Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Στα Ύδατα της μωρίας

adonis-limniΣύμφωνα με την μυθολογία, στα «Ύδατα της Στυγός» βούτηξαν τον Αχιλλέα και θα γινόταν αθάνατος, αν δεν έμενε έξω η πτέρνα του.
Αν έλθουμε όμως στο σήμερα, δε θα βρούμε νερά στην Ελλάδα που σε κάνουν αθάνατο, ούτε θα είναι εύκολο να βρούμε και αυτά που βουτάνε, εντελώς μέσα, κάποιους ανθρώπους που έχουν γεννηθεί για να μας βασανίζουν.
Ένας από αυτούς τους πολλούς που υπάρχουν, είναι και ο κος Άδωνις που μάλλον έχει εμποτισθεί, εντελώς όμως, στα “αόρατα” «Ύδατα της μωρίας».
Πολλοί θα πουν ότι δεν είναι «μωρός» και ίσως να έχουν δίκιο. Όταν όμως η υποτιθέμενη εξυπνάδα σου περνάει κατά πολύ και συνεχόμενα, τα όρια του θεωρητικά «έξυπνου λόγου», τότε αρχίζεις και αγγίζεις ή περνάς στην ηλιθιότητα.
Ένας Γκεμπελίσκος της κακιάς ώρας όπως είναι αυτός, είναι λογικό να γράψει στο twitter του μια ατάκα της κακιά ώρας για το γκολ του Σαμαρά στο 90, και τον συσχετισμό με τον Αντωνάκη που μας έσωσε -υποτίθεται- τελευταία στιγμή ως χώρα, «Ο Σαμαράς έσωσε την Ελλάδα στο παρά 1’ …σας θυμίζει κάτι;… Ελλαδάρα!»

Το νερό ως όπλο στο Βυζάντιο


Το νερό αποτελεί ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά για τη διατήρηση της ζωής στον πλανήτη.
Την αλήθεια αυτή γνώριζαν και οι παλαιοί και πολλές φορές προσπάθησαν να στερήσουν το πολύτιμο αυτό αγαθό από τους αντιπάλους τους, ή ακόμα χειρότερα να το χρησιμοποιήσουν ως όπλο κατά των αντιπάλων τους.
Μια καταγεγραμμένη χρήση δηλητηρίων από Έλληνες για στρατιωτικούς σκοπούς έλαβε χώρα το 1275 μ.Χ. κατά την διάρκεια της φραγκοκρατίας.

Ω! Εσύ που Υποβαστάζεις το σύμπαν

Ω! Εσύ που Υποβαστάζεις το σύμπαν,

ΓΚΑΓΙΑΤΡΙ

Ω! Εσύ που Υποβαστάζεις το σύμπαν,
Από τον Οποίο όλα προέρχονται,
Στον Οποίο όλα τα πράγματα επιστρέφουν,
Αποκάλυψε σε μας το πρόσωπο του αληθινού Πνευματικού Ήλιου
Κρυμμένο πίσω από ένα δίσκο χρυσού Φωτός
Έτσι ώστε να γνωρίσουμε την Αλήθεια
Και να κάνουμε ολόκληρο το καθήκον μας
Καθώς πορευόμαστε προς στα ιερά σου Πόδια.

Η Γκαγιάτρι είναι μια από τις παλαιότερες μαντρικές (μάντραμ = επωδός) προσευχές της ανθρωπότητας.

ΕΠΤΑ ΚΟΣΜΙΚΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


rays

Η ΙΔΕΑ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΑΚΤΙΝΩΝ
Η ιδέα των επτά ακτίνων, μας έγινε γνωστή από τα γραπτά της Ε. Μπλαβάτσκι αργότερα αναπτύχθηκε από τον Ernest Wood. Η Αλίκη Μπέιλη ανέπτυξε αυτή την γνώση σε πολλά από τα βιβλία της και ειδικά στην Πραγματεία επί του Κοσμικού Πυρός και την Εσωτερική Ψυχολογία.
Μπορούμε να αναρωτιόμαστε γιατί επτά και τι σημαίνει το επτά. Αν ανατρέξουμε σε διάφορες φιλοσοφίες και θρησκείες θα βρούμε: τα επτά πνεύματα ενώπιον του θρόνου του Θεού, οι επτά φλόγες, τους επτά σοφούς, τα επτά χρώματα του ουράνιου τόξου, τα επτά αστέρια των Πλειάδων και τους επτά αστερισμούς της Μ. Άρκτου τις επτά νότες της οκτάβας, τα επτά πεδία και υποπεδία του ηλιακού μας συστήματος κλπ..
Η Προαιώνια Σοφία μας δίνει μία βαθιά εξήγηση για τις επτά ακτίνες. Επίσης μας ζητάει να δεχτούμε αυτές τις αλήθειες σαν αναζητητές, σαν μια υπόθεση εργασίας. Σαν μέρος του αρχικού Σχεδίου, η μία Ζωή στην ανάγκη της να επεκταθεί εκδηλώθηκε ως μία τριπλότητα:
Ζωή, Ποιότητα, Εμφάνιση ή Θέληση, Αγάπη, και Νοημοσύνη ή ακόμα Πνεύμα, Ψυχή , σώμα. Οι επτά ακτίνες είναι η διαφοροποίηση αυτής της θείας τριπλότητας.

Καλημέρα! Αναπνέεις?

10485881_10202181947366745_1533688213_n

Ολόκληρη αναπνοή! Να σε γεμίζει οξυγόνο. Να τη νιώθεις παντού στο σώμα σου.

Δεν τη νιώθεις παντού? Κάνε focus και δες που Δεν τη νιώθεις. Συγκεντρώσου και αφιέρωσε λίγα λεπτά από τη γεμάτη μέρα σου, σ αυτό το αγαθό που σου διατίθεται απλόχερα και είναι η ζωή.
Ανάσα = Ζωή
Σκέψου το. Αφιέρωσε λίγα λεπτά για να αναπνεύσεις αληθινά και με επίγνωση. Κι ακόμη, «ευχαρίστησε το οξυγόνο, ναι, ευχαρίστησέ το που είναι κει και σε κρατά ζωντανό» (Σ. Βεζυρογιάννη).
Είναι τόσο απλό κι όμως το ξεχνάμε.

O μυστικιστής και ο επιστήμονας πρέπει να ενωθούν μέσα σας



Μερικές φορές οι μυστικιστές δεν έχουν επιστημονική εκπαίδευση, αλλά μπορούν να κάνουν πράγματα που οι επιστήμονες δεν μπορούν. 

Μπορούν να γνωρίζουν πράγματα που κανείς δεν γνωρίζει γιατί έχουν άμεση πρόσβαση στο Θεό μέσα τους. 

Η Πρώτη Μύηση



Η Πρώτη Μύηση. Αυτή είναι η αυξανόμενη συνειδητοποίηση της κλήσης της Εσωτερικής σας Παρουσίας. Βιώνετε την έλξη του πραγματικού Βορρά και προσελκύεστε προς την Καλοσύνη, την Ομορφιά και την Αλήθεια. Λόγω των ανθρώπινων ατελειών, ο μυημένος περνά από σκοτεινές και ηλιόλουστες μέρες, προσπαθώντας να ζήσει το όραμα που έχει δει ή την κλήση που έχει ακούσει στην καρδιά του. Στην πρώτη μύηση, η μεγαλύτερη προσπάθεια για το άτομο είναι ο έλεγχος του φυσικού σώματος με τις παρορμήσεις και τις ωθήσεις του. Η επόμενη προσπάθεια είναι η υπηρεσία. Νιώθει μια δυνατή επιθυμία μέσα του για να υπηρετήσει και αναζητά να αγαπά και όχι να μισεί.

Placebo

placebo-crop
Ο όρος placebo (πλασέμπο), προέρχεται από το λατινικό ρήμα placere (placebo= θ΄ αρέσω) και αναφέρεται σε ουσίες χωρίς φαρμακολογική δράση (π.χ. ζάχαρη, αλεύρι κ.λπ.) με φαρμακολογική όμως μορφή (χάπι, κάψουλα, ένεση κ.λπ.), δίδεται σε ασθενείς με το τυπικό και την «επισημότητα» του πραγματικού φαρμάκου, αλλά το μόνο δραστικό συστατικό του είναι η δύναμη της πίστης!
Δηλαδή οι θετικές προσδοκίες που γεννάει στους ασθενείς, οι οποίοι νομίζουν ότι πήραν πραγματικό φάρμακο! Η παράθεση και μόνο μερικών σχετικών πειραματικών δεδομένων δείχνουν τις εκπληκτικές δυνατότητες του ανθρώπινου ψυχισμού, αν αυτός «πυροδοτηθεί» με τον κατάλληλο τρόπο…
Το 1949, η φαρμακευτική βιομηχανία των ΗΠΑ επινόησε μια νέα κατηγορία φαρμάκων – τα αντισταμινικά – τα οποία είχαν αντιαλλεργική, αντι-ασθματική δράση και υποτίθεται ότι εμποδιζαν το … κρυολόγημα! Αμέσως η διαφημιστική μηχανή μπήκε σε δράση και ανακοίνωσε την εμφάνιση ενός νέου φαρμάκου – θαύματος ενάντια στα συμπτώματα του κρυολογήματος…

Κι άλλες περηφάνιες .. Τα χάλια μας..

gay
Υπάρχει  κόσμος  που  π0ρεύτηκε  λοιπόν κι εφέτος δίπλα στα γκέουλα, τα με  τούρλα το σιλικονατο το βυζί ( ίσως να ‘ναι σεξιστικό οπως το λέω αλλα σκασίλα μου…) ως περήφανες και περήφανοι στο Gay Pride και ξορκίσανε έστω και για ένα απόγεμα την ομοφοβία, τον ρατσισμό, τον φόβο του διαφορετικού και τον συντηρητισμό!
Ας συγχωρεθεί βέβαια η παράβλεψη στηλίτευσης του ειδικού ρατσισμού των σχολίων και των πλακάτ για τις/τους θρησκόληπτους και τους κότσους – δικαιώματα έχουν και αυτοί αλλά κάτι θα ξέφευγε μέσα στην υπερβολή της πολύχρωμης γιορτής. Διαφορά από διαφορά, όμως,  έχει διαφορά.
Ωστόσο, η αφετηρία γεννά νέες ιδέες μια και μειονότητα από μειονότητα επίσης έχει διαφορά.
Καμιά και κανείς δεν είναι αμελητέος, όταν προσβάλλει την αισθητική και επομένως την ελευθερία του διπλανού!!!!!!

Η ομάδα αίματος των καθαρόαιμων Ελλήνων

rafailides
Ο διανοητής Βασίλης Ραφαηλίδης άφησε πίσω του μια σημαντική  πνευματική παρακαταθήκη. Αιρετικός, βαθιά δημοκράτης, με πληθωρικό και ανατρεπτικό λόγο.  Στο παρακάτω άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Έθνος” το μακρινό 1987, αναλύει τις έννοιες του  έθνους, του κράτους και του ρατσισμού στην Ελλάδα.
___________________
Το κράτος σε καμιά περίπτωση δεν είναι συνώνυμο του έθνους…
ΟΛΕΣ οι συγχύσεις στην Ελλάδα ξεκινούν από την αδυναμία μας να ξεχωρίσουμε τις έννοιες «έθνος» και «κράτος», που σε καμία περίπτωση δεν είναι συνώνυμα. Η λέξη έθνος είναι σανσκριτικής καταγωγής και, στην κυριολεξία, σημαίνει «ομαιμοσύνη», δηλαδή ομοιότητα του αίματος των ανθρώπων που ανήκουν στην ίδια φυλετική ομάδα.

Αυτοί που σε κοιτούν κατάματα

vlemma
Ο πόνος, έχει τον τρόπο του να αλλάζει τον άνθρωπο. Σε κάνει να βλέπεις αλλιώς την ζωή και να κοιτάς κατάματα τους γύρω σου.Κάπως έτσι λοιπόν, εκείνοι που συνάντησαν στη ζωή τους πολλές απώλειες, πολύ θάνατο, συνεπώς και μοναξιά, χωρίς να το θέλουν, έγιναν πιο ανθεκτικοί από εμάς. Διαφορετικοί.
Ξέρουν, πως η στιγμή μετράει, αυτή γεννάει την αμέτρητη ευτυχία, αυτή και τις ανηφοριές. Κάθε ώρα είναι τώρα, κάθε συναίσθημα απόλυτο και οφείλεις να το καταθέτεις πριν χαθεί μαζί σου.
Σκέφτονται καθημερινά πόσο εύθραυστη είναι η ζωή και είναι σχεδόν μονίμως αφηρημένοι. Σέβονται κάθε τι ζωντανό. Ζητούν συγγνώμη, λένε ευχαριστώ και πάντα μα πάντα, το εννοούν. Ισως αργούν στις αντιδράσεις τους, αλλά μη τους παρεξηγήσεις. Είναι που κουβαλάνε πολλά χαμόγελα και όνειρά στις τρύπιες τσέπες τους.

Γκόοοολ!


   
Νίκος Μπογιόπουλος
Από το διάβασμα και μόνο του τίτλου, είμαστε βέβαιοι ότι οι «δυσκοίλιοι» ξεκίνησαν ήδη να ψιθυρίζουν όλο… ευφυΐα: «Μα δεν βλέπετε στη Βραζιλία τις διαδηλώσεις;». Τις βλέπουμε άνθρωπέ μου. Αυτό που εσύ δεν βλέπεις είναι ότι στη Βραζιλία δεν διαδηλώνουν ενάντια στο ποδόσφαιρο. Δεν διαδηλώνουν ενάντια στο παιχνίδι. Διαδηλώνουν ενάντια στη ληστεία της FIFA και στην ενδοτικότητα της εκεί κυβέρνησης απέναντί της.
«Και τι έγινε που ο Σαμαράς (σ.σ.: ο Γιώργος, εννοείται…) έβαλε το πέναλτι, μήπως σωθήκαμε από το Μνημόνιο;» – επιμένει ο «δυσκοίλιος».  Όχι άνθρωπέ μου, δεν σωθήκαμε από τα Μνημόνια. Ούτε η πρόκριση ήταν προαπαιτούμενο για καμιά δόση από την… τρόικα. Τίποτα δεν άλλαξε. Όπως δεν άλλαξε και η τύχη των Φόκλαντ που ποτέ δεν πέρασαν στην Αργεντινή επειδή ο Μαραντόνα ντρίμπλαρε όλη την εθνική Αγγλίας και της τo «κάρφωσε». Αλλά αυτό δεν μας απαγορεύει να φωνάξουμε:«Γκόοοολ»!  

Η Γεωργία Νταγάκη για μια έκτακτη εμφάνιση στην Ρόδο

Εμφάνιση Palaia-Odos-Poster-2.png

Με ενδιαφέρον αναμένεται η εμφάνιση της Γεωργίας Νταγάκη με τον Δημήτρη Λάππα την Τετάρτη  25 Ιουνίου στην μουσική σκηνή Παλαιά Οδός στην Αρχάγγελο.


Μια εμφάνιση που πραγματοποιείται σε ένα διάλειμμα της πετυχημένης της περιοδείας της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που διαπρέπει και λίγο πριν την κυκλοφορία του πρώτου της προσωπικού δίσκου που θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΟΤΙ ΤΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΟ ΓΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΑ ΟΣΤΑ

Υπάρχουν μύθοι για το γάλα που αρνούνται να πεθάνουν. Έτσι, στο όνομα της καλής υγείας μας, ας προσπαθήσουμε να απαλλαγούμε από αυτούς τώρα.
Τα τρόφιμα που είναι απόλυτα μαγειρευμένα είναι άχρηστα

Γνωρίζατε ότι το παστεριωμένο γάλα είναι νεκρό γάλα; Οι θρεπτικές ουσίες χάνονται, πάνω στην υψηλή θερμότητα, μεταξύ 145 ° F και 160 ° F για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Ναι, αυτό το γάλα είναι νεκρό. 

Γνωρίζατε ότι το ασβέστιο από μόνο του δεν χτίζει τα οστά ή την πυκνότητα των οστών; 
Ας ξεκινήσουμε αφαιρώντας αυτά τα άτιμα λόγια, παστεριωμένο και ομογενοποιημένο. Ομογενοποιημένο και παστεριωμένο είναι δυο κακές λέξεις. Μήπως μας τα δίδαξαν διαφορετικά; Μήπως τα σχολικά βιβλία σας κάνουν πλύση εγκεφάλου; Μήπως οι διαφημίσεις λένε ακριβώς το αντίθετο, ότι το γάλα βοηθά στην ανάπτυξη των γερών οστών; Είναι το "νεκρό" γάλα μολυσμένο με καρκινογόνες ουσίες, φάρμακα, ορμόνες, αντιβιοτικά, πύον, παθογόνα, βακτήρια, ιούς και δημιουργεί φραγμένες αρτηρίες από το ζωικό λίπος;

Ποια εποχή του χρόνου γεννιούνται τα πιο δυνατά παιδιά

Ποια εποχή του χρόνου γεννιούνται τα πιο δυνατά παιδιά
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Έσεξ δηλώνουν ότι τα παιδιά που γεννιούνται μια συγκεκριμένη εποχή του χρόνου είναι πιο δυνατά και επιτυγχάνουν υψηλότερες επιδόσεις σε κάθε πτυχή της ζωής τους.
Η σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση International Journal of Sports Medicine δείχνει ότι όσα παιδιά γεννιούνται το φθινόπωρο και συγκεκριμένα το Νοέμβριο τρέχουν κατά 10% πιο γρήγορα, πηδούν κατά 12% ψηλότερα και είναι κατά 15% πιο δυνατά από ένα παιδί ίδιας ηλικίας που γεννήθηκε τον Απρίλιο, το Μάιο ή τον Ιούνιο.

5 Καλές Συνήθειες για να Αγαπάτε το Παιδί σας Άνευ Όρων


- ακόμα και όταν τα πράγματα είναι δύσκολα

Παραδεχτείτε το!  Πόσες φορές δεν έχετε δηλώσει σε άλλους ή έχετε αναρωτηθεί μέσα σας «πότε το παιδί μου θα βγάλει την πάνα;  Πότε θα πάψει να ψευδίζει;  Πότε επιτέλους θα σταματήσει να με ξυπνάει τα βράδια;  Πότε θα πάψει να μαλώνει με την αδερφή του;  Πότε θα αρχίσει να παίρνει καλούς βαθμούς; Πότε θα πάψει να ντρέπεται; Πότε θα γίνει καλό στον αθλητισμό;  Πότε θα ψηλώσει; Πότε θα αδυνατίσει;» και η λίστα με το τι θα θέλατε να αλλάξετε και να διορθώσετε στο παιδί σας τελειωμό δεν έχει….

Αυτό όμως είναι ακριβώς το αντίθετο με την έννοια της «άνευ όρων αγάπης», που σημαίνει ότι αγαπάμε το παιδί μας όπως ακριβώς είναι, με τα στραβά και τα ανάποδά του, και δεν βάζουμε όρους και πράγματα που θα πρέπει να κάνει το παιδί για να το αγαπάμε.. 

Υπερυπολογιστἐς με ασύλληπτες ταχύτητες

Tianhe_2 Supercomputer (2)
Στρατός» υπερυπολογιστών με ασύλληπτες ταχύτητες.
Καταλαμβάνουν χώρους χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, κοστίζουν εκατοντάδες εκατ. δολ. και «καίνε» τεράστιες ποσότητες ρεύματος, ενώ εξωτερικά μοιάζουν με διαδοχικές σειρές από ντουλάπες.
Με τη μόνη διαφορά βέβαια πως μέσα στις εν λόγω «ντουλάπες» δεν υπάρχουν ρούχα, αλλά χιλιάδες μικροεπεξεργαστές και εκατοντάδες χιλιάδες καλώδια.
Καλώς ήλθατε στον κόσμο των υπερυπολογιστών. Ο λόγος για έναν στρατό από μοναδικά υπερ-μηχανήματα, ικανά (καθένα από αυτά) να εκτελούν… τετράκις εκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο.
Τη Δευτέρα δημοσιεύθηκε η νέα λίστα με τους 500 ταχύτερους υπερυπολογιστές (supercomputers) στον κόσμο.

Aπό τον λόγο στην σιωπή



 Aπό τον λόγο στην σιωπή

Η σημαντικότερη εσωτερική σας αναβάθμιση θα σας ωθήσει από τον λόγο στην σιωπή.
Αυτή η δημιουργική σας σιωπή θα σας βοηθήσει στο να ακούσετε για πρώτη φορά καθαρά μέσα στην καρδιά σας την μια εντελώς νέα νοημοσύνη που μέχρι τότε απλά δεν ακουγότανε μέσα από την φασαρία του Εγώ.
Δημιουργική και δραστήρια αυτή η αγία σιωπή θα σας ωθήσει αυτόματα σε μία νέα 'μη Δράση'  γιατί ένα νέο κύμα νοητικών ενεργειών θα σας πλημμυρίσει τότε σαν το αποτέλεσμα αυτής της νέας συνείδησης.

Μη δράση συμβολικά σημαίνει την απουσία κάθε κίνησης της προσωπικότητας, του ιδιοτελούς Εγώ και ταυτόχρονα την δράση της νέο ανεγειρόμενης συνείδησης μέσα μας που μας ωθεί σε μία νοήμονα ανιδιοτελή πράξη.
Νέα σκέψη, νέα συναισθήματα, νέα δράση χαρακτηρίζουν έναν τέτοιο μαθητή.
Αυτές οι νέες ιδιότητες αντανακλαστικά τον απομακρύνουν, τον οδηγούν έξω από όλα όσα μέχρι τότε θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν σαν αρνητικά, όσον αφορά την συγκεκριμένη του εξέλιξη προς το Φως, είτε έχουν να κάνουν με ανθρώπους, συνήθειες ή ασχολίες.
Μόνον μέσα από αυτήν την Αγία Απόσπαση θα μπορέσει αυτή η απελευθερωτική του εργασία να προχωρήσει δυναμικά.

Το Κήρυγμα του εναλλακτικού τρόπου ζωής

tele1
Κάτι που είναι πάρα πολύ συχνό σε ανθρώπους που διδάσκουν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής και προσωπικής ανάπτυξης είναι πως συχνότερα κάνουν κήρυγμα για αυτά και σπανιότερα σου δείχνουν τρόπους εφαρμογής. Ακόμη πιο σπάνια ζουν οι ίδιοι με τον τρόπο που κηρύσσουν.
 Η γνωστή παροιμία «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις» είναι συχνό φαινόμενο. Στην ζωή μου πάντα πίστευα πως ο άνθρωπος που λέει ή γράφει διάφορα πράγματα πρέπει πρώτα να μπορεί να τα υποστηρίξει σε ένα μεγάλο βαθμό στην ζωή του. Να είναι ο ίδιος ένα ζωντανό παράδειγμα της φιλοσοφίας του.
Υπάρχουν πολλοί που θα σας πουν «πως να κάνετε την ζωή σας καλύτερή» ή «πως να επιτύχετε την προσωπική σας ανάπτυξη». Για μένα αυτός που πραγματικά αξίζει από τους πολλούς είναι αυτός που έχει τα παρακάτω δύο στοιχεία:

Κάνει λάθος ο Λαός, ή εμείς πρέπει να αλλάξουμε;


του Σταύρου Κατσούλη

Για κάθε άνθρωπο υπάρχει μια ιεραρχία από ανάγκες...


Το 1943, ο ψυχολόγος Α. Μάσλοου (A. Maslow), προσπαθώντας να ξεφύγει από την κλινική και την ψυχαναλυτική παρακολούθηση συμπτωμάτων ψυχολογικών παθήσεων, εξέφρασε μια ιεραρχία η οποία αντικατοπτρίζει τις 5 βασικές ανάγκες του ανθρώπου. Σε ένα άρθρο του, με τίτλο "Μια θεωρία των ανθρώπινων κινήτρων" [1] παρουσίασε αυτές τις βασικές ανάγκες. Στην συνέχεια, δια μέσου ακαδημαϊκού διαλόγου και άλλων διαπιστώσεων [2] , μέσα σε μερικές δεκαετίες, αυτές έγιναν 8 και διαμορφώθηκαν ως εξής:

«ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ» ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μεγάλη ταραχή και αναστάτωση προκάλεσε στους Τούρκους και στα τουρκικά ραντάρ της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στο Αιγαίο, ένα «μυστηριώδες» και μη εξακριβωμένης εθνικότητας αεροσκάφος, όπως το αναφέρουν οι τουρκικές δημοσιογραφικές πηγές, όταν παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο στην περιοχή του βορείου Αιγαίου πάνω από την νήσο Ίμβρο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, Yeni Şafak στις 24 Ιουλίου και περί της 17.09 μετά μεσημβρίας, ένα μυστηριώδες και κατά πάσα πιθανότητα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, προφανώς εκτελώντας κατασκοπευτική επιχείρηση, εισήρθε χωρίς καμία προειδοποίηση και αναφορά στον τουρκικό εναέριο χώρο στην περιοχή της νήσου Ίμβρου και δυτικά του Τσανάκ Καλέ, δηλαδή στην αρχή του Ελλησπόντου και παρέμεινε στην περιοχή για μερικά λεπτά. 

Ο Γολιάθ ήταν θύμα του Δαβίδ: Eρευνα ανατρέπει την διασημότερη βιβλική ιστορία!



Η βιβλική ιστορία του Δαβίδ και του Γολιάθ είναι ίσως η πιο γνωστή ιστορία για τη νίκη του αδύναμου απέναντι του ισχυρότερου. Είναι όμως πραγματικά έτσι;

Ο Γολιάθ ήταν ένας γίγαντας πολεμιστής που πολέμησε ενάντια στον μικρόσωμο βοσκό Δαβίδ, ο οποίος κατάφερε να τον νικήσει χτυπώντας τον με μία σφεντόνα. 

Ωστόσο εδώ και αιώνες φαίνεται ότι αναπαράγουμε την λάθος εκδοχή της ιστορίας, παραλείποντας ορισμένα κρίσιμα γεγονότα που παρουσιάζουν μια άλλη οπτική.

Στο βιβλίο του Μάλκομ Γκλάντγουελ, «David & Goliath: Underdogs, Misfits and the Art of Battling Giants» ο συγγραφέας προτείνει ότι στην πραγματικότητα το θύμα και ο αδύναμος της ιστορίας ήταν ο Γολιάθ και όχι ο Δαβίδ.

Η αψίδα του θριάμβου της Ελλάδας στο Αρακαζού! Υποδοχή ηρώων μετά την επική πρόκριση στους 16 του Μουντιάλ (Βίντεο)




Δυο πυροσβεστικά οχήματα περίμεναν στο αεροδρόμιο Σάντα Μαρία του Αρακαζού το τσάρτερ της FIFA που μεταφέρει την Εθνική από πόλη σε πόλη. Και μόλις το αεροπλάνο "πάτησε" έδαφος, σχημάτισαν μια υδάτινη αψίδα θριάμβου για τους ήρωες της Φορταλέζα.

Αλλά η συνέχεια ήταν... καλύτερη! Το ίδιο θερμή ήταν και η υποδοχή που επεφύλαξαν στην ελληνική ομάδα οι κάτοικοι του Αρακαζού (σ.σ. έχουν "αγκαλιάσει" την Ελλάδα από την πρώτη στιγμή) και οι άνθρωποι του ξενοδοχείου όπου μένει η Εθνική. Στο ξενοδοχείο, τους διεθνείς περίμεναν για να τους αποθεώσουν και οπαδοί.

Τενέα: Η πόλη των αιχμαλώτων της Τροίας



Δύο αρχαϊκοί κούροι εντοπίσθηκαν από αρχαιοκάπηλους και κατασχέθηκαν από την ελληνική αστυνομία το 2010.

Ιούνιος 24, 2014.

Τον Ιούλιο του 1984, εντοπίστηκε μια αρχαία σαρκοφάγος της πρώιμης αρχαϊκής περιόδου σε σωστική ανασκαφή που πραγματοποιήθηκε από την Δρ Ελένη Κόρκα, στην περιοχή της Φανερωμένης, κοντά στον οικισμό Χιλιομόδι της Κορινθίας.


Μέσα στη σαρκοφάγο, ο γυναικείος σκελετός διατηρήθηκε μαζί με αξιόλογα αφιερώματα και το εσωτερικό της πλάκας ήταν καλυμμένο με μία σύνθεση από δύο λιοντάρια μνημειακού χαρακτήρα.

Λόγω της σημασίας του ευρήματος, διεξήχθησαν έρευνες στην περιοχή γύρω από την ανακάλυψη και στη γύρω περιοχή, όπου πιστεύεται ότι βρισκόταν η αρχαία πόλη της Τενέας.

ΜΥΣΤΙΚΌ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑΡΡΑΛΈΟΥΣ ΑΝΑΖΗΤΗΤΈΣ



Αλήθεια...πιστεύετε όντως στους αόρατους κόσμους??? 
Γιατίίίίίίί όποιος ΠΙΣΤΕΥΕΙ, δεν αρκείται στο να ξέρει και να μην γνωρίσει Rolling Eyes 
Οπότε...... αυτή ακριβώς τη στιγμή έρχεται ο ΜΕΓΑΣ_ΟΦΙΣ και μας δίνει τα φώτα από το αμάξι που δεν έχει, χεχεχε. 
Συνεχίζουμε με σοβαρότητα και λέμε πώς όποιος Θελήσει να έρθει σε επαφή με κάποιο ίσως καλό ίσως κακό στοιχειακό πνεύμα, θα πρέπει να ακολουθήσει τις παρακάτω οδηγίες. Βέβαιααα δεν μπορούν όλοι, μόνο όσοι Πιστεύουν, Θέλουν και έχουν το απαραίτητο θάρρος και κάτι ακόμα... 
Πρέπει να ξεκαθαρίσουν μέσα τους γιατί θέλουν και το κάνουν(είναι σημαντικό) 

Ορίστε μας τα ΦΩΩΩΩΤΑ: (από ένα πολύτιμο χρυσωρυχείο) 

Πρωτη φαση να βρειτε ένα απομακρυσμενο από ανθρωπινες κατοικιες τοπο , κατά προτιμηση δασωδες, αλλα στο οποιο να μπορει να εχει κανεις κανονικη εισοδο και να φτασει σε αυτό χωρις αγχος, ουτε πονους που να ταραζουν την ψυχη του. Σ’αυτές τις περιπετειες πρεπει να αποκλεισει κανεις κάθε ειδος ορειβασιας σε εκεινους που δεν είναι συνηθισμενοι, η σε εκεινους που η ασυνηθιστη φυσικη προσπαθεια και συνεπως οι συναισθηματικες ταραχες μπορουν να προκαλεσουν απεχθεια στα αληθινα Στοιχειά και ελξη οραματων και σκεπτομορφων που δεν εχουν καμια σχεση με τα Πνευματα της φυσης. Καλυτερα είναι να μην δει κανεις τιποτα παρα να πιοστευει ότι βλεπει, δηλ. απλες φαντασιωσεις. 

Φάκελος: Αποτοξίνωση

Φάκελος: Αποτοξίνωση


Τι είναι η τοξίνωση;
Η συσσώρευση στον οργανισμό βλαβερών για την υγεία ουσιών ονομάζεται τοξίνωση. Οι ουσίες αυτές συσσωρεύονται κυρίως στο λιπώδη ιστό μας, αλλά είναι παρούσες σε όλους τους ιστούς. Το σώμα μας, για να απαλλαγεί από αυτές, αποτοξινώνεται διαρκώς μέσα από τα διάφορα απεκκριτικά όργανα (κυρίως το συκώτι, το έντερο, τα νεφρά και το δέρμα) και τους μηχανισμούς που διαθέτει. 
Σήμερα, όμως, λόγω της κακής διατροφής, της ρύπανσης, του αυξημένου στρες, των τοξικών που υπάρχουν στο περιβάλλον και της ηλεκτρομαγνητικής επιβάρυνσης, η φυσική αυτή διαδικασία του οργανισμού επιβραδύνεται. Μάλιστα, τα τελευταία 130 χρόνια έχουν δημιουργηθεί 100.000 νέα συνθετικά χημικά, από τα οποία μόνο τα 25.000 θεωρούνται σχετικά ασφαλή. 
Η συσσώρευση τοξινών στον οργανισμό ουσιαστικά μπλοκάρει το μεταβολισμό και μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα και δυσάρεστα συμπτώματα, όπως δυσκοιλιότητα, φούσκωμα, κούραση, κακή διάθεση, πονοκέφαλο, τριχόπτωση, παχυσαρκία, κυτταρίτιδα, ή ακόμα και να επιβαρύνει ορισμένες ασθένειες, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, τα καρδιαγγειακά προβλήματα, ο διαβήτης. 

5 ερωτήσεις που είναι απαραίτητο να κάνετε όταν αλλάζει η ζωή σας


(παρουσιάζει η Έλενα Έρα) Όταν είσαι αποφασισμένος να βγεις έξω από τον ασφαλή σου κύκλο, ο νους χρειάζεται να έχει όλα τα δεδομένα προκειμένου να ησυχάσει. Κάνε μικρά και σταθερά βήματα αλλά μην περιμένεις να είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου. Πολλές φορές χρειάζεται να ξεκινήσουμε το ταξίδι μας κουβαλώντας αμφιβολίες, φόβους, ερωτήσεις… Κράτησε όλα αυτά από το ένα χέρι, ενώ με το άλλο φώτισε το δρόμο σου με το όνειρο που σε οδηγεί σε νέους ορίζοντες.
Πολλοί άνθρωποι αφήνουν τον ασφαλή τους κύκλο προκειμένου να κάνουν μεγάλες υπερβάσεις στη ζωή τους.
Η αλλαγή μπορεί να είναι δύσκολη όταν είστε προσκολλημένοι στο παρελθόν ή όταν δεν είστε σίγουροι για το μέλλον. Όταν βρίσκεστε εν μέσω μια μετάβασης, ίσως είναι δύσκολο να κινηθείτε σ’ αυτή τη νέα περιοχή. Μπορεί να βρισκόσαστε νοητικά στο μέλλον, σε φυσικό επίπεδο όμως, ακόμα απελευθερώνετε το παρελθόν. Να είστε επιεικείς με τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια της μετάβασης. Όσο περισσότερο είστε παρόντες, τόσο πιο επιτυχημένοι θα είστε σε αυτή τη νέα κατάσταση.
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπήρξαν μια τεράστια διαδικασία αλλαγών για εμένα. Έφυγα από μια απαιτητική δουλειά στον διαφημιστικό τομέα, είχα εθιστεί στα ναρκωτικά, είχα βουλιμία και μια αποτυχημένη σχέση, για να ακολουθήσω τελικά την καρδιά μου και να γίνω συγγραφέας. Αναγκάστηκα να απελευθερώσω την ιδέα του ποιος ήμουν, έτσι ώστε να γίνω αυτό που είμαι. Όσο περισσότερο όμως απελευθέρωνα τις προσδοκίες μου, τόσο πιο εύκολο ήταν για εμένα να εισέλθω στην ονειρική μου ζωή.
Δεν θα τα είχα καταφέρει στην μετάβασή μου χωρίς ενδοσκόπηση και χωρίς να κάνω στον εαυτό μου αυτές τις ερωτήσεις. Μπορούν να σας βοηθήσουν κι εσάς να εισέλθετε με χάρη στο δικό σας μέλλον με περισσότερη καθαρότητα και χαρά.

Το μυστικό για ειρήνη στη Γη


Το μυστικό για ειρήνη στη Γη είναι…
1. Nα θυμάσαι ότι η ειρήνη που φέρεις πρέπει να ξεκινά από εκείνο το μικρό κομμάτι της Γης όπου εσύ μένεις.
2. Nα περιβάλλεις τον εαυτό σου, όπου κι αν πας, με αύρα γαλήνης. Να περπατάς συνειδητά σ’ αυτό το ειρηνικό φως.
3. Nα σκέφτεσαι την ειρήνη όταν κοιτάζεις στα μάτια των ανθρώπων.

Υπάρχει μετά θάνατον ζωή;

Jean-Paul Déry

Αυτή είναι μια ερώτηση που κάνουν σχεδόν όλοι κάποια στιγμή. Ανάλογα με το ποιον θα ρωτήσετε, θα πάρετε απαντήσεις από “Πας στον παράδεισο ή στην κόλαση” μέχρι “Τίποτα δεν συμβαίνει, απλά τελειώνει η ζωή σου. Πας για ύπνο χωρίς να ονειρεύεσαι και δεν ξυπνάς ποτέ”. Οι διαφορετικές απαντήσεις που θα πάρετε θα είναι τόσες όσοι και άνθρωποι τους οποίους ρωτήσατε. Μέχρι να ρωτήσετε κάποιους που είχαν μια επιθανάτια εμπειρία, ή ακόμα καλύτερα που είχαν πεθάνει. Τότε, όλες οι απαντήσεις είναι παρόμοιες και όλοι συμφωνούν πως είχαν τις ίδιες εμπειρίες. Από διαφορετικές οπτικές φυσικά, αλλά όλες οι ιστορίες από ανθρώπους που είχαν πεθάνει ή είχαν επιθανάτιες εμπειρίες είναι βασικά ταυτόσημες. Κατά τη γνώμη μου λοιπόν, αν θέλετε να μάθετε, πρέπει να ρωτήσετε κάποιον που έχει περάσει από μια τέτοια κατάσταση.

Φεύγα σου λέω!




Για σένα που την Ελλάδα την έχεις μέσα στην καρδιά σου, και όχι σαν σημαία στο μπαλκόνι σου και σαν φωτογραφία εξώφυλλο στο facebook. Μόνο για σένα πλέον θα γράφω. Για σένα που αγαπάς τη ζωή και τον άνθρωπο.


Έμπαζε φόβος από παντού στα σπίτια των νοικοκυραίων Ελλήνων πολιτών για δεκάδες χρόνια. Τα τελευταία 5 χρόνια όμως, ο φόβος έχει σκεπάσει τα πάντα και ως γνωστόν ο φόβος αποτελεί κακό σύμβουλο. Παράλογές αντιλήψεις αποκτούν μαζική απήχηση και η λογική ψάχνει μια τρύπα να κρυφτεί μπας και γλιτώσει. Μάταια, εσύ ο λογικός, εσύ που αγαπάς τη ζωή προσπαθείς να αλλάξεις τα πράγματα, να νικήσεις τον φόβο των άλλων. Δεν υπάρχουν και παστίλιες για το φόβο του άλλου. 

Το καθεστώς φασιστικοποιείται σιγά σιγά, ενώ βρίσκει πλέον εύκολα τους σύγχρονους ναζί μισθοφόρους του και ο λαός, από τα πολλά φαγητά με συντηρητικά που έχει φάει χαζεύοντας μπροστά στη τιβί, μετασχηματίζεται σε ένα γερασμένο, συντηρητικό σύνολο που απλά γκρινιάζει και αποδέχεται τη μοίρα του καρτερικά. Μια άμορφη μάζα χωρίς κοινό στόχο και όραμα.

Το Μουντιάλ του Αλμπέρ Καμύ και τα Γκολπόστ του Νίκου Εγγονόπουλου

άκουγε τις καμπάνες να βαρούν και τ’ ορειχάλκου τις δονήσεις
όπου τρυπάν τον καθαρό –του Κυριακάτικου πρωινού- αγέρα
άραγες οι καμπάνες τι να μηνούν;
θα τις ακολουθήσουν μήπως ύμνοι τραγούδια χαρές
ή πολυβόλα θα αντηχήσουνε απαίσια να σπείρουνε τον όλεθρο ολούθε;
ένα σας λέω: όλοι να τρέξουμε αμέσως στα γκολπόστ
παιδιά! στα γκολπόστ , στα γκολπόστ, στα γκολπόστ!!!
άγρυπνοι –ακοίμητοι φρουροί- πανέτοιμοι
το μάτι εδώ εκεί να γρηγορούμε
μην αρχινίσουνε να πέφτουνε τα τέρματα βροχή
και ηττηθούμε (Νίκος Εγγονόπουλος, Στην Κοιλάδα με τους Ροδώνες)

Δεν γνωρίζω τι συνδέει με δεσμά λατρείας τόσο πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο με το ποδόσφαιρο. Άλλωστε το γεγονός (η λατρεία) είναι τόσο σημαντικό που μπορεί να υπερβαίνει ή ακόμη και να καθιστά περιττές τις σχετικές αναλύσεις. Γιατί λοιπόν κι εγώ παρακολουθώ με εκατομμύρια πολίτες του πλανήτη το Μουντιάλ της Βραζιλίας; Εκτός από τους καθαρόαιμους «ποδοσφαιρικούς» λόγους, ανεπιφύλακτα μπορώ να προσθέσω και έναν ιδιαίτερο: δεν υπάρχει πιο αποκαλυπτικό θέατρο της παγκοσμιοποίησης από ένα Μουντιάλ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα