Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Μαχαιριά στην καρδιά της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου

Ελλειμμα 12,7%, χρέος 175,1%!

Γ. Δελαστίκ
Μαχαιριά στην καρδιά της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου η ανακοίνωση την Τετάρτη της Eurostat, της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας: το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας ανήλθε το 2013 στο υψηλότατο ποσοστό του... 12,7% του ΑΕΠ της χώρας μας! Είναι το δεύτερο χειρότερο όχι μόνο μεταξύ των 18 χωρών της Eυρωζώνης, αλλά και μεταξύ των 28 κρατών όλης της ΕΕ! Μόνο η Σλοβενία είχε πέρυσι μεγαλύτερο έλλειμμα που έφτασε το 14,7%. Χειρότερο έλλειμμα δεν είχε παρουσιάσει η Ελλάδα τα τέσσερα μνημονιακά χρόνια.

Το 2012 ήταν 8,9% του ΑΕΠ, το 2011 ήταν 9,6% και το 2010 ήταν 10,9% του ΑΕΠ. Τα τελευταία 20 ολόκληρα χρόνια, μόνο το 2009 είχε παρουσιάσει η Ελλάδα έλλειμμα μεγαλύτερο από το περυσινό - 15,6%. Νούμερο άκρως αμφιλεγόμενο, συνοδευόμενο από καταγγελίες για απερίγραπτες λαθροχειρίες.

Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ Η ΕΛΛΑΔΑ


Με τον Πελοποννησιακό Πόλεμο ρημάχτηκαν τα πάντα. Αποδυτηριάκιας μιλάει. Έπαψε να υπάρχει Ελλάδα. Τελειώσαμε. Αυτά που ξέραμε μείνανε στο παρελθόν.
Το βράδυ που το ιερό πλοίο, η Πάραλος, έφερε το μήνυμα στην Αθήνα, την καταστροφή του αθηναϊκού στόλου στους Αιγός Ποταμούς, εκείνη την ημέρα πέθανε η Ελλάδα. Από τότε αυτό που λέγεται Ελλάδα μπήκε στο χώρο της ξευτύλας. Του αναξιόπιστου.

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΣ, ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ


Βγήκε στο κλαρί και η Κάμερον Ντιαζ. Δήλωσε κι αυτή ότι έχει πάει με γυναίκα. Σήμερα παίζει αυτό το έργο. Και το λένε και το δείχνουν από σκηνής, οι σταρ του σινεμά και του τραγουδιού. Ποια, όμως, θα τολμήσει να παραδεχθεί ότι αυνανίζεται;
Εντάξει, το είδαμε κι αυτό. Όχι μόνον οι καραμπινάτες λεσβίες της showbiz να ζευγαρώνουν, να παντρεύονται κιόλας, αλλά και οι φανατικές ετεροφυλόφιλες φόρα παρτίδα να ομολογούν ότι στο παρελθόν είχαν λεσβιακού τύπου σεξουαλικές επαφές. Και γενικά είναι ανοικτές αν πέσουν στην περίπτωση, αν μια γυναίκα τους γυαλίσει.

ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑ Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ


Έχει υποστηριχθεί ότι από τη θλίψη της αυτοκτόνησε την ημέρα, στις 27 Απριλίου 1941, που μπήκαν στην Αθήνα οι Γερμανοί κατακτητές. Ότι δεν άντεξε να βλέπει υψωμένη τη σημαία των ναζιστών στην Ακρόπολη. Δεν είναι έτσι. Η συγγραφέας Πηνελόπη Δέλτα πήρε δηλητήριο, όπως είχε αποπειραθεί να τελειώσει τη ζωή της και άλλες δυο-τρεις φορές, και τελικά πέθανε μετά από πέντε ημέρες. Σα σήμερα, 2 Μαϊου, το 1941.

5 μύθοι που σε εμποδίζουν να διαλογιστείς (Tamara Jacob)

Ένα εμπνευσμένο πρωινό, αποφάσισα να διαλογιστώ κι έτσι κάθισα, σταύρωσα τα πόδια μου και έβαλα την υπενθύμιση χρόνου στα 15 λεπτά. Μετά από λιγότερο από 2 λεπτά, σηκώθηκα, μάζεψα το χαλάκι της γιόγκα, καθώς απογοητεύτηκα που δεν μπορούσα να παραμείνω ακίνητη… ούτε έπειτα από πολλές προσπάθειες μετά από αυτήν.
Όταν είπα γι’ αυτή μου την απογοήτευση σε μια φίλη, με παρότρυνε να παρακολουθήσω μια δεκαήμερη εκδήλωση Vipassana, στην οποία θα ήμουν στη σιωπή για όσο διάστημα θα διαρκούσε.
Γέλασα με δυσπιστία. Αν μου ήταν δύσκολος ένας δίλεπτος διαλογισμός, τότε η δεκαήμερη σιωπή θα ήταν σαν να ανέβαινα στο Έβερεστ.
Και τότε μου ήρθε μια ιδέα. Ως αθλήτρια, το να σκέφτομαι τον διαλογισμό σαν το Έβερεστ, είχε μια λογική: αν ήθελα να κάνω καλούς διαλογισμούς, θα έπρεπε να προπονηθώ. Θα χρειαζόμουν επίσης βοήθεια και υποστήριξη. Έτσι πήρα μέρος σε μια ημερίδα διαλογισμού.

Κι εσύ τέκνον... Ρούτε;


 
Η δικαίωση του βασικού μας επιχειρήματος όλα αυτά τα χρόνια έφτασε μέσω... Ολλανδίας!
Τι συνέβη; 
Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, όπως αποκαλύφθηκε χθες σε εφημερίδα της χώρας, απείλησε το 2012 την Ε.Ε. με έξοδο της χώρας του από την Ευρωζώνη, μη αποδεχόμενος το "Πανευρωπαϊκό Μνημόνιο"που σέρβιρε τότε η πολιτική ηγεσία της Ε.Ε.!
Επρόκειτο για ένα σχέδιο "μεταρρυθμίσεων" (sic) σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. το οποίο θα έπαιρνε μορφή σύμβασης, σα να λέμε "πανευρωπαϊκό μνημόνιο" δηλαδή!
Αλλά, μεταξύ άλλων, ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε το αρνήθηκε, εκβιάζοντας  μάλιστα με αποχώρηση της χώρας του από την Ευρωζώνη!

Και να σας πληροφορήσω;
Δε βούλιαξε η Ολλανδία ακόμη!

«Οι άνδρες και οι γυναίκες αναζητούνται αμοιβαία, όμως γιατί;

Φωτογραφία: «Οι άνδρες και οι γυναίκες αναζητούνται αμοιβαία, όμως γιατί; Εάν ρωτήσετε έναν άνδρα, θα σας απαντήσει ότι  αυτό που αγαπάει στην τάδε γυναίκα, είναι το στήθος της, ή οι γάμπες της... ή το στόμα της ή η μύτη της. 
Στην πραγματικότητα η φύση χρησιμοποιεί αυτά τα ελκυστικά σχήματα, τα ορεκτικά, με ένα συγκεκριμένο σκοπό.
Καθώς δεν θέλει την εξαφάνιση του ανθρώπινου γένους, τακτοποίησε τα πράγματα έτσι ώστε τα πόδια, οι γοφοί, τα στήθη κλπ.... να σπρώχνουν τους άνδρες και τις γυναίκες  να πλημμυρίσουν τη γη. 
Όμως τα σχήματα δεν είναι παρά η φαινομενικότητα, στην πραγματικότητα, αυτό που έλκει τους άνδρες και τις γυναίκες βρίσκεται πίσω από τις φόρμες, πέρα από τα σχήματα, πάνω από αυτά: είναι μία εκπόρευση, ένα ρευστό κι όταν δεν υπάρχει πια αυτή  η εκπόρευση, αυτό το ρευστό, δεν αισθάνονται πια έλξη. 
Γιατί, άλλωστε, συχνά οι άνδρες δεν έλκονται από γυναίκες  που είναι οι πιο χαριτωμένες, οι πιό καλοφτιαγμένες; 
Τις θαυμάζουν αλλά συχνά δεν τις αναζητούν, δεν τις ερωτεύονται. Ενώ, άλλα κορίτσια τα οποία δεν είναι τόσο εξαιρετικά, 
τόσο καλοφτιαγμένα, προκαλούν έντονα αποτελέσματα. 
Πράγμα το οποίο αποδεικνύει ότι η έλξη δεν εξαρτάται μόνον  από τη φυσική πλευρά της ομορφιάς, της συμμετρίας του σώματος, αλλά κι από άλλο πράγμα, πνευματικό, μαγικό. 
Να γιατί οι άνθρωποι λένε ότι είναι ανεξήγητο. 
Όχι, είναι δυνατόν να εξηγηθεί, όμως γι αυτούς που γνωρίζουν. 
Αυτή η δόνηση, αυτό το ρευστό που σας κάνει ευτυχισμένους, που σας δίνει την πληρότητα, μπορείτε να το βρείτε στην περιοχή  από την οποία ήρθε, γιατί ακριβώς προέρχεται από αλλού, δεν είναι το πρόσωπο το ίδιο που το δημιουργεί. 
Είναι όπως η Νοημοσύνη, έρχεται από αλλού, από μία Πηγή, από ένα Δημιουργό που τη μοιράζει. Γιατί, εάν ήταν ο άνθρωπος εκείνος ο οποίος την έφτιαχνε, γιατί παραμένει τόσο ανόητος; 
Γιατί δεν μπορεί να φτιάξει λίγη παραπάνω; Λοιπόν, βλέπετε,η νοημοσύνη δεν εξαρτάται εντελώς από εμάς, τη δεχόμαστε  από μιαν άλλη πηγή.
Κι αυτό το ρευστό, αυτή η αγάπη επίσης, υπάρχει κάπου σε αφθονία, όμως ξεχνάει κανείς να πάει να την αναζητήσει  και την αναζητάει γενικά εκεί που είναι περιορισμένη, 
δηλαδή στους άνδρες και στις γυναίκες, εκεί όπου δεν μπορεί να  την βρεί. Μερικές φορές, βέβαια, συμβαίνει να συναντήσετε ένα ον τόσο αγνό, τόσο φωτεινό που μπορεί να σας συνδέσει μ΄αυτό το Σύμπαν επάνω, είναι όμως τόσο σπάνιο!... 
Λοιπόν, καταλάβετέ με καλά, αν μια μέρα σας συμβεί  να έχετε πλέον αηδιάσει από αυτόν τον περιορισμό, πηγαίνετε να αναζητήσετε την Αγάπη εκεί όπου βρίσκεται πραγματικά και τότε θα αισθανθείτε αληθινά ότι επιτέλους τρέφεστε.»

Omraam Mikhaël Aïvanhov
Άπαντα - Τόμος XV

«Οι άνδρες και οι γυναίκες αναζητούνται αμοιβαία, όμως γιατί; Εάν ρωτήσετε έναν άνδρα, θα σας απαντήσει ότι αυτό που αγαπάει στην τάδε γυναίκα, είναι το στήθος της, ή οι γάμπες της... ή το στόμα της ή η μύτη της. 

Στην πραγματικότητα η φύση χρησιμοποιεί αυτά τα ελκυστικά σχήματα, τα ορεκτικά, με ένα συγκεκριμένο σκοπό.

Καθώς δεν θέλει την εξαφάνιση του ανθρώπινου γένους, τακτοποίησε τα πράγματα έτσι ώστε τα πόδια, οι γοφοί, τα στήθη κλπ.... να σπρώχνουν τους άνδρες και τις γυναίκες να πλημμυρίσουν τη γη. 

Η Αγάπη, ο Φόβος και οι συνέπειες των πράξεων μας

Φωτογραφία: Η αγάπη είναι αδίστακτη’ δεν λυπάται κανέναν, έχει όμως συμπόνια. Ο φόβος είναι γεμάτος οίκτο’ λυπάται τους πάντες. Λυπάστε κάποιον όταν δεν τον σέβεστε, όταν θεωρείτε ότι δεν είναι αρκετά δυνατός για να τα καταφέρει.
Από την άλλη πλευρά, η αγάπη σέβεται. Αγαπάμε κάποιον και ξέρουμε ότι μπορεί να τα καταφέρει. Ξέρουμε ότι είναι αρκετά δυνατός, αρκετά έξυπνος, αρκετά καλός και ικανός να κάνει τις δικές του επιλογές. Δεν χρειάζεται να επιλέξουμε εμείς γι' αυτόν. Είναι σε θέση να τα καταφέρει μόνος του. Αν πέσει, μπορούμε να του δώσουμε το χέρι μας, να τον βοηθήσουμε να σηκωθεί και να του πούμε: «Μπορείς να το κάνεις, προχώρα». Αυτό είναι συμπόνια και διαφέρει από τον οίκτο. Η συμπόνια πηγάζει από τον σεβασμό και την αγάπη’ ο οίκτος από την έλλειψη σεβασμού και τον φόβο.
Η αγάπη είναι απολύτως υπεύθυνη. Ο φόβος αποφεύγει την ευθύνη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι άμοιρος ευθυνών. Το να προσπαθούμε να αποφύγουμε την ευθύνη είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε, επειδή κάθε πράξη έχει συνέπειες.
Όλα όσα σκεφτόμαστε και όλα όσα κάνουμε έχουν συνέπειες. Με κάθε επιλογή, έχουμε μια έκβαση ή μια αντίδραση. Αν δεν επιλέξουμε, έχουμε πάλι μια έκβαση ή μια αντίδραση. Θα υποστούμε τις συνέπειες των πράξεων μας με τον έναν τρόπο ή με τον άλλον. Γι' αυτό κάθε άνθρωπος είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνος για τις πράξεις του, ακόμα και αν δεν το επιθυμεί. Ίσως κάποιος άλλος να προσπαθήσει να πληρώσει για τα δικά μας λάθη, αλλά γι' αυτά θα πληρώσουμε και εμείς ούτως ή άλλως, και τότε θα τα πληρώσουμε διπλά.
Όταν οι άλλοι προσπαθούν να είναι υπεύθυνοι για εμάς, αυτό που δημιουργείται τελικά είναι ένα μεγαλύτερο δράμα.

Η αγάπη είναι αδίστακτη’ δεν λυπάται κανέναν, έχει όμως συμπόνια. Ο φόβος είναι γεμάτος οίκτο’ λυπάται τους πάντες. Λυπάστε κάποιον όταν δεν τον σέβεστε, όταν θεωρείτε ότι δεν είναι αρκετά δυνατός για να τα καταφέρει.

Από την άλλη πλευρά, η αγάπη σέβεται. Αγαπάμε κάποιον και ξέρουμε ότι μπορεί να τα καταφέρει. Ξέρουμε ότι είναι αρκετά δυνατός, αρκετά έξυπνος, αρκετά καλός και ικανός να κάνει τις δικές του επιλογές. Δεν χρειάζεται να επιλέξουμε εμείς γι' αυτόν. Είναι σε θέση να τα καταφέρει μόνος του. Αν πέσει, μπορούμε να του δώσουμε το χέρι μας, να τον βοηθήσουμε να σηκωθεί και να του πούμε: «Μπορείς να το κάνεις, προχώρα». Αυτό είναι συμπόνια και διαφέρει από τον οίκτο. Η συμπόνια πηγάζει από τον σεβασμό και την αγάπη’ ο οίκτος από την έλλειψη σεβασμού και τον φόβο.

Δείτε πώς το μήκος των δακτύλων σας μπορεί να αποκαλύψει τον κίνδυνο για έμφραγμα

Θα μπορούσε μία απλή διαίρεση του μήκους του δείκτη προς το μήκος του παράμεσου στο δεξί χέρι να αποκαλύψει ποιοι άνδρες έχουν αυξημένο κίνδυνο για την εμφάνιση εμφράγματος του μυοκαρδίου; 

Σύμφωνα με κάποιες πρόσφατες μελέτες, πιθανώς ναι! 


Τα αποτελέσματα αυτών των μελετών έδειξαν ότι οι άνδρες που είχαν υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου βρέθηκαν να έχουν μεγαλύτερη αναλογία μήκους δείκτη-μήκους παράμεσου (ίση με 1.010) σε σχέση με υγιείς συνομηλίκους τους (στους οποίους η αναλογία ήταν 0.979), ενώ επίσης οι άνδρες με μικρότερη αναλογία αυτών των δακτύλων παρατηρήθηκε ότι εμφάνισαν έμφραγμα του μυοκαρδίου σε μεγαλύτερη ηλικία.

Αλήθεια, λογική και συναίσθημα ...


Αλήθεια, λογική και συναίσθημα ...
Η λογική μπορεί να εξουσιάσει το συναίσθημα και το συναίσθημα να θολώσει τη λογική.(Π.Κ.)

Η λογική του ανθρώπου είναι εγκεφαλική και όταν λέμε εγκεφαλική λογική εννοούμε την επαγωγή που απορρέει από την επεξεργασία των δεδομένων των εγκεφαλικών ερεθισμάτων μέσω της σκέψης. Για τον λόγο αυτόν η εγκεφαλική λογική είναι υποκειμενική, ανάλογα με τον τρόπο που αποκωδικοποιεί η κάθε σκέψη από τον χώρο του εγκεφάλου. Ο χώρος του εγκεφάλου διαμορφώνεται από το περιβάλλον στο οποίο εκπαιδεύεται, δηλαδή τον χώρο και τον χρόνο, και δημιουργεί τον τρόπο που λειτουργεί η σκέψη για να παράγει λογική. 

Ο κυρ Παναγιώτης μόλις σχόλασε απ’ την δουλειά του θέλησε να πάρει μια μπουγάτσα. Στάθηκε έξω απ’ το μαγαζί και λέει στον νεαρό: «Μια μπουγάτσα με κρέμα, μου δίνεις;». Την ίδια στιγμή σταματά δίπλα του ένα πολυτελές αυτοκίνητο, ανοίγει το πίσω τζάμι και ένας άλλος κύριος ζητά κι αυτός μια μπουγάτσα με κρέμα. Ο μικρός του καταστήματος δίνει τις μπουγάτσες στους κυρίους.

Σάκα. Ο τρομερός πολεμιστής των Ζουλού που σκότωσε εφτά χιλιάδες άτομα για να θρηνήσει τον θάνατο της μητέρας του

Σάκα. Ο τρομερός πολεμιστής των Ζουλού που σκότωσε εφτά χιλιάδες άτομα για να θρηνήσει τον θάνατο της μητέρας του

Ο Σάκα ήταν ο Ζουλού πολεμιστής που ένωσε δεκάδες φυλές υπό την κυριαρχία του και δημιούργησε για πρώτη φορά, το βασίλειο των Ζουλού. Οι στρατιωτικές μεταρρυθμίσεις του Σάκα μετέτρεψαν το βασίλειο σε μία πολεμική μηχανή, που αντιστάθηκε σθεναρά στις επιθέσεις των Ευρωπαίων, τις επόμενες δεκαετίες.

 Ο πατέρας του Σάκα ήταν ο αρχηγός της φυλής των Ζουλού, Ζενζαγκακόνα και η μητέρα του, Νάντι, ήταν η κόρη του αρχηγού της αντίπαλης φυλής, Ελανγκένι. 
Η εγκυμοσύνη της Νάντι ήταν ανεπιθύμητη από τον Ζενζαγκακόνα. Δεν το ήθελε αυτό το παιδί και πίστευε ότι η Νάντι στην πραγματικότητα έπασχε από στομαχική ασθένεια που προκαλούσε το σκαθάρι «Ι-Σάκα».

 Η γέννηση του γιου του, το 1787, δυσαρέστησε τον αρχηγό, ο οποίος του έδωσε το όνομα του σκαθαριού για να τον προσβάλει. Άλλωστε δεν είχε παντρευτεί τη μητέρα του....

8 κόλπα για καλύτερο σεξ και οργασμούς βασισμένα σε πανεπιστημιακές έρευνες

sexoual1
ΚΙΝΗΣΗ 1: Πείτε της ότι είναι πανέμορφη και η γεύση της θεσπέσια.
Έρευνα του πανεπιστημίου της Ιντιάνα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που δεν ντρέπονται για την εμφάνιση τους και αλλά και θεωρούν ότι τα γενετικά τους υγρά έχουν μια όμορφη γεύση, νιώθουν άνετα και απολαμβάνουν το σεξ με ξεγνοιασιά. Αυτό σημαίνει ότι οι πιθανότητες να έρθουν σε οργασμό είναι κατά πολύ περισσότερες από ότι εάν ντρεπόντουσαν. Οπότε μιλήστε τους, πείτε τους πόσο όμορφες και πόσο γευστικές είναι.

8 λόγοι που νιώθετε διαρκώς κουρασμένοι

OK-DIARKOSKOURASMENOI
Πέφτετε για ύπνο νωρίς, κοιμάστε σε ανατομικό στρώμα, η περιοχή σας είναι ήσυχη, ξυπνάτε σύμφωνα με το βιολογικό σας ρολόι και εξακολουθείτε να σηκώνεστε το πρωί ένα αληθινό ράκος; Ίσως να φταίει ένας από τους λόγους που ακολουθούν.

--- ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΕΣ ΦΥΛΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΗ ΓΗ, Μέρος 3ο. ---



Μέσα στους Μύθους, τις Παραδόσεις, τις αφηγήσεις, αλλά και τις θρησκείες των Αρχαίων Πολιτισμών, υπάρχουν αναφορές για την επίσκεψη εξωγήινων οντοτήτων στη Γη.

Στις μέρες μας οι μελετητές, συγκρίνοντας τις προελεύσεις των αρχαίων θεών με τα σημερινά δεδομένα καταλήγουν σε πολλά συμπεράσματα. Κάποιοι Ουράνιοι θεοί είναι πρόγονοι κάποιων σημερινών εξωγήινων φυλών (όπως μερικοί Ολύμπιοι με τους Nordics) και κάποιοι όχι. 


Κάποιοι ήταν ή είναι εδώ για χιλιετίες σαν παρατηρητές, ορισμένοι συνέβαλαν στην εξέλιξή μας και μερικοί μάλιστα εμφανίστηκαν μόνο μία φορά στην ανθρώπινη ιστορία.

Ποιοι είναι όμως όλοι αυτοί που επισκέπτονταν τη Γη στην αρχαιότητα και έχουν να εμφανιστούν από τότε;

Ρόδος: Πως ένα ηλιόλουστο πρωϊνό μετατρέπεται σε μία συννεφιασμένη μέρα!!!


Ρόδος 2 Μαΐου 2014

Οι χημικές ουρές περισσότερο έντονες και σε χαμηλότερο υψόμετρο από ποτέ.
Τον ήλιο πια τον βλέπουμε με το κιάλι και μόνο μερικές ώρες την ημέρα και πάντα με την συνοδεία συννέφων.
Οι φωτογραφίες παρουσιάζουν την μετατροπή μιας ηλιόλουστης μέρας σε χειμωνιάτικη.


ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ!!!

ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΙΜΑΡΜΕΝΗΣ, ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Είναι μεγάλο βάρος το να γνωρίζεις ότι , θα έρθει αργά η γρήγορα η στιγμή που από τις ενέργειές σου θα εξαρτηθούν πολλά.


Ναι με το σχέδιο του Θεού που ονομάζεται και σύμφωνα με τον Ερμή τον Τρισμέγιστο, Ειμαρμένη , δεν θα αλλάξει, αλλά τι πρέπει να κάνει κανείς ώστε να κάνει το θέλημα του Θεού;

Για το σύνολο των απλών ανθρώπων , το θέλημα του Θεού αφορά απλά την σωτηρία τους από τα δεσμά του Σαμαέλ-Σατανά.

Υπάρχουν όμως κάποιοι οι ενέργειες και οι αποφάσεις των οποίων παίζουν μεγάλο ρόλο στην έκβαση ή την διαδικασία έκβασης της Ειμαρμένης.

Επανέρχομαι στο σημείο αυτό ότι κάποιοι θα σκεφτούν ότι , ό,τι και να κάνει κανείς , ότι είναι να γίνει θα γίνει.

Λάθος.

Είπαμε ότι ο Θεός υπάρχει απλά ταυτόχρονα σε όλες τις στιγμές της ανθρώπινης ιστορίας και βλέπει κάθε τι που συμβαίνει και το κάνουμε με την ελεύθερη βούλησή μας.

Δεχόμαστε επίσης ότι τίποτα δεν συμβαίνει αν δεν το επιτρέψει ο Θεός.

Ο Θεός όμως ενεργεί πάντοτε μέσα από τα πλάσματα και την Δημιουργία γενικότερα.

Πως τα μαθηματικά και η φιλοσοφία διατηρούν μια ιδιαίτερη ερωτική σχέση –Η έννοια της λογικής ενώνει τις δύο επιστήμες

Έχοντας αμέτρητα πράγματα να «χωρίσουν», οι θεωρητικές και οι θετικές επιστήμες αποτελούν ξεχωριστή επιλογή κάθε μαθητή του λυκείου που έρχεται στην δύσκολη θέση να διαλέξει μεταξύ… δύο βασικών κλάδων της επιστήμης.
greek_philosopher_bustsΤο ταλέντο στα μαθηματικά, ή η έφεση στα αρχαία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που θα οδηγήσουν τους μαθητές στην επιλογή της κατεύθυνσης τους. Μια επιλογή που έρχεται να αποκλείσει σε τεράστιο βαθμό κάθε επαφή με την… θεωρητικά αντίθετη επιστήμη.
Γιατί όμως στηρίζουμε αυτό το ξεκάθαρο διαχωρισμό μεταξύ θετικών και θεωρητικών επιστημών;

Γυναίκες και Αντρες: Μόνο εραστές ή και φίλοι;




Σχέσεις Αντρών-Γυναικών

            «Μα οι άντρες είναι από τη φύση τους κατακτητές», «Οι γυναίκες είναι ζηλιάρες», «Υπάρχει σεξουαλική ένταση μεταξύ των δύο φύλων», λένε κάποιες στερεότυπες αντιλήψεις.  Μπορεί μια γυναίκα να είναι φίλη με έναν άντρα –και το αντίστροφο- χωρίς να υπάρχει απώτερος σεξουαλικός σκοπός;  Με τα κοινωνικά δεδομένα μερικών δεκαετιών πριν, η απάντηση θα ήταν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν.  

Ο λόγος; Οι γυναίκες βρισκόταν κατά κύριο λόγο στο σπίτι, οι άντρες στον χώρο της εργασίας και οι επαφές μεταξύ τους είχαν έναν στόχο: τη σύναψη σχέσεων προκειμένου να δημιουργήσουν οικογένεια.  Αλλά πέρα από αυτό, τα κοινωνικά δεδομένα εξυμνούσαν τις ρομαντικές σχέσεις ως το μόνο είδος σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων, απλούστατα γιατί αυτός ήταν ο σίγουρος δρόμος προς το γάμο και τη διαιώνιση του είδους. 

Το αγκίστρι παραμονεύει…


Politicians-fishingΣτο ψάρεμα δεν παίζει ρόλο μόνο το δόλωμα, εξαρτάται και τι ψάρι θα βρεις μπροστά σου. Άλλα τσιμπάνε εύκολα και άλλα δύσκολα. Άλλα θα σου σπάσουν την πετονιά -ακόμα και αν τσιμπήσουν-, και άλλα θα έρθουν σχεδόν ασάλευτα στο καλάθι σου.
Σαφώς, η μαεστρία του ψαρά είναι επίσης σημαντικός παράγοντας για ένα καλό ψάρεμα, αλλά είπαμε, εξαρτάται και από το ψάρι.

“Νέοι Δρόμοι”


Νέοι ΔρόμοιΟ δρόμος ανοίγει, τέρμα το γκάζι
αίσθηση Δύναμης, ο εαυτός σαν αλλάζει.
Κυνήγι του Ανέμου, ανεβαίνουν στροφές
χάνονται πίσω του παρελθόντος μορφές.
Βαράει στα κόκκινα η βελόνα του κοντέρ
αλύχτισμα Δύναμης η κραυγή του μοτέρ.
Στα ρουθούνια καμένη η μυρωδιά της βενζίνης
στο αίμα αδιάκοπη ροή αδρεναλίνης.

Ο εαυτός είναι ένα πρόβλημα που η σκέψη δεν μπορεί να το λύσει.


kukla-1
Όσο περισσότερο σκεφτόμαστε ένα πρόβλημα, όσο περισσότερο το ψάχνουμε, το αναλύουμε και το συζητάμε, τόσο πιο περίπλοκο γίνεται. 
Είναι λοιπόν δυνατόν να κοιτάξουμε ένα πρόβλημα στο σύνολό του; Πώς γίνεται; 
Γιατί αυτό, νομίζω, είναι η μεγαλύτερη δυσκολία μας. Τα προβλήματά μας -προσωπικά και συλλογικά- πολλαπλασιάζονται, υπάρχει άμεσος κίνδυνος για διάφορες ταραχές σε όλο τον κόσμο και υπάρχει και κάθε είδους αναστάτωση στις προσωπικές μας σχέσεις.
 Πώς μπορούμε να τα κατανοήσουμε όλα αυτά ως ένα ενιαίο σύνολο; Προφανώς, αυτό θα γίνει μόνο όταν μπορέσουμε να τα δούμε ως σύνολο και όχι τμηματικά, διαιρεμένα. 
Πότε είναι αυτό δυνατόν; Σίγουρα μόνο όταν η διαδικασία της σκέψης σταματήσει – της σκέψης που η πηγή βρίσκεται στο «εγώ», στον εαυτό, στο υπόβαθρο της παράδοσης, στη διαμόρφωση, στις προκαταλήψεις, στην ελπίδα και στην απελπισία. 

Πριν νυχτώσει



Κυνηγάμε την άνοιξη λίγο βεβιασμένα, τινάζουμε από πάνω μας τον χειμώνα όπως τα χαλιά σε σπίτι που έμεινε χρόνια κλειστό.
 Έρχεται κάποιος με το αυτοκίνητο και σου τάζει μια βόλτα, όχι εκδρομή, βόλτα, και αυτό σου αρκεί, ένα αυτοκίνητο στην εθνική να καταπίνει χιλιόμετρα κι εσύ να μετράς πόσα άσπρα αυτοκίνητα προσπερνάτε και πόσα μαύρα, άσπρα, μαύρα – η εθνική γίνεται σκάκι πριν το καταλάβεις. 
Θα σε πάω λίγο πιο μακριά από όσο υπολόγιζα, τι υπολόγιζες, εγώ σε όλους τους υπολογισμούς έχω πέσει έξω, σταμάτησα να μετράω όταν κατάλαβα ότι χρησιμοποιούσα λάθος μέτρο. 
Κοίτα, εκείνο το καράβι που περνάει απέναντι κάνει την ίδια διαδρομή για χρόνια, περνάει απέναντι, για χρόνια, περνάει τα χρόνια απέναντι. Και μετά, δεν έχει μετά, αν τα χρόνια σου περάσουν απέναντι μένουν εκεί, εισιτήριο επιστροφής δεν έχει. 

Η «απαγορευμένη» Ακρόπολη των Αθηνών





Η ιστορία της Ακρόπολης είναι σχετικά γνωστή. Τόσο τα σχολικά βιβλία, όσο και τα ταξιδιωτικά εγχειρίδια και οι αρχαιολογικές πραγματείες αναφέρονται συνήθως ευρύτατα στον χρόνο και τον τρόπο κατασκευής του συγκροτήματος των λαμπρών κτηρίων του Ιερού Βράχου. Ωστόσο, ελάχιστες έως ανύπαρκτες είναι οι αναφορές στη φύση του και στα λιγότερο θεατά σημεία του, που πάντοτε αγνοούνται ή παρασιωπούνται απ’ όλους.

Οι στοές του Αρδηττού: η τρύπα της μοίρας & το υπόγειο καταφύγιο


2014: Το ΥΠΕΚΑ αποφασίζει την κατασκευή νέων δημόσιων καταφυγίων, για την αντιμετώπιση καταστάσεων όπως ο σεισμός, ενώ το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει την κατασκευή και ιδιωτικών καταφυγίων στα νέα κτίρια. Συμπτωματικά, την ημέρα της ανακοίνωσης ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας μιλά περί Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου από τη Ρωσία. 
1937: Η κυβέρνηση Μεταξά εκτός από την κατασκευή υπόγειων καταφυγίων εν όψει Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, υποχρέωνε με νόμο και την κατασκευή καταφυγίων στα υπόγεια των κτιρίων. Τα καταφύγια εκείνης της εποχής υπάρχουν μέχρι σήμερα, έχουν εγκαταλειφθεί, αλλά δεν έχουν αντικατασταθεί. Ένα από αυτά βρίσκεται στον Αρδηττό.

Οικία του Πρόκλου




Πρόκειται ίσως για την μοναδικήπερίπτωση στην ιστορία που γνωρίζουμε που βρίσκεται η οικία ενός φιλοσόφου, του Πρόκλου τουΛύκιου. Πού; Καταχωμένη κάτω από οδό Δ. Αρεοπαγίτου, στην Ακρόπολη…
Πρόκλοςνεοπλατωνικός φιλόσοφος της Αθηναϊκής σχολής, ο τελευταίος μεγάλος αντιπρόσωπος της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας. Γεννήθηκε στην Πόλη (410-412 μ.χ.) και πέθανε στην Αθήνα το 485 μ.χ.
Στην οικία του, στις παρυφές της Ακρόπολης, συνεχίστηκε η λειτουργία της Πλατωνικής Ακαδημίας, η οποία έκλεισε οριστικά το 529 μ.χ.  μετά από 
διάταγμα του Ιουστινιανού… Πρόκειται για το σημείο εκείνο της Αθήνας, όπου συνεχίσθηκε η διδαχή της Φιλοσοφίας, στα χρόνια του Βυζαντίου και που δικαίως μπορεί να χαρακτηρισθεί ως η τελευταία μεγάλη Φιλοσοφική Σχολή των Αθηνών

Ιπποδάμεια πόλη:οι άγνωστες υπόγειες στοές στο κέντρο του Πειραιά


 
Άγνωστος υπόγειος Πειραιάς: αρχαίοι θάλαμοι και διαδρομές του νερού, υπόγειες σήραγγες και πηγάδια που για χρόνια αγνοείται η ύπαρξή τους από τους περαστικούς, βρίσκονται ακριβώς κάτω από τους πολυσύχναστους δρόμους, τις πλατείες, και τα θεμέλια των κτιρίων του κεντρικού Πειραιά. Ένα κοινό μεταλλικό καπάκι στο πεζοδρόμιο, μπορεί να αποτελεί την πρόσβαση για μια αρχαία δεξαμενή, από την
οποία κάποια σήραγγα μπορεί να οδηγεί σε άλλη, και από κει σε άλλη, και ούτω καθεξής…
Στα υπόγεια του Πειραιά έχουμε αναφερθεί και άλλες φορές στο παρελθόν, έχοντας επισκεφτεί πολλά από αυτά, περιγράφοντας σε τι αφορούν οι υπόγειες στοές που βρίσκονται διάσπαρτες κάτω από τους δρόμους, τα κτίρια και τις πλατείες, σε διάφορες θέσεις στην πόλης. Μπορεί αυτό να ηχεί όπως πολλές παλιές προσπάθειες μυθοποίησης του δημοφιλούς θέματος παρουσίας στοών κάτω από την πόλη, αλλά στον χώρο αυτό συνηθίζουμε να μιλάμε μέσα από εικόνες, χάρτες και ιστορικά τεκμηριωμένες πηγές, παρουσιάζοντας μόνο ότι υπάρχει και ακριβώς όπως υπάρχει. Πολλές εκπλήξεις ακόμη παραμένουν κρυμμένες ακριβώς κάτω από μέρη πολυσύχναστα, και πολυπερπατημένα, κάτω από το κέντρο της πόλης.

“Ζήσε λοιπόν γεμάτα τη ζωή που σου δόθηκε.”

Εικόνα
“Ξένε”, μου λέει, “ακολουθούμε το δρόμο που χάραξε η φύση. Η ύπαρξή μας είναι υφασμένη μαζί με τ’ άστρα, τον ήλιο, τη σελήνη, και με τις εποχές που ακολουθούνε ταχτικά η μία την άλλη και πάλι μας ξανάρχονται ολοένα. Η παραμικρότερη κίνηση στον ουρανό, κάθε αλλαγή στη γη, επηρεάζουν τη ζωή μας. Ζήσε σύμφωνα μ’ αυτούς τους νόμους. Σκέψου μονάχος και ζήσε το τέλειο μέσα στον εαυτό σου.”

Μύηση στην Ομορφιά



Ο άνθρωπος πρέπει σταδιακά να μυείται στην ομορφιά, γιατί η ομορφιά υπάρχει μόνο όταν ο άνθρωπος αναπτύσσει αισθήσεις που αναγνωρίζουν και εκτιμούν την ομορφιά.

Η επιβολή της ομορφιάς μπορεί να δημιουργήσει πολλές ανεπιθύμητες αντιδράσεις. Η επιβαλλόμενη ομορφιά εκνευρίζει εκείνους που δεν έχουν τον μηχανισμό να την δεχτούν, να την αφομοιώσουν και να την εκφράσουν.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ


O KOSMOS 1.jpg
 Παρατηρώ γύρω μου τον κόσμο και βρίσκω ότι έχει ένα σημαντικό πρόβλημα . Είναι λίγο βαρετός . Όλοι οι άνθρωποι κάνουν συνεχώς τα ίδια, γι αυτό τελικά όλοι βαριούνται . Είναι βέβαια και θέμα παιδείας .

 Όλοι ξέρουν τα ίδια , πάνω κάτω , πράγματα , βλέπουν τις ίδιες εκπομπές στην τηλεόραση , μιλούν συνέχεια για το παρελθόν τους . Σχεδόν κανείς δεν ασχολείται με τίποτα ενδιαφέρον .

 Κανείς δεν αναρωτιέται για τα πιο βασικά πράγματα που ενώ τα ρωτούσε όταν ήταν παιδί και κανείς δεν του απαντούσε , αποφάσισε πια να μην ξαναρωτήσει και επομένως να μην μάθει .

 Μα τα πιο σπουδαία πράγματα , τα μαθαίνεις όταν είσαι παιδί , αλλά μετά πρέπει να τα ξεχάσεις , αν θέλεις να μεγαλώσεις . Το ψιθύρισμα του γρύλλου και το μονότονο τραγούδι της βροχής έρχονται σε σένα από το σκοτάδι , σαν μακρινό κρυφομίλημα των παιδικών σου ονείρων .

Παράγοντες που επηρεάζουν τη δράση των φαρμάκων σας


Μερικές τροφές, ακόμα και οι πιο υγιεινές, μπορεί να κάνουν τα φάρμακά σας λιγότερο αποτελεσματικά. Η υγιεινή διατροφή είναι σημαντική για τα άτομα με καρδιαγγειακή νόσο. Στην πραγματικότητα, μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε μια παθολογική κατάσταση ή να μειώσετε την φαρμακευτική σας αγωγή. Όμως ακόμη και τα υγιεινά τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των φρούτων και των λαχανικών, μπορεί να προκαλέσουν ανεπιθύμητες και επικίνδυνες παρενέργειες σε συνδυασμό με ορισμένα φάρμακα.....

ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΚΡΥΦΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΓΚΛΟΝΗΣΟΥΝ!!!! Part4!!!!

 egypt osiris temple
Μέχρι στιγμής ελπίζω να έχετε καταλάβει ότι πριν από αυτούς τους πολιτισμούς που μας έχουν επιβάλει να πιστεύουμε ότι υπήρχαν υπήρξαν και άλλοι ποιο μεγάλοι όπου είχαν τεράστια τεχνολογία ή αυτό που πιστεύω εγώ δεν ήταν τίποτα άλλο από εξωγήινους πολιτισμούς όπου εδραιώθηκαν στην γη και μέσω των αντιπροσώπων τους άρχισαν να δίνουν τα φώτα σε ανθρώπους….!!!! Μα είναι έτσι!;! Ας δούμε κάποια σοβαρά αποσπάσματα και βλέπουμε:

Η παρακάτω συνοπτική μελέτη γράφτηκε πριν από αρκετό καιρό, με κάπως διαφορετική μορφή. Αν και σε αυτήν την καινούργια εκδοχή έχω επιφέρει ορισμένες τροποποιήσεις, ωστόσο το κυρίως περιεχόμενο παραμένει σχεδόν ως είχε!!!! Κατά βάση, το κείμενο αποτελεί μια συλλογή αναφορών για περίεργα περιστατικά, τις οποίες κατά καιρούς συναντούσα σε διάφορα βιβλία!!!! Βασικό κριτήριο επιλογής σε κάποιες περιπτώσεις ήταν το ενδιαφέρον που παρουσίαζαν, όσον αφορά στο ειδικό περιεχόμενό τους!!!! Σε άλλες, το ότι δεν ήταν τόσο ευρέως γνωστές!!! Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με κάτι από την αρχαία δικιά μας ιστορία όπου δεν είναι και πολύ γνωστά από την συμβατική ιστορία που μάθαμε στα σχολεία!!!!

ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΚΡΥΦΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΓΚΛΟΝΗΣΟΥΝ!!!! Part3!!!!

1
Θα με ρωτήσει κάποιος εύλογα ότι πραγματικά αυτά τα οποία γράφω είναι αλήθεια!;! Η μήπως είναι γεννήματα δικά μου ή κάποιων όμοιων μου όπου ίσως θέλουμε να αλλάξουμε αυτά τα οποία πιστεύετε!!!! Αυτά τα οποία γράφω είναι χρόνια ερευνών τα οποία τα ποιο πολλά δεν λέγονται στον κόσμο!!!! Το γιατί δεν λέγονται είναι εύλογο, το πρώτο ερώτημα του ανθρώπου είναι το ποιος τον έφτιαξε και από πού ήρθε και σε αυτό το απάντημα δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι το τεκμηριωμένο να λέει το ποιος και το από πού ήρθαμε, αν φτιαχτήκαμε εδώ ή ήρθαμε από κάπου αλλού!!!! Ευτυχώς όμως υπάρχουν πολλές αποδείξεις όπου χρειάζονται ιδιαίτερη χρήση γνώσεων αλλά και όχι όπου δείχνουν με αποδείξεις πολλά πράγματα!!! Πράγματα τα οποία για άλλους ίσως είναι πιστευτά και για άλλους τελείως απίστευτα. Εγώ θα συνεχίσω να φέρνω αποδεικτικά στοιχεία το αν είναι σωστά ή όχι αυτό θα το κρίνει ο καθένας μέσα του !!!! Δεν θα τα αναφέρω όλα διότι είναι πάρα πολλά αλλά θα αναφέρω κάποια ώστε να σας δώσω τον σπινθήρα να ψαχτείτε γύρω από αυτό το θέμα….. θέμα το οποίο είναι ένα τεράστιο ζήτημα όπου πρωταγωνιστούν μυθολογίες, αλήθειες, καταστροφές, και πολλά άλλα, ας ξεκινήσουμε:
Μια νέα αρχαιολογική ανακάλυψη έρχεται να βάλει τέλος στην επικρατούσα άποψη πως η Κρήτη κατοικήθηκε από το 30.000 π.Χ.

ΠΕΡΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ - ΤΟΡΚΟΜ ΣΑΡΑΙΝΤΑΡΙΑΝ




Τα ναρκωτικά, στη καλύτερη περίπτωση, ανοίγουν απλώς ένα παράθυρο στο αστρικό πεδίο. Σπάζουν το αιθερικό τείχος και εξαναγκάζουν τη συνείδηση να περάσει μέσα απ' αυτό το άνοιγμα στον αστρικό κόσμο, έναν κόσμο φανταστικό, γεμάτο θυμαπάτες, απατηλά χρώματα και μορφές. Κανένα ναρκωτικό δεν μπορεί να ανεβάσει τη συνείδηση ψηλότερα από το αστρικό πεδίο. Γνωρίζουμε ότι το αστρικό είναι το πεδίο της αυταπάτης και οποιοσδήποτε αιχμαλωτίζεται εκεί, δυσκολεύεται να επιστρέψει στο φως της πραγματικότητας.
            Μερικοί άνθρωποι λένε ότι μετά από χρήση ναρκωτικών έγιναν δημιουργικοί. Ισχυρίζονται ότι έλαβαν καινούργια έμπνευση και κουράγιο να την εκφράσουν. Αυτό μπορεί να είναι αλήθεια, αλλά δεν γνωρίζουν από ποιο πεδίο και από ποια πηγή προέρχεται αυτή η έμπνευση. Μπορεί να προέρχεται από τον μηχανικά αντιδραστικό νου, όπου είχε καταγραφεί. Τα όσα διαβάζουμε και ακούμε συχνά εγγράφονται μηχανικά στον αντιδραστικό νου μας και αργότερα εκφράζονται με νέες μορφές και χρώματα. "Ναρκωνόμαστε" με νοητικές μαγνητοφωνήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ!!




ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ!!

  1.  Πόσο κοντά σας στέκεται το άτομο με το οποίο μιλάτε;  Όσο πιο κοντά, τόσο πιο… θερμά!  Αυτό σημαίνει ότι σας συμπαθεί.  Κάντε το τεστ: δοκιμάστε να πάτε ένα κλικ πιο κοντά του.  Αν το άτομο αυτό έρθει επίσης λίγο πιο κοντά σας, τότε είτε σας συμπαθεί ιδιαίτερα και δείχνει το ενδιαφέρον του, είτε αισθάνεται πολύ άνετα μαζί σας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα