Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Α. Κοραής περί της απάτης του «αγίου φωτός»




Όσο υπάρχουν πρόβατα (ποίμνιο) πάντα θα υπάρχουν και τσοπάνοι (ποιμένες) και τσοπανόσκυλα (μπαμπούλες)
Ο διδάσκαλος του γένους Αδαμάντιος Κοραής αναφέρει ότι « …οι χριστιανοί Πατέρες δεν αναφέρουν τίποτα μέχρι τον 9ο μ.κ.ε αιώνα περί του αγίου φωτός» και αποκαλεί τους Αγιοταφίτες ιερείς λαοπλάνους. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Εφραίμ Β΄ (1766-1771) κατάργησε την τελετή του αγίου φωτός ως «χειροποίητον μηχανουργίαν». Η τελετή αποτελεί «ιερό» κατασκεύασμα προσέλκυσης τουριστών-προσκυνητών και των οικονομιών τους. Τα τεράστια έσοδα του Πατριαρχείου τα διαχειρίζονται ιδιοτελώς οι αξιωματούχοι Αγιοταφίτες. Ω Ναι ! Είναι Π Ο Λ Λ Α τα Λ Ε Φ Τ Α και της μπίζνας του «αγίου φωτός»

ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΤΟΜΑΡΙ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΓΗ ΓΥΡΙΖΕΙ



ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ, Ο ΜΠΑΝΙΣΤΗΡΤΖΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ
Θα μας καταργήσουν και την Ανάσταση του Χριστού. Φως λαμπάδα πασχαλιάτικη ότι προς τα εκεί την πάνε τη δουλειά. Το πρώτο βήμα έγινε κιόλας όταν δημοσίως και επισήμως αποσύρουν την κατηγορία της προδοσίας του Ιησού από τον Ιούδα. Στη συνέχεια θα μας πουν ότι ήταν παραμύθι φούρναρης η Σταύρωση, για την οποία κάθε τόσο σκάει στην πιάτσα και μία αρχαιολογικοεπιστημονικοϊστορική αμφισβήτηση.
Ότι όσο το ψάχνουμε, σου λένε κάποιοι περίεργοι, δεν φαίνεται να έγινε κάποια σταύρωση, δηλαδή κάτι έγινε, όμως όχι έτσι ακριβώς. Εδώ και χίλια χρόνια άλλος φούφουτος υποστηρίζει ότι ήταν δεμένος με σχοινιά, δεν Τον κάρφωσαν, άλλος ότι ο ίδιος θέλει να Τον ανεβάζουν πεθαμένο στο κατάρτι, άλλος το βλέπει έτσι, άλλος αλλοιώς.
Το τελικό κτύπημα θα δοθεί με την Ανάσταση. Θα τη βγάλουν σκάρτη. Μαϊμού. Ποια Ανάσταση, θα μας πουν μία ωραία πρωϊα. Ένα παραμυθάκι ήταν για να εξυπηρετηθεί επικοινωνιακά το Θεϊκό Σχέδιο, το οποίο απευθυνόταν σε μαμελούκους, σε ημιάγριους πνευματικά καθυστερημένους, για να τους προσελκύσει  στο μεγαλείο του δόγματος.

Γιατί μας "πονά" η ερωτική απογοήτευση



Ο χωρισμός από έναν άνθρωπο με τον οποίο είναι κάποιος ερωτευμένος, διεγείρει τμήματα του εγκεφάλου που παίζουν ρόλο στην επιβράβευση, στον εθισμό και στην παρακίνηση – γεγονός που εξηγεί γιατί ο πόνος από αυτόν είναι τόσο δύσκολο να ελεγχθεί, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι το εύρημα αυτό εξηγεί τις ακραίες συμπεριφορές που μερικές φορές γεννά η ερωτική απογοήτευση – μεταξύ αυτών την παρακολούθηση του ατόμου που έφυγε, τις αυτοκτονικές τάσεις ή ακόμα και τους φόνους λόγω ερωτικού πάθους.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Ράτγκερς στο Νιου Τζέρσι και τρία πανεπιστήμια της Νέας Υόρκης (το Stony Brook, το Yeshiva και το NY State), υπέβαλλαν σε μια εξελιγμένη μορφή μαγνητικής τομογραφίας 15 ετεροφυλόφιλους φοιτητές και φοιτήτριες, τους οποίους είχαν χωρίσει πρόσφατα οι σύντροφοί τους αλλά αυτοί εξακολουθούσαν να είναι τρελά ερωτευμένοι μαζί τους.



Η εξέταση λέγεται λειτουργική μαγνητική τομογραφία (fMRI) και αποκαλύπτει πως ενεργοποιούνται τα διάφορα τμήματα του εγκεφάλου κάθε φορά που σκεφτόμαστε ή κάνουμε κάτι.

Από το παράθυρο




 


Είναι η ζωή ένα ταξίδι;

 Ένα σχολείο;

Κι η ελεύθερη βούληση;  Άραγε υπάρχει;

Αν υποθέσουμε ότι γεννηθήκαμε κάπου, οπουδήποτε και ο προορισμός μας είναι η Ιθάκη, η ελεύθερη βούλησή μας αντιπροσωπεύεται από την επιλογή της διαδρομής.

Πως, με ποιο τρόπο θα φθάσουμε στην Ιθάκη; με το πλοίο, το αεροπλάνο, το αυτοκίνητο ή … πετώντας με την φαντασία μας;
Πόσο χρόνο θα διαρκέσει το ταξίδι;

Το μήνυμα της σταύρωσης





Αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης εμπειρίας, το πάθος, ο πόνος, ο ατομικός "Γολγοθάς" και η σταύρωση. Ο θάνατος στον Σταυρό συμβολίζει την μετάβαση από μια ζωή βασισμένη στην ταύτιση με το εγώ και τις ψευδαισθήσεις της μη συνειδητής ύπαρξης, σε μια ανώτερη κατάσταση ύπαρξης συνδεδεμένης με την αληθινή ουσία μας, με το Ένα με την Αγάπη.

Είναι ο Θάνατος που προηγείται της κάθε ανάστασης. Το κομμάτι μας που πρέπει να πεθάνει, το ταυτισμένο με το εγώ, το βυθισμένο στις ψευδαισθήσεις της ανεπάρκειας, της αδυναμίας, της υπό όρους αγάπης, της έλλειψης, της μοναξιάς, του φόβου, της χωριστικότητας. Όλα αυτά χρειάζεται να σταυρώσουμε και να απαρνηθούμε.

Oμάδα της Ανθρωπότητας Ελλάδας

Ο Μυστικός Δείπνος και ο αριθμός 13

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στον κόσμο που τρέμουν στην κυριολεξία τον αριθμό 13. Μάλιστα η φοβία αυτή έχει και επίσημη ονομασία: Τρισκαιδεκαφοβία (Triskaidekaphobia), λέξη που προέρχεται από τον τρόπο αρίθμησης τον οποίο χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι για να μετρούν τις δεκάδες (τρεις και δέκα ή τρεισκαίδεκα, αντί για δεκατρία). Άλλοι αποδίδουν την αντιπάθεια για τον συγκεκριμένο αριθμό στη σκανδιναβική μυθολογία και άλλοι στον Μυστικό Δείπνο.
Στον Μυστικό Δείπνο ως 13ο άτομο θεωρείται ο προδότης Ιούδας.

Το ψηφοδέλτιό μας: "Για την Ευρώπη των Χαζών"!


 
Κατεβαζουμε συνδυασμό στις Ευρωεκλογές, με τον οποίο θα διεκδικήσουμε την εκλογή πολλών αντιπροσώπων στην Ευρωβουλή.
Ο συνδυασμός μας ονομάζεται:

"Για την Ευρώπη των Χαζών"!

Αρχή μας είναι οι υποψήφιοι να εκφράζουν τον μέσο Έλληνα ψηφοφόρο (τον οποίο κατά τ'άλλα τιμούμε).
Θέλουμε μια άλλη Ευρώπη, μια νέα Ευρώπη και ξέρουμε πώς θα διεκδικήσουμε αυτή τη νέα Ευρώπη.
Και ιδού το σχέδιο: θα τη μετακινήσουμε! 
Ω ναι! Θα τη μετακινήσουμε πιο νότια(σπρώχνοντας λίγο προς τα κάτω την Αφρική), ούτως ώστε να φύγει το βόρειο κομμάτι της Ευρώπης μακριά απ'τον κρύο βόρειο πόλο και να αποκτήσει καλό, μεσογειακό καιρό.
Μόλις λοιπόν οι Γερμανοί οι Ολλανδοί κι οι Νορβηγοί δουν άσπρη μέρα (δηλαδή ήλιο ολόλαμπρο και θάλασσα γαλαζοπράσινη) θα τους φύγει αυτή η υστερία που έχουν και κάνουν σαν αγάμητοι και θα το δουν αλλιώς το πράγμα, πιο χαλαρά.

Απ'την άλλη, εμείς οι Μεσόγειοι, που αναγκαστικά θα μετακινηθούμε πολύ πιο κάτω, στα όρια μεταξύ Ισημερινού και τροπικής ζώνης, δε θα 'χουμε πρόβλημα, διότι έτσι κι αλλιώς δε διαφέρουμε και πολύ απ'τους Ζουλού...
Οπότε, όλοι ευχαριστημένοι!

Γι'αυτό σας λέω, είναι ρεαλιστικό το σχέδιό μας και εφαρμόσιμο εντός των πρώτων 100 ημερών!
Στην εικόνα οι, περί ων ο λόγος, κλιματικές ζώνες, ώστε να κάνετε τους υπολογισμούς σας και να διαπιστώσετε το εφαρμόσιμον του σχεδίου μας:


Ανακοινώνω, λοιπόν τα ονόματα του συνδυασμού που καλείται να φέρει εις πέρας το μεγαλεπήβολο αυτό σχέδιο για τη νέα Ευρώπη, καθώς και το σκεπτικό της επιλογής τους.

Tο πείραμα της τυφλής όρασης


Πολλοί τυφλοί – εξαιτίας κάποιου εγκεφαλικού επεισοδίου ή μιας κάκωσης του εγκεφάλου και όχι εξαιτίας τραυματισμού του ματιού – κάνουν κάτι αξιοπρόσεκτο.

Αν τοποθετήσουμε μπροστά τους ένα αντικείμενο, δεν μπορούν βέβαια να πουν τι αντικείμενο είναι αυτό ή που ακριβώς βρίσκεται.

Αν τους ζητήσουμε να το πιάσουν, θα πουν πως τους είναι αδύνατον αφού δεν το βλέπουν. Αν όμως πειστούν να προσπαθήσουν, καταφέρνουν να το βρουν, με μια σιγουριά που ξαφνιάζει ακόμα κι αυτούς τους ίδιους.

Αυτή η μυστηριώδης ικανότητα ονομάζεται «τυφλή όραση».
Όπως λέει ο Anthony Marcel, ένας ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ που έχει κάνει έρευνες σε σχέση με την τυφλή όραση, αποδεικνύεται πως οι άνθρωποι αυτοί διαθέτουν μια έξοχη όραση αλλά δεν γνωρίζουν ότι μπορούν να δουν.

ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ…



οσο το ατομικο μπαινει πανω απο το συλλογικο.
οσο η παρατηρηση θεωρειται δραση.
οσο η απαθεια γινεται συνηθεια.
οσο το παραλογο μοιαζει φυσιολογικο.
οσο τα ”πρεπει” νικουν τα ”θελω”.
οσο η αμυνα ονομαζεται βια.
οσο η κοινωνικοτητα ειναι το πληκτρολογιο.
οσο οι σχεσεις ειναι εφημερες.
οσο οι συζητησεις δεν εχουν τελος.
οσο θα βασιζομαστε σε αλλους.
οσο η ελπιδα μας θα βρισκεται σε κατι ανωτερο.
οσο δεν μας ενδιαφερει ο διπλανος.
οσο θα παραξενευομαστε απο την διαφορετικοτητα.
οσο θα αφηνουμε τις στιγμες να περνουν.

Τσιολκόβσκι: Ο επιστήμονας που μιλούσε με τους αγγέλους


Τσιολκόβσκι
Ο ρώσος επιστήμονας και από τους πρωτοπόρους της αστροναυτικής, Κονσταντίν Τσιολκόβσκι (1857-1935), ήταν ένας μεγάλος ονειροπόλος.
Λιγάκι τρελός, λιγάκι αφελής, συχνά έσφαλε. Είχε όμως το θάρρος να ονειρεύεται αυτά που οι άλλοι ούτε να σκεφτούν δεν τολμούσαν. Ποιος θα μπορούσε την εποχή του Α΄ Παγκοσμίου να κάνει όνειρα για πτήσεις στο φεγγάρι, Γενετική Μηχανική, ανάσταση νεκρών; Μόνο αυτός. Ο Τσιολκόβσκι.
Η ζωή του ξεκίνησε με μια τραγωδία. Στην πρώιμη παιδική ηλικία αρρώστησε από οστρακιά. Μετά την ασθένεια υπήρξαν επιπλοκές με αποτέλεσμα να κουφαθεί. Γι’ αυτό και δεν έλαβε την καθιερωμένη εκπαίδευση. Ο μεγάλος επιστήμονας ήταν αυτοδίδακτος. Από πολύ νωρίς έμαθε να διαβάζει και, περισσότερο από καθετί, του άρεσε να διαβάζει και να κάνει εφευρέσεις. Σε αυτές τις ασχολίες αφιερωνόταν μέρες ολόκληρες. Έφτιαχνε τόρνους, σπιτάκια, ρολόγια εκκρεμή, αυτοκινητάκια…

Οι πρωτεΐνες της ζωής

Επιτρέπουν στο ωάριο και στο σπερματοζωάριο να «συναντηθούν»
Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν μια πρωτεΐνη που παίζει ρόλο- κλειδί στη γονιμοποίηση, καθώς επιτρέπει στο ωάριο και στο σπερματοζωάριο να «συναντηθούν» κάνοντας έτσι το πρώτο ουσιώδες βήμα για τη σύλληψη και την ανάπτυξη του εμβρύου. Η ανακάλυψη μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για βελτιωμένες θεραπείες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, αλλά και για την ανάπτυξη νέου τύπου αντισυλληπτικών, που δεν θα είναι ορμονικά.
Η… θεά
Μια πρωτεΐνη, με την ονομασία «Ιζούμο» που βρίσκεται στην επιφάνεια του σπερματοζωαρίου και μία παρόμοια με την ονομασία «Τζούνο» που βρίσκεται στην επιφάνεια του ωαρίου, την κατάλληλη στιγμή, αναγνωρίζουν η μία την άλλη, δίνοντας το «εναρκτήριο λάκτισμα» για τη γονιμοποίηση. Εκτιμάται ότι μία παρόμοια διαδικασία συμβαίνει κατά τη σύλληψη όλων των θηλαστικών.
eggjuno
H Juno συναντά την Izumo
Το 2005, μια ομάδα Ιαπώνων ερευνητών είχε ανακαλύψει την «Ιζούμο» στην επιφάνεια των σπερματοζωαρίων (της έδωσε το όνομα ενός ιερού της Σιντοϊστικής θρησκείας που είναι αφιερωμένο στον γάμο). Τώρα, μετά από αρκετά χρόνια ερευνών, εντοπίστηκε στη Βρετανία η ανάλογη πρωτεΐνη στο ωάριο, που «ζευγαρώνει» με την «Ιζούμο» στο σπερματοζωάριο και η οποία ονομάστηκε «Τζούνο» προς τιμήν της ρωμαϊκής θεάς της γονιμότητας.

“Μεγάλη Πέμπτη”



Γράφει ο Νικόλαος Παναγοδημητρόπουλος
Μεγάλη Πέμπτη… το Μήνυμα της ημέρας:
Για να ξεχωρίσεις από το πλήθος, θα πρέπει να μπορείς να κάνεις κάτι ξεχωριστό από αυτά που κάνει το πλήθος.
Αυτό από μόνο του ελκύει τον φθόνο του πλήθους…

Βγαίνεις ποτέ από την πρίζα;;


"Η ασθένεια, είναι η τέλεια λύση που βρίσκει ο εγκέφαλος, στο πρόβλημα των εσωτερικών συγκρούσεων" ~ Dr Hammer 

Με απλά λόγια, λέει το μυαλό σου: "γιατί δεν με αφήνεις έστω και για λίγο ήσυχο;"
 

Ακούγεται περίεργο, αλλά αφού ο εγκέφαλος κάνει κουμάντο ως κυρίαρχο όργανο στο σώμα μας, όταν πιέζεται υπερβολικά, είτε αυτός θα βγάλει βλάβη, είτε κάποιο άλλο εξάρτημα της μηχανής, που λέγεται ανθρώπινο σώμα.

Ό,τι συμβαίνει δηλαδή, σε όλων των ειδών τις μηχανές, που πιέζονται περισσότερο από όσο αντέχουν. Και αφού μιλάμε για "μηχανές", πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει φράσεις, όπως"κλείσ’ το και ξανάνοιξέ το", "κάνε του "reset" ή "format" για να "καθαρίσει" ή "βγάλ΄το λίγο από την πρίζα" και μετά θα είναι εντάξει;

ΗΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ



Σταυρώθηκε , λέει. Πώς, όμως, σταυρώθηκε; Με το κεφάλι επάνω ή, με το κεφάλι κάτω; Κανονικά, δηλαδή, τον σταύρωσαν, όρθιο ή, τον έστησαν ανάποδα πάνω στο σταυρό και τον κάρφωσαν με τα πόδια επάνω και το κεφάλι κάτω;

Όταν ήσουν κακοποιός, δηλαδή εγκληματίας, σε σταυρώνανε με το κεφάλι επάνω, όπως σταύρωσαν τον Ιησού. Σε σταύρωναν με το κεφάλι κάτω όταν ήσουν στασιαστής και ζητούσες κοινωνικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις και τέτοια. Ο Ιησούς, βέβαια, δεν ήταν ούτε κανένας κακοποιός, ούτε κάποιος επαναστάτης. Ο Χριστός ήταν ο Υιός του θεού – για τους χριστιανούς. Κι όταν είσαι ο Υιός του θεού δεν είναι δυνατόν να κάνεις ούτε τον τοκογλύφο, ούτε τον λαθρέμπορα και μπουκμαίηκερ, αλλά ούτε και τον αρχηγό κάποιου πολιτικού ή, λαϊκού ή, εθνικού κινήματος. Δεν ταιριάζουν όλα αυτά με το θεϊκό πρόσωπο του Ιησού, ο οποίος όμως τιμωρήθηκε όπως όλοι οι θνητοί της εποχής του. Με σταυρικό θάνατο.

Ήταν της μόδας τότε ο σταυρός. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος εκτέλεσης για τους κατακτητές Ρωμαίους. Όταν σε βρίσκανε ένοχο και σε καταδικάζανε σε στέλνανε στο σταυρό. Μιλάμε για πολύ μαρτυρικό θάνατο. Μέχρι να σου βγει η ψυχούλα σου και να πας στην κόλαση βλαστημούσες το γάλα της μάνας σου που σ’ έφερε στη ζωή. Ο αποδυτηριάκιας επειδή ήταν παρών στη σταύρωση του Χριστού θα σου πει τρία-τέσσερα πραγματάκια.

ΠΑΡΟΙΜΙΩΔΕΙΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ

ΠΑΡΟΙΜΙΩΔΕΙΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ

Παροιμιώδεις φράσειςοι περισσότερες από την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία,
που (ακόμααντιστέκονται στην ισοπέδωση της γλώσσας μαςαπό τους γνωστούς «κουλτουριάρηδες»,
ιδιαίτερα με τις προσπάθειες υποβάθμισης και αφανισμού του μαθήματος των Αρχαίων.
  
         Στον καθημερινό μας λόγο χρησιμοποιούμε φράσεις λαϊκής σοφίας, την προέλευση των οποίων οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε. Καθεμιά από αυτές κρύβει μια μικρή ιστορία, με άγνωστους σε εμάς πρωταγωνιστές, η οποία αφενός έχει κάτι να μας διδάξει και αφετέρου απεικονίζει γλαφυρά τον τρόπο ζωής και δράσης των ανθρώπων μιας άλλης εποχής.
         Στις περισσότερες των περιπτώσεων η λαϊκή αυτή σοφία έχει τις ρίζες της στην Αρχαία Ελλάδα και το Βυζάντιο, αποδεικνύοντας κατ' αυτόν τον τρόπο τη συνέχεια του Ελληνισμού, αφού τις ίδιες φράσεις χρησιμοποιούμε και σήμερα.
        Οι άνθρωποι μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις εποχές, ταυτόχρονα όμως, εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι στην πραγματικότητα μοιραζόμαστε διαχρονικά τα ίδια πάθη, φόβους, ανησυχίες και ελπίδες.
        Γι αυτό και έχει αξία και ιδιαίτερο ενδιαφέρον η γνώση της λαϊκής αυτής σοφίας. 

Οι παράδοξες….ευεργετικές επιδράσεις του καπνίσματος στην υγεία!

smoking
Κι όμως, υπάρχουν και οφέλη από το κάπνισμα κι αυτό είναι ένα κοινό μυστικό μεταξύ των γιατρών. Ετσι και παρά τον κίνδυνο αρνητικών σχολίων, ότι κάνουμε διαφήμιση στο κάπνισμα, παραθέτουμε κάποια επιστημονικά στοιχεία, βγαλμένα από ιατρικές έρευνες, που αποδεικνύνουν ότι ναι η θανατηφόρα – κανείς δεν το αμφισβητεί – συνήθεια του καπνίσματος, μπορεί να έχει και κάποια οφέλη για την υγεία μας (λίγα, είναι η αλήθεια…)
Ποιά είναι, όμως, αυτά ;

ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΑΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΕΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΓΑΛΗΝΗ Η ΟΜΟΡΦΙΑ Η ΑΡΜΟΝΙΑ Ο ΕΥΨΥΧΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ


ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ...


ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΦΟΒΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΕΘΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ...

ΑΛΛΑ ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΟΠΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΗΡΕΜΑ ΚΙ ΑΠΛΑ ...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΜΟΝΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΥΛΙΚΟ ΚΟΣΜΟ...

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΔΙΟ (ΧΩΡΟΧΡΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΧΕΣ) ΠΟΥ Η ΑΡΧΙΚΗ ΜΑΣ ΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ (ΠΛΑΤΩΝΑΣ) ΚΑΜΠΥΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ  ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΙΤΙΟΝ ΝΑ ΚΑΜΠΥΛΩΘΕΙ Ο ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΩΣΤΕ ΠΕΡΑΝ ΕΝΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΕΚΔΗΛΩΜΕΝΟΙ ΩΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΥΛΟΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΟΥΜΕ ΟΡΑΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ...

«Φάρμακο» οι ασκήσεις πυελικού εδάφους για την πρόωρη εκσπερμάτιση


Οι ασκήσεις του πυελικού εδάφους μπορεί να βοηθήσουν τους άντρες με πρόωρη εκσπερμάτωση να ανακτήσουν μια φυσιολογική ερωτική ζωή, αναφέρουν επιστήμονες από την Ιταλία.

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν με 40 ασθενείς, ηλικίας 19 έως 46 ετών,διαπίστωσαν ότι περισσότεροι από οκτώ στους δέκα είδαν σημαντική βελτίωση στον χρόνο της εκσπερμάτωσης έπειτα από 12 εβδομάδες ασκήσεων.

Κατά την έναρξη της μελέτης, οι εθελοντές εκσπερμάτωναν μέσα σε 31,7 δευτερόλεπτα κατά μέσον όρο από την έναρξη της ερωτικής επαφής.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης, τους εκπαίδευσαν στις ασκήσεις πυελικού εδάφους και τους ζήτησαν να τις κάνουν συστηματικά επί 12 εβδομάδες.

Ορθοδοξία - Ειδωλολατρία: Ιστορικός και θρησκευτικός απολογισμός της πνευματικής διαθήκης του λαού μας (της Παρθένας Τσοκτουρίδου)


 Ανάμεσα στην τιμητική προσκύνηση των αγίων της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της αρχαίας ελληνικής θρησκείας υπάρχει κάποια μακρινή ομοιότητα, γιατί στους Αγίους μας αποδίδονται ιδιότητες ανάλογες με τις ιδιότητες των Ολύμπιων θεών.  Αυτή η αναλογία είναι φυσικά εξωτερική, γιατί ο τρόπος της θρησκευτικής προσήλωσης στους αρχαίους Έλληνες και στους Ορθόδοξους Έλληνες είναι βασικά διαφορετικός.

Η Ορθοδοξία λατρεύει ή τιμάει με ευλάβεια και ταπεινοφροσύνη, αφοσίωση και όχι με φόβο και πειθαρχία, όπως η ειδωλολατρία των αρχαίων Ελλήνων. Πολλοί άγιοι αντικατέστησαν πολλούς Ολύμπιους θεούς. Ο θεός της θάλασσας Ποσειδώνας αντικαταστάθηκε με τον Άγιο Νικόλαο, τον προστάτη των ναυτικών. Μερικοί, μάλιστα, βρίσκουν κάποιες αναλογίες ανάμεσα στην Παρθένο Αθηνά και στην Παρθένο Μαρία, τη Θεοτόκο Παναγία, καθώς και στο Φοίβο Απόλλωνα και στον Προφήτη Ηλία.

Ποιες δραστηριότητες προκαλούν συναισθήματα ευεξίας;


Στο παρακάτω άρθρο παρουσιάζονται τα αποτελέσματα δημοσκόπησης σχετικά με το ποιες δραστηριότητες προκαλούν τα πιο έντονα συναισθήματα υγείας και καλής διάθεσης: 

Η μουσική δεν είναι απλώς η «τροφή του έρωτα», αλλά και το ελιξίριο της ευεξίας, καθώς προσφέρει μεγαλύτερη ευχαρίστηση ακόμα και από το σεξ, σύμφωνα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση.
Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 2.000 άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι κλήθηκαν να αναφέρουν ποιες είναι οι δραστηριότητες που τους προκαλούν εντονότερα συναισθήματα υγείας και καλής διάθεσης.
«Πρωταθλήτρια» ευεξίας ανεδείχθη η μουσική, καθώς το 40% των εθελοντών είπαν πως αυτή είναι που τους «ανεβάζει» περισσότερο. Οι γυναίκες που την επέλεξαν ήταν περισσότερες από τους άνδρες.

Η ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ


                                                                


                                                                   ΕΙΣΑΓΩΓΗ

   Αγαπημένες Συνταξιδιώτισσες Ψυχές...

Καθημερινά συνομιλώ με αδελφούς και αδελφές μας οι οποίοι απορροφούν τα αρνητικότερα «νέα» που διαδίδονται από τα διάφορα μέσα και φανερά αηδιασμένοι από όλα όσα τους περιβάλλουν ρωτούν τις κλασσικά συνηθισμένες πιά τέσσερις "απεγνωσμένες" ερωτήσεις στον εαυτό τους και προς τους άλλους:


1. «Για πόσο καιρό ακόμα θα ταλαιπωρούμαστε;»

2. «Που είναι οι αλλαγές που μας υπόσχονται κάποιοι;»

3. «Γιατί δεν ενεργούν και αργούν οι Γαλαξιακοί;»

4. «Είμαστε τα θύματα μιας νέας υποτιθέμενης "φωτεινής" σκευωρίας;»



Προσωπική μου συμβουλή –χωρίς την παραμικρή αίσθηση του χιούμορ- προς όσους έχουν τις παραπάνω ανησυχίες είναι η εξής...


   Αρχικά, ησυχάστε το μυαλό και το σώμα σας και πάρτε δυό-τρείς ανάσες ώστε να οξυγονωθείτε αρκετά...

Απόφαση βόμβα για τα τέλη κυκλοφορίας

dikastirio

Με αίτηση αναστολής εκτέλεσης στρεφόμενης κατά του Ελληνικού Δημοσίου που ασκήθηκε ενώπιον του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης,…
 φορολογούμενος ζήτησε να απαγορευθεί η αναγκαστική είσπραξη του καταλογισθέντος σε βάρος του ποσού, κατά τις διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε, που επισπευδόταν με βάση την οριστική πράξη προσδιορισμού τελών κυκλοφορίας και προστίμου για τέλη Κυκλοφορίας έτους 2013, με την οποία ειδικότερα, βεβαιώθηκε ταμειακώς, α) το ποσό των 660 ευρώ προερχόμενο από τα οφειλόμενα προς το Δημόσιο τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2013 για το ΙΧΕ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του και, β) ισόποσο πρόστιμο ποσού 660 ευρώ για μη καταβολή τελών κυκλοφορίας έτους 2013. Ζήτησε επίσης, να εκδοθεί προσωρινή διαταγή αναστέλλουσα την εκτέλεση των ανωτέρω προσβαλλόμενων πράξεων, μέχρις εκδόσεως τελεσίδικης απόφασης επί της αιτήσεως αναστολής.

Τι «γεύση» έχει η δική σου ζωή ? μέρος πρώτο


Οι 4 αισθήσεις μας όραση, ακοή, όσφρηση, γεύση είναι αυτές που είτε παίρνουν πληροφορίες από το μυαλό είτε από την ψυχή.


Όταν οι 4 αυτές αισθήσεις είναι συνδεδεμένες με το μυαλό είναι τοξικές και καθοδηγούνται κυρίως από τα 7 θανάσιμα πάθη. Με τις σκέψεις μας αλλά και με τα συναισθήματα μετατρέπουν όλο μας το σώμα σε τοξικό.

Οι αισθήσεις μας αυτές στην αρχή που ερχόμαστε στον πλανήτη, είναι αυτές που μας συνδέουν άμεσα με το περιβάλλον μας. Η ακοή μας έχει αναπτυχθεί ως ένα σημείο από πριν να γεννηθούμε μέσα από την κοιλιά της μαμάς μας, όπου από εκεί ερχόταν μέσω του νερού οι πληροφορίες που θα χρειαστούμε εδώ. 

Το ΚΟ.ΛΑ.Ν των «Απαράδεκτων» υποψήφιο στις ευρωεκλογές του Μαϊου

4Την όρεξη και σε άλλους ανθρώπους της τηλεόρασης φαίνεται πως άνοιξε η πρόσφατη πρωτοβουλία του Σταύρου Θεοδωράκη με τη δημιουργία του «Ποταμιού», με αποτέλεσμα να ετοιμάζονται να πάρουν κι αυτοί τη θέση τους στον πολιτικό στίβο στις ευρωεκλογές του προσεχή Μαϊου.
Έτσι, με μια κίνηση που αναμένεται να «ταράξει τα νερά», οι γνωστοί «Απαράδεκτοι» της ελληνικής τηλεόρασης, με ανακοίνωσή τους αργά χθες το βράδυ εξέφρασαν την πρόθεσή τους να δώσουν σάρκα και οστά στο ΚΟ.ΛΑ.Ν, το κόμμα που είχε κάνει θραύση στην ελληνική τηλεόραση πριν από αρκετά χρόνια σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά επεισόδια της σειράς.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα