Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Πως να χρησιμοποιήσετε τη βαζελίνη για τον καλλωπισμό σας!

Η βαζελίνη υπήρξε ένα από τα μυστικά όπλα ομορφιάς εδώ και πολλά χρόνια. Αλλά αυτό το ζελέ θαύμα μπορεί να κάνει περισσότερα από το να απαλύνει το σκασμένο δέρμα.

Χείλη: Ενυδατώνει και καταπραΰνει τα σκασμένα χείλη. Ωστόσο υστερεί σε γεύση.

Δέρμα: Ενυδατώνει το ξηρό δέρμα.

Χέρια-πόδια: Ενυδατώνει και λειαίνει τα σκασμένα χέρια και πόδια. Εφαρμόστε βαζελίνη στα χέρια και τα πόδια σας και στη συνέχεια φορέστε γάντια και κάλτσες. Περιμένετε περίπου 10-15 λεπτά για να δράσει η βαζελίνη και αφαιρέστε τα γάντια και τις κάλτσες.

Σώμα: Χρησιμοποιήστε τη βαζελίνη αντί για κρέμα σώματος, μετά το μπάνιο.

Γερμανοί φαντάροι στην Κατοχή βλέπουν για πρώτη φορά τις Ελληνικές παραλίες

γερμανοί φαντάροι στην θάλασσα
Bundesarchiv (Γερμανικό Ομοσπονδιακό Αρχείο) 1941 – 1942
Γερμανοί φαντάροι αντικρίζουν τα καταγάλανα Ελληνικά νερά.
Αφού κολύμπησαν, έβαλαν έπειτα και τους Έλληνες να κολυμπήσουν, όχι στις θάλασσες, μα στο ίδιο τους το αίμα… στα δεκάδες Ελληνικά χωριά που αποδεκατίσθηκαν από τις ξιφολόγχες της γερμανικής Wehrmacht.
Τι “Deutschland über alles” και κουραφέξαλα…
“Das Meer über alles” (η θάλασσα επάνω από όλα)…

Μαθήματα Ζωής

Live

Πότε ήταν η τελευταία φορά που είδατε τη θάλασσα; ή που μυρίσατε το άρωμα του πρωινού; που αγγίξατε τα μαλλιά ενός μωρού; που γευτήκατε βαθιά και απολαύσατε ένα νόστιμο φαγητό; που περπατήσατε με γυμνά πόδια πάνω στο γρασίδι; που χαθήκατε στο μπλε του ουρανού;
Όλες αυτές είναι εμπειρίες που όσο μπορούμε να ξέρουμε, ίσως να μην ξαναζήσουμε ποτέ. Πολλοί από μας ζουν κοντά στη θάλασσα , ποτέ όμως δεν βρίσκουν το χρόνο να την κοιτάξουν. Όλοι ζούμε κάτω από τα αστέρια, πότε όμως κοιτάμε ψηλά; Πότε αγγίζουμε και γευόμαστε τη ζωή και πότε βλέπουμε ή αισθανόμαστε το σπάνιο και ασυνήθιστο μέσα στα κοινά και στα τετριμμένα; Κάπου λένε ότι η γέννηση του κάθε παιδιού σημαίνει πώς ο Θεός αποφάσισε ότι ο κόσμος θα συνεχίσει.

Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε





Αδυνατώ πλέον εδώ καιρό να βρω λόγο να γράψω για την Ελληνική πραγματικότητα. Πιστεύω πώς αν όλοι αφήναμε τα στυλό και τα πληκτρολόγια κάτω κανείς δεν θα καταλάβαινε την διαφορά, κι αυτό γιατί ο περιοδεύοντας θίασος που λέγεται "Ελληνική κυβέρνηση" τρολάρεται από μόνη της.

Ναζί βουτηγμένοι μέσα στην γελοιότητα της ποταπής τους ύπαρξης. Αυτής εντός της οποίας νομίζουν ότι είναι πρωθυπουργοί, Υπουργοί, Βουλευτές, δημοσιογράφοι.

Ο λόγος που πραγματικά πιστεύω πως κανείς δεν αντιδρά παρ ότι αυτό που βιώνουμε πλέον είναι τραγελαφικό (το όποιο κοινωνικοπολιτικό ναδίρ θα μπορούσε κάποιος να παρατηρήσει στην νεότερη ιστορία μας) είναι ακριβώς το υπερβολικό μέγεθος της ίδιας του της γελοιότητας. Αδύνατον να συλληφθεί έτσι απλά από τον ανθρώπινο νου.

Ώρες ώρες νομίζω ότι ζούμε στο μυαλό του Αρκά.

Υποκριτή...Σοκάρεσαι (επιλεκτικά) από κάποια «βρώμικα πράγματα»....ενώ από άλλα, ΟΧΙ...πως το καταφέρνεις αλήθεια;






Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

In girum imus nocte et consumimur igni
μτφρ: τριγυρνάμε [κρλκτ: κάνουμε κύκλο] τη νύχτα και μας κατακαίει η φωτιά

Μεσαιωνικό λατινικό παλίνδρομο επίγραμμα (καρκινική επιγραφή)
Γνωστό και ως «Διαβολικός στίχος». Ήταν και τίτλος ταινίας του Γκυ Ντεμπόρ (1960)

Βρώμικα πράγματα... βρώμικες τακτικές, πολιτικές, στρατηγικές...βρώμικες αποφάσεις, πρωτοβουλίες, αφανείς πράξεις και απραξίες... βρώμικες συμφωνίες και αθετήσεις συμφωνιών... βρώμικος πόλεμος και βρώμικη ειρήνη... βρώμικη συμπεριφορά, στάση και ήθος... βρώμικο χρήμα και βρώμικη δικαιοσύνη...
...βρώμικοι άνθρωποι...βρώμικες μέρες...βρώμικα παρασκήνια...

Πιστεύεις τάχα υποκριτή ότι η Ιστορία, όπως και η Πολιτική κι ο Πόλεμος θα μπορούσαν να είναι κάτι άλλο πέραν από «βρώμικα»;

Ξεκίνα από σένα...πόσο «καθαρός είναι ο νους σου από βρώμικες σκέψεις και σχέδια – παντός είδους»;

... τι θά’ θελες άραγε να κάνεις σ’ αυτόν που σου πήρε το σπίτι, την υγεία, τη ζωή του παιδιού σου; Αυτουνού που σε πέταξε στα 50 σου στο δρόμο σαν στιμμένη λεμονόκουπα και δεν υπάρχει καμία Πολιτεία, καμία Κοινωνική Πολιτική, καμία Δικαιοσύνη να «επιληφθεί» για σένα τον φτωχοπρόδρομο...

Αν είχες την «δυνατότητα» δεν θα ήθελες «με κάποιον (οποιονδήποτε) τρόπο» να τους «κάνεις να δουν το δίκηο σου» και να σου το «αποδώσουν»;

Πόσο «καθαρές κι ανθρωπιστικές σκέψεις έκανες μόλις τώρα»; Αν το καλοσκεφτείς, οι σκέψεις που μόλις έκανες περιέχουν μπόλικη «αυτοδικία» και μπόλικο «αίμα»...τουτέστιν, «βρωμιά»...

Μόλις ενδύθηκες μια Σκοτεινή Συμπεριφορική Πορφυρίδα – απαγορευμένη, τουτέστιν «Απόκρυφη κι Απωθημένη» σύμφωνα με την «επίσημη 
Lectio Divina» ΤΟΥΣ/ΣΑΣ (διάλεξε και πάρε)...

«Δυστυχισμένοι Έλληνες. Αναθεματισμένοι κυβερνήτες» Μακρυγιάννης


20140407-213146.jpg
«Για να σωθεί η Ελλάδα /στους καιρούς τους ύστατους/
θέλει έναν Καιάδα /γκρεμοτσακίστε τους»
Ν. Γκάτσος
Γραφει ο Δημητρης Νατσιός
Δάσκαλος, Κιλκίς
Το νεοελληνικό κράτος το ελευθέρωσαν οι Έλληνες, αλλά το έστησαν οι Βαυαροί και το κυβερνούν 10-15 οικογένειες, δυναστείες πολιτικών. Το κράτος αυτό, αντί να αναδείξει τις αρετές του λαού, την αντοχή, την καρτερία, το πνεύμα θυσίας και αυταπάρνησης, που το κράτησαν όρθιο στα χρόνια της πολυαίωνης σκλαβιάς, «φρόντισε» να εκλύσει τις χειρότερες
ροπές του και να υποσκάψει τον εσώτερο χαρακτήρα του, το φιλότιμό του. Από την πρώτη ημέρα του ελεύθερου βίου του, οι δαίμονες της πατρίδας, οι πολιτικοί του, κατακερμάτισαν τον λαό σε κομματικά σουλτανάτα. «Οι πολιτικοί μας και οι ξένοι τρώγονταν και καθένας κοίταζε να περισκύση η δική του φατρία. Άλλος το ήθελε Αγγλικόν, άλλο Ρούσικον, άλλος Γαλλικόν… τήραγαν να πάρουν κάνα λεπτό, ότι εις την Ελλάδα ηύραν αλώνι ν’ αλωνίσουν». (Μακρυγιάννης,«Απομνημονεύματα»). 

Ο νεοθωμανισμός συναντά τα όριά του

Τα νέα στοιχεία για το ποιος χρησιμοποίησε χημικά όπλα στην Συρία ανατρέπουν τα στερεότυπα με τα οποία δικαιολογήθηκε η εισβολή στο Ιράκ του και δικαιώνει όσους χειρίστηκαν με μετριοπάθεια την παρόξυνση της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Ο βετεράνος ερευνητής Seymour M. Hersh συγκροτεί μια πειστική εξήγηση για το πώς απετράπη η αμερικανική επέμβαση στη Συρία, σύμφωνα με όσα δημοσίευσε στο London Review of Books.
Με λίγα λόγια, δικαιώνονται ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα και ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν, οι οποίοι κατόρθωσαν να συνεννοηθούν, ο καθείς για τους δικούς του λόγους, και να αποτρέψουν τη γενίκευση της σύρραξης στη Συρία.

Καρδιολόγος ακόμη δεν έχει καταλάβει γιατί η φωτογραφία του Κων. Μητσοτάκη στο ιατρείο του διώχνει τους ασθενείς

mitsotakis
Μπερδεμένος εμφανίζεται γνωστός καρδιολόγος-καρδιοχειρουργός της Θεσσαλονίκης σχετικά με το γιατί η φωτογραφία με τον επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, η οποία βρίσκεται σε κάδρο στον τοίχο του ιατρείου του, κάνει τους ασθενείς να φεύγουν τρέχοντας.
Σύμφωνα με δήλωσή του, ο 50χρονος ιατρός των καρδιακών παθήσεων είναι μεγάλος θαυμαστής του τέως πρωθυπουργού, τον οποίο εκτιμά περισσότερο από κάθε άλλο πολιτικό της σύγχρονης ιστορίας. Ως εκ τούτου, όταν βρήκε μια παλιά φωτογραφία του σε ένα μαγαζί με παλιά αντικείμενα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πέρυσι το καλοκαίρι, δεν το σκέφτηκε καθόλου πριν την αγοράσει και εν συνεχεία την τοποθέτησε με καμάρι σε περίοπτη θέση στο γραφείο του.

Ο εσωτερικός πόλεμος ................ η επίτευξη της ειρήνης



Σε μια εποχή που όλα αλλάζουν , που  επανεκτιμώνται ιδέες , αναγκαιότητες  και συμπεριφορές …. ο κάθε άνθρωπος χρειάζεται   πλέον να κάνει τις επιλογές του για να μπορέσει να προσαρμοστεί σε ένα <<νέο περιβάλλον>>,  ή διαφορετικά  σε μια  καινούρια κατάσταση   που παγκόσμια  δημιουργείτε  ….

1.       Είναι προφανές ότι καλούμαστε  ο κάθε ένας ξεχωριστά  να επανεκτιμήσουμε   την  ψυχολογική  στάση μας  στη ζωή.

2.       Δεν υπάρχει  καμία αλλαγή προς το καλύτερο  για αυτόν που συνεχώςμεταθέτει  τις ευθύνες για την δική του αρνητική κατάσταση, είτε αυτή είναι ψυχολογική, είτε είναι οικονομική, είτε ακόμα και υγείας.

Υπάρχουν  πολλά περιττά <<βάρη>> , και πιο συγκεκριμένα …. πολλά ψυχολογικά <<σκουπίδια >> που είναι απαραίτητο να αφήσουμε πίσω μας καθώς προσχωρούμε σε ένα καινούριο κόσμο .

Σκουπίδια τα όποια αν δεν απομακρύνουμε τελικά  από τον ψυχισμό μας ,  δυστυχώς θα παρεμβαίνουν , και όπως έκαναν πάντα θα συνεχίζουν να μαςκρύβουν την αλήθεια και την πραγματικότητα, και θα θολώνουν την  αντίληψη μας .

Με κίνδυνο να μην αναγνωρίσουμε και να μην ανακαλύψουμε  ποτέ αυτό το <<νέο περιβάλλον>>  , αλλά να προβάλουμε συνεχώς τον ίδιο κόσμο τον παλαιό, γαντζωμένοι απελπισμένα στο ψεύτικο, και στο …θεωρητικό, και να ακολουθούμε  μονάχα σαν... σκυλάκια τον κάθε φιλόδοξο και επίδοξο   που  μας υπόσχετε σωτηρία.

Πιο είναι  όμως το εμπόδιο το οποίο  παρεμβαίνει και μπορεί να μας στερήσει  αυτή την δυνατότητα ?

Η γυναίκα της διαφήμισης

Η γυναίκα της διαφήμισηςΗ γυναίκα της διαφήμισης είναι παντού. Στην τηλεόραση, στα περιοδικά, στο δρόμο και το διαδίκτυο. Λαμπερή, εκθαμβωτική, πάντα χαμογελαστή και πρόσχαρη. Δέχεται κι αντιμετωπίζει όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα με χαμόγελο και η εξωτερική της εικόνα δεν χαλάει ποτέ. Ατσαλάκωτη! Είναι δυναμική κι έξυπνη. Δημιουργική, σκληρά εργαζόμενη και παράλληλα φανταστική σύζυγος, ερωμένη και μητέρα. Μένει πάντα νέα, αναλλοίωτη από τη φθορά του χρόνου. Είναι ή γυναίκα της διαφήμισης εξάλλου. Είναι το είδωλο κάθε γυναίκας ή τουλάχιστον αυτό προσπαθούν να μας επιβάλλουν.
Κορίτσια, μην αγχώνεστε! Μην αναρωτιέστε γιατί εσείς δεν καταφέρνετε να χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης από την πρώτη κιόλας εβδομάδα. Μην τιμωρείτε τον εαυτό σας γιατί ενδώσατε σε ένα λαχταριστό επιδόρπιο και μην υποτιμάτε τον ίδιο σας τον εαυτό γιατί μπορεί να περνάτε μια κακή μέρα που αισθάνεστε αδύναμη και κουρασμένη. Δεν είναι δυνατόν κάθε μέρα να έχετε το σθένος, τη δύναμη και την όρεξη να κατακτήσετε τον κόσμο. Και μέσα σε όλα αυτά να δείχνετε και τοπ μόντελ. 

Η νέα μας ταυτότητα ίσως έχει πολύ προσωπική… μυρωδιά!

Να ετοιμαζόμαστε για τον νέο τύπο βιομετρικής ταυτότητας; Οι επιστήμονες εξετάζουν την πιθανότητα να μας ταυτοποιούν μέσω της μυρωδιάς του σώματός μας. Αφού η προσωπική μας οσμή αναγνωρίζεται από μέτρα μακριά (και αλλάζει ελάχιστα με την πάροδο του χρόνου), όπως ισχυρίζονται, τι καλύτερο από ένα νέο ανιχνευτικό μηχάνημα – λαγωνικό; Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ανίχνευση της μυρωδιάς μας είναι μία από τις αποτελεσματικότερες και ακριβέστερες μεθόδους αναγνώρισης και ταυτοποίησής μας, όπου και όταν χρειάζεται να δείξουμε την ταυτότητα ή το διαβατήριό μας.

Φακέλωμα… των οσμών

Υπάρχει τύχη στον έρωτα;



Πολλές φορές ακούγεται ότι ο έρωτας είναι θέμα τύχης. Μήπως όμως τα περί απλής τύχης είναι μύθος; Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, όσοι/ες απολαμβάνουν μια υγιή ερωτική σχέση (διαρκείας), βιώνουν κάτι που ήρθε γι΄ αυτούς στον πιο κατάλληλο χρόνο. Όταν λοιπόν τους συνέβη, δεν ήταν μια τυχαία (και τυχερή) συγκυρία αλλά μια δεδομένη στιγμή στη ζωή τους που…

Άκου τη σιωπή…


Όλες οι καρδιές τιμούν την ομορφιά όταν είναι ανοιχτές. 

Τα πιο βαθιά νοήματα ο νους δεν τα συλλαμβάνει, μόνο η καρδιά μπορεί να τα δεχθεί, να τα νοιώσει να τα κατανοήσει.

Αυτή γνωρίζει το βάθος της πληγής σου και το μέγεθος του πόνου σου, αυτή νοιώθει τα ανείπωτά σου και σε καρτερά να τη συναντήσεις, να την αγγίξεις.

Τι σε στηρίζει μέσα σου όταν όλα έξω καταρρέουν; Πόσο απολαμβάνεις τις στιγμές με τον εαυτό σου; Πόσο χώρο έχεις αφήσει μέσα σου για σένα;

Μυϊκές κράμπες - Αίτια, αντιμετώπιση, πρόληψη και πιθανοί κίνδυνοι




Μυϊκές κράμπες
Οι μυϊκές κράμπες είναι ένα θέμα που αφορά όλους μας, είτε αθλούμαστε είτε όχι. Μπορεί να είναι κάτι αθώο που απλά έτυχε να συμβεί μία φορά, μπορεί όμως οι κράμπες να είναι και επαναλαμβανόμενες και επώδυνες έτσι ώστε να χρήζει ιατρικής διερεύνησης.

Μυϊκή κράμπα ορίζεται ως η ακούσια ισχυρή και παράλληλα επώδυνη μυϊκή σύσπαση. Ο μυϊκός σπασμός μπορεί να είναι τόσο ισχυρός ώστε να δημιουργηθεί μώλωπας στο δέρμα της περιοχής. Είναι πιθανόν να συμβεί σε οποιονδήποτε σκελετικό μυ, όμως είναι περισσότερο συχνές στα κάτω άκρα και σε μύες οι οποίοι περιλαμβάνουν δύο αρθρώσεις (π.χ. γαστροκνήμιος μυς). Οι μυϊκές κράμπες μπορούν να αποτελούν μέρος ενός μυ ή μίας μυϊκής ομάδας στο σύνολο της (π.χ.οπίσθιοι μηριαίοι (hamstrings), πρόσθιοι μηριαίοι (τετρακέφαλοι), μύες βραχιονίου κ.α.)

Εξουσία : Οι Ψοφοδεείς Φύλακες του "Κράτους"

Φωτογραφία του χρήστη Ελένη Κανακάκη.
Φωτογραφία του χρήστη Ελένη Κανακάκη.

Ασφαλώς δεν είναι εχέφρον να αμαυρώνει κανείς μία ολόκληρη επαγγελματική και κοινωνική ομάδα, όμως τα πορίσματα της Διεθνούς Αμνηστίας, τα διάφορα τεκμήρια από τα οποία βρίθουν τα κάθε λογής Μ.Μ.Ε., τα τελευταία γεγονότα με το βασανισμό του βαρυποινίτη και οπωσδήποτε οι προσωπικές μας εμπειρίες (όταν σε πορείες έχουμε δει οι ίδιοι με τα μάτια μας, όργανα της "τάξης", να κρύβονται σε μια γωνιά και να μεταμφιέζονται σε κουκουλοφόρους... ),
... όλα τούτα λοιπόν πως να τα ερμηνεύσουμε και να τα αξιολογήσουμε ;
Μία πρώτη σκέψη που μας επιτρέπεται να κάνουμε, μετά απ' όλα αυτά, είναι πως οι μπράβοι της νύχτας διαφέρουν από θεσμικούς φύλακες της ημέρας (ή για να είμαστε και εντάξει, από το μεγάλο ποσοστό αυτών, κατά τα φαινόμενα...) σε τούτο και μόνο. Στο ότι θέτουν τον εαυτό τους σε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο, χωρίς την διοικητική κάλυψη των ανώτερων οργάνων του "Κράτους", όταν εκτελούν τα εγκλήματά τους.

10 κανόνες του παιδικού ποδοσφαίρου

17 εκπληκτικά σπίτια που μοιάζουν βγαλμένα από παραμύθι

Αυτά τα 17 μαγευτικά σπιτάκια δεν είναι εικόνες από κάποιο παιδικό παραμύθι, αλλά αληθινά κτήρια που υπάρχουν κάπου στον κόσμο και τα οποία ξεφεύγουν εντελώς από τα ψυχρά, βαρετά, τσιμεντένια δημιουργήματα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Απολαύστε το αφιέρωμα που ακολουθεί και… ονειρευτείτε ελεύθερα!
Σπίτι Hobbit στην Ουαλία
Εκπληκτικά σπίτια που μοιάζουν βγαλμένα από παραμύθι (1)

Νέα μπαταρία για smartphones φορτίζει πλήρως μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα! [Βίντεο]

storedot-smartphone-charger
Πέρυσι το Μάιο μάθαμε για τον υπερπυκνωτή που κατασκεύασε μια 18χρονη, χάριν στον οποίο είναι εφικτή η πλήρης φόρτιση ενός smartphone μέσα σε 20-30 δευτερόλεπτα, αλλά τώρα ήρθε η ώρα για κάτι ακόμα πιο χειροπιαστό, αφού η StoreDot (start-up από το Ισραήλ) παρουσίασε στο συνέδριο Think Next (της Microsoft) μια νέα τεχνολογία μπαταρίας που θα οδηγεί σε πλήρη φόρτιση μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.
Η εταιρεία ειδικεύεται στην κατασκευή nanodots (νανοδομικές τελείες) από βιο-οργανικά υλικά. Εξαιτίας του μεγέθους τους, αποθηκεύουν μεγαλύτερο φορτίο και έχουν μεγαλύτερη ηλεκτρολυτική απόδοση έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μπαταρίες που φορτίζουν μέσα σε λίγα λεπτά αντί για ώρες.

Ψάρια με κατάθληψη


Οι άνθρωποι παίρνουν ηρεμιστικά χάπια για το άγχος, αλλά από τα χάπια αυτά τα ψάρια γίνονται πιο τολμηρά, επιθετικά, αντικοινωνικά και αχόρταγα!

 Σε αυτό το απρόσμενο συμπέρασμα, που έχει σημαντικές οικολογικές συνέπειες, κατέληξε μια νέα σουηδική επιστημονική έρευνα, η οποία για πρώτη φορά μελέτησε τις επιπτώσεις στη συμπεριφορά των ψαριών του γλυκού νερού εξαιτίας των υπολειμμάτων των ηρεμιστικών που καταλήγουν με διάφορους τρόπους στα ποτάμια, ακόμα και όταν τα απόβλητα έχουν υποστεί προηγουμένως επεξεργασία σε ειδικές μονάδες.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Τόμας Μπρόντιν του Τμήματος Οικολογίας και Επιστήμης Περιβάλλοντος του πανεπιστημίου Ουμέα, που κοινοποίησαν τη σχετική ανακοίνωση στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Προώθηση της Επιστήμης, σύμφωνα με το «Science» (όπου επίσης υπήρξε η σχετική δημοσίευση) και το «Nature», έκαναν πειράματα σε εργαστηριακές δεξαμενές και εστίασαν στην ποταμίσια πέρκα και στην επίδραση που έχει πάνω της η ηρεμιστική φαρμακευτική ουσία «oxazepam».

Το έμφραγμα στις γυναίκες μοιάζει με κρίση πανικού


woman-in-white-shirt-clutching-chest
Το έμφραγμα στις γυναίκες μοιάζει με κρίση πανικού
Το έμφραγμα είναι πιο δύσκολο να εντοπιστεί στις γυναίκες, όπως αναφέρουν τώρα οι επιστήμονες, καθώς σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε στον Καναδά, το έμφραγμα είναι πιο πιθανό να το μπερδέψουμε με κρίση άγχους στις γυναίκες παρά στους άντρες.
Οι γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο από έμφραγμα του μυοκαρδίου σε σύγκριση με τους άντρες. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο McGill που βρίσκεται στο Μόντρεαλ ήθελαν να ανακαλύψουν γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στα ποσοστά θνησιμότητας από έμφραγμα ανάμεσα στα δύο φύλα.

Τι φανερώνει ο σωματότυπος για την υγεία μας



Τι φανερώνει ο σωματότυπος για την υγεία μας
Το σημείο στο οποίο συσσωρεύουμε το λίπος εξαρτάται από κληρονομικούς παράγοντες αλλά και από τον τρόπο ζωής μας και αποτελεί σημαντικό βιολογικό δείκτη για την κατάσταση της υγείας μας.

Οι δύο βασικότεροι σωματότυποι είναι το «μήλο» και το «αχλάδι». Στην πρώτη περίπτωση, το λίπος συσσωρεύεται στο επάνω μέρος του σώματος, ενώ στη δεύτερη περίπτωση συσσωρεύεται στους γοφούς και τους μηρούς. Οι περισσότεροι άνδρες ανήκουν στην κατηγορία του μήλου ενώ οι περισσότερες γυναίκες ανήκουν στο σωματότυπο του αχλαδιού. Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις όπου το βάρος κατανέμεται ομοιόμορφα στο σώμα.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε σε ποιο σωματότυπο ανήκουμε, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει μελλοντικά την κατάσταση της υγείας μας.

«Πυροβολούν» με φως τα αρχαία


Ξαναβλέπουν το φως του ήλιου ύστερα από χιλιάδες χρόνια. Και μόνο η αποκάλυψή τους είναι αρκετή για να τραβήξουν τα φώτα της δημοσιότητας και το ενδιαφέρον των ειδικών. Τα αρχαιολογικά ευρήματα όμως είναι «ανοιχτά βιβλία» ή μήπως για να αποκαλύψουν τα μυστικά τους δεν αρκεί το γυμνό - ακόμη και έμπειρο - μάτι, αλλά απαιτείται η επέμβαση της τεχνολογίας;


«Μπορεί ένα κομμάτι μαρμάρου να μοιάζει εντελώς βαρετό κάτω από το ανελέητο φως του ήλιου. Όταν όμως το ξανακοιτάξεις στο φως του δειλινού, μπορεί να διακρίνεις ένα όνομα που ήταν χαραγμένο πριν από χιλιάδες χρόνια» λέει στους «Τάιμς» του Λονδίνου η καθηγήτρια Κλασικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ Μαίρη Μπερντ. Η τεχνολογία όμως τώρα μπορεί να δείξει πολύ περισσότερα από όσα το φως του δειλινού: χαράγματα που άφησαν πίσω τους οι λεγεωνάριοι στα αδριάνεια τείχη, μυστικά των αγγειοπλαστών της αρχαίας Αθήνας και επιγραφές που θεωρούνταν χαμένες λόγω διάβρωσης.

Αλάτι με μέτρο




Η αυξημένη ποσότητα αλατιού στα φαγητά που καταναλώνει κανείς, μπορεί να «σπρώχνει» το ανοσοποιητικό σύστημα να στρέφεται εναντίον του, με συνέπεια να εμφανίζονται ή να επιδεινώνονται διάφορες αυτοάνοσες παθήσεις, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, ο διαβήτης τύπου 1, η ψωρίαση και η ρευματοειδής αρθρίτιδα, σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα τριών νέων αμερικανικών επιστημονικών ερευνών.

Το αλάτι -που είναι ήδη γνωστό πως αυξάνει τον αγγειακό κίνδυνο για την καρδιά και τον εγκέφαλο- φαίνεται πως επίσης μπορεί να «πυροδοτήσει» ένα τμήμα του ανοσοποιητικού συστήματος, έτσι ώστε το τελευταίο να στραφεί εναντίον των υγιών ιστών, αντί να αποτελεί την άμυνα του οργανισμού και να καταπολεμά τους παθογόνους μικροοργανισμούς.

8 τύποι φίλων που αξίζει να έχουμε !


Οι φίλοι είναι η οικογένεια που διαλέγουμε λέει ένα ρητό και πράγματι, στην πράξη ο κοινωνικός μας περίγυρος καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα μας. Προκειμένου αυτή να κυλάει ομαλά, υπάρχουν οκτώ τύποι φίλων που κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να έχει.

Δείτε ποιοι φίλοι είναι αυτοί και αναρωτηθείτε σε ποια κατηγορία ανήκετε εσείς για τους γύρω σας.

Ουρολοίμωξη..


Αρχικά με τον όρο ουρολοίμωξη εννοούμε την παρουσία μικροοργανισμών στα ούρα που μπορεί να είναι με ή χωρίς συμπτώματα. Σε περίπτωση που ένας μικροοργανισμός υπερβαίνει σε ποσότητα τις 100000 ανά mlούρων , μιλάμε για ουρολοίμωξη. Αν το μικρόβιο εντοπίζεται στην ουρήθρα, έχουμε ουρηθρίτιδα, αν εντοπίζεται στην ουροδόχο κύστη – κυστίτιδα, στον προστάτη – προστατίτιδα και στη νεφρική πύελο – πυελονεφρίτιδα.

Οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς σε ουρολοιμώξεις γιατί η γυναικεία ουρήθρα είναι ανατομικά κοντά στον κόλπο και στον πρωκτό, επιτρέποντας πιο εύκολη πρόσβαση των βακτηρίων.

Στην κυστίτιδα το σύνηθες σύμπτωμα είναι η αυξημένη συχνότητα ούρησης (συχνουρία), ο πόνος και η δυσκολία κατά την ούρηση (δυσουρία), το αίσθημα καύσους κατά την ούρηση (καυσουρία) και ο πόνος χαμηλά στην κοιλιά.

Θεραπεία: ένας δρόμος για δυο



Κάποτε, ένας σπουδαίος θεραπευτής, μου είχε πει, «ξέρεις ότι έχεις βρει το σωστό φάρμακο όταν αρχίζουν τα συμπτώματα να θεριεύουν, να βρίσκονται σε έξαρση. 

Είναι προσωρινό και ένδειξη ότι έχεις εντοπίσει την ουσία του προβλήματος, οπότε ακολουθεί αναπόφευκτα και η θεραπεία». 

Σήμερα, δεν κατανοούμε την έννοια της ασθένειας ούτε τη διαδικασία της θεραπείας. Βρισκόμαστε τόσο αποξενωμένοι από τον Εαυτό μας, από τη ζωή, από τους γύρω μας και την ουσία, που έχουμε μετατρέψει τη λειτουργία της θεραπείας σε μηχανιστική, εξωτερική παρέμβαση. Με αμφίβολα αποτελέσματα φυσικά και επιβαρυμένη με άπειρες προκαταλήψεις και φόβο. Ακόμα και η εναλλακτική ιατρική, όλες οι φυσικές μέθοδοι που έχουν είτε ανακαλυφθεί είτε έχουν εισαχθεί από την Ανατολή, δεν έχουν προσφέρει την υγεία που είναι απαραίτητη για μια ζωή ουσίας και νοήματος. 

Είμαι απεργοσπάστρια


Να σας συστηθώ. Είμαι νέα, ωραία, μορφωμένη, με πτυχία και ξένες γλώσσες. Είμαι εκπαιδευτικός, παιδαγωγός και έχω βλέψεις και στόχους υψηλούς. Έχω φιλοδοξίες και θα τις πραγματοποιήσω με κάθε κόστος. Η θέση της διευθύντριας, ας πούμε, θα μου ταίριαζε καλύτερα από το ρόλο μιας ταπεινής δασκαλίτσας.

Έλα όμως που αυτός ο σύλλογος διδασκόντων με χαρακτηρίζει απεργοσπάστρια, επειδή θα είμαι η μόνη που θα πάω για δουλειά την ημέρα που οι δάσκαλοι θα απεργούν ενάντια στην αξιολόγηση. Απεργούν ενάντια σ' αυτό το δίκαιο και αξιοκρατικό μέτρο. Δεν πάμε καλά!

Γιατί απεργείτε, αγαπητοί συνάδελφοι; Αν και δεν σας θεωρώ συναδέλφους γιατί είπαμε, μπροστά μου δεν πιάνετε μία. Γιατί με χαρακτηρίζετε απεργοσπάστρια; Επειδή δεν στηρίζω τον σύλλογο; Ε, και; Σιγά τα ωά. Τι είναι πια αυτός ο σύλλογος διδασκόντων;

Ξέρω, ξέρω είναι το μόνο ισχυρό όπλο των εκπαιδευτικών, και μέσα από τον δήθεν εκβιασμό των διευθυντών για τη συγκρότηση ομάδων αξιολόγησης, παρά την αντίθετη απόφαση του συλλόγου, σκοπός του υπουργείου είναι η αποδυνάμωση των συλλόγων. Μπούρδες.

Εγώ φταίω



Έχετε δοκιμάσει ποτέ να το πείτε αυτό, έτσι, χωρίς λόγο; Έχετε ποτέ δοκιμάσει επάνω σε έναν διαπληκτισμό και ενώ είσαστε απόλυτα πεπεισμένοι για το δίκιο σας, να το πείτε ή τουλάχιστον να το σκεφτείτε σιωπηλά;


Δοκιμάστε το.

Εάν έχετε προσέξει, κάθε φορά που βρισκόμαστε μέσα σε μία διένεξη σαν πρωταγωνιστές, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, εμείς έχουμε την σωστή άποψη, οι άλλοι όχι, εμείς βαδίζουμε τον σωστό δρόμο, οι άλλοι έχουν ξεφύγει, εμείς είμαστε τα θύματα, οι άλλοι οι θύτες.

H ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ «ΒΡΩΜΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ» ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

ΤΗΛΕ-ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΣ Vs «MEMESWARRIORS»

Γράφει ο Γιώργος Στάμκος (stamkos@post.com)

“Η τηλεόραση είναι η λογοτεχνία των αγραμμάτων, η κουλτούρα των φτωχών, η κτήση των ακτημόνων, η αποκλειστική λέσχη για τις αποκλεισμένες μάζες”.
Λι Λόβιγκερι, Αμερικανίδα δικαστής
“Τηλεόραση είναι να παρεμβάλεις ανάμεσα στις διαφημιστικές μεταδόσεις ένα υλικό, αρκετά ελκυστικό, έτσι ώστε οι διαφημίσεις να έχουν τηλεθέαση. Αυτό είναι όλο”.
Piet Hien, Journal du Dimanche

SCIENCETOLOGY: ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΑΪΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

Η πιο Παράξενη «Εκκλησία» του 20ου Αιώνα;

Scien Anoigma
“Ο πιο εύκολος τρόπος για να βγάλεις λεφτά είναι να ξεκινήσεις μια θρησκεία…”
Αυτή η φράση αποδίδεται σύμφωνα με το ρεπόρτερ Neison Himmel στον L. Ron. Hubbard, συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας, απόστρατο αξιωματικό του Αμερικανικού Ναυτικού, μουσικό, φιλμοκατακασκευαστή, και ιδρυτή της Σαϊεντολογίας.

“Δεύρο έξω (αν τολμάς)”…

hope-whispers
Οι συμβολισμοί είναι ίσως το μεγαλύτερο άλλοθι για να βρουν διέξοδο φωνής οι μεγάλες μας εσωτερικές αλήθειες. Κάτι σαν έξοδο κινδύνου, όταν οι πυρκαγιές της πραγματικότητας φτιάχνουν κάστρα από στάχτες. Ένα τέτοιο πεδίο συμβολισμών είναι ανάμεσα στα (πολλά) άλλα και η θρησκεία. Η κάθε θρησκεία. Ακόμα και η αθεΐα – τι πιο συμβολικό από το να αναζητάς το 2+2 = 4, εκεί που το 4 είναι άγνωστη λέξη;
Όσο πλησιάζει το Πάσχα, ο νους μου πάντα από παιδί, ταξίδευε στον Λάζαρο. Το σύμβολο του ανθρώπου που πέθανε δυο φορές. Στο μεσοδιάστημα των δύο θανάτων, έζησε λένε πολλά χρόνια: ο Καζαντζάκης στον «Τελευταίο Πειρασμό», τον περιγράφει σαν μια ύπαρξη τεντωμένου σχοινιού – τη μέρα ζούσε, τη νύχτα τον κράταγαν άγρυπνο οι εικόνες που κουβαλούσε μέσα του από τον Κάτω Κόσμο. Μια απέραντη στάση αναμονής αυτή η ενδιάμεση ζωή του: μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσει γιατί «ζωντανός είσαι στο βαθμό που ζεις».

Δεν σας φτάνει ο αέρας και έχετε δύσπνοια; Ποιες οι αιτίες που την προκαλούν και πότε πρέπει να σας δει γιατρός;


του Κώστα Λούβρου, M.D.
Δύσπνοια είναι το δυσάρεστο συναίσθημα που περιγράφει ο άρρωστος ότι δεν του "φτάνει ο αέρας" που αναπνέει. Φυσιολογικά συμβαίνει στην έντονη άσκηση. Μπορεί να ξεκινήσει αιφνίδια (οξεία δύσπνοια) ή μπορεί να έχει βαθμιαία εγκατάσταση (εβδομάδες ή και μήνες), χρόνια δύσπνοια.

Ποιες είναι οι αιτίες της δύσπνοιας;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα