Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Το ξέσπασμα της κατάθλιψης


Κάθε ασθένεια πριν εκδηλωθεί στο σώμα πρώτα θα περάσει από το στάδιο της κατάθλιψης- ένστασης. Η κατάθλιψη που τόσο την θεωρούμε ταμπού ενδεχομένως και ίσως να νιώθουμε ότι είναι μια μορφή αδυναμίας, είναι ακριβώς το αντίθετο. Η πρώτη διαδρομή ένστασης που εκδηλώνεται μετά από μορφή πίεσης- καταπίεσης κλπ είναι ένα καταθλιπτικό επεισόδιο. 


Η θλίψη που μας κυριεύει από θυμό, από καταπίεση, από τα στερεότυπα που δεν μας ταιριάζουν, από μορφές υποβιβασμού, απαξίωση, αρνητικά σχόλια από τον περίγυρο μας. Όλα αυτά μαζεύονται όπως τα μαύρα σύννεφα πάνω από το κεφάλι μας και στην αρχή απλώς θα ρίξουν την βροχή τους. Η βροχή από τα μαύρα σύννεφα όσο αυτά πυκνώνουν θα εξελιχθούν σε καταιγίδες, κεραυνούς και ανάλογα αποτελέσματα καταστροφής.

Φίδια με Κουστούμια

Το εμπιστευτικό υπόμνημα στην καρδιά της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Όταν ένα μικρό πουλάκι μου πέταξε το υπόμνημα του Τελικού Παιχνιδιού από το παράθυρο μου, το περιεχόμενο του ήταν τόσο εκρηκτικό, τόσο αρρωστημένο και τόσο κακό, που απλά δεν μπορούσα να το πιστέψω.
Το υπόμνημα επιβεβαιώνει την φαντασίωση κάθε συνωμοσιολογικού φρικιού: στα τέλη του 1990 οι κορυφαίοι αξιωματούχοι του θησαυροφυλακίου των ΗΠΑ  συνωμότησαν με μια μικρή κλίκα μεγάλων τραπεζιτών να ξεσκίσουν τους  οικονομικούς κανονισμούς σε ολόκληρο τον πλανήτη. Όταν βλέπετε 26,3 τοις εκατό ανεργία στην Ισπανία, την απελπισία και την πείνα στην Ελλάδα, διαδηλώσεις στην Ινδονησία και στο Ντιτρόιτ για την πτώχευση, γυρίστε στο υπόμνημα του Τελικού Παιχνιδιού, την γένεση του αίματος και των δακρύων. [1] [2]
Ο αξιωματικός του Θησαυροφυλακίου που παίζει το μυστικό παιχνίδι των τραπεζιτών είναι ο Larry Summers.Σήμερα ο Summers είναι η κύρια επιλογή του Barack Obama για πρόεδρος του Federal Reserve των ΗΠΑ, την κεντρική τράπεζα του πλανήτη. Εάν το εμπιστευτικό υπόμνημα είναι αληθινό, τότε ο Summers δεν θα έπρεπε να υπηρετεί το Federal Reserve, θα έπρεπε να βρίσκεται σε ένα μπουντρούμι, ειδικά φτιαγμένο, για τους παράφρονες εγκληματίες του κόσμου της οικονομίας. [2]
Το υπόμνημα είναι αυθεντικό. Έπρεπε να πετάξω στην Γενεύη για να πάρω επιβεβαίωση από τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, τον Pascal Lamy. Ο Lamy ο στρατηγός της Παγκοσμιοποιήσεως μου είπε.

‘Αρμενική γενοκτονία’ αποφάσισε Επιτροπή της Γερουσίας-ΗΠΑ…

Για πρώτη φορά τα τελευταία 25 χρόνια και παρά τη λυσσώδη αντίδραση του τουρκικού λόμπι, συνεπικουρούμενο από τον Λευκό Οίκο που δεν ήθελε να διαταράξει τις ήδη βεβαρυμμένες σχέσεις με την Άγκυρα, η πανίσχυρη Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας πέρασε απόφαση στην οποία αναγνωρίζεται η αρμενική γενοκτονία…
Η απόφαση καλεί τη Γερουσία να τιμήσει τη μνήμη αυτού του εγκλήματος και ενθαρρύνει τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, να διασφαλίσει ότι η αμερικανική εξωτερική πολιτική θα συμβαδίζει με αυτή την πραγματικότητα. Πρόκειται σαφώς για μια απόφαση που θα προκαλέσει σοβαρούς – περαιτέρω – τριγμούς στις σχέσεις Άγκυρας και Ουάσιγκτον.

Πόσους Ανθρώπους Έχεις Μέσα Σου;


«Σε κάθε γωνιά της ψυχής μου, υπάρχει ένας βωμός σε διαφορετικό θεό».
Φερνάντο Πεσσόα
Σαν άνθρωποι δεν είναι δυνατό να είμαστε μονοδιάστατες οντότητες, αντίθετα, μέσα μας έχουμε διαφορετικούς ήρωες, πρόσωπα  φαινομενικά αντικρουόμενα, νικητές και χαμένους, πολεμιστές και ειρηνοποιούς ,την νοικοκυρά αλλά και την «πλανεύτρα», τον ήσυχο αλλά και τον επαναστάτη,  όχι μόνο φωτιά αλλά και νερό.
Τα διαφορετικά πρόσωπα από τα οποία αποτελείται η προσωπικότητα μας, έχουν ονομαστεί , σε διάφορες σχολές της διαπροσωπικής ψυχολογίας ως υποπροσωπικότητες. Οι υποπροσωπικότητες αυτές εμφανίζονται για να  μας βοηθήσουν ν’αντιμετωπίσουμε διάφορες ψυχοκοινωνικές καταστάσεις. Είναι ψυχολογικοί δορυφόροι, οι οποίοι συνυπάρχουν σαν μια πληθώρα ζωών μέσα στο γενικό μέσο της προσωπικότητας μας. Κάθε υποπροσωπικότητα έχει ένα στύλ και ένα δικό της κίνητρο, πολλές φορές εντελώς ανόμοιο με τις άλλες. Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι δεν είμαστε μονάδες γιατί δεν έχουμε πολλά σώματα και πολλά μέλη και επειδή το ένα χέρι συνήθως δεν χτυπά το άλλο. Αλλά, μεταφορικά, αυτό ακριβώς συμβαίνει μέσα μας. Διάφορες υποπροσωπικότητες παλεύουν διαρκώς: παρορμήσεις, επιθυμίες, αρχές και φιλοδοξίες μπλέκονται σε μία ακατάπαυστη μάχη.

Το Νόημα του Πόνου Και Πως Ν’Αποδεχτείς Το Δύσκολο



Ο πόνος είναι μια οικουμενική ανθρώπινη εμπειρία. Κι όλες τις φορές που τον νιώθουμε, θέλουμε να τον διώξουμε γρήγορα για να θεραπεύσουμε το σώμα ή την  ψυχή μας.
Υπάρχουν αναρίθμητοι τρόποι για να μειωθεί ή ν’εξαφανιστεί ο πόνος. Παυσίπονα, φάρμακα, παράνομες ουσίες, τεχνικές απόσπασης προσοχής όπως το να μην αφήνεις χρόνο στον εαυτό σου να σκεφτεί μέσω π.χ υπερβολικής δουλειάς ή άλλων ασχολιών, η εκλογίκευση,  η γελιοποίηση του, η άρνηση του, η απώθηση του. Όλες τις φορές, η επιθυμία είναι η ίδια: να μην πονάμε άλλο.
Εάν ο πόνος είναι πράγματι τόσο περιττός, τόσο άχρηστος γιατί να υπάρχει; Γιατί η ζωή να μην είναι μια διαδοχή ευτυχισμένων στιγμών; Γιατί ο κόσμος να είναι φτιαγμένος έτσι ώστε να περιέχει πόνο;

40 πράγματα να αγαπήσεις στη ζωή που είναι δωρεάν




Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή δεν είναι πράγματα, μας λέει διαφήμιση γνωστού τηλεοπτικού καναλιού. Όμως σωστότερο είναι να πούμε ότι τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι δωρεάν. Αν δεν τα έχεις ανακαλύψει ήδη, ψάξε τα ανάμεσα στον κατάλογο που παραθέτει η ψυχολόγος Μαρία Μεραμβελιωτάκη-Simon. Είναι όσα συγκέντρωσε ρωτώντας κάποιους ανθρώπους σχετικά με το τι είναι αυτό που αγαπούν και δεν κοστίζει σε χρήμα. Ιδού τι απάντησαν:

Μυκητιάσεις: Όσα πρέπει να γνωρίζεις



Οι μύκητες είναι μικροοργανισμοί, που βρίσκονται παντού στη φύση. Δεν είναι όμως πάντοτε βλαπτικοί για τον άνθρωπο. Αντιθέτως, οι περισσότεροι είναι είτε ωφέλιμοι (π.χ. ζυμομύκητες) είτε δυνητικώς παθογόνοι, γίνονται δηλαδή παθογόνοι κάτω από ορισμένες συνθήκες, μας πληροφορεί η ειδική παθολόγος Αναστασία Μοσχοβάκη.

“τουλάχιστον, δεν θα πεθάνω ηλίθιος”

Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LiFO
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LiFO
  • Την Αθήνα πρωτογνώρισα κι αγάπησα ως πόλη της εφηβείας μου. Ήρθαμε οικογενειακώς από την Κεφαλονιά το ’57, εγκατασταθήκαμε στα Πατήσια κι έκτοτε δεν εγκατέλειψα ποτέ αυτήν τη γειτονιά. Ήταν, επιπλέον, η πόλη της ελευθερίας μου που απολάμβανα σε όλη της την έκταση διότι δούλευα, ξέρεις, εξαρχής, έβγαζα μεροκάματο, άρα ήμουν αυτόνομος! Η πρώτη μου απασχόληση ήταν σε μια ασφαλιστική στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων, τύπου παιδί για όλες τις δουλειές. Έκανα θελήματα, χτύπαγα και κάνα συμβόλαιο στην ανάγκη, όντας εγγράμματος. Πήγαινα, παράλληλα, νυχτερινό στη Σχολή Εμποροϋπαλλήλων στη Μητρόπολη. Τα βράδια της σχόλης με έβρισκες στο Παλιό Πανεπιστήμιο, ένα γνωστό ταβερνείο της εποχής στη Θόλου, απ’ όπου συνήθιζα να επιστρέφω σπίτι πεζός.

Θέλω να σε φτύσω κατάμουτρα


Θέλω να σε φτύσω κατάμουτρα απατεώνα.

Παίζεις με το φόβο μου και ξέρεις πως σ' αυτό το παιχνίδι είσαι εσύ κερδισμένος. Ξέρεις πως δεν μπορώ να κάνω αλλιώς.

Πέρασα από την ανεργία πολύ καιρό και ξέρεις πως δεν μπορώ να σηκώσω κεφάλι ό,τι και να κάνεις.

Πιάστηκα από τη δουλειά που μου πρόσφερες σαν να ήταν για μένα σανίδα σωτηρίας. Έσκυψα το κεφάλι και είπα ναι σε όλα.

Ανασφάλιστη, με ελάχιστα λεφτά, δέκα ώρες δουλειά, άθλιες συνθήκες. Σε όλα είπα ναι.

Κακή συμπεριφορά, αγένεια, αυταρχισμός. Σε όλα είπα δεν πειράζει.

Πήραμε τη ζωή μας λάθος, κι αλλάξαμε ζωή...


Ξοδεύουμε τη ζωή μας. Την πετάμε καθημερινά, με ασχολίες μικρές και χωρίς κανένα νόημα. Σαν μηχανές γίναμε, σχεδόν όλοι… Και, δυστυχώς, δεν το έχουμε καταλάβει...

Μεγάλο έξοδο να αφήνεις τη ζωή να περνά, δίχως να έχεις κάνει κάτι, έστω και μικρό, έστω και ασήμαντο, που θα μπορέσεις περήφανα να το αφήσεις παρακαταθήκη για το πέρασμά σου από τούτο τον κόσμο.

Αφήνουμε τα τεράστια τίποτε να παίρνουν μορφή, να αλώνουν και να ορίζουν τις ζωές μας.

Και σαν να μην φτάνει ετούτο, ζητάμε και από τους νέους να παλέψουνε και να πάρουμε πίσω όλα εκείνα που εμείς αφήσαμε να χαθούνε μέσα από τα χέρια μας.

Οραματίστηκα



Οραματίστηκα έναν κόσμο που ήταν τελείως διαφορετικός από τούτον εδώ τον χαλασμένο…

τα παιδιά, λέει. ήταν σε όμορφες αυλές με κήπους και οσμές λουλουδιών, κάτω από τον ήλιο.. αυτό ήταν το σχολείο τους.. 

ο δάσκαλος, δεν ήταν σαν κι ετούτους που έχουμε τώρα.. 

φορούσε πολύχρωμα ρούχα, άνετα σαν χιτώνες και είχε περάσει επιτυχώς τις εξετάσεις του Μέγιστου Συμβουλίου Εκπαίδευσης.. 

σημαίνει πως έχει την ικανότητα να μεταλαμπαδεύσει γνώσεις, αξίες και ήθος στα παιδιά.. καθόντουσαν στο αμφιθέατρο και συζητούσαν λες και δεν γινόταν μάθημα αλλά φιλοσοφική συζήτηση.. κι όμως η Παιδεία, δεν περιελάμβανε συγκεκριμένα κείμενα και ύλη που "έπρεπε να βγει", αλλά συζητήσεις που ανέπτυσσαν την κρίση, την σκέψη και την εφευρετικότητα των μαθητών.. 

ΜΙΑ ΡΩΣΙΔΑ ΑΝΑΨΕ ΞΑΝΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ

Πρόβλημα σεξουαλικής επικοινωνίας στο ζευγάρι εδώ και οκτώ μήνες. Δεν προλαβαίνει ο 40χρονος σύζυγος να μπει στην 37χρονη μητέρα των τριών παιδιών τους και τελειώνει. Αποφάσισαν να απευθυνθούν σε γιατρό, σε ειδικό. Επειδή υπέφεραν και οι δυο.
Η σύζυγος είχε γίνει νευρική, ο σύζυγος τα’χει με τον εαυτό του. Να μην έχει βαρεθεί την γυναίκα του, να την ποθεί, αλλά η δουλειά στο κρεββάτι δεν κρατάει περισσότερο από ένα λεπτό. «Πρόωρη εκσπερμάτιση» είπε ο γιατρός, συνήθως όχι κάτι παθολογικό.
Άνδρας και γυναίκα σταμάτησαν κάθε επαφή. Για ποιο λόγο; Θα είχαν ακόμα μία αποτυχία να ικανοποιηθεί εκείνη, μία ακόμα επιβεβαίωση του προβλήματος για εκείνον.

ΑΝ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΣΑΝ ΤΡΙΤΟ ΠΟΔΙ



Υπήρχαν άνδρες με πέος ακόμα και 4 εκατοστά μήκος, μάλιστα σηκωμένο, στην έρευνα την πανεπιστημιακή που έγινε στις ΗΠΑ, για το ποιο είναι το ιδανικό μέγεθος του ανδρικού σεξουαλικού οργάνου. Ο αποδυτηριάκιας σε προηγούμενο σημείωμά του χαρακτήρισε αυτό το ζήτημα το επιστημονικό σα μαλακία.
Μετρήθηκαν ανδρικά μόρια σε στύση ακόμα και 28 πόντους. Και καταγράφηκαν οι πιο εύκολοι τρόποι, ανάλογα, για να ερεθιστεί ο γιακουμής, σε κάθε άνδρα. Άλλοι μ’ένα χάδι, άλλοι με στοματικό σεξ, άλλοι στη θέα και μόνο μιας προκλητικής γυναίκας. Επί του κυρίου θέματος.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΙΣ ΞΑΝΘΕΣ



Πώς με τα χρόνια και τους καιρούς πέρασε ο μύθος ότι η ξανθιά γυναίκα είναι ηλίθια, σαχλοκούδουνο. Παρά το γεγονός ότι πριν δυο μήνες ένα 16χρονο ξανθό κορίτσι από το Έσεξ της Αγγλίας σ’ένα τεστ ευφυϊας, αναδείχθηκε πρώτη, με τον υψηλώτερο δείκτη I.Q. Φυσική ξανθιά, μάλιστα.
Όλα έχουν την αιτία τους. Τίποτα δεν είναι ανεξήγητο. Πάντα απασχολούσε η ξανθιά, όπως και τα γαλάζια μάτια. Άστο αυτό. Μην το μπερδέψουμε. Μιλάμε για το ξανθό μαλλί και από κοντά το ανοιχτόχρωμο του δέρματος. Λοιπόν.
Υμνήθηκε το «ξανθό γένος» από την αρχαία Ελλάδα, τη Ρώμη, την Αναγέννηση, τη ναζιστική Γερμανία, βέβαια, που μίλησε για την αρεία φυλή.

Η έκρηξη του ηφαιστείου στη Σαντορίνη το 1650 μΧ μέσα από επιστολές της εποχής γεμάτες τρόμο κι απόγνωση...



Γράφει (κι αντιγράφει) ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπους της Σαντορίνης έγινε ευρύτερα γνωστό όταν πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως ο κρατήρας του είναι πλούσιος σε πολύτιμα μέταλλα (πχ χρυσός, άργυρος, αντιμόνιο, κλπ).

(Και βεβαίως μετά απ’ αυτό ανακαλύψαμε μια ακόμη αιτία του ασφυκτικού pressing που δέχεται η χώρα-Πηνελόπη από διάφορους ξεδιάντροπους, βάρβαρους (τουτέστιν «βιαστικούς» μνηστήρες – όχι, θα δείξουμε «ευπρέπεια» και δεν θα εξηγήσουμε τι σημαίνει αυτό το «βιαστικοί»...ούτε το «βάρβαροι»...)....

Στο τέλος του κειμένου θα μπει σχετικός σύνδεσμος για πιο πολλά επί τούτου.
Το θέμα μας για την ώρα είναι πως μας προέκυψε αυτό το ρημάδι το Κολούμπους που κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή – ιδίως αν κάνει κολεγιά με το άλλο το τέρας το δίδυμο αδερφάκι του από το 1650 πΧ – να μας τα κάνει ρημαδιό, όχι μόνον στη Μεσόγειο αλλά πολύ πολύ ευρύτερα)...

Άντε λοιπόν να κάνουμε μια προς τα πίσω – σχεδόν 400 χρόνια – και να ρίξουμε μια ματιά σε κάποια «τρομαγμένα γράμματα» της εποχής...

Άραγε πως βίωσαν οι κάτοικοι της Σαντορίνης την έκρηξη του ηφαιστείου το 1650 μΧ;

Γυναίκες και πρωτεΐνες: όλα όσα πρέπει να ξέρετε


πρωτεΐνη και γυναίκες
Η πρωτεΐνη είναι ένα ουσιαστικό συστατικό της διαδικασίας της μυϊκής οικοδόμησης. Ωστόσο, πολλές γυναίκες αποφεύγουν την κατανάλωση αρκετής πρωτεΐνης για το φόβο ότι θα αυξήσουν σε ανεπιθύμητο βαθμό τη μυική τους μάζα. Απαλλαχτείτε από το φόβο και μάθετε για τη δύναμη της πρωτεΐνης!

Μετά από μια εβδομάδα αυστηρής προπόνησης και δίαιτας και δοχεία γεμάτα μπρόκολο, καστανό ρύζι και κοτόπουλο αισθάνεστε μια ακατανίκητη παρόρμηση να απομακρυνθείτε από το προσεκτικά σχεδιασμένο πρόγραμμα γευμάτων σας. Μετρήσατε και ζυγίσατε όλα σας τα γεύματά, αλλά δυστυχώς, θα ακούσετε το παγωτό και τα ζυμαρικά να σας φωνάζουν. Όπως αποδεικνύεται, η φωνή αυτή μπορεί να είναι ιδιαίτερα δυνατή στις γυναίκες.

Απραγματοποίητα όνειρα: «Είναι αργά πια»… ή μήπως όχι;

Στην πορεία της ζωής μας, κάνουμε όνειρα. Κάποια τα έχουμε από μικρά παιδιά, όταν μας ρωτούσαν «Τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις;», και τα κρατήσαμε ζωντανά σε μια γωνιά του εαυτού μας, και άλλα γεννήθηκαν αργότερα, χωρίς να μπορούν πάντα να πραγματοποιηθούν. Έρχεται κάποτε η στιγμή που πρέπει να παραδεχτούμε ότι «είναι αργά πια» ή μήπως δεν είναι ποτέ αργά γι’ αυτά που πραγματικά θέλουμε;


Τα συνήθη βήματα
Εκκίνηση Μεγαλώνουμε μαθαίνοντας να ακολουθούμε στις σημαντικές αποφάσεις της ζωής μας τη λογική. Διδασκόμαστε να μην είμαστε παρορμητικοί, να μην αφήνουμε εφήμερες επιθυμίες να μας παρασύρουν, να ζυγίζουμε τα υπέρ και τα κατά, να υπολογίζουμε τις συνέπειες, να είμαστε ρεαλιστές, να μη ρισκάρουμε χωρίς λόγο, να μην ξεκινάμε κάτι αν δεν εξασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή βεβαιότητα για το αποτέλεσμα. Όλα αυτά, βέβαια, είναι πολύ χρήσιμα και σωστά και μας βοηθούν πολύ όταν σχεδιάζουμε τα βήματα της ζωής μας.

Μαγειρική σόδα για λαμπερά μαλλιά


Μπορούμε πολύ εύκολα να κάνουμε τα μαλλιά μας λαμπερά και να αποφύγουμε την θαμπάδα και την ξηρότητα, που δίνουν τα προϊόντα styling. 

Η λύση είναι η μαγειρική σόδα.

Χαρακτηριστικά Τελειομανίας: Σας Φαίνονται Γνώριμα;



Μήπως οι Πολύ Υψηλές Προσδοκίες Σας Καταστρέφουν την Εσωτερική σας Γαλήνη;

Αν αναρωτιέστε αν είστε ή όχι τελειομανής, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είστε, τουλάχιστον ως ένα βαθμό. Οι τελειομανείς μοιάζουν πολύ με τους πετυχημένους και τους πολύ αποδοτικούς ανθρώπους, αλλά με κάποιες βασικές διαφορές. Αυτές οι διαφορές είναι σημαντικές διότι οι τελειομανείς συνήθως βιώνουν περισσότερο στρες! Τα ακόλουθα είναι κάποια ενδεικτικά χαρακτηριστικά των τελειομανών. Σας είναι κάποια από αυτά οικεία;

Η χώρα εγκαθίσταται οριστικά σε αιώνια ύφεση και ανεργία!


Βεργόπουλος3
[...] Όταν δεσμεύεται η χώρα να πληρώνει στους δανειστές 5,25%, για το χρέος κάθε χρόνο και η ανάπτυξη παραμένει σε αρνητικούς ρυθμούς, τότε η χώρα εγκαθίσταται οριστικά σε αιώνια ύφεση και σε αιώνια ανεργία! [...] αυτό δεν είναι το χειρότερο; Το να βγούμε δηλαδή στις αγορές με τέτοιες προϋποθέσεις; Και το χειρότερο, το εμφανίζουν ως καλύτερο! Και για αυτό η κυβέρνηση δεν σταματά να δέχεται βροχή από συγχαρητήρια! [...] 
Ο Κώστας Βεργόπουλος, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο VIII του Παρισιού, μιλά στην Κρυσταλία Πατούλη με αφορμή την επίσημη ανακοίνωση της εξόδου της χώρας μας στις αγορές, αλλά και την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου, συμμετέχοντας στην Έρευνα για την Κρίση.

Άκου Κυρά-Φράου μου:



Εξοχότατη Φράου μου,

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η ελληνική αστυνομία έχει αμολύσει πέντε χιλιάδες αστυνομικούς και αδειάζει τους δρόμους της Αθήνας για να σε υποδεχθούμε μετά Βαΐων και Κλάδων -είναι και τα μεθεόρτια της Εξόδου του Λαζάρου στις Αγορές και γιορτάζουμε ποικιλοτρόπως τη σουξεδιάρικη ιστορία μας.  

Το ξέρομε ότι εσύ δεν έχεις ούτε τα οράματα ούτε τις ιδεολογικές εμμονές εκείνης της πισσοκόκαλης της Θάτσερ, εσύ κόρη παπά είσαι, θεοσεβούμενη και κοιτάς τη δουλειά σου. Οι Γερμανοί σε ψηφίσανε και σε ξαναψηφίσανε για να φροντίζεις τα συμφέροντα της Γερμανίας όλα αυτά τα χρόνια κι εσύ μόνο αυτά φροντίζεις και πολύ καλά το κάμεις.

Βρήκες μπόσικους τους πεζεβένγκηδες που έχομε για να μας κυβερνάνε και τους χορεύεις στο ταψί. Τι να σου πω ότι κάνεις κακά? Καλά κάνεις και τους κρατάς από τα αμελέτητα. Κι εγώ τα ίδια θα έκανα στη θέση σου αν είχα στα χέρια μου τις καταθέσεις των λογής-λογής υπόδικων διευθυντάδων της Siemens, της HDW, της Hochtief και τόσων άλλων  που έχουν στα κατάστιχά τους όλες τις λεπτομέρειες από την εμπλοκή των μεγάλων γερμανικών εταιριών στην αρπαχτή που γίνεται διαχρονικά στα ελληνικά δημόσια ταμεία, παρέα με αυτούς τους πεζεβένγκηδες.

Facebook εναντίον spam σε δημοσιεύσεις σελίδων στην Αρχική Σελίδα

Περιεχόμενο το οποίο έχει ως σκοπό να εξαπατήσει τους χρήστες του Facebook και να κάνουν κλικ σε αυτό, θεωρείται ως spam. Το Facebook σε μια σειρά αλλαγών με ονομασία News Feed FYI, αυτή τη φορά έχει ως στόχο να μειώσει την απήχηση του περιεχομένου σελίδων το οποίο θεωρεί spam και τονίζει τρεις βασικές κατηγορίες spam.
facebook fights spam content
Η πρώτη κατηγορία σχετίζεται με δημοσιεύσεις οι οποίες ζητούν από τους χρήστες να αναλάβουν δράση, να κάνουν δηλαδή like, κοινοποίηση ή να αφήσουν σχόλιο, όπως η παραπάνω εικόνα. Οι συγκεκριμένες δημοσιεύσεις δέχονται αρκετό engagement και για το λόγο αυτό έχουν υψηλή απήχηση, κάτι το οποίο δεν αρέσει στο Facebook, ύστερα και από έρευνα η οποία έδειξε πως τέτοιου είδους δημοσιεύσεις είναι κατά 15% λιγότερο σχετικές σε σχέση με άλλες με το ίδιο engagement.

Η αγάπη δεν είναι μόνο ένα φιλί

Η αγάπη δεν είναι μόνο ένα φιλί

Πώς και γιατί ερωτευόμαστε, αποκτούμε οικειότητα και δεσμευόμαστε με κάποιον; Πώς επιλέγουν σύντροφο οι γυναίκες και πώς οι άνδρες; Ποιες είναι οι φάσεις που περνάει μια σχέση και ποιες οι επικίνδυνες στιγμές για να διαλυθεί; Μπορούμε να είμαστε μονογαμικοί; Οι απαντήσεις στα όσα ακολουθούν.

Η αγάπη βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος από την αρχή του ανθρώπινου γένους. Γι’ αυτό άλλωστε και έχει υπάρξει σημαντική πηγή έμπνευσης για ζωγράφους, ποιητές, συγγραφείς και άλλους καλλιτέχνες. Σχετικά πρόσφατα (από τις αρχές του 20ού αιώνα), η αγάπη έχει γίνει αντικείμενο μελέτης και των επιστημόνων, με τους ψυχολόγους και τους κοινωνικούς επιστήμονες να έχουν ασχοληθεί αρκετά με τη σχετική έρευνα.

 Ο κύριος όγκος της έρευνας παλαιότερα εστιαζόταν στον γάμο, γεγονός που αντανακλούσε και τη σημασία που αυτός είχε για την κοινωνία του προηγούμενου αιώνα. Σιγά-σιγά όμως το ενδιαφέρον της έρευνας μετατοπίστηκε από τον γάμο στην αγάπη και τον έρωτα, σε μια προσπάθεια να απαντηθεί επιτέλους το ερώτημα πώς και γιατί οι άνθρωποι ερωτευόμαστε και επιλέγουμε έναν συγκεκριμένο σύντροφο. 

Φασισμός Α.Ε. (ντοκιμαντέρ)

Φασισμός Α.Ε. (ντοκιμαντέρ), socialpolicy.gr
Οι δημιουργοί του Debtocracy και του Catastroika επιστρέφουν με ένα νέο ντοκιμαντέρ.
Μικρές, άγνωστες ιστορίες από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του φασισμού και τις διασυνδέσεις του με τα οικονομικά συμφέροντα κάθε εποχής. Ταξίδι από την Ιταλία του Μουσολίνι, στην Ελλάδα της κατοχής, του εμφυλίου και της δικτατορίας και από τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ στο σήμερα. Το νέο ντοκιμαντέρ συνεχίζει στα βήματα του Debtocracy και του Catastroika, όπου περιγράφησαν τα αίτια της κρίσης χρέους, τις επιπτώσεις του μνημονίου, την κατάλυση της δημοκρατίας και το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της χώρας.

Μελέτη Βρίσκει ότι η Ψεύτικη Χειρουργική Γονάτου είναι τόσο καλή όσο η πραγματική Διαδικασία


 
Μελέτη Βρίσκει ότι η ψεύτικη Χειρουργική Γονάτου είναι τόσο καλή όσο η πραγματική Διαδικασία.
Από την Wall Street Journal.
Μια ψεύτικη χειρουργική διαδικασία είναι εξίσου καλή με μια πραγματική χειρουργική επέμβαση στη μείωση του πόνου και άλλα συμπτώματα σε μερικούς ασθενείς που πάσχουν από σχισμένο χόνδρο του γονάτου (μηνίσκο) , σύμφωνα με μια νέα μελέτη που είναι πιθανό να πυροδοτήσει συζήτηση σε μία από τις πιο κοινές ορθοπεδικές επεμβάσεις.
Πολλοί, εως και 700.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατο κάθε χρόνο για τη θεραπεία ενός ημισελήνου σχήματος κομματιού του χόνδρου γνωστό ως μηνίσκου, η οποία ενεργεί ως αμορτισέρ μεταξύ των άνω και κάτω τμημάτων των αρθρώσεων του γόνατος. Τα σχίσματα δημιουργούν χαλαρά κομμάτια του χόνδρου και οι γιατροί έχουν από καιρό σκεφτεί ότι παρεμβαίνουν στην κίνηση των αρθρώσεων, προκαλώντας πόνο και δυσκαμψία.

Τα 7 Γνωρίσματα ενός νικητή


 
Τα 7 Γνωρίσματα ενός νικητή
Από τον καιρό που άρχισα την δική μου προσωπική ανάπτυξη και άρχισα να σπουδάζω και να αποκτώ τις γνώσεις να προσφέρω συμβουλευτική ζωής σε ανθρώπους που θέλουν να κάνουν αλλαγές και να επιτύχουν στην ζωή τους, παρατήρησα κάποια γνωρίσματα που χρειάζονται για να υπάρξει αυτή η επιτυχία.
Θα ήθελα να τα μοιραστώ μαζί σας:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα