Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

--- UFO ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΒΑΣΗ ΤΑΛΙΜΠΑΝ; ΓΡΑΨΑΤΕ ΛΑΘΟΣ! ---

Αρχές Μαρτίου (του 2014) ένα βίντεο που τραβήχτηκε από Αμερικανούς πεζοναύτες δείχνει ένα τριγωνικό ιπτάμενο αντικείμενο, να ανοίγει πυρ εναντίον βάσης Ταλιμπάν στο Asadabad του Αφγανιστάν.


Το υλικό έκανε αστραπιαία τον γύρο του διαδικτύου, ενώ κατάφερε να τραβήξει και τα βλέμματα των Ελληνικών τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων. Πολλοί μίλησαν για τηλεκατευθυνόμενο ρομποτικό ιπτάμενο όχημα (Drone) του αμερικανικού στρατού και άλλοι για εξωγήινους που συνεργάζονται μαζί τους. Όμως η αλήθεια, δεν είχε καμία σχέση με τις παραπάνω εκδοχές!

Το «εγώ» είναι ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να το λύσει η σκέψη

Al%27s%20Wedding%20-%20The%20Keys%20101
Δεν μπορείς να έχεις επίγνωση του εαυτού σου από το πρωί ως το βράδυ, να ’σαι συνέχεια ξύπνιος, χωρίς να κλείνεις μάτι• δεν γίνεται. Έτσι, λοιπόν, πρέπει να παίζετε μ’ αυτό. Όταν παίζεις με κάτι, μπορείς να το συνεχίζεις για πολύ καιρό. Όταν δεν ξέρεις πώς να παίζεις ανάλαφρα με την αίσθηση της επίγνωσης χάνεσαι, γιατί έτσι ξαναρχίζει η σύγκρουση: πώς θα έχω επίγνωση, με ποια μέθοδο, με ποιο σύστημα; Όταν παίζεις μ’ αυτή μαθαίνεις, κι έτσι η μάθηση δεν είναι διαδικασία συσσώρευσης, γιατί από τη στιγμή που συσσωρεύεις γνώση γι’ αυτό που είσαι -ή εφαρμόζεις γνώσεις που ήδη έχεις-, για κάτι ζωντανό που αλλάζει, τότε έχεις πάψει να μαθαίνεις γι’ αυτό.

Ομηρική Μαιευτική


File:Greuter Socrates.jpg
Σωκράτης ο δημιουργός
Η γένεση της Ομηρικής  Μαιολογίας
Η μαιευτική ήταν η μέθοδος, η οποία, σε συνδυασμό με τη χρήση της ειρωνείας, αποτελούσε χαρακτηριστικό της σωκρατικής διδασκαλίας. Σύμφωνα με τη μέθοδο αυτή, ο Σωκράτης κατά τις συζητήσεις του, προσποιούμενος την πλήρη άγνοια για το θέμα που συζητούσε κάθε φορά, προσπαθούσε μέσα από ερωτήσεις να εκμαιεύσει την αλήθεια από τον συνομιλητή του.
Ουσιαστικά ο Σωκράτης επωμιζόταν το ρόλο της συνείδησης και μέσα από αυτή τη διαδικασία ερωταπαντήσεων δημιουργούσε ένα πνεύμα διαλόγου στη συζήτηση. Ο συνομιλητής λοιπόν απαντώντας σ’ αυτές τις ερωτήσεις έφτανε σε ένα συμπέρασμα -στην αλήθεια για τον Σωκράτη- από μόνος του. Η μέθοδος ονομάστηκε μαιευτική διότι όπως η μαία (επάγγελμα που έκανε και η Φαιναρέτη, μητέρα του Σωκράτη) φέρνει στον κόσμο το νεογνό έτσι και ο Σωκράτης ή ο εκάστοτε συνομιλητής που παίρνει το ρόλο της συνείδησης εξάγει από τον συνομιλητή του την αλήθεια. ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα