Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

ΩΣ ΠΟΤΕ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ;


Τι κρίμα! Μα χούφτα έλληνες εν Ελλάδι έχουν απομείνει και εκείνοι κακοποιούνται οικονομικά,  πολιτικά, ψυχολογικά και σωματικά με τις ευλογιές των ανδρεικέλων κυβερνώντων. Ο Έλληνας έχει πέσει θύμα ρατσισμού, εντός της πατρίδος του από τους παράνομους πολιτικούς & λαθρομετανάστες που πρέπει να απελαθούν αμφότεροι. Ένα κράτος που έχει θεσπίσει κανόνες πραγματικής ελευθερίας και δημοκρατίας, δεν παρατάσσει τα ματ ανάμεσα στην κυβέρνηση και στον λαό σε παρέλαση εθνικής εορτής, εκτός και αν ¨κάποιοι¨ θεωρούν εχθρό τους τον απλό Έλληνα πολίτη (οπλίτη). Αν ισχύει αυτό (έτσι φαίνεται), τότε έχουν δίκιο αυτοί που φωνάζουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται, προ σχεδιασμένων αποφάσεων από ξένα κέντρα εξουσίας που αποσκοπούν ακόμη και στον βιολογικό αφανισμό μας.

ΕΙΜΑΙ «ΕΛΛΗΝΑΣ»


Πηγή : Επανάσταση του Αυγερινού 

γράφει ο Αστρέας

 O Έλληνας διέπεται από έναν τέτοιο γραφικό πατριωτισμό που βαθαίνει το ούτως ή άλλως ανεπανόρθωτο φαράγγι της ετερότητας· η διαφορά μας με τον Άλλον έχει μια σχεδόν μεταφυσική διάσταση, ο διαχωρισμός έγκειται σε κάτι περισσότερο από τη φυλετική ή τη γλωσσική μας ιδιαιτερότητα- «εμείς είμαστε από άλλον πλανήτη ή έστω οι μόνοι αυθεντικοί γήινοι». Δεν έχει σημασία τι από τα δυο, μικρή η διαφορά. 

Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι είμαστε ριζοσπαστικά διαφορετικοί κι αυτό είναι που στήνει τις υπόρρητες καραντίνες στην απέναντι όχθη… επειδή ακριβώς είμαστε το «άλλο είδος». Αν μια φορά το εθνοτικό εγώ υποκρίνεται όταν αποδέχεται τον άλλον ως ισότιμο συνέταιρο, στην περίπτωση μας, εξ ου, θα πρέπει να είμαστε αποδέκτες διπλής υποκρισίας στις διεθνιστικές και αλληλέγγυες χειραψίες μας με τους ξένους. Μα πώς μπορούν να μας καταλάβουν αυτοί εμάς; Εμείς είμαστε το άλλο είδος και μάλιστα το πιο εξέχων αφού εξελίχθηκε με την ιδεοληψία ότι όλος ο κόσμος είναι ορθώς κι αμετακλήτως ελληνικός.

Τιμή δεν έχει η Τιμή!


«Τo πολίτευμα που έχετε επιβάλει, λέγεται δικτατορία της Τρόικας», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Συ.Ριζ.Α., μιλώντας στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο, με αφορμή το γεγονός ότι δίνεται στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το δικαίωμα να πωλήσει τις μετοχές των πτωχών μας τραπεζών που κατέχει, σε τιμή μικρότερη από τη χρηματιστηριακή τους αξία. Χαρακτήρισε δε, ποινική κολάσιμη πράξη, την πώληση των τραπεζικών μετοχών κάτω από τη χρηματιστηριακή τους τιμή.

Ξεκίνα να ζεις!


Η εκπληκτική στατιστική του «National Geographic» για τον άνθρωπο.

 Γροθιά στο στομάχι;

Παρότρυνση για αληθινή ζωή; Πες το όπως θες! 

Το «National Geographic» μας δίνει κάποια στατιστικά στοιχεία για το πώς περνάμε τη ζωή μας εμείς οι άνθρωποι και μας καλεί να αναθεωρήσουμε. 

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Δείτε ποια είναι η σχέση του σωματικού βάρους με το υψηλό σάκχαρο

Το αυξημένο σωματικό βάρος, αφενός αποτελεί έναν ανεξάρτητο παράγοντα κινδύνου για την αύξηση του σακχάρου μας και την εμφάνιση σακχαρώδη διαβήτη. 

Παράλληλα, σε άτομα με διαγνωσμένο διαβήτη, η συνύπαρξη υπέρβαρου ή παχυσαρκίας με τη νόσο καθιστά δυσκολότερο το γλυκαιμικό έλεγχο, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης επιπλοκών που σχετίζονται με το διαβήτη. 


Η απώλεια βάρους σε περιπτώσεις υπέρβαρων ή παχύσαρκων διαβητικών ασθενών αποτελεί ένα από τα πρώτα βήματα στη διαχείριση της νόσου.

Σε 217 σελίδες η οριστική διάλυση της κοινωνίας !!!


Το πολυνομοσχέδιο, με τρία άρθρα σε 217 σελίδες και 67.951 λέξεις, παρουσιάστηκε χθες και ψηφίζεται σήμερα. Βιάζονται! Το πολυνομοσχέδιο αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της “νέας Ελλάδας”, που εργολαβικά προωθούν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος. Η εσωτερική υποτίμηση μετατρέπεται σε…

ανθρωποθυσία. Μισθοί που ισοπεδώνονται σταδιακά στα 586 ευρώ μεικτά, φαλιρισμένα ασφαλιστικά ταμεία που θα εγγυώνται σύνταξη μόνο 360 ευρώ, ενώ η ανεργία θα ανακυκλώνεται με την υποαπασχόληση και το αντίστροφο. Η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και η παρατεταμένη ύφεση, που μπορεί συγκυριακά να γίνεται αναιμική σταθεροποίηση, οδηγούν στη διάλυση του κοινωνικού κράτους.

“Συνείδηση του Λάθους”

Ένα Λάθος γίνεται Σφάλμα, μόνον όταν αυτός που το διέπραξε άθελά του επιλέγει συνειδητά να μην το διορθώσει.

Μαθήματα στον έρωτα, από ρομαντικές – θρυλικές φωτογραφίες

Επιμέλεια – Απόδοση: Νατάσσα Μανίτσα
Πρόσφατα, η πιο διάσημη φωτογραφία, το πιο γουάου φιλί, που χιλιάδες ζευγάρια μιμήθηκαν έκτοτε εκστατικά μπροστά στην Time’s Square, έχασε τον εμπνευστή της…
Αναφέρομαι φυσικά στον Glenn McDuffie, τον παρορμητικό ναύτη που σφράγισε την ανείπωτη χαρά του για την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με ένα κινηματογραφικό φιλί, που πολλοί σκηνοθέτες δεν κατάφεραν να αποτυπώσουν ανάλογα.
Αγαπάμε φωτογραφίες, κυρίως για τον τρόπο που αποτυπώνουν εικόνες, που χίλιες λέξεις αδυνατούν να περιγράψουν. Αγαπάμε ακόμα περισσότερο φωτογραφίες που έχουν τη δυνατότητα να σε ταρακουνούν να νιώσεις την ένταση, το συναίσθημα, την παρόρμηση, την τρέλα…
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι θεϊκές, κυρίως γιατί αντιπροσωπεύουν το πάθος και τα μαθήματα που μας διδάσκουν για συναισθήματα πολύ μεγάλα να τα ομολογήσεις, μα πολύ μοναδικά για να τα προσπεράσεις.
Αντιπροσωπεύουν τον ίδιο τον έρωτα… cheesy??
Πολύ… ε, και;

Μάθημα Νο1.
Ζήσε τη στιγμή και κυνήγα το απροσδόκητο. Η παρόρμηση μπορεί να σου φέρει στιγμές που αν τις προσπεράσεις δε θα ξαναρθούν
171543158
Oldie -Goldie! O Glenn McDuffie και η Gloria Bullard, οι δύο πρωταγωνιστές της πιο iconic φωτογραφίας ever! Photo by Alfred Eisenstaedt for Time & Life Pictures via Getty Images.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΗΣ 'ΑΟΡΑΤΗΣ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΑΞΗΣ



« ...Η ελίτ δεν θα δίσταζε να πραγματοποιήσει τους πολιτικούς της σκοπούς, χρησιμοποιώντας τις τελευταίες σύγχρονες τεχνικές για να επηρεάσει τη συμπεριφορά του κοινού και να κρατήσει την κοινωνία υπό στενή παρακολούθηση».
Ζπμίγκνιου Μπρεζίνσκυ σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει επιστητό ότι, για τη νεοταξική μεταμόρφωση του πλανήτη, χρησιμοποιείται μια ολόκληρη «επιστήμη» ψυχολογικών επιχειρήσεων από την υπερεθνική ελίτ. Η σημερινή κοινωνική κατάσταση είναι παραπροϊόν μιας σειράς τεχνικών «κοινωνικής μηχανικής» η οποία δρα στο παρασκήνιο της πολιτικής, της κοινωνικής μέριμνας, της οικονομίας, της ενημέρωσης, του πολιτισμού, της βιομηχανίας, του θεάματος και του μάρκετινγκ, επιχειρώντας να χειραγωγήσει και να παθητικοποιήσει τους πολίτες, να μεγιστοποιήσει τα κέρδη των πολυεθνικών, να αποδομήσει τα παραδοσιακά έθνη, τις κοινωνίες και τα θρησκευτικά συστήματα, επιβάλλοντας πολέμους και «τρομοκρατία» εναντίον ολόκληρων λαών και μετακινώντας στρατιές φθηνής εργατικής δύναμης με τη λαθρομετανάστευση επιδιώκοντας τη νέα δουλοκρατία.

Όλα αυτά τα φαινόμενα που παρουσιάζονται από τα καθεστωτικά media περιτυλιγμένα με το εύηχο ιδεολόγημα της ποικιλομορφίας / πολύ-πολιτισμικότητας, είναι το αποτέλεσμα των -φανερών και κρυφών- σχεδιασμών μιας διεθνούς ελίτ, επικεφαλής του χρηματιστηριακού καπιταλιστικού μοντέλου, που θέλει τους πολίτες απόλυτα παραδομένους, ανήμπορους να υπερασπίσουν τις κοινωνικές κατακτήσεις, τα εθνικά σύμβολα και τις -με αίμα- αποκτημένες πολιτικές ελευθερίες.

Θεάγης Περί Αρετής... Επανάληψις, μήτηρ πάσης μαθήσεως

 Επανάληψις, μήτηρ πάσης μαθήσεως. Η ύπουλη όμως επίθεση προς κάθε τι φυσικό και ανθρώπινο συνεχίζεται γι' αυτό δεν σταματάμε την υπενθύμιση.

Ο Δελφικός Τρίπους σύσταση τς ψυχς χωρίζεται σ λογική, θυμικ κα πιθυμητικό. 

 λογικ κυβερνάει τ γνώση, τ θυμικ σχετίζεται μ τν παρόρμηση κα τ πιθυμητικ κυβερνάει τσυναισθήματα τς ψυχς.
Ὅταν αὐτὰ τὰ τρία μέρη ἑνώνονται σὲ μία πράξη, ἐκδηλώνοντας μία σύνθετη ἐνέργεια, τότε ἡ ψυχὴ φθάνει σὲ ὁμολογία καὶ ἀρετή. Ὅταν ὁ στασιασμὸς τὰ χωρίζει, τότε ἐμφανίζεται κακία καὶ δυσαρμονία.

 ρετ συνεπς περιέχει τρία στοιχεα: γνώση, δύναμη κα προαίρεση.

 ρετ τς λογικς ἱκανότητας τῆς ψυχῆς εἶναι ἡ σοφία, ἡ ὁποία εἶναι μία συνήθεια θεώρησης καὶ κρίσης.

  ρετ το θυμικο μέρους εἶναι τὸ θάρρος, δηλαδὴ ἡ συνήθεια νὰ ὑπομένουμε τὰ τρομερὰ πράγματα καὶ νὰ ἀντιστεκόμαστε σ᾿ αὐτά. 

 ρετ το πιθυμητικοῦ μέρους εἶναι ἡ ἐγκράτεια, δηλαδὴ ἡ μετριοπάθεια καὶ ὁ περιορισμὸς τῶν ἡδονῶν ποὺ προέρχονται ἀπὸ τὸ σῶμα. 

 ρετ τς λης ψυχς εἶναι ἡ δικαιοσύνη, διότι οἱ ἄνθρωποι πράγματι γίνονται κακοὶ εἴτε μέσῳ ἀχρειότητας εἴτε μέσῳ ἀκολασίας εἴτε μέσῳ φυσικῆς ἀγριότητας. 

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε το σίδερο!

Έχετε ήδη δοκιμάσει πολλές διαφορετικές μεθόδους για τον καθαρισμό του σιδήρου σας και δεν είστε σίγουροι ποια λειτουργεί καλύτερα; Διαβάστε παρακάτω και επιλέξτε!


Αυτές είναι οι τέσσερις μέθοδοι για να καθαρίσετε το σίδερο!

Μαγειρική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου
Οδοντόκρεμα
Αλάτι
Magic Eraser (μαγική γόμα)


Προσοχή! Ξεκινάτε πάντα με κρύο σίδερο εκτός από τη μέθοδο με το αλάτι

Νίκος Μπελογιάννης 1915 – 1952

Νίκος Μπελογιάννης

Ο Νίκος Μπελογιάννης γεννήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου του 1915 στην Αμαλιάδα. Από μαθητής του Γυμνασίου βρέθηκε στο δημοκρατικό κίνημα. Σπούδασε νομικά, αλλά δεν τέλειωσε τις σπουδές του, διότι αποβλήθηκε από το Πανεπιστήμιο με απόφαση της Συγκλήτου για τη δράση του «εναντίον της κοσμογονίας του Κονδύλη».
Έγινε μέλος του ΚΚΕ το 1934. Από τότε, πέρασε από πολλές δοκιμασίες. Φυλακές, εξορίες, βασανιστήρια στην Ασφάλεια Πατρών, τρομοκρατία στα ιταλικά στρατόπεδα. Στα χρόνια της ναζιστικής κατοχής ήταν καπετάνιος μεραρχίας του ΕΛΑΣ στην Πελοπόννησο και μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Στον εμφύλιο, ο Νίκος Μπελογιάννης ήταν πολιτικός επίτροπος μεραρχίας του Δημοκρατικού Στρατού. Παράλληλα με την καθοδηγητική του δουλειά, έγραψε άρθρα και μελέτες που αφορούσαν στην ελληνική ιστορία και στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Δανειστήκαμε, για να μπορούμε να δανειζόμαστε


Επειδή δανειζόμασταν, δανειστήκαμε, για να μπορούμε να δανειζόμαστε. Ο Στουρνάρας λέει ότι μετά τις ευρωεκλογές θα βγούμε στις αγορές. Και τι σημαίνει ότι θα βγούμε στις αγορές;
Ότι οι αγορές θα μας δανείζουν, τώρα που θα είμαστε φερέγγυοι.

Εν τω μεταξύ σε όλους τους τόνους έχει ειπωθεί οτι τόσες δεκαετίες ζούσαμε με δανεικά. Τώρα ήρθε η ώρα να φανούμε κύριοι στις υποχρεώσεις μας και να επιστρέψουμε τα δανεικά, για να μπορέσουμε να ξαναβγούμε στις αγορές, να ξαναδανειστούμε δηλαδή.

Και πώς έγινε δυνατό να επιστρέψουμε τα δανεικά; Μπήκαμε στα μνημόνια, πήραμε τις δόσεις, δηλαδή δανειστήκαμε και έτσι εξοφλούμε σιγά σιγά τα δανεικά που παίρναμε τόσες δεκαετίες, για να έχουμε καλό όνομα στις αγορές και έτσι να μπορέσουμε να ξαναβγούμε σε αυτές και να ξαναδανειστούμε.

Με λίγα λόγια, επειδή δανειζόμασταν, δανειστήκαμε, για να μπορούμε να δανειζόμαστε.

Η Κυριακή των προδοτών..* Θα έρθει κι η Κυριακή του λαού!... τότε δεν υπάρχει νέα Βάρκιζα, ούτε "δικαστές" όργανα της Μέρκελ! Λαϊκή Δικαιοσύνη με Λαϊκά ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!



 από το βιβλίο '' Η Κυριακή των Παπουτσιών'':
''..ούτε την γκόμενα φχαριστήθηκα, ούτε τη γυναίκα φχαριστήθηκα, ήμουνα με τη γυναίκα, είχα το μυαλό μου στην γκόμενα, είχα το άγχος πότε θα γυρίσω πίσω, έβαλα και στο πουλί μου δύσκολα, όταν είναι να κάνει καριέρα κότας και το βάζεις να κάνει καριέρα αετού, δε θα σαλέψει κι...
αυτό;..'' Ακριβώς όπως αυτοί που θα ψηφίσουν πάλι σήμερα ''ναι, σε όλα'': 

Εθελούσια δουλεία


"Εκείνος, που έτσι σας καταδυναστεύει, έχει μόνο δυο μάτια, μόνο δυο χέρια, μόνο ένα σώμα, τίποτα παραπάνω από όσα διαθέτει και ο τελευταίος άνθρωπος ανάμεσα στους αμέτρητους που κατοικούν στις πόλεις σας, στην πραγματικότητα δεν έχει τίποτα παραπάνω για να σας καταστρέψει από την εξουσία που εσείς του απονείματε.

Πού βρήκε αρκετά μάτια για να σας κατασκοπεύσει, εάν δεν του τα δώσατε οι ίδιοι; Πώς μπορεί να έχει τόσα πολλά χέρια για να σας χτυπά, εάν δεν τα δανείστηκε από σας;

Ψύλλοι, τσιμπούρια, ακάρεα, ψείρες, ταινίες ή άλλα παράσιτα; Ποτέ ξανά!

Έφτασε η άνοιξη και πλέον η ανάγκη εφαρμογής τακτικών αποπαρασιτώσεων στους τετράποδους γίνεται ακόμα πιο επιτακτική.
Photo courtesy of Carlo Raciti | www.carloraciti.com
Photo courtesy of Carlo Raciti | www.carloraciti.com
Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στη χώρα μας ευνοούν τη μετάδοση των παρασίτων. Γι’ αυτό οι αποπαρασιτώσεις είναι καλό να γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Με τον ερχομό της Άνοιξης και την άνοδο της θερμοκρασίας, η ανάγκη εφαρμογής τακτικών αποπαρασιτώσεων στα κατοικίδιά μας γίνεται ακόμα πιο επιτακτική.
Τα παράσιτα είναι οργανισμοί που ζουν σε στενή επαφή με τον ξενιστή τους.Στην πορεία της συμβίωσης αυτής, τα παράσιτα ωφελούνται, ενώ ο ξενιστής βλάπτεται. Στο σκύλο και στη γάτα συναντάμε δύο κατηγορίες παρασίτων, τα εξωπαράσιτα, όπως οι ψύλλοι και τα τσιμπούρια, που βρίσκονται στην επιφάνεια του δέρματος ή κάτω από αυτό, και τα ενδοπαράσιτα, που παρασιτούν συνήθως στον εντερικό σωλήνα, όπως οι ταινίες, αλλά και στο αναπνευστικό σύστημα ή ακόμα και στην καρδιά, όπως το παράσιτο που ονομάζεται διροφιλάρια.

Τέχνη Από Όλους, Όχι Τέχνη Για Τις Μάζες

«Τέχνη είναι η δημιουργική διαδικασία, όχι το αποτέλεσμα, όπως ταξίδι δεν είναι ο προορισμός».
Κρίστοφερ Σμολ
«Η μουσική δεν είναι τεχνική, είναι βίωμα».
Ραβί Σανκάρ
~~{}~~
Ας κάνουμε ένα ακόμα μικρό πείραμα, με πειραματόζωα τα παιδιά.
Πάρτε ένα παιδί (καλύτερα να είναι το δικό σας, για να μην σας κατηγορήσουν για απαγωγή) και πηγαίνετε σε μια παιδική χαρά. Βάλτε “το να σταθεί απ” έξω και να βλέπει τα άλλα παιδιά που παίζουν. Πείτε “του ότι δεν επιτρέπεται να συμμετέχει στο παιχνίδι, ότι πρέπει μόνο να βλέπει.
Τι νομίζετε ότι θα πάθει το παιδί;

Ναι σε όλα…


oxi
Μνημόνια, νομοσχέδια, πολυνομοσχέδια, τροπολογίες, κτλ, κτλ και η απάντηση μία: Ναι σε όλα. Σε ένα άρθρο ενός νομοσχέδιου μπορεί να περιέχονται τα πάντα. Από το γάλα και τα φάρμακα μέχρι εργασιακά και ταξί. Όλα μαζί, αχταρμάς, σε 250 και κάτι ψηλά σελίδες όπου ο μεγαλειώδους ευφυΐας και ευστροφίας Έλληνας βουλευτής θα διαβάσει σε 24 ώρες και θα εκφράσει μέσω της ψήφου του την άποψη του.
Ναι σε όλα λοιπόν… πως πηγαίναμε παλιά στις ταβέρνες και λέγαμε πιάσε μία απ” όλα με το γνωστό χαλαρό και μάγκικο στυλ. Ναι σε όλα, γιατί κάτι παραπάνω θα ήξερε ο Τζιμ Κάρεϊ στην ομώνυμη ταινία και ποίοι είμαστε εμείς να πάμε κόντρα σε ολόκληρο Χόλιγουντ;

Αφθονία ενέργειας





Οι περισσότεροι από εμάς έχουν έλλειψη ενέργειας, ασχέτως απ' το πόσο καλά κοιμόμαστε ή ξεκουραζόμαστε.

 Όταν συμβαίνει αυτό, είναι επειδή η ενέργεια που χάνεται ή χρησιμοποιείται από το φυσικό σώμα δεν αντικαθίσταται με ενέργεια από την αιθερική και ανώτερη νοητική πηγή ενέργειας.

 Το μυστικό για την αφθονία ενέργειας είναι η επιτυχημένη ευθυγράμμιση και ενοποίηση των κατώτερων και ανώτερων σωμάτων, και ο "εμποτισμός" όλων των σωμάτων απ' την Ψυχή, και αργότερα, ο "εμποτισμός" απ' την Πνευματική Τριάδα.

9 τρομακτικοί αστικοί μύθοι από το βικτοριανό Λονδίνο

Αυτά που τρόμαζαν του κατοίκους του Λονδίνου της βικτοριανής εποχής μας λένε πολλά για την πόλη που ζούσαν.
Θύμα του Τζακ του Αντεροβγάλτη - πηγή


1. 1862: The Great Garroting Panic (Ο μεγάλος πανικός του στραγγαλισμού)

Πίστευαν, ότι μια ομάδα εγκληματιών καραδοκούσε στην πρωτεύουσα, στραγγαλίζοντας οποιονδήποτε άτυχο βρισκόταν στο πέρασμα τους. Ένα ατυχές μέλος του κοινοβουλίου, ο Hugh Pilkington, είχε ήδη πέσει θύμα τους, καθώς πήγαινε στο σπίτι του.

Ο Pilkington ήταν θύμα ληστείας και πολύ πιθανόν πνίγηκε -αυτό είναι αλήθεια. Αλλά αυτό το τυχαίο περιστατικό εξερράγη στη φαντασία του κοινού. Και αυτό οφειλόταν στις εφημερίδες και τα περιοδικά, που ανατροφοδοτούσαν μια φρενίτιδα για το ότι δεν μεταφέρονταν στην Αυστραλία ή τις δραστηριότητες των παρανόμων (οι παράνομοι κυκλοφόρησε με προσωρινή άδεια), καθώς και την προφανή αναποτελεσματικότητα των μεταρρυθμιστικών προγραμμάτων για τους εγκληματίες. Ως αποτέλεσμα, το 1863 το Κοινοβούλιο ψήφισε το νόμο για τους στραγγαλιστές (Garrotters Act), ο οποίος επανέφερε σωματική τιμωρία για ένοπλη ή βίαιη ληστεία, και το 1864 το νόμο περί Υποτέλειας ποινικού (Penal Servitude Act), που έκανε υποχρεωτική την αστυνομική επιτήρηση των αδειούχων εγκληματιών.

Εντυπωσιακές και σπάνιες φωτογραφίες μέσα από τον ναό όπου εκπαιδεύονται Σαολίν μοναχοί



"Τίγρης και δράκος", 'Ήρωας", "Ιπτάμενα στιλέτα", "Kill Bill". 

Το Kung fu εντυπωσίαζε και εντυπωσιάζει σε τέτοιο βαθμό που έχει αποτελέσει κατά καιρούς κεντρικό θέμα ταινιών που κάνουν θραύση σε παγκόσμιο επίπεδο. 


Η ασκητική ζωή, η σωστή διατροφή και η πολύωρη άσκηση, αποτελούν το Α και το Ω της καθημερινότητας των μοναχών Σαολίν. Η ιστορία των ιδίων και των πολεμικών τεχνών τους ξεκινάει πριν από 1.500 χρόνια.

Ιδρυτής της πολεμικής τέχνης των Σαολίν θεωρείται ο μοναχός βουδιστής Bodhidarma, ο οποίος πέρασε στην Κίνα από τις Ινδίες. Ίδρυσε ένα σύστημα ψυχοσωματικής πειθαρχίας το οποίο αργότερα μετασχηματίστηκε στα διάφορα είδη πολεμικών τεχνών που επικρατούν στην Ανατολή.

Οι πολεμιστές του Σαολίν ήταν εξ αρχής Βουδιστές Μοναχοί, γεγονός που δεν τους επέτρεπε το φόνο. Όμως το σύστημά τους επέτρεπε να θέσουν εκτός μάχης πολυάριθμους εχθρούς. Πολλές φορές οι τεχνικές τους έστρεφαν το όπλο του εχθρού πάνω του ή τον καθιστούσαν ανίκανο να συνεχίσει τη μάχη. 

Οι εκτιμήσεις και οι προτάσεις του Ινστιτούτου Δημήτρης Μπάτσης για την Ελληνική Οικονομία



Φυλακή
Θεόδωρος Μαριόλης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας,Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης Πάντειο Πανεπιστήμιο.
ΜΑΡΤΙΟΣ 2014
Στα ακόλουθα συνοψίζονται εκτιμήσεις και προτάσεις του Ινστιτούτου Δημήτρης Μπάτσης (Ι.Δ.Μ.) για την ελληνική οικονομία. Καταρχάς, εντοπίζονται τα αδιέξοδα της έως σήμερα ασκούμενης, «μνημονιακής» πολιτικής. Εν συνεχεία, αναλύεται το κομβικό ζήτημα της ενεργού ζητήσεως και, κατά προέκταση, η έξοδος από την ευρωζώνη ως τακτική τόνωσης της ενεργού ζητήσεως και, γενικότερα, αντιστροφής πορείας. Τέλος, επιχειρείται προϋπολογισμός ορισμένων εκ των βασικών ζητημάτων, τα οποία τίθενται στην περίπτωση που επιλεγεί αυτή η τακτική.

Η σχέση των γυναικών με τα ρούχα

Δεν ξέρουν τι θέλουν κι ας δοκιμάζουν πάνω από 40.000 κομμάτια 
Οι γυναίκες έχουν μια σχέση μίσους και αγάπης με τη… ντουλάπα τους.

Κάποιες μέρες είναι απόλυτα ευχαριστημένες και ευτυχισμένες με όσα κομμάτια διαθέτει η γκαρνταρόμπα τους, κι άλλες δε μπορούν να βρουν «ένα κομμάτι της προκοπής» ακόμη κι αν έχουν πετάξει επάνω στο κρεβάτι τους τρεις βαλίτσες από ρούχα!

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη μόδα και με το ντύσιμό τους, οι γυναίκες είναι αναποφάσιστες και κατά τη διάρκεια της ζωής τους δοκιμάζουν και απορρίπτουν πάνω από 40.000 κομμάτια, μέσα στα δοκιμαστήρια των καταστημάτων. 

Μπαλάντα για παρεξηγημένους δημάρχους

Γύρω από την τοπική αυτοδιοίκηση υπάρχουν μια σειρά παρανοήσεις που επικεντρώνονται κατά κανόνα γύρω από το πρόσωπο του δημάρχου, αυτού του πολυτεχνίτη που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει.


Του Χριστόφορου Κάσδαγλη


Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω την ακριβή προέλευση της λαϊκής ρήσης «Τα παράπονά σου στο δήμαρχο». Θα μπορούσε κάλλιστα να αναφέρεται σε έναν άνθρωπο ο οποίος βρίσκεται στην καρδιά της τοπικής κοινωνίας, ο οποίος για όλους μεριμνά και για όλα φροντίζει και δεν θέλει να του ξεφεύγει τίποτα, ώστε να σπεύδει αμέσως και αυτοπροσώπως να διορθώνει τα κακώς κείμενα. Ένας λαϊκός ηγέτης, με άλλα λόγια, ένας τοπικός Ζορό.

Πολύ φοβάμαι όμως ότι το νόημα της ρήσης είναι εντελώς διαφορετικό. Υπονοεί ότι δεν πα να λες εσύ και να παραπονιέσαι, όπου και να απευθυνθείς δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις άκρη, σαν να σου λέει ο άλλος ότι σε έχει γραμμένο στα παλαιότερα των υποδειγμάτων του και αντί να σου πει να πας να πετάξεις την αίτησή σου στον κάλαθο των αχρήστων, σε παραπέμπει στον τοπικό γραφειοκράτη, στον άνθρωπο που σου υπόσχεται να σε φροντίζει μέχρι να σου αποσπάσει την ψήφο σου, και μετά δεν έχει χρόνο ούτε να σε δεχτεί στο γραφείο του και σε αφήνει να περιμένεις μάταια στον προθάλαμο. Ή, για να το πω με μιαν άλλη ρήση των εφηβικών μας χρόνων, «και στο δήμαρχο να πας, άλλη τόση θα τη φας».

Οι 25 κορυφαίες πόλεις του κόσμου

Επιμέλεια-απόδοση: Απόστολος Καζάκος

Το Condé Nast Traveler διοργάνωσε μια ψηφοφορία για τις καλύτερες πόλεις στο κόσμο. Αυτά είναι τα αποτελέσματα. Ας ταξιδέψουμε λοιπόν. Αυτές είναι οι 25 πρώτες σε αντίστροφη μέτρηση μαζί με το σκεπτικό για την επιλογή της κάθε πόλης:

25. Βενετία
Μια πανέμορφη και μυστηριώδης πόλη όπου κάθε γωνιά της είναι σαν ζωγραφιά. Ο παράδεισος της μόδας και των αγορών.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα