Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Η απόφαση

Apofasi2penγράφει η Χρύσα Ευαγγέλου
 
Κάποια στιγμή οι λέξεις σταματάνε. Είναι περιττές, δεν προκύπτουν.
Κάποια στιγμή το όχι και το ναι, το ίσως και το δεν είναι τόσο ανούσια να γεμίσουν την σιωπή, το πόνο, το μπέρδεμα, την απομάκρυνση.
Κάποια στιγμή πρέπει να παρθεί μια απόφαση.
Μια απόφαση που θα δώσει τέλος στο παλάντζο, στην αβεβαιότητα, στο ίσως, στο περίπου, στο έτσι και το αλλιώς.
Κάποια στιγμή χρειάζεται το μαχαίρι της αλήθειας να κόψει στα δυο την αμφιβολία, την αναποφασιστικότητα.

Ο βαθύτερος φόβος της αναγνώρισης του μεγαλείου μας

F Orizontas
penγράφει η Χρύσα Ευαγγέλου
 
 
Ο βαθύτερος φόβος μας δεν είναι πως είμαστε ανεπαρκείς.
Ο βαθύτερος φόβος μας είναι πως είμαστε δυνατοί
πέρα από κάθε όριο.
Αυτό που μας τρομάζει περισσότερο είναι
το φως μας και όχι το σκοτάδι μας.
Ρωτάς τον εαυτό σου: Ποιος είμαι
εγώ για να είμαι τόσο έξυπνος, τόσο όμορφος, τόσο ταλαντούχος και τόσο
συναρπαστικός;
Αλήθεια, ποιος είσαι εσύ
για να μην είσαι όλα αυτά;
Είσαι ένα παιδί του
Σύμπαντος.
Αν πιστεύεις πως
είσαι ένα ασήμαντο παιδί, δεν βοηθάς τον κόσμο.

Αναρωτιέμαι πλέον καμιά φορά που ξαναπάω σε τράπεζα

Θυμήθηκα πάλι, όταν προ κρίσης είχα φτάσει στο γκισέ μιας τράπεζας για μία κατάθεση που δεν γινόταν από ΑΤΜ, και για πρώτη φορά μου ζήτησαν να πληρώσω υποχρεωτικά 1μιση ευρώ περίπου αν θυμάμαι καλά, για να μπορέσω να την κάνω.
Για δευτερόλεπτα έμεινα με το στόμα ανοιχτό μέχρι να το συνειδητοποιήσω. Δεν είχα διαβάσει κανένα άρθρο που να καταγγέλλει τη διαδικασία, ούτε γνώριζα τους νόμους και τα παραθυράκια, που τους έδιναν το “δικαίωμα” να απαιτούν χρήματα από τον κόσμο για μία κατάθεση.

Ο Κόσμος της Σοφίας

Εικόνα

"...παρ' όλο που τα φιλοσοφικά ερωτήματα ενδιαφέρουν και αφορούν όλους τους ανθρώπους, δε γίνονται όλοι οι άνθρωποι φιλόσοφοι. Οι περισσότεροι φυλακίζονται (για διάφορους λόγους) τόσο βαθιά μέσα στην καθημερινότητα, που θάβουν μια για πάντα την έκπληξή τους για το φαινόμενο της ζωής. [..]
Για τα παιδιά όμως, ο κόσμος - κι όλα όσα κλείνει μέσα του - είναι κάτι καινούργιο, που προκαλεί το θαυμασμό και την έκπληξη. Οι μεγάλοι δεν τον βλέπουν έτσι. Οι περισσότεροι μεγάλοι άνθρωποι βλέπουν τον κόσμο σαν κάτι εντελώς κανονικό και συνηθισμένο.

Αγάπη & Συγχώρεση - Σωκράτης


- Σωκράτη, πες μου κάτι για την συγχώρεση.
- Όντως πρέπει κάτι να σου πω γι' αυτήν, διότι στην πραγματικότητα εσύ δεν συγχώρεσες κανέναν ποτέ...

- Μα τι μου λες, Σωκράτη! Έχω συγχωρέσει πολλές φορές!
- Φαινομενικά... για να φανείς καλός στα δικά σου και των άλλων τα μάτια. Στην ουσία ούτε οι άλλοι συγχώρεσαν κανέναν, όχι μόνο εσύ, αν αυτό σε κάνει να νιώθεις καλλίτερα...

- Τόσο κακοί είμαστε όλοι Σωκράτη;
- Όχι, τόσο ανήξεροι όλοι σας είσαστε, Διόστρατε. Ουδείς εκών κακός. Κακός γίνεσαι από την άγνοιά σου.

- Τι δεν ξέρουμε, Σωκράτη περί της συγχώρεσης;
- Δεν ξέρετε τίποτε.

- Τίποτε;
- Απολύτως τίποτε. Εσείς όλοι αγνοείτε την επιστήμη της συγχώρεσης. 

- Η συγχώρεση λοιπόν είναι επιστήμη;
- Είναι μεγάλη επιστήμη αυτή. Και ειδικοί σ' αυτήν την επιστήμη πάνω στην Γη είναι πολύ λίγοι, που μετρούνται στα δάκτυλα της μιας χειρός.

Άνδρες εναντίων γυναικών: Η αιώνια πάλη των 2 φύλων!


  Παρατηρούμε τις τελευταίες δεκαετίες ότι σε καφετέριες, bars, clubs, και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης συχνάζουν στην πλειοψηφία τους μεγάλες αντροπαρέες και γυναικοπαρέες, αλλά σπανιότερα ανάμεικτες παρέες. Διαισθάνομαι παράλληλα όμως ότι στις σκέψεις και τα συναισθήματα των ανδρών και γυναικών κυριαρχεί η προσδοκία να γνωρίσουν τον άνδρα ή τη γυναίκα, που θα τους έλκει ερωτικά, ώστε να γίνει το ξεκίνημα μίας καινούριας σχέσης. Ταυτόχρονα με αυτήν την όμορφη αναζήτηση, παρατηρώ ότι τα δύο φύλα έχουν την τάση αποξένωσης, ως απόρροια της φοβικής ή και της εχθρικής συνθήκης που υπάρχει μεταξύ τους ανά τους αιώνες. Παρόλο που τα τελευταία 50 χρόνια υπάρχει στα χαρτιά η ισότητα των 2 φύλων διαπιστώνω ότι κάθε άλλο παρά ίσοι αισθάνονται οι άνδρες και γυναίκες.
Γιατί τα 2 φύλα δεν επικοινωνούν μεταξύ τους.
Γιατί τα 2 φύλα συμπεριφέρονται σαν ξένοι μεταξύ τους.

Οι ΗΠΑ υποχρεώνουν την Αργεντινή να πληρώσει τα κερδοσκοπικά ταμεία


Οι ΗΠΑ υποχρεώνουν την Αργεντινή να πληρώσει τα κερδοσκοπικά ταμεία

«Δεν θα χρεοκοπήσουμε. Η Αργεντινή θέλει να διαπραγματευτεί και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, αλλά αρνείται να υποκύψει σε έναν εκβιασμό».Με ένα λόγο της που εκφώνησε τη Δευτέρα το βράδυ και μεταδόθηκε τηλεοπτικά, η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρτσνερ προσπάθησε να καθησυχάσει τον πληθυσμό και τις αγορές ύστερα από μια ημέρα πανικού. Λίγες ώρες νωρίτερα, το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών είχε αρνηθεί να εκφέρει κρίση για τη διαμάχη της χώρας με τα κερδοσκοπικά ταμεία που της ζητούν 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Η Αργεντινή θα πρέπει έτσι να πληρώσει σε μετρητά, και γρήγορα. «Η χειρότερη δυνατή είδηση», έγραψαν οι εφημερίδες.

Μύθοι και αλήθειες για το σεξ!


Μύθοι και αλήθειες για το σεξ!

Έχουμε μεγαλώσει και γαλουχηθεί με δεκάδες μύθους και στερεότυπα. Εμείς βασιζόμενες σε επιστημονικά στοιχεία και έρευνες σου λύνουμε όλες τις απορίες... Ενώ σου έχουμε συγκεντρώσει όλα όσα μπορεί και να μην γνωρίζεις για το σεξ και τα παρελκόμενά του!


1. Ποια από τις παρακάτω συμπεριφορές είναι αυτή που επικρίνεται περισσότερο;
 
  • Σεξ της μιας νύχτας
  • Μοιχεία

ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΥΠΝΗΛΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΞΥΠΝΙΟΣ



Οι 10 τροφές που  μας προκαλούν υπνηλία είναι:


Το ψωμί ολικής άλεσης- η γαλοπούλα- το μέλιτο πλιγούρι- τα αμύγδαλα- τα κεράσια- οι μπανάνες-το χούμους- το τσάι από διάφορα βότανα- η μαύρη σοκολάτα.

ΣΤΡΟΦΗ.....ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΛΚΑΛΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ


Ας δούμε γιατί οφείλουμε να στραφούμε περισσότερο στις
αλκαλικές τροφές.

 Οι αλκαλικές και οι όξινες τροφές : Ο λόγος για τον οποίο οφείλουμε να τρώμε αλκαλικές τροφές είναι διότι το pH του
ανθρώπινου σώματος είναι 7,4…δηλαδή είναι ελαφρά αλκαλικό και για να το
διατηρήσουμε σ’ αυτή την τιμή οφείλουμε να τρώμε όσο το δυνατόν περισσότερες αλκαλικές τροφές σε σχέση με τις όξινες. Συνήθως η αναλογία πρέπει να κυμαίνεται σε 80% αλκαλικές και 20% όξινες. Επίσης έτσι μπορούμε να χάσουμε και πιο εύκολα κιλά….κάτι το οποίο συνήθως δεν μας το λένε.

Στην ουσία η χημεία του σώματός μας πρέπει να διατηρείται σε ελαφρώς αλκαλικό περιβάλλον…στην τιμή που σας
έγραψα…διότι αν το αίμα μας γίνει περισσότερο όξινο και το pH κατέβει
στην τιμή του 6,8 ή ακόμη κι αν ανεβεί πάνω από το 7,8…..τότε αυτόματα τα
κύτταρα μας αρχίζουν να πεθαίνουν και σύντομα οδηγούμαστε στον θάνατο.

Ανυπομονησία: Ένα εμπόδιο στο Πνευματικό Μονοπάτι (Swami Kriyananda)


Αγαπητέ __________,
Ένας πεινασμένος άνθρωπος δεν απέχει από το φαγητό επειδή δεν είναι σίγουρος ποιο φαγητό είναι πιο θρεπτικό. Τρώει ό,τι μπορεί. Το ίδιο συμβαίνει και με την αναζήτηση του Θεού.
Στην αναζήτηση απαντήσεων, το μισό πρόβλημα είναι να κάνετε τις σωστές ερωτήσεις. Στην προκειμένη περίπτωση, οι σωστές ερωτήσεις είναι: “Θέλω γαλήνη στο νου μου; Θέλω χαρά; Θέλω κατανόηση;”  Και όχι, “Θέλω να γίνω Βουδιστής ή γιόγκι;” Αν η απάντηση στην πρώτη ομάδα ερωτήσεων ήταν όχι, τότε θα έλεγα, “Ξέχνα το πνευματικό μονοπάτι προς το παρόν και επικεντρώσου στο να είσαι σωστός πολίτης.

5 τρόποι για να είσαστε υγιείς (Jonathan FitzGordon)


Όταν έρθει η στιγμή, δε μπορεί να σας διορθώσει κανείς παρά μόνο ο εαυτός σας. Δυστυχώς, δεν έχουμε τη δύναμη να πιστεύουμε ότι είμαστε η δική μας καλύτερη επιλογή σχετικά με την πειθώ της υγείας και της θεραπείας. Πολλοί από εμάς βάζουμε μεγάλο ποσοστό της πίστης μας στους γιατρούς και σε επαγγελματίες σχετικά με την φροντίδα της υγείας όταν έρχεται η στιγμή να πάρουμε τις αποφάσεις μας.
Δεν είναι δύσκολο να ελέγξουμε τις αποφάσεις μας, αλλά μπορεί να χρειαστεί αρκετή προσπάθεια. Ορίστε πέντε εύκολες συμβουλές έτσι ώστε να αρχίσετε να αλλάζεται τον τρόπο που πλησιάζετε βασικές πτυχές της καθημερινότητάς σας και να ξεκινήσετε να έχετε υπό έλεγχο την υγεία σας.

Η ασπιρίνη δεν είναι ό,τι καλύτερο για την πρόληψη των εγκεφαλικών

aspirin

Οι γιατροί θα πρέπει να χρησιμοποιούν νεότερα αντιπηκτικά φάρμακα αντί της ασπιρίνης για την προστασία των ατόμων με κολπική μαρμαρυγή, που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ενός ατόμου να υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.


Αυτή είναι η νέα κατευθυντήρια γραμμή από το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μ. Βρετανίας, που αναμένεται να επηρεάσει εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς, αν και οι ειδικοί λένε πως οι γιατροί το κάνουν ήδη αυτό.

Ποια χαρακτηριστικά προσωπικότητας χρειάζονται για επιτυχίες στη ζωή;

Τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου καθορίζουν τη συμπεριφορά του, τη συναισθηματική του προσέγγιση και τον τρόπο δράσης του στον επαγγελματικό, προσωπικό και οικογενειακό τομέα.

Για την επιτυχία στη ζωή απαιτούνται βέβαια η εκπαίδευση, η εμπειρία και η επάρκεια στον επαγγελματικό τομέα του κάθε ανθρώπου.
work-personality-featuredΩστόσο είναι η προσωπικότητα, που επηρεάζει καθοριστικά, όχι μόνο την ποιότητα της εκπαίδευσης και της επάρκειας, αλλά και το πώς τα απαραίτητα αυτά εφόδια θα χρησιμοποιούνται στην πράξη κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής ζωής, για να οδηγούν σε επιτυχίες.
Υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, που υπάρχουν με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα στους ανθρώπους που επιτυγχάνουν στην επαγγελματική τους ζωή.
Είναι σημαντικό να δούμε μερικά από τα συχνότερα και σημαντικότερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των επιτυχημένων επαγγελματιών, διότι μπορεί έτσι να αντλήσουμε κάποια διδάγματα, που θα μας βοηθούν διαχρονικά στην επίτευξη των στόχων μας:

Μπογιόπουλος: Είναι ανάγκη να αλλάξουμε τον κόσμο

Kyriakos-Mitsotakis
Το σημερινό άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου στο site enikos.gr:
““Είναι σαφές πως οι τραπεζίτες δεν είναι άνθρωποι για να τους εμπιστεύεται κανείς…”
 Στο αριστούργημά του  «Το κατά Ιησούν Ευαγγέλιον» (εκδόσεις Καστανιώτη) που πολεμήθηκε όσο λίγα από την Εκκλησία και που η πορτογαλική κυβέρνηση το απέσυρε από το Ευρωπαϊκό Βραβείο Μυθιστορήματος με το αιτιολογικό ότι… «δεν εξέφραζε τη χώρα», γράφει:
«O Ιησούς σηκώθηκε, ένιωσε μια άπειρη δύναμη να ξυπνά στο πνεύμα του, εκείνη την ώρα ήταν ικανός να κάνει τα πάντα, να διώξει το θάνατο από εκείνο το κορμί, να κάνει να επιστρέψει σ’ αυτό η ύπαρξη και το είναι του ακέραια, ο λόγος, η κίνηση, το γέλιο και το δάκρυ ακόμη, όχι όμως κι ο πόνος, μπορούσε να πει, Εγώ είμαι η ανάσταση και η ζωή, όποιος σε μένα πιστεύει, ακόμη και νεκρός, θα ζήσει, και θα ρωτούσε τη Μάρθα. Εσύ το πιστεύεις αυτό, και εκείνη θα απαντούσε, Ναι, πιστεύω ότι είσαι ο γιος του Θεού που θα ερχόταν στον κόσμο, κι έτσι, αφού βρίσκονται όλα τα χρειώδη διαθέσιμα και παρατεταγμένα, η δύναμη και η δυνατότητα, η θέληση να τις χρησιμοποιήσει, το μόνο που λείπει είναι ο Ιησούς, κοιτάζοντας το εγκαταλειμμένο από την ψυχή του σώμα, απλώνοντάς του τα χέρια, δείχνοντάς του το δρόμο της επιστροφής, να πει, Λάζαρε, σήκω, κι ο Λάζαρος να σηκωθεί, γιατί ο Θεός το θέλησε, ακριβώς όμως εκείνη τη στιγμή, την πραγματικά τελευταία και έσχατη, η Μαρία η Μαγδαληνή βάζει το χέρι της πάνω στον ώμο του Ιησού και του λέει. Κανείς δεν έχει αμαρτήσει τόσο στη ζωή του που ν’ αξίζει να πεθάνει δυο φορές, και τότε ο Ιησούς άφησε τα χέρια του να πέσουν και βγήκε έξω να κλάψει».

Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά

20140617-162701-59221593.jpg

Ο Ζορμπάς κοίταξε τ’ αστέρια, με το στόμα ανοιχτό, σα να τα ‘βλεπε για πρώτη φορά.
-Τι να γίνεται εκεί πάνω! μουρμούρισε.
Και σε λίγο πήρε την απόφαση, μίλησε:
-Ξέρεις να μου πεις αφεντικό, είπε κι η φωνή του ασκώθηκε επίσημη, συγκινημένη μέσα στη ζεστή νύχτα, ξέρεις να μου πεις τί πάει να πουν όλα αυτά; Ποιος τα ‘καμε; Γιατί τα ‘καμε; Και πάνω απ’ όλα, ετούτο (η φωνή του Ζορμπά ήταν γεμάτη θυμό και τρόμο): Γιατί να πεθαίνουμε;

Χιονοθύελλα στην Εσθονία!



Ιούνιος 18, 2014.

Οι κάτοικοι της Εσθονίας, με έκπληξη είδαν να χιονίζει Ιούνιο μήνα. Αυτό το φαινόμενο έχει να παρουσιασθεί 32 χρόνια.


«Απόψε οι θερμοκρασίες ήταν κάτω από το μηδέν και μετά άρχισε να πέφτει χιόνι», ανέφερε ο Χέλβε Μέιτερν, μετεωρολόγος στην κρατική τηλεόραση.
«Η ανωμαλία αυτή ίσως οφείλεται στην κλιματική αλλαγή, αλλά δεν είμαστε ακόμη σίγουροι», είπε ο Μέιτερν.

Τα αλλαντικά αυξάνουν τον κίνδυνο θανάτου

altΟι άνθρωποι που καταναλώνουν ακόμη και μέτριες ποσότητες επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος, όπως σαλάμια, λουκάνικα, χάμπουργκερ, ζαμπόν και μπέικον, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο καρδιολογικών προβλημάτων ή και πρόωρου θανάτου λόγω καρδιοπάθειας, σύμφωνα με μια νέα σουηδο-πολωνική επιστημονική έρευνα.




Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια περιβαλλοντικής ιατρικής Αλίτσια Βολκ του ιατρικού πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό καρδιολογικό περιοδικό «Circulation: Ηeart Failure», μελέτησαν στοιχεία για περίπου 37.000 άνδρες ηλικίας 45 έως 79 ετών χωρίς ιστορικό καρδιαγγειακών προβλημάτων ή καρκίνου.
Μετά από 12 χρόνια παρακολούθησης, από αυτούς σχεδόν οι 2.900 είχαν διαγνωστεί με κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα και οι 266 είχαν πεθάνει από την καρδιά τους.

Ο Τρόπος Ζωής Μπορεί να Καθυστερήσει την Ανάπτυξη του Διαβήτη

Το 2002 είχε δημοσιευθεί στο New England Journal of Medicine μια μεγάλη έρευνα για την πρόληψη του διαβήτη, σε άτομα που είχαν υψηλό κίνδυνο να αναπτύξουν σακχαρώδη διαβήτη. Τα άτομα αυτά ήταν παχύσαρκα με τιμές σακχάρου σε επίπεδα προ-διαβήτη και ιστορικό διαβήτη στην οικογένεια.
Η μελέτη αυτή που είχε κωδικό όνομα Diabetes Prevention Program παρακολουθούσε 3200 άτομα, τα οποία είχαν χωριστεί σε τρεις ομάδες. Η πρώτη ομάδα δεν είχε καμία παρέμβαση, η οποία λειτουργούσε σαν ομάδα ελέγχου. Η δεύτερη ομάδα έπαιρνε προληπτικά μετφορμίνη (ένα αντιδιαβητικό φάρμακο) και η τρίτη ομάδα ακολούθησε ένα εντατικό πρόγραμμα άσκησης και διατροφής. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι η ομάδα με την αλλαγή τρόπου ζωής μείωσε τα ποσοστά ανάπτυξης διαβήτη 58% σε σχέση με την ομάδα ελέγχου. Το ποσοστό αυτό ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό, αφού η ομάδα που έπαιρνε το αντιδιαβητικό φάρμακο μετφορμίνη μείωσαν την ανάπτυξη του διαβήτη κατά 31% σε σχέση με την ομάδα ελέγχου.

«Ζω. Το ξέρω όμως;» Έχουν υπαρξιακά οι τετράποδοι;

Έχουν τα ζώα μας συναίσθηση της ύπαρξής τους; Ξέρουν ότι θα πεθάνουν κάποτε; Οι απόψεις, ακόμη και των φιλόζωων, διίστανται.
olddog
Έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι της ιστορίας και της επιστήμης από τότε που ο Ρενέ Ντεκάρτ πρότεινε τη μηχανιστική θεωρία της ζωής. Ο μεγάλος φιλόσοφος του 17ου αιώνα επιχείρησε να περιγράψει το μηχανισμό του σύμπαντος και κατέληξε στο αξίωμα ότι το σύμπαν και καθετί που περιέχει εντός του δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια τεράστια, καλοκουρδισμένη μηχανή. Για τον Ντεκάρτ, τα ζώα, τα φυτά, τα ουράνια σώματα δεν είναι παρά ασήμαντα γρανάζια αυτής της τιτάνιας κατασκευής, προορισμένα να επιτελέσουν άνοα την αποστολή τους και κατόπιν να περάσουν στη λήθη και την αταξία.

Τα προειδοποιητικά σημάδια του καρκίνου του δέρματος



των Aλέξανδρου Γιατζίδη, Μ.D., Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μορ.βιολόγος
Όπως πολλά είδη καρκίνου, ο καρκίνος του δέρματος – το μελάνωμα, ο βασικοκυτταρικός καρκίνος και το καρκίνωμα των πλακωδών κυττάρων – ξεκινάει με την μορφή προκαρκινικής αλλοίωσης. Αυτές οι προκαρκινικές αλλοιώσεις είναι αλλαγές στο δέρμα που δεν είναι καρκίνος αλλά θα μπορούσαν να μετατραπούν σε καρκίνο με την πάροδο του χρόνου. Κατά προσέγγιση το 40 με 50 % των ανθρώπων με ανοιχτόχρωμο δέρμα που ζουν ως τα 65 έτη θα αναπτύξουν τουλάχιστον μία φορά καρκίνο του δέρματος. Μάθετε να ξεχωρίζετε τα πρώτα προειδοποιητικά σημάδια! Ο Καρκίνος του Δέρματος θεραπεύεται αν διαγνωστεί σε αρχικό στάδιο.

Τι πραγματικά σημαίνει η ηλικία μας;

Τι πραγματικά σημαίνει η ηλικία μας;

Μια νέα ιστοσελίδα με τίτλο “You' re getting old” μας δείχνει τι πραγματικά σημαίνει η ηλικία μας. Τα δεδομένα που προκύπτουν, μόνο από την ημερομηνία της γέννησής μας, είναι πράγματι εντυπωσιακά.
“Μεγαλώνεις”. Ο τίτλος της συγκεκριμένης ιστοσελίδας αν και αποθαρρυντικός, τον τελευταίο καιρό έχει καταφέρει να προσελκύσει το ενδιαφέρον αμέτρητων ανθρώπων. Βάζοντας την ημερομηνία γέννησης, η σειρά δεδομένων που προκύπτει, εξηγεί γιατί οι χρήστες καθηλώνονται στο συγκεκριμένο site. 

Στην ανθρώπινη γλώσσα κρύβονταν μία έκτη αίσθηση...Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΑΣΙΚΗ ΓΕΥΣΗ;

Στην ανθρώπινη γλώσσα κρύβονταν μία έκτη αίσθηση
Οι βασικές γεύσεις ξέρουμε ότι είναι πέντε, αλλά ίσως να χρειαστεί να αναθεωρήσουμε αυτόν τον αριθμό, αν μία νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Appetite, τον περασμένο μήνα, αποδειχθεί αληθινή. Το στόμα μας μπορεί να αισθανθεί τους υδατάνθρακες, υποστηρίζει η νέα δουλειά, που υπόσχεται πιο "ηδονιστικά" γλυκαντικά.
Για να απολαμβάνουμε τις υπέροχες ή να αποφεύγουμε τις αηδιαστικές και, ενδεχομένως, επικίνδυνες γεύσεις που υπάρχουν στον κόσμο μας, έχουμε στη γλώσσα μας ορισμένους υποδοχείς, οι οποίοι μπορούν να διακρίνουν κάποιες βασικές γεύσεις, ανιχνεύοντας τις αλληλεπιδράσεις μορίων και ιόντων που γίνονται, όταν μπει κάτι στο στόμα μας.
Όλες κι όλες είναι πέντε: γλυκό, ξινό, πικρό, αλμυρό, και ουμάμι (φοβερό όνομα). Τουλάχιστον, έτσι νομίζαμε, μέχρι σήμερα. Τώρα, θα πρέπει να προσθέσουμε μία ακόμα, για να ανεβάσουμε τον αριθμό των βασικών αισθήσεων γεύσης σε έξι, αν μία νέα μελέτη από επιστήμονες στη Νέα Ζηλανδία αποδειχθεί αληθινή: την αίσθηση των υδατανθράκων.

Ιδρώτες όταν κοιμάστε: Αυτά που πρέπει να ξέρετε

Οι ιδρώτες κατά τον ύπνο είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους. Οι αιτίες που τους προκαλούν είναι πολλές.
Οι ιδρώτες κατά τον ύπνο επηρεάζουν πολλούς ανθρώπουςΟι νυκτερινοί ιδρώτες κατά τον ύπνο μπορεί να είναι εντελώς αθώοι. Κάποτε όμως μπορούν να είναι το σημείο μιας γενικότερης διαταραχής ή μιας πάθησης.
Για πολλούς ανθρώπους η νυκτερινή εφίδρωση είναι πολύ ενοχλητική και για αυτό είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε τι την προκαλεί και πως μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε.
Αναμφίβολα το να ξυπνά κάποιος στη μέση της νύχτας με βρεγμένα τα σεντόνια λόγω υπερβολικής εφίδρωσης και να νιώθει την υγρασία στο δέρμα του, δεν είναι κάτι ευχάριστο.
Το κυριότερο σημείο του ιδρώτα κατά τον ύπνο είναι τα βρεγμένα σεντόνια, τα βρεγμένα εσώρουχα ή πυτζάμες που φορεί το άτομο όταν κοιμάται και η υπερβολική υγρασία που έχει στο δέρμα του που μπορεί να συνοδεύεται από μια κρύα ή πολύ ζεστή αίσθηση.

ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!


Μικρά παιδιά που ξαφνικά έχουν γίνει το επίκεντρο του κόσμου. Των πελατών, των χορηγών, των πολυεθνικών συλλόγων, όλων των επαγγελματιών που εμπλέκονται στη βιομηχανία της μπάλλας. Ναι, βιομηχανία. Μέσα στις δυο - τρεις μεγαλύτερες παγκοσμίως.
Ο Νεϋμάρ, αμούστακος ακόμα, τα έχει καταφέρει περίφημα μέχρι στιγμής, όμως το παιχνίδι έχει χοντρύνει πολύ. Είδα το κλάμα του στον εθνικό ύμνο της Βραζιλίας, που συνέχισαν να τραγουδούν α καπέλα οι παίκτες και το κοινό, όταν η μουσική υπόκρουση είχε σταματήσει.
Ολο το συναισθηματικό βάρος που κουβαλάει ο νεαρός, βγήκε εκείνη τη στιγμή. Ξεγυμνώθηκε σαν άνθρωπος. Σαν ένα παιδί που θα ήθελε να εξαφανιστεί στην αγκαλιά αγαπημένου προσώπου.

Ο θάνατος κάνει τον έρωτα ζήτημα επείγον



Ο Καζαντζάκης έγραψε στην Ασκητική του: «Ερχόμαστε από μια σκοτεινή άβυσσο. Καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο. Το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή. 

Ευθύς ως γεννηθούμε, αρχίζει κι η επιστροφή. Ταυτόχρονα με το ξεκίνημα κι ο γυρισμός. Κάθε στιγμή πεθαίνουμε. 

Γι' αυτό πολλοί διαλάλησαν: Σκοπός της ζωής είναι ο θάνατος». 

Μεταξύ ζωής και θανάτου, ο έρωτας. 

Ακατάλυτος. Ακατάσβεστος. Ακατανίκητος. Ψυχαναλυτικός. Πανταχού παρόν και τα πάντα πληρών. 

Γι’αυτό κι εγώ θα διαλαλήσω πως σκοπός της ζωής είναι ο έρωτας. 

Ο Μπρούνο, ο Greek Lover, δεν είναι πια εδώ



Όσο κι αν καμαρώνουμε για το Χατζιδάκι, τη Μελίνα και τον αρχαίο πολιτισμό μας, είμαστε διάσημοι στην οικουμένη και για το σουβλάκι μας και για το συρτάκι και για το καμάκι μας.

 Greek Lovers και το σταυρό μας να κάνουμε. 

Όσες έχει τύχει να μεγαλώσουμε σε νησιά, ξέρουμε πολύ καλά τι εστί ελληνικό καμάκι, κι ας μην ήμασταν εμείς οι πρώτες επιλαχούσες. 

Γιατί ο Έλληνας βάζει στο μάτι, δίμετρα σκανδιναβικά κορμιά, ανοιχτόχρωμα μάτια, ξανθά μαλλιά και πρόθυμα ν'ανοιχτούν μπούτια. 

Θες το κρασί, θες η θάλασσα κι ο ήλιος, το καμάκι απέκτησε τις δεκαετίες του εξήντα, του εβδομήντα και του ογδόντα, χαρακτήρα εθνικό. 

Οι βασικές συναισθηματικές ανάγκες της γυναίκας


Τόσο ο άντρας όσο και η γυναίκα έχουν βασικές συναισθηματικές ανάγκες. Για τον άνδρα είναι σημαντικό να τον αγαπούν, να τον εκτιμούν, να τον δέχονται και να τον εμπιστεύονται. Η γυναίκα έχει ανάγκη να την αγαπούν, να τη φροντίζουν, να τη σέβονται και να την καταλαβαίνουν.

emotional-health 
Οι περισσότερες συγκρούσεις στις σχέσεις των δύο φύλων οφείλονται στην ανικανότητα ικανοποίησης των βασικών αναγκών. Όταν δεν ικανοποιούνται οι ανάγκες μας, νιώθουμε συναισθηματικά πληγωμένοι και εύκολα χρεώνουμε το σύντροφό μας γι? αυτό.


Τι σημαίνει αγάπη;

Σε Θέλω όταν Δεν με Θες, Δεν σε Θέλω όταν με Θες


Το συγκεκριμένο μοτίβο σχέσης είναι γνωστό:

Έντονα συναισθήματα και πάθος στην αρχή της γνωριμίας, έρωτας και αίσθηση ότι βρήκες το άλλο σου μισό, προσέγγιση, σύνδεση και κορύφωση αμέσως μετά, απομάκρυνση λίγο αργότερα, επανασύνδεση στη συνέχεια, και μετά ξανά απομάκρυνση και ξανά επανασύνδεση,
αλλεπάλληλοι χωρισμοί και επανασυνδέσεις, μέχρι όσο αντέξουν τα εμπλεκόμενα μέρη, μέχρι εξαντλήσεως και τελικής πτώσεως μερικές φορές, μέχρι το οριστικό και αναπόφευκτο τέλος. Και όλα αυτά διανθισμένα με δράματα, παρεξηγήσεις, στραπατσαρισμένους εγωισμούς, τσαλαπατημένα συναισθήματα, απογοήτευση, θυμό και τεράστια αίσθηση αποτυχίας.

Και μένεις ν? αναρωτιέσαι: Τι κάνω λάθος; Τι δεν λειτούργησε; Γιατί πάλι τα ίδια; Φταίω εγώ; Ο άλλος; Οι επιλογές μου;

Φταίει που φοβάσαι αυτό που λες ότι επιθυμείς. Φταίνε τα εμπόδια που, συνειδητά ή ασυνείδητα, εγείρεις στην οικειότητα. Φταίει που ερωτεύεσαι ανθρώπους που δεν είναι διαθέσιμοι. Φταίει που σνομπάρεις τους ανθρώπους που είναι διαθέσιμοι επειδή σου φαίνονται βαρετοί ή φορτικοί. Φταίει που μόλις νιώσεις ότι κάτι πάει να στρώσει κάνεις τα αδύνατα δυνατά για να το σαμποτάρεις και να το χαλάσεις.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα