Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ… ΤΑΞΕΙΣ


Μπογιόπουλος
Νίκος Μπογιόπουλος
Πρώτο: Στο «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 – 2016» (ΜΠΔΣ), που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση τέλη του 2012, περιλαμβάνονται αναλυτικοί πίνακες με τις κυβερνητικές «παρεμβάσεις» στα δημοσιονομικά. Μια από τις «παρεμβάσεις» είναι κι αυτή που καταγράφεται στη σελίδα 34 του «ΜΠΔΣ», η οποία αναφέρεται στην αύξηση της φορολόγησης των πλοίων. Τι προβλεπόταν: Μέσα στο 2013 θα εισπράττονταν από τους εφοπλιστές φόροι που θα ανέρχονταν στα 80 εκατομμύρια ευρώ. Τέτοιο… ιλιγγιώδες ποσό.
Μάλιστα,αυτά τα ψίχουλα των 80 εκατ. ευρώ που «θα» έπαιρνε από τους εφοπλιστές, η κυβέρνηση είχε τότε το θράσος να τα εμφανίζει σαν απόδειξη της «κοινωνικής δικαιοσύνης» με την οποία κατανέμονται «σε όλους» τα βάρη των θυσιών για τη «σωτηρία της πατρίδας»…
Όμως: Αδιάψευστος μάρτυς αυτής της «δικαιοσύνης» είναι τα όσα περιγράφονταν στην προηγούμενη σελίδα του ίδιου Μεσοπρόθεσμου.

Η συνείδηση ως μια κατάσταση της ύλης


object
H περιγραφή της ανθρώπινης συνείδησης αποτελεί ένα από τα πιο δύσκολα αλλά και ενδιαφέροντα προβλήματα στην ιστορία της επιστήμης με το οποίο έχει καταπιαστεί ένα πλήθος από κλάδους όπως η φιλοσοφία, η ιατρική, η ψυχολογία ή τα μαθηματικά.
Μία νέα συνεργασία νευρολόγων με θεωρητικούς φυσικούς έχει δημιουργήσει ένα πεδίο έρευνας γύρω από τη φύση της συνείδησης και μια προσπάθεια περιγραφής της μαθηματικά με τη χρήση εννοιών της κβαντικής φυσικής. Υπό αυτή τη σκοπιά, ακόμη κι αν το πρόβλημα της συνείδησης απέχει πολύ από τα να θεωρηθεί λυμένο, τουλάχιστον δημιουργείται ένα υπόβαθρο για τον ορισμό και την περιγραφή των επιμέρους προβλημάτων που το απαρτίζουν.

Ο πόλεμος κατά της ελληνικής διατροφής

Put the ελληνική φέτα down

Η φέτα είναι αρχαία, σύμφυτη με τον πολιτισμό μας. Είναι επίσης ένα προϊόν το οποίο με μεγάλους διασκελισμούς κατακτά τις αγορές δημιουργώντας για το μέλλον προϋποθέσεις για τη δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων εργασίας για την ελληνική οικονομία.
Είναι επίσης ένα είδος που το όνομα του προστατεύεται από τις κακές πρακτικές και εμπορικές επιβουλές καθώς έχει επάξια κερδίσει τον τίτλο ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης).
Με άλλα λόγια, κανένα τυροκομικό προϊόν που παράγεται εκτός Ελλάδος και με τρόπο διαφορετικό του παραδοσιακού, δεν δύναται να ονομαστεί «Φέτα».
Φυσικά, οι μεγάλες ξένες τυροκομικές εταιρίες έχουν βάλει εδώ και καιρό τη φέτα στο μάτι και θέλουν ένα μεγάλο κομμάτι της, αν όχι όλη.
Οι πόλεμοι της φέτας δεν είναι καινούριοι λοιπόν. Η ελληνική Φέτα πολέμησε απέναντι σε εμπορικά θηρία όπως η Γαλλία, η Γερμανία και η Δανία. Και κέρδισε:  Το 1996 το όνομα φέτα κατοχυρώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το 1999 η απόφαση προσβάλεται και η φέτα εξορίζεται από τον κατάλογο των ΠΟΠ από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Εντούτοις η Φέτα επανέρχεται στον κατάλογο Π.Ο.Π το 2002. Είχαμε ξανά τον εθνικό μας Π.Ο.Π σταρ.

Οι μυθοι ειναι αλληγορικοι:Το Λιονταρι της Νεμεας ηταν κατι το εξωγηινο;

Ο Διόδωρος γραφει οτι  ο λέων αυτός ηταν «άτρωτος σιδήρω και χαλκώ και λίθω» και ήταν γιος της σελήνης η οποία κατά παράκληση της Ήρας τον άφησε να πέσει επί του Απέσαντα όρους.

Δηλ. το λιονταρι της Νεμεας ηταν ενα ενα ον που επεσε απο την Σεληνη και  ότι ήταν σιδερένιο, χάλκινο και λίθινο συνάμα. 
Εξωγήινη οντότητα, ρομπότ ή κάτι άλλο; 

Η λεξη Ηρακλή «Ήρα + κλη» = μυημένος στην Ήρα. Η Ηρα ηταν ο Αιθερας. Ο Ηρακλής ως άνθρωπος και ως μύστης μα κυρίως στο δεύτερο  έχει δημιουργήσει πάμπολλα ερωτήματα για την ασταθή συμπεριφορά του και τα πάθη του. 

Ο διαλογισμός είναι το άνοιγμα της πόρτας ενός φούρνου του οποίου η φωτιά κατακαίει χωρίς να αφήνει στάχτες

ÐõñùìÝíïò îõëüöïõñíïò, Äßëïöï, Æáãïñï÷þñéá
Ήταν ένα υπέροχο πρωινό, καθαρό, με όλα τ’ αστέρια ν’ αστράφτουν και την κοιλάδα να είναι γεμάτη σιωπή. Οι λόφοι ήταν σκοτεινοί, πιο σκοτεινοί από τον ουρανό και ο δροσερός αέρας μύριζε βροχή, το άρωμα των φύλλων και το δυνατό άρωμα κάποιων ανθισμένων γιασεμιών. Όλα ήταν κοιμισμένα, κάθε φύλλο ήταν ακίνητο και η ομορφιά του πρωινού ήταν μαγευτική- ήταν η ομορφιά της γης, των ουρανών και του ανθρώπου, των κοιμισμένων πουλιών και του καινούριου χείμαρρου, που κυλούσε στη στεγνή κοίτη του ποταμού- ήταν απίστευτο πόσο δεν ήταν κάτι προσωπικό. Υπήρχε ένα είδος λιτότητας γύρω απ’ όλο αυτό, όχι καλλιεργημένη λιτότητα που είναι δουλειά του φόβου και της άρνησης, αλλά η λιτότητα της πληρότητας, τόσο ολοκληρωτικά πλήρης που δε γνώριζε τη φθορά.

“Λαϊκές Αγορές και Μνημόνιο”

Απρίλιος 2014 (για τον ιστορικό του Μέλλοντος)
Δεν προλάβαμε να χαρούμε την “Έξοδο” στις Διεθνείς Αγορές και η Κυβέρνηση δείχνει την έξοδο στις… Λαϊκές Αγορές.
Ένα από τα προαπαιτούμενα του Μνημονίου είναι Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΑΓΟΡΩΝ, έτσι ώστε τα “κοπάδια” των καταναλωτών να κατευθύνονται στις μεγάλες αλυσίδες Super Market, τα οποία θα πουλάνε τα πάντα (από φάρμακα, μέχρι… βενζίνη).
Όταν γίνει αυτό, οι αλυσίδες Super Market που βρίσκονται σε Ελληνικά χέρια, θα περάσουν στον έλεγχο αλλοδαπών επενδυτικών Fund.

Γελάμε πάλι

gelio3
-ΑΜΚΑ έχετε ;
-Έχω
-Γνήσιο υπογραφής ;
-Έχω
-Εκκαθαριστικό 2014 ;
-Έχω
-Δήλωση του Ν.105 ;
-Έχω
-Ώρα έχετε ;
-Βεβαίως, 13.30
-Κλείσαμε…..
ΛΕΕΙ Η ΞΑΝΘΙΑ!!!
     Πανέμορφος ποταμός ο Νείλδος πάντως.
    -Μήπως εννοείς “Νείλος”;
    -Και γω έτσι τον ήξερα, αλλά μου είπανε ότι κάπου έχει ένα δέλτα!!!!
Σημασία δεν έχει ούτε το ταξίδι ούτε ο προορισμός.
Σημασία έχει να βρεις πάρκινγκ όταν φτάσεις !

BRAINSTORMING - ΚΑΤΕΒΑΖΟΝΤΑΣ ΙΔΕΕΣ!

Πόσες φορές στη ζωή σας έχετε χρησιμοποιήσει την τεχνική του καταιγισμού ιδεών για να λύσετε ένα πρόβλημά σας; Σίγουρα πολλές, αν και δεν το ξέρετε! Για να έχετε, όμως, τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα, θα πρέπει να ακολουθήσετε όλα τα στάδιά της. Παρακάτω δίνεται μια μικρή εισαγωγή στους όρους «Δημιουργική επίλυση προβλημάτων» και «Καταιγισμός ιδεών», καθώς και η τεχνική του καταιγισμού ιδεών.

Οι όροι «δημιουργική επίλυση προβλημάτων» και «καταιγισμός ιδεών» χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά το 1953 από τον A. F. Osborn στο βιβλίο του Applied Imagination (Εφαρμοσμένη Φαντασία). Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Osborn:

Καταιγισμός ιδεών (Brainstorming) ή κατιδεασμός είναι μία μέθοδος μέσω της οποίας μια ομάδα προσπαθεί να βρει μία λύση σε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα, συγκεντρώνοντας αυθόρμητες ιδέες που έχουν σκεφτεί τα μέλη της. Η μέθοδος αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από μεμονωμένα άτομα.

Μπορείς να... αρκεί να...


"Μπορείς να έχεις ό,τι θελήσεις... αρκεί να το θελήσεις πάρα πολύ.
Μπορείς να γίνεις ό,τι θελήσεις, να αποκτήσεις ό,τι επιθυμήσεις, 
να πετύχεις ό,τι επιδιώκεις... αν μείνεις σταθερός στην επιθυμία σου
και απόλυτα προσηλωμένος στο σκοπό σου"


~ Robert Collier [Συγγραφέας βιβλίων μεταφυσικής και αυτοβοήθειας] 

Όταν το ασθενοφόρο , “έμεινε” …

εκαβ
Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι ένα βράδυ Σαββάτου, ο άνθρωπος σας, κάποιος δικός σας, ένας άνθρωπος μιας κάποιας ηλικίας – κούφια η ώρα που το συζητάμε – χρειάζεται επειγόντως νοσοκομείο.
Η πίεση έχει «καβαλήσει» το 22, οι καρδιακοί παλμοί ξεφεύγουν, το ζάχαρο έχει βγει στο μπαλκόνι και χαιρετάει τους περαστικούς και καλείτε ασθενοφόρο, διότι οι αισθήσεις χάνονται, ο πανικός είναι πλέον παρών.
Παρά τον χαμό που επικρατεί στα επείγοντα τα Σαββατόβραδα, οι άνθρωποι στο ΕΚΑΒ είναι, όπως πρέπει να είναι (ψύχραιμοι, ευγενείς, κοντά σας με λίγα λόγια), έρχονται όσο πιο γρήγορα μπορούν, παίρνουν πίεση, αξιολογούν την κατάσταση και αποφασίζουν πλέον ότι –ναι – είναι αναγκαία η μεταφορά. Κλειδιά, χαρτιά, βιβλιάρια υγείας, μπουφάν ανά χείρας και «γραμμή» για το ασθενοφόρο. Εσείς και ο άνθρωπος σας, μαζί στο όχημα και έτοιμοι για το νοσοκομείο.
Μόνο που το ασθενοφόρο δεν παίρνει μπροστά. Έμεινε. Δεν «τσουλάει»…

7 συμβουλές για να κρατήσετε το σκύλο μακριά από τις σκνίπες του καλααζάρ

(Αν και μεταξύ μας, το πιο αποτελεσματικό από όλα τα μέτρα είναι ο σκύλος να κοιμάται μέσα στο σπίτι.)

Photo courtesy of Carlo Raciti | www.carloraciti.com
Photo courtesy of Carlo Raciti | www.carloraciti.com
Μπορούμε να πάρουμε αρκετά μέτρα για να μη μολυνθεί ο αγαπημένος μας τετράποδος από Λεϊσμανίαση (καλααζάρ), αλλά, δυστυχώς, κανένα από αυτά δεν είναι από μόνο του ικανοποιητικά αποτελεσματικό. Συνδυάζοντας όσα περισσότερα μπορούμε είμαστε σε καλό δρόμο για την προστασία του.
Το πότε θα ξεκινήσουμε, κάθε χρόνο, την πρόληψη εξαρτάται από το πόση υγρασία έχει η περιοχή που κατοικούμε και πόσο νωρίς έπιασαν οι ζέστες. Μόλις νιώσουμε να μας τσιμπάνε τα πρώτα κουνούπια έχει φτάσει η ώρα να λάβουμε τα μέτρα μας:

Τουρκικές βόμβες και ταραχές στην Κύπρο: Αναλύοντας τα γεγονότα…

Τουρκικές βόμβες και ταραχές στην Κύπρο: Αναλύοντας τα γεγονότα…

Του William Mallinson - Απόδοση στην Ελληνική: Θοδωρής Μπουχέλος
 Εισαγωγή
Χρειάστηκε μάχη επί περίπου τριάμισυ χρόνια, με την υποστήριξη του Επιτρόπου Πληροφοριών, μέχρις ο τελευταίος να διατάξει το Φόρεϊν Όφις να αποδεσμεύσει ζωτικής σημασίας έγγραφα, τα οποία απεδείκνυαν πώς από το 1974 η Βρετανία είχε επιχειρήσει να παραιτηθεί των βάσεών της στην Κύπρο, αλλά δεν τής το επέτρεψε ο Κίσινγκερ [1]. Μάλιστα μού ενεχείρισαν αντίγραφα των εγγράφων εδώ, στην Αθήνα.
Παρά τα πολυάριθμα εμπόδια τα οποία τίθενται στον ιστορικό της διπλωματίας που θα επιχειρήσει κυνήγι στοιχείων (από τις ορδές πολιτικών και κομματικοδίαιτων δήθεν ακαδημαϊκών), το Φόρεϊν Όφις, είτε ενσυνειδήτως είτε από συνήθεια, ενίοτε συμμορφώνεται με τους κανονισμούς περί αποδεσμεύσεως εγγράφων στα Εθνικά Αρχεία: μόλις ανακάλυψα κάποια απόρρητα έγγραφα τα οποία αποδεσμεύθηκαν περίπου πενήντα έξι χρόνια αφ’ ότου συντάχθηκαν. Αν και τα πενήντα έξι χρόνια παραείναι μεγάλος χρόνος αναμονής για δημόσια έγγραφα, μπορώ να πω ότι και πάλι η κατάσταση είναι καλύτερη από εκείνη των ελληνικών αρχείων. Η Ελλάδα έχει πολλούς σκελετούς στη ντουλάπα της. Υπάρχουν έγγραφα που αφορούν στην Κύπρο τα οποία δεν είναι καν διαθέσιμα, ευτελίζοντας κάθε έννοια ακαδημαϊκής διαφάνειας.
Το γιατί το κοινό έπρεπε να περιμένει τόσο πολύ προκειμένου να διαβάσει ορισμένα μάλλον προφανή πράγματα, επαφίεται στην κρίση του καθενός. Τα έγγραφα που ξέθαψα αποδεικνύουν απλώς ότι η Βρετανία γνώριζε πάρα πολύ καλά ότι οι Τουρκοκύπριοι σχεδίαζαν διαδηλώσεις στη Λευκωσία το καλοκαίρι του 1958, καθώς και ότι τοποθέτησαν βόμβα εναντίον δικών τους, προκειμένου να ρίξουν το φταίξιμο στους Ελληνοκυπρίους. Πριν σχολιάσουμε όλον αυτόν τον κυκεώνα, τη σχέση του με το σήμερα καθώς και τις επιπτώσεις που έχει, ας ρίξουμε μια ματιά σε ορισμένα παραθέματα.
 Τα τηλεγραφήματα

Οι άνδρες με μεγάλα πέη είναι πιο πιθανό να απατηθούν από τις συζύγους τους!!!

μετροταινία
Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να απατήσουν τους συζύγους που έχουν μεγάλα πέη
Μπορεί οι καλά προικισμένοι  άνδρες να έχετε πολλά περιθώρια <<ανόδου>>, ωστόσο οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αντιμετωπίζεται ένα σημαντικό μειονέκτημα - ότι η γυναίκα σας είναι πιο πιθανό να σας απατήσει.
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PLoS One  διαπίστωσε  ότι οι άνδρες με μεγαλύτερα πέη είναι πιο πιθανό να απατηθούν από τις συζύγους τους.
Με επικεφαλής ερευνητές από τις ΗΠΑ και την Κένυα, οι ερευνητές εξέτασαν εξωσυζυγικές υποθέσεις παντρεμένων γυναικών με ψαράδες που ζουν κατά μήκος της λίμνης Βικτώρια στην επαρχία Kisumu της Κένυα.

Το social media marketing πέθανε. Ζήτω τα social media!

social media marketing is dead
Η μόδα των social media έχει έρθει για τα καλά και έχουν ξεπηδήσει περισσότερα agencies απ’όσα είναι τα Ελληνικά social media properties μεγάλων brands. Οι διαφημιστές θέλουν να μπούνε, οι internetαδες αλλάζουν, και το τροπάριο επιμένει. Αν δεν είσαι στα social δεν είσαι τίποτα. Τι μου θυμίζει… τι μου θυμίζει…

Πώς ξεκίνησε το Internet marketing

Το 1994-96 ξεκίνησε το Internet frenzy. Η εδραιωμένη αγορά της διαφήμισης και της επικοινωνίας τότε πολιορκούνταν από μία νέα μικρή συνομοταξία Internetαδων ή “geeks”. «Μπείτε στο Internet! Φτιάξτε site! Το Internet είναι το μέλλον!», ευαγγελιζόμασταν τότε.
Οι «geeks» ανέλαβαν το έργο της αλλαγής. Όπως σε κάθε αλλαγή, έτσι και τότε, η αγορά της επικοινωνίας, του marketing και της διαφήμισης στην αρχή αδιαφορούσαν για την αλλαγή, μετά πολεμούσαν την αλλαγή και πολύ αργότερα (2001 και μετά) άρχισαν να αποδέχονται την αλλαγή.

Άς σταματήσουμε την έκφραση "αντί πινακίου φακής"


 
και άς την αντικαταστήσουμε με την "Χρύσεα χαλκέων".

Οι Εβούρωνες

Ambiorix
Ambiorix πρίγκηπας Εβουρώνων
Οι Εβούρωνες σύμφωνα με τον Στράβωνα, ήσαν αρχαίο φύλο το οποίο έζησε στην βορειοδυτική Γαλατία και συγκεκριμένα σε περιοχή που προσδιορίζεται μεταξύ δυτικής Ολλανδίας – ανατολικού Βελγίου και Ρηνανίας. Όσον αφορά στην καταγωγή, παρόλο που ζούσαν σε Γαλατική περιοχή εντούτοις θεωρούνται μάλλον Βελγικής ή Γερμανικής προέλευσης.
To 57 π.Χ, o Ιούλιος Καίσαρας κατέκτησε την κοιλάδα του άνω και μέσου Μόσα ή Μεύση, η οποία κατοικείτο από Βελγικές φυλές μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονταν και οι Εβούρωνες. Στις σημειώσεις της εκστρατείας, ο Ρωμαίος στρατηγός τους αναφέρει μαζί με άλλες τρεις φυλές, οι οποίες ήσαν Γερμανικές (Γαλατικοί πόλεμοι, 2.4). Αυτό πιθανόν να σημαίνει πράγματι ότι είχαν Γερμανική καταγωγή, αλλά δεν πρέπει να αγνοηθεί το γεγονός ότι τέσσερις ονομασίες των Εβουρωνικής διαλέκτου, ταυτίζονται απόλυτα με τα Κελτικά (Εβούρωνες σχετίζεται με την έννοια πουρνάρι – Αντουάτοκα σημαίνει τόπος του μάντη, Αμπιορίξ σημαίνει κυβερνήτης – βασιλιάς και Κατόβουλκους σημαίνει ήρωας).

Poetry and Inspiration...Να προσπαθήσουμε να στεκόμαστε και να κρατιόμαστε όσο γίνεται πιο όρθιοι

Να σας συστήσω το μαγικό μου τετραδιάκι, τον μικρό μου πρίγκιπα! Εκεί που καταγράφω ό,τι ξεχωρίζω.. στιχάκια, ποίηση, λογάκια και αποσπάσματα.. Το σημερινό post αφορά περιεχόμενό του.. Poetry & Inspiration!



❊❊❊


Είναι απαράδεκτο να χωρίζουμε τους ανθρώπους
σε καλούς και κακούς.
Οι άνθρωποι είναι είτε γοητευτικοί είτε βαρετοί.

     Oscar Wilde



Δεν υπάρχει τίποτα πιο σκληρό 
από την απαλότητα της αδιαφορίας.

Όταν 1,5 εκατομμύριο μπαλόνια έφεραν το χάος στο Κλίβελαντ των ΗΠΑ το 1986


Στις 27 Σεπτεμβρίου του 1986, στο Κλίβελαντ αποδείχτηκε ότι τα πολύχρωμα και αθώα μπαλόνια που όλοι μας έχουμε κρατήσει κάποια στιγμή σαν παιδιά ή σε γιορτές μπορούν να είναι και τρομακτικά, αν είναι πολλά -η υπερβολή άλλωστε πάντα δεν είναι καλή.

Όλα ξεκίνησαν με τον απλό -αλλά καταστροφικό όπως αποδείχτηκε- στόχο της δημιουργίας του παγκόσμιου ρεκόρ για την ταυτόχρονη απελευθέρωση των περισσότερων μπαλονιών με ήλιο. Ο φωτογράφος Thom Sheridan συνέλαβε φωτογραφίες αυτού του όμορφου, αλλά καταστροφικού, γεγονότος.

Σκόπια: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών


Απρίλιος 28, 2014.

Το σλαβικό κόμμα VMRO-DPMNE και το αλβανικό κόμμα DUI βγήκαν κερδισμένα στις κοινοβουλευτικές εκλογές που έγιναν χθες, 27 Απριλίου 2014, ενώ στη χώρα εξελέγη πρόεδρος ο υποψήφιος του VMRO-DPMNE και νυν πρόεδρος, Γκεόργκι Ίβανοφ.


Αυτό δείχνουν τα προκαταρκτικά στοιχεία από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή από το 100 τοις εκατό των καταμετρημένων ψήφων.

Η προσέλευση στις προεδρικές εκλογές ανήλθε στο 54,4 τοις εκατό, ενώ στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές ανήλθε στο 63 τοις εκατό.

Η Κρατική Εκλογική Επιτροπή κατά τις πρωινές ώρες, ανακοίνωσε τα προκαταρκτικά αποτελέσματα που έχουν ως εξής:

Η τεράστια συνομωσία κρύφτηκε στις … λεπτομέρειες

Η τεράστια συνομωσία κρύφτηκε στις … λεπτομέρειες

Του ΚΩΣΤΑ ΜΑΥΡΙΔΗ*
Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, λέει μια αγγλική φράση όταν τα κορυφαία ζητήματα συγκαλύπτονται με πανουργία και «υποβαθμίζονται» έντεχνα για να εμφανίζονται ως  …λεπτομέρειες. Αλλά είναι η ουσία. Αυτό συνέβη στο Σχέδιο Ανάν και τον παρεμβατικό ρόλο της Τουρκίας-Αγγλίας με στόχο το φυσικό αέριο.
Συνοπτικά, από το 2001 οι Άγγλοι προέβαλαν κυριαρχικό δικαίωμα σε «χωρικά ύδατα» με εφαλτήριο τις δύο περιοχές των «κυρίαρχων αγγλικών βάσεων» (Ακρωτήρι και Δεκέλεια). Μάλιστα, χαρτογράφησαν τα κυρίαρχα αγγλικά «χωρικά ύδατα» στα τρία ναυτικά μίλια και δυνητικά στα δώδεκα. Την θάλασσα πέραν από τα αγγλικά «χωρικά ύδατα», την όρισαν «Διεθνή Ύδατα» (όλα στη σημερινή Κυπριακή ΑΟΖ).
Ουσιαστικά, η όποια ρύθμιση της ΑΟΖ πλέον εμποδιζόταν από την αγγλική επέμβαση και η Κυπριακή Δημοκρατία έχανε ΟΡΙΣΤΙΚΑ το αποκλειστικό δικαίωμα ρύθμισης της ΑΟΖ. Αυτά εμπεδώνονταν συγκαλυμμένα μέσω του Σχεδίου Ανάν με απώτερο στόχο τα θαλάσσια «οικόπεδα». Ανάλογη παρέμβαση μέσω …  διαβολικών «λεπτομερειών» αποκτούσε και η Τουρκία διά του Νόμου για την υφαλοκρηπίδα (κατέχουμε τα έγγραφα για τροποποίηση του Νόμου αυτού που έγινε στο πλαίσιο της επιδιαιτησίας παραμονές του δημοψηφίσματος!), της λήψης αποφάσεων και μέσω ακύρωσης της συμφωνίας ΑΟΖ Κύπρου με Αίγυπτο κ.ά. Η συνομωσία δεν ήταν φανερή αλλά ενσωματώθηκε με πανούργα συγκάλυψη.

Η προβοκάτσια του Ερντογάν: Τουρκικές τορπίλες με πλαστούς χάρτες

Η προβοκάτσια του Ερντογάν: Τουρκικές τορπίλες με πλαστούς χάρτες

Του ΝΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗ 
Με μια νέα πρωτοφανή κίνηση, η Τουρκία επιχειρεί να υπονομεύσει τη διαδικασία των συνομιλιών στο Κυπριακό, να προωθήσει δια της πλαγίας την αναβάθμιση του ψευδοκράτους στον ΟΗΕ και να δημιουργήσει τετελεσμένα εις βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην υφαλοκρηπίδα του νησιού.
Οπως αποκαλύπτει το «Εθνος της Κυριακής», η Αγκυρα με επίσημο έγγραφο που κατέθεσε στα Ηνωμένα Εθνη (TURKUNO DT/4513427) και με παραλήπτη τον γενικό γραμματέα Μπαν κι Μουν, γνωστοποιεί τις 27 νέες συντεταγμένες της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας της μεταξύ της τουρκικής ακτής και των ακτών των Κατεχομένων της Βόρειας Κύπρου ζητώντας μάλιστα αυτή η οριοθέτηση να δημοσιεύει επισήμως και την περιοδική έκδοση του Δικαίου της Θάλασσας (Law of the Sea Bulletin) και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του DOALOS που περιλαμβάνει τις «θαλάσσιες οριοθετήσεις, τις θαλάσσιες ζώνες και περιοχές». Στο έγγραφο αυτό που έχει ημερομηνία 10 Απριλίου 2014 εκτός από τη λίστα των συντεταγμένων υπάρχει και η «αθώα» αναφορά στον σχετικό νόμο, με τον οποίο η Τουρκία «επικύρωσε τη συμφωνία οριοθέτησης, που καθόρισε τις συγκεκριμένες συντεταγμένες».

5 χρήσεις για το σύρμα κουζίνας


Που μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σύρμα κουζίνας εκτός από τις κατσαρόλες σου...







5  χρήσεις για το σύρμα κουζίνας

15 τρόποι για να δυναμώσετε το ανοσοποιητικό σας. Παγκόσμια Ημέρα Ανοσολογίας


Eπιμέλεια Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος
Η 29η Απριλίου είναι Παγκόσμια Ημέρα Ανοσολογίας.  Η Ανοσολογία είναι ο κλάδος των βιοιατρικών επιστημών που μελετά την ικανότητα του οργανισμού να αντιδρά εναντίον κάθε «ξένου», όπως μικρόβια ή βλαπτικά χημικά μόρια, ή τροποποιημένου «ίδιου», όπως καρκινικά ή νεκρά κύτταρα. Η ικανότητα αυτή, ΑΝΟΣΙΑ, εξασφαλίζεται από τη συντονισμένη δράση μιας σειράς οργάνων, κυττάρων και διαλυτών ουσιών που συγκροτούν ένα ιδιαίτερο σύστημα του οργανισμού, το Ανοσιακό Σύστημα.

Καθημερινά το Ανοσιακό σου Σύστημα σε προστατεύει από χιλιάδες μικρόβια που βρίσκονται γύρω σου και μπορούν να σου προκαλέσουν ασθένεια. Το Ανοσιακό σου Σύστημα το κάνει αυτό με τόσο αποτελεσματικό τρόπο που ούτε καν προσέχεις ότι λειτουργεί. Οι εμβολιασμοί ενεργοποιούν το Ανοσιακό Σύστημα, δίνοντάς του την δυνατότητα να αμυνθεί ενάντια σε μικρόβια που πρόκειται να συναντήσει. Συνήθως οι εμβολιασμοί δεν προκαλούν περισσότερη ενόχληση από ένα τσίμπημα στο βραχίονα ή στο μηρό που ξεχνιέται εύκολα, αλλά σας γλιτώνουν από σοβαρές αρρώστιες που μπορεί να είναι ακόμα και θανατηφόρες.

Βιασμός: Διάσημες προσωπικότητες, θύτες και θύματα


Βιασμός: Διάσημες προσωπικότητες, θύτες και θύματα
Το κοριτσάκι που βίασε ο Πολάνσκι, το παιδί που επί χρόνια κακοποιούσε ο Κίνσκι, η υιοθετημένη κόρη που κατηγορεί τον Γούντι Αλεν για ασέλγεια, ο βιασμός της Μαντόνα στα νιάτα της. Συγκλονιστικές ιστορίες κακοποίησης: Κάποιες αποκαλύφθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση, ενώ νέες λεπτομέρειες είδαν το φως όψιμα, δημιουργώντας ερωτήματα και «αποκαθηλώνοντας» είδωλα.

Κρατηθείτε σε φόρμα ψυχικά και… σωματικά....!!!!



Διαβάστε 10 τρόπους που θα σας βοηθήσουν να αλλάξετε μερικές από τις καθημερινές συνήθειές σας προκειμένου να νιώθετε ευεξία στο μυαλό και το σώμα σας.

Η διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης και η φροντίδα της υγείας πρέπει να αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα όλων μας. Για να καταστεί αυτό εφικτό, δεν είναι ανάγκη να ξοδεύει κανείς άπειρες ώρες σε γυμναστήρια και άλλες τέτοιου τύπου δραστηριότητες που απαιτούν χρόνο. Αρκεί απλά να κάνουμε κάποιες μικρές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες.

Η Huffington Post δημοσιεύει 10 τρόπους που μας βοηθούν να κρατιόμαστε σε φόρμα, χωρίς να χρειάζεται να... σπαταλάμε και πολύ χρόνο, αλλάζοντας, απλά, κάποιες από τις καθημερινές μας συνήθειες, ή εντάσσοντας σε αυτές κάποιες επιπλέον:

Ρε όλοι στο... κόλπο είστε;

Ρε όλοι στο... κόλπο είστε;

Είπα μετά από ένα καυτό ποδοσφαιρικό διήμερο να... αποτοξινωθώ λίγο βλέποντας τα πρωινά στην  τηλεόραση να πάρω μια γεύση από τις πολιτικές εξελίξεις.
Και αν εξαιρέσεις το τραγικό συμβάν με το 13χρονο παιδάκι στο Ελληνικό, η... αντζέντα των συζητήσεων ανάμεσα στους πολιτικούς σε όλα τα κανάλια είναι η εξής.
Αν είπε Μακεδονία τα Σκόπια ο Κούλογλου, αν είπε η Ντόρα μικρό κόμα την ΝΔ, αν θέλει τζαμί ή όχι η Σπηλιωτόπουλος, αν είπε για Τούρκους στην Θράκη ο Χριστόπουλος, αν θα πάει μαζί με τον Κουβέλη σε παρουσίαση βιβλίου ο Παπανδρέου άντε και αν θα γίνεται... κλήρωση για τις θέσεις στις λαϊκές...
Ρε πάτε καλά όλοι; Κι εσείς που μιλάτε και αυτοί που σας ρωτάνε.
Να πάει στο φούρνο να πάρει ψωμί για το μεσημέρι έχει σκοπό κανένας σας;

Μήπως εσείς οι ίδιοι φρενάρετε τον εαυτό σας και αγχώνεστε;



Παρόλο που σχεδόν όλοι βιώνουν το άγχος, μερικές φορές ο τρόπος που αντιδρούμε σε αυτό φτάνει στα όρια της υπονόμευσης του εαυτού μας.
 Σε όλους μας έχει τύχει να είμαστε ανυπόμονοι με τους άλλους ή να ξεσπούμε τα νεύρα μας σε όποιον βρίσκεται τυχαία δίπλα μας, δημιουργούμε περιττές συγκρούσεις και νοητικό άγχος επειδή το στρες θολώνει την κρίση μας.
 Και καθώς μερικοί το κάνουν αυτό περιστασιακά, άλλοι το κάνουν τρόπο ζωής, δημιουργώντας συνεχώς επιπλέον νοητικό και συναισθηματικό στρες στους ίδιους, χωρίς να αντιλαμβάνονται το δικό τους ρόλο σε αυτό! 
Οι ακόλουθοι είναι μερικοί από τους πιο κοινούς τρόπους που οι άνθρωποι δημιουργούν νοητικό και συναισθηματικό στρες στη ζωή τους. Προσεχτικά εξετάστε αν μερικές από αυτές  τις υπονομευτικές για εσάς τεχνικές σας αφορούν, ώστε να κάνετε απλές αλλαγές για να μειώσετε σημαντικά το νοητικό και συναισθηματικό στρες στη ζωή σας.

Ένας άδειος νους δίνεται δώρο από τον Θεό

Ο άδειος νους είναι μία περιουσία. Έχετε παρατηρήσει πόσο εύκολα γελούν τα μικρά παιδιά ? με πόσο απλά πράγματα είναι ικανοποιημένα. Πότε άραγε θα μιλήσουν ( κλάψουν) όταν θα πεινάσουν ή όταν θα θέλουν άλλαγμα. Οι γονείς αναλαμβάνουν το ρόλο τους τότε ή όποιος άλλος τα φροντίζει.


Θα παρατηρήσουμε επίσης ότι τα μωρά κάνουν πάρα πολλές και γρήγορες κινήσεις. Αναρωτιόμαστε που τη βρίσκουν τόση ενέργεια ? Μα να ξέρετε ότι ένας άδειος νους επιτρέπει στο σώμα ενέργεια.
Δεν ξέρω αν έχετε διαβάσει αλλά όλο και συχνότερα επιστήμονες λένε ότι η σκέψη είναι αυτή που μπορεί να δαμάσει το σώμα μας. Έβαλαν κάποιους αθλητές με τη σκέψη τους να τρέξουν ή να κάνουν τις ασκήσεις που κάνουν συνήθως και είδαν πως αυξήθηκαν οι παλμοί της καρδιάς και οι ίδιοι οι αθλητές είπαν πως ένιωθαν λαχανιασμένοι κλπ. 

Η σιωπή μιας τραγωδίας


siopi
Είναι κάτι ιστορίες που σε κάνουν να λυπάσαι όταν τις παρακολουθείς, σε κάνουν να λυπάσαι όταν τις βλέπεις να διαιωνίζονται στο μέλλον και σε κάνουν να λυπάσαι για τους ανθρώπους που αναλώθηκαν σε αυτές αλλά και για την ανάλωση του εαυτού σου σε μια τραγική ιστορία. Κάτι σχέσεις (όχι μόνο ερωτικές) βαλτωμένες στο χρόνο και στο ψέμα. Σχέσεις που δημιουργούνται υποτίθεται από συναισθήματα και βιάζονται καθημερινά από ψέματα και συμφέροντα και τελικά καταλήγουν στην συνθηκολόγηση της ανάγκης αποκρύπτοντας την αλήθεια.
Η εισαγωγή του άρθρου και ο τίτλος του έχει να κάνει με μια μικρή ιστορία 10 περίπου χρόνων. Μια ιστορία που δεν την έζησα σε όλο το μέγεθός της, που δεν αφορά εμένα άμεσα, αλλά που με έκανε να πληγωθώ βαθιά μέσα σε λίγους μόλις μήνες αφού επιβεβαίωσε μια αρμαθιά από φόβους μου.

Η διατροφή των αθλητών στην αρχαία Ελλάδα !!!

Η διατροφή των αθλητών στην αρχαία Ελλάδα !!!
Από την αρχαιότητα, ο αθλητισμός είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και της κουλτούρας των ανθρώπων. Αρχικά, ξεκίνησε από την ανάγκη του ανθρώπου για επιβίωση (κυνήγι) και στην συνέχεια εξελίχθηκε σε πιο πολύπλοκη μορφή αθλητισμού (διάφορα είδη αθλημάτων).


Για την καλή απόδοση του αθλητή σημασία έχουν η προπόνηση, οι γενετικές προδιαγραφές και η διατροφή. Η κατάλληλη διατροφή στον αθλητισμό αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της στήριξης των αθλητών και συμβάλλει στην αντοχή και αποκατάσταση του οργανισμού μετά από προπονητικές και αγωνιστικές επιβαρύνσεις.

ΧΑΜΑΣ, ΦΑΤΑΧ, ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ


Φατάχ. Έχουμε ξεχάσει από τότε που την ακούμε να αντιμάχεται το Ισραήλ.
Χαμάς. Άλλη παλαιστινιακή οργάνωση, η πιο δυνατή, μέχρι που είχε αμβισβητήσει τον Γιασέρ Αραφάτ, τον ηγέτη της Φατάχ που τον είχε κατηγορήσει πως τα είχε κάνει πλακάκια με τους Εβραίους και τις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ έγινε, γίνεται η μεγάλη συμφιλίωση στη Λωρίδα της Γάζας κι οι δύο αντίπαλες οργανώσεις είπαν να φιληθούν σταυρωτά, να τα βρουν σ' όλα, στο όνομα της εθνικής ενότητας.
Χαμάς, Φατάχ, Χεζμπολάχ, Τζιχάντ, Αλ Κάιντα. Λέξεις που συχνά επιτίθενται στην καθημερινότητά μας διότι από τότε που στήθηκε, μετά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο, το κράτος τουΙσραήλ δεν έχει στεριώσει η ησυχία εκεί κάτω.

Η ψυχολογία των εθιστικών σχέσεων


Οι άνθρωποι που δημιουργούν εθιστικές σχέσεις, έχουν συχνά τις καλύτερες προθέσεις

Επιθυμούν ευτυχισμένες και υγιείς σχέσεις. Ωστόσο, κάτω από αυτές τις καλές προθέσεις βρίσκεται μία αγωνιώδης σύγκρουση με την οικειότητα.
Με τον εθισμό τους να βασίζεται στο σεξ πρώτα και στην εξαρτητική αγάπη, υπάρχει πάντα ένας κρυφός πόθος: να δουν να ικανοποιούνται οι ανάγκες τους μέσα από συναίσθημα ανασφάλειας.

Οι σχέσεις που δημιουργούν οι σύντροφοι κατά τη διάρκεια της παιδικής τους ηλικίας, έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο μέλλον τους.
Όταν γνωρίζουμε ότι υπήρξε δυσλειτουργική σχέση στην οικογένεια τους, οι ερωτικοί σύντροφοι αναζητούν σχέσεις, με ασυνείδητο στόχο να επαναλάβουν ή να επιλύσουν τις εκκρεμότητες από την παιδική τους ηλικία.

ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ !


Φαινόμενο, κατάσταση που έχει γίνει στάση ζωής για πολλούς την σήμερον ημέρα. Βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του ανθρώπινου βίου, συναγωνίζεται την προσποίηση και την ψευτιά. Εραστής και ερωμένη πολλών αξιολύπητων και αναξιοπαθούντων καθώς με αυτήν επιβιώνουν, ενώ η έλλειψή της βλάπτει σοβαρά την υγεία. Η απορία μου –ανέκαθεν- είναι γιατί χρησιμοποιείται από άτομα που δε χρειάζεται καν να την κουβαλούν στις πλάτες τους. Άτομα έξυπνα, ευέλικτα, άτομα με άποψη, με αξίες, τα οποία τυγχάνουν πλήρης αποδοχής από το κοινωνικό τους περίγυρο. 

Ο ύπνος καθορίζει την ευτυχία του ζευγαριού

Ο ύπνος καθορίζει την ευτυχία του ζευγαριού

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια ο ύπνος είναι ένας καθοριστικός και πολύ σημαντικός παράγοντας στην ευτυχία ή όχι ενός ζευγαριού.
Η γκρίνια, η αίσθηση του ανικανοποίητου, ακόμη και η έλλειψη εκτίμησης που κάποιες φορές μπορεί να νιώθουμε για τον σύντροφό μας μπορεί να οφείλονται απλά στην έλλειψη καλού ύπνου, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.  

Ερευνητές που μελέτησαν αυτή ακριβώς τη σχέση του ύπνου μεταξύ των ζευγαριών, μας πληροφορούν ότι ο κακός και μη ποιοτικός ύπνος μας κάνει πιο εγωιστές, καθώς βάζουμε ως πρώτη προτεραιότητα τις δικές μας ανάγκες και όχι του συντρόφου μας.

Όταν η ανθρώπινη βλακεία συναντά την νεοφιλευλεύθερη επέλαση (Atenistas-TEDx)

Όταν η ανθρώπινη βλακεία συναντά την νεοφιλευλεύθερη επέλαση (Atenistas-TEDx)

Tον τελευταίο καιρό βλέπουμε συνεχώς νέες μορφές εθελοντισμού να εμφανίζονται και νέα προσχήματα να αναδύονται για την θεμελίωση τους. Το κράτος αφού έχει ισομοιράσει την ευθύνη τις οικονομικής κρίσης, άρχισε να θέτει και νέους όρους για την υπέρβαση αυτής της κρίσης. Η νέα νοοτροπία που αναπτύσσεται μετά την αφομοίωση και την εσωτερίκευση αυτής της ευθύνης από τα παντός είδους φιλήσυχα και ειρηνοποιά κοινωνικά υποκείμενα είναι η προσπάθεια διαχείρισης αυτής της κρίσης και η υποκατάσταση του κράτους εκεί που ηθελημένα απουσιάζει.
Αυτή είναι η μια όψη του νομίσματος που ορίζει την επαναστατικότητα σαν εργαλείο διαχείρισης της κρίσης και ως το χρύσωμα του χαπιού στην αρρώστια του συστήματος και όχι σαν μια πρακτική για  την ανατροπή του. Αυτή είναι όμως η μια όψη του νομίσματος.

Όνειρα


Lonely
Ο Sigmund Freud υποστήριζε πως τα όνειρα εκφράζουν ασυνείδητες επιθυμίες. Όλοι μας βλέπουμε όνειρα αλλά οι περισσότεροι το πρωί δεν τα θυμόμαστε. Το όνειρο μπορεί να περιέχει εικόνες, ήχους, άλλες αισθήσεις και διάφορα συναισθήματα. Αυτά ενώνονται και δημιουργούν ένα αλλοπρόσαλλο σενάριο κατά την διάρκεια του ύπνου και κυρίως κατά την φάση REM.
Ο ύπνος REM είναι το πέμπτο στάδιο του ύπνου και χαρακτηρίζεται από τις γρήγορες κινήσεις των ματιών. Τα εγκεφαλικά κύματα είναι ενεργοποιημένα αλλά οι μύες του σώματος είναι σε βαθιά χαλάρωση. Ο ύπνος REM καταλαμβάνει το 20% με 25% του συνολικού ύπνου των ενηλίκων και εμφανίζει έλλειψη νορεπινεφρίνης στον εγκεφαλικό φλοιό που βοηθάει στην δημιουργία των ονείρων. Τα ζώα επίσης ονειρεύονται και έχουν τις ίδιες φάσεις ύπνου με τον άνθρωπο.

Πολύ περίεργα πράγματα συμβαίνουν με τον Πάπα Ιωάννη Παύλο τον β'!(ΒΙΝΤΕΟ)

Περίεργα! Πολύ περίεργα πράγματα συμβαίνουν με τον Πάπα Ιωάννη Παύλο τον β'!
Αγιοποίηση σε χρόνο ρεκόρ.


Κάμερα στον τάφο του, που καταγράφει"θαύμα"!
Μασονικά σύμβολα στην τελετή ταφής του!

Δείτε 3 βίντεο με περίεργες καταστάσεις αλλά και ακραίες ίσως απόψεις, και 
ες αύριον τα σπουδαία!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα