Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Οι Κανόνες της Επιτυχίας



Για να επιτύχουμε αυτά που θέλουμε, συνήθως καταστρώνουμε ένα σχέδιο δράσης όπoυ καταγράφουμε ότι είναι απαραίτητο να κάνουμε για να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που επιθυμούμε με τον καλύτερο τρόπο. 

Ας πούμε ότι αποφασίζουμε να κάνουμε τη δική μας επιχείρηση. Αυτή είναι μια ασαφής επιθυμία, γιατί δεν ορίζουμε το είδος της επιχείρησης που θέλουμε να κάνουμε.

 Άρα, για να είναι ολοκληρωμένη η επιθυμία μας θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε το είδος της επιχείρησης που θα ξεκινήσουμε. 

Στη συνέχεια αρχίζουμε να σκεφτόμαστε πώς θα υλοποιήσουμε το στόχο μας. Περνάμε στη δράση και σκεφτόμαστε όλες τις παραμέτρους, ώστε να έχουμε τη μέγιστη επιτυχία.

 Και επειδή οι ανταγωνιστές είναι πολλοί, κρατάμε το στόμα μας κλειστό.

Κατασκευή Ευχών


Φωτογραφία: Καλημέρα σε όλους )Ο( <3 )Ο(

Σήμερα θα σας αναφέρω μια πολύ όμορφη ενεργειακή τεχνική για το πως να ενεργοποιήσετε τις ευχές σας και πως να μην ξεχνάτε ότι έχετε κάνει ευχή.
~Φτιάχνοντας την Λίστα~
Θα ανάψετε ένα λευκό κεράκι, θα κλείσετε τα μάτια σας και έχοντας μπροστά σας μία κόλα χαρτί και μολύβι θα βρείτε τι ευχές έχετε πραγματικά να κάνετε. Εδώ να πω πως δεν παίζουμε, σίγουρα έχουμε χιλιάδες ευχές, αυτή ενεργειακή κατασκευή είναι θεραπευτική πρώτα από όλα, οπότε καλό είναι να βάλετε ευχές που όταν θα ενεργοποιούν θα σας δώσουν όλη την βοήθεια που χρειάζεστε, για παράδειγμα '' Η ευχή μου είναι να μπορώ να γίνομαι δεκτικός στις απόψεις των άλλων''. Είναι μία πολύ καλή ευχή που βοηθάει σε πολλά επίπεδα. Μην ξεχνάτε πως το σύμπαν ακούει και βλέπει, και η Μεγάλη Θεά όταν βλέπει προσπάθεια να δουλεύουμε με τον εαυτό μας, πάντα, μας κάνει δώρα.

~Ψάχνοντας τα κομμάτια των Ευχών~
Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να βγείτε μία βόλτα στην φύση και να ψάξετε για διάφορα φυσικά υλικά που θα σας καλέσουν. Η πρόθεση που θα έχετε σε αυτή την βόλτα θα είναι ''Να βρω τα κομμάτια εκείνα που θα με βοηθήσουν στις ευχές μου''. Κάθε φορά που θα βλέπετε κάτι που ενεργειακά θα σας τραβάει θα το παίρνετε. Θα πάρετε μόνο όσα χρειάζεστε. Μπορεί να είναι ξυλαράκια όπως η εικόνα ή μπορεί να είναι και μικρές πετρούλες ή κοχύλια κ.λ.π.

~Η κατασκευή~
Όταν θα έχετε μαζέψει όλα τα κομμάτια σας τότε θα βρείτε μία στιγμή που θα έχετε χρόνο να αφιερώσετε. Θα έχετε την λίστα μαζί σας και τα κομμάτια που βρήκατε. Θα παίρνετε ένα ένα το κομμάτι και θα φυσάτε πάνω του την ευχή σας, για να το κάνετε αυτό σωστά θα πρέπει να νιώθετε το συναίσθημα που θα έχετε όταν η ευχή σας θα πραγματοποιήθεί και εκείνη την στιγμή θα φυσάτε. Με αυτό τον τρόπο όλη η ενέργεια θα μπαίνει στο υλικό.
Μόλις το κάνετε αυτό με όλα τα κομμάτια σας, στην συνέχεια θα ξεκινήσετε να κάνετε έναν μελωδό. Μόλις τον φτιάξετε θα το βάλετε κάπου έξω να τον χτυπάει ο αέρας και καλό θα ήταν να μπει Βόρεια.

~Νιώθοντας συνέχεια την αίσθηση~
Κάθε φορά που θα ακούτε τον μελωδό  να θυμάστε πως έρχεται η ευχή σας και να νιώθετε το ίδιο χαρούμενοι.
_____________
Μία τεχνική του Παντελή Ευθυμίου
Light Spirit )O( Son of Goddess )O(

Σήμερα θα σας αναφέρω μια πολύ όμορφη ενεργειακή τεχνική για το πως να ενεργοποιήσετε τις ευχές σας και πως να μην ξεχνάτε ότι έχετε κάνει ευχή.
~Φτιάχνοντας την Λίστα~
Θα ανάψετε ένα λευκό κεράκι, θα κλείσετε τα μάτια σας και έχοντας μπροστά σας μία κόλα χαρτί και μολύβι θα βρείτε τι ευχές έχετε πραγματικά να κάνετε. Εδώ να πω πως δεν παίζουμε, σίγουρα έχουμε χιλιάδες ευχές, αυτή ενεργειακή κατασκευή είναι θεραπευτική πρώτα από όλα, οπότε καλό είναι να βάλετε ευχές που όταν θα ενεργοποιούν θα σας δώσουν όλη την βοήθεια που χρειάζεστε, για παράδειγμα '' Η ευχή μου είναι να μπορώ να γίνομαι δεκτικός στις απόψεις των άλλων''. Είναι μία πολύ καλή ευχή που βοηθάει σε πολλά επίπεδα. Μην ξεχνάτε πως το σύμπαν ακούει και βλέπει, και η Μεγάλη Θεά όταν βλέπει προσπάθεια να δουλεύουμε με τον εαυτό μας, πάντα, μας κάνει δώρα.

ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΕΞ-ΥΠΝΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ....




ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΩΜΑΙΟ ΚΟΪΝΤΟ ΚΙΚΕΡΩΝ 64π.χ 
ΜΑ ΤΟΣΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ!!!!!!

Το ημερολόγιο έγραφε 64 π.Χ όταν ο ταλαντούχος ρήτορας και δικηγόρος Μάρκος Τύλλιος Κικέρων αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στην πολιτική αρένα διεκδικώντας τη ψήφο των Ρωμαίων για το αξίωμα του ύπατου.

Οι περισσότεροι ιστορικοί υποστηρίζουν σήμερα ότι ίσως να μην είχε καταφέρει τίποτα εάν ο αδερφός του Κόιντος δεν είχε ετοιμάσει γι’ αυτόν το πρώτο εγχειρίδιο προεκλογικής εκστρατείας στην παγκόσμια ιστορία.

Ομηρικές Κάλπες




κάλπιν ἐχούσῃ.
20
η Οδυσσείας

'Απαξ παρ΄Ομήρω, η λέξη ΚΑΛΠΗ  μοναδική στα Ομηρικά Έπη. Την συναντούμε μαζί με τον Οδυσσέα όταν την Αθηνά στο νησί των Φαιάκων με την μορφή κορασίδος  απαντά που στα χέρια της μαζί με την σοφία την κρατά.

Με την κάλπη στα χέρια της Αθηνάς
ομοία με κορασίδα παρθενία
δύοντος Ηλίου
να ερωτάται από τον ναυαγό Οδυσσέα:
Που είναι το παλάτι της βουλής 
των Ηγήτορων Φαιάκων
ενός Αλκίνοου στον δρόμο των Ενάρετων ανθρώπων;
Δείξε μου τον Δρόμο!
Τήλοθεν…από πολύ μακριά έρχομαι….

ΕΝΤΡΟΠΙΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ

ΚΟΣΜΟΣ  the-clean-room

Cosmos: A Spacetime Odyssey explores the details of the real age of humanity’s home planet. The latest episode, entitled “The Clean Room” .
Η πνευματική ανάπτυξη του ανθρώπου είναι η εξέλιξη του ατόμου.Το σώμα του ατόμου, μπορεί να υποστεί αλλαγές του βιολογικού κύκλου αλλά δεν εξελίσσεται.Νέα φυσικά πρότυπα δεν κατασκευάζονται.
Η εξασθένηση της σωματική ικανότητας στα γεράματα είναι κάτι αναπόφευκτο.
Στην διάρκεια όμως της ζωής ενός ατόμου το ανθρώπινο πνεύμα μπορεί να εξελιχθεί εντυπωσιακά. Νέα πρότυπα μπορεί να δημιουργηθούν.
Η πνευματική ικανότητα –μολονότι αυτό δεν γίνεται συχνά- μπορεί να αυξηθεί μέχρι τα βαθιά γεράματα..

Δημιουργική Ανατροπή

“Η ανισορροπία μεταξύ πλούσιων και φτωχών είναι η παλιότερη και η πιο θανατηφόρα ασθένεια σε όλες τις δημοκρατίες”Πλούταρχος
Work Together

Του Γιώργου Στάμκου

Ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις. Η επίπλαστη “ευημερία των αριθμών” δεν έχει κανένα νόημα σε μια κοινωνία κατεστραμμένη, γεμάτη με ανθρώπους δυστυχισμένους και χωρίς μέλλον. 
Μπορεί η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού υποστηρίζει την παραμονή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη Ζώνη του Ευρώ, αλλά όχι «με οποιοδήποτε τίμημα».
 Όχι με την εφαρμογή Μνημονίων και πολιτικών που εξαθλιώνουν το λαό, ισοπεδώνουν την κοινωνία, και κάνουν την προοπτική ανάπτυξης να τη βλέπουμε με το κιάλι. 
Όχι με την εφαρμογή συμφωνιών που στερούν τον ελληνικό λαό από τα στοιχειώδη μέσα για ν’ απολαύσει τη ζωή, την ελευθερία και να επιδιώξει την ευτυχία του. 
Δηλαδή από τις δυνατότητες να ζήσει με αυτά που κέρδισαν με αγώνες, ιδρώτα και αίμα, οι γονείς και παππούδες του.

Πριν Ψηφίσετε...Ακούστε Το!!!

THEY DON'T REALLY CARE ABOUT US!



Skin head, dead head
Everybody gone bad
Situation, aggravation
Everybody allegation
In the suite, on the news
Everybody dog food
Bang bang, shot dead
Everybody's gone mad

All I wanna say is that
They don't really care about us
All I wanna say is that
They don't really care about us

Μου είπαν πως σήμερα το βράδυ θα πεθάνω


Μου είπαν πως σήμερα το βράδυ θα πεθάνω. Και κάθισα και σκέφτηκα:
Στη μια μέρα που μου μένει, δεν έχω χρόνο για να μισώ, αλλά μόνο για να αγαπάω.
Δεν πρέπει να χάσω ούτε λεπτό σκέψης για αυτά που ήδη έχουν γίνει, αλλά ούτε και γι αυτά που ίσως να γίνουν.
Θα γελάσω με το καθετί γύρω μου, γιατί θα είναι το τελευταίο μου γέλιο και είναι επιλογή μου.

Η «τελειότητα» μπορεί να σε οδηγήσει στο διαζύγιο (ή στη τρέλλα!)

Η «τελειότητα» μπορεί να σε οδηγήσει στο διαζύγιο (ή στη τρέλλα!)



Η χειρότερη νοοτροπία του ανθρώπου, είναι αυτή που τον κάνει να νομίζει πως μπορεί να τα έχει όλα, ότι δηλαδή μπορεί να είναι ο τέλειος σύζυγος, ο τέλειος γονιός, ο τέλειος υπάλληλος και ο τέλειος φίλος.

 Ότι μπορεί να τα κάνει όλα τέλεια και χωρίς καμιά βοήθεια έχοντας παράλληλα μια ακόρεστη δίψα για περισσότερα λεφτά, περισσότερη επιβεβαίωση και περισσότερα γενικώς, μια διαδικασία εξαντλητική από μόνη της

Και ως δικηγόρος ο ίδιος, μπορώ με βεβαιότητα να πω πως αυτή η «τελειότητα» είναι που οδηγεί πολλά ζευγάρια στο γραφείο μου και σε πολλά άλλα δικηγορικά γραφεία για την έκδοση του διαζυγίου τους.

Η πλατεία είναι γεμάτη

Αυτό που θα κριθεί τις επόμενες 48 ώρες ξεπερνάει τα συνηθισμένα κομματικά παιχνίδια. Αυτό που κρίνεται είναι αν θα συντονιστούν οι κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί από τα μνημόνια και την κρίση, αν θα γίνουν ρεύμα, κύμα, τσουνάμι. Αν θα μιλήσουν και πάλι οι πλατείες.
Δεν νομίζω να υπάρχει κανείς σε όλη την Ελλάδα που να μην έχει αντιληφθεί τι θα συμβεί αν η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου βγει αλώβητη από τις ευρωεκλογές, την Κυριακή το βράδυ. Μαύρη Δευτέρα θα επακολουθήσει. Δεν πρόκειται για κινδυνολογία, είναι η φυσική ροή των πραγμάτων.

ΦΤΙΑΧΤΕ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ Ο ΓΑΜΟΣ Ή Η ΣΧΕΣΗ ΣΑΣ



Για να βελτιωθεί η σχέση του γάμου ή της οικογένειας, πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο για βελτίωση, για ανάπτυξη και για εξέλιξη. Αν δεν έχετε κανένα σχέδιο στον γάμο σας, ο γάμος δεν θα βελτιωθεί ούτε θα εξελιχθεί. Δεν θα διευρυνθεί και η αγάπη σας δεν θα μπορέσει να βαθύνει.

Ρωτήστε τον εαυτό σας σαν ζευγάρι, '' Γιατί παντρευτήκαμε; '' Φυσικά παντρευτήκατε εξ' αιτίας του σεξουαλικού ενστίκτου και της επιθυμίας να κάνετε παιδιά. Αυτό είναι απόλυτα φυσικό. Υπάρχει όμως κάποιο σχέδιο πίσω από αυτό; 


Για παράδειγμα, μπορείτε να σχεδιάσετε να αφιερώσετε τη ζωή σας στη βοήθεια της ανθρωπότητας με κάποιον συγκεκριμένο τρόπο; Πρέπει να είναι κάτι πρακτικό και λεπτομερές βήμα προς βήμα, ώστε να μπορέσει να επιτευχθεί.

Ανθρώπινα Ερωτήματα, τροφή για σκέψη και αναζήτηση….2ο μέρος


flowers-ypernoisisΤι άλλα ζητάς άνθρωπε….. όταν δεν έχεις καταφέρει να εκτιμήσεις τα ήδη υπάρχοντα;
Πώς αντιλαμβάνεσαι αυτά που έχεις; Ποιο μέτρο σύγκρισης τοποθετείς για την κάθε απολαβή σου; 
Ποιο γνώμονα βάζεις μέσα στην πραγματικότητα που βιώνεις;
Από ποιον δημιουργό περιμένεις να δημιουργήσει για σένα, όταν στέλνεις ενέργεια έλλειψης στο σύμπαν; Και τι ζητάς να σου επιστραφεί με αυτόν τον τρόπο; Πληρότητα;
Πώς ορίζεις μέσα σου και γύρω σου την αφθονία; Πώς ορίζεις τη γαλήνη, την ευτυχία; Τι είναι αυτό που δεν έχεις όταν η ψυχή σου πονά; Τι σου λείπει;
Είναι αρκετή η υλική αφθονία για να γεμίσει τα κενά σου; Και αν ναι. Για πόσο;

Ανθρώπινα Ερωτήματα, τροφή για σκέψη και αναζήτηση….1ο μέρος



παναγιώτα-τζιτζίκου-υπερνοησις333Όλοι μας έχουμε βρεθεί σε ένα χρονικό σημείο της ζωής μας, που χρειάζεται να επιλέξουμε ή να πάρουμε κάποια απόφαση για ένα θέμα που μας απασχολεί. Συνήθως ψάχνουμε την απάντηση έξω από εμάς…
Η απάντηση όμως βρίσκεται μέσα στην καρδιά μας. Εκεί υπάρχει μια εσωτερική φωνή που μας λέει τι να κάνουμε και ποιο είναι το καλύτερο για εμάς, γιατί κανείς άλλος δεν ξέρει κάτι παραπάνω από τον ίδιο μας τον εαυτό.
Το ζητούμενο όμως είναι ο λόγος που αυτή η φωνή δεν ακούγεται, ενώ υπάρχει σε όλους και δίνει τις κατάλληλες λύσεις. Σε αυτή τη φωνή δεν βρίσκεται πάντα η λογική του νου, ούτε βασίζεται σε πεποιθήσεις άλλων ή της κοινωνίας γενικότερα που κατά τη διάρκεια της ζωής, εμφυτεύει πρότυπα και καταγραφές οι οποίες όμως στηρίζονται στη χειραγώγηση της προσωπικής δύναμης του καθενός, αλλά και στη στέρηση της ελευθερίας των σκέψεων και των πράξεών του.

Εσωτερική Κάθαρση


Όλοι οι άνθρωποι χρειάζεται να κατανοήσουμε την αναγκαιότητα της κάθαρσης του εαυτού, την αναγνώριση της προσωπικής αλήθειας, την απελευθέρωση φόβων του συστήματος των πεποιθήσεων, αλλά κυρίως την ατομική επίγνωση και ένωση του εαυτού με το όλον. Όλοι μας στοιβάζουμε άχρηστες ενέργειες που μας απομακρύνουν από την πραγματική  ουσία, τον ρόλο και τον σκοπό της ύπαρξής μας.
Έχοντας την πρόθεση της κάθαρσης μπορούμε να καθαρίσουμε, να συγχωνεύσουμε, να ενώσουμε, να  φωτίσουμε και να θεραπεύσουμε όλα μας τα σώματα. Ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στην ανάπτυξη, εξέλιξη και πνευματική εξύψωση του εαυτού μας.

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΔΙΩΓΜΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ




Επειδή ο πολιτισμός αναμφίβολα αποτελεί βασικό παράγοντα της εξέλιξης του ανθρώπου και επειδή παραγωγός σημαντικού πολιτισμού είναι και η ελληνική αρχαιότητα, έψαξα να βρω την ιδιαίτερη σχέση που συνέδεσε την κρατούσα -σήμερα- στη χώρα μας θρησκεία με τον αναφερθέντα πολιτισμό. Η έρευνα αυτή αποτελεί περίληψη περιλήψεων, λόγω της πληθώρας των γεγονότων και τον όγκο των διαθέσιμων στοιχείων. 

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΔΙΩΓΜΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ 324 μ.ν.χ. 
Ο ρωμαίος αυτοκράτορας Φλάβιος Βαλέριος Κωνσταντίνος, λεηλατεί το περίφημο Μαντείο του Διδυμαίου Απόλλωνα στην Ιωνία, και θανατώνει με βασανιστήρια όλους τους ιερείς του. 

326 μ.ν.χ. 
Ο Κωνσταντίνος καταστρέφει ολοκληρωτικά το ιερό του Ασκληπιού στις Αιγές της Κιλικίας. 

330 μ.ν.χ. 
Ο Κωνσταντίνος κλέβει όλους τους θησαυρούς και τα αγάλματα που βρίσκονται μέσα στα Ελληνικά ιερά για να διακοσμήσει την Κωνσταντινούπολη. Τον ίδιο χρόνο ο χριστιανικός όχλος, καίει στο Bayeux το ιερό του Βελλενού – Απόλλωνα και λυντσάρει τους ιερείς του. 

Φοβίες και Φόβοι: Ποια η διαφορά τους; Πώς δημιουργούνται; Πώς αντιμετωπίζονται;

000CHILDAFRAID
Από την :Δημουλή Σίλεια Ψυχολόγος,MSc 
Ορισμοί:
Φόβος: Είναι το συναίσθημα που νιώθω όταν κάτι με τρομάζει και με κάνει να είμαι άβολα και δυσάρεστα κάπου. Συνήθως είναι ανάλογο με το ερέθισμα και όταν το ερέθισμα δεν ένιαι έντονο, τότε και ο φόβος μου μειώνεται.
Φοβία: η δυσανάλογα έντονη και φοβική αντίδραση σε ένα ερέθισμα που αντικειμενικά δεν προκαλεί φόβο. Πολλές φορές υπάρχει το συναίσθημα του φόβου, ακόμα και στη σκέψη του ερεθίσματος.
Ηλικίες φόβου:

Πάντα με το μέρος μου




Κοιτάζοντας πίσω  με τα μάτια μιας ευρύτερης επίγνωσης  ένα ένα τα κατώφλια της ζωής μου, συνειδητοποιώ  ότι η Ζωή ήταν πάντα με το μέρος μου.

Κάθε φορά που δυσανασχέτησα για τα τεκταινόμενα,  γιατί εγώ αλλιώς τα ήθελα κι αλλιώς έγιναν,  κοιτάζοντας από απόσταση αντιλαμβάνομαι τώρα εκ των υστέρων, ότι ήταν το καλύτερο για μένα.
Κάθε φορά που μου έφερε δυσκολίες και εμπόδια και μοναξιά και οικονομικά αδιέξοδα αντιλαμβάνομαι τώρα εκ των υστέρων, ότι αυτό     με θωράκισε ώστε να μη με αγγίζει τίποτα απ’όλα αυτά, και  να τα αντιμετωπίζω χωρίς φόβο.
Ακόμα και την τελευταία φορά που μου έφερε το ολοκληρωτικό γκρέμισμα –  απ’το οποίο παλεύω ακόμα να επιβιώσω παρά τα φαινόμενα  –  αντιλαμβάνομαι εκ των υστέρων, ότι κι αυτό ακόμα, για το καλό μου ήταν,  είναι …
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα