Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Ξυπνώντας σε μία νέα δύναμη




Επιθυμούμε να γίνουμε συνειδητοί της κατάστασής και της κυκλοφορίας της ενέργειας μέσα μας. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο την παρούσα στιγμή. Χρειάζεται να είμαι πιο ενεργητική μέσα μου. 

Εξασκούμε να προσπαθώ να είμαι Παρούσα, να ξυπνήσω. Όμως κάθε δραστηριότητα, που δεν έχω ακόμη καταφέρει, προκαλεί ένταση. Επιθυμώ, και δεν είμαι ικανή. 

Γι αυτό είμαι σε ένταση, και με αυτόν τον τρόπο δημιουργώ ένα εμπόδιο στην υλοποίηση του στόχου μου. Έρχομαι αντιμέτωπη με το εμπόδιο αυτό ξανά και ξανά μέχρι να πειστώ για την λανθασμένη αντίληψή μου για την προσπάθεια - δηλαδή σαν μια κίνηση προς ένα αποτέλεσμα. 

Τότε νιώθω ανακουφισμένη, μια βαθειά χαλάρωση που είναι μία σαφής ένδειξη της Παρουσίας μου. Η άσκηση της παρατήρησης δεν είναι εύκολο να κατανοηθεί. 

Πόρνοι Και Πόρνες




Όταν μελετούσαμε το θεσμό του γάμου αναφέραμε ότι κύρια επιδίωξη του συστήματος είναι η δημιουργία πόρνων και πορνών. Οι πόρνοι είναι άντρες, που περιορίζουν την ευφυΐα τους μέσα σε πλαίσια δοσμένα από τη μοιχαλίδα μητέρα τους. Όλα αυτά τα υποσυστήματα στην κορυφή τους ελέγχονται από πρεσβύτερους, ενώ στη βάση προσπαθούν να έλξουν τους νέους.

 Επειδή είναι αδύνατο να δοθεί υπεραξία στο σύνολο των ανθρώπων, που την επιδιώκουν, τα υποσυστήματα αναζητούν θύματα ανάμεσα στους ανθρώπους, που χωρίς κέρδος θα τα υπηρετήσουν. 

Στην περίπτωση της εκκλησίας  είδαμε ότι ήταν οι πρεσβύτεροι που, ζηλεύοντας τους νέους κι έχοντας εσφαλμένη άποψη περί Αιωνίου Ζωής, γίνονται πιόνια της και δηλητηριάζουν την κοινωνία με την κριτική τους. 

Με τον ίδιο τρόπο λειτουργούν και τα αλλά υποσυστήματα. Στο στράτευμα εχθρός του στρατιώτη δεν είναι η εξουσία του στρατηγού, αλλά η εξουσία του λοχία. Εντελώς αυθαίρετα μέσα στο στράτευμα δίνεται εξουσία σ ανθρώπους, που δε διαφέρουν σε τίποτε από τους υπόλοιπους. 

Ο άνθρωπος, που πάντα γοητεύεται από την εξουσία, τη χρησιμοποιεί πάντα στα όρια. Έτσι ο στρατηγός, που είναι αδύνατο να ελέγξει τους στρατιώτες του, έχει δούλους, που χωρίς καμία σημαντική διαφορά στην αμοιβή τους τρέχουν να εκτελέσουν τις διαταγές του. 

Γιατί τιναζόμαστε πριν μας πάρει ο ύπνος;



Καθώς πέφτουμε για ύπνο μερικοί απότομοι σπασμοί μας κάνουν να «τινάζουμε» τα χέρια και τα πόδια μας για μια μικρή στιγμή ή να αισθανόμαστε ότι πέφτουμε από μεγάλο ύψος. Μερικοί το αγνοούν, άλλοι ντρέπονται ή φοβούνται. Εντούτοις, το 70% των ανθρώπων βιώνουν τέτοιες εμπειρίες. 

Συνήθως, όταν κοιμόμαστε το σώμα μας είναι σε παράλυση, ακόμα και κατά τη διάρκεια των ποιο έντονων ονείρων μας, οι μύες του σώματος μας παραμένουν απολύτως χαλαροί δείχνοντας μηδαμινά σημάδια εσωτερικής δραστηριότητας. Όμως η πόρτα ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα δεν είναι κλειστή. 

Οι ποιο συχνές κινήσεις που κάνουμε κατά τη διάρκεια του ύπνου μας, είναι οι έντονες κινήσεις των ματιών. Όταν ονειρευόμαστε τα μάτια μας κινούνται ανάλογα με το τι βλέπουμε. Αυτές οι κινήσεις ξεφεύγουν από τον κόσμο των ονείρων και μπορούμε να τις παρατηρήσουμε. Μάλιστα, το μεγαλύτερο σημάδι που υποδεικνύει ότι κάποιος ονειρεύεται, είναι η κίνηση των ματιών του.

Όμορφος Δυαδικός Κόσμος



Πίσω από κάθε αλήθεια, κρύβεται ένα αθέατο ψέμα.
Πίσω από κάθε ψέμα κρύβεται μια αθέατη αλήθεια. 


Η πρόκληση είναι να αντιλαμβανόμαστε το αθέατο, όχι να κρίνουμε το θεατό. Μια πρόκληση που ακόμα φορτίζεται με άπειρες πλάνες και καταχωρημένες πεποιθήσεις που εμποδίζουν την όραση. 

Η πραγματικότητα θ’ αλλάξει πολλές φορές καθώς ανοίγουν σταδιακά τα δικά μας, ατομικά μάτια. Πολλά που τώρα φαίνονται αληθινά θ’ αποδειχτούν ψεύτικα και το αντίστροφο. 

Οι φιλικοί δεσμοί είναι πιο ισχυροί και από τους ερωτικούς, ισχυρίζεται βρετανική έρευνα

«Η γυναίκα δεν μπορεί να γνωρίσει φιλία. Γνωρίζει μόνο τον έρωτα», υποστήριζε ο «κακοποιημένος» από το ασθενές φύλο Γερμανός φιλόσοφος Φρίντριχ Νίτσε. Πρόσφατη όμως έρευνα Βρετανών κοινωνιολόγων φαίνεται ότι ανατρέπει αυτό τον ισχυρισμό, αποκαλύπτοντας ότι οι περισσότεροι άνθρωποι, και κυρίως οι γυναίκες, δεν χαλάνε εύκολα τις φιλίες τους, ακόμη κι αν αυτές είναι πηγή άγχους ή δυσαρέσκειας.
Όπως μάλιστα ομολογούν τα ίδια τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα, τούς είναι πιο εύκολο να χωρίσουν από τον/την ερωτικό τους σύντροφο από ό,τι να διακόψουν μια πολύχρονη φιλική σχέση.

Τί μας κάνει ευτυχισμένους;


Οι άνθρωποι βρίσκουν την ευτυχία σε διαφορετικές ενασχολήσεις όλους όμως τους κάνει ευτυχισμένους το...σεξ!

Επιστήμονες από το τμήμα ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Καντέρμπουρι στη Νέα Ζηλανδία, προσπάθησαν να ομαδοποιήσουν και να κατηγοριοποιήσουν τα 10 απλά καθημερινά πράγματα που υπόσχονται ευτυχία. 

Τα κριτήρια τους ήταν α) η ευχαρίστηση, β) το νόημα και γ) η χαλάρωση που προσφέρουν. Ο επικεφαλής της έρευνας Σάιμον Κεμπ, τόνισε ότι το σεξ, φυσικά και έρχεται πρώτο στη λίστα των πραγμάτων που μας κάνουν ευτυχισμένους.

Τα υπόλοιπά είναι:

Τα κινητά τηλέφωνα και η γονιμότητα των ανδρών


Η επίδραση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που εκπέμπεται από τα κινητά τηλέφωνα στο σπέρμα των ανδρών και κατά συνέπεια στη γονιμότητά τους, απετέλεσε για πρώτη φορά αντικείμενο διερεύνησης.
Επιστήμονες από πανεπιστήμιο της Ουγγαρίας εξέτασαν σε 200 άνδρες τη βιωσιμότητα και κινητικότητα του σπέρματος τους.
Η ανάλυση των αποτελεσμάτων τους, έδειξε ότι οι άνδρες οι οποίοι είχαν μαζί τους καθημερινά τα κινητά τηλέφωνά τους σε λειτουργία και σε κατάσταση αναμονής, είχαν κατά 33% μικρότερη ποσότητα σπερματοζωαρίων σε σύγκριση με άνδρες που δεν είχαν τηλέφωνο μαζί τους.

Εκτός από τη μείωση του συνολικού αριθμού των σπερματοζωαρίων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι στους άνδρες αυτούς υπήρχαν και προβλήματα κινητικότητας στα υπόλοιπα σπερματοζωάρια.
Τα ευρήματα αυτά είναι ανησυχητικά διότι πιθανόν να επηρεάζουν τη γονιμότητα των ανδρών.
Εάν επιβεβαιωθούν και από άλλες έρευνες αυτό σημαίνει ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων επηρεάζει αρνητικά τις δυνατότητες τεκνοποίησης των ανδρών που φέρουν μαζί τους τα κινητά τους τηλέφωνα και τα έχουν σε κατάσταση αναμονής.

Μίσος ή αγάπη ;


Ο Βίκτωρ Ουγκώ είχε γράψει:
«Η υπέρτατη ευτυχία της ζωής είναι η σιγουριά ότι μας αγαπούν, μας αγαπούν γι' αυτό που είμαστε ή μάλλον μας αγαπούν κι ας είμαστε όπως είμαστε».
Λένε ότι αγάπη και μίσος τέμνονται από μια λεπτή διαχωριστική γραμμή. Από μια τρίχα των μαλλιών, θα έλεγα εγώ.
Αγαπάς κάποιον; Στο τέλος μπορεί και να τον μισήσεις.
Μισείς κάποιον; Στα φέρνει έτσι η ζωή και τον ερωτεύεσαι.
Είναι για γέλια ;
Όχι είναι η πραγματικότητα. Το μίσος και η αγάπη είναι δυο συναισθήματα που μπορούν να εναλλάσσονται πολύ εύκολα.
Γιατί και τα δυο, είναι για εμάς τους ανθρώπους .
Γιατί είναι τόσο δύσκολο να κρατήσεις έναν έρωτα ζωντανό;
Πού γίνεται το μοιραίο λάθος και εξαφανίζετε  το πάθος;
Γιατί να πρέπει να παίρναμε από αυτό το στάδιο και να πονάμε;
Γιατί μας φτάνουν στα όριά μας, άνθρωποι που αγαπήσαμε πολύ, γιατί εκείνη την στιγμή δεν μπορούν να βάλουν την λογική να δουλέψει;
Γιατί δεν θέλουμε να ακούμε ούτε καν’ το όνομά τους, να φτάνουμε στα άκρα; Ακόμη και ανάμεσα σε φιλικές σχέσεις που δημιουργούνται στις ανθρώπινες κοινωνίες που ζούμε, καθημερινά το μισός εμφανίζεται και καταδυναστεύει σχέσεις χρόνων.

ΜΙΣΟΣ…ΕΓΙΝΕ…Η ΑΓΑΠΗ…

Της δημοσιογράφου Κατερίνας Ράγιου.

Πόσο απέχουν αυτά τα δυο συναισθήματα; Κατά τη γνώμη μου καθόλου, αγάπη και μίσος συναισθήματα που σίγουρα τα έχουμε νιώσει, βιώσει όλοι μας. Πόσο όμως μπορεί να απέχουν μεταξύ τους, κάποιοι μέσα σε αυτούς και εγώ η ίδια θα σας πω καθόλου. 

Εύκολα μπορούμε να αγαπήσουμε κάποιον για πολλούς και διαφόρους λόγους, όπως τα μάτια του, ο τρόπος που σε κοιτάζει, το γέλιο του, οι απόψεις του, η στάση ζωής του και άλλα που ίσως κανένας δεν έχει ανακαλύψει ακόμα. Για το προαναφερθέντα χαρακτηριστικά, όσο μπορεί να αγαπήσεις και όχι μόνο να λατρέψεις έναν άνθρωπο, άλλο τόσο και το διπλό μπορεί να τον μισήσεις. 

Λένε ότι το κακό γυρίζει εις διπλούν σ αυτόν που το νιώθει, το μίσος είναι ένα κακό συναίσθημα που πλήττει στο μέγιστο βαθμό και τους δυο δηλαδή και αυτόν που τον νιώθει και αυτόν που το δέχεται.

Χόρεψε στη βροχή και μην περιμένεις να κοπάσει η καταιγίδα

Χόρεψε στη βροχή και μην περιμένεις να κοπάσει η καταιγίδα
Η ζωή δεν είναι να περιμένεις για να κοπάσει η καταιγίδα. Είναι για να μάθεις να χορεύεις στην βροχή.

Ένα άτομο δεν χρειάζεται να είναι πίσω από κάγκελα για να είναι φυλακισμένος. Οι άνθρωποι μπορεί να είναι αιχμάλωτοι των ίδιων των επιλογών τους. Για αυτό πες στην επιτροπή αρνητικότητας που συνεδριάζει μέσα στον κεφάλι σου να κάτσει κάτω και να βγάλει το σκασμό.

Όταν ονειρεύεσαι, καλύτερα να ονειρεύεσαι μεγάλα πράγματα, όταν σκέφτεσαι, καλύτερα να σκέφτεσαι μεγάλα πράγματα, όταν αγαπάς, καλύτερα να αγαπάς αληθινά. Η ευτυχία είναι επιλογή. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να μην προσπαθείς για το καλύτερο για την ζωή σου. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για το να ζεις με ένα τρόπο που κατά συνέπεια σε κάνει δυστυχισμένο.

Η ζωή δεν είναι να περιμένεις για να κοπάσει η καταιγίδα. Είναι για να μάθεις να χορεύεις στην βροχή. Ορίστε δέκα λάθη ευτυχίας που πρέπει να αποφεύγονται:

Αισιοδοξία: Οδηγίες χρήσεις για να την κατακτήσετε

Η ζωή είναι ωραία, ψιθυρίζουν οι ερωτευμένοι. Χρειάζεται όμως να μας έχει χτυπήσει το βέλος του φτερωτού θεού για να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο; Όχι. Τα καλά νέα; Η αισιοδοξία είναι μια στάση ζωής και μαθαίνεται!

Αισιόδοξος είναι μόνο όποιος έχει εμπιστοσύνη στο μέλλον; Όχι. Αισιόδοξος είναι εκείνος που μπορεί να δει όσα συμβαίνουν στη ζωή του με θετικό τρόπο, ακόμα και όταν οι καταστάσεις είναι δύσκολες και αντίξοες. Άραγε έχει να κάνει με ένα στοιχείο του χαρακτήρα μας με το οποίο γεννιόμαστε ή με ένα επίκτητο χαρακτηριστικό, που μαθαίνουμε καθώς περνάει ο καιρός, για παράδειγμα μέσα από τον τρόπο που μας μεγαλώνουν οι γονείς μας; 
Οι ειδικοί εξηγούν ότι πρόκειται για ένα εγγενές χαρακτηριστικό με το οποίο κάποιοι από εμάς είχαμε την τύχη να γεννηθούμε. Παρ’ όλα αυτά, και οι υπόλοιποι -όσοι δεν το έχουμε από τη φύση μας- δεν χρειάζεται να απογοητευόμαστε, αφού μπορούμε να το αποκτήσουμε. Πώς; Προσπαθώντας. Αυτό τουλάχιστον μας συμβουλεύουν οι ειδικοί, να προσπαθήσουμε να εκπαιδευτούμε στη θετική ψυχολογία και την αισιόδοξη στάση ζωής.

ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΔΩΣΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΦΥΣΗ ....ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ....ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΥΣ ...ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΔΕΝ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΤΑΞΕΙΣ....

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΕΡΠΛΗΘΥΣΜΟ...ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 9 ΔΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΄΄ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ΄΄...ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟΨΙΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΥΡΕΘΟΥΝ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ....
ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΛΟ....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ;
ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ...ΚΑΙ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ...
ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ....ΓΙΑ ΦΤΗΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ....ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΤΡΑΦΟΥΜΕ...ΑΠΟΨΙΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ....ΕΚΤΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ....ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΛΗΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΑΝ ΦΥΣΙΚΟ ΛΙΠΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΩΜΑΤΟΣ...ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΩΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΙΔΩΝ ΖΩΗΣ ...ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΡΑΤΟΥΝ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΝΕΡΟΥ ΥΠΟ ΜΟΡΦΗ ΒΡΟΧΗΣ Ή ΧΙΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΥΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΟΠΟΥ ΚΑΤΑΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΛΗΣΟΥΜΕ ΩΣ ΠΟΣΙΜΟ....ΑΝΤΙΘΕΤΑ......ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΩΤΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ....ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΨΑΧΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΗΜΙΜΕΤΡΑ...ΠΑΝΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ....ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΑΠ΄Ο,ΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ....ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΠΟΛΛΑ ΕΙΔΗ ΦΥΤΩΝ ΚΑΙ ΖΩΩΝ ΠΟΥ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΖΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΒΑΛΛΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ....ΤΟΤΕ ΠΡΟΣ ΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;;;;
ΠΡΟΣ ΤΙ ΤΟΣΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ;;;; ΑΦΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΛΥΣΗ....ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ....ΓΙΑ ΙΔΙΟΥΣ ....ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ....ΜΕΤΑ ΦΟΡΑΜΕ ΤΗ ΄΄ΜΑΣΚΑ΄΄ ΤΟΥ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΄΄ΠΑΣΧΙΖΟΥΜΕ΄΄ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙ΄ΑΥΤΟ;;;
ΜΟΝΟ ΟΙ ΛΑΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΤΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ....ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ...ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΡΕΛΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ....ΑΛΛΙΩΣ........ΘΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΑΠ΄Ο,ΤΙ ΗΔΗ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ......
Η ΑΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ......ΓΥΡΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...ΑΠΛΑ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ...ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΔΩΣΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΦΥΣΗ ....ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ....ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΥΣ ...ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΔΕΝ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΤΑΞΕΙΣ....ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗ ΜΙΚΡΟΤΗΤΑ ΜΑΣ...ΑΛΛΑ ΘΑΝΑΙ ΑΡΓΑ ΤΟΤΕ....

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΕΡΠΛΗΘΥΣΜΟ...ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 9 ΔΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΄΄ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ΄΄...ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟΨΙΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΥΡΕΘΟΥΝ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ....
ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΛΟ....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ;
ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ...ΚΑΙ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ...
ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ....ΓΙΑ ΦΤΗΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ....ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΤΡΑΦΟΥΜΕ...ΑΠΟΨΙΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ....ΕΚΤΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ....ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΛΗΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΑΝ ΦΥΣΙΚΟ ΛΙΠΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΩΜΑΤΟΣ...ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΩΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΙΔΩΝ ΖΩΗΣ

Η εγκυμοσύνη δεν αποκλείει το σεξ.


Όπως πολλοί μελλοντικοί γονείς, πιθανότατα θα έχετε απορίες σχετικά με το αν και κατά πόσο το σεξ επηρεάζει το αποτέλεσμα της επακόλουθης εγκυμοσύνης. Είναι ίσως πολύ δύσκολο να καθορίσει κάποιος τι είναι φυσιολογικό, αλλά γενικά υπάρχουν πολλές αλλαγές στην ερωτική ζωή των συντρόφων. Η ανοιχτή επικοινωνία μεταξύ των δύο είναι αυτή που θα εξασφαλίσει μια ικανοποιητική και ασφαλή σεξουαλική ζωή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Το σεξ θεωρείται πως δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα σε μια φυσιολογική εγκυμοσύνη.
Τι είναι λοιπόν η φυσιολογική εγκυμοσύνη;

Τώρα είμαι έτοιμος!!! Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες!!!!!!




Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να ζήσεις την δική σου ζωή και όχι την ζωή των άλλων . 
Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να καλοσωρίσεις τον εαυτό σου σε μια ζωή όπου θα ζεις την επιθυμία της καρδιάς σου και να μην ακινητοποιείσαι από τον περιορισμένο σου νου και τον κοινωνικό προγραματισμό .
Πιστεύω ότι , επιτέλους , μπορείς να νιώσεις την επάρκεια σου όπως και την επάρκεια των άλλων και να να σταματήσεις να υποτιμάς τον εαυτό σου όπως και να επικρίνεις τους άλλους

Πιστεύω  ότι  ήρθε η  ώρα να συγχωρέσεις , να ελαφρύνεις την ενέργεια σου , να ακούγεσαι , να ξεχωρίζεις , να λάμπεις και να δίνεις το παράδειγμα και στους άλλους να κάνουν το ίδιο διότι θα θαυμάζουν το κουράγιο σου να είσαι ΕΣΥ.

Πιστεύω ότι είναι η ώρα για εκείνη την μαγική στιγμή να   ζήσεις αυτό που προορίστηκες να ζήσεις και όχι αυτό που προγραμματίστηκες ή συμβιβάστηκες για να ζήσεις.

Οι Χρυσοί Όρχεις του Περικλή


acropoli terra papers (2)


Τις προάλλες βρέθηκα τυχαία στο καφέ του Μουσείου της Ακρόπολης, στο μπαλκόνι, διαβάζοντας στο tablet μου Θουκυδίδη. Τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθηναίων και Μηλίων κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου. Οι Μήλιοι παρέμεναν ουδέτεροι στον Πόλεμο που είχε ξεσπάσει μεταξύ Σπάρτης και Αθήνας και δεν ήθελαν να ενταχθούν στην Αθηναϊκή Συμμαχία. Η Αθηναϊκή Συμμαχία ήταν μία πολιτική και στρατιωτική ένωση περίπου 150 αρχαίων ελληνικών πόλεων-κρατών, υπό την κηδεμονία της πόλης των Αθηνών, που είχε ως στόχο την αντιμετώπιση της περσικής απειλής.
Οι Αθηναίοι λοιπόν, εκθέτουν μια σειρά επιχειρημάτων για να αποδείξουν πως είναι ορθό και προς το συμφέρον της Μήλου να ενταχθεί στην Αθηναϊκή Συμμαχία, όπως μετονομάστηκε η Δηλιακή Συμμαχία όταν ο Περικλής μετέφερε το συμμαχικό ταμείο στην Αθήνα. Οι Μήλιοι επιχειρηματολογούν θεωρώντας πως όχι μόνο δεν είναι ορθό να ενταχθούν, αλλά δεν είναι καν προς το συμφέρον τους. Οι Αθηναίοι ανακοινώνουν πως αν δεν ενταχθούν στη Συμμαχία θα τους κάψουν, και οι Μήλιοι απαντούν πως δεν θα υποκύψουν στην απειλή και πως έχουν δίκιο να αποφασίζουν έτσι.
Τότε οι Αθηναίοι λένε το αξεπέραστο: «Δεν αρκεί να έχεις δίκιο, πρέπει να έχεις και τη δύναμη να το υπερασπιστείς«. Σκότωσαν, λοιπόν, όλους τους άντρες, ενώ πούλησαν ως δούλους όλες τις γυναίκες και τα παιδιά. Όπου δεν πίπτει Λόγος πίπτει ράβδος, δηλαδή. Οποίος δεν είναι μαζί μας είναι εχθρός μας. Ορίστε: Δημοκρατία και Λόγος στην πράξη. Ήπια άλλη μια γουλιά από τον καφέ μου κοιτάζοντας τον Παρθενώνα, άφησα κάτω το tablet και ξεκίνησα να στρίβω τσιγάρο, απολαμβάνοντας τον ήλιο που μου ζέσταινε το πρόσωπο.

Καλά, Εσύ Σκοτώθηκες Προ Κρίσης

5
Γεια σου, φίλε Νικόλα.
Καιρό είχα να σου γράψω, το ξέρω. Μην ανησυχείς και μη μουτρώνεις, δεν σε ξέχασα ούτε πρόκειται να σε αφήσω να αφανιστείς, να πεθάνεις για δεύτερη φορά, αφού έτσι λένε, ότι δυο φορές πεθαίνει κάποιος. Η δεύτερη είναι όταν τον ξεχνάνε.
Σε θυμάμαι συχνά-πυκνά, όχι εξαναγκαστικά, όχι από οίκτο ή συμπόνοια, όχι για να μην αφανιστείς. Μάλλον σε θυμάμαι για να θυμάμαι τον εαυτό μου, που μοιάζει να τον χάνω κάθε τόσο, λες και είναι κάτι ασήμαντο, κάτι ευτελές, που το παρατάς στην συρταριέρα της συνήθειας και μετά, μια μέρα που ψάχνεις να τον βρεις, καταλαβαίνεις ότι είναι χαμένος, κάπου, ίσως πίσω από τα έπιπλα και τις ηλεκτρικές συσκευές που με τόσο ζήλο χρησιμοποιείς.
Σε θυμάμαι όταν πιάνω την κιθάρα και παίζω το «ain’t no sunshine», έτσι όπως έλεγες ότι πρέπει να παίζεται αυτό το κομμάτι, μακρόσυρτα, σαν θρήνος για κάποιον που χάθηκε, για κάποιον που έφυγε.
Σε θυμάμαι κι όταν βλέπω Αφρικάνους μετανάστες, με τα ορθάνοικτα ρουθούνια τους, που έχουν εξελιχτεί έτσι για να ρουφάνε τον ζεστό αέρα, σαν τα δικά σου ρουθούνια σχεδόν, γνήσιο αταβιστικό σημάδι του Δαναού που είχε έρθει από την Αίγυπτο, κάποτε, πολύ παλιά, πριν καν οι Έλληνες αυτοπροσδιοριστούν ως τέτοιοι, πριν οι Ευρωπαίοι αποφασίσουν ότι δεν θέλουν Αφρικανούς μετανάστες.

--- Ο ΔΙΑΦΑΝΟΣ ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ΤΩΝ 5000χλμ! ---

Αρχές Απριλίου του 2014, κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο αρκετές περσινές φωτογραφίες που έδειχναν ένα πρωτόγνωρο δίσκο 5000 χιλιομέτρων σε διάμετρο πάνω από τη πολιτεία της Αριζόνα, που κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει περί τίνος πρόκειται. 
Όσοι βιαστήκαν να το παρουσιάσουν ως ένα φωτιστικό οροφής που αντανακλάται σε ένα τζάμι που βρίσκεται μπροστά από τον φωτογράφο, έκαναν λάθος, μιας και το αντικείμενο είχε φωτογραφηθεί και από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό!

Το παλιό παράθυρο…

γραφει ο Παναγιώτης Παπαδούκας
παράθυροΠολλά παράξενα μου έχουν συμβεί στη ζωή μου, αλλά ετούτο εδώ ειναι απο εκείνα που βγαίνουν από τα όρια. Ειχα νοικιάσει ενα ησυχο σπιτάκι, σ’ ενα ησυχο δρόμο, σε κάποια ησυχη γειτονιά. Δεύτερο πάτωμα. 

Στο πρώτο έμενε η σπιτονοικοκυρά, η κυρία Ευτέρπη, που δεν έμενε όμως, γιατί θα πήγαινε να μείνη σε κάποια συγγένισσά της, σε κάποιο χωριό. Για λίγον καιρό. Μόλις έβαλε στο χέρι τα πρωτα μαζεμένα νοίκια, πήρε τη βαλίτσα και αναχώρησε : Τα μάτια σας και το σπίτι κύριε Αντωνάκη. Εννοια σου, κυρία Ευτέρπη. Να πάς στο καλό κι όταν θα γυρίσης θα το βρής στη θέση του. Μοναχός σ’ ενα σπίτι. Απόλαυσι. Και να ‘χης κι εναν μικρό κήπο με περικοκλάδες και μια συκιά που θά ‘κανε σύκα στον καιρό της. Αλλη απόλαυσι.

Το απάνω πάτωμα που λέω, ειχε δύο δωμάτια. Και το ενα ειχε και παράθυρο στο δρόμο. Αυτήν την κάμαρα, που ηταν ανατολική, την προώρησα για κρεβατοκάμαρα. Και δεν μπορούσα να κάνω και διαφορετικά, γιατί ετσι ειχε κανονίσει η κυρία Ευτέρπη. Το σπίτι ηταν επιπλωμένο. Μια σιδερένια κρεβατάρα, στολισμένη με παχουλά αγγελάκια, μου υποσχόταν ήσυχο ύπνο κι έπεσα νωρίς την πρώτη νύχτα της “μισθώσεως” για να τον απολαύσω.

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Στις αγορές, πτωχευμένοι!


Αποκριά στην Αθήνα... (Photo: Π. Τζάμαρος @fosphotos.com)

Το σχέδιο του Βερολίνου για την Ελλάδα των επόμενων ετών έχει πλέον παγιωθεί. Τι περιέχει; Ας ξεκινήσουμε από το τι δεν περιέχει.
1. Δεν περιέχει το κούρεμα, το οποίο θα μπορούσε να βγάλει το ελληνικό κράτος από την…

διαχρονική κατάσταση χρεοκοπίας (κοινώς την αδυναμία να εξυπηρετεί τα χρέη του μακροπρόθεσμα, ακόμα και μετά από μια γενναία επιμήκυνση μετά μείωσης του επιτοκίου κατά μισή με μία μονάδα).


2. Δεν περιέχει καμία πρόβλεψη για κοινό, ευρωζωνικό χρέος (π.χ. ευρωομόλογα).

by…Γιάνης Βαρουφάκης

3. Δεν περιέχει νέο επίσημο δάνειο, το οποίο να καλύπτει τις μελλοντικές δανειακές ανάγκες του κράτους, πέραν το πολύ 20 δισ. ευρώ που στόχο θα έχουν να καλύψουν τις «αστοχίες» του Μνημονίου 2.


4. Δεν περιέχει κάποια σημαντική επενδυτική ενίσχυση, πέραν των ΕΣΠΑ.

Πως να αφαιρέσετε τα σημάδια των επίπλων από τα χαλιά σας!

Αν σας αρέσει να διακοσμείτε και να αναδιατάσσετε τα έπιπλα σας, αλλά κάπου εκεί κάτω από τον καναπέ τα σημάδια βγάζουν μάτια, τότε δείτε εδώ μερικούς τρόπους για να τα εξαφανίσετε!

Επιλογή 1: μηχανή ατμού

Ένας από τους πιο εύκολους και αποτελεσματικούς τρόπους για να αφαιρέσετε τις ενοχλητικές εγκοπές από το χαλί που άφησαν πίσω τους τα έπιπλα, είναι να καθαρίσετε το χαλί με ατμό.

Και τι δεν καθαρίζει το ξύδι!


Αν το ξύδι είναι το αγαπημένο σας συστατικό στη μαγειρική, ήρθε η ώρα να δείτε και τις άλλες, καθαριστικές του χρήσεις!


Καθαρισμός καφετιέρας
Σε δύο κούπες νερό ρίξτε μία κούπα λευκό ξύδι. Αφήστε το υγρό να περάσει μέσα από τον μηχανισμό της καφετιέρας σας και επαναλάβετε τη διαδικασία δύο-τρεις φορές πριν φτιάξετε καφέ. Προσοχή όμως: Ελέγξτε πρώτα τις οδηγίες καθαρισμού της καφετιέρας σας. Μην δοκιμάσετε το ξύδι αν αυτές σαφώς ορίζουν να χρησιμοποιείτε κάποιο συγκεκριμένο καθαριστικό.


Απολύμανση σφουγγαριών
Μουλιάστε όλα τα σφουγγάρια που χρησιμοποιείτε στο σπίτι σε ένα λεκανάκι με ξύδι και αφήστε τα εκεί ένα ολόκληρο βράδυ. Στη συνέχεια στραγγίξτε τα και αφήστε να στεγνώσουν εντελώς πριν τα χρησιμοποιήσετε ξανά.

Κόσμοι του Facebook: “Η Λίστα Φίλων”


Η ψυχική σας διάθεση εξαρτάται ΑΜΕΣΑ από τις εικόνες που σας περιβάλλουν. Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο οι “Καλοί”, όσο και οι “Κακοί”, ξοδεύουν πολλές ώρες για να “στήσουν” φωτογραφίες για like και share στο Φατσοβιβλίο.
Αν κάτι δεν πάει καλά με την ψυχική σας υγεία και ηρεμία… μάλλον θα πρέπει να επαναξιολογήσετε τις εικόνες και τα κείμενα που αντικρίζετε καθημερινά στις Σελίδες Κοινωνικής Δικτύωσης.
Να επαναξιολογήσετε την λίστα φίλων σας…
Τα μάτια είναι οι Πύλες για την Συνείδηση.
Βεβαιωθείτε ότι έχετε βάλει τον καλύτερο “Πορτιέρη”…
Ας δούμε σε αυτό το άρθρο το πώς:

Απαλλαγείτε από τη συχνουρία και την ακράτεια (μεγάλων και μικρών) καθώς και φλεγμονές, πολύποδες και άλλα προβλήματα στην ουροδόχο κύστη

bladder
Η συχνουρία καθώς και η ακράτεια,  οι φλεγμονές, οι πολύποδες, ο  καρκίνος  στην ουροδόχο κύστη,  είναι ξεκάθαρα αποτέλεσμα  της έλλειψης τροφοδοσίας με ενέργεια στο μεσημβρινό  της ουροδόχου κύστης που προέρχεται από  συνειδητό ή υποσυνείδητο  φόβο.

 Όταν βιώνουμε συνειδητό αλλά κυρίως υποσυνείδητο φόβο η ενέργεια στο μεσημβρινό της ουροδόχου κύστης μπλοκάρεται με αποτέλεσμα το όργανο της ουροδόχου κύστης στερείται ζωτικής ενέργειας, να ατονεί και να λειτουργεί πλημμελώς. 

 Τότε βγαίνει μέρος μόνο ένα μέρος των ούρων, με αποτέλεσμα η συχνοουρία αλλά και η φλεγμονή της ουροδόχου κύστης, αλλά και ακράτεια διότι η ουροδόχος κύστη δεν μπορεί να συγκρατεί τα ούρα. 

Σε μόνιμη κατάσταση υποσυνείδητου κυρίως  φόβου, η ουροδόχος κύστη δημιουργεί πολύποδες, που είναι μία διαδικασία του οργανισμού να εγκλωβίσει  σε μυϊκό ιστό  την αρνητική ενέργεια  για να μην δημιουργήσει καρκίνο. 

Παιχνίδι μέσα στο Παιχνίδι: Πόσο διάφανος είσαι;


Καταφέραμε να ανακαλύψουμε έναν τοίχο που μας κρατάει χωριστούς από το Πνεύμα και την ανακάλυψη αυτού του τοίχου την ονομάζουμε διαδικασία αφύπνισης. Κοιτάξαμε γύρω μας και τότε είδαμε πως αυτός ο τοίχος δημιουργεί την Αρένα του Παιχνιδιού. Αφού πέσαμε πάνω σε αυτό τον τοίχο έπειτα από τόσα ταξίδια ψυχών, αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε πως όλη η ζωή μας είναι πλασματική – ζούμε σε έναν εικονικό κόσμο. Το γνωρίζουμε και τώρα προσπαθούμε να ξυπνήσουμε από αυτόν τον εικονικό κόσμο και να δούμε την Πραγματικότητα που είμαστε: το Απόλυτο, η Υπέρτατη Πραγματικότητα, το Όλα Όσα Είναι. Και πώς το κάνουμε αυτό; Προσπαθώντας, μέσα από πολλούς τρόπους, να δούμε πέρα από τον τοίχο, να τον αναλύσουμε, να τον κατανοήσουμε ή να συμπεριφερόμαστε σα να μην υπάρχει, εν-θυμούμενοι το Πνεύμα που είμαστε.
Γνωρίζεις πως όλα γύρω σου είναι ένα Παιχνίδι, όλα όσα αντιλαμβάνονται οι πέντε σου αισθήσεις… εντάξει μέχρι εδώ. Τι γίνεται όμως με την προσωπικότητα που αντλεί τα δικά της δεδομένα από το νου, δημιουργώντας παιχνίδια μέσα στο Παιχνίδι;

Διάφανος…




Ant-pushing-a-water-droplet-resizecrop--Το παρακάτω κείμενο, το βρήκα στο βιβλίο του Thomas Moore, “Η Φροντίδα της Ψυχής” και με βοήθησε ν’ αναθεωρήσω πολλά στη ζωή μου:
“Ο Διάφανος άνθρωπος,
που μέσα του βλέπουν ενώ αυτός βλέπει μέσα από τα πράγματα,
που δεν του έχει απομείνει τίποτα να κρύψει,
που έγινε διάφανος όταν αποδέχτηκε τον εαυτό του,
αγαπάει την ψυχή του, την αποκαλύπτει πλήρως,
τη βιώνει σε όλη της την έκταση,
είναι αυτό που είναι, απελευθερωμένος από την παρανοϊκή συγκάλυψη,
από τη γνώση των μυστικών του και τη μυστική του γνώση,
η διαφάνεια του είναι ένα πρίσμα του υλικού και του μη κόσμου”…
“The Soul’s Code”.
James Hillman.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα