Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ, οι Ειδωλολάτρες, και η «ψευδοφώτιση»


Αν Ένας Άνθρωπος έχει Απελευθερωθεί (και το τι σημαίνει αυτό, ποιες είναι οι ενδείξεις, ποια είναι τα «συμπτώματα», είναι μια άλλη υπόθεση…) τότε Βρίσκεται στον Χώρο της Ενότητας Όπου δεν υπάρχει «παρατηρητής», «εγώ», «διαλογιζόμενος», «αναζητητής», εξελισσόμενος»… τίποτα. Υπάρχει Μόνον Αντίληψη Ενότητας…
.
Όταν όμως ένας άνθρωπος (κι «εδώ» λειτουργούν οι περισσότεροι άνθρωποι) λειτουργεί στο «επίπεδο της δυαδικότητας, της σκέψης, του εγώ, τότε οποιαδήποτε δραστηριότητά του ανήκει σε αυτόν τον περιορισμένο χώρο της σκέψης του.
Όταν από αυτή την «θέση» μιλά για Θεό (Πραγματικότητα, οτιδήποτε), Πραγματοποίηση, Φώτιση, Πνευματική Εξέλιξη, Αυτοβελτίωση,  Συνειδητοποίηση του Ανώτερου Εαυτού, κλπ., κλπ, κλπ… όλα αυτά δεν είναι παρά «προβολές» της σκέψης του στον «φανταστικό χώρο» της σκέψης (που η ίδια η σκέψη «βεβαιώνει» ότι είναι αντικειμενικός χώρος- αλλά βεβαίως αυτό δεν είναι απόδειξη).
Για αυτό λέμε ότι «όσοι μιλούν για τον Θεό» είναι Ειδωλολάτρες! Γιατί; Επειδή νοιώθουν ήδη «διαχωρισμένοι» από τον Θεό και μιλούν στην πραγματικότητα για μια «ιδέα», μια «προβολή» της σκέψης τους στον «φανταστικό αντικειμενικό χώρο»… Όλα είναι σκέψη.

ΤΟ ΣΤΕΡΗΤΙΚΟ ΠΡΟΘΕΜΑ ΄΄ΞΕ΄΄ ΚΑΙ .........ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΟΥ........




ξεκουμπίζομαι - ξεκουμπίσου = Φεύγω βιαστικά και ολοκληρωτικά. 
---------------------------------------------------------------------------------
Το "ξε" είναι στερητικό πρόθεμα, κάτι σαν το στερητικό "α" (άγονος,άσχετος, αθάνατος). Έτσι λέμε "είπα και ξείπα", αλλά και "Ξέπαπα" λένε στην Κρήτη τον αποσχηματισμένο παπά. Υπάρχει και επώνυμο Ξεπαπαδάκης. 

Ο Δρακοκτόνος Απόλλων, ή ο Δρακοκτόνος Άγιος Γεώργιος;


georgeΑπό μικρός είχα σαν “προστάτη” τον Άγιο Γεώργιο …
Φύλακας – Άγγελος σε κάθε στιγμή της ζωής μου, δεδομένου ίσως ότι είχα καιπροσωπικούς, οικογενειακούς λόγους να του έχω “αδυναμία”… η Συγχρονικότητα μάλιστα που έχει σημαδέψει την ζωή μου σχετικά με αυτό το όνομα, είναι αντικείμενο έρευνας… χμμμ, ελπίζω όχι ψυχιατρικής.
Μιας και στόχος μου ήταν είτε η Σχολή Ευελπίδων, είτε η Σχολή Ικάρων, το είχα συνδυάσει με αυτή μου την φιλοδοξία.

ΘέΛΩ ΝΑ ΜΠώ ΣΤόΝ ΕΓΚέΦΑΛό ΣΟΥ



θυμώνω για τη Θάλασσα που τη σκίζει το καράβι
θυμώνω για τον Ήλιο που τον καταπίνει το βουνό


θυμώνω για τη Ζωή που την πνίγει το σκοτάδι


θυμώνω
που θυμώνω


Θέλω να μπω στον εγκέφαλό σου. Την ώρα που ανοίγεις το παράθυρο και πετάς το μπουκάλι σου, το παλιόχαρτό σου, τη γόπα σου.

Η Διακήρυξή μου για την Εκτίμηση του Εαυτού



Είμαι εγώ.
Σ’ όλο τον κόσμο δεν υπάρχει κανένας άλλος ακριβώς σαν κι εμένα. Υπάρχουν άνθρωποι που μου μοιάζουν σε μερικά σημεία, αλλά κανένας δεν είναι ολότελα όμοιος με μένα. Επομένως, ό,τι προέρχεται από μένα είναι απόλυτα δικό μου, γιατί εγώ μόνος μου το διάλεξα.
Μου ανήκει ό,τι έχω: το σώμα μου και όλα όσα κάνει, το μυαλό μου με τις ιδέες του και τις σκέψεις του, τα μάτια μου και οι εικόνες όσων βλέπουν, τα συναισθήματά μου, όποια κι αν είναι αυτά:
θυμός, χαρά, αποκαρδίωση, αγάπη, απογοήτευση, ενθουσιασμός, το στόμα μου και τα λόγια που ξεστομίζω: ευγενικά, γλυκά ή σκληρά, σωστά ή λαθεμένα. Η φωνή μου δυνατή ή σιγανή και όλες μου οι πράξεις, άσχετα αν κατευθύνονται προς εμένα ή προς τους άλλους.

Θηλυκή δεκτικότητα




«Γνωρίζουμε πώς να δρούμε. Αυτός είναι ο θετικός, ο επιθετικός, ο αντρικός τρόπος.
Και υπάρχει μια άλλη προσέγγιση, πιο λεπτή, πιο απαλή, πιο θηλυκή: Το να είσαι αφημένος, παραδομένος και να επιτρέπεις στην ύπαρξη να ρέει μέσα από σένα. Αυτό είναι δράση χωρίς δράση. Με μια έννοια, αυτό είναι κάτι αρνητικό, επειδή δεν κάνεις τίποτα.
Καθισμένος σιωπηλά, χωρίς να κάνεις τίποτα, η άνοιξη έρχεται και το χορτάρι μεγαλώνει από μόνο του.
Αυτό είναι το μυστικό του πραγματικού διαλογισμού: Να κάθεσαι σιωπηλά, χωρίς να κάνεις τίποτα. Περιμένεις… περιμένεις υπομονετικά.

27 Προκαταλήψεις με τις Οποίες ο Εγκέφαλός μας Διαστρεβλώνει την Πραγματικότητα

Μπορούν οι προκαταλήψεις να διαμορφώσουν τις αντιλήψεις και τα πιστεύω μας για τον κόσμο;


Η γνώση που συγκεντρώνουμε από τις επιστημονικές μελέτες εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πως ερμηνεύουμε τα στοιχεία. Οι ερμηνείες, όμως, υπακούν στους ίδιους κανόνες που διέπουν τις αντιλήψεις μας για την πραγματικότητα. Είναι γεμάτες παραδοχές, γενικεύσεις, παραλείψεις και λάθη. Στις κοινωνικές επιστήμες, αυτά τα λάθη αποκαλούνται γνωστικές προκαταλήψεις.

Αυτές οι προκαταλήψεις είναι ενσωματωμένες τόσο στους αντιληπτικούς και τους συναισθηματικούς μηχανισμούς του εγκεφάλου όσο και στους γνωστικούς. Μέχρι να φτάσει η αντιληπτική πληροφορία στη συνείδηση, το άτομο έχει προλάβει να την μετατρέψει σε κάτι καινούργιο και μοναδικό. Αυτή η ανακατασκευή της πραγματικότητας αποτελεί το θεμέλιο πάνω στο οποίο χτίζουμε τα πιστεύω μας για τον κόσμο.Σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των πιστεύω μας παίζει επίσης η λογική, η ορθή σκέψη και η κοινωνική συναίνεση. Οι παράγοντες αυτοί επηρεάζουν και τον τρόπο με τον οποίο κατανοούμε τον κόσμο. Αν εντοπίσουμε αυτές τις προκαταλήψεις, μπορούμε να γίνουμε πιο πιστοί.

ΘΑΡΓΗΛΙΩΝ (30 ΗΜΕΡΕΣ) 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – 23 ΜΑΙΟΥ

Ο Θαργηλιών είναι ο 11-ος μήνας στο αττικό ημερολόγιο.
Ήταν αφιερωμένος στους θεούς Απόλλωνα και Άρτεμη, ενώ αντιστοιχεί με το χρονικό διάστημα 23 Απριλίου – 23 Μαΐου. Κυριότερες γιορτές του μήνα αυτού ήταν τα ομώνυμα Θαργήλια, που κρατούσαν δυο ημέρες, τα Βενδίδεια, τα οποία αναφέρονται και στο Συμπόσιον του Πλάτωνα, καθώς και τα Καλλυντήρια και τα Πλυντήρια, δυο γιορτές προς τιμήν της θεάς Αθηνάς. 
Ο Θαργηλιών οφείλει την ονομασία του στο ρήμα θέρειν και στη λέξη Ήλιος, δηλαδή θερμαίνει, καίει ο Ήλιος, και η αντίστοιχη γιορτή τα Θαργήλια ή Θεργήλια ήταν αφιερωμένη στον θεό Απόλλωνα ως τον θεό της ηλιακής θερμότητας, με τη δύναμη της οποίας ωριμάζουν οι καρποί: «Θαργήλια εισί πάντες οι από γης καρποί».
Τα Θαργήλια ήταν γιορτή που ετελείτο την 7η ημέρα του μήνα, η οποία εθεωρείτο ως γενέθλια ημέρα του Δήλιου Απόλλωνα.

Οι Αζτέκοι πολεμιστές

Χάρτης του Hernán Cortés 1524 που απεικονίζει την Tenochtitlan
Χάρτης του Hernán Cortés 1524 που απεικονίζει την Tenochtitlan
Η αυτοκρατορία των Αζτέκων δημιουργήθηκε από την Τριπλή Συμμαχία των πόλεων – κρατών TenochtitlanTexcoco και Tlacopan και επεκτάθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, καταλαμβάνοντας την περιοχή γύρω από την κοιλάδα του Μεξικού κατά το χρονικό διάστημα 1428 μέχρι το 1521 οπότε και καταλύθηκε από τους Ισπανούς κατακτητές και τον Ερνάν Κορτές. Η σύντομη εξάπλωσή της οφειλόταν συν τοις άλλοις στους ικανούς πολεμιστές που διέθετε και οι οποίοι κατείχαν εξέχουσα θέση στην κοινωνία των Μεξικανών. Στο παρόν άρθρο θα εξετάσουμε την εκπαίδευση τον οπλισμό και τις συνθήκες διαβίωσής τους.
Εκπαίδευση
Ο πολεμιστής κατείχε περίοπτη θέση στην κοινωνία απολαμβάνοντας σημαντικά οφέλη και προνόμια.

Και οι βαρκούλες αρμενίζανε…

Νίκος Μπογιόπουλος
Σήμερα έχουμε… «επέτειο»! Ήταν 23 Απρίλη του 2010 όταν ο Γιώργος Παπανδρέου, ως πρωθυπουργός της χώρας, ανακοίνωσε από το Καστελόριζο την υπαγωγή της Ελλάδας στη δίνη των Μνημονίων. Το σκηνικό εκείνου του διαγγέλματος ήταν επιμελώς σκηνοθετημένο. Πίσω από τον ομιλούντα κάτι πράσινες βαρκούλες αρμενίζανε…
 Συμπληρώθηκαν ακριβώς 4 χρόνια από την στιγμή που οι υπαίτιοι της καταστροφής και της χρεοκοπίας, αυτοί που κυβερνούν ανελλιπώς αυτόν τον τόπο από συστάσεως του ελληνικού κράτους,  αυτοί που πίνουν το αίμα του ελληνικού λαού από συστάσεως του ελληνικού κράτους, έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους. Με ένα στόχο:

Βίντεο: θεραπευτικά μικροσκοπικά ρομπότ …στο σώμα του ασθενούς

tiny

Μικροσκοπικά ρομπότ τα οποία θα μπορούν να βοηθούν τον ασθενή να αναρρώσει και θα συνθέτουν ιατρικές συσκευές μέσα στο σώμα του αναπτύσσουν επιστήμονες του Carnegie Mellon University στο Πίτσμπεργκ.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευση του onlinelibrary.wiley.com, οι Έρικ Ντίλερ και Μέτιν Σίτι δημιούργησαν κάποια απλά νανορομπότ χρησιμοποιώντας μαγνητικά υλικά. Το κάθε ρομπότ έχει μήκος περίπου ενός χιλιοστού και δύο βραχιόνες. Ο έλεγχός τους γίνεται μέσω μαγνητικών πεδίων, που καθορίζουν την κίνησή τους και τη λειτουργία των βραχιόνων.

Αφθονία


Το ποιος νομίζεις ότι είσαι είναι επίσης στενά συνδεδεμένο με το πώς θεωρείς ότι σου φέρονται οι άλλοι. 


Πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται ότι οι άλλοι δεν τους φέρονται αρκετά καλά. «Δε μου δείχνουν κανένα σεβασμό, προσοχή, αναγνώριση, παραδοχή», λένε. 

«Με θεωρούν δεδομένο». Άλλοτε πάλι, υποψιάζονται κρυμμένα κίνητρα. «Οι άλλοι θέλουν να με χειραγωγήσουν, να με εκμεταλλευτούν. Κανείς δε μ' αγαπάει».

Το ποιοι νομίζουν ότι είναι, είναι τούτο: «Είμαι ένας ενδεής μικρός που οι ανάγκες του δεν ικανοποιούνται». Αυτή η βασική εσφαλμένη αντίληψη για το ποιοι είναι δημιουργεί δυσλειτουργία σε όλες τους τις σχέσεις. 

Θα προτιμούσα να είμαι στην κόλαση - Κοέλιο

heavenhell-small2
Αμέσως μόλις πέθανε, ο Χουάν βρήκε τον εαυτό του σε ένα υπέροχο μέρος, περιβαλλόμενο από όλη την άνεση και ομορφιά που είχε ονειρευτεί.
Ένας άνθρωπος ντυμένος στα λευκά τον πλησίασε και είπε:
   ‘’ Έχεις το δικαίωμα να αποκτήσεις οτιδήποτε επιθυμείς , οποιοδήποτε φαγητό, απόλαυση ή διασκέδαση.’’

Άφθες, οι ενοχλητικές πληγές στο στόμα. Τι πρέπει να κάνετε;


Συντάκτης Γιώργος Κουτσικάκης Χειρουργός Οδοντίατρος Μ.Sc.


Η άφθα είναι μία επώδυνη επιφανειακή  πληγή στο στόμα. Είναι στρογγυλή ή ελλειψοειδής, διαμέτρου μερικών χιλιοστών. Στον πυθμένα είναι υποκίτρινη και περιβάλλεται από μία κόκκινη άλω.

Εντοπίζεται  στα ούλα, στα χείλη, στις παρειές, στη γλώσσα, στο έδαφος του στόματος και στη μαλακή υπερώα και στο στοματοφάρυγγα.

Είναι επώδυνη όταν ερεθίζεται από την επαφή με τις τροφές και ιδιαίτερα τις ξινές, αλμυρές, πιπεράτες κ.λ.π.

Η ακριβότερη φωτογραφία στον κόσμο με ελληνικό θέμα



H ακριβότερη μέχρι σήμερα φωτογραφία με ελληνικό θέμα στον κόσμο είναι μια άποψη του Nαού του Ολυμπίου Διός της Aθήνας , τραβηγμένη το 1842 από τον Γάλλο αριστοκράτη και ερασιτέχνη φωτογράφο Zοζέφ Zιλμπέρ. 

Η φωτογραφία αυτή πουλήθηκε στις 20 Μαϊου 2003, σε δημοπρασία του Οίκου Kρίστις, έναντι 789.000 ευρώ! 


Στην ίδια δημοπρασία πουλήθηκαν άλλες δώδεκα από τις παλαιότερες φωτογραφίες με ελληνικά θέματα.

Η αρχαιότερη ακέραια πανοπλία στην Ελλάδα


Η σφυρήλατη πανοπλία, βάρους 15 κιλών, είναι κατασκευασμένη από κράμα χαλκού με κασσίτερο. Βρέθηκε το 1960 μέσα σ' έναν από τους 16 θαλαμωτούς τάφους της μυκηναϊκής ακρόπολης των Δενδρών, του νεκροταφείου που συνδέεται με τη Μιδέα, την τρίτη σε σημασία οχυρωμένη μυκηναϊκή ακρόπολη μετά τις Μυκήνες και την Τίρυνθα και θα πρέπει να ανήκε σε υψηλά ιστάμενο αξιωματούχο ή αρχηγό.
Για τη σωματική διάπλαση του ιδιοκτήτη δεν υπάρχουν ακριβή συμπεράσματα, καθώς πρόκειται για αρθρωτή πανοπλία και οι διαστάσεις της μπορούν να μεταβληθούν.

Πώς θα μάθουμε στο σκύλο μας να κολυμπάει;

Συμβουλές για να αγαπήσει την κολύμβηση, πώς θα κάνουμε την πρώτη προσπάθεια για να μπει στο νερό και ότι άλλο χρειάζεται να προσέξουμε.
Photo courtesy of Carlo Raciti | www.carloraciti.com
Photo courtesy of Carlo Raciti | www.carloraciti.com
Όταν πλησιάζει το καλοκαίρι, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες προετοιμαζόμαστε για τις πρώτες επισκέψεις του σκύλου μας στη θάλασσα. Αλλά είμαστε σίγουροι ότι ο σκύλος ενδιαφέρεται; Γιατί είναι γεγονός ότι δεν αγαπούν όλα τα σκυλιά το νερό και την κολύμβηση και επίσης δεν είναι απαραίτητο όλα τα σκυλιά να γνωρίζουν κολύμπι. Σαφώς και υπάρχει το φυσικό ένστικτο του σκύλου, να κουνάει τα πόδια του όταν μπει στο νερό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται για δεινό κολυμβητή, όπως για παράδειγμα είναι από τη φύση τους τα Labrador.

ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΑΣ ΤΗΣ ΝΑΣΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΓΕΩΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ CHEMTRAILS {ΒΙΝΤΕΟ}

Δημοσιεύθηκαν τμήματα μιας παρουσίασης της NASA, όπου ένας ειδικός της Jet Propulsion Labs (κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της NASA) εξηγεί για τα chemtrails και πώς η γεωμηχανική εργάζεται χέρι-χέρι μαζί τους, κάτι που το MSM εξακολουθεί να προσπαθεί να απεικονίζει ως θεωρία «συνωμοσίας», αλλά η ίδια η NASA αναγνωρίζει τις εφαρμογές της γεωμηχανικής, καθώς επίσης και αυτόν τον εμπειρογνώμονα που παρέχει μια σαφή εξήγηση για το τι είναι, και πώς η υπάρχουσα τεχνολογία είναι περισσότερο από επαρκής για να ψεκάσει ..... συγκεκριμένα, μέσω των αεροπλάνων. 

 Μέσω των στοιχείων του βίντεο:
Πόση ζημιά κάνουν στο όνομα της «σωτηρίας του πλανήτη;" Ποιες άλλες εφαρμογές χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία για την οποία δεν λένε στο λαό;
 
Τη στιγμή που θα το μάθετε, μπορεί να είναι πολύ αργά.
Οι συνδέσεις παρέχονται στο παρακάτω βίντεο, καθώς και μια σύνδεση με την αρχική παρουσίαση της NASA.

Ξηρασία, πείνα, chemtrails και το παγκόσμια παιχνίδι του κινδύνου: 

η γεωμηχανική είναι πραγματική, και αναπόφευκτο μέρος του μέλλοντος, όταν η επιστήμη προσπαθεί να ενορχηστρώσει τη φύση στο όνομα της εξημέρωσης της κλιματικής αλλαγής, ενώ οι εμπειρογνώμονες διαφωνούν για το ποιος θα κάνει τους κανόνες στην παγκόσμια διακυβέρνηση της τροποποίησης του καιρού και της γεωμηχανικής. 

Ηταν νεκρός για 40 λεπτά και επανήλθε στη ζωή

Ηταν νεκρός για 40 λεπτά και επανήλθε στη ζωή – Τι δήλωσε μετά ο 39χρονος



Ένας 39χρονος Αυστραλός που χαρακτηρίστηκε κλινικά νεκρός επανήλθε στη ζωή έπειτα από 40 λεπτά...
χάρη σε μια νέα διαδικασία καρδιοπνευμονικής ανάνηψης.

Ο Colin Fiedler από τη Βικτόρια υπέστη έμφραγμα κι έμεινε 40 λεπτά νεκρός προτού οι γιατροί τον επαναφέρουν στη ζωή με ένα νέο μηχάνημα ανάνηψης. Ο ίδιος μετά δήλωσε «είμαι τόσο ευγνώμων που ποτέ δεν θα μπορέσω να εκφράσω πόσο».

Ποιο είναι το Όραμα των Ελλήνων

1 (30)
Πόσο μεγάλη αυταπάτη κρύβει τελικά, η πεποίθηση ότι η Ελλάδα διανύει μια κρίση μόνον οικονομική! Και πώς μπορούμε να εμμένουμε σ’ αυτό, μιλώντας για μια χώρα γνωστή στην ανθρωπότητα, ως η χώρα που παρήγαγε κυρίως Τέχνη και Πολιτισμό; Και πώς μπορούμε να ελπίζουμε σε μια αλλαγή, ενώ γνωρίζουμε ότι όλες οι κοινωνικές επαναστάσεις, ξεκίνησαν με μια ουσιαστική αλλαγή στον τρόπο σκέψης των ανθρώπων που τις υποκίνησαν; Τι  ζητούμε; Μια βελτίωση της οικονομικής κατάστασης για το ρίξουμε και πάλι στον αναίσθητο καταναλωτισμό;
Ποιο είναι το Όραμα; Και πώς εκφράζεται; Πού είναι οι ποιητές; Οι μουσικοί; Οι στοχαστές; Πού είναι οι σχεδιαστές, της νέας Ελλάδας; Πού είναι οι αρχιτέκτονες; Πού είναι οι παιδαγωγοί;
Μήπως τελικά, κυριαρχεί μια γενική αναισθησία, που έκανε στη χώρα μας, τα πάντα γκρι; Που με τη νεκρική σιγή της μαραζώνει κάθε νέο βλαστό, τυποποιώντας τον για να υπηρετεί ένα άγονο και προδιαγεγραμμένο μέλλον;

Όταν ο Άνθρωπος κάνει Σχέδια, ο "Θεός" γελάει.



....Κυριολεκτικά...


Όταν εσπασε το κοσμικό αυγό (bing bang) εξήλθε ο Όφις ο Αρχαίος και οι ακόλουθοι Του.

Κουλουριάστηκε, σαν Έρως ακαταμάχητος στο άπειρο της αβύσσου και ονειρεύτηκε.

Τότε Έγινε o Μέγας Αρχιτέκτων.

Του Σύμπαντος, απτού Κόσμου.

Τότε Άρχισε η περιπέτεια της ζωής.

Μα και η οδύνη του Θανάτου.


Ο Μετά τον Θρόνο, Αρχαίος. Ο Μετά τον Θρόνο, Αιώνιος Αρχή. Σχεδιαστής και Φωτοδότης του Πυρός, που λέμε ζωή. 

Διάβολος για την Εντός του Αυγού πρότερη πραγματικότητα.

Δημιουργός και Πλάστης για την Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Αιώνια σύγκρουση Άρχισε.
Που δεν λέει να τελειώσει.

Αστεροειδείς προκαλούν εκρήξεις πυρηνικής κλίμακας στην ατμόσφαιρα


Σύμφωνα με μία νέα μελέτη, αστεροειδείς που εισήλθαν στη γήινη ατμόσφαιρα το διάστημα 2000-2013 προκάλεσαν 26 εκρήξεις πυρηνικής κλίμακας κατά την εξαΰλωση τους στα ανώτερα στρώματά της.

Η συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποιήθηκε από το ίδρυμα Β612, το οποίο ιδρύθηκε από πρώην αστροναύτες της NASA με σκοπό την επαγρύπνηση για τον ενδεχόμενο κίνδυνο από συγκρούσεις του πλανήτη μας με ουράνια αντικείμενα.


Τα δεδομένα προέρχονται από ένα παγκόσμιο δίκτυο αισθητήρων σχεδιασμένο για την ανίχνευση πυρηνικών πυροδοτήσεων, που ελέγχεται από τον αρμόδιο διεθνή οργανισμό για την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων. Από τα στοιχεία δημιουργήθηκε ένα βίντεο που αναπαριστά τα συμβάντα, με σκοπό την ενημέρωση και την προώθηση των στόχων της οργάνωσης. 

Αυτά είναι τα δικαιώματα των χρηστών του Διαδικτύου

Αυτά είναι τα δικαιώματα των χρηστών του Διαδικτύου: Ο Οδηγός που εξέδωσε το Συμ


Οδηγό με τα ανθρώπινα δικαιώματα των χρηστών στο Διαδίκτυο εξέδωσε το Συμβούλιο της Ευρώπης με στόχο να διευκρινιστεί τι μπορούν να κάνουν οι πολίτες σε περίπτωση που τα δικαιώματα τους αμφισβητούνται, καταστρατηγούνται ή παραβιάζονται.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης υπογραμμίζει ότι, σε γενικές γραμμές , τα δικαιώματά των χρηστών καθορίζονται στους όρους των εταιρειών του Διαδικτύου , τους οποίους σπάνια διαβάζει κανείς και ακόμη πιο σπάνια είναι πλήρως κατανοητοί.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης αναφέρει ως βασικά ανθρώπινα δικαιώματα στο Διαδίκτυο: την προστασία της ελευθερίας της έκφρασης, της ελευθερίας του συνέρχεσθαι, του συνεταιρίζεσθαι και της συμμετοχής, την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την προστασία των δεδομένων, την εκπαίδευση και την παιδεία, την προστασία των παιδιών και των νέων, και το δικαίωμα αποτελεσματικής ένδικης προστασίας για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Οδηγός εγκρίθηκε ήδη από την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην οποία συμμετέχουν οι υπουργοί εξωτερικών των 47 κρατών-μελών του πανευρωπαϊκού αυτού Οργανισμού.

Μπροστά στο Θεό μου....


Χάθηκα μέσα στον κόσμο των σκιών και ξάφνου, φως που τύφλωνε τα μάτια μπρος μου.
Κατάπληκτη και ακίνητη καθόμουν, λες και σίδερα βαριά τα πόδια μου κρατούσαν.
Ομίχλη γύρω μου παχιά, χαλάζι βελούδινο το σώμα μου χτυπούσε, μα μήτε πόνο ένιωθα* μήτε και το χαλάζι.
Μυρμήγκιαζε το σώμα μου, μυρμήγκια στο μυαλό μου* τις σκέψεις μου κατέτρωγαν και όλο το σωθικό μου…
Το φως το ανέλπιστο που τύφλωνε τα μάτια, κατάματα κοιτούσα.
Τυφλώθηκα, λοιπόν, ως μου’ πρεπε για την αποκοτιά μου, μα και τυφλή που ήμουνα, χωρίς θαμπή θωρούσα τη πλάση που μ’ ανέστησε, κρυφά χαμογελούσα.
Έπρεπε λοιπόν να τυφλωθώ, της πλάσης τα πανώρια να θωρήσω;
Μήπως θα έπρεπε λοιπόν κωφούς να προσκυνήσω;
Αυτοί στα σίγουρα ακούν, τα θεία, της πλάσης τις ωδές, ακούν παιδιά μα και γερόντους.
Σαν όλ’ αυτά καθόντουσαν στου λογικού τους κόλπους, άστραψε και βαριά φωνή στο σήμερα με έφερε και στους δικούς μου τόπους.

-Γιατί ήρθες εδώ, εμένα να παιδέψεις;

Halkett, ο επενδύτης (μανδύας) που μετατρεπόταν σε σκάφος!

Μια έξυπνη εφεύρεση του 19ου αιώνα, χρήσιμη για την εξερεύνηση των περιοχών της Καναδικής Αρκτικής, η οποία ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε επισήμως από το Βασιλικό Ναυτικό.

Περί Αλός

Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου
Συγγραφεύς – Ερευνήτρια Ναυτικής Ιστορίας
Μέλος Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.)

 
Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Ναυτική Ελλάς», τ. 965, σ.70
ΜΑΡ. 2014, έκδοση της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών
Ναυτικού (Ε.Α.Α.Ν.), υποπτευόμενο από ΥΕΘΑ μέσω ΓΕΝ.




 

Σχέδιο του Υποπλοιάρχου Peter Alexander Halkett, (1840s)
το οποίο απεικονίζει την πνευστή σχεδία Halkett εν πλω
με την χρήση ομπρέλας ως ιστίο.
ΦΩΤΟ: National Maritime MuseumGreenwichLondon

Το σκάφος Halkett ήταν ένα είδος πνευστής σχεδίας, πρωτοποριακή για την εποχή της.  Το όνομά της το οφείλει στον Βρετανό Υποπλοίαρχο του Βασιλικού Ναυτικού Peter Halkett (1820-1885) ο οποίος έχοντας παρουσιάσει έντονο ενδιαφέρον για τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι εξερευνητές στα ταξίδια τους, στη  καναδική Αρκτική, κατόρθωσε να κατασκευάσει ένα σκάφος αρκετά ελαφρύ για να μεταφέρεται με ευκολία και ταυτόχρονα αρκετά ισχυρό για να αντέχει σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα