Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Δυσκολεύεται η γάτα να μείνει μόνη στο σπίτι;

Αρκετοί σκύλοι πάσχουν από άγχος αποχωρισμού. Πόσο δύσκολη είναι η μοναξιά για τις γάτες;
Photo courtesy of Anastasia Voutyropoulou | www.anastasiav.com
Photo courtesy of Anastasia Voutyropoulou | www.anastasiav.com
Γενικά, οι γάτες δεν φαίνεται να έχουν πρόβλημα μακριά μας, όσες ώρες κι αν τις αφήσουμε. Ακόμα και μέρες, αρκεί να έχουν φαγητό, νερό και καθαρή άµµο. Ωστόσο, τους αρέσει; Νομίζω όχι.
Οι γάτες -όπως μπορούν να σας διαβεβαιώσουν οι εκτροφείς αλλά και όσοι είχαν πολλές- έχουν πολύ διαφορετικούς χαρακτήρες. Κάποιες μπορεί να είναι πιο «δεμένες» με τους ανθρώπους, και αυτές είναι που ίσως έχουν πρόβλημα να μένουν μόνες.

Τι όμορφα που αδιαφορούμε !!!


kartesios090414

Είναι μερικές ειδήσεις που όσο κοιμισμένος και να είσαι σχετικά με το τι πραγματικά παίζεται μπροστά στα μάτια σου και σχετικά με το ποια είναι μορφή του πολιτεύματος στο οποίο ζεις, θα έπρεπε να…

σε ξυπνήσουν.

Από το Καρτέσιος

Μια τέτοια είδηση – που πέρασε κι έφυγε δίχως συζήτηση – είναι και αυτή: «Στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διαβιβάστηκε από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου η αναφορά του Νίκου Δένδια μαζί με σχετικά δημοσιεύματα από τον γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο σχετικά με το ενδεχόμενο παράνομης κατοχής από μέλη της Χρυσής Αυγής οπτικοακουστικού υλικού. (…)Παραγγέλλεται πως «εάν στο μέλλον επαναληφθεί από οποιονδήποτε και υπό οποιαδήποτε ιδιότητα η χρήση παρανόμως κτηθέντος οπτικοακουστικού υλικού να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία έστω κι αν ο υπαίτιος είναι βουλευτής εν ενεργεία. Τα παραγγελθέντα ισχύουν και για κάθε άλλο αυτόφωρο κακούργημα».

Πώς να τοποθετήσεις τα ρούχα στη βαλίτσα ώστε να βγουν ατσαλάκωτα



Τα σιδέρωσες, τα ετοίμασες και τώρα πρέπει να τα στριμώξεις μέσα στη βαλίτσα. Δε θες όμως φτάνοντας στον προορισμό σου να τα βγάλεις από μέσα τσαλακωμένα. Τι κάνεις;
Υπάρχει ένας έξυπνος τρόπος να τα διπλώσεις, ώστε να έχεις τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Δες στο βίντεο πώς γίνεται πανεύκολα και σε λίγο χρόνο.

Κατίνες που πολεμάν ο ένας τον άλλον - To ΕΚΑΒ Ρόδου Και Οι Ολετήρες Της Ζωής Μας....Αντέχεις Την Αλήθεια; (Μέρος Τρίτο)

Ksexeilizei I pikra kai I apogoitefsi twn katoikwn tis notiaw Rodou



Αφού θέλετε να τα ακούσετε....ακούστε τα και ανοίξτε καλά τα αυτιά και τα μυαλά σας!


Ο Χρόνης Μίσιος, σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις, πριν από τον θάνατό του, αναφέρθηκε στο ελλαδικό κράτος και σύστημα, που ταιριάζουν απόλυτα και σε εμάς εδώ στην Ρόδο: «Η πατρίδα κινδυνεύει, η πατρίδα βουλιάζει, και πολεμάν σαν κατίνες ο ένας τον άλλον, εσύ έκανες εκείνο στο αυτό κι εσύ έκανες το άλλο. Δεν έχουν την παλικαριά, την εντιμότητα να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να αφήσουν τις κατινιές στην άκρη και να κουβεντιάσουν. Είναι τυχαίο; Μα ένας δεν αυτοκτόνησε απ’ αυτούς εδώ τριανταπέντε χρόνια. Ένας δεν ζήτησε συγγνώμη, ένας δεν παραιτήθηκε».

Αυτό ακριβώς συμβαίνει πάνω σε αυτό το πολύπαθο νησί τις τέσσερεις τελευταίες δεκαετίες.

ΑΤΕΡΜΟΝΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ όπου συζητούνται καταστατικά, νόρμες, διαδικασίες, και εσωτερικοί κανονισμοί, γνωρίζοντας ότι δεν θα καταλήξει κανείς πουθενά.

'Εχετε αναρωτηθεί 

Γιατί τα Κ.Υ. Αρχάγγελου, Έμπωνας και το Ιατρείο στο Γεννάδι υπολειτουργούσαν, υπολειτουργούν και θα υπολειτουργούν για πάντα, τουλάχιστον έως ότου τους πάρετε στο κυνήγι με τα σκουπόξυλα;
Γιατί, έπειτα από τα εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν για το πολυϊατρείο στη Λίνδο, αυτό ουσιαστικά δεν λειτούργησε ποτέ με αποτέλεσμα να ρημάξει;

ΘΕΛΩ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΣΤΟΝ ΕΜΠΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΛΩ ΤΩΡΑ!!! - To ΕΚΑΒ Ρόδου Και Οι Ολετήρες Της Ζωής Μας....Αντέχεις Την Αλήθεια; (Μέρος Δεύτερο)



Αφού θέλετε να τα ακούσετε....ακούστε τα και ανοίξτε καλά τα αυτιά και τα μυαλά σας!
                     ΘΕΛΩ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΣΤΟΝ ΕΜΠΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΛΩ ΤΩΡΑ!!!


Με την έναρξη της προεκλογικής περίοδου, οι ολετήρες της ζωής μας, οι κοτζαμπάσηδες, οι οποίοι δεν εγκατέλειψαν ποτέ αυτό το νησί, από τους τοπικούς προέδρους έως τους αρχηγούς των πολιτικών συνδυασμών, για να κερδίσουν λίγους ψήφους παραπάνω, άρχισαν να ανακινούν το θέμα της υγείας.
Ποιας υγείας όμως; Της υγείας ορισμένων περιοχών της Ρόδου και όχι συνολικά του νησιού.

Και το εύκολο θύμα...ΤΟ ΕΚΑΒ.

Ένα ΕΚΑΒ που άπειρες φορές έχουν χρησιμοποιήσει, κατηγορώντας το, σπιλώνοντας και ξυλοκοπώντας διασώστες, και όλα αυτά για να σώσουν την πολιτική τους καριέρα.

Όλα αυτά για να ανακηρυχθούν σωτήρες του νησιού με ψέμματα και συκοφαντίες. 'Ολα αυτά για να αποπροσανατολίσουν τους κατοίκους από το πραγματικό πρόβλημα του νησιού.

 ΤΗΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

Άγοντας και φέροντας, ως καλοί ποιμένες, τα πρόβατα που τους κυττάζουν στο στόμα, έτοιμα να χάψουν τα τερατώδη ψέμματα που εκστομίζουν κατά ριπάς. 

…έξοδος…

Σαν σήμερα το 1826 οι Μεσολογγίτες έκαναν την ηρωική Έξοδο & έγραψαν ιστορία.
Σήμερα η Ελληνική κυβέρνηση πανηγυρίζει για τη έξοδο στις αγορές  και  κανείς δεν ξέρει με τα ψεμματα τους τι θα γράψει γι αυτούς αργότερα η ιστορία!
τσιπρας Σαμαρας
Αυξήθηκαν λεει μόνο  κατά 2.789 οι άνεργοι το Φεβρουάριο”… ( μάλλον πήγαν  έξω στις  … αγορές για ψώνια…) Στα ποσοστά αυτά δεν μετρούν τις χιλιάδες νέους που τους δίνουν εξάμηνες συμβάσεις στα προγράμματα επαγγελματικής τάχα μου εκπαίδευσης  στοχευοντας στην αυριανή τους ψήφο από τη μια , αποκρύπτοντας τους τεχνιέντως απο τα στατιστικά , απο τη άλλη!

“Το ερώτημα της μαργαρίτας”

Αυτοπεποίθηση είναι να μαδάς την μαργαρίτα ρωτώντας την:
“Με αγαπά;
-Με αγαπά…”
Ανασφάλεια ρωτώντας:
“Δεν με αγαπά;
-Δεν με αγαπά…”

Στομάχι, Καρδιά, Νους


“Ο Έρωτας περνά από το στομάχι…”
“Δεν δαγκώνεις το χέρι που σε ταΐζει…”
“Να δουλεύεις με σκυμμένο το κεφάλι για ένα κομμάτι ψωμί…”
“Λίγα ψίχουλα αγάπης σου γυρεύω…”
“Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία…” (με αυτή την σειρά)
Το ένστικτο της Επιβίωσης είναι το ισχυρότερο ένστικτο της ανθρώπινης φύσης. Όποιος έχει τη Δύναμη να σου γεμίζει το στομάχι, έχει ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ πρόσβαση στην Ελεύθερή σου Βούληση.
Αλτρουϊσμός είναι το “σε φροντίζω γιατί σε αγαπάω”.
Χειραγώγηση είναι το “σε φροντίζω για να με αγαπήσεις”…
Ας δούμε σε αυτό άρθρο το πώς η χειραγώγηση του Μυαλού, περνά μέσα από το… Στομάχι:

480 π.Χ. : Σημεία και θαύματα σώζουν τους Δελφούς

Ηρόδοτος, Ἱστορίαι 8.35 – 39 [Μτφρ. Άγγελου Σ. Βλάχου : Ηροδότου Η ιστορία των Περσικών Πολέμων, Ωκεανίδα, Αθήνα 2005]
Τον Αύγουστο του 480 π.Χ., μετά τις Θερμοπύλες, ο στρατός του Ξέρξη ξεχύνεται στην Λοκρίδα, τη Φωκίδα και τη Βοιωτία, χωρίς να συναντήσει πουθενά αντίσταση. Οι Θηβαίοι και οι περισσότεροι από τους άλλους Βοιωτούς “μηδίζουν”, υποτάσσονται στους Πέρσες. Προορισμός των Περσών είναι η Αθήνα, την οποία – άδεια σχεδόν από κατοίκους – θα καταλάβουν τον Σεπτέμβριο. Σε αυτή την πορεία προς την Αττική, ένα τμήμα του περσικού στρατού θρυλείται πως αποσπάστηκε από το κύριο στράτευμα και κατευθύνθηκε προς τους Δελφούς, με σκοπό να λαφυραγωγήσει το φημισμένο σε Ελλάδα και Ανατολή για τα πλούσια αναθήματά του ιερό. Δεν πρέπει να δοθεί μεγάλη πίστη στην όλη ιστορία. Είναι μάλλον βέβαιο πως οι Πέρσες, αν δεν κατέλαβαν τους Δελφούς, τουλάχιστον εξασφάλισαν τον έλεγχο της περιοχής. Αλλά αποκλείεται να δόθηκε από τον Ξέρξη εντολή (ή έστω να επέτρεψε) να λεηλατηθεί το ιερό, διότι έτσι θα φούντωνε ακόμη περισσότερο η ελληνική αντίσταση, δεδομένης της πανελλήνιας αίγλης του μαντείου. Δεν υπάρχουν, εξάλλου, αρχαιολογικές ενδείξεις για λεηλασίες και καταστροφές στο ιερό κατά την περίοδο εκείνη. Η αφήγηση του Ηροδότου στηρίζεται πιθανώτατα σε ελάχιστα αξιόπιστες προφορικές μαρτυρίες των ίδιων των κατοίκων των Δελφών. Η αρχική ηττοπάθεια του μαντείου (είχε δώσει π.χ. χρησμό στους Αθηναίους που με λίγα λόγια τους έλεγε πως κάθε αντίσταση είναι μάταιη) ενόχλησε τους Έλληνες, που, αν μη τι άλλο, περίμεναν στήριξη από το μαντείο στον αγώνα τους κατά των Περσών. Δεν έχει νόημα να συζητήσουμε εδώ το αν οι Δελφοί μήδισαν, δωροδοκήθηκαν από τους Πέρσες ή απλώς τήρησαν στάση ουδετερότητας. Μετά την τελική νίκη των Ελλήνων, πάντως,  είναι λογικό να ήθελαν και οι Δελφοί να προβάλλουν την εικόνα της ενεργητικής αντίστασης (κατοίκων, αλλά και θεών και ηρώων της περιοχής) εναντίον των εισβολέων.

To ΕΚΑΒ Ρόδου Και Οι Ολετήρες Της Ζωής Μας....Αντέχεις Την Αλήθεια; (Μέρος Πρώτο)


Μη με αποδεχτεί η ράτσα που μας έλειωσε  
για να με χρησιμοποιήσει.

Αφού θέλετε να τα ακούσετε....ακούστε τα και ανοίξτε καλά τα αυτιά και τα μυαλά σας!

Θα ξεκινήσω με την άνανδρη, ανήθικη, χυδαία επίθεση που δέχθηκε ο προιστάμενος του ΕΚΑΒ Ρόδου από τους κατοίκους της δημοτικής ενότητας Ατάβυρου.

Στις εφημερίδες, στα ραδιόφωνα αλλά και στα μπλογκς αναφέρθηκε σαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων στο νοσοκομείο και συνάντηση με τον υπεύθυνο του ΕΚΑΒ Ρόδου κ.Τσιμπλέκα. 

Πυθαγόρας – Ηράκλειτος – Αισθητική


Αισθητική, μια πανάρχαια λέξη, όσο και η ομορφιά σχεδόν. Πολλές φορές στη ζωή μας έχουμε αναφέρει τη λέξη αυτή για να περιγράψουμε το κάλλος, το ωραίο δηλαδή, σε όλο του το μεγαλείο. Ακόμα και οι εκφράσεις μας του τύπου «πόσο καλαίσθητη είναι», «η αισθητική του χώρου αυτού με συναρπάζει», ή «δεν έχεις καθόλου αισθητική» θέλουν να περιγράψουν πως, τελικά, το ωραίο, το αισθητικό, παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή μας και έχει τη δική του φιλοσοφία. Γιατί, ναι, η Αισθητική είναι ο κλάδος της φιλοσοφίας που ασχολείται με τον ορισμό του ωραίου. Για πρώτη φορά, μάλιστα, από τον γερμανό φιλόσοφο Αλεξάντερ Γκότλιμπ Μπαουμγκάρτεν, ο οποίος με το έργο του συνέβαλε στο να αναγνωριστεί η αισθητική σαν ξεχωριστός φιλοσοφικός κλάδος. 

O όρος ‘αισθητική’ παράγεται από την ‘αίσθηση’, την εμπειρία που προσλαμβάνουμε μέσω των αισθήσεων. Παρά το γεγονός ότι η Αισθητική, η περί το καλόν, ήτοι η περί το κάλλος συζήτηση, αποτελεί σήμερα το τέταρτο στοιχειώδες τμήμα της Φιλοσοφίας μετά την Ηθική, τη Γνωσιολογία και τη Μεταφυσική, εντούτοις σπάνια απασχόλησε αυτοτελώς τους φιλοσόφους.

Γιαγιά, βγήκαμε στις αγορές!


Λεφτά από τις αγορές παίρναμε για πολλά χρόνια. Για πάρα πολλά χρόνια σε πάρα πολλές δόσεις. Μετά, ξεκόψαμε για λίγο και για τη δόση μας επιφορτίστηκε μια ομάδα τρελογιατρών που μας κούραρε τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Κι αφού η τρόικα έκανε τη χώρα ένα απέραντο φρενοκομείο, η καλή μας η Νονά από το Βερολίνο έρχεται να μας πάρει από το χέρι και να μας βγάλει βόλτα στις αγορές για να ψωνίσουμε ξανά ναρκωτικά από το πρώτο ράφι. 
Σήμερα, είμαστε επιτέλους ελεύθεροι να δανειστούμε με το υψηλότερο επιτόκιο της Ευρώπης. Δανειζόμαστε με 5% αντί για το ισχύον 1,5% που θα μπορούσαν να μας εξασφαλίσουν οι καλοί μας φίλοι. Που δεν είναι βάρβαροι για τον πιστό υπηρέτη των βαρβάρων, Βαγγέλη Βενιζέλο.

Υπακοή και πίστη στα αφεντικά

Kim-Gionk-MerkelΛοιπόν, αφού όλα πάνε καλά, δεν θέλω καμιά αντίδραση σε ότι θα κάνουν από ‘δώ και πέρα.
- Θα υπακούμε σιωπηλά και με μεγάλη προθυμία.
- Θα ανάβουμε κερί και θα προσευχόμαστε για να είναι καλά.
- Αν χρειαστούμε Νοσοκομειακή περίθαλψη, θα μένουμε σπίτι για να μην επιβαρύνουμε τα οικονομικά της χώρας.

Η μοναχική Εύα…

 eveEve by Anna Lea Merritt
!844-1930
 Η Εύα καθόταν στους κήπους του Παραδείσου με μια πολύ θλιμμένη έκφραση στο πρόσωπο της, όταν ξαφνικά άκουσε τη φωνή του Θεού να τη ρωτάει:
—Τι δεν πάει καλά στη ζωή σου;
- Δεν έχω με ποιον να μιλήσω, απάντησε.
-Δεν θέλω να στεναχωριέσαι, γι αυτό θα σου δημιουργήσω ένα σύντροφο και θα τον ονομάσω “άνδρα”. Φυσικά θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να μην είσαι μόνη, συνέχισε ο θεός, αλλά ακόμα κι έτσι δεν υπόσχομαι πολλά, καθώς εσύ έχεις ήδη πάρει τα καλύτερα στοιχεία και δεν πρέπει να πλάσω δύο ίδια πράγματα. Το καινούριο αυτό δημιούργημα μου θα είναι ατελές, θα του λείπει ένα πλευρό, θα λέει πολλά ψέματα και, όταν αισθάνεται ανασφάλεια, θα φέρεται υπεροπτικά.

Ντάισελμπλουμ: Προαπαιτούμενα για εκταμίευση δόσεων 25.000 διαθεσιμότητες και απολύσεις




Ντάισελμπλουμ: Προαπαιτούμενα για εκταμίευση δόσεων 25.000 διαθεσιμότητες και απολύσεις
Ενώ το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο καλλιεργεί κλίμα αισιοδοδοξίας ποντάροντας σε επιτυχή έξοδο  της χώρας στις αγορές, νέα προβλήματα ανακύπτουν με την εκταμίευση των δόσεων του δανείου της τρόικας. Το Eurogroup θέτει πάλι προαπαιτούμενα και ορίζει νέο χρονοδιάγραμμα τμηματικής εκταμίευσης "υποδόσεων", συναρτώμενο με συγκεκριμένες ενέργειες  από ελληνικής πλευράς. Στα προαπαιτούμενα περιλαμβάνεται η ανάληψη δεσμεύσεων από ελληνικής  πλευράς για 2.000 νέες απολύσεις στο Δημόσιο το πρώτο τρίμηνο του 2015 και ένταξη 25.000 Δ.Υ. σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Οι απαιτήσεις και οι νέοι όροι του Eurogroup διατυπώνονται σε έγγραφο του επικεφαλής του Συμβουλίου υπουργών Γέρουν Ντάισελμπλουμ, το οποίο εστάλη στις 7 Απριλίου και προκαλεί  αμηχανία στην κυβέρνηση, καθώς έρχεται να χαλάσει το κλίμα "στο παραπέντε" της εξόδου στις αγορές.

Τσακωθείτε... αλλά να το κάνετε σωστά


Μάθετε να αναγνωρίζετε τον κάθε έναν πριν πετάξετε το γάντι

Κάποιοι τσακωμοί με τον σύντροφό μας είναι εντελώς ατελέσφοροι και κάποιοι άλλοι αξίζουν τον κόπο. Μάθετε να αναγνωρίζετε τον κάθε έναν πριν πετάξετε το γάντι και πώς να τον χειριστείτε.

Σίγουρα, το να τσακώνεστε συνεχώς με τον σύντροφό σας δεν αποτελεί δείγμα υγείας στην σχέση σας. Ωστόσο, ένας γάμος στον οποίον τα δύο μέλη καταπιέζονται και δεν εκφράζουν όλα όσα νιώθουν είναι εξίσου προβληματικός.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο-οικογενειακή σύμβουλο και συγγραφέα του βιβλίου «A Happy You: Your Ultimate Prescription for Happiness», δρ. Elizabeth Lombardo, υπάρχουν συγκεκριμένα ζητήματα σε κάθε γάμο που καλό είναι να ξεκαθαρίζονται όσο είναι νωρίς –εν ανάγκη επιφέροντας και τσακωμό. Ποια είναι αυτά;

εν αρχή ο άνθρωπος εποίησεν τον θεό

Αρκετές χιλιάδες χρόνια έχουν περάσει από την αφετηρία της μεγάλης διαδρομής του ανθρώπου πάνω στη γη. Ο πρωτόγονος άνθρωπος, εμφορούμενος από άγρια ένστικτα και όντας αδύναμος απέναντι στα στοιχεία της φύσης, δημιούργησε με σύμμαχο την άγνοια και το φόβο, την ιδέα του θεού. Μια ιδέα, που στη μετέπειτα κοινωνική του εξέλιξη διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο, μέχρι και τις μέρες μας, όπου οι μάζες των ανθρώπων τείνουν να απομακρύνονται από τα θρησκευτικά δόγματα και τις μοναδικές τους αλήθειες, εστιάζοντας περισσότερο στα προβλήματα της ύπαρξης τους και στη συμβίωση με τους συνανθρώπους τους.

Το επικίνδυνο πασχαλινό τραπέζι και η «νόσος του Πάσχα»

Ο λιχούδης φίλος σας πρέπει να ξεχάσει τα πασχαλινά μεζεδάκια, αν θέλει να είναι υγιής και σε φόρμα. Το ροδοψημένο αρνάκι κρύβει για τα τετράποδα αρκετούς κινδύνους, που θα πρέπει να γνωρίζουμε και να μην ενδώσουμε στα παιχνιδιάρικα σκουντήματα και στο ξελιγωμένο βλέμμα τους.
shutterstock_35135473 www
Λιακάδα στην εξοχή, το αρνάκι ψήνεται στη σούβλα, φίλοι, καλό κρασί και ο σκύλος μας, που περιμένει μεζεδάκια. Το ιδανικό ελληνικό Πάσχα. Μόνο που, αν δεν προσέξουμε, το Πάσχα μπορεί να μην είναι τόσο ευχάριστο για τα τετράποδά μας.

Μοναξιά

laha18
Κόψαμε τα κάγκελα και βγήκαμε στην αυλή. Μετά σκαρφαλώσαμε στον τοίχο και βρεθήκαμε στο δάσος.
Τρέξαμε μέσα στο δάσος.
Ο σύντροφός μου έτρεχε όλο και πιο αργά.
«Τι τρέχει;» ρώτησα. «Σε πονάν τα πόδια σου:»
«Όχι.»

Πόσα αυγά επιτρέπεται να τρώμε καθημερινά; Μύθος ή αλήθεια ότι ανεβάζουν την χοληστερίνη;



του Aλέξανδρου Γιατζίδη, Μ.D.
Πόσα αυγά τελικά μπορούμε να τρώμε;
Σε έρευνα βρέθηκε ότι η κατανάλωση επί 12 εβδομάδες 2 αυγών ημερησίως σε συνδυασμό με υγιεινή διατροφή όχι μόνο δεν αύξησε αλλά μείωσε την κακή χοληστερίνη και μείωσε και το βάρος των συμμετεχόντων. Σε παρόμοια ομάδα που έκανε την ίδια διατροφή αλλά χωρίς τα αυγά, παρατηρήθηκαν τα ίδια αποτελέσματα. Δηλαδή η μεγάλη κατανάλωση αυγών δεν επηρέασε καθόλου την ωφέλεια της υγιεινής διατροφής, ούτε αύξησε τη χοληστερίνη. Τρώγοντας τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη όπως τα αυγά και περιορίζοντας την κατανάλωση απλών υδατανθράκων, βοηθάτε στην καύση του λίπους , τον έλεγχο της πείνας και των πόθων για άλλες τροφές. Αυτό από μόνο του αρκεί για να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Ετσι διοικείς τους Έλληνες: Οξυρρύγχειοι Πάπυροι




Πως να διοικείς τους Έλληνες: Οι Οξυρρύγχειοι Πάπυροι. Τα παρακάτω είναι αποσπάσματα αλληλογραφίας του Ρωμαίου συγκλητικού Μενένιου Άπιου, στον φίλο του Ατίλιο Νάβιο , ο οποίος τον διαδέχεται στην διακυβέρνηση της Αχαίας και τον συμβουλεύει για το πώς μπορεί να χειριστεί τους Έλληνες. Οι πάπυροι βρέθηκαν στην τοποθεσία Οξύρρυγχος, εξ’ ου και το όνομα του τίτλου.
Διαβάστε το με προσοχή και διαπιστώστε αν έχει αλλάξει κάτι εδώ και 2000+ χρόνια !

Δεν υπάρχουν ευτυχισμένες σχέσεις, μόνο ευτυχισμένοι άνθρωποι

«Καλέ, εσύ λάμπεις από ευτυχία. Είσαι ερωτευμένη, ε;» με ρωτούν τον τελευταίο καιρό οι φίλες μου, επειδή με βλέπουν να περιφέρομαι με το ηλίθιο χαμόγελο της φρεσκοερωτευμένης.
loveΝαι, η αλήθεια είναι πως ερωτεύτηκα και μάλιστα κάποιον που γνωρίζω πάνω από 30 χρόνια. Τον ήξερα στα…6, στα 16, στα 26, στα 36 και έπρεπε να μπω στα 40 για να τον κοιτάξω και να τον ακούσω πραγματικά. Και το ερώτημα είναι το εξής: Είμαι ερωτευμένη, γι’ αυτό και ευτυχισμένη, ή νιώθω ευτυχισμένη επειδή μπόρεσα και ερωτεύτηκα; Sans voir το δεύτερο.

Πάρε την ευθύνη σου αφήνοντας τους άλλους να πάρουν την δική τους

Μου λέει ευγενέστατα μια κυρία στο τηλέφωνο:
- Θα μπορούσατε σας παρακαλώ να μου δώσετε ένα ραντεβού;
- Βεβαίως! Ένα λεπτό να δω την ατζέντα μου…
- Το ραντεβού, ξέρετε, δεν το θέλω για μένα…
- Μάλιστα! Για ποίο προορίζεται;
- Για έναν φίλο μου…
- Πόσο χρονών είναι ο φίλος σας;
- …42... 
- Ο φίλος σας έχει κάποιου τύπου υστέρηση, νοητική ή άλλης μορφής…;
- Όχι!
- Τότε θα προτιμούσα να σηκώσει το τηλέφωνο κι, όταν είναι έτοιμος, να ζητήσει ο ίδιος ένα ραντεβού…
(Εάν συνέχιζα την συζήτηση, θα μάθαινα από την κυρία αυτή πως ο φίλος της «ντρέπεται» να ζητήσει βοήθεια, ή να πάρει τηλέφωνο σ’ έναν άγνωστο. 
Ότι δεν βλέπει με «καλό μάτι» τους ψυχολόγους. 
Ότι ίσως η ίδια δυσκολεύεται να τον «πείσει» να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα ψυχοθεραπείας, αν και το έχει ανάγκη, κ.ο.κ.)
……………………………………………….
Ο φίλος της εν λόγω κυρίας ποτέ δεν μου τηλεφώνησε. Απολύτως αναμενόμενο.
Και η εμπειρία μου μου λέει πως ποτέ δεν θα το κάνει.
Κι αν το κάνει, θα έρθει σε μια συνεδρία και δεν θα ξαναπατήσει το πόδι του στην ψυχοθεραπευτική αίθουσα.
Και πολύ καλά θα κάνει!
Ξέρετε, ζούμε και τρεφόμαστε μέσα σε ένα σύμπαν … παρεξηγήσεων και παρερμηνειών!
Πρώτον, οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι όσους εκείνοι θεωρούν πως τους λείπει κάτι, χρειάζονται βοήθεια, θεραπευτική ή άλλη. 
Λάθος. 

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΦΡΙΚΗΣ ΠΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ



Γεια σας φίλοι μου!

Επειδή είχα ερωτήσεις πάνω στο θέμα της φρίκης που προβάλλεται στα ΜΜΕ, θα σας δώσω μια άποψη που έχω ξαναπεί, χωρίς φυσικά να ακυρώνω τη δική σας!

Σας έχω ξαναπεί οτι κάθε πληροφορία μπορεί να αποκωδικοποιηθεί κάτω από όσα επίπεδα συνείδησης διαθέτει ο σημερινός άνθρωπος!

Στα δικά μου "μάτια",  χωράνε πολλά επίπεδα ανάλυσης, αλλά διαλέγω να παρουσιάσω τη ψυχική θέση!

Είχαμε προαναφέρει οτι αυτά τα χρόνια θα είναι χρόνια με τη μεγαλύτερη ένταση,  οτι λόγω της αλλαγής συνείδησης της ανθρωπότητας "πρέπει" να γίνουν αναπόφευκτα κάποιοι ανακαθορισμοι στα "πιστεύω" μας για να υπάρξει η γείωση στη καθημερινότητα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα