Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Το Τέρας είναι πάντα εδώ και με περιμένει να του μοιάσω !!!

7b65b81d994f9933f7e6ede8845f5ed_0

Πόσο τυχερός ήμουν που δεν του έμοιαζα σε τίποτα!

Εκείνο το πρωινό, σαν κοιτάχτηκα στον καθρέφτη, είδα πόσο πιο όμορφος ήμουν από το Τέρας που είχα δει σε φωτογραφία το προηγούμενο βράδυ.

Εκείνο, λες και είχε συγκεντρώσει όλη την ασχήμια και την αγριάδα του κόσμου, ήταν τόσο αποκρουστικό που δεν μπορούσα να κρατήσω πάνω του τη ματιά μου, ούτε για ένα δευτερόλεπτο.

Απ΄τον Χρήστο Επαμ. Κυργιάκη

Πόσο τυχερός ήμουν που δεν του έμοιαζα σε τίποτα!

Πάντα ήμουν οπαδός της αξιοκρατίας και σιχαινόμουν όλους εκείνους που έβρισκαν τις «άκρες», τους κατάλληλους ανθρώπους στην κατάλληλη θέση για να καταφέρνουν τους σκοπούς και τις επιδιώξεις τους χωρίς να το αξίζουν.

Ζοζέ Σαραμάγκου: “Iδιωτικοποιήσεις”...Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε”.

saramagoΟ Ζοζέ Σαραμάγκου ήταν ένας Πορτογάλος συγγραφέας, ποιητής, σεναριογράφος , δημοσιογράφος και τιμημένος με Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας .


Στο κοινοβούλιο του Περού επρόκειτο να εισαχθεί προς ψήφιση ένας νέος νόμος για τον τουρισμό, ο οποίος θα δίνει την δυνατότητα εκχώρησης της εξερεύνησης των αρχαιολογικών περιοχών τού Μάτσου-Πίτσου και της αρχαίας πόλης των Ίνκα Τσαν-Τσαν σε ιδιωτικές εταιρείες που θα λειτουργούν σε καθεστώς διεθνούς ανταγωνισμού.
 
Ο Ζοζέ Σαραμάγκου πότε δεν αναμάσησε τα λόγια του και μίλησε για τις ιδιωτικοποιήσεις:

Έχεις ευθύνη φίλε, να το θυμάσαι

Και απευθύνομαι σε σένα που απαξίωσες το πολιτικό σύστημα και δεν μετείχες των εκλογικών διαδικασιών. Η αποστασιοποίηση σου νομιμοποίησε μια μειοψηφία που αποφασίζει για σένα και στα δύσκολα επικαλείται το όνομα της Δημοκρατίας και πως είναι εκλεγμένη από το λαό.

Δεν σκοπεύω να γράψω ένα πολιτικό μανιφέστο με βαρύγδουπες λέξεις ή ένα ξύλινο λόγο για να σε πείσω. Περισσότερα είναι αυτά που μας ενώνουν και λιγότερα αυτά που μας χωρίζουν και δεν θα είναι δύσκολο να συνεννοηθούμε.

Και στην Αμερική μια μειοψηφία κυβερνά και... προφασίζεται το όνομα της Δημοκρατίας. Το ίδιο και στη χώρα σου, τη χώρα της πολιτικής διαπλοκής και της ατιμωρησίας. Τα τελευταία σαράντα χρόνια, δύο κόμματα κυβερνούν τη χώρα, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Φέρουν πολιτικές ευθύνες κι όχι ποινικές. Οι εκλογικοί νόμοι λειτουργούν κατά το δοκούν, στηρίζουν και παρατείνουν τη διατήρηση τους στην εξουσία. Βασίζονται αποκλειστικά στην αποχή του εκλογικού σώματος.

Sony Digital Paper: αυτό είναι το πρώτο gadget που αντικαθιστά (με αξιώσεις) το σημειωματάριο

To βινύλιο αντικαταστάθηκε (δυστυχώς) από τα mp3. Το βιβλίο, από τα e-books. Οι παιχνιδομηχανές, από τα tablets. Η αλληλογραφία, από τα emails. Οι κλήσεις φωνής, από τους messengers. Η κοινωνικοποίηση, από τα social media. Το μόνο αντικείμενο του «παλιού» κόσμου που παραμένει αναντικατάστατο, πραγματικά αναντικατάστατο, είναι αυτό το κομμάτι χαρτί, το σημειωματάριο, στο οποίο γράφουμε κάτι. Είτε είναι σημειώσεις, είτε λίστα με ψώνια, είτε ιδέες. Μέχρι τώρα.
2blue_image

5 «περίεργες» πληροφορίες για το hamburger

Το εθνικό πιάτο των ΗΠΑ, που έχει κατακτήσει πια ολόκληρη την υφήλιο, έχει τη δική του ιστορία, κομμάτια της οποίας είναι μεν άγνωστα, αλλά άκρως ενδιαφέροντα…
Από το burger με φύλλα χρυσού, μέχρι την κολόνια των Burger King και το πιο παχυντικό hamburger του κόσμου, οι ιστορίες είναι ουκ ολίγες και είναι όλες τους… περίεργες!

Σπάνιες ιστορικές φωτογραφίες

Σπάνιες ιστορικές φωτογραφίες (9)

Ετοιμαστείτε για ένα μοναδικό ταξίδι πίσω στο χρόνο μέσα από 24 σπάνιες ιστορικές φωτογραφίες ανεκτίμητης αξίας.

Αυτοί ήταν οι πραγματικοί Νίντζα

Αυτοί ήταν οι πραγματικοί Νίντζα

Οι Νίντζα είναι αγαπημένες φιγούρες στην ποπ κουλτούρα: τους συναντάμε σε ταινίες, κόμικς και video games. Η μυστηριώδης μορφή τους, οι απίστευτες ικανότητές τους στις πολεμικές τέχνες και στη χρήση των ιαπωνικών σπαθιών τους έχουν κάνει θρύλους. Απόδειξη, το ότι πήραν ακόμη και τη μορφή… χελωνών που ζουν στους υπονόμους παρέα με έναν αρουραίο που φορά κιμονό!

Όμως ποιοι ήταν οι Νίντζα στην πραγματικότητα; Ένας βρετανός συγγραφέας ονόματι Τζον Μαν, ρίχνει φως στον θρύλο και το μυστήριο των Νίντζα, μέσα από ένα βιβλίο που καλύπτει την μακραίωνη ιστορία τους. Ο ίδιος μίλησε στο περιοδικό Time και αποκάλυψε πτυχές των μαυροφορεμένων πολεμιστών που δεν γνωρίζουν πολλοί.

Γιατί ανατριχιάζουμε όταν ακούμε τη μουσική που μας αρέσει;

«Μόλις το άκουσα, ανατρίχιασα», λέμε μερικές φορές για ένα μουσικό κομμάτι που απολαύσαμε. Πού οφείλεται άραγε αυτό το περίεργο μυρμήγκιασμα, που κάνει τις τρίχες να σηκώνονται στο άκουσμα ενός τραγουδιού, μιας μελωδίας, ακόμα και του εθνικού μας ύμνου;
Όπως απέδειξε μελέτη που πραγματοποίησε το πανεπιστήμιο McGill του Μόντρεαλ, η μουσική που μας αρέσει μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα ντοπαμίνης στον εγκέφαλο.

Ανατριχίλα ίσον ευφορία;

Πέντε πλεονεκτήματα της λιτής διακόσμησης

Ένα σπίτι παραφορτωμένο με έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα δεν είναι η καλύτερη επιλογή για να ζεις όμορφα και άνετα.
Δες πέντε λόγους που κάνουν τη λιτή διακόσμηση… ελκυστική:

Μεγαλώνοντας πρέπει όχι μόνο να πίνουμε, αλλά και να… τρώμε νερό

Υπάρχει κάτι καλύτερο από το νερό (εφόσον είναι καθαρό) για να ενυδατώσεις τον οργανισμό σου; Βεβαίως! Το νερό που υπάρχει μέσα στα λαχανικά και τα φρούτα, λένε οι ειδικοί.

Η λάμψη της νιότης είναι φυτική

Ο Κύκλος των Πολεμιστών

Ο Πρίγκηπας Σεκ αναζήτησε τον Δάσκαλο του Ξίφους. Ο ήλιος ήδη είχε ανεβεί ψηλά στο μοναστήρι, όταν ξύπνησε, και ο Πρίγκηπας ένιωθε ότι επιτέλους είχε βρει τον Δάσκαλο που πάντα έψαχνε. «Που θα βρω τον Δάσκαλο;» ρώτησε το καλόγερο που ήταν συνοδός του. «Ο Δάσκαλος μου παρήγγειλε ότι σας περιμένει στον Κύκλο των Πολεμιστών» ήταν η απάντηση. Ο Πρίγκηπας αφού έφαγε κάτι πρόχειρο, ζώστηκε την χρυσή αρματωσιά του και το εξαίσιο ξίφος του και συνοδευόμενος από την ακολουθία του, είκοσι επίλεκτους σωματοφύλακες ξεκίνησε.

«Που είναι ο Κύκλος των Πολεμιστών», ρώτησε το καλόγερο-συνοδό του. –«Δεν γνωρίζω Υψηλότατε» -«Αν δεν γνωρίζεις που είναι ο Κύκλος, τι διάολο συνοδός είσαι; Οδήγησε με στο Δάσκαλο, ξέρεις που είναι τέτοια ώρα;» -«Αν δεν κάνω λάθος Υψηλότατε αυτή την ώρα θα βρίσκεται στη κεντρική σάλα, όπου μοιράζονται οι εργασίες μεταξύ των καλογέρων» -«Τότε βλάκα, κάνε κάτι χρήσιμο και πήγαινέ με εκεί!»

Στη κεντρική σάλα ήταν μαζεμένοι σταυροπόδι σε κύκλο οι καλόγεροι, και στη μία πλευρά ο Δάσκαλος όπου συντόνιζε τη συζήτηση, τι ήταν αναγκαίο να γίνει, και ποιος θα εκτελέσει τη κάθε εργασία. Οι σωματοφύλακες με θόρυβο εισήλθαν στην αίθουσα, κλωτσώντας τους καλόγερους, τους υποχρέωναν να προσκυνήσουν και να ανοίξουν δρόμο για να περάσει ο γιός του Αυτοκράτορα, ο Πρίγκηπας Σεκ. Ο Πρίγκηπας είπε:

Lights Out - Who's There?


Μια γυναίκα βλέπει κάτι στο σκοτάδι...

Αυτή η βραβευμένη Μικρού Μήκους Ταινία  Τρόμου θα σας κάνει να φοβάστε να κλείσετε τα φώτα!!!


Άσε τους ξενόφερτους φονιάδες να σφάζουν ανενόχλητα τ’ αδέρφια μας. Παιδιά του Θεού είναι κι αυτοί. Ας είμαστε πολιτισμένοι.Σωστά;



Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Ένας Αρχιφύλακας σφαγμένος. 3 παιδιά ορφανά. Εισαγόμενη ωμή εγκληματικότητα στα ύψη. Ε,και; προέχει ο Δικαστικός Πολιτισμός! κι ας σφάζουν τους ανθρώπους μας. Σωστά κύριοι; 
Τι κι αν αυτός ο τύπος, ο ισοβίτης που έσφαξε τον Έλληνα αρχιφύλακα διέθετε iso βιαιότητας;
 

Ε, και;

Χύμα βολόδερνε μέσα στη φυλακή. Αλλιώς – αν γίνονταν τακτικοί έλεγχοι – δεν θα κουβάλαγε «κέρατο» (αυτοσχέδιο μαχαίρι) μαζί του. Σωστά;

Σιγά όμως τώρα...συνήθεις καταστάσεις. Με όποιον φίλο σου αστυνομικό κι αν μιλήσεις το ίδιο θα σου πει.

«Αυτά; Είναι καθημερινές καταστάσεις. Τα αυτοσχέδια μαχαίρια; Τα εμπρηστικά; Τα ρόπαλα; Ότι θες βρίσκεις εκεί μέσα. Τρελλαμένους σαν κι αυτόν τον αλβανό ισοβίτη; Χιλιάδες κάθε μήνα. Κι όχι μόνον από έλλειψη πρέζας. Από χίλιους δυό λόγους. Τους την βαράει και ψάχνουν να ξεσπάσουν. Όπου βρούνε»...
Και φυσικά, ποιός είναι ο πιο εύκολος στόχος;
Μα ο φύλακας...ποιός άλλος;

Ο σκύλος-φύλακας και οι ευθύνες μας

Μπορούν όλοι οι σκύλοι να γίνουν σωματοφύλακες ή φύλακες χώρου; Κι εμείς είμαστε ικανοί να έχουμε έναν τέτοιο σκύλο; Ο Κώστας Μαρτίνης, εκπαιδευμένος στη σχολή της RAF για τη φρούρηση αεροδρομίων με σκύλους, μας λύνει απορίες αλλά και μας θέτει προ των ευθυνών μας.
Photo courtesy of Anastasia Voutyropoulou | www.anastasiav.com
Photo courtesy of Anastasia Voutyropoulou | www.anastasiav.com

Η σημασία της άσκησης για την οστεοπόρωση, την χοληστερίνη, την αρθρίτιδα, την αϋπνία, την δυσκοιλιότητα αλλά πάντα με μέτρο




του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.

Η τακτική άσκηση που αυξάνει την καρδιακή συχνότητα στο 60%-80% της μέγιστης τιμής της, όλες ή τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση των επιπέδων της HDL χοληστερόλης έως και 30% και να συμβάλλει στην πρόληψη ή τη βελτίωση της υπέρτασης, της αντίστασης στην ινσουλίνη και του σακχαρώδη διαβήτητης παχυσαρκίαςτου άγχους και της κατάθλιψης

Η τακτική άσκηση μπορεί, επίσης, να βοηθήσει τους καπνιστές να διακόψουν και να μειώσουν τον κίνδυνο εμφράγματος ή αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 50% ή περισσότερο, να ελαττώσει τον κίνδυνο μετεμφραγματικής θνητότητας κατά 25% και να βελτιώσει τα συμπτώματα σε ασθενείς με διαλείπουσα χωλότητα εξαιτίας περιφερικής αρτηριοπάθειας. 

Στα μη καρδιακά οφέλη περιλαμβάνονται η μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου (παχέος εντέρου, προστάτη, μαστού) και η ευεργετικά επίδραση στην οστεοπόρωση, την αρθρίτιδα, τη δυσκοιλιότητα, την αϋπνία και τα μετεμμηνοπαυσιακά συμπτώματα.

Τί είπε ο …φοβερός Ομπάμα; Το Κολοσσαίο «μεγαλύτερο σε μέγεθος από τα σύγχρονα γήπεδα μπέιζμπολ»

Τί είπε ο …φοβερός Ομπάμα; Το Κολοσσαίο «μεγαλύτερο σε μέγεθος από τα σύγχρονα γήπεδα μπέιζμπολ»
«Είναι μεγαλύτερο από κάποια γήπεδα του μπέιζμπολ». Με αυτόν τον τρόπο αντέδρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα όταν αντίκρισε το Κολοσσαίο, στο οποίο περιηγήθηκε ολοκληρώνοντας το ταξίδι του στη Ρώμη. Συνοδευόμενος από την αρχιτέκτονα Μπάρμπαρα Νατσάρο, την τεχνική διευθύντρια του Κολοσσαίου, ο Ομπάμα πέρασε παραπάνω από μισή ώρα στο μεγαλοπρεπές μνημείο, από το οποίο είχαν απομακρυνθεί οι τουρίστες ενώ στα υψηλότερα σημεία του είχαν ακροβολιστεί ελεύθεροι σκοπευτές.
Εμφανώς εντυπωσιασμένος, ο Ομπάμα έθεσε πολλές ερωτήσεις στην ξεναγό του, όπως μετέδωσε μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων που είχαν διαπιστευτεί για να συνοδεύσουν τον πρόεδρο σε αυτήν την ξενάγηση. Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης επίσκεψής του στην Αιώνια Πόλη το 2009, ο Ομπάμα δεν είχε επισκεφθεί αυτό το μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, σε αντίθεση με τη σύζυγό του Μισέλ και τις κόρες του Σάσα και Μάλια, οι οποίες δεν τον συνόδευσαν σε αυτό το ταξίδι.

Διαβάστε 35 πράγματα που λανθασμένα πιστεύετε ότι ισχύουν!

Σαν παιδιά παίρνουμε κάποιες γνώσεις από την οικογένεια, τους φίλους και τους δασκάλους μας που ακόμη και ως ενήλικες συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι ισχύουν. Πολλά όμως από αυτά τα ευρέως αποδεκτά “γεγονότα” στην πραγματικότητα είναι εντελώς λάθος..
Για παράδειγμα:
1. Δεν γεννιόμαστε με όλα τα εγκεφαλικά κύτταρα που θα έχουμε ποτέ μας. Αποδεικνύεται ότι ο εγκέφαλός μας συνεχίζει να παράγει κύτταρα σε συγκεκριμένες περιοχές και η διαδικασία αυτή ονομάζεται νευρογένεση.
kollima.gr - Διαβάστε 35 πράγματα που λανθασμένα πιστεύετε ότι ισχύουν!

Γριές: η λαίλαπα του εκκλησιάζεσθαι

P4130302

Αλεξία Μπακοπούλου

Είχα πάντοτε ένα θέμα με τις εκκλησίες. Δεν με πειράζουν οι ιερείς ή οι ψαλτάδες αλλά οι φανατικές fun του είδους… οι γριές. Όσες φορές είπα να πάω, όλες συγχύστηκα, και για να το πω και πιο «χριστιανικά» κολάστηκα, από τις σκέψεις που έκανα για τις ιέρειες του lifestyle.

 Γιατί όποιος πιστεύει ότι το lifestyle το εισήγαγε ο γεροντονιός Κωστόπουλος, κοιμάται τον ύπνο του δικαίου ή, δεν έχει πάει ποτέ του σε εκκλησία.

 Πρόκειται για αναρίθμητα πάνελ, διάσπαρτα στα στασίδια που με βλέμμα σκάνερ και γλώσσα που μαλβινοφέρνει – Θέ μου σχώρα με- περνάνε γενεές δεκατέσσερες όποιον ή όποια διασχίζει το ευλογημένο catwalk , που κατευθύνεται από την πόρτα προς το ιερό. 

Η μέση μου, μαμά

Hatty-Traveling-Girl-Hat

Εύη Κουζούμη

Ξεκίνησα τη ζωή μου γνωρίζοντας ότι έχω να διανύσω μια διαδρομή περίπου ογδόντα χρόνων.  Μου φαίνονταν τόσα πολλά.

 Στο μυαλό μου ήταν χωρισμένα σε δεκαετίες. Στην αρχή της διαδρομής έτρεχα για να φτάσω την επόμενη δεκαετία από αυτή που ήμουν. Πίστευα ότι εκεί βρισκόταν το σημείο που θα εκπληρώνονταν όλα όσα είχα επιθυμήσει και φανταστεί. Είχα την πολυτέλεια του χρόνου να παραμένω σε καταστάσεις που δεν μου ήταν ευχάριστες γιατί λίγο παρακάτω θα έβρισκα αυτό που ήθελα.

 Όταν λέω καταστάσεις εννοώ τη δουλειά που δε μου άρεσε, το γκόμενο που μου έκανε έτσι κι έτσι, τους ανθρώπους που συναναστρεφόμουν αλλά  βαριόμουν απίστευτα.

 Είχα όμως υπομονή και μια απίστευτη αισιοδοξία ότι όλα θα φτιάξουν. Είχα πολύ χρόνο μπροστά μου για να τα κάνω όπως θέλω και μπόλικες ελπίδες ότι θα τα καταφέρω. 

Και όταν πια τα πράγματα δυσκόλευαν πολύ και δεν άντεχα άλλο το ζόρι, το καπελάκι μου στραβά και άντε γεια χαρά. Και ξεκινούσα από την αρχή γιατί είχα μπροστά μου την επόμενη δεκαετία να τα φτιάξω όπως μου αρέσουν. 

Με έπαιρνε να μηδενίσω το κοντέρ, να τα διαλύσω όλα και φτου κι από την αρχή.

 Φτάνοντας προς τη μέση της διαδρομής όμως το σκηνικό αλλάζει. 

Ευτυχία: Είναι στιγμές

Χαρά ΜαρκατζίνουΕυτυχία: Είναι στιγμές – Χαρά Μαρκατζίνου



Ευτυχία, ένας όρος πολυπόθητος και πολυσυζητημένος. 

Τι είναι άραγε η ευτυχία; 

Είναι η ψυχική ικανοποίηση του ανθρώπου, προερχόμενη από την εκπλήρωση των επιθυμιών και την επιτυχία των σκοπών του. Έτσι, τουλάχιστον ορίζει η Βικιπαίδεια. Και συνεχίζει, λέγοντας πως δεν υπάρχει μόνιμη ευτυχία, υπάρχουν μόνο στιγμές… 

Κι εδώ θέλω να σταθώ. 

Την πρώτη φορά που άκουσα από κάποιον ότι η ευτυχία είναι στιγμές, όντας σε μικρότερη ηλικία, σκέφτηκα πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν μάλλον δυστυχισμένος και είχε ζήσει λίγες στιγμές ευτυχίας. 

‘Εγώ θα τα καταφέρω καλύτερα’, είπα στον εαυτό μου, ‘και θα καταφέρω να βιώσω την ευτυχία όχι μόνο σε λίγες στιγμές, αλλά ώρες, μέρες ολόκληρες, για χρόνια!’ Αισιόδοξη βλέπεις. 

Και προσπάθησα να κάνω την πεποίθησή μου πραγματικότητα. Πέταξα ψηλά αγκαλιά με το όνειρο, ώσπου κάποια στιγμή προσγειώθηκα απότομα από όσα είχαν συμβεί. 

Όταν ο Μαθητής είναι Έτοιμος ο Δάσκαλος θα Εμφανιστεί!


Υπάρχει μια διάσημη παροιμία που λέει πως «όταν ο μαθητής είναι έτοιμος ο δάσκαλος θα εμφανιστεί». Αλλά για σκεφτείτε, μήπως οι «δάσκαλοι» με τη μια ή την άλλη μορφή δεν είναι πάντα τριγύρω μας; Μήπως αποτυγχάνουμε να τους δούμε;

Όλα και όλοι μπορούν να αποτελέσουν ένα μέσον για να μας μάθουν κάτι. Αλλά για να συμβεί αυτό, χρειάζεται η συνειδητότητα μας να βρίσκεται συνεχώς σε μία κατάσταση 'μαθητή'. Το πρόβλημα είναι πως συχνά έχουμε μια συμπεριφορά με την οποία θέλουμε να δείξουμε στους άλλους πόσα πολλά ξέρουμε! Αν ζήσουμε τη ζωή μας με το να θέλουμε να μάθουμε κάτι, παρά να διδάξουμε κάτι, τότε θα περάσουμε καλύτερα στη ζωή - θα κάνουμε περισσότερους φίλους και θα ζήσουμε πιο ευτυχισμένα!

ΑΓΝΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ


Είσαι αυτό που σκέφτεσαι.


Αγάπη, αγνότητα, γαλήνη, σοφία
Όσο πιο πολύ σκέφτεσαι σχετικά με αυτά τα πράγματα
τόσο πιο πολύ θα γίνεις αυτά.

Οι αδυναμίες
-μεγενθυμένες  στον εαυτό σου ή στους άλλους-
προσκαλούν την αρνητική σκέψη.
Θα σε καταστρέψουν.

Μάθε πως να μετακινείς την προσοχή σου.

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ





Όταν μιλάς στον εαυτό σου, μέσα στον νου σου,
σε ποιόν εαυτό απευθύνεσαι;
Και πως;
Συνήθως οι άνθρωποι δεν μιλούν στη θεϊκότητα τους,
αλλά στις πιο επιφανειακές πτυχές
της καθημερινής τους προσωπικότητας.
Και συχνά είναι ένας χείμαρρος από φόβους,
παράπονα και μια απρόσεκτη επανάληψη
παλιών πραγμάτων.
 Εάν μιλούσαμε με αυτόν τον τρόπο
σε ένα άλλο ανθρώπινο ον,
θα έπρεπε να του ζητήσουμε συγνώμη.

Ο φόβος της ένωσης




Τελικά τι είναι αυτό που φοβόμαστε περισσότερο;
Το θάνατο; Την απόρριψη; Τον πόνο; Τη μοναξιά;
Μοιάζει παράδοξο, αλλά τελικά φοβόμαστε αυτό που τόσο πολύ λαχταράμε, αυτό που αναζητούμε, αυτό που νιώθουμε ότι λείπει από τη ζωή μας.
Αυτό φοβόμαστε.
Την ένωση.
Την αγάπη.
Γιατί η μόνη και βασική προϋπόθεση για την αγάπη είναι η παράδοση. Το χάσιμο των ορίων, του ελέγχου, της ασφάλειας, του γνωστού.
Κι αυτό φοβίζει.

ΑΝΑΠΝΟΗ

Ένα ανεπαίσθητο ρεύμα



Μαθαίνω να διακρίνω δύο ρεύματα δονήσεων. Το ένα προέρχεται από σκέψεις και συναισθήματα, και με κρατά σε ένα χαμηλότερο επίπεδο. Το άλλο είναι ένα πιο λεπτό ρεύμα που μπορεί να ξυπνήσει και κινητοποιήσει άλλες ζώνες σκέψης και αισθήματος. 


Δεν μπορώ να φτάσω σε μια νέα κατανόηση, αν δεν έχω βιώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα τη διαφορά μεταξύ αυτών των δύο ρευμάτων και την επίδρασή τους στο Είναι μου. 

Η δράση τους σε μένα εξαρτάται από την παθητική συναίνεση, που δίδω στο πρώτο ρεύμα, ή, αντίθετα, από τη συνειδητή επαγρύπνηση που φέρνω στο δεύτερο. 

Μέσω της αναπνοής, με το θεληματικό άνοιγμα σε μια μυστηριώδη δύναμη– που δίνει ζωή , μπορώ να γίνω συνειδητή αυτού του λεπτότερου ρεύματος, που με ανοίγει σε δυνατότητες, που βρίσκονται σε λανθάνουσα κατάσταση στον εαυτό μου. 

Η θλιβερή πραγματικότητα που ζούμε όλοι μας λόγω της κρίσης σε 4 λεπτά!!!

62662

Αυτό το βίντεο που έχει προβληθεί στην Πορτογαλία είναι η θλιβερή πραγματικότητα που επικρατεί σε όλες τις χώρες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση .

Ειλικρίνεια (ή η ψευδαίσθησή της)




Οι περισσότεροι – εκτός από τα μικρά παιδιά - θα τρομάζαμε αν ανακαλύπταμε πόσα δεν ξέρουμε, υποθέτοντας ότι τα ξέρουμε. Έχουμε αντικαταστήσει τη γνώση με πληροφορίες, με τις οποίες γεμίζουμε το κεφάλι μας, στερώντας μας την δυνατότητα να μάθει, να γνωρίζει, ν' ανακαλύψει.

Πολλά είναι καταχωρημένα μπερδεμένα… 

Σπάνια, και μόνο αν έχουμε τολμήσει να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, αντιλαμβανόμαστε ότι όλ’ αυτά που έχουμε ως γεγονότα και αλήθειες μέσα μας είναι ουσιαστικά απόψεις, σενάρια της δικής μας φαντασίας, πεποιθήσεις που μετατρέπονται σε πραγματικότητες. Αλλά, ποιος θα τ’ αμφισβητήσει όλ’ αυτά, όταν είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτά είναι γεγονότα, η πραγματικότητα. Ειδικά, αν την ίδια βλέπουν και όλοι οι άλλοι γύρω μας… ή έτσι υποθέτουμε; 

Μύθοι και αλήθειες για την ελληνική γλώσσα

Μια διάλεξη που έδωσε στις 8 Ιανουαρίου ο Νίκος Σαραντάκος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών,  σε έναν τακτικό κύκλο σεμιναρίων, με θέμα ‘Μύθοι και αλήθειες για την ελληνική γλώσσα’.
Supplemental-Greek
Ξεκινώντας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που ήρθατε σήμερα, να ευχαριστήσω και τον κ. Αριστείδη Χατζή και το ΜΙΘΕ για την πρόσκληση που μου έκανε, που είναι τιμή για μένα, να συζητήσουμε για τους μύθους και τις αλήθειες σχετικά με την ελληνική γλώσσα, ένα θέμα πολύ εκτεταμένο, οπότε δεν φιλοδοξώ να το εξαντλήσω· άλλωστε, προτίμησα να αφήσω αρκετό χρόνο για τη συζήτηση, στην οποία μπορούμε να συζητήσουμε οποιοδήποτε σχεδόν γλωσσικό θέμα θέλετε.
Εννοώ τους μύθους με την ευρεία έννοια. Θα ξεκινήσω με μύθους, και μάλιστα από τους πιο εξωφρενικούς, και στη συνέχεια θα αναφερθώ και σε (κατά τη γνώμη μου εσφαλμένες) απόψεις για τη γλώσσα, απόψεις που αξίζει να συζητηθούν και να αντικρουστούν. Δηλαδή, δεν είναι όλα όσα θα πούμε σήμερα της ίδιας τάξεως φαινόμενα. Με τα πρώτα γελάμε, τα δεύτερα τα συζητάμε. Επειδή όμως μερικοί δεν γελάνε με τα πρώτα, αλλά τα πιστεύουν, πρέπει να γίνει και η ανασκευή τους.
Σε ένα πρώτο επίπεδο, έχουμε τους εξωφρενικούς μύθους που διαδίδονται μέσα από το Διαδίκτυο. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, πριν από 2-3 μήνες, όσοι από εσάς κυκλοφορείτε στα κοινωνικά δίκτυα ίσως θα πήρατε, και ίσως όχι για πρώτη φορά, ένα μέιλ ή ένα λινκ προς άρθρο ιστολογίου, όπου υποστηρίζεται, πολύ σοβαρά, ότι το α-μπε-μπα-μπλομ, η παιδική φράση (λάχνισμα λέγεται στην ειδική ορολογία) με την οποία τα βγάζουμε στο κρυφτό και σε άλλα παιδικά παιχνίδια, έχει, λέει, αρχαιοελληνική προέλευση!

Φτώχεια…


Κάποτε είχα ακούσει μια ιστορία -δεν ξέρω αν ισχύει. Οι παριζιάνοι λέει, που σουλατσάριζαν μπροστά από τη Notre Dame δεν είχαν ποτέ προσέξει τους άστεγους στο πλάι της, μέχρι που βγήκαν οι πρώτες φωτογραφίες και τότε εμφανίστηκαν “ως δια μαγείας”.
Εδώ και πολλά χρόνια κυκλοφορώ σχεδόν αποκλειστικά στο κέντρο της πόλης που με φιλοξενεί. Σήμερα -επειδή είχα ψιλοβαρεθεί την «οικογενειακή/τουριστική» διαδρομή- αποφάσισα να κάνω τον περίπατό μου στα στενά που τριγυρνούσα όταν πρωτοήρθα, όταν την εξερευνούσα την πόλη και την ρουφούσα. Φτώχεια. Φτώχεια καταραμένη. Σπίτια ερείπια, παράθυρα από χαρτί, φως από τη λάμπα πετρελαίου, μίζεροι κήποι με λαχανικά ανακατεμένα με σκουπιδαριό που ίσως κάπου χρειαστεί, και πόρτες από κόντρα-πλακέ.

Αυτοί παιδί μου δεν…νοιάζονται για σένα! (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ)

484875_608223665919285_1762495128_n_0

Αυτοί παιδί μου δεν νοιάζονται για σένα! Αυτοί και σένα και μένα μας βλέπουν μόνο σαν αριθμούς σε στατιστικές. Είναι σαν να μην υπάρχουμε! Τί ξέρουν αυτοί για το πώς…

ζούμε, για τις αγωνίες μας, για τις έγνοιες μας, για τα προβλήματά μας;

Από την Τζένη Σιούτη

Αυτοί  οι ίδιοι δεν είναι που φέσωσαν τη χώρα,  που κατάκλεψαν το δημόσιο κορβανά; Αυτοί που  τρώγανε με χρυσά κουτάλια πετώντας σκόπιμα τα αποφάγια τους κάτω από το τραπέζι, ψίχουλα για τους πληβείους, για να τους κάνουνε να νοιώθουν συνένοχοι!  Και υπήρξαν σαφώς αρκετοί που στριμώχτηκαν κάτω από το τραπέζι για τα αποφάγια κι αυτοί χαμογελούσαν σαρδόνια, γιατί τους είχαν βάλει στο παιχνίδι, φθείροντας έτσι  τη συνείδησή τους! Μαζί τα φάγαμε! Φαυλοκρατία, αμοραλισμός, ατομικισμός! Αυτό ήταν το μότο τους!

Οι 9 μεταμφιέσεις του άγχους

clown-escape-fear-ghosts-mask-monster-Favim.com-61005
Το άγχος είναι το ανώτατο επίπεδο μιας καθημερινής ακολουθίας διεγέρσεων. Είτε καταπιανόμαστε με ένα σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα είτε παίζουμε τένις βρισκόμαστε διαρκώς σε επαγρύπνηση. Σ αυτές τις περιπτώσεις βέβαια, η υψηλή διέγερση είναι ότι χρειάζεται: τέτοιου είδους ενασχόληση απαιτεί ιδιαίτερες ψυχικές και σωματικές εφεδρείες.
Όταν όμως η διέγερση είναι υπέρμετρη σε σχέση με το έργο που πρέπει να φέρουμε σε πέρας, τότε μετατρέπεται σε άγος. Με τον όρο άγχος εννοούμε πως στη θέση μιας διέγερσης που θα άρμοζε για την αντιμετώπιση μιας δεδομένης απειλής, υπάρχει μια τόσο μεγάλη ένταση, που τορπιλίζει τη σωστή αντίδραση.

Διατροφικοί παράγοντες ευθύνονται για τα 50% των κακοηθών νεοπλασμάτων και για πάνω από το 1/3 των καρκίνων στους άντρες


Επιμέλεια Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μορ. Βιολόγος
Σήμερα είναι γενικώς αποδεκτό, ότι τα 2/3 έως και τα 4/5 των κακοηθών νεοπλασιών του ανθρώπου οφείλονται σε παράγοντες του περιβάλλοντος.

 Σύμφωνα με σύγχρονες έρευνες, παράγοντες της διατροφής ευθύνονται για τα 50% των κακοηθών νεοπλασμάτων και για πάνω από το 1/3 των καρκίνων στους άντρες

ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ "ΕΘΝΟΣ" !

Έστω  ότι  έχετε  ένα  ξηρικό   χωράφι   και  θέλετε  να  σπείρετε   δύο  διαφορετικές  ετήσιες  καλλιέργειες .
Η  καλύτερη  διευθέτηση    είναι  έτσι 

field
για  να  μπορείτε   να   φορτώνετε   το  προϊόν   της  μιάς   καλλιέργειας  ( στο  όχημα  που  θα  περιμένει  στον  δρόμο )  χωρίς  να  ενοχλείτε  την  άλλη  καλλιέργεια  που  δεν  ωρίμασε   ακόμη .

Εάν  όμως  υπάρχει  αρδευτική  τάφρος  δίπλα  στο  χωράφι ,  τότε  σας   συμφέρει   αυτή  η  διευθέτηση 

field

για  να  μπορείτε  να  ποτίζετε  την  μία  χωρίς  να  ενοχλείτε  την  άλλη .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα