Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Ελευθερωθείτε από τον Φόβο σας!

Phobias011
Ο άνθρωπος δημιουργήθηκε από τον Θεό με πέντε φυσικά συναισθήματα: φόβο, θλίψη, θυμό, ζήλια κι αγάπη. Προτού καν γίνει κανείς έξι χρονών, όλα τα παραπάνω φυσικά συναισθήματα έχουν μετατραπεί σε αφύσικα!
Πως? 
Με την εκπαίδευση που δεχόμαστε ως παιδιά συνεχώς κι επίμονα απ’ όλους τους αποδεκτούς φορείς κοινωνικοποίησης (δηλ. γονείς, συγγενείς, δασκάλους, κ.λ.π.) οτι η εκδήλωση των φυσικών συναισθημάτων δεν είναι ούτε αρεστή, ούτε επιτρεπτή σε ένα πλαίσιο στο οποίο χρειάζεσαι να είσαι αρεστός για να επιβιώσεις ψυχικά και σωματικά.
Οι άνθρωποι έχουν μονο δύο φυσικούς φόβους: την πτώση από μεγάλο ύψος, και τους ξαφνικούς δυνατούς θορύβους. Αν ανεβάσουμε ένα μικρό παιδί σε μια ψηλή εξέδρα – οποιοδήποτε παιδί- δεν θα κατέβει, γιατί διαθέτει έναν έμφυτο φόβο για το ύψος.
Όσον «θαρραλέος» κι αν πιστεύω ότι είμαι, αν κάποιος πυροβολήσει πίσω μου, θα εκπλαγείτε με την ταχύτητα που θα σκύψω...

Τρεις απόπειρες αυτοκτονίας μέσα σ’ ένα εικοσαήμερο στη Ρόδο

Τρεις απόπειρες αυτοκτονίας μέσα σ’ ένα εικοσαήμερο στη Ρόδο

Αυξάνονται με ραγδαίους και ανησυχητικούς ρυθμούς οι απόπειρες αυτοκτονιών και στο νησί της Ρόδου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά στην τοπική μας κοινωνία.

Χθες τα ξημερώματα, ένας ακόμα συμπατριώτης μας περίπου 35 ετών, διακομίστηκε επειγόντως στο νοσοκομείο της Ρόδου από περιοχή της δυτικής πλευράς του νησιού μας, όπου διέμενε, έπειτα από απόπειρα αυτοκτονίας.

Η ΤΕΧΝΗ & Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. Η ΖΩΗ, ΕΜΕΙΣ.

Fear by Eclipse-Of-Faith

Μιλάμε γι’ αλλαγή, ξεπέρασμα της κρίσης, και λύσης των προβλημάτων μας. (Που θεωρείται από την πλειοψηφία των ανθρώπων πως όλα τα προβλήματα, έχουν ΜΟΝΟ οικονομική βάση). Το πρόβλημα όμως δεν είναι εκεί, και αυτό ακριβώς χρειάζεται να καταλάβουμε πρώτα απ’ όλα.

Αν αυτή τη στιγμή, (λέω αν), ως δια μαγείας σταματούσαν όλα τα οικονομικά μας προβλήματα, (και δεν υπήρχε λόγος να τρέχουμε για τα προς το «ζειν», και για τα προς το «έχειν», και περιλαμβάνεται μέσα σε αυτά και μια απλόχερη προσφορά ενέργειας προς χρήση των αναγκών μας από μία ανεξάντλητη πηγή, άρα λυμένο κι αυτό), εμείς, οι άνθρωποι, τι θα κάναμε τότε στον ελεύθερο μας χρόνο;;;

Από τα παραπάνω, προκύπτουν πράγματα που μπορούν να μας βάλουν σε δύο πολύ ενδιαφέρουσες νοητικές ενασχολήσεις:

Η ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΣΚΕΨΕΩΝ, ΩΣ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Thoughts by sbel02

Η σκέψη είναι για να μας πει πως κάτι, είναι έτσι….. Μας δείχνει δηλαδή, την πραγματικότητα του. Η πρώτη όμως σκέψη. Στην αρχή. Μετά, είτε επειδή δεν μας αρέσει, είτε επειδή δεν στεκόμαστε «στο ακαριαίο», είτε επειδή έχουμε συνηθίσει, και ειδικά επειδή νομίζουμε πως πρέπει να απαντήσουμε σαν να μας έχει τεθεί κάποια ερώτηση, (αφορά την ασυνείδητη τάση να δούμε που βρισκόμαστε όσων αφορούν την Αυτογνωσία μας), απομονώνουμε αυτήν την πρώτη σκέψη, και διαμελίζοντας την, προσπαθούμε να βγάλουμε κάποιο νόημα. (Αυτό, που ήδη έχει περάσει από μπρος μας αλλά δεν σταθήκαμε…)

Δεν είπε ποτέ κανείς πως η δραστηριότητα του μυαλού πρέπει να τερματιστεί. Αυτό που πρέπει να σταματήσει, είναι η ανεξέλεγκτη λειτουργία του. (Με αυτήν την έννοια είναι ότι «το μυαλό πρέπει να φύγει», που γράφεται σε πάμπολλα βιβλία), Το βάσανο όμως τελικά πρέπει να φύγει, (που οι ίδιοι του έχουμε επιτρέψει να συντηρείται στη ζωή μας), με τις μετέπειτα προτροπές των δευτερεύων σκέψεων να κάνουμε ή να είμαστε, όλα αυτά που οδηγούν στη φυλάκιση μας. (Ειδικά όταν επαναλαμβάνουμε αδιέξοδες διαδικασίες της …..)

10 ατάκες που δεν πρέπει ποτέ να πεις στο φίλο και τη φίλη σου!

ok-ATAKESFILOI3
Υπάρχουν κανόνες επαγγελματικής συμπεριφοράς, τρόποι καλής νοοτροπίας στο τραπέζι και οδηγίες προς ναυτιλλόμενους όταν μιλάς στον κολλητό σου και την κολλητή σου! Παρακάτω περιγράφονται αναλυτικά ποιες φράσεις πρέπει να αποφύγεις αν θες να έχεις καλεσμένους στα γενέθλιά σου…!
Τι δεν πρέπει να ξεστομίσεις στο φίλο σου:

Ποια είναι η προϋπόθεση για τους 20.000.000 τουρίστες του Σαμαρά;

Ποια είναι η προϋπόθεση για τους 20.000.000 τουρίστες του Σαμαρά;


Στο προεκλογικό σποτ της ΝΔ αναφέρεται πως η χώρα περιμένει 20.000.000 τουρίστες.

Ξέχασε όμως ο Σαμαράς να προσθέσει στο σποτ την προϋπόθεση για την καλοκαιρινή αυτή δόση, που δεν είναι άλλη από το ξεπούλημα των παραλιών που προωθείται μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΥΜΑΜΑΙ !


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Έρχεται το διαδίκτυο των πραγμάτων



Για χρόνια, η προοπτική ενός online κόσμου, που απλώνεται πέρα ​​από τους υπολογιστές, τα τηλέφωνα και τα tablet, σε gadget που φοριούνται, θερμοστάτες και διάφορες άλλες, απλές καθημερινές συσκευές, σκόρπιζε αρκετό ενθουσιασμό. Αλλά τώρα, μερικά από τα λαμπρότερα μυαλά τεχνολογίας εκφράζουν κάποιες αμφιβολίες σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων της ανθρώπινης ζωής, το οποίο εκτείνεται από την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής ζωής μέχρι την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την κοινωνική ανισότητα.

Η ευτυχία των άλλων αυξάνει την ευτυχία σας

Autumn hapiness by KavehNT
Οι χαρούμενοι άνθρωποι είναι ευφυείς και καθαροί στη συνείδησή τους. Εκείνοι οι άνθρωποι που συνειδητά κι εσκεμμένα πληγώνουν άλλους και απολαμβάνουν τον πόνο και την δυστυχία τους, είναι πολύ δυστυχισμένοι άνθρωποι. Εάν δείτε τη ζωή τους, θα διαπιστώσετε ότι ήταν πολύ δυστυχείς.

Πως θα σας ακουγόταν η ιδέα να προσθέσετε μαύρο σκόρδο στο διαιτολόγιο σας?

prostheste-mauro-skordo-diaitologio-sas

Η αλήθεια είναι ότι ξεφλουδίζοντάς το και με την πρώτη ματιά σίγουρα θα θεωρούσατε ότι προσθέτετε κάτι χαλασμένο και σάπιο. Όμως έρχεται να μας διαψεύσει με τις υψηλέςθρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες.

Μαύρο σκόρδο

Πρόκειται για ένα φυσικό μη επεξεργασμένο τρόφιμο που τον τελευταίο καιρό ανεβαίνει στις προτιμήσεις των καταναλωτών, αφού συγκαταλέγεται σε μια από τις δυνατές τροφές για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Λόγω της μειωμένης μυρωδιάς του αλλά και της γλυκιάς γεύσης του καταναλώνεται με μεγαλύτερη ευχαρίστηση από το λευκό σκόρδο. Η υφή του είναι μαλακή σαν ένα αποξηραμένο φρούτο.

Η καθημερινή κατανάλωση καρυδιών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών

kathimerini-katanalosi-karidiwn-meiwsei-kindyno-kardiaggeiakwn
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Metabolism υποδεικνύει ότι μια διαιτα με καρύδια μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου με μείωση της ΜΗ-HDL χοληστερόλης και της απολιποπρωτεΐνη Β (ApoB)-δύο προγνωστικοί παράγοντες για κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.

Ερευνα

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου Medical Center, στη Γερμανία, ερεύνησαν τις επιπτώσεις της καθημερινής κατανάλωσης καρυδιών (43 g/1.5 oz) στα επίπεδα των λιπιδίων του αίματος που προβλέπουν κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, και βρέθηκε ότι ΜΗ-HDL χοληστερόλη και τα επίπεδα ΑροΒ μειώθηκαν σημαντικά με τη δίαιτα εμπλουτισμένη σε καρύδια πάνω από 6% και 5%, αντίστοιχα.

Γιατρέ έχω πρόβλημα, έχω συχνά αιμορραγία από τη μύτη


rinoragia2
Η μύτη διαθέτει ένα πολύ πλούσιο δίκτυο αγγείων (αρτηριών και φλεβών) για την αιμάτωσή της με αποτέλεσμα αρκετά συχνά να εμφανίζονται επεισόδια αιμορραγίας (ρινορραγίας ή επίσταξης όπως λέγονται ιατρικά). Υπάρχουν διάφορες αιτίες που έχουν ενοχοποιηθεί για την πρόκληση αυτών των επεισοδίων όπως είναι οι λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού (κυρίως οι ρινίτιδες), η αλλεργία, οι κλιματολογικές συνθήκες (για αυτό και τα επεισόδια είναι πιο συχνά το φθινόπωρο και το χειμώνα), τα ξένα σώματα (κυρίως στα παιδιά), η λήψη φαρμάκων (π.χ. ασπιρίνη και άλλα αντιφλεγμονώδη), η λήψη αλκοόλ κ.τ.λ. αν και σε ποσοστό 70-80% δεν υπάρχει κάποια προφανής αιτία.

Ο πρίγκιπας που φίλησε τον Βενιζέλο και άλλα παραμύθια

Του Κώστα Βαξεβάνη
Μην  ξεχνιέστε, δεν είναι κοινωνία, είναι επικοινωνία. Ή λιγότερο κομψά, προπαγάνδα ή όπως αλλιώς λέγεται αυτό που ξεχύνεται από τα νεόπτωχα κανάλια και σε περικυκλώνει και σε κάνει να είσαι έτοιμος να πας να αγοράσεις χρυσά μαχαιροπήρουνα για να είναι ασορτί με τον πλούτο που έρχεται.
Είναι απλώς τηλεοπτικά σποτ και παλαιοκομματικές ομιλίες που επιχειρούν να δικαιώσουν τον Γκέμπελς στην ιστορική πρόβλεψη «όσο μεγαλύτερο είναι το ψέμα, τόσο περισσότεροι το πιστεύουν».
Στις εκλογές αυτές δεν κρίνεται ούτε η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, ούτε η ερωζώνη, ούτε το ευρώ. Άλλωστε αυτά κρίθηκαν στις εκλογές του 2012 επιτυχώς κατά την σημερινή κυβέρνηση. Και έτσι ανέλαβε ο Βενιζέλος να εγγυάται το ευρώ όπως άλλωστε και το δίκιο και τους νόμους, ο Άδωνις την πολιτική ψυχραιμία και την κυβερνητική ισορροπία, ο Πλεύρης την ειρηνική συνύπαρξη που όλοι επιθυμούμε και ο Βορίδης με το τσεκούρι του να γυρνά δεξιά και δεξιότερα  για να καθαρίζει την δημοκρατία των ονείρων του από τους «κομμουνιστάς».

Η καταστροφή του Ασσύριου Πολιτισμού!!!

A member of the Islamic State of Iraq and the Levant desecrates an Assyrian statue by putting his foot on its face before it's smashed (photo courtesy of APSA/Abou Mouseb)
Οι Times του Ισραήλ δημοσίευσαν μια πολύ θλιβερή αναφορά ενός γεγονότος που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως πολιτιστικό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Αυτό το θλιβερό γεγονός επηρεάζει όλους εκείνους που εκτιμούν την ιστορική κληρονομιά που μας άφησαν τα έθνη της αρχαίας Εγγύς Ανατολής. Εδώ είναι ο τίτλος:
Ριζοσπάστες ισλαμιστές  συνθλίβουν με σφυρί αντικείμενα της Συρίας
Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και οι μαχητές  Levant συνθλίβουν ένα 3.000 ετών Ασσυριακό άγαλμα στην τελευταία πράξη πολιτιστικής γενοκτονίας

Φίλε μου, σε αγαπώ!


Η φιλία είναι συμμετοχή. 

Η συμμετοχή μπορεί να φαίνεται δύσκολη, γιατί προϋποθέτει δόσιμο ενέργειας, όμως...

…όταν βρέθηκα σε μια δύσκολη κατάσταση και οι φίλοι μου με αγκάλιασαν, τότε το κατάλαβα...

Αυτή η λίγη ενέργεια που είχα βάλει για τη φιλία είχε επιστρέψει στο πολλαπλάσιο!
Η αγάπη πολλαπλασιάζεται!

Η ζωή είναι ωραία όταν....

Όταν απολαμβάνεις τη ζωή....
Όταν απολαμβάνεις την ελευθερία..... 

 Όταν απολαμβάνεις τη μουσική...

Γιατί πρέπει να μένει το μωρό μπρούμυτα για κάποιο χρονικό διάστημα;

tummy-time

Ο χρόνος που το μωρό τοποθετείται μπρούμυτα με την κοιλιά προς τα κάτω (το γνωστό tummy time που σημαίνει «χρόνος της κοιλιάς») όταν είναι ξύπνιο, είναι εξαιρετικά σημαντικός για την ανάπτυξή του.

Πολεμιστές και Τύραννοι

τόξα βέλη

“Δώσε σε ένα άνθρωπο μια μορφή εξουσίας και θα δεις τον χαρακτήρα του” Γνωμικόν
Τα χαρακτηριστικά των μικρών και μεγάλων τυράννων:
Έχουν μια μορφή εξουσίας, κάνουν  κατάχρηση εξουσίας, ολοκληρωτικό  κακό χαρακτήρα, εξασκούν απρόκλητη  βία, μεγάλη σπουδαιοφάνεια  και σοβαροφάνεια, φιλαυτία , λαγνεία, μανιακό εγωισμό και  ψυχωτικές  υπερβολικές εμμονές,  απληστία και διαφθορά .Είναι πάντοτε δουλικοί με τους  “ανωτέρους” γλύφτες ειδικά αν πρόκειται να  κερδίσουν κάτι, και βάρβαροι  επιδεικτικοί   με τους   “κατωτέρους”.    Ο κόσμος είναι γεμάτος από δαύτους σε όποια θέση και να  βρίσκονται.

Γιατί θα ψηφίσω Ελιά !!!


benny

Θα ψηφίσω Ελιά γιατί ο ηγέτης της, ο Βενιζέλος, δεν είναι αυτός που έχει την πατρότητα του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Δεν ήταν αυτός που έλεγε στην Εξεταστική Επιτροπή ότι οι αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών του Τσοχατζόπουλου, ήταν…

αριθμοί τηλεφώνων και τον αθώωνε.

by…swell-swell

Δεν ήταν ο Βενιζέλος που έσωσε την τράπεζα του φίλου του μεγαλοαπατεώνα Λαυρεντιάδη με εκατοντάδες εκατομμύρια και μετά τα χρέωσε σε όλους εμάς.

Το σημάδι "ΧΡ" που είδε ο Μέγας Κωνσταντίνος…

kwnos008
Το σχήμα “ΧΡ” της συνόδου των πλανητών που είδε ο Κωνσταντίνος
Το μεγαλύτερο πολιτικό γεγονός στη χριστιανική ιστορία είναι ο προσηλυτισμός του Κωνσταντίνου, του πρώτου αυτοκράτορα που όχι μόνο δεν έδιωξε τους Χριστιανούς, αλλά υποστήριξε θερμά την Εκκλησία, μετατρέποντάς την σε έναν πάμπλουτο και πανίσχυρο θεσμό. Οι ρίζες της συμπάθειας του Κωνσταντίνου προς τη νέα θρησκεία είναι αδιευκρίνιστες….
….το 312 μ.Χ., στη μάχη με τον Μαξέντιο (Γιός του Μαξιμιανού, τον οποίο ο Κωνσταντίνος σκότωσε ή ανάγκασε να αυτοκτονήσει το Μάιο του 311) στη Μουλβία γέφυρα (σημερινό Ponte Molle) δυο χιλιόμετρα έξω από τη Ρώμη, είδε το μονόγραμμα “ΧΡ” με την επιγραφή “Εν τούτω Νίκα“, όπως μαρτυρεί ο Ευσέβιος, υποστηρίζοντας πως του το είπε ο ίδιος ο αυτοκράτορας.

Η «τρέλα» για την εύρεση του γεωγραφικού μήκους


William_Hogarth_019Μέχρι τις αρχές του 18ου αιώνα, χιλιάδες ναυτικοί είχαν χαθεί στις θάλασσες επειδή οι κυβερνήτες των πλοίων τους δεν είχαν τρόπο να διαπιστώσουν την ακριβή τους θέση.
Ενώ, ο προσδιορισμός του γεωγραφικού τους πλάτους ήταν μια πολύ εύκολη υπόθεση, ο προσδιορισμός του γεωγραφικού τους μήκους αποτελούσε ένα άλυτο πρόβλημα.
Έτσι, το 1714 η δημόσια κατακραυγή για τα αλλεπάλληλα ναυάγια του βρετανικού στόλου, υποχρέωσε το Βρετανικό Κοινοβούλιο να θεσμοθετήσει το τεράστιο χρηματικό έπαθλο των 20.000 λιρών (πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια σε σημερινά χρήματα), το οποίο θα απένειμε σε όποιον ανακάλυπτε μια σίγουρη μέθοδο προσδιορισμού τού γεωγραφικού μήκους εν πλω. [Ακριβώς 300 χρόνια μετά, ο διαγωνισμός Longitude Prize αναβιώνει, αυτή τη φορά για ένα επιστημονικό πρόβλημα που θα ψηφίσει το κοινό].

Δ. Σειρηνάκης: «Ο Θεοδωράκης θέλει πολύ δουλειά ακόμη για να με φτάσει!»

sirinakis_h_633_451
Με σημερινή έκτακτη συνέντευξη-παρέμβασή του σε γνωστό ελληνικό ανδρικό περιοδικό, ο αυτοκράτορας του σύγχρονου ελληνικού πορνό Δημήτρης Σειρηνάκης παίρνει επιτέλους θέση και εκφέρει αναλυτικά τη δικιά του άποψη σχετικά με τα πρόσφατα προεκλογικά σποτ του ΠΟΤΑΜΙΟΥ για το σεξιστικό περιεχόμενο των οποίων ως γνωστόν ο Σταύρος Θεοδωράκης τις τελευταίες ώρες  έχει κατηγορηθεί σφόδρα από πολύ μεγάλο μέρος της ελληνικής πολιτικής σκηνής.

Η διπλή έλικα

Το 1962 οι James D. Watson και Francis Crick θα τιμηθούν με το βραβείο Νόμπελ για την ανακάλυψη και την μελέτη της δομής του DNA. O ίδιος ο Watson αναφέρει χαρακτηριστικά στο βιβλίο του «Η διπλή έλικα»:

«Ο Francis και εγώ στεκόμασταν από πάνω της (την αδερφή του Watson) ενώ εκείνη δακτυλογραφούσε το άρθρο των εννιακοσίων λέξεων που άρχιζε ως εξής: “Επιθυμούμε να προτείνουμε μια δομή για το άλας του δεοξυριβονουκλεϊκού οξέος (D.N.A.)

H δομή αυτή έχει καινούργια χαρακτηριστικά που παρουσιάζουν μεγάλο βιολογικό ενδιαφέρον”. Την Τρίτη το χειρόγραφο στάλθηκε στο γραφείο του Bragg και την Τετάρτη 2 Απριλίου έφυγε προς τους εκδότες του “Nature”...».

Τελικά, το άρθρο δημοσιεύθηκε στις 25 Απριλίου του 1953, και ήταν το σημαντικότερο γεγονός της βιολογίας μετά το βιβλίο του Δαρβίνου.

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: «Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΓΙΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΑΜΕΣΑ»


aigialos_0Το νομοσχέδιο που θα καταστρέψει για πάντα την ελληνική ακτογραμμή (διαβάστε σχετικά εδώεδώ και εδώ) αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, την οποία η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να εφαρμόσει ΑΜΕΣΑ. Αυτό απαντά οΕπίτροπος Οικονομικών της Κομισιόν Siim Kallas, αντικαταστάτη του Όλι Ρεν, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιου στις ευρωεκλογές, Νίκου Χουντή.
Ο Νίκος Χουντής, στην ερώτησή του, με βάση πληροφορίες από τα «ψιλά» των εφημερίδων, ότι, «κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα συζητήθηκαν θέματα χωροταξίας, πολεοδομίας, περιβάλλοντος, καθώς και θέματα που αφορούν στους υδάτινους πόρους», ζητούσε να μάθει από την Κομισιόν «ποια ήταν τα συγκεκριμένα θέματα που συζητήθηκαν για κάθε μία από αυτές τις κατηγορίες και τι τελικά συμφωνήθηκε».

ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ

Σκέψεις πάνω στην ΕνότηταΣυνήθως όταν μιλάμε για ενότητα φανταζόμαστε πολλά αντικείμενα ή πολλές έννοιες ή πολλές οντότητες που διέπονται από ένα κοινό νόμο ή χαρακτηριστικό που τους δίνει μια Ταυτότητα.

Ας ορίσουμε όμως πρώτα την έννοια της ταυτότητας. Προσπαθώντας να μείνουμε απλοί θα πρέπει να ψάξουμε για απλά παραδείγματα μέσα στην ζωή που να μας οδηγήσουν σε ένα ασφαλές συμπέρασμα. Κάθε άνθρωπός π.χ. λέμε ότι είναι διαφορετικός από έναν άλλο. Αυτό το βασίζουμε στο ότι τα φυσικά, ζωτικά, ψυχολογικά και νοητικά χαρακτηριστικά του είναι διαφορετικά από έναν άλλο. Άρα η ταυτότητα του αποτελείται από μοναδικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τους άλλους ανθρώπους. Πως μπορούμε λοιπόν να μιλήσουμε για ενότητα σε ένα χώρο όπου όλοι είναι διαφορετικοί?

Ας το δούμε όμως  για λίγο από μια διαφορετική σκοπιά. Οι γάτες όταν τις κοιτάμε από την ανθρώπινη πλευρά μας μοιάζουν όλες ίδιες. Όλες όσες ανήκουν σε μια ράτσα φαίνονται να μην έχουν καμιά διαφορά στο μάτι μας.. Βέβαια βλέπουμε πως υπάρχουν πολλές ράτσες με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Παρόλα αυτά αν ρωτήσουμε ένα άνθρωπο που έζησε χρόνια με γάτες θα μας πει ότι όλες είναι διαφορετικές και καμία δεν μοιάζει με την άλλη.

ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ...


Στην Αρχή των χρόνων...
Όλα γυρίζουν εκεί από όπου ξεκίνησαν. Στις μέρες μας όλοι αντιλαμβανόμαστε, αν και όχι με τον ίδιο τρόπο, τις απότομες και βίαιες αλλαγές που συμβαίνουν γύρω μας. Κανένας δεν θα μείνει ανεπηρέαστος. Όλη η ανθρωπότητα ετοιμάζεται για την είσοδο σε μια νέα κατάσταση. Μια terra incognita όπως χαρακτηριστικά είπαν αρκετοί πολιτικοί ταγοί αυτής της χώρας τις τελευταίες μέρες. Η κρίση μοιάζει ατελείωτη και διαρκής. Από την μια χώρα κινείται στην επόμενη σαν να θέλει να τις καταναλώσει όλες. Η ανασφάλεια συνεχώς αυξάνεται και η απογοήτευση έχει πιάσει ρίζες μέσα στις καρδιές των ανθρώπων. Αυτή η χιονοστιβάδα όταν περάσει θα αφήσει πίσω της ένα καινούριο τοπίο.

Παράξενο Zigzag φωτός εμφανίζεται στον ουρανό της Χαβάης και αναστατώνει τους κατοίκους (Βίντεο + Φωτογραφίες)



Ημερομηνία παρατήρησης: 21 Μαΐου 2014 
Τοποθεσία  παρατήρησης: Hawaii, USA 
Πηγή: http://beforeitsnews.com/ 

Όρεγκον: Τεράστια νίκη ενάντια στις μεταλλαγμένες σοδειές...Ο πλανήτης μας δεν είναι το πείραμα σας, Monsanto!

Oregon

Η απαγόρευση για την καλλιέργεια όλων των γενετικά τροποποιημένων φυτών αποτελεί μια σαρωτική νίκη στην κομητεία Jackson του Όρεγκον. 

Με το 100 τοις εκατό των τμημάτων και με μια τεράστια προσέλευση ψηφοφόρων, με πάνω από 50 τοις εκατό, σχεδόν το 66% των ψηφοφόρων επέλεξε να απαγορεύσει όλες τις γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες να καλλιεργούνται στο νομό. 

Η ψηφοφορία τελείωσε με 39,489 υπέρ και 20,432 κατά της απαγόρευσης, και στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι οι άνθρωποι της κομητείας Jackson του Oregon, η οποία αποτελεί ένα μεγάλο μέρος της γεωργικής έκτασης της χώρας - δεν θέλει γενετικά φυτά να καλλιεργούνται οπουδήποτε στην περιοχή τους. ( Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα εκλογικά αποτελέσματα. ) 

Η αλήθεια για τον τοκετό στο σπίτι


Στη σημερινή εποχή, κάποια ζευγάρια σκέφτονται να γεννήσουν στο σπίτι, κυρίως λόγω οικονομικών δυσκολιών αλλά και ως στάση ζωής. Είναι λοιπόν σημαντικό να ενημερώσουμε σωστά τους μελλοντικούς γονείς, για τους κινδύνους που μπορεί να υπάρχουν πίσω από μια τέτοια απόφαση. Από όσα φαίνονται από τις Διεθνούς κύρους επιστημονικές μελέτες, οι γονείς, στην προσπάθεια τους να αποφύγουν να πληρώσουν τα νοσήλια σε ένα μαιευτήριο ή την αμοιβή ενός γυναικολόγου, καταφεύγουν σε λύσεις που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή του μωρού τους. Επιπρόσθετο κίνητρο αποτελεί η απόφαση της Πολιτείας να δίνει το επίδομα τοκετού, όχι σε όλες τις νέες μαμάδες, αλλά μόνο σε όσες γεννούν στο σπίτι. Η τακτική αυτή «σπρώχνει» κάποια νέα ζευγάρια σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Η ΠΙΟ ΗΔΟΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ Σ' ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ


Ποια είναι η ιδανική γυναίκα. Όχι απλά η πιο όμορφη, είτε σα σύζυγος, είτε σα γκόμενα. Ποιο, δηλαδή, είναι το ιδεώδες θηλυκό που θα επιθυμούσε ένας αρσενικός. Εκατομμύρια άνδρες να ρωτήσεις μακράν η πρώτη απάντηση θα είναι η κυρία να μη σου την σπάει. Μη μουρμουράει, μη σε εκνευρίζει, μη γεννάει από το τίποτα κάποιο πρόβλημα.
Η Ρόξυ, κύριοι! Ποια είναι αυτή; Η Ρόξυ, αυτό είναι το καλύτερο κορίτσι που σου επιτρέπει να την ρυθμίζεις σύμφωνα με τα γούστα σου. Όπως την κάνεις κέφι, έτσι θα την απολαμβάνεις. Ξανθιά, καστανούλα, υψηλή, μετρίου αναστήματος, λευκή, μιγάδα.

ΚΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑ...


Όρθιος άνθρωπος με κλειστά πόδια και τα χέρια σε έκταση. Αυτό είναι το τρίγωνο Αϊντχοβεν. Δεν μιλάμε για την ολλανδική ποδοσφαιρική ομάδα. Ο Βυλεμ Αϊντχοβεν είναι αυτός που πρώτος ανεκάλυψε το ηλεκτροκαρδιογράφημα. Και για να ολοκληρώσει την εφεύρεση του ξεκίνησε από το «τρίγωνο» του, το ισοσκελές τρίγωνο. Η μια πλευρά είναι η «ευθεία» από τον καρπό του ενός χεριού στο άλλον καρπό, και οι άλλες δυο «πλευρές» του τριγώνου η απόσταση από τους καρπούς των χεριών μέχρι τους ενωμένους αστραγάλους.
Δεν θα μιλήσουμε επιστημονικά, εφευρετικά. Αυτό αρκεί. Ότι για να καταγράφει σε διάγραμμα την ηλεκτρική δραστηριότητα της καρδιάς ο Αϊντχοβεν πρώτα οδηγήθηκε από την αρμονία του ανθρώπινου σώματος.

Η ΕΠΙΤΑΓΗ (Μια διδακτική ιστορία για όλους μας)


Ένας επιχειρηματίας ήταν βαθιά χρεωμένος και δεν έβλεπε με ποιο τρόπο θα μπορούσε να βρει μια διέξοδο στα οικονομικά του προβλήματα. Οι πιστωτές του τον πίεζαν. Οι προμηθευτές του απαιτούσαν τα χρήματά τους. 

Καθόταν μόνος και απελπισμένος σε ένα παγκάκι, όταν τον πλησίασε ένας ηλικιωμένος άνδρας.

"Βλέπω ότι σε απασχολεί κάτι" του είπε ο ηλικιωμένος.

Αφού άκουσε την ιστορία και τα προβλήματά του, τού είπε "Πιστεύω ότι μπορώ να σε βοηθήσω". 

Μαθαίνεις...



Μετά από λίγο μαθαίνεις την ανεπαίσθητη διαφορά,


ανάμεσα στο να κρατάς το χέρι, και να αλυσοδένεις 

μια ψυχή,

Και μαθαίνεις πως Αγάπη δε σημαίνει στηρίζομαι.

Και συντροφικότητα δε σημαίνει ασφάλεια,
Και αρχίζεις να μαθαίνεις.

Το Ισλάμ Κατασκευάστηκε Από το Βατικανό

vatikano

Ο Χριστιανισμός του Βατικανού, Fleur-De-Lis, Ισλάμ, Ιουδαισμός και το «καπέλο» του Dagon (είχαμε δεν είχαμε πάλι με τον Lovecraft μπλέξαμε) που φοράει ο Πάπας . Οι τρείς μονοθεϊστικές θρησκείες και το κακό συναπάντημα. Οι Επικυρίαρχοι πεθαίνουν στο γέλιο με τις μαϊμούδες της Ουτοπίας και κάνουν την δουλειά τους με εκατοντάδες εκατομμύρια νεκρούς μέχρι σήμερα και με πέντε δισεκατομμύρια σύντομα με την εξαπόλυση του Γ’ Παγκόσμιου Πολέμου εντός ολίγου.

«Μπορεί να χρειαστεί να μάθουμε ότι το άπειρο στροβίλισμα του θανάτου και της γέννησης,
απ’ όπου δεν μπορούμε να δραπετεύσουμε, είναι δική μας δημιουργία, δική μας αναζήτηση.»
Ας δούμε τι λέει ο Alberto Magno Romero Rivera (September 19, 1935 – June 20, 1997) ένας πρώην Ιησουίτης και κατόπιν φανατικός Προτεστάντης. Προσέξτε τι λέει χωρίς τους φανατ-Ισμούς σας να σας κλείνουν τον Νου, αν μπορείτε φυσικά …
«Ότι θα σας πω το έμαθα στις μυστικές ενημερώσεις του Βατικανού όταν ήμουν Ιησουίτης ορκισμένος παπάς. Ένας Ιησουίτης καρδινάλιος ο Augustine Bea μας έδειξε πόσο απελπιστικά οι Ρωμαιοκαθολικοί θέλανε την Ιερουσαλήμ στο τέλος του τρίτου αιώνα. Λόγω της θρησκευτικής της ιστορίας και της στρατηγικής θέσεως της, η Ιερή Πόλη θεωρούταν ένας ανεκτίμητος θησαυρός. Ένα σχέδιο αναπτύχθηκε τότε για να κάνει την Ιερουσαλήμ μια Ρωμαιοκαθολική πόλη.»

Τρόποι για να φαίνεστε φρέσκοι ακόμη και αν δεν έχετε κοιμηθεί!


Μαύροι κύκλοι, πρησμένα μάτια, χλωμό δέρμα και σημάδια κόπωσης; Δείτε τους καλύτερους τρόπους για να αντιμετωπίσετε τα σημάδια της κούρασης ακόμη και αν έχετε κοιμηθεί μισή ώρα!

15 πράγματα που ίσως δεν ήξερες για τα προφυλακτικά


1. Το 1564 ο Ιταλός ανατόμος Γκάμπριελ Φαλόπιους σχεδίασε το πρώτο προφυλακτικό.
Ήταν μια θήκη από λινό και λάστιχο, δεμένα στην άκρη με μια ροζ λωρίδα.
Δοκίμασε την ιδέα του σε περισσότερους από 1.100 άντρες και, σύμφωνα με τα αποτελέσματά του, κανένας δεν...κόλλησε σύφιλη.


2. Μέχρι το 1840 τα προφυλακτικά κατασκευάζονταν από έντερο ζώων και κύστη ψαριών σε εργοστάσια όπου δούλευαν πάρα πολλά μικρά κορίτσια.


3. Τα εξειδικευμένα μαγαζιά προφυλακτικών εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 1700 στο Άμστερνταμ και μέχρι τα μέσα του αιώνα η μόδα είχε περάσει και στο Λονδίνο, όπου τα πολυτελέστερα από αυτά πουλούσαν προφυλακτικά σχηματισμένα πάνω σε γυάλινα καλούπια και αρωματισμένα.

Βυθισμένη πόλη που ένωνε την αρχαία Ελλάδα με την Αίγυπτο

Ανακαλύφθηκε βυθισμένη πόλη που ένωνε την αρχαία Ελλάδα με την Αίγυπτο!!

                    

Εκπληκτικά ευρήματα πολιτισμού από μία πόλη μύθο, την οποία κατάπιε η Μεσόγειος Θάλασσα και θάφτηκε κάτω από τόνους άμμου και λάσπης, φέρνουν στο φως συνέχεια οι αρχαιολόγοι στην περιοχή της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου.

Θεογονία: Η Κοσμογονία του Ησίοδου



Ας αρχίσουμε το τραγούδι με τις Μούσες τις Ελικωνιάδες που κατέχουν τον Ελικώνα, το ιερό και μεγαλόπρεπο βουνό και χορεύουν με τ’απαλά τους πόδια, γυρ’ από την κρήνη με τους μενεξέδες και τον βωμό του μεγαλοδύναμου γυιού του Κρόνου, και σαν λούσουν τα τρυφερά κορμιά τους στον Περμησσό ή στην Ιπποκρήνη ή στον σεβαστό Ολμειό, στην πιο ψηλή κορφή του Ελικώνα, στήνουν χορούς μαγευτικούς, βάζοντας δύναμη στα πόδια τους. 

Κι από κει ξεπηδούν μεσ’ τη νύχτα, τυλιγμένες σε πυκνή ομίχλη και πηγαίνουν υμνώντας με πανέμορφη φωνή τον Δία τον Αιγίοχο, την Αργεία την Ήρα τη σεβαστή, τη χρυσοπέδιλη, και την κόρη του Αιγίοχου Δία, τη γλαυκομάτα Αθηνά, τον Φοίβο Απόλλωνα και την τοξεύτρα Άρτεμη, τον αφέντη της γης, τον κοσμοσείστη Ποσειδώνα και τη σεμνή Θέμιδα, την παιχνιδοβλέφαρη Αφροδίτη και τη χρυσοστεφανωμένη Ήβη, την όμορφη Διώνη και τη Λητώ, τον Ιαπετό και τον δόλιο Κρόνο, την Ηώ και τον μέγα Ήλιο, τη λαμπρή Σελήνη και τη Γαία, τον Ωκεανό τον μέγα και τη μαύρη Νύχτα και την ιερή γενιά των αιώνιων άλλων αθανάτων. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα