Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Freaky Government.

freaky Government


Η κυβέρνηση βλέποντας ότι έχει θετικό ρεύμα στην Ευρώπη αυτή την εποχή, αποφάσισε εκτάκτως να αποσύρει τους διαγωνιζόμενους «Freaky Fortune» από τον διαγωνισμό της Eurovision. Τη θέση των παιδιών θα την πάρουν οι άξιοι πολιτικοί μας. Προλαβαίνουν τις εκλογές και δε μπορεί, θα πάρουμε το 12άρι από αρκετούς. Τόσα φάγανε, τι θα τους κοστίσει αν δώσουν το καλύτερο νουμεράκι.

Η κυρά Μέρκελ πρώτη απ’ όλους θα τρέξει να μας το προσφέρει. Θα κάνει νόημα στους υπεύθυνους με τις δύο ανοιχτές παλάμες της και τα δύο δάχτυλα που θα λείπουν, θα τα συμπληρώσει ο κος Σόιμπλε.

Κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει….

Κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει. Διαφορετικά δεν θα είχαμε εσπευσμένη ψήφιση διατάξεων που να παρέχουν το ακαταδίωκτο από ποινική ή άλλη δίωξη για στελέχη της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού, ή ακόμη και για…

ουσιαστική αμνηστία σε ποινικές διαδικασίες που ήδη έχουν ξεκινήσει.

Του Άγη Βερούτη 

Ειδικά στο θέμα του ΟΑΕΕ, ο αποκλεισμός πάνω από 400.000 ελευθέρων επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών καθώς και άλλου ενός εκατομμυρίου μελών των οικογενειών τους, από υπηρεσίες υγείας που έτσι κι αλλιώς τους χρεώνονται, θα ήταν αρκετός σε πολλές χώρες να ρίξει οποιαδήποτε κυβέρνηση, όμως στη χώρα μας δεν συμβαίνει αυτό. Τουναντίον.

Μην αφήνετε ποτέ για αύριο, κάτι που μπορείτε να κάνετε σήμερα


mhn afhnete pote gia ayrio kati poy mporeite na kanete shmera
Όλοι μπορεί κάποιες φορές να αναβάλουν ως ένα βαθμό τα πράγματα που χρειάζεται να γίνουν. Όλοι έχουν πει «θα το κάνω αργότερα», «πρέπει να το κάνω αυτό» ή «θα το κάνω αύριο» . Εάν πράγματι το πράττουν στο άμεσο μέλλον, δεν υπάρχει πρόβλημα. Εάν όμως κάποιος αποφεύγει συστηματικά να κάνει κάτι και συνέχεια βρίσκει δικαιολογίες προκειμένου να μην το κάνει, αυτό ονομάζεται αναβλητικότητα.

Η τελειομανία, το άγχος, ο φόβος της αποτυχίας ή της επιτυχίας, η έλλειψη δέσμευσης και το αυτοσαμποτάρισμα λόγω χαμηλής αυτοεκτίμησης, μπορούν να είναι κάποιες από τις πιθανές εξηγήσεις του γιατί κάποιος να αναβάλλει συνέχεια στόχους που θεωρεί ότι θα τον ωφελήσουν είτε στην προσωπική, είτε στην κοινωνική του ζωή, είτε στην υγεία του.
Σας θυμίζει τον εαυτό σας;

Τι θυμούνται οι Τούρκοι μετά από είκοσι χρόνια...

Ο Νόμος για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΜΙΤ)

Άρθρο του Γιλμάζ Οζντίλ στην εφημερίδα  Hürriyet, 20 Απριλίου 2014

Σμύρνη
είναι μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα, απόγευμα.... Στο τιμόνι είναι μια όμορφη ξανθιά γυναίκα, περί τα τριάντα, που πηγαίνει στο Τσεσμέ.
Κάποια στιγμή αισθάνεται ότι το αυτοκίνητο τραβάει ελαφρά προς τα δεξιά. Σταματάει το αυτοκίνητο στα δεξιά του δρόμου και βλέπει ότι έχει λάστιχο. Ενώ σκέφτεται τι θα κάνει στην ερημιά, ένα αυτοκίνητο που πέρασε δίπλα της, σταματάει λίγο πιο μπροστά. Κάνει όπισθεν και κατεβαίνει από το αυτοκίνητο ένας νεαρός, ο οποίος ρωτάει την κοπέλα αν μπορεί να βοηθήσει.
Η γυναίκα, με τα σπαστά τουρκικά της, λέει ότι ευχαρίστως θα δεχόταν τη βοήθειά του. Ο νεαρός βγάζει τον τροχό και τον αντικαθιστά με τον εφεδρικό. Όσο γίνεται αυτή η διαδικασία, ο νεαρός συζητά με την κοπέλα.
Η ξανθιά είναι Ελληνίδα και εργάζεται στο Ελληνικό Προξενείο της Σμύρνης. Ο δε νεαρός, είναι υποσμηναγός της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Όταν τελειώνει η αλλαγή του τροχού, οι δυο νέοι σφίγγουν τα χέρια, ενώ η γυναίκα δίνει στον νεαρό τον αριθμό του τηλεφώνου της. "Αν σας φέρει ο δρόμος, ελάτε να πιούμε έναν καφέ, να σας ευχαριστήσω για τη βοήθειά σας". Είναι σίγουρη ότι στο δρόμο, εντελώς συμπτωματικά... έπιασε ένα μεγάλο ψάρι.

Το μαγνητικό πεδίο του γαλαξία μας

… όπως το είδε το διαστημικό τηλεσκόπιο Planck

Το μαγνητικό αποτύπωμα του Γαλαξία μας
Το μαγνητικό αποτύπωμα του Γαλαξία μας
Έναν χάρτη που απεικονίζει το μαγνητικό πεδίο στο Γαλαξία μας με τη μεγαλύτερη έως σήμερα λεπτομέρεια δημοσίευσε μία διεθνής ομάδα αστροφυσικών, στηριζόμενη στα στοιχεία από το ευρωπαϊκό διαστημικό τηλεσκόπιο Πλανκ.
Πρωταρχική αποστολή για το Πλανκ ήταν η μελέτη της ακτινοβολίας υποβάθρου, της θερμικής ακτινοβολίας που αποτελεί τον απόηχο από τη Μεγάλη Έκρηξη που γέννησε το Σύμπαν πριν από 13.8 δισεκατομμύρια χρόνια.
Η ακτινοβολία υποβάθρου είναι το παλαιότερο φως στο Σύμπαν και σήμερα πιστεύουμε πως εκπέμφθηκε όταν το Σύμπαν είχε ηλικία 380.000 χρόνων και θερμοκρασία κατάλληλη ώστε τα ελεύθερα πρωτόνια και ηλεκτρόνια να συνενωθούν σε πυρήνες υδρογόνου, επιτρέποντας έτσι στο πρώτο φως να διαδοθεί.

Το μυστικό ημερολόγιο του Ναυάρχου Byrd

Η Γη πέρα από τους πόλους
Η πτήση εξερεύνησης πάνω από το Βόρειο Πόλο (Η κοίλη Γη, το μυστικό μου ημερολόγιο)
Πρέπει να γράψω αυτό το ημερολόγιο με μυστικότητα και αφάνεια. Αφορά την Αρκτική μου πτήση από 19/2 του 1947.
Έρχεται μια στιγμή που η ορθολογικότητα των ανδρών ωχριά και πρέπει κανείς να αποδεχθεί το αναπόφευκτο της αλήθειας. Δεν είμαι σε θέση να αποκαλύψω τα ακόλουθα έγγραφα σε αυτό το γράψιμο….ίσως ποτέ δεν πρέπει να δουν το φως του δημόσιου ελέγχου αλλά πρέπει να κάνω το καθήκον μου εδώ ώστε όλοι να το διαβάσουν μία ημέρα. Σε έναν κόσμο της απληστίας και της εκμετάλλευσης ορισμένων κατά της ανθρωπότητας δεν μπορεί πλέον να κατασταλεί η αλήθεια.
Αρχείο καταγραφής πτήσης: Βάση Αρκτικής 19/02/1947

Aldo Carotenuto...Τα όρια της αγάπης και του πόνου

Εικόνα
..."Η ζήλια είναι αιτία πόνου και δυστυχίας, γιατί εκείνος που έχει πέσει θύμα της, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ζωή του δεν έχει νόημα χωρίς το αγαπημένο πρόσωπο και ότι μόνο ζώντας μαζί του μπορεί να φθάσει στην ωριμότητα. Αυτό φέρνει τον ερωτευμένο αντιμέτωπο με το αίσθημα πως είναι ημιτελής, κι αυτό τον γεμίζει με τόση αγωνία και άγχος ώστε το φάντασμά του τον αποτρέπει από το να αφεθεί. Φοβόμαστε λοιπόν να έρθουμε αντιμέτωποι με αυτό το αίσθημα της μηδαμινότητας και της ανεπάρκειάς μας, γιατί τότε θα νιώθουμε σαν να είμαστε ο ένας πόλος της αντιπαράθεσης που υπάρχει εφόσον υπάρχει και ο άλλος. Για να αντιμετωπίσουμε αυτή την εμπειρία, χρειάζεται, όπως είπα, θάρρος.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΥΤΙΩΝ ΜE ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΩΝ ΙΝΔΙΑΝΩΝ ΧΟΠΙ

Οι Ινδιάνοι Χόπι ξεχωρίζουν για τις υπερβολικά εκτεταμένες γνώσεις τους στις διάφορες θεραπευτικές μεθόδους.
Αυτοί λοιπόν μπόρεσαν να απλοποιήσουν και συγχρόνως να πλουτίσουν και να τελειοποιήσουν την αρχαία συνταγή.
Οι Ινδιάνοι το κατασκευάζουν χειροποίητα από λινό ύφασμα εμπλουτισμένο με κερί, ειδικό μέλι, αιθέρια έλαια και βότανα.
Η απαλή αφαίρεση της άφθονης κυψελίδας του αυτιού, είναι μόνο ένα από τα πολλά αποτελέσματα της θεραπείας αυτής

Τι είναι διαλογισμός; Πώς κάνουμε διαλογισμό; Τα οφέλη του διαλογισμού


Ο διαλογισμός είναι η καθαρή σκέψη στο φως του Κοινού Καλού. Είναι η ικανότητα να έρχεται κάποιος σε επαφή με μεγάλα οράματα και μεγάλες ιδέες και να τις διατυπώνει ώστε να βελτιώνει την κοινωνία, τον πλανήτη και όλη τη ζωή. Ο διαλογισμός είναι μια προσπάθεια να διεισδύσει κανείς στον κόσμο των ιδεών και να λάβει έμπνευση, ενθουσιασμό και χαρά. Είναι μια προσπάθεια να έρθει σ’ επαφή με μεγάλες αλήθειες, αρχές και νόμους του Σύμπαντος και να τους κάνει πρακτικούς ώστε οι άνθρωποι να βελτιώσουν τις ζωές τους.
Πρέπει να βελτιώσουμε τη ζωή μας μέσα απ’ το διαλογισμό. Ο διαλογισμός μάς κάνει να σκεφτόμαστε.
Οι άνθρωποι λειτουργούν μέσα από “κουμπιά” [push buttons] λόγω των μεταϋπνωτικών υποβολών τους, των συμπλεγμάτων τους, των εσωτερικών εντολών και φόβων, κλπ. Το να είναι κανείς μηχανιστικός σημαίνει να είναι ένας κίνδυνος για τους άλλους. Ο μηχανιστικός άνθρωπος δεν χρησιμοποιεί το νου του και αντιμετωπίζει τα προβλήματά του με λάθος τρόπο. Η βελτίωση είναι δυνατή μόνο όταν ο άνθρωπος σταματήσει να είναι μηχανιστικός και αρχίσει να σκέφτεται.

Αγώνας για τη χαρά


Οι άνθρωποι μπορεί να φέρουν χαρά μαζί τους από προηγούμενες ενσαρκώσεις. Εάν κάποιος αγωνίζεται για την ομορφιά, την καλοσύνη, την αρετή και την ελευθερία, εάν προσπαθεί να κάνει τη ζωή του ένα μονοπάτι υπηρεσίας για τους άλλους, για πολλές ζωές θα ενσαρκώνεται από εκείνους τους γονείς και σε εκείνα τα μέρη όπου οι προηγούμενες πράξεις του θα προσκαλούν και θα απελευθερώνουν ένα συνεχώς ανανεούμενο ποσό χαράς από τον Πυρήνα του.

PDF Shaper 2.6 - Πείραξε τα κείμενα PDF και μετάτρεψε τα Δωρεάν σε οτιδήποτε



To PDF Shaper είναι μια συλλογή από δωρεάν εργαλεία PDF, η οποία παρέχεται δωρεάν για προσωπική χρήση. Επιτρέπει τη συγχώνευση, διάσπαση, κρυπτογράφηση και αποκρυπτογράφηση των αρχείων PDF, μετατρέπει τις εικόνες σε PDF, μετατρέπει PDF σε Word RTF ή εικόνες, αλλά και να εξάγετε κείμενο και εικόνες από PDF. Το πρόγραμμα είναι εύκολο στη χρήση και υποστηρίζει Unicode χαρακτήρες και μαζική επεξεργασία.

Σεξ: Η πρώτη φορά μετά το διαζύγιο

Σεξ: Η πρώτη φορά μετά το διαζύγιο


Το σεξ μας κάνει να νιώθουμε ποθητοί και αποδεκτοί γι’ αυτό μετά από μια μεγάλη απόρριψη όπως είναι το διαζύγιο, δεν είναι παράξενο που οι άνθρωποι το αναζητούν σε μια προσπάθεια να πάρουν την επιβεβαίωση που χρειάζονται. Επίσης, ας το παραδεχτούμε: Το σεξ είναι απλά τέλειο!

Πολλοί άντρες μετά το διαζύγιο, ακόμη κι αν το περνάνε δύσκολα, επιστρέφουν πάλι στην εποχή που ήταν φοιτητές, έκαναν one night stand και γνώριζαν γυναίκες από μπάρ σε μπάρ” λέει ο σεξολόγος Dr. Ian Kerner ο οποίος επισημαίνει πως το περιστασιακό σεξ είναι κάτι σαν ένα μεταβατικό στάδιο. “Οι περισσότεροι άνθρωποι μόλις περνάνε αυτό το στάδιο, επανέρχονται στις συνειδητές επιλογές συντρόφων” λέει.

Κι ενώ και οι γυναίκες μπορεί να ενδώσουν στο περιστασιακό σεξ μετά το διαζύγιο, βιολογικά τις κάνει να δυσκολεύονται να κάνουν σεξ και να μένουν συνειδητά και μόνο σε αυτό.

Ερωτική Χημεία ή Χημική Αντίδραση;



Πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί όταν ακούτε από κάποιον ότι σας έχει ερωτευτεί, αν το εννοεί πραγματικά και είστε στην αρχή μιας υγιούς σχέσης ή αν πρόκειται για – μια ακόμη φορά – μια σχέση με ημερομηνία λήξεως;
Γνωριζόμαστε μεταξύ μας ή προσπαθούμε να αλλάξουμε ο ένας τον άλλον;
Οι άνθρωποι που σχετίζονται και αγαπάνε με έναν υγιή τρόπο επιδιώκουν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να γνωρίσουν όσο καλύτερα γίνεται τον/την σύντροφό τους. Προτιμούν να ανακαλύπτουν κάθε φορά περισσότερο τον άνθρωπο που είναι δίπλα τους και όχι να τον αλλάξουν. Μια σχέση που απαιτεί κάποιον να αλλάξει σε κάτι άλλο από αυτό που είναι δεν χαρακτηρίζεται από φροντίδα, αναγνώριση και επικοινωνία αλλά από συμμόρφωση και υποταγή στις προσταγές του άλλου.
Προσφέρω ή δίνω για να πάρω;

7 πράγματα που μας έμαθε ο Καβάφης για τη ζωή

Dromos Fos

1. Τον φόβο σου μόνο εσύ μπορείς να τον θρέψεις και μόνο εσύ μπορείς να τον καταστρέψεις. Τα τέρατα ζουν μέσα σου και στο χέρι σου είναι μόνο αν θα τα αφήσεις να μεγαλώσουν ή όχι. Ή, όπως λέει και ο Καβάφης, «Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας, τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις, αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου».
2. Οι άνθρωποι που έχεις δίπλα σου να είναι λίγοι και καλοί. Μην αναλώνεσαι με ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις άσχημα, που σε μειώνουν, που δεν θέλουν το καλό σου, που δεν ξέρουν να δίνουν. Μην εξαντλείσαι «μέσα στην πολλή συνάφεια του κόσμου».

Το αγόρι και τα καρφιά

Το αγόρι και τα καρφιά

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα αγόρι με άσχημο χαρακτήρα.
Ο πατέρας του, του έδωσε ένα σακούλι με καρφιά και του είπε να καρφώνει ένα μέσα στον φράχτη όποτε έχανε την υπομονή του ή μάλωνε με κάποιον.
Την πρώτη ημέρα κάρφωσε πολλά καρφιά στον φράκτη. Έμαθε όμως να συγκρατείται γιατί ήταν πιο εύκολο αυτό από το να καρφώνει τις πρόκες.
Τελικά, έφθασε μια ημέρα που το αγόρι δεν κάρφωσε κανένα καρφί και το είπε στον πατέρα του.
Τότε εκείνος του είπε να αφαιρεί ένα καρφί για κάθε ημέρα που δεν έχανε την υπομονή του. Οι ημέρες πέρασαν και τελικά το αγόρι μπόρεσε να πει σε πατέρα του ότι είχε αφαιρέσει όλα τα καρφιά.
Ο πατέρας του είπε:
Όλα καλά, αλλά κοίταξε όλες τις τρύπες που υπάρχουν στον φράχτη.
Δεν θα είναι ποτέ όπως πριν. Όποτε εσύ κάνεις κάτι κακό αφήνεις στον άλλον μία πληγή.
Μπορείς να καρφώσεις ένα μαχαίρι σε έναν άνθρωπο και έπειτα να το βγάλεις, αλλά θα μείνει πάντα ένα τραύμα. Ακόμη και να σε συγχωρήσουν το τραύμα θα μείνει. Ένα λεκτικό τραύμα κάνει περισσότερη ζημιά από το φυσικό τραύμα.
Οι φίλοι είναι σπάνια κοσμήματα, σε κάνουν να χαμογελάς και σε βοηθούν. Είναι έτοιμοι να σε ακούσουν οπότε έχεις ανάγκη.

Σε υποστηρίζουν και σου ανοίγουν την καρδιά τους.

Σταμάτα να τους πληγώνεις και δείξε τους πόσο τους αγαπάς

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα αγόρι με άσχημο χαρακτήρα.
Ο πατέρας του, του έδωσε ένα σακούλι με καρφιά και του είπε να καρφώνει ένα μέσα στον φράχτη όποτε έχανε την υπομονή του ή μάλωνε με κάποιον.

Την πρώτη ημέρα κάρφωσε πολλά καρφιά στον φράκτη. Έμαθε όμως να συγκρατείται γιατί ήταν πιο εύκολο αυτό από το να καρφώνει τις πρόκες.
Τελικά, έφθασε μια ημέρα που το αγόρι δεν κάρφωσε κανένα καρφί και το είπε στον πατέρα του.

Τότε εκείνος του είπε να αφαιρεί ένα καρφί για κάθε ημέρα που δεν έχανε την υπομονή του. Οι ημέρες πέρασαν και τελικά το αγόρι μπόρεσε να πει σε πατέρα του ότι είχε αφαιρέσει όλα τα καρφιά.

Ο πατέρας του είπε:

ΜΠΕΤΑ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ ΜΠΕΤΟΒΕΝ

Αυτός έγραψε μουσική κι εσύ που ακούς τις δημιουργίες του έρχεσαι σε επαφή, και ό, τι καταλάβεις, με το μέσα σου και το πέραν του πέρατος, με το υπερπέραν έξω από σένα.
Μπετόβεν. Απεσταλμένος. Ποιος τον έστειλε. Ό, τι καταλαβαίνεις. Να μας πει, τι; Είπαμε. Ό, τι καταλαβαίνεις. Αθάνατος. Η μουσική του ζει. Επικοινωνεί. Με τι; Ό, τι καταλαβαίνεις.
Μιλάμε μουσικά, όχι λεκτικά. Τα πιο σημαντικά λόγια στον άνθρωπο ειπώθηκαν χωρίς λέξεις. Με τη μουσική του Μότσαρτ και του Μπετόβεν ειπώθηκαν οι πιο υψηλές σκέψεις.
Ήταν ο Σωκράτης, μετά ο Πλάτων. Μετά τον Mozart ήρθε ο Ludwig van Beethoven. Γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1770 και πέθανε 57 χρονών, τον Μάρτη του 1827. Θεόκουφος.

Ποιες γυναίκες προτιμούν οι άνδρες; Εξαρτάται από το επίπεδο διαβίωσής τους

Οι άνδρες που έχουν μεγαλώσει σε χώρες με υψηλότερο προσδόκιμο ζωής και μικρότερα ποσοστά παιδικής θνησιμότητας προτιμούν πολύ περισσότερο γυναίκες με θηλυκά χαρακτηριστικά σε σχέση με εκείνους που προέρχονται από χώρες με χειρότερο σύστημα υγείας και επίπεδο διαβίωσης, σύμφωνα με μία νέα παγκόσμια έρευνα.
pairΑπό τις εθνικότητες που συμμετείχαν στην έρευνα, τα θηλυκά χαρακτηριστικά σε ένα γυναικείο πρόσωπο προέκυψε ότι προτιμώνται περισσότερο από τους Ιάπωνες και λιγότερο από τους Νεπαλέζους.

Πλαστό δημοσίευμα






Δυστυχώς είναι μακράν της πραγματικότητας το δημοσίευμα της «World Daily News» ότι βρέθηκε κρυστάλλινη κρύπτη σε μαυσωλείο χριστιανικής εκκλησίας στην Αλεξάνδρεια με τα οστά που εικάζεται ότι είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Στο δημοσίευμα έχουν τεχνηέντως ενταχθεί στοιχεία πραγματικά, όπως ότι πολωνική ομάδα αρχαιολόγων και ιστορικών σκάβει (όντως, από τη δεκαετία του '60 στην περιοχή) και παραπλανούν. Ο Χάρης Τζάλλας, ο ερευνητής των ενάλιων αρχαιοτήτων στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας, που γνωρίζει πολύ καλά τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη εκεί, διαβεβαίωσε σε επικοινωνία που είχε η κ. Ν. Κοντράρου-Ρασσιά της εφημερίδας "Ελευθεροτυπίας" πως το δημοσίευμα είναι πέρα για πέρα πλαστό. Μάλιστα, αναγνώρισε σε αυτό αποσπάσματα και από παλαιότερα δικά του κείμενα σχετικά με τις αρχαίες πηγές για τη θέση του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου. 

Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΙΩΣΑΝ

ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ

Εισαγωγή

Οι ποινές που εφήρμοζε το βυζαντινό δίκαιο ως φυσική συνέχεια των ποινών του ρωμαϊκού δικαίου περιελάμβαναν τη θανάτωση, τον εξανδραποδισμό, τον ακρωτηριασμό, το σωματικό κολασμό, την κουρά, την εξορία, τη δήμευση. Εθιμικά ειχε καθιερωθει και η διαπόμπευση[1] ενώ ο νόμος δεν την καθόριζε ρητά παρά μόνο σε δύο περιπτώσεις[2].
Εκτός από την ηθική απαξίωση και την οικονομική εξαθλίωση που συνεπάγονταν ποινές όπως αυτή της κουράς, της εξορίας και της δήμευσης των περιουσιακών στοιχείων, παρατηρείται μια καταφανής αγριότητα στις περιπτώσεις της θανατικής ποινής, της διαπόμπευσης και του ακρωτηριασμού και του σωματικού κολασμού.
Ακόμα και ο Γεωργικός Νόμος του 7ου-8ου αι. προέβλεπε ακρωτηριασμό στην περίπτωση που έκοβε κανείς σταφύλια ή καρπούς σε ξένη ιδιοκτησία, και φραγγελισμό στην περίπτωση που τα ζώα κάποιου διέφευγαν της προσοχής του και έμπαιναν σε ξένη γη.

Ο ωκεανός και το κύμα


Μέσα στην απεραντοσύνη του ωκεανού δεν υπάρχει εγώ. Αν τον παρατηρήσουμε από μεγάλη απόσταση, από τη Σελήνη ή κάποιο δορυφόρο, ο ωκεανός μοιάζει ήρεμος και χωρίς ζωή, μια απέραντη έκταση γαλάζιου που περιβάλλει την ξηρά. Καθώς όμως πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά, διακρίνουμε πως βρίσκεται σε συνεχή κίνηση και αναταράσσεται από ρεύματα και παλίρροιες, δίνες και κύματα. Αντιλαμβανόμαστε αυτά τα μοτίβα του ωκεανού ως διακριτές οντότητες. Καθώς το κάθε κύμα δημιουργείται, μπορούμε να το δούμε να φουσκώνει, να “σπάει” και να ξεχύνεται προς την ακτή. Όμως είναι αδύνατον να διαχωρίσουμε το κύμα από τον ωκεανό. Δεν μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα κύμα σε έναν κουβά και να το πάρουμε μαζί μας. Αν φωτογραφήσουμε ένα κύμα και επιστρέψουμε στην ακτή την επόμενη μέρα, κανένα κύμα δε θα είναι πανομοιότυπο με εκείνο που φωτογραφίσαμε.

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ!!!! ΟΙ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ!!!! Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!!!!


Ήταν πολλοί λίγοι αυτοί που ήξεραν για τις υπόγειες πυραμίδες της Κριμαίας όπου όλα δείχνουν ότι για αυτό οι δυτικοί θέλησαν να κάνουν σύμμαχο τους την Ουκρανία!!!! Αλλά ας δούμε πως έχουν τα πράγματα και γιατί πρόκειτε….γιατί μέχρι τώρα ήταν πολλοί λίγοι αυτοί που γνώριζαν την ύπαρξη τους!!!!!
Μια άλλη επιστημονική παγκόσμια αίσθηση ήταν το πρόσφατο άνοιγμα του συγκροτήματος υπόγειων πυραμίδων στην Κριμαία αλλά και στην  Ουκρανία!!!! Τον Ιούλιο του 2002, μια αποστολή οργανώθηκε από την Ρωσική ICCR με πλήθος επιστημόνων με επικεφαλής τον Ακαδημαϊκό EN Universal ( Εν  Γιουνιβέρσαλ ) για λεπτομερή έρευνα. Η ομάδα από την Ρωσία συναντήθηκε με τον MF Budanov ( Μφ Μπουντάνοφ ) στην Σεβαστούπολη όπου και είναι ο εκπρόσωπος της ερευνητικής ομάδας γεωφυσικών (Head -.. Υποψήφιος ΤΕΧΝ Επιστημών, Αναπληρωτής Καθηγητής Goh VA), όπου και συναντήθηκαν για το άνοιγμα αυτών των υπόγειων πυραμίδων, καθώς και με τον NI Gudzovsky  ( Νι Γκουντζόβσκι ) επικεφαλής της ομάδας γεωλόγων της Κριμαία  (πρώην “Terra”), για να εξερευνήσουν αυτές τις πυραμίδες (Σχήμα 1.4-1 B). Οι ακόλουθες πληροφορίες είναι μια ευγενική προσφορά του MF Budanov και NI Gudzovsky.
piramides krimaias
Υπόγεια διάταξη των Πυραμίδων, Κριμαία, Ουκρανία

Δύο μακρόστενα UFOs επισκέπτονται τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και Η Nasa διακόπτει τη μετάδοση!!! (Βίντεο)


Ο χρήστης του Youtube "Streetcap1''  κατάφερε να καταγράψει τα δύο αυτά ΑΤΙΑ, λίγο πριν η NASA κόψει τη μετάδοση. Στο 1:21 στο βίντεο θα δείτε ότι η NASA κόβει εσκεμμένα τη μετάδοση για να πάει σε μια οθόνη δοκιμής χρωμάτων. Προφανώς θα παρατήρησαν  τα UFO, αλλά ήταν λίγο αργά, αφού είχαν ήδη καταγραφεί. Ευτυχώς για εμάς ο Streetcap1 ήταν συνδεδεμένος.  Παρατηρήσατε την ομοιότητα μεταξύ αυτών των UFO με το UFO που το  Curiosity rover κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα; », αναρωτιέται ο Scott Waring, συγγραφέας του   UFO Sightings Daily. 

UFOs κατευθύνονται από τον Άρη προς τη Γη (Βίντεο)


Σύμφωνα με το κείμενο της οθόνης στο βίντεο, οι φωτογραφίες δείχνουν  ένα πολύ μεγάλο, σε μορφή πούρου, αντικείμενο αγνώστης ταυτότητας να πετάει με κατεύθυνση προς τον Άρη, το οποίο φαίνεται να είναι μεταλλικό και τα λευκά φώτα που εμφανίζονται να προέρχονται από το πίσω άκρο του. Το αντικείμενο εξαφανίστηκε.


Μέσω των στοιχείων βίντεο:


Αποκλειστικές νέες εικόνες που έχουν ληφθεί στον Άρη απεικονίζουν το πολλών μιλίων εξωγήινο σκάφος που είναι σήμερα γύρω από τον κόκκινο πλανήτη. Χάρη σε έναν ερασιτέχνη αστρονόμο, που επικοινώνησε μαζί μας, και τα εκπληκτικά πλάνα του, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την ύπαρξη πραγματικών ξένων πλοίων κοντά στον Άρη και τα οποία σύντομα θα είναι στη Γη.

Η ζωή τι φέρνει…


Μία απλή ενόχληση σε παρακινεί να πάρεις την απόφαση και να επισκεφτείς τον γιατρό. Ξυπνάς το πρωί και πηγαίνεις στο νοσοκομείο για έναν απλό έλεγχο. Έτσι σκέφτεσαι, έτσι πιστεύεις. Η ζωή όμως σου επιφυλάσσει κάτι διαφορετικό. Κάτι δύσκολο και επώδυνο.
Η στιγμή που μαθαίνεις ότι ο άνθρωπός σου έχει κάτι, είναι μία από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής σου. Τα λεπτά περνούν βασανιστικά μέχρι να τον αντικρίσεις και να σου πει τι συμβαίνει. Δεν ακούς τίποτα, δεν βλέπεις τίποτα. Όλα τριγύρω σου σταματούν κι εσύ απλά είσαι ένα στρατιωτάκι που κινείται μέσα στον χώρο. Αναμένεις… Η αναμονή αυτή σε σκοτώνει. Σε λυγίζει.

Και τότε εμφανίζεται εκείνος.

Που είναι κρυμμένη η καλή μου η ευκαιρία;

Zhang Lin Hai

Υπάρχουν πάντα κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν πριν γίνει κάτι άλλο. Αυτό όμως είναι ένα δίκοπο μαχαίρι. Επειδή πάντα υπάρχει κάτι που πρέπει να γίνει πριν κάνεις κάτι άλλο πρέπει να είσαι αποφασισμένος να ξεκινήσεις ακόμα και αν δεν έχεις τα πάντα.
Μερικές φορές όμως πρέπει να ρισκάρεις. Όταν παρουσιαστεί η μεγάλη ευκαιρία, δεν πρέπει να το πολυσκεφτείς γιατί πολύ σύντομα μπορεί η ευκαιρία να χαθεί. Ευκαιρίες σε όλους μας δίνονται, πρέπει όμως να είμαστε προετοιμασμένοι. κατά κάποιον τρόπο να τις περιμένουμε κι όταν έρθουν να έχουμε τα κότσια να τις αναγνωρίσουμε και να τις κυνηγήσουμε.
Είναι αλήθεια ότι πρέπει να προετοιμαστείς πριν ξεκινήσεις οτιδήποτε. Πρέπει τουλάχιστον να ξέρεις τι θες και να έχεις κάποιο πλάνο για να κινηθείς προς τα εκεί.

Όταν βρέχει μην κάθεστε κάτω από βελανιδιά



Οι προγονοι μας γνώριζαν πως υπάρχουν ενέργειες που διατρέχουν το σώμα της Γης, και εκει έκτιζαν τους ναούς. 

Εχει βρεθεί ομως οτι η βελανιδιά προτιμά να φυτρώνει σε αυτα τα ενεργειακά μερη και εχει ως αποτέλεσμα να δεχεται τους περισσότερους κεραυνούς απο ολα τα δενδρα . 

Πονόδοντος, σε αργία. Τι πρέπει να κάνουμε μέχρι να πάμε στον οδοντίατρο;



Συντάκτης Γιώργος Κουτσικάκης Χειρουργός Οδοντίατρος Μ.Sc.

Είναι Σαββατοκύριακο,  είναι  διακοπές των Χριστουγέννων, του Πάσχα ή του καλοκαιριού κι εσείς υποφέρετε από πονόδοντο. Ο οδοντογιατρός σας λείπει όπως και οι περισσότεροι συνάδελφοί του ή εσείς λείπετε. Τι θα κάνετε;

Κατ’ αρχήν θα αναζητήσετε τηλεφωνικά τον οδοντίατρό σας κι εκείνος θα σας δώσει τις απαραίτητες οδηγίες αν απουσιάζει. Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν θα αρνηθεί να σας δεχθεί έστω κι αν είναι αργία. Τον Αύγουστο ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής τηρεί κατάλογο εφημερευόντων οδοντιάτρων. Τηλεφωνείτε στο σύλλογο και σας παραπέμπει στον εφημερεύοντα της περιοχής σας.
Μέχρι να επισκεφτείτε το ιατρείο  τί φάρμακα θα πάρετε; Κατ’ αρχήν διατηρήστε την ψυχραιμία σας και μην καταπίνετε ότι βρίσκετε μπροστά σας.

ΓΟΝΙΔΙΑ = ΙΔΕΕΣ !




Το  σώμα  μου   οικοδομείται   με  την  καθοδήγηση   κάποιων  γονιδίων .  Δεν  έχω  ΟΛΑ  τα  γονίδια   του  πατέρα  μου  και  της   μητέρας  μου .  Έχω   ΚΑΠΟΙΑ  απο  τον  πατέρα  μου  και  ΚΑΠΟΙΑ  απο  την  μητέρα   μου .  

Παρόμοια   και  οι  ιδέες   που  έχω μέσα   στο  μυαλό  μου  και  αγωνίζομαι  γι'  αυτές .  Έχω  ΚΑΠΟΙΕΣ   ιδέες  απο τον  Πυθαγόρα  ,  ΚΑΠΟΙΕΣ   ιδέες  του  Δημόκριτου   ,  ΚΑΠΟΙΕΣ   ιδέες  απο  τον  Πλάτωνα  κλπ  .
Μπορεί  να  δηλώνω  οτι  είμαι  οπαδός  του  Πλάτωνα   αλλά   αυτό  δεν  είναι  τελείως  σωστό  .  Μου  αρέσουν  ΠΟΛΛΕΣ  απο  τις  ιδέες  του  Πλάτωνα   αλλά  όχι  όλες . 

Βιολογικούς  γονείς  μόνο  δύο  μπορώ   να  έχω .  Πνευματικούς  γονείς  μπορώ  να  έχω  πάρα πολλούς .

Τα οφέλη της τεμπελιάς

Τα οφέλη της τεμπελιάς

 Έχουμε επτά πολύ σοβαρούς λόγους να αναβάλετε λίγο ακόμα οτιδήποτε σοβαρό έχετε να κάνετε, και να διαβάσετε αυτό το κομμάτι. Ή να δείτε άλλο ένα βίντεο με γατάκια.


της Ηρώς Κουνάδη
Στο βιβλίο με τον εύγλωττο τίτλο “Wait: The art and science of delay” (που θα μπορούσε να αποδοθεί ως «Περίμενε: Η τέχνη και η επιστήμη του να καθυστερείς» αλλά χάνει στη μετάφραση) ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου του San Diego, Frank Partnoy, εξηγεί ότι στην αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη η τεμπελιά επικροτούταν: «Οι αρχαίοι φιλόσοφοι» λέει στην πραγματικότητα δεν έκαναν τίποτα όλη μέρα. Απλώς κάθονταν και σκέφτονταν, και έκαναν κάτι μόνο αν ήταν απόλυτη ανάγκη να το κάνουν. Η ιδέα ότι η τεμπελιά είναι κακό πράγμα μας προέκυψε πολύ αργότερα, ευγενική χορηγία του Πουριτανισμού (σ.σ. περί τον 16ο αιώνα, ήτοι Μεσαίωνα) στην ανθρωπότητα».

Τι είναι η δοκιμασία κόπωσης;



Η δοκιμασία κόπωσης, γνωστή και σαν "τεστ κόπωσης" ή "δοκιμασία κυλιόμενου τάπητα", χρησιμοποιείται από τους ιατρούς για να καθοριστεί πόσο καλά λειτουργεί η καρδιά του ασθενούς κατά την φυσική δραστηριότητα. Όταν η καρδιά αντλεί εντονότερα αίμα κατά την διάρκεια της άσκησης, η δοκιμασία κόπωσης μπορεί να αποκαλύψει προβλήματα όπως κακή παροχή αίματος στις στεφανιαίες αρτηρίες. Αυτά τα προβλήματα μπορεί να μην είναι εμφανή στην ήπια σωματική δραστηριότητα. Το τεστ κοπώσεως επίσης βοηθά τον ιατρό να συστήσει στους ασθενείς τον καλύτερο τρόπο φυσικής δραστηριότητας τους.

Γνωρίζετε ότι ο «εργασιακός μεσαίωνας» είχε λιγότερες ώρες εργασίας και περισσότερες αργίες από όσες έχουμε εμείς;...

peasants2

Εργασιακός μεσαίωνας; Πού τέτοια τύχη! 

Μία από τις πλέον δημοφιλείς εκφράσεις των τελευταίων ετών είναι αυτή του “εργασιακού μεσαίωνα”.  Kι όμως, οι δουλοπάροικοι του μεσαίωνα, στην πραγματικότητα δούλευαν λιγότερο από τον μέσο εργαζόμενο της βιομηχανικής εποχής. Πόσο μαλλον της ψηφιακής! 

Η Έντιθ Ρότζερς στο βιβλίο της «Discussion of Holidays in the Later Middle Ages» (Συζήτηση για τις αργίες στα τέλη του μεσαίωνα), εξηγεί πως η εκκλησία καθιέρωνε θρησκευτικές αργίες για να ξεκουράζoνται τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα και να έχουν χρόνο για εκκλησιασμό. 

Οι φεουδάρχες συμφωνούσαν στην καθιέρωση αργιών, καθώς οι ανάπαυλες μείωναν τον κίνδυνο κοινωνικών αναταραχών. 

Στην Αγγλία, οι αργίες έφταναν τις 120 μέρες τον χρόνο, ενώ στην Ισπανία τις 150. 

Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ!

Η εκκλησία μας λέει ότι ο άνθρωπος πρωτοεμφανίστηκε στην γη πριν 5.000 περίπου χρόνια !!!! Και εμφανίστηκε με αυτήν την μορφή που έχουμε σήμερα. Οι επιστήμονες λένε ότι ο άνθρωπος εμφανίστηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια και δεν ήταν στην αρχή όπως είναι σήμερα, αλλά ήταν με μικρότερο εγκέφαλο, σαν πιθηκάνθρωπος δηλαδή. Το ότι μπορούμε να βρούμε την ηλικία αυτών των σκελετών που βρίσκουμε, υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι.
Μια από αυτές η πιο γνωστή είναι η μέθοδος του ραδιενεργού άνθρακος. Σε αυτήν βρήκαν οι επιστήμονες ότι κάθε 2.000 χρόνια φεύγει και ενα ηλεκτρόνιο από τον άνθρακα οπότε βλέποντας πόσα ηλεκτρόνια λείπουν, προσδιορίζουμε την ηλικία (ο ραδιενεργός άνθρακας εφαρμόζεται για μικρές ηλικίες ,για μεγαλύτερες έχουμε άλλες πιο πολύπλοκες μεθόδους.)
Υπάρχει όμως όπως έχω ξαναπεί σε παλαιά άρθρα μου ενα πολύ μεγάλο πρόβλημα για τους επιστήμονες όσον αφορά την εξέλιξη του ανθρώπου. Ξαφνικά από πιθηκάνθρωπο, δεν γίνεται όπως ο σημερινός με διπλάσιο εγκέφαλο, με το να μπορεί να ομιλεί να κάνει πράξεις κ.λπ.!!!! Αυτό είναι ενα πολύ μεγάλο μυστήριο!!!! Βλέπετε οι πίθηκοι έτσι ήταν και πριν από εκατομμύρια χρόνια, έτσι είναι και τώρα χωρίς καμία εξέλιξη!!!! Προσέξτε!!!!
Χωρίς καμία εξέλιξη!!!! Τι έγινε και από πιθηκάνθρωπος έγινε άνθρωπος  ,εμείς δηλαδή!;! Μια λύση δίνουν οι μύθοι των λαών !!!! Ότι ήρθαν οι θεοί από τον ουρανό και κάνανε τον πιθηκάνθρωπο άνθρωπο!!!! Στο αρχαίο κείμενο Άτρα που είναι σε σφηνοειδή γραφή, γράφει ότι οι θεοί πήραν ωάριο από θηλυκό πιθηκάνθρωπο και σπέρμα από έναν θεό και το έμβρυο το τοποθέτησαν στη μήτρα ενός θηλυκού θεού!!!! Μετά την κυοφορία, βγήκε ενα πλάσμα με διπλάσιο εγκέφαλο δηλαδή εμείς . (οι κρο Μάνιο)!!!! Δείτε κάτω μια παράσταση από πυραμίδα της Αιγύπτου το πως επεμβαίνει ένας “θεός” σε έμβρυο.
GOD
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα