αυτού του κόσμου. Αν έχεις χρήματα στη τράπεζα & στο πορτοφόλι σου, είσαι ανάμεσα στο 8% των ανθρώπων που ευημερούν. Αν ποτέ δεν βίωσες την εμπειρία του φόβου του πολέμου, της μοναξιάς της φυλακής, της αγωνίας του βασανισμού και της σουβλιάς της πείνας, είσαι μπροστά από 700 εκατομμύρια ανθρώπους αυτής της γης. Αν μπορείς να προσευχηθείς σε έναν ναό, χωρίς τον φόβο της επίθεσης, της σύλληψης ή της εκτέλεσης, θα σε ζηλεύουν σίγουρα περίπου 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο. Αν μπορείς να κρατάς το κεφάλι σου ψηλά και να χαμογελάς, δεν είσαι ο κανόνας, είσαι η εξαίρεση για όλους όσους ζουν μέσα στην αμφιβολία και στην απόγνωση.
«Κατάλαβα. Και τώρα τι κάνω; Πώς μπορώ να αρχίσω;» «Να πεις καλημέρα» μου χαμογέλασε ο άγγελός μου, να μετρήσεις τις ευλογίες σου και να περάσεις αυτό το μήνυμα και σε άλλους ανθρώπους, για να τους θυμίσεις πόσο ευλογημένοι είναι.”

Είδα στον ύπνο μου πως επισκέφθηκα τον Παράδεισο κι ένας άγγελος ανέλαβε να με ξεναγήσει. Περπατούσαμε δίπλα – δίπλα σε μια τεράστια αίθουσα γεμάτη με αγγέλους. Ο άγγελος οδηγός μου, σταμάτησε μπροστά στον πρώτο σταθμό εργασίας και είπε:
«Αυτό είναι το Τμήμα Παραλαβής. Εδώ παραλαμβάνουμε όλες τις αιτήσεις που φτάνουν στο Θεό με τη μορφή προσευχής». Κοίταξα γύρω-γύρω στον χώρο.

Έσφυζε από κίνηση,με τόσο πολλούς αγγέλους να βγάζουν και να ταξινομούν αιτήσεις γραμμένες σε ογκώδεις στοίβες από χαρτιά και σημειώματα, από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Μετά,προχωρήσαμε σε έναν μακρύ διάδρομο, μέχρι που φτάσαμε στον δεύτερο σταθμό. Ο άγγελος μού είπε:

Η ροδιά

Φωτογραφία: Η ροδιά

Κάποτε, όταν ζούσα στην καρδιά μιας ροδιάς, άκουσα έναν σπόρο της να λέει: «Κάποια μέρα θα γίνω δέντρο, κι ο αγέρας θα τραγουδάει ανάμεσα στα κλώνια μου. Ο ήλιος θα χορεύει πάνω στα φύλλα μου και θα είμαι δυνατό δέντρο κι όμορφο, στις εποχές όλες μέσα».

Ύστερα μίλησε ένας άλλος σπόρος και είπε: «Όταν ήμουν νιος σαν κι εσένα, είχα κι εγώ τέτοιες απόψεις, μα τώρα που μπορώ να μετρώ και να ζυγίζω τα πράγματα, βλέπω ότι οι ελπίδες μου τρέφονταν του κάκου».

Κι ένας τρίτος σπόρος, μίλησε κι αυτός: «Δεν βλέπω τίποτα που να προμαντεύει, για μας, ένα τόσο μεγαλειώδες μέλλον».

Κι ένας τέταρτος είπε: «Όμως τι φενάκη θα ‘ταν η ζωή μας, χωρίς προοπτικές μεγαλοσύνης».

Είπε ένας πέμπτος: «Γιατί να διαφωνούμε για το τι θα γίνουμε, αφού το τι είμαστε δεν γροικάμε καν».

Μα ένας έκτος απάντησε: «Εκείνο που είμαστε, αυτό θα εξακολουθήσουμε να είμαστε».

Κι ένας έβδομος: «Έχω τόσο ξεκάθαρη ιδέα για το καθετί πως θα γίνει. Μα να μην μπορώ να την ντύσω με λέξεις!».

Κι ένας όγδοος μίλησε -κι ένατος και δέκατος- και σειρά από άλλους, και δεν μπορούσα να βγάλω άκρη πια, από τις φωνές τους.

Κι έτσι, την ίδια εκείνη μέρα, μετακόμισα στην καρδιά μιας κυδωνιάς, εκεί όπου οι σπόροι είναι λιγοστοί και δεν μιλάνε σχεδόν καθόλου.

Κάποτε, όταν ζούσα στην καρδιά μιας ροδιάς, άκουσα έναν σπόρο της να λέει: «Κάποια μέρα θα γίνω δέντρο, κι ο αγέρας θα τραγουδάει ανάμεσα στα κλώνια μου. Ο ήλιος θα χορεύει πάνω στα φύλλα μου και θα είμαι δυνατό δέντρο κι όμορφο, στις εποχές όλες μέσα».

Ύστερα μίλησε ένας άλλος σπόρος και είπε: «Όταν ήμουν νιος σαν κι εσένα, είχα κι εγώ τέτοιες απόψεις, μα τώρα που μπορώ να μετρώ και να ζυγίζω τα πράγματα, βλέπω ότι οι ελπίδες μου τρέφονταν του κάκου».

Κι ένας τρίτος σπόρος, μίλησε κι αυτός: «Δεν βλέπω τίποτα που να προμαντεύει, για μας, ένα τόσο μεγαλειώδες μέλλον».

Οι δυο σκύλοι

Οι δυο σκύλοι  

Μια φορά κι έναν καιρό, δύο σκύλοι μπήκαν, σε διαφορετικό χρόνο ο καθένας, στο ίδιο δωμάτιο. Όταν βγήκε ο πρώτος κουνούσε όλο χαρά την ουρά του και ήταν πολύ χαρούμενος. Όταν βγήκε ο δεύτερος, γρύλιζε και γάβγιζε επιθετικά με θυμό.

Μια γυναίκα που παρατηρούσε τα δυο σκυλιά μπήκε στο δωμάτιο όλο περιέργεια για να δει τι ήταν αυτό που έκανε το ένα σκυλί να είναι τόσο χαρούμενο και το άλλο τόσο θυμωμένο. Προς μεγάλη της έκπληξη διαπίστωσε ότι το δωμάτιο ήταν γεμάτο καθρέφτες.

Ο χαρούμενος σκύλος είδε χιλιάδες άλλους χαρούμενους σκύλους να του κάνουν χαρές και ο θυμωμένος σκύλος είδε χιλιάδες θυμωμένους σκύλους να του γρυλίζουν.

Αυτό που βλέπεις στον κόσμο γύρω σου είναι η αντανάκλασή σου…

Μια φορά κι έναν καιρό, δύο σκύλοι μπήκαν, σε διαφορετικό χρόνο ο καθένας, στο ίδιο δωμάτιο. Όταν βγήκε ο πρώτος κουνούσε όλο χαρά την ουρά του και ήταν πολύ χαρούμενος. Όταν βγήκε ο δεύτερος, γρύλιζε και γάβγιζε επιθετικά με θυμό.

Μια γυναίκα που παρατηρούσε τα δυο σκυλιά μπήκε στο δωμάτιο όλο περιέργεια για να δει τι ήταν αυτό που έκανε το ένα σκυλί να είναι τόσο χαρούμενο και το άλλο τόσο θυμωμένο. Προς μεγάλη της έκπληξη διαπίστωσε ότι το δωμάτιο ήταν γεμάτο καθρέφτες.

Να πεθάνει ο γάιδαρος του γείτονα

smoking
Πριν από λίγες μέρες ένας γνωστός μου χρησιμοποίησε ένα λεωφορείο των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας. Με κλειστά όλα τα παράθυρα, ο οδηγός κάπνιζε του καλού καιρού γράφωντας καθε σχετική διάταξη και νομοθεσία στα παλιά του τα παπούτσια. Σύννεφα καπνού μέσα στο λεωφορείο αλλά καμία διαμαρτυρία απο κανένα επιβάτη. Τα ίδια συμβαίνουν μέσα σε πολλά ταξί. Μπαίνεις μέσα και νομίζεις οτι είσαι σε θάλαμο αερίων. Είναι σίγουρο οτι παρόμοιες ιστορίες εκτυλίσσονται καθημερινά σε όλη την Ελλάδα. Και όχι μόνο για το κάπνισμα.
Η συνεχής απείθεια των Ελλήνων σε κάθε τι που προϋποθέτει κάποια πειθαρχία, κάποια ευαισθησία και κάποια κοινωνική συνείδηση είναι γνωστή.
 Το σκυλάκι θα λερώσει όπου του αρέσει και καλά κάνει, η κυρία όμως που το επιδεικνύει σαν σύμβολο κοινωνικής ανωτερότητας δεν καταδέχεται να τα μαζέψει και άς υπάρχει νόμος, ο οποίος έγινε ακριβώς διότι το κακό έχει παραγίνει.

ΣΧΕΣΗ ΜΑΝΑΣ - ΚΟΡΗΣ


Της Δημοσιογράφου Κατερίνας Ράγιου.
Αγαπητέ αναγνώστη το θέμα που θα θίξουμε είναι η σχέση μάνας- κόρης. Είναι η ποιο σημαντική σχέση στην ζωή ενός ανθρώπου η σχέση που έχει με την μητέρα του. Με βάση αυτή την σχέση διαμορφώνετε ο χαρακτήρας μιας κοπέλας, οι απόψεις της και γενικά η οπτική ματιά που βλέπει την ζωή της. Η  μανά είναι το πρώτο άτομο στη ζωή μας, εκείνο που μας φροντίζει και φέρει την ευθύνη μας. Μερικοί λένε ότι ο ομφάλιος λώρος δεν κόβετε όταν γεννιόμαστε αλλά όταν πεθαίνει η μάνα. Υπάρχουν όμως πολλά είδη σχέσεων ανάμεσα σε μια μάνα και την κόρη της.
Ας τα δούμε ένα ένα ,υπάρχει η σχέση αντιζηλίας ανάμεσα τους. Είναι συνήθης φαινόμενο, ειδικά όταν η κόρη βρίσκετε στην εφηβεία. Εκεί θέλει να προσπαθήσει να αποδείξει στον εαυτό της ότι είναι καλύτερη από τον άνθρωπο που την έφερε στη ζωή, θέλει να δείξει ότι δεν έχει τα ίδια ελαττώματα και τις ίδιες παραξενιές.

Νέο τεστ για την πρόγνωση του καρκίνου του μαστού.


Μια νέα εξέταση που μπορεί να γίνει πάνω σε καρκίνους του μαστού, θα μπορεί να δίνει με πολύ μεγάλη ακρίβεια, πληροφορίες για την πρόγνωση της ασθενούς.
Οι πληροφορίες αυτές θα επιτρέπουν στους γιατρούς να καθορίζουν με πιο ορθό τρόπο τις γυναίκες εκείνες, οι οποίες πράγματι χρειάζεται να υποβληθούν σε δύσκολες και δυσάρεστες θεραπείες, όπως για παράδειγμα η χημειοθεραπεία.
Σήμερα δυστυχώς δεν υπάρχουν τρόποι καλύτερου προσδιορισμού της φυσικής εξέλιξης και πρόγνωσης ορισμένων καρκίνων του μαστού και ιδιαίτερα αυτών που εκδηλώνονται σε χαμηλά στάδια.

Οι γυναίκες κοιμούνται λιγότερο από τους άνδρες


Οι γυναίκες υποφέρουν περισσότερο από έλλειψη ύπνου σε σύγκριση με τους άνδρες.
Στις γυναίκες που έχουν το διπλό ρόλο της μητέρας και της εργαζόμενης, το πρόβλημα της στέρησης ύπνου είναι ακόμη πιο σοβαρό.
Έρευνες έχουν δείξει ότι μεταξύ των γυναικών ηλικίας από 30 έως 60 ετών, οι 3 στις 4 δεν μπορούν να έχουν τις 8 ώρες καθημερινού ύπνου που θεωρούνται απαραίτητες για να μπορεί κάποιος να αναζωογονείται, να ξεκουράζεται και να λειτουργεί σωστά στην επόμενη μέρα.

Ο μέσος όρος ωρών ύπνου των γυναικών είναι χαμηλός και κυμαίνεται γύρω στις 6,5 ώρες.
Ποιοι είναι οι λόγοι που κάνουν τις γυναίκες να υποφέρουν από τη στέρηση ύπνου;

Η σχέση μεταξύ γρήγορης σκέψης και νοημοσύνης

Η σχέση μεταξύ γρήγορης σκέψης και νοημοσύνης, socialpolicy.grΟ Sir Francis Galto, που έχει αναγνωριστεί ως «ο πατέρας της ψυχομετρίας» για τις προσπάθειές του να ποσοτικοποήσει τις νοητικές ικανότητες των ανθρώπων (και έχει κατακριθεί ως ο ιδρυτής του κινήματος της ευγονικής, λόγω των θεωριών του σχετικά με τη κληρονομικότητα), έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον στη μέτρηση της ταχύτητας. 
Πίστευε ότι ο χρόνος αντίδρασης ήταν ένας σημαντικός δείκτης για την ανθρώπινη νοημοσύνη. Με ένα εκκρεμές που είχε ως βάση ένα χρονοδιάγραμμα για να μετρά την απόκριση των ατόμων στη θέα ενός δίσκου χαρτιού ή τον ήχο ενός σφυριού, ο Galton συνέλεξε ταχύτητες αντίδρασης κατά μέσο όρο περίπου 185 χιλιοστών του δευτερολέπτου, δέκατα του δευτερολέπτου που στη συνέχεια έγιναν πασίγνωστα στις κοινωνικές επιστήμες.

Πάσχετε από Ορθορεξία; Κάντε το τέστ, για να διαπιστώσετε εάν έχετε εμμονή με την υγιεινή διατροφή

orthorexia_590_b.jpg8Νευρική Ορθορεξία ή απλώς ορθορεξία, ονομάζεται η ψυχική διαταραχή, που χαρακτηρίζεται από ακραία ενασχόληση με την αποφυγή τροφίμων που θεωρούνται ανθυγιεινά. 
Ο όρος ορθορεξία προέρχεται από την ελληνική ορθό (δηλαδή σωστό), και όρεξις, το οποίο κυριολεκτικά σημαίνει «ορθή όρεξη», αλλά στην πράξη σημαίνει «σωστή διατροφή».
Εισήχθη το 1997 από τον Steven Bratman, MD, για να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με τις άλλες διατροφικές διαταραχές, όπως τη νευρική ανορεξία. 

Γιατί ανησυχείτε; 5 τεχνικές σκέψης, που βοηθούν να νικήσετε τον φόβο

fear2Δεν νομίζω ότι κάποιος που έχει «σώας τας φρένας», θέλει πραγματικά να μην αισθάνεται ποτέ φόβο. Ωστόσο, όταν χρειαστεί να αναμετρηθούμε με έναν πραγματικό κίνδυνο, πρέπει πραγματικά να εκτιμήσουμε το γεγονός ότι τα εσωτερικά μας σημάδια προειδοποίησης μοιάζουν με ένα κόκκινο φανάρι , που μας εμποδίζει να διασχίσουμε το δρόμο και να σκοτωθούμε.
Πραγματικά, δεν υπάρχει κανείς που να εκτιμά τον φόβο που αισθάνεται, ακόμη και για τους σωστούς λόγους, ή ακόμη και για το ότι πολλές φορές είμαστε ανήσυχοι για μελλοντικά γεγονότα – τα οποία ξεφεύγουν από τον ελεγχό μας. Το τελευταίο είναι και ο ορισμός της πραγματικής ανησυχίας.
Μόλις αρχίσουμε να ανησυχούμε περισσότερο από ό, τι χρειάζεται για την επιβίωσή μας , φόβος χτίζεται πάνω στην ανησυχία και τότε μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχό μας . Το ερώτημα είναι τι πρέπει να κάνουμε για την ανησυχία, όταν αυτή δεν έχει νόημα. Οι παρακάτω απαντήσεις είναι όλες σωστές, αλλά είναι στο χέρι σας να βρείτε ποια ή ποιές θα λειτουργήσουν στη δική σας περίπτωση.

ΕΛΛΑΔΑ 2014 (ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ) - Στην Αγορά του Κόσμου




Η σημερινή Ελλάδα αλλάζει ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει τίποτα εδώ: Κρανίου Τόπος, Τόπος Ολέθρου… μόνο οι σταυρωτές (ξένοι και ντόπιοι) θα «χαίρονται»… οι Έλληνες θα είναι όλοι σταυρωμένοι

Σε όλες τις εποχές και σε όλα τα μέρη της γης, τις πιο πολλές φορές στην «Εξουσία» (πολιτική, οικονομική, κοινωνική, θρησκευτική…) δεν βρίσκονται σοφοί και δίκαιοι άνθρωποι, αλλά ανθρωπάκια… ανθρωπάκια χωρίς ψυχή, χωρίς αρετή,  χωρίς δικαιοσύνη, χωρίς αξίες, αλλά με πολύ μετριότητα, με πολύ ανικανότητα, με πολύ θράσος και με πολύ παλιανθρωπιά… Η ιστορία των ανθρώπων, όπως την διηγούνται (για τον προσεκτικό παρατηρητή) δεν είναι παρά η εξιστόρηση της γελοιότητας.

Ψάχνετε την ευτυχία σας; Για κοιτάξτε λίγο δίπλα!

Η ιστορία εν τάχει: 50 άνθρωποι έπαιρναν μέρος σε ένα σεμινάριο. Ξαφνικά ο επικεφαλής διοργανωτής και ομιλητής του σεμιναρίου σταμάτησε την ομιλία του και μοίρασε σε κάθε έναν από τους συμμετέχοντες ένα μπαλόνι και ένα μαρκαδόρο. Και τους ζήτησε να γράψουν το όνομα τους πάνω στο μπαλόνι.
balloons
Μετά έβαλε και τα 50 μπαλόνια σε ένα δωμάτιο.

Η σημασία του Κριού και της Εαρινής Ισημερίας


H σημασία του Κριού ως έναρξης συνίσταται στην "αρχή" της ύπαρξης, όχι στην αρχή του "είναι".

Γιατί το "είναι" δεν έχει αρχή, υπάρχει, υπήρχε και θα υπάρχει.

Όμως καθώς το Είναι αποφάσισε να δοκιμάσει τον Εαυτό του στο χώρο της Ύπαρξης, δηλαδή στο χώρο που έχει αρχή και τέλος, Χώρο και Χρόνο, έπρεπε να περάσει τον εαυτό του μέσα από μία Ιδέα.

Να γίνει ένα Κύμα, μία Εκπομπή Ενέργειας, μία Διακύμανση. Κι αυτή η πρώτη εκπομπή, το ξεπήδημα μιας ταλάντωσης από το (φαινομενικό) τίποτε, ταυτίστηκε ανέκαθεν με το στοιχείο της Φωτιάς.

Ανεύρυσμα: Σιωπηλός εχθρός που απειλεί τη ζωή!!!

9845EBCC6AAE00010159522C9D4885F8


Το ανεύρυσμα είναι μια μόνιμη διαστολή, με διαπλάτυνση και φούσκωμα που μπορεί να πάρει διαφορετικές διαστάσεις, ενός μέρους κάποιου αγγείου, αρτηρίας, που προκαλείται λόγω βλάβης ή αδυναμίας στο τοίχωμα του.
Θεωρητικά μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε αγγείο του κυκλοφορικού συστήματος. Όμως στην πραγματικότητα σχεδόν πάντοτε, τα ανευρύσματα εμφανίζονται σε μια αρτηρία.
Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι η συχνότητα των ανευρυσμάτων είναι μεγαλύτερη από ότι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Περίπου 5% του πληθυσμού έχουν αναπτύξει ένα ανεύρυσμα. Από αυτούς ένα σημαντικό ποσοστό έχει ανεύρυσμα που κινδυνεύει να πάθει ρήξη βάζοντας έτσι τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Εσείς με ποιόν μοιράζεστε το κρεβάτι σας;

Από την Κλέα Μοριανού
shutterstock_20365597 www
Έχετε δοκιμάσει να εκμυστηρευθείτε σε φίλους, σε συγγενείς ή… στον εκπαιδευτή του σκύλου σας ότι στο σπίτι σας «επιτρέπεται οι τετράποδοι να ανεβαίνουν στο κρεβάτι ή στον καναπέ»; Προσωπικά, όποτε έκανα το λάθος να το παραδεχτώ δημοσίως, άκουσα σοβαρές αντιρρήσεις (λες και τους έπεφτε  λόγος). Αυτά βέβαια, μόνο στην Ελλάδα. Γιατί στην Αγγλία κάτι τέτοιο φαίνεται  να αποτελεί κεκτημένο δικαίωμα.
Όπως αποκαλύπτει βρετανική έρευνα της Petplan (ασφάλειες κατοικιδίων) που έγινε σε 2000 σπίτια με τετράποδους, το ένα τέταρτο των συμμετεχόντων δε δίστασαν να παραδεχτούν πως «τα αγαπούν όσο και τα παιδιά τους».
Τι θα έκαναν οι Βρετανοί για το σκύλο ή τη γάτα τους; Πολλά περισσότερα από όσα θα έκαναν για τους ανθρώπινους φίλους τους αφού, εξ αυτών:

Υπάρχουν έθιμα της άνοιξης που προστατεύουν την υγεία των παιδιών; Και όμως, ναι!



Και όμως, κάποια πατροπαράδοτα έθιμα για την άνοιξη έχουν
επιστημονική εξήγηση και ισχύ! 


Ο παιδίατρος Δρ. Σπύρος Μαζάνης σού εξηγεί τι ισχύει! Από 1η Μαρτίου μπαίνουμε και επίσημα στην άνοιξη. Η εποχή αυτή χαρακτηρίζεται από δικές της ασθένειες που εμφανίζονται κατά την διάρκεια αυτών των μηνών, όπως αλλεργίες, ιώσεις, λαρυγγίτιδες, μηνιγγίτιδες κ.α. 

Από τα παλιά χρόνια η Ελληνίδα μάνα είχε διαπιστώσει ότι αυτήν την
εποχή υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες αρρώστιες. 


Μέσα από διάφορα έθιμα περνούσαν στα παιδιά κάποιες πράξεις οι οποίες είχαν μορφή εθίμων, που όμως ουσιαστικά έκαναν πρόληψη για να μην αρρωστήσουν. 

Η σωστή θέση που πρέπει να έχετε στον υπολογιστή



Η σωστή θέση στον υπολογιστή είναι μια από τις βασικότερες θέσεις που πρέπει να διατηρήσετε κατά τη διάρκεια της παραμονή σας στο γραφείο.

Το μυοσκελετικό σύστημα πρέπει να παραμένει ακέραιο κατά την ώρα που μένει στατικό στο γραφείο. Η λανθασμένη στάση στον υπολογιστή είναι υπεύθυνη για πολλές δυσλειτουργίες της σπονδυλικής στήλης και όχι μόνο. Για τη πρόληψη παθήσεων του μυοσκελετικού συστήματος πρέπει να ακολουθούνται κάποιες βασικές οδηγίες. Η καθιστή στάση: Το βασικότερο είναι να χρησιμοποιούμε μια καλή εργονομική καρέκλα, που να προσφέρει τη σωστή στήριξη της σπονδυλικής στήλης.

Τα γόνατα θα πρέπει να βρίσκονται στις 90 μοίρες και να μη ξεπερνάνε το ύψος των ισχίων. Eπίσης, τα πέλματα θα πρέπει να εφάπτονται με το έδαφος.

Ανήκουμε κάπου, κάποιοι μας κατέχουν

Ανήκουμε κάπου, κάποιοι μας κατέχουν. Νομίζω πως η Γη, σε κάποιες άλλες εποχές, ήταν μια έρημη χώρα και κάποιοι άλλοι ήρθαν εδώ πριν από εμάς, την εξερεύνησαν, την αποίκισαν, έφτιαξαν μεταλλάξεις και στο τέλος άρχισαν μεταξύ τους ένα μεγάλο πόλεμο.
Τώρα πια, κάτι πολύ περίεργο κατέχει την Γη, που έγινε η αιτία να φύγουν όλοι οι άποικοι.
Ίσως να είμαστε προορισμένοι να μας χρησιμοποιούν, έχοντας την ψευδαίσθηση της ελευθερίας και της δημιουργίας, ίσως να υπάρχει κάποιος κανονισμός που να διαχωρίζεται σε πολλές κατηγορίες. Κάτι έχει πάνω μας νόμιμο δικαίωμα, κάτι μας εξουσιάζει, αφού πρώτα πλήρωσε το αντίτιμο για να πάρει την ιδιοκτησία που παλιότερα ανήκε αλλού.
Αυτή η συναλλαγή, ήταν γνωστή εδώ και πολλούς αιώνες, σε πολύ λίγους από εμάς, οι οποίοι θα ήταν πιστοί μιας πολύ μυστικής λατρείας, ή κάποιας μυστικής εντολής και τα μέλη αυτής της ομάδας μας κατευθύνουν στο επίπεδο των αποδεκτών γνώσεων και μας προσανατολίζουν προς αυτήν τη μυστηριώδη λειτουργία και χρήση μας.
Charles Hoy Fort (August 6, 1874 – May 3, 1932)

Μερικές πούστικες εξηγήσεις


Στον πάτο των ανθρώπων.
Να σου πω κάτι μεταξύ μας; Αυτό το πράγμα με τις λούγκρες τελευταία έχει παραγίνει. Δεν προλαβαίνεις να ανοίξεις την τηλεόραση και πετιούνται διαρκώς μπροστά σου μέσα από σχεδόν όλα τα τηλεοπτικά παράθυρα. Ειδικά στα μεσημεριανά έχει γίνει όρος απαράβατος να έχουν στο πάνελ κάποιον που μονίμως κουνιέται και μιλάει όπως η αδερφή μου η τάδε. Ακόμα και οι σοβαρές –υποτίθεται- εκπομπές έχουν πλέον κάποιον συνεργάτη που θα θωπεύει το μικρόφωνο με τρόπο αισθησιακό και θα κραυγάζει με τις κινήσεις του ότι το πάει το γράμμα. 
Μέχρι πριν κάποια χρόνια τουλάχιστον τηρούνταν ορισμένα ελάχιστα προσχήματα. Σήμερα πια έχουν ξαμοληθεί όλες τους και δεν έχουν κανέναν πια ενδοιασμό να βγουν να το φωνάξουν να το πουν. Δεν ξέρω, ίσως να φταίει αυτή η ριμάδα η κρίση, εξαιτίας της βγήκαν στη φόρα όλα τα απωθημένα αυτού του λαού, όλα τα σκουπίδια ανέβηκαν στην επιφάνεια, τώρα που γίνονται όσα γίνονται με σκοπό και καλά να ξεβρομίσουμε.

ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ άρα είσαι ΥΠΝΩΤΙΣΜΕΝΟΣ

terra papers- anthropos maza (4)

Όποιος ΠΙΣΤΕΥΕΙ βρίσκεται σε κατάσταση ΥΠΝΩΣΗΣ: Ποιός άνθρωπος όμως είναι αυτός που πιστεύει ότι του εμφυτεύουν; Τι χρειάζεται να κάνεις για να μην ζεις στην ύπνωση, όπως η προσομείωση που σε περιβάλει; Είναι σύνηθες να ακούγεται και να γράφεται το “όλοι αυτοί ήξεραν, αλλά δεν έβγαζαν καμία πληροφορία προς τους ανθρώπους” το γράφουν συχνά σε σχόλια και συμφωνούν κάμποσοι. Αλλά δεν είναι έτσι.
Θέλουν οι άνθρωποι, απαιτούν σχεδόν, να τους πεις, μυστικά που ΕΣΥ ξέρεις (!) για να σωθούν, να γίνουν πλούσιοι, να βγουν από την κρίση (νέο φρούτο αυτό), να βρουν τον κύριο τέλειο, να γίνει η μοιραία γυναίκα και ο μεγάλος άντρας και λοιπές ανοησίες κι ασημαντότητες.
Το αστείο είναι πως -αν αποφασίσεις να πεις κάτι σημαντικό, αντί να ξεκαρδιστείς με τις αστειότητες που αποκαλούν σημαντικά θέματα, αυτά που τους λες δεν είναι μυστικά, δεν είναι καν άγνωστα, αλλά γνωστά σε όποιον ανοίξει τα κατάλληλα βιβλία ή σε όποιον απλά έχει ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΦΑΝΤΑΣΙΑ και ΔΙΑΚΡΙΣΗ αλλά και ικανότητα ΕΠΙΛΟΓΗΣ.

«Τι έγινε λοιπόν στις 25 Μαρτίου του 1821; Τίποτα»

Epanhastase-toy-1821_headerlarge
.του Δημήτρη Φύσσα
Τι έγινε στις 25 Μαρτίου 1821; Τίποτα.
Διαβάστε μια οποιαδήποτε ιστορία της Επανάστασης, ακόμα και μία από τις θεωρούμενες «συντηρητικές» (Τρικούπης, Κόκκινος, Εκδοτική Αθηνών κ.λπ.) ή ανατρέξτε σε απομνημονεύματα αγωνιστών. Θα δείτε πολύ εύκολα ότι:

Στις 24 του Φλεβάρη ξεκινάει η επανάσταση στη Μολδαβία και στη Βλαχία
Στις 16 του Μάρτη ο Νίκος Σολιώτης χτυπάει πρώτος τους Τούρκους στην Ελλάδα, στο Αγρίδι (κοντά στην Ακράτα)
Στις 17 του Μάρτη αποφασίζεται η εξέγερση στη Μάνη
Στις 21 του Μάρτη αρχίζει η εξέγερση στα Καλάβρυτα
Στις 21 του Μάρτη πετυχαίνει η επανάσταση στην Πάτρα
Στις 22 του Μάρτη ο Δυσσέας (sic) Αντρούτσος γράφει στους Γαλαξ(ε)ιδιώτες ένα περίφημο γράμμα παρακίνησης σε εξέγερση
Στις 23 του Μάρτη εδραιώνεται η επανάσταση στην Καλαμάτα κ.λπ., κ.λπ.

Μια Mελωδία για Kάθε Ψυχική Διαταραχή




Μπετόβεν για τις κρίσεις πανικού, Βιβάλντι για το στρες και Μότσαρτ για τα δύσκολα προβλήματα συνιστούν οι επιστήμονες... Η μουσική μπορεί να συμβάλει στη θεραπεία συγκεκριμένων ψυχικών ασθενειών και ψυχοσωματικών διαταραχών, εκτιμούν αμερικανοί και σκωτσέζοι επιστήμονες, οι οποίοι ζητούν από τους ασθενείς τους να ακούνε συγκεκριμένα μουσικά κομμάτια.

Π.χ., ο Μπετόβεν θεωρείται κατάλληλος για την αντιμετώπιση κρίσεων πανικού, οι Ρink Floyd για την κατάθλιψη, ενώ η τζαζ γενικά θεωρείται το πλέον «θεραπευτικό» είδος μουσικής. 

Επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης χρησιμοποιεί ένα μείγμα ψυχολογίας και ακουστικής μηχανικής προκειμένου να εξακριβώσει κατά πόσον η μουσική μπορεί να κρύβει τη λύση πολλών ψυχολογικών παθήσεων. Αναλύουν τους στίχους, τους τόνους, ακόμη και αυτούς που κρύβονται πίσω από διάσημα ροκ και ποπ τραγούδια. 

Παρέλαση κοτζαμπάσηδων

Χριστόφορος κάσδαγλης
Πώς εξηγούνται οι κυβερνητικές εμμονές γύρω από την απρόσκοπτη διεξαγωγή των παρελάσεων και τι πραγματικά σημαίνει, με όρους του 1821 αλλά και του 2014, η παρουσία των ανθρώπων της εξουσίας στα έδρανα των επισήμων.
Όταν ο κύριος Σαμαράς κήρυττε προεκλογικά την ανακατάληψη των πόλεων, κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι το εννοούσε κατ’ αυτόν τον τρόπο, με τόσο εκτεταμένη χρησιμοποίηση προσωπικού ασφαλείας, με κυκλοφοριακές απαγορεύσεις, με περιοριστικά μέτρα από την Ιερά οδό μέχρι του Φιξ και από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας μέχρι το Χίλτον, με τροποποιήσεις στην κίνηση των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Και όμως, τα δρακόντεια μέτρα για τη σημερινή μαθητική παρέλαση και την αυριανή στρατιωτική δεν θυμίζουν απλώς ανακατάληψη, αλλά κανονική κατάληψη της πόλης. Κι όλ’ αυτά για ποιο λόγο;

--- Η ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ «THE LAST ELECTION 14» ---

Την εμφάνιση στην ιντερνετική σκηνή έχει κάνει τον τελευταίο καιρό μία μυστήρια ιστοσελίδα, με το τίτλο «thelastelection14» (Η τελευταία εκλογή 14), η οποία τράβηξε αμέσως τα βλέμματα όλων των συνομοσιολογικού ενδιαφέροντος ιστότοπων σε όλο τον κόσμο χάρις των προειδοποιητικών κωδικοποιημένων μηνυμάτων της.
Όλα ξεκίνησαν στις 9 Μαρτίου του 2014, όταν η ιστοσελίδα χρησιμοποίησε ένα δυσοίωνο ρολόι αντίστροφης μέτρησης, που έδειχνε μόνο αριθμούς που κατά τη στιγμή της έναρξης έγραφαν, 6 ημέρες, 13 ώρες, 3 λεπτά και 2 δευτερόλεπτα. Εκτός από το ρολόι, εμφανιζόταν στο φόντο και το Αμερικανικό έμβλημα της NSA ( National Security Agency - Μυστική Υπηρεσία Των ΗΠΑ ) αναποδογυρισμένο, ενώ η εικόνα έγραφε με μεγάλα γράμματα United States of America.

Τι είναι και τι προκαλεί το μεταβολικό σύνδρομo;



Το μεταβολικό σύνδρομο αναφέρεται σε διάφορες καταστάσεις που συνυπάρχουν και αυξάνουν τον κίνδυνο διαβήτη, εγκεφαλικού και καρδιοπαθειών. Οι ασθενείς με μεταβολικό σύνδρομο έχουν αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, υπέρταση (υψηλή αρτηριακή πίεση) , άθροιση λίπους στην κοιλιά , και παθολογικά επίπεδα χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων...

Παρότι κάθε μία από αυτές τις καταστάσεις μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού, οι ασθενείς με μόνο ένα ή δύο από αυτές δεν έχουν μεταβολικό σύνδρομο,

Ο Κατάλογος των Νοητικών Προτύπων (Δ Μέρος) που προκαλούν ασθένειες και τα Πρότυπα Νέων Σκέψεων Louise Hay

Μεταμορφώστε τη ζωή σας Louise Hay  
4ο Μέρος 
 
‘’Δέχομαι με αγάπη τα μηνύματα του σώματός μου’’
 
O παρακάτω κατάλογος με τις νοητικές αιτίες των ασθενειών είναι  από το σπουδαίο παγκόσμιο μπεστ σέλερ της Λουίζ Χέι, "Μεταμορφώστε την Ζωή σας" Εκδόσεις Δυναμική της Επιτυχίας.

Κ

Κακοσμία σώματος.
Ø  Αισθάνομαι φόβο. Αντιπαθώ τον εαυτό μου. Φοβάμαι τους άλλους.
Ø  Αγαπώ και αποδέχομαι τον εαυτό μου. Είμαι ασφαλής.

Ο Κατάλογος των Νοητικών Προτύπων (Γ Μέρος) που προκαλούν ασθένειες & τα Πρότυπα Νέων Σκέψεων Louise Hay

Μεταμορφώστε τη ζωή σας Louise Hay  
3ο Μέρος 
 
‘’Δέχομαι με αγάπη τα μηνύματα του σώματός μου’’
 
O παρακάτω κατάλογος με τις νοητικές αιτίες των ασθενειών είναι  από το σπουδαίο παγκόσμιο μπεστ σέλερ της Λουίζ Χέι, "Μεταμορφώστε την Ζωή σας" Εκδόσεις Δυναμική της Επιτυχίας.
 
 Στο πρώτο είναι οι πιθανές αιτίες των αρνητικών σκέψεων που δημιουργούν την ασθένεια.

 και στο δεύτερο με τα πλάγια γράμματα είναι το νέο πρότυπο σκέψης για την θεραπεία και την υγεία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα