Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Τάσιος: Ο ένας Έλληνας έκλεβε τον άλλο


Ο διακεκριμένος καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ακαδημαϊκός, συγγραφέας και επίτιμος πρόεδρος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρίας, Θεοδόσης Τάσιος, έχει στο ενεργητικό του εκατοντάδες φιλοσοφικές δημοσιεύσεις με ευρύ φάσμα θεμάτων, που τον καθιστούν έναν φιλόσοφο εν δράσει, έναν διανοητή με διαυγή φιλοσοφικό λόγο.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ συνάντησε τον κ. Τάσιο με αφορμή την έκδοση του νέου του βιβλίου με τίτλο «Ας αναστοχασθούμε εαυτούς και αλλήλους» που γεννήθηκε «προφορικά» όπως γράφει ο ίδιος στο πρόλογο, καθώς περιλαμβάνει τις διαλέξεις του στο Μέγαρο Plus με θέμα: «Κοινωνία και Φιλοσοφία». 

Δηλώνει αγωνιστικά απαισιόδοξος, δηλαδή αισιόδοξος, όπως εξηγεί, και με ένα λόγο άμεσο, καθαρό και χωρίς περιττούς ακαδημαϊσμούς, μίλησε για το φαινόμενο της Χ.Α, την ελληνική κρίση, την Ευρώπη, αλλά και την τέχνη και τον πολιτισμό.

«Δεν συμμερίζομαι τον ρόλο της παρθένας που κυριαρχεί «Αχ, τι έπαθα»,
 για τον απλούστατο λόγο ότι η ελληνική κοινωνία είχε πάντοτε ένα σημαντικό ποσοστό από συμπολίτες μας, που είχαν πολιτική επιλογή τον ολοκληρωτισμό και είναι μια πολύ παλιά ιστορία. 

Πως μπορείτε να ξεπεράσετε τη μοναξιά

lonelytv


Στην Ελλάδα 4 στους 10 ανθρώπους αισθάνονται μοναξιά. Τα άτομα αυτά νιώθουν μόνα τους και πιστεύουν πως οι άλλοι τους αντιπαθούν. Αν το σκεφτείτε είναι ένα τρομακτικό νούμερο. Η μοναξιά βλάπτει τον ελληνικό πληθυσμό περισσότερο από κάποια σωματική ασθένεια. Ακόμα χειρότερα, η μοναξιά σε κάνει να αισθάνεσαι και σωματικά άρρωστος. Οι άνθρωποι που πάσχουν από μοναξιά την ίδια στιγμή φαίνεται να παρουσιάζουν και υψηλά ποσοστά σε φυσικές ασθένειες.

Γιατί υπάρχει σήμερα τόση μοναξιά; Γιατί έχει αυξηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που υποφέρουν από μοναξιά τόσο πολύ; Σε μια σύγχρονη εποχή στην οποία μπορούμε γρήγορα να έρθουμε σε επαφή με άλλους, μέσω ίντερνετ ή τηλεφώνου γιατί να υπάρχει τόση μοναξιά γύρω μας; Η μοναξιά δεν σημαίνει μόνο ότι είσαι μόνος σου κυριολεκτικά αλλά σημαίνει πως αισθάνεσαι μόνος ακόμη και όταν περιστοιχίζεσαι από πολλούς. Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που μπορεί να αισθανόμαστε μοναξιά, ακόμη και αν βρισκόμαστε μαζί με την οικογένεια μας. Από την άλλη πλευρά, πολλές φορές επιδιώκουμε την μοναχικότητα και την απόσυρση ορισμένες στιγμές απλά για να ξεκουραστούμε και να χαλαρώσουμε.

Σημάδια ότι σας χρησιμοποιεί συναισθηματικά

Εάν έχετε μόλις χωρίσει, είτε με δική σας πρωτοβουλία, είτε όχι, θα πρέπει να γνωρίζετε τα σημάδια που θα επιβεβαιώσουν τις υποψίες σας ότι σας χρησιμοποιεί για να καλύψει τις συναισθηματικές του ανάγκες, ακόμα και μετά τον τερματισμό της σχέσης και να δώσετε ένα δεύτερο τέλος και σε αυτά.

Σας υπενθυμίζουμε να μην υποτιμάτε ποτέ τα επιχειρήματα όσων επιμένουν πως «ποτέ δεν διατηρούμε επαφή με έναν πρώην» και να τηρήσετε την ίδια αρχή και στη δική σας σχέση.

Αν μάλιστα, δεν ήταν δική σας ιδέα ο χωρισμός, είναι πολύ πιθανό να επιθυμείτε τη διατήρηση της επικοινωνίας με τον πρώην σας, με την ελπίδα ότι θα τα ξαναβρείτε. Σύμφωνα όμως με τις στατιστικές και την εμπειρία ζωής που όλοι έχουμε, σπάνια θα υπάρξει επανασύνδεση και πιο πιθανό είναι να σας βλέπει σαν back-up plan, παρά σαν σοβαρό ενδεχόμενο σχέσης, μετά την πρώτη αποτυχία.

Παρατηρήστε αν συμβαίνει κάτι από τα παρακάτω και είστε αντικείμενο συναισθηματικής εκμετάλλευσης και αν στα περισσότερα από αυτά κουνάτε θετικά το κεφάλι σας, τότε λάβετε τα μέτρα σας άμεσα.

Σκόπια: Ανακαλύφθηκε η δομή του «Δήμου» στην αρχαία πόλη Στύβερρα....άραγε ποια γλώσσα υπάρχει πάνω στους κίονες και τις επιγραφές;



 Η μνημειακή επιγραφή των ΔΕΡΡΙΟΠΩΝ στη Στύβερρα

Ιούνιος 26, 2014.

Μνημειακό κτήριο με κοσμημένο δάπεδο, βρέθηκε στον αρχαιολογικό χώρο, Στύβερρα, στην περιοχή του Πρίλαπου, των Σκοπίων.


Σύμφωνα με τον επιμελητή και υπεύθυνο των ανασκαφών, Ντούσκο Τεμελκόσκι,  προς το παρόν έχει αποκαλυφθεί ο ένας τοίχος σε όλο του το βάθος και η περαιτέρω έρευνα, που πιθανόν θα γίνει το επόμενο έτος, θα αποκαλύψει όλη την αρχαία δομή, εικάζεται, μάλιστα,  ότι ήταν το δημαρχείο της αρχαίας πόλης Στύβερρα.

Ανθρωποκαλλιέργεια

mosaics_from_the_flaneur_new_york_city


Ήσουν Ελεύθερος και παρέδωσες την Ελευθερία σου, Ήσουν Αθάνατος, μα πας και πεθαίνεις, όλη η Αφθονία του Σύμπαντος είναι δική σου και συ δουλεύεις σαν ΔΟΥΛΟΣ- σκλάβος. Δεν έχεις ανάγκη από κανένα και τίποτα, αλλά εσύ οργανώνεσαι σε ομάδες, θρησκείες, δουλειές, κόμματα, συλλόγους δηλ. σε μαντριά που σε εκτρέφουν σαν ζωντανό.
Τι επιτέλους Είσαι; Τι στο καλό Κάνεις; Μόνο με την Σκέψη σου μπορείς να φτιάξεις -και φτιάχνεις- Σύμπαντα και Κόσμους και συ δεν μπορείς να τακτοποιήσεις την δουλειά σου, την ζωή σου.
Έπαψες να είσαι Άνθρωπος και έγινες ένα ανθρώπινο ζώο, ένας ταπεινός πιστός, ένας ηλίθιος ψηφοφόρος, ένας υπάκουος υπάλληλος. Δεν  είσαι πλέον ζωντανός, είσαι ήδη νεκρός, απλά είναι θέμα χρόνου να υλοποιηθεί και να το καταλάβεις κι εσύ, μέσα στην ύπνο σου ότι είσαι νεκρός, στις πόλεις -φυλακή που νομίζεις ό,τι «ζεις».  Έπαψες να είσαι άνθρωπος κι έγινες Υπάλληλος, έγινες η Μαριονέτα της Ζωής.

Γιατί μια δόση βαρεμάρας είναι…καλή!


- «Μαμααά, βαριέμαι!»


Καλοκαιράκι, και ποιο παιδί δεν έχει διαμαρτυρηθεί ότι βαριέεεεεται;  Και οι γονείς πώς το βλέπουν;  Συνήθως ενοχικά: αισθάνονται ότι οι ίδιοι δεν κάνουν κάτι σωστά, ότι πρέπει να λύσουν το πρόβλημα αμέσως και προσφέρουν ακόμα περισσότερες δομημένες δραστηριότητες ή «τεχνολογικές» λύσεις (tv, βίντεο, video games, κλπ).  Έτσι όμως δε λύνουν το πρόβλημα, αντίθετα το επιτείνουν!  Τα παιδιά σήμερα χρειάζονται περισσότερο ελεύθερο χρόνο, για δημιουργικό παιχνίδι, χωρίς να έχουν δομημένο χρόνο και δραστηριότητες κατευθυνόμενες από ενήλικες.

Η Αργεντινή εξωθείται σε νέα χρεοκοπία

Η Αργεντινή εξωθείται σε νέα χρεοκοπία

Το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους της Αργεντινής αναμένεται να υπερδιπλασιασθεί το 2015, ενισχύοντας την πίεση στη χώρα να τερματίσει τη 12ετή διαμάχη με πιστωτές της και να ανακτήσει πρόσβαση στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, αναφέρει τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, ενώ ο υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής κ. ‘Αξελ Κισίλοφ προειδοποίησε χθες από τη Νέα Υόρκη ότι η χώρα του ωθείται σε νέα χρεοκοπία, μετά την πρόσφατη απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου των ΗΠΑ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ....ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ



 1. Κατά αρχάς δεν
κάνουμε μπάνιο στην μπανιέρα, διότι θα αυξήσει τη κυκλοφορία του αίματος στα
χέρια, τα πόδια και στο σώμα μας, οπότε έτσι θα μειωθεί η ποσότητα του αίματος μας
που βρίσκεται στο στομάχι μας. Οπότε η πέψη θα εξασθενήσει. Επίσης τώρα που είναι
καλοκαίρι δεν κολυμπάμε στη θάλασσα…τουλάχιστον 2 ώρες μετά το φαγητό. Τώρα αν
κάποιος έχει φάει ένα μπισκότο, μια φρυγανιά ή ένα μικρό τυροπιτάκι κλπ δεν υπάρχει
λόγος ανησυχίας.

Τι να πίνετε για να γλιτώσετε την άνοια

Τι να πίνετε για να γλιτώσετε την άνοια

Ερευνητές από το κορυφαίο αμερικανικό νοσοκομείο της Νέας Υόρκης Mount Sinai υποστηρίζουν ότι υπάρχει ένας απολαυστικός τρόπος να προστατευθούμε από την άνοια.
Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να φτιάξουμε μια κούπα ρόφημα κακάο!
Οι κλινικές δοκιμές έδειξαν ότι το εκχύλισμα που προέρχεται από το κακάο, και συγκεκριμένα από τον καρπό Lavado, εμποδίζει τις μάζες πρωτεϊνών να συσσωρεύονται στον εγκέφαλο και να καταστρέφουν τα νευρικά κύτταρα. Έτσι, καθυστερεί σημαντικά η εξέλιξη της εκφυλιστικής πάθησης.
Αυτός ο τύπος κακάο είναι πλούσιος σε πολυφαινόλες, μια ομάδα αντιοξειδωτικών ουσιών που βρίσκονται επίσης στα φρούτα και τα λαχανικά.

Ανδρική και γυναικεία αυτοϊκανοποίηση: Σοκαριστικά δεδομένα που δεν έχετε ξανακούσει!

Ανδρική και γυναικεία αυτοϊκανοποίηση: Σοκαριστικά δεδομένα που δεν έχετε ξανακούσει!
Η αγάπη θέλει δύο αλλά φαίνεται πως στο σεξ αρκεί μόνο... ένας!
Η αυτοϊκανοποίηση είναι μια συνήθης σεξουαλική πρακτική μεταξύ ανδρών αλλά και γυναικών, όμως το κοινωνικό στίγμα που τη συνοδεύει παραμένει ισχυρό ακόμη και σήμερα.
Δείτε τα πιο αποκαλυπτικά δεδομένα για την ανδρική και τη γυναικεία αυτοϊκανοποίηση.

Μπορούμε να λέμε και "ΟΧΙ"!!!


Πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται για την αδυναμία τους να εκδηλωθούν, να πουν ΟΧΙ, καθώς και για τις αρνητικές συνέπειες αυτής τους της συμπεριφοράς, τόσο στην ιδιωτική, όσο και στην επαγγελματική τους ζωή: την αίσθηση ότι δεν τους προσέχουν και δεν τους σέβονται, τη μείωση της αυτοεκτίμησης τους, την πικρία, την αποθάρρυνση ακόμα και το πρόβλημα βάρους που έχουν. 

Τα άτομα που δεν μπορούν να εκδηλωθούν, παγιδεύονται σε έναν φαύλο κύκλο που συμπεριλαμβάνει τρεις βασικές έννοιες: την αμφιβολία, τον φόβο και τις ένοχες. Είμαι δικαιολογημένος να ζητήσω ή να αρνηθώ κάτι; Μήπως πληγώσω αυτό το άτομο και σταματήσουμε να είμαστε φίλοι αν του εναντιωθώ; Πόσο εγωιστής είμαι αν δεν λαμβάνω υπόψη μου τις απαιτήσεις των άλλων; Η αμφιβολία: Μόνιμος σύντροφος των ανθρώπων που δεν ξέρουν να εκδηλώνονται. 

«Η Προφητεία από το Μπλε Φως»...Μέρος Τρίτο

Τα σύμβολα


Τα σύμβολα ξυπνούν κυτταρικές μνήμες που βρίσκονται βαθιά μέσα στον άνθρωπο. Είναι μηνύματα που παρουσιάζονται μπροστά στη συνείδηση ώστε αυτή να αρχίσει να αφυπνίζεται. Είναι σύμβολα γεωμετρικά που αφυπνίζουν τους κώδικες μέσα στον κυτταρικό εαυτό. Μερικοί θα το αντιλαμβάνονταν ως «ξύπνημα» του DNA. Το ξύπνημα, δηλαδή, του παρελθόντος ενός ανθρώπου, το οποίο αφυπνίζει το μέλλον του και άρα φέρνει κατανόηση στο παρόν του.

(...) ΄Οταν παρουσιάζεται ένα σύμβολο  στην ανθρώπινη συνείδηση, τότε είτε έρχεται ο διανοητικός νους που προσπαθεί να χειραγωγήσει και να ασκήσει έλεγχο πάνω στο σύμβολο είτε έρχεται το ανοιχτό πνεύμα, η ευρύτητα της ανοιχτής καρδιάς, η ευρύτητα του να επιτρέψει κανείς στη δική του γνώση να έρθει στην επιφάνεια γιατί τα σύμβολα ξυπνούν κυτταρικές μνήμες που βρίσκονται βαθιά μέσα στον κάθε άνθρωπο. 

«Η Προφητεία από το Μπλε Φως»...Μέρος Δεύτερο

Ποιος είναι ο Γιόνα



... Είμαι αυτό που είμαι, δηλαδή το «εμείς» που λέγεται Γιόνα. ΄Ομως δε διαχωριζόμαστε απ' ό,τι υπάρχει. Ας μη θεωρηθεί ότι είμαστε από το πεδίο της γης, γιατί δεν είμαστε ... Είμαστε από ένα σύμπαν πέρα από το δικό σας. Μια οικουμένη από Φως, ΄Ηχο και Χρώμα που βρίσκεται πέρα από το φυσικό βασίλειο και πέρα από τις δώδεκα διαστάσεις. Διαλέξαμε να επιστρέψουμε στο πεδίο της γης για να εκπληρώσουμε μια προφητεία και να βοηθήσουμε στην αφύπνιση αυτού που βρίσκεται βαθιά στην ψυχή του καθενός και που αναζητά να ξυπνήσει. ΄Εχει μεγάλη σημασία να γίνει κατανοητό ότι δε δουλεύουμε με οπαδούς. Δουλεύουμε με μαθητές. Γιατί το μόνο που βλέπει ένας οπαδός είναι η πλάτη εκείνου που ακολουθεί. Η διαφορά εδώ είναι ότι «μαθητές» είναι αυτοί που χρσιμοποιούν τις πληροφορίες για να υψώσουν τη δική τους δόνηση. 

«Η Προφητεία από το Μπλε Φως»... Μέρος Πρώτο

Το μπλε φως



Υπάρχει μια αλλαγή που συντελείται στη συνείδηση, στη συλλογική συνείδηση, κάθε 2.000 χρόνια. Επίσης, μία αλλαγή συντελείται στη συλλογική συνείδηση της γης. Γιατί η γη είναι μία ύπαρξη που ζει και αναπνέει. Κι αυτή επίσης έχει την εμπειρία μιας αλλαγής, κάθε 24.000 χρόνια. Τώρα, και οι δύο αλλαγές συμπίπτουν. Μπαίνουμε στην Εποχή του Υδροχόου (για την ανθρωπότητα) και στην Εποχή του Κουαλιντού (για το πεδίο της γης). [«Κουαλιντού» : η πλησιέστερη λέξη που αντιπροσωπεύει τη συγκεκριμένη ηχητική δόνηση].
΄Οπως υπάρχουν 12 σημεία του ζωδιακού, σε σχέση με την κατανόηση της αστρολογίας πάνω στο πεδίο της γης, υπάρχουν τα 24 ζωδιακά σημεία της οικουμένης.

Υπνική άπνοια : Γνωρίζετε ότι η μέτρηση της περιμέτρου του λαιμού σας μπορεί να δείξει αν κάνετε άπνοιες στον ύπνο σας;


Υπνική άπνοια

Η υπνική άπνοια είναι μια σοβαρή διαταραχή της αναπνευστικής λειτουργίας, κατά την οποία η αναπνοή ενός ατόμου διακόπτεται απότομα κατά τη διάρκεια του ύπνου, χωρίς αυτό να γίνεται αντιληπτό από το ίδιο το άτομο . 

Οι άνθρωποι που κάνουν άπνοιες κατά την διάρκεια του ύπνου τους, στην ουσία σταματούν να αναπνέουν με επαναλαμβανόμενο ρυθμό, μερικές φορές ακόμα και δεκάδες ή εκατοντάδες φορές. 

Το αποτέλεσμα είναι η μειωμένη οξυγόνωση των ιστών του σώματος και του εγκεφάλου, αφού το σταμάτημα της αναπνοής στερεί από τον οργανισμό την επαρκή πρόσληψη οξυγόνου.

Κέρατο έδωσες, κέρατο θα λάβεις!


Μένια Δούβρη.

Η απιστία είναι ένα θέμα που ταλανίζει τις ανθρώπινες σχέσεις εδώ και αιώνες. 

Κάποτε μάλιστα η μοιχεία τιμωρούνταν με φυλάκιση! 

Τώρα όμως που τα πρότυπα έχουν αλλάξει δεν προλαβαίνουμε να μετράμε τους άπιστους και τους απατημένους. 

Το πιθανότερο είναι ότι όλοι μας έχουμε βρεθεί και στη θέση του θύματος αλλά και του θύτη. 

Πολλοί λένε ότι φταίει η φύση τους ή οι πειρασμοί που κυκλοφορούν έξω.

Η Άλωση της Ρόδου

Ήταν η δεύτερη προσπάθεια των Οθωμανών το 1522 να εκδιώξουν τους Ιωαννίτες Ιππότες από τη Ρόδο και να διασφαλίσουν με την κατάληψη του νησιού την κυριαρχία τους στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Αυτή τη φορά στέφθηκε από επιτυχία, σε αντίθεση με την πρώτη το 1480.
Ο 16ος αιώνας ήταν η περίοδος της μεγίστης ακμής για την Οθωμανική Αυτοκρατορία, υπό την ηγεσία του σουλτάνου Σουλεϊμάν Α' του Μεγαλοπρεπή. Τη Ρόδο κατείχαν από το 1309 οι Ιωαννίτες Ιππότες (Τάγμα του Αγίου Ιωάννη), απομεινάρια των Σταυροφόρων, που είχαν χάσει και τα τελευταία τους ερείσματα στους Αγίους Τόπους το 1291. Αγόρασαν την πόλη της Ρόδου από τους Γενουάτες και κατόρθωσαν να επεκτείνουν την κυριαρχία τους σε όλο το νησί, εκδιώκοντας τους Τούρκους. Με την πάροδο των ετών δημιούργησαν ένα ισχυρό προπύργιο στην περιοχή και κατέστησαν αρκετά ενοχλητικοί για τους Οθωμανούς, αφού παρεμπόδιζαν με τις επιδρομές τους τη ναυσιπλοΐα από τη Βαλκανική και τη Μικρά Ασία προς τα λιμάνια της Συρίας και της Αιγύπτου.

Τι ήταν ο Τρωικός πόλεμος


Της Παρθένας Τσοκτουρίδου.
Ο Τρωικός πόλεμος δεν είναι τίποτε άλλο παρά η προσπάθεια των Ελλήνων της ηπειρωτικής Ελλάδας (Αχαιών και Αιολών)  να δημιουργήσουν ναύσταθμους και εμπορικά λιμάνια στις ακτές της Μ. Ασίας και ακόμα η προσπάθεια να εξουδετερώσουν εκεί κάθε εμπορικό αντίπαλο και κάθε ανταγωνιστή. Ο μύθος αναφέρει ότι ο Τρωικός πόλεμος έγινε για την καρδιά της ωραίας Ελένης.
Ωστόσο, ο πόλεμος αυτός δεν ήταν μύθος, όπως απέδειξαν οι ανασκαφές των αρχαιολόγων που έφεραν στο φως όσα αναφέρει ο Όμηρος στην Ιλιάδα.

Το Μεγαλύτερο Εμπόδιο Προς τον Πλούτο και Πως Να το Ξεπεράσετε


Το Μεγαλύτερο Εμπόδιο Προς τον Πλούτο και Πως Να το Ξεπεράσετε
Πολλοί άνθρωποι διατηρούν ένα βασικό συναίσθημα το οποίο αποτελεί την νούμερο ένα αιτία της έλλειψης πλούτου.Πρόκειται περί της ζήλιας.
Ζηλεύουν για παράδειγμα όταν βλέπουν γνωστούς τους να πλουτίζουν και να διαθέτουν μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ οι ίδιοι έχουν έλλειψη. Είναι μεγάλο λάθος να ζηλεύετε τους άλλους για οποιοδήποτε θέμα. Αυτού του είδους σκέψεις είναι καταστρεπτικές. Με αυτόν τον τρόπο παραδέχεστε βαθιά μέσα σας πως εσείς δε διαθέτετε πλούτη. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε τα χρήματα να βγάλουν φτερά και να φύγουν από εσάς.

Αληθεύει ότι σε σπήλαια στην Κρήτη βρέθηκαν αρχαία ρομπότ και οι μυστικές υπηρεσίες κάλυψαν το γεγονός;;;



Αληθεύει ότι σε σπήλαια στην Κρήτη βρέθηκαν αρχαία ρομπότ και οι μυστικές υπηρεσίες κάλυψαν το γεγονός;;; Πριν από αρκετά χρόνια, το 1996, την Κυριακή 12 Μαϊου, εμφανίσθηκε ένα δημοσίευμα στην εφημ. ‘ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ’ με τίτλο: Οι “Κυνηγοί” της μούμιας του Μίνωα. 


Τι κρύβουν τα νότια παράλια της Κρήτης και το ξαφνικό ενδιαφέρον του Ντένικεν;
Το άρθρο που υπογράφει ο Δημήτρης Κόκκορης αναφέρεται σε μια επίσκεψη του Ντένικεν στην Κρήτη με επίκεντρο το….
χωριό Τσούτσουρος, στο οποίο γίνονται απίστευτες περιγραφές.


Επειδή έχω σκανάρει το άρθρο, αλλά δεν μπορώ να το στείλω με μορφή εικόνας, το αντιγράφω:


Περίεργα πράγματα. Και ακατανόητα. Εξαιρετικά δύσκολο να τα προσεγγίσει η κοινή λογική. Μοιάζουν περισσότερο με καλοδουλεμένο σενάριο επιστημονικής φαντασίας.Κανένας δεν είναι σε θέση να ξεδιαλύνει τα πραγματικά περιστατικά μέσα από ένα περίπλοκο κουβάρι αφηγήσεων, φημών και μυθοπλασιών, όπου εμπλέκονται και ζητήματα μεταφυσικής. Απόπειρα κατάδυσης λοιπόν σε μια ερεβώδη ιστορία, που τα τελευταία χρόνια κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα, χωρίς ωστόσ να έχει βγει επίσημα ποτέ προς τα έξω:


Νότια παράλια της Κρήτης. Κάπου κοντά στο χωριουδάκι Τσούτσουρος. Σε μια απόσταση γύρω στα 80 χιλιόμετρα από την πόλη του Ηρακλείου. Σε μια περιοχή που υπάρχουν ορισμένα μεγάλα βουνά. Οταν ο ήλιος του μεσημεριού αρχίζει να γέρνει και κοιτάζει κάποιος από μια συγκερίμένη οπτική γωνία, μπορεί να διακρίνει στα βουνά, ασυνήθιστα σχήματα. Κεφαλές λεόντων, ανθρώπινες μορφές και πυραμιδοειδείς απεικονίσεις.

Οθόνη Κινητού με Γρατζουνιές? Οι χειρότερες συμβουλές

  • 0
     
Η οθόνη κινητού αποτελεί το 90% της πρόσοψης κάθε smartphone. Αν δεν έχουμε προστατευτικό, είναι εύκολο να γρατζουνιστεί από κλειδιά, κέρματα ή αν πέσει το κινητό. Στο Internet κυκλοφορούν πολλές συμβουλές για το πως να "θεραπεύσουμε" τις γρατζουνιές σε μια οθόνη κινητού. Όλες τους είναι από άχρηστες μέχρι επικίνδυνες...

Η μόνη καλή συμβουλή:
Αλλάζουμε οθόνη κινητού

Σε κανέναν δεν αρέσει να πληρώνει χρήματα για να επιδιορθώσει μια ζημιά.
Πόσο μάλλον όταν πρόκειται από μια ζημιά που υπάρχει περίπτωση να προκληθεί απλά βάζοντας το κινητό στην τσέπη ενός τζιν.

Όλα τα μανιτάρια τρώγονται

terrapapers-art-smail (67)
Σκέφτομαι πως, στις περιπετειώδεις ταινίες εποχής, όταν μια σκηνή εκτυλίσσεται στο δάσος, δεν έχει σημασία σε ποιο δέντρο θα σκαρφαλώσει ο καλός: ο κακός θα περάσει από κάτω.
Σκέφτομαι πως είναι αλήθεια ότι όσοι λένε: «Τι Αριστερά, τι Δεξιά, τα ίδια σκατά είναι», είναι κατά κανόνα «δεξιοί».
Σκέφτομαι πως δεν είμαι προληπτικός, αλλά σε μια πιστωτική μου κάρτα γράφει: Ερβέ Λε Τελιέ, λήγει 03/2001, κι αυτό δεν είναι και πολύ αισιόδοξο.
Σκέφτομαι πως θα θελα να χω έναν αυτόματο τηλεφωνητή που να προσαρμόζει το μήνυμά του στο πρόσωπο που καλεί.
Σκέφτομαι πως είναι πολύ δύσκολο να συγκρατήσεις τα γέλια σου όταν κάποιος υπεύθυνος του σούπερ μάρκετ σού συστηθεί ως προϊστάμενος των λαχανικών ή των κατεψυγμένων.

Νομιμότητα αλά καρτ

Η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου για τις αυξήσεις στους μισθούς των δικαστικών και η σπουδή της κυβέρνησης να την αποδεχτεί, αποκάλυψε σε όλους το πώς βλέπει το νόμο και τη νομιμότητα το σαμαρικό περιβάλλον. Ειδικά μάλιστα αν συγκρίνουμε τη σπουδή αυτή με την αδιαφορία για τη δικαστική απόφαση για τις καθαρίστριες του ΥΠ.ΟΙΚ.
Άλλοτε οι ελληνικές κυβερνήσεις παρουσίαζαν ότι είναι ανάγκη να διαφυλάττονται οι νόμοι, ότι υπεράνω του νόμου δεν επιτρέπεται να είναι κανείς, ότι θα διαφυλαχθεί η νομιμότητα με κάθε κόστος και άλλες σχετικές σοφιστείες.
Βέβαια, εκείνοι που υποστήριζαν το παραπάνω δεν έκαναν λόγο για τους απαράδεκτους νόμους που αφαιμάζουν βιαίως την περιουσία των πολιτών. Δεν είδαν νόμους που νομιμοποιούσαν αυθαίρετα κτιριακά συγκροτήματα ή χαρίζουν πρόστιμα σε μεγαλοεπιχειρηματίες…

Φακές για λαμπερό δέρμα!


Έχετε φακές στο ντουλάπι της κουζίνας σας; Έχετε όλα όσα χρειάζεστε για ένα δέρμα λαμπερό και υγιές! 

Οι ιδιότητες της κόκκινης φακής μετά την εφαρμογή της, θεραπεύουν το θαμπό δέρμα και το αφήνουν λαμπερό και υγιές.

Η πραγματικότητα πίσω από τη ζωή που παρουσιάζουν οι άνθρωποι στο Facebook (Βίντεο)

pragmatikotita-pisw-apo-zwi-facebook

Θαυμάζοντας τις φωτογραφίες των φίλων μας στο Facebook και τα άλλα κοινωνικά δίκτυα, μερικές φορές μας έρχεται μοιραία στο μυαλό το ερώτημα: Γιατί η ζωή των άλλων είναι τόσο καλύτερη από την δική μου; Το φιλμάκι μικρού μήκους του Shaun Higton με τίτλο «What’s on your mind?» μας δείχνει τι μπορεί να κρύβεται πίσω από το κυνήγι των likes και τη δημιουργία εντυπώσεων με αναρτήσεις που παρουσιάζουν την τέλεια ζωή.
Η αληθινή ζωή δε μετριέται με likes…

Eπιδημία δαγκώματος στη Βραζιλία [φωτο + Βίντεο]

Ή πώς να τρολάρεις τον Σουάρεζ σε απλά βήματα 

Magnify Image


Διαστάσεις επιδημίας έχει λάβει στη Βραζιλία το δάγκωμα του Σουάρεζ σε αντίπαλό του στο ματς της Ουρουγουάης με την Ιταλία.   

Η κίνηση του διεθνή παίκτη προκάλεσε ποικίλα σχόλια και φυσικά έγινε αντικείμενο χλευασμού και διακωμώδησης από τους φιλάθλους του Μουντιάλ.   

Aρχικά ανακαλύψαμε αυτό το ξεκαρδιστικό βίντεο που είναι φάρσα μάλλον από τη Φινλανδία :  

Γκολ στο 92, αυτογκόλ στο 93

Την Τρίτη χάρηκα, την Τετάρτη τρόμαξα. Το τρίτο ημίχρονο του αγώνα ήταν γεμάτο εθνικές φαντασιώσεις και στερεότυπα για τη φυλετική υπεροχή των Ελλήνων, για τους θεούς μας και για την πάγια ικανότητά μας να τη σκαπουλάρουμε στο τελευταίο λεπτό.
Παρότι με το φετινό Μουντιάλ νιώθω κρύος, για λόγους που έχω ήδη εξηγήσει, πήρα μεγάλη χαρά με την προχθεσινή νίκη-πρόκριση της εθνικής ομάδας.

Πέρα από τη νίκη, το σασπένς, το ωραίο παιχνίδι και την ιστορικότητα του πράγματος, είχα έναν ακόμα λόγο – οικογενειακό. Παρακολουθούσαμε το παιχνίδι μαζί με τον 15χρονο γιο μου, και μετά το γκολ της Ακτής Ελεφαντοστού εκείνος -όπως συμβαίνει μερικές φορές- απογοητεύτηκε, έχασε την ψυχραιμία του και δεν πίστευε με τίποτα στην ανατροπή. Ρισκάροντας την πιθανότητα να φανώ γραφικός, προσπάθησα επανειλημμένα να τον πείσω ότι το παιχνίδι ήταν ανοιχτό και ότι υπήρχαν ακόμα ελπίδες. Το έκανα λιγότερο επειδή το πίστευα και περισσότερο για λόγους παιδαγωγικούς. Κι ακόμα γιατί έχω την πεποίθηση ότι πρέπει να χαίρεται κανείς το παιχνίδι και να ελπίζει μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

«Μισή άνθρωπος, μισή αλεπού». Xίμαιρα στο Πακιστάν που προβλέπει το μέλλον. (Βίντεο)


Visitors gawp at Mumtaz: A teller of fortunes, students come to her with questions about their examination results, while concerned mothers consult her about their daughters' prospects for marriage«Μισή άνθρωπος, μισή αλεπού» η χίμαιρα του ζωολογικού κήπου στο Καράτσι συναρπάζει τους επισκέπτες που συρρέουν όχι μόνο για να τη δουν αλλά για να τους δώσει λύσεις στα προβλήματά τους και να προβλέψει το μέλλον. Δίπλα στους ελέφαντες και τα ελάφια, κρυμμένη πίσω από μία κουρτίνα είναι το σπίτι της Mumtaz Begum...

του άντρα που έχει αναλάβει το ρόλο της χίμαιρας. Το κορυφαίο αξιοθέατο του κήπου εδώ και πολλές γενιές βρίσκεται ξαπλωμένο σε ένα ειδικά σχεδιασμένο κρεβάτι κι εντυπωσιάζει τους επισκέπτες με την εξυπνάδα και τη σοφία της, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι.  

Μούμια κοριτσιού ανοιγοκλείνει τα μάτια της !!!



Ιταλοί αρχαιολόγοι προσπαθούν να καταρρίψουν τους νοσηρούς ισχυρισμούς ότι μια μούμια παιδιού στη Σικελία ανοίγει και κλείνει τα μάτια της κάθε μέρα.

Το ανατριχιαστικό φαινόμενο έχει καταγραφεί πολλές φορές σε βίντεο και αποτέλεσε αντικείμενο για διάφορες μεταφυσικές εικασίες για μερικά χρόνια.

Αυτή την εβδομάδα, οι ιταλικές εφημερίδες αναφέρουν και πάλι ότι η Ροζαλία Λομπάρντο, το δίχρονο κορίτσι που πέθανε από πνευμονία το 1920, κούνησε τα βλέφαρά της αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας και σε μία στιγμή τα άνοιξε για να αποκαλύψει τα υπέροχα καλοδιατηρημένα μπλε μάτια της.

Ψυχολογικοί μηχανισμοί άμυνας του Εγώ στα παιδιά και τους εφήβους

Ψυχολογικοί μηχανισμοί άμυνας του Εγώ στα παιδιά και τους εφήβους

Όταν αντιμετωπίζουμε αγχογόνες καταστάσεις ο οργανισμός μας αντιδρά αυτόματα -ψυχολογικά και σωματικά- με σκοπό τη μείωση του άγχους. Ουσιαστικά το άγχος είναι μια μορφή φοβικης αντιδρασης, εν απουσία βεβαίως κάποιας άμεσης, φυσικής απειλής. Στις περιπτώσεις άγχους δεν κινδυνεύουμε φυσικά με σωματική βλάβη, αλλά παρόλα αυτά είμαστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση που φοβόμαστε ότι μπορεί μελλοντικά να θέσει την ευημερια μας σε κίνδυνο.
Όπως οι ενήλικες, έτσι και τα παιδιά αι οι έφηβοι έχουν αναπτύξει κάποιους βασιμούς μηχανισμούς άμυνας σε ψυχολογικό επίπεδο για την προσασία του Εγώ, της βασικής ψυχολογικής μονάδας που ταυτίζεται με την αντίληψη που έχουμε για τον εαυτό μας. Σκοπός αυτού του μηχανισμού είναι η μείωση του άγχους, ώστε να μην απειληθεί η ψυχολογική ισορροπία του ατόμου. Υπό αυτό το πρίσμα, οι μηχανισμοί άμυνας είναι απολύτως υγιείς συμπεριφορές και αντιδράσεις όταν χρησιμοποιούνται για μιρά χρονικά διαστήματα. Εάν το παιδί χρησιμοποιεί συχνά μηχανισμούς άμυνας ή/και εάν ο στρεσογόννος παράγοντας συνεχίζει να το πιέζει για μεγάλο χρονικό διάστημα τότε αυξάνεται η πιθανότητα ανάπτυξης προβληματικών συμπεριφορών στο σπίτι και το σχολείο.

Η σύγχυση του νου δεν αναιρεί ιστορικές αλήθειες...Αναζητώντας την έννοια της ελευθερίας

ζώα ελευθερία διανυσματικό

Μέσα σ’ αυτό το σκοτάδι ,θα μιλήσω για όνειρο… Ποιο άλλο από αυτό της ελευθερίας; Διάφορες ετυμολογικές εκδοχές έχουν αποδοθεί σ’ αυτή την Ελληνίδα λέξη, που την ξεχνάμε μέσα στην καθημερινή φρίκη και στον κοινωνικό αυτοματισμό ,που εθιστήκαμε να υπηρετούμε ! Η ελευθερία κι η δύσκολη κατάκτησή της  από τον ορυμαγδό των ενάντιών της προκλήσεων στη σύγχρονη πραγματικότητα, είναι η έννοια- καταλύτης της κοινωνικής μας απελευθέρωσης σήμερα!
Πιστεύω η λέξη προέρχεται από τον παλιό τύπο του έρχομαι, το ελεύθω και τη λέξη έρως-έρωτ-ος(ερωτάω-ώ> ερώτηση)!Η ελευθερία λοιπόν  έρχεται μέσα από τον έρωτα-ερώτηση της ψυχής ,η οποία δεν ησυχάζει ανά τους αιώνες να ερωτά για να γνωρίσει τον εαυτό της, το βάθος της ύπαρξής της, την ουσία και την αλήθεια της!
Φιλοσοφία κι επιστήμη πασχίζουν να ελευθερώσουν τον άνθρωπο, αλλά η τεχνολογία τον σκλάβωσε περισσότερο από ποτέ άλλοτε στην ιστορία του, δημιουργώντας  πλαστές ανάγκες και φόβους .Τον έκανε υποχείριο του υλικού ευδαιμονισμού ,ευνουχίζοντας κιόλας τις δημιουργικές του δυνάμεις και υποχρεώνοντας τον να ζει παρά φύσιν! Στις μέρες μας κλείνει ο κύκλος μιας μαύρης εποχής, που αποθέωσε την ύλη και ευτέλισε τον άνθρωπο. Η φυσική επιστήμη επιβεβαιώνει πια ότι ο υλικός κόσμος γύρω μας είναι μια ψευδαίσθηση!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα