Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Πόσο εύκολο είναι να χάσετε κιλά;


Η εύκολη απάντηση στο ερώτημα γιατί κερδίζουμε βάρος είναι ότι τρώμε πολύ φαγητό και δεν ασκούμε το σώμα μας ικανοποιητικά.
Με το ίδιο σκεπτικό, για να χάσουμε βάρος πρέπει αυξήσουμε τις σωματικές μας δραστηριότητες και να μειώσουμε τις θερμίδες που προσλαμβάνουμε καθημερινά από το φαγητό μας.
Οι κλασσικές αυτές διατυπώσεις ακούγονται ωραίες και εύκολες. Όμως εάν στην πράξη ήταν τόσο εύκολο να χάνουμε τα περιττά κιλά, τότε γιατί η παχυσαρκία αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς και τείνει να καταστεί μια παγκόσμια επιδημία;

Η Παγκόσμιος Οργάνωση Υγείας έχει κρούσει τον κώδωνα κινδύνου και προειδοποιεί ότι η παχυσαρκία έχει γίνει τόσο στις ανεπτυγμένες όσο και στις υπανάπτυκτες χώρες, ο κυριότερος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Η μαγική ερώτηση «πώς»





Αυτό που με προβλημάτιζε πάντα στην εκπαίδευση ήταν και έχει παραμείνει το ίδιο: πώς μαθαίνουμε. Παρατηρώντας τα παιδάκια μα και τους ενήλικες γύρω μου, δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσει κανείς ότι η απορία δεν έχει λυθεί. 

Πρωτάκια και έφηβοι, παιδιά και ενήλικες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τα ίδια θέματα, τις ίδιες δυσκολίες, μεταλλαγμένες, χωρίς να μπορούν να εντοπίσουν «την καρδιά» του προβλήματος. Πώς μαθαίνουμε! 

Γιατί αυτή η μικρή λεξούλα κρύβει πολύ περισσότερα από αυτό που αρχικά κατανοούμε. Συμπεριλαμβάνει επίσης πολύ περισσότερα απ’ όσα νομίζουμε! 

Δεν αρκεί να βρίζεις την TV…


δημοσιοποίηση ποικίλων δημοσκοπήσεων και ερευνών της λεγόμενης «κοινής γνώμης». δημοσιοποίηση ποικίλων δημοσκοπήσεων και ερευνών της λεγόμενης «κοινής γνώμης».

Η τηλεόραση, ως Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, βρίσκεται στο ναδίρ της αξιοπιστίας της. Όπως και συνολικά τα κυρίαρχα Mέσα Eνημέρωσης, ως «θεσμός» της δημοκρατίας. Το συμπέρασμα γράφεται και ξαναγράφεται με αφορμή τη…

δημοσιοποίηση ποικίλων δημοσκοπήσεων και ερευνών της λεγόμενης «κοινής γνώμης».

Της Ματίνας Παπαχριστούδη

Ε, και; Σκασίλα τους -και συγγνώμη για τη βαριά έκφραση. Τα τηλεοπτικά Μέσα, οι Διοικήσεις τους, τα διευθυντικά τους στελέχη και οι βαθιά ενσωματωμένοι εργαζόμενοι σε αυτά, ούτε που νοιάζονται για την απώλεια της αξιοπιστίας τους.

''Αλόχα'', η σοφία της Πολυνησίας

Από: Ιουλία Πιτσούλη 

aloha

''Αλόχα'', η σοφία της Πολυνησίας

Ακόμα κι αν δεν κάνετε τις διακοπές σας στη Χαβάη ή στην Πολυνησία μπορείτε να ταξιδέψετε νοερά ως εκεί και να μάθετε τι κρύβεται πίσω από τον περίφημο χαβανέζικο χαιρετισμό «αλόχα» αλλά και πίσω από τα βαθιά συμβολικά έθιμα των ιθαγενών του Ειρηνικού.
Άλο» στη γλώσσα της Πολυνησίας σημαίνει μοίρασμα. «Χα» σημαίνει αναπνοή. αλόχα, λοιπόν, σημαίνει το να μοιράζεσαι την αναπνοή της ζωής με χαρά. Η λέξη αλόχα που αποτελεί το βασικό χαιρετισμό των Πολυνήσιων έχει μια ουσιαστική συγγένεια με την αντίστοιχη ελληνική λέξη «χαίρετε». Και οι δυο αποτελούν προτροπές και ευχές για χαρά. Πώς κατακτιέται; 

Τι θα γίνει με την Εθνική;

Τι θα γίνει με την Εθνική;

Η Εθνική τράπεζα, η πάλαι ποτέ «βασίλισσα» του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, βρίσκεται σε δεινή θέση. Πρέπει να βρει τρόπο να καλύψει τα 2.183 εκατ. ευρώ των νέων κεφαλαιακών αναγκών που πρόσφατα ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), και αν δεν τα καταφέρει, θα γίνει το πρώτο ελληνικό θύμα του bail-in, δηλαδή οι ιδιώτες μέτοχοι θα χάσουν τα λεφτά τους και το μετοχικό τους μερίδιο…
Για να καταλάβουμε τι συμβαίνει και κυρίως τι θα συμβεί, ας ξεκινήσουμε από το βασικό: όταν λέμε ότι η Εθνική βρίσκεται σε δεινή θέση, εννοούμε ότι… ο Λάτσης ως μέτοχος της Εθνικής είναι σε δεινή θέση! Υπενθυμίζουμε ότι ο Σ. Λάτσης έφυγε από τη χρεοκοπήσασα Eurobank χωρίς να πληρώσει ούτε 1 ευρώ για την κάλυψη των κεφαλαιακών της «τρυπών» (κάτι που έκαναν, για παράδειγμα, τα… κορόιδα οι Γάλλοι της Εμπορικής, βάζοντας πάνω από 2,5 δισ. ευρώ πριν αποχωρήσουν) και μεταπήδησε στην Εθνική, σαν λευκή περιστερά, όπου έβαλε 100 – 110 εκατ. ευρώ. Γενικότερα, στην προηγούμενη ΑΜΚ της Εθνικής οι ιδιώτες μέτοχοι έβαλαν 1,05 δισ. ευρώ.

Οι εφημερίδες που άντεξαν στον χρόνο και στη φωτιά της Μικρασιατικής καταστροφής

Οι εφημερίδες  που άντεξαν στον χρόνο και στη φωτιά της Μικρασιατικής καταστροφής

Του Αριστείδη Βικέτου
Ιστορία 91 χρόνων από την ελληνική Σμύρνη κατά 18o και κυρίως τον 19ο και τον 20ό αιώνα  αφηγείται η πολύ σημαντική έκθεση «Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ – 1831-1922» στο  Eθνικό και Iστορικό Mουσείο,  Παλαιά Bουλή, στην Αθήνα. Η έκθεση, που  άνοιξε στις 12 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Απριλίου , οργανώνεται από την Ένωση Σμυρναίων (έτος ίδρυσης 1936) και την Ιστορική – Εθνολογική Εταιρεία Ελλάδος.
Η έκθεση δείχνει τις υψηλότατες επιδόσεις των Ελλήνων στις επιστήμες, την παιδεία, τα γράμματα, τις τέχνες, την οικονομία, το εμπόριο, τον αθλητισμό, την κοινωνική πρόνοια και σε όλες γενικά τις κοινωνικές δραστηριότητες. Από το Σεπτέμβριο του 1831, που κυκλοφόρησε στη Σμύρνη η πρώτη ελληνική εφημερίδα «Ο ΦΙΛΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ» από τους αγγλοαμερικανούς μισιονάριους και μέχρι τη Μικρασιατική καταστροφή, πάμπολλες ήταν οι εφημερίδες (πολιτικές, φιλολογικές, εμπορικές, σατιρικές κ.ά) που εκδόθηκαν. Σε 135 υπολογίζει τις εφημερίδες και τα περιοδικά που έβγαιναν στη Σμύρνη ο Χρήστος Σ. Σολομωνίδης, αν και ο αριθμός αυτός εκτιμάμε πως πρέπει να είναι κατά τι μεγαλύτερος.

Για τις μέλλουσες μαμάδες. Οδοντιατρική φροντίδα στην εγκυμοσύνη. Μύθοι και αλήθειες.


Συντάκτης Γιώργος Κουτσικάκης Χειρουργός Οδοντίατρος Μ.Sc., medlabnews.gr
Υπάρχουν κάποιοι μύθοι για τα τι μπορεί να συμβεί στα δόντια  από την εγκυμοσύνη όπως: Είναι αναπόφευκτο να υπάρξουν βλάβες στα δόντια και τα ούλα, θα χαθεί ασβέστιο από τα δόντια, μετά από κάθε γέννα χάνεται κι ένα δόντι. Η αλήθεια είναι ότι αν φροντίζετε το στόμα σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τόσο εσείς όσο και το παιδί που περιμένετε όλα θα πάνε καλά.

Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν κίνδυνοι όπως: η ουλίτιδα εγκυμοσύνης, αλλαγές που κάνετε στη διατροφή και τη στοματική υγιεινή, η διάβρωση των δοντιών από τους εμέτους, πολύ σπάνια ένα εντελώς καλόηθες  ογκίδιο εγκυμοσύνης και το στέγνωμα του στόματος.

Να τα αναλύσουμε

Η ΑΛΧΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ...Ο ΕΡΩΤΑΣ, Η ΨΥΧΗ ΚΑΙ Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Στα Ορφικά Μυστήρια ο Υπερουράνιος Έρωτας γεννιέται μέσα από το Κοσμικό Αβγό, επιδρά επάνω στην άμορφη συμπαντική κατάσταση, συμβάλλοντας έτσι στην δημιουργία των αιθέριων μορφών. Εγκαθίσταται στο κέντρο της μορφής δημιουργώντας τον πυρήνα της, ωθώντας την σε μία περιστροφική κίνηση η οποία διαθέτει έναν παλμό που συν-πορεύεται με τον παλμό του Κοσμικού Σύμπαντος.  


Είναι αυτός ο Έρωτας – Πνεύμα ,  που εμφυσά την Ψυχή  στην μορφή. Είναι το αρχέτυπο Ζην, ο Ζευς, η Ζήνα. Είναι το πρωταρχικό στοιχείο της  δημιουργίας που είναι και θηλυκό  και  αρσενικό. Είναι η Ψυχή – Πνεύμα ενοποιημένη.

Καθώς η αιθέρια κυκλική Ψυχή – Πνεύμα, ξεκινά το ταξίδι της στον χώρο κάποια κοσμική στιγμή συναντά μία υπέρλαμπρη – φωτεινή κατάσταση που την ελκύει. Είναι ο αρχέτυπος ήλιος, μία φωτεινή – αιθέρια κρύα μάζα, υπέρλαμπρη.

Η Ψυχή – Πνεύμα καμωμένη από τα αρχέτυπα στοιχεία του Φωτός και της Αγάπης του Υπερουράνιου Έρωτα - Πνεύμα έλκεται από κάθε τι το φωτεινό. Έλκεται από τον αρχέτυπο Πνευματικό Ήλιο και σμίγει μαζί του.  Εκεί συναντά την Ουράνια Αφροδίτη και αρχίζει να περιστρέφεται γύρω από αυτήν.

Δεν γίνεται να αρέσουμε σε όλους


Δεν είναι μόνο ανέφικτο αλλά και επικίνδυνο… Μήπως βάζετε τις ανάγκες των άλλων, πάνω από τις δικές σας; Μήπως καταβάλετε όλες σας τις δυνάμεις για να «αρέσετε» και να ευχαριστείτε τους άλλους; Έχετε χρησιμοποιήσει εκφράσεις όπως «θέλω οι άλλοι να είναι καλά», «κάνω τα πάντα για να είναι οι δικοί μου ευτυχισμένοι»;

Όλα αυτά, είναι καταστάσεις, οι οποίες ποτέ δεν θα σας δώσουν αυτό που πραγματικά θέλετε.

Έχει αποδειχθεί, ότι η αυτοβεβαίωση σας δεν χρειάζετε όλα αυτά για να αισθανθείτε καλά. Για πολλούς από εμάς έχει σημασία να κάνουμε καλή εντύπωση στους άλλους, να μας συμπαθούν, να μας επικροτούν, και προκειμένου να το καταφέρουμε, βάζουμε πάνω από όλα τους άλλους!

Θυμηθείτε όμως, ότι δεν μπορείτε να είστε εκεί για όλους! Δεν μπορείτε να τους κάνετε όλους ευτυχισμένους!

Οι λόγοι είναι πολύ απλοί:

Πώς φανταζόντουσαν οι Ευρωπαίοι τα εξωτικά ζώα πριν από πολλούς αιώνες

Σε όλη την Ιστορία, η ανθρωπότητα ζωγραφίζει ιστορίες με εξωτικά ζώα. Όσο πιο πολύ πάμε πίσω στον χρόνο, τόσο πιο ανακριβείς ήταν αυτές οι ιστορίες. Δείτε μέσα από εικονογραφήσεις πως φανταζόντουσαν οι άνθρωποι πραγματικά ζώα τα οποία απλά είχαν ακουστά.


Κροκόδειλος από το Liber Floridus, μια εγκυκλοπαίδεια του Lambert, Canon (ιερέας) του Saint-Omer ανάμεσα στο 1090 και το 1120
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα